Gângurel
VETERAN
 Inregistrat: acum 12 ani
|
|
Apropo de „70 de zile“! Reproduc două paragrafe, ușor modificate, din răspunsul dat ieri unui coleg de Forum pe care-l stimez foarte mult!
„Nu pot obliga pe nimeni să nu se plimbe pe net cu textele aduse de mine aici. (Eu am luat de pe net Kernbach – Enigmele miturilor astrale – și am pus aici ocr-ul.) Nu pot obliga pe nimeni să-mi dea mie raportul câte downloaduri are, după ce a pus cartea unde-i place omului! Și eu am luat cărți de pe unde se găseau. DAR nu în prima secundă! Dacă o carte apare în mai multe locuri pe net, cresc șansele ca ea să fie citită (subliniez, CITITĂ!) de un număr tot mai mare de împătimiți.
Pe mine însă mă deranjează cei care nu mai citesc de mult, ci doar «pândesc», le iau imediat și le duc în alte părți. Ăsta e jobul lor, revelat și autoasumat!
Rămân la decizia mea! În cazul în care aceste doamne/acești domni nu vor respecta cele 70 de zile în care să lase pe acest Forum cărțile aduse de mine, atunci voi renunța! După acest interval, sunt liberi să facă ce vor cu ele! Să le posteze pe Everest sau pe Jupiter, nu mai e treaba mea! (...) Însă în contextul abordat aici, tot ce mă stimulează e un număr cât mai mare de downloaduri. Ori, dacă vine omul invizibil și o duce în alt loc instantaneu, în loc să văd 500 de oameni, văd 10! Pentru ca ceilalți 490 au luat-o dintr-un loc de care eu n-am habar! Mersi frumos, nu muncesc pentru 10 oameni! 70 de zile e un interval suficient pentru a-mi face o imagine! După care ducă-se, nu mă mai interesează!
Mie îmi e foarte simplu să adaug pe Forum o carte pe an și să fiu mândru că fac parte dintr-o comunitate de un real folos semenilor!
Dacă Dv. veți înțelege acest aspect, voi alege și eu atunci să aduc pe 3x mai mult de o carte anual! Nu eu aleg, ci Dv. – inclusiv în numele celor care își doresc, pur și simplu, doar să citească! Și care, vă pot garanta cu ochii închiși, sunt sensibil mai mulți decât Dv.!
Sper să fi fost cât se poate de explicit!“
1 martie 2020
Jerome Clark – 27 noiembrie 1946 – Canby, Minnesota, Statele Unite
Enciclopedia fenomenelor inexplicabile Traducere de Agop Bezerian Editura Saeculum I.O. & Editura Vestala, 1999 560 pagini
PDF & OCR
Modificat de Gângurel (acum 5 ani)
_______________________________________ Câteva OZN-uri... * Ion HOBANA * Mici contribuţii la Charles Dickens * Ion IANOȘI * Sergiu FĂRCĂȘAN * Italo CALVINO * Knut HAMSUN * Voicu BUGARIU Apariții meteorice: DOSTOIEVSKI l T. MANN l MARIN PREDA I J. VERNE l PETER F. HAMILTON l SF_46-89 l SF_&_F l BIOGRAFII l CRITICĂ l GRAMATICĂ l DIETA l MISTERE
|
|