Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Karlla
Femeie
22 ani
Timis
cauta Barbat
22 - 44 ani
Forum Romania Inedit / Carti in limba romana / [B] Peter F. Hamilton Moderat de Seven, Stelevadris, cuculean, naid, nch, uncris
Autor
Mesaj Pagini: 1
awaker
Membru Puf

Inregistrat: acum 11 ani
════  TOPIC ÎNREGISTRAT  ════
Mergi la Catalog ►► Biblioteca R.I.






Scriitorul britanic Peter F. Hamilton s-a născut la Rutland, la 2 martie 1960. A început să scrie în 1987 şi a debutat în revista Fear în 1988. Primul roman, Mindstar Rising, i-a apărut în 1992. Nu are studii universitare, partea ştiinţifică a romanelor sale este bazată pe articole pe care le citeşte frecvent în reviste ca New Scientist. Locuieşte lângă Rutland Water, împreună cu soţia şi cei doi copii.
Bibliografie: seria Greg Mandel (Mindstar Rising, 1992; A Quantum Murder, 1994; The Nano Flower, 1995 nominalizare la premiul British Science Fiction 1996), seria Night’s Dawn (The Confederation Handbook, 2000; The Reality Dysfunction, 1996; The Neutronium Alchemist, 1997; The Naked God, 1999), seria Night’s Dawn: Neutronium Alchemist (Consolidation, 1997; Conflict, 1998), seria Night’s Dawn: Reality Dysfunction (Emergence, 1997; Expansion, 1997), seria Night’s Dawn: Naked God (Flight, 2000; Faith, 2000), seria Commonwealth Saga (Pandora’s Star, 2004; Judas Unchained, 2005), Watching Trees Grow (2000), Fallen Dragon (2001 nominalizări la premiile Arthur C. Clarke şi Campbell Memorial în 2002), Misspent Youth (2002).
Premiul British Science Fiction 2001 pentru povestirea „The Suspect Genome”


pus acum 11 ani
   
awaker
Membru Puf

Inregistrat: acum 11 ani


Titlu:  STEAUA PANDOREI (vol.1+vol.2)(v1.0)
în format DOC sau EPUB sau MOBI

Scan control  vol.1:  PDF
Scan control vol.2:  PDF

Descrierea cărţii:
Steaua Pandorei (2004) (titlu original Pandora's Star) este un roman space opera scris de Peter F. Hamilton și face parte din Saga Commonwealth. Acțiunea începe în anul 2380, în care omenirea stăpânește tehnologia găurii de vierme de peste 300 de ani, mulțumită muncii lui Nigel Sheldon și Ozzie Isaacs, colonizând zeci de planete răspândite pe sute de ani lumină.




Titlu: JUDAS UNCHAINED (STEAUA PANDOREI (vol.3+vol.4))(v1.0)
în format DOC sau EPUB sau MOBI

Scan control  vol.3:  PDF
Scan control vol.4:  PDF

Descrierea cărţii:
Steaua Pandorei: Judas Unchained (2005) (titlu original Judas Unchained) este un roman space opera scris de Peter F. Hamilton și face parte din Saga Commonwealth. Acțiunea începe în anul 2380, în care omenirea stăpânește tehnologia găurii de vierme de peste 300 de ani, mulțumită muncii lui Nigel Sheldon și Ozzie Isaacs, colonizând zeci de planete răspândite pe sute de ani lumină.
Acțiunea începe exact de unde a fost lăsată la sfârșitul volumului precedent, Steaua Pandorei.

Multe multumiri lui Sauron care mi-a transmis ocr-ul si scanul, si m-a ajutat cu prezentarea.

Modificat de awaker (acum 11 ani)


pus acum 11 ani
   
kilimanjaro
Membru Senior

Inregistrat: acum 16 ani
Multumesc awaker.
Am mutat aici:

Peter F.Hamilton – Seria Zorii Noptii – 1 Disfunctia realitatii



Modificat de kilimanjaro (acum 11 ani)


_______________________________________
Honoré de Balzac | Lev Tolstoi | Émile Zola | Nikolai Gogol | Aldous Huxley | I.S. Turgheniev
A.E. van Vogt | Mario Vargas Llosa | Marin Preda | I. Goncearov | Carson McCullers | Henry Lawson

pus acum 11 ani
   
kilimanjaro
Membru Senior

Inregistrat: acum 16 ani
Peter F.Hamilton – Seria Zorii Noptii – 2 Alchimistul Neutronic



_______________________________________
Honoré de Balzac | Lev Tolstoi | Émile Zola | Nikolai Gogol | Aldous Huxley | I.S. Turgheniev
A.E. van Vogt | Mario Vargas Llosa | Marin Preda | I. Goncearov | Carson McCullers | Henry Lawson

pus acum 11 ani
   
Gângurel
VETERAN

Inregistrat: acum 11 ani
Awaker,
Din cauza acestui domn, Hamilton, am ajuns sa contribui modest la acest forum. Asteptam cu sufletul la gura sa fie pusa Disfunctia realitatii pe RI de pe la inceputul lui noiembrie. Simteam ca nu mai dureaza mult. Pe 21 decembrie n-am mai rezistat. Am mers la Nemira de langa Patria si mi-am cumparat-o. Pe 24 decembrie aparea pe forum, inclusiv Alchimistul. Dumnezeu nu a intarziat; doar eu am fost cel care s-a grabit cu 3 zile! Iar pe aceasta o asteptam de Paste!
Mii de multumiri!

Modificat de Gângurel (acum 11 ani)


_______________________________________
Câteva OZN-uri... * Ion HOBANA * Mici contribuţii la Charles Dickens * Ion IANOȘI * Sergiu FĂRCĂȘAN * Italo CALVINO * Knut HAMSUN * Voicu BUGARIU
Apariții meteorice:
DOSTOIEVSKI l T. MANN l MARIN PREDA I J. VERNE l PETER F. HAMILTON l SF_46-89 l SF_&_F l BIOGRAFII l CRITICĂ l GRAMATICĂ l DIETA l MISTERE

pus acum 11 ani
   
mitikut
Membru Gold

Inregistrat: acum 11 ani
Multumesc awaker. Imi permit sa mai adaug si eu cateva randuri despre opera scriitorului.

Trilogia Greg Mandel (1993–1995)
Hamilton s-a remarcat prima dată la mijlocul anilor '90 cu trei romane în care apărea detectivul psihic Greg Mandel. Desfășurându-se într-o viitor apropiat, în care oamenii au fost alungați sub pământ de încălzirea globală și un guvern comunist, cărțile descriu o societate britanică a cărei reconstrucție începe cu ajutorul producției de tehnologie avansată. Cărțile sunt un amestec de speculații științifice, politice și sociale, cărora li se alătură elemente de ficțiune polițistă. Atât cărțile, cât și Hamilton, au fost ținta criticilor din cercurile literare SF din Marea Britanie pentru portretizarea foarte puțin atrăgătoare făcută unui guvern britanic de stânga.
Hamilton a declarat în SFX Magazine că a ales acel cadru pentru cărțile sale pentru a-i face pe oameni să se gândească și să renunțe la ideile preconcepute, atrăgând atenția că ar fi fost prea ușor să spună că fostul guvern rău era unul fascist.

Trilogia  Zorii nopții  (1996–1999)
După romanele despre Greg Mandel, Hamilton a scris o space opera în trei volume, cunoscută ca Trilogia Zorii nopții. Fiecare din cele trei cărți are peste o mie de pagini și nu este un roman de sine stătător. Acțiunea trilogiei se petrece într-un univers bogat în lumi și colonii orbitale artificiale. Acțiunea se învârte în jurul revenirii la viață a sufletelor celor morți, dintr-o "viață de apoi" de iad, pentru a poseda trupurile celor vii și a ripostei acestora din urmă. A fost urmată de The Confederation Handbook, o carte care conține informații despre universul trilogiei. Hamilton a aranjat ulterior unele dintre povestirile lui mai vechi pentru a se potrivi în cronologia universului Confederației, publicându-le în culegerea A Second Chance at Eden alături de o nuvelă nouă.

Fallen Dragon (2001)
Următorul roman, Fallen Dragon, constituie, în multe privințe, o condensare a ideilor și stilului (chiar și a personajelor) din trilogia Zorii nopții, dar într-o notă mai întunecată. Cartea prezintă o societate corporatistă dominată de cinci mega-corporații care au puteri aproape nelimitate, descriind o campanie militară problematică de "strângere de bunuri" pe o colonie minoră, văzută prin ochii unui mercenar veteran. Unul dintre aspectele interesante ale cărții este descrierea neconvențională a unei societăți care colonizează spațiul cosmic fără a fi capabilă să descopere o metodă convenabilă de călătorie interstelară și ai cărei oameni au probleme în a se adapta la condițiile lipsei de gravitație.

Saga Commonwealth / Misspent Youth (2002–2005)
Misspent Youth este mai scurt decât romanele seriei Zorii nopții sau decât Fallen Dragon și descrie tot un viitor apropiat al Marii Britanii (diferit de cel din trilogia Greg Mandel), privind fenomenul integrării europene prin prisma unui "eurosceptic". A fost cartea primită cel mai puțin bine, poate pentru că a fost prima tentativă a lui Hamilton de a aprofunda personajele, sau pentru că mare parte a cărții se ocupă de descrierea scenelor de sex, ceea ce a determinat ca multe dintre personaje (mai ales femeile) să nu fie dezvoltate. În plus, multe dintre personaje prezintă inconsecvențe, ceea ce accentuează senzația de disconfort. Autorul Graham Joyce are o apariție episodică în carte.
Misspent Youth are loc în același univers ca și Saga Commonwealth, deși nu se integrează în cronologie. Mare parte din tehnologia folosită în aceste romane este descrisă aici.
Saga Commonwealth a fost publicată în două părți, apărute în limba română sub același titlu, dar în volume diferite Steaua Pandorei(prima parte, în două volume) și Steaua Pandorei: Judas unchained (a doua parte, în două volume). Acțiunea se petrece cu aproximativ 300 de ani mai târziu decât cea din Misspent Youth și explorează efectele sociale ale eliminării aproape complete a experienței morții, folosind tehnica întineririi din Misspent Youth. Într-un stil similar celui din Zorii nopții, Hamilton descrie în detaliu un univers cu un mic număr de specii extraterestre care interacționează în general pașnic și care se trezesc brusc puse în fața unei amenințări externe crescânde.

Trilogia Void (2007–2010)
Petrecându-se în același univers ca și Saga Commonwealth, Trilogia Void are loc la 1200 de ani după sfârșitul Stelei Pandorei. Contractul, anunțat în august 2005, prevedea finalizarea seriei până în 2011. Lansarea primei cărți, The Dreaming Void, a avut loc pe 3 august 2007, iar Hamilton a scris o cronologie care leagă Saga Commonwealth cu Trilogia Void, umplând golul de 1200 de ani.
A doua carte a trilogiei, The Temporal Void, a fost lansată în 2008.

Modificat de mitikut (acum 11 ani)


pus acum 11 ani
   
Polux
Membru Puf

Inregistrat: acum 12 ani
Vă mulţumesc!
Este minunat să gaseşti cărţile pe care ţi le doreşti.


pus acum 11 ani
   
Aleph
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
Peter F. Hamilton – Primele două părţi ale trilogiei Zorii nopţii – v2.1 în format doc, epub şi mobi, însoţite de scanări de verificare djvu.

Disfuncţia realităţii


Alchimistul neutronic



_______________________________________
Dacă vreunul dintre linkurile mele nu este valid, vă rog să mă anunţaţi prin MP.
Versiunile cartilor electronice - Standardul RIF1
Caractere romanesti in EPUB  De la versiunea 0.1 la versiunea 0.9 cu Word 2003 for Windows
PDF-uri foarte mici din fisierele grafice Scan Tailor  *  Clasificarea scanurilor in format DjVu

pus acum 9 ani
   
Sauron
Membru Senior

Inregistrat: acum 13 ani
Trilogia Zorii Nopţii - 1 Disfuncţia realităţii - docx v3.0

Trilogia Zorii Nopţii - 1 Disfuncţia realităţii - epub


pus acum 9 ani
   
Sauron
Membru Senior

Inregistrat: acum 13 ani
Trilogia Zorii Nopţii - 2 Alchimistul neutronic - docx v3.0

Trilogia Zorii Nopţii - 2 Alchimistul neutronic - epub


pus acum 9 ani
   
Junior_1
Membru Puf

Inregistrat: acum 12 ani
Trilogia Zorii Nopţii - 1 Disfuncţia realităţii - docx v4.0
(corectare prin citire)(v4.0).docx


pus acum 8 ani
   
Sauron
Membru Senior

Inregistrat: acum 13 ani
Prin bunavointa unui prieten:

Trilogia Zorii Nopţii - 3 Zeul adormit - docx v2.0

Trilogia Zorii Nopţii - 3 Zeul adormit - epub

The Naked God - epub limba engleza

Am urcat si un epub in limba engleza deoarece traducerea romaneasca este foarte proasta. Daca va descurcati cu engleza cat de cat va poate ajuta in unele momente in care traducerea depaseste orice limita.

Modificat de Sauron (acum 8 ani)


pus acum 8 ani
   
Gângurel
VETERAN

Inregistrat: acum 11 ani
Disfuncția realității – DOC V5.0

Modificat de Gângurel (acum 7 ani)


_______________________________________
Câteva OZN-uri... * Ion HOBANA * Mici contribuţii la Charles Dickens * Ion IANOȘI * Sergiu FĂRCĂȘAN * Italo CALVINO * Knut HAMSUN * Voicu BUGARIU
Apariții meteorice:
DOSTOIEVSKI l T. MANN l MARIN PREDA I J. VERNE l PETER F. HAMILTON l SF_46-89 l SF_&_F l BIOGRAFII l CRITICĂ l GRAMATICĂ l DIETA l MISTERE

pus acum 7 ani
   
Gângurel
VETERAN

Inregistrat: acum 11 ani
Alchimistul neutronic - DOC V4.0

Modificat de Gângurel (acum 7 ani)


_______________________________________
Câteva OZN-uri... * Ion HOBANA * Mici contribuţii la Charles Dickens * Ion IANOȘI * Sergiu FĂRCĂȘAN * Italo CALVINO * Knut HAMSUN * Voicu BUGARIU
Apariții meteorice:
DOSTOIEVSKI l T. MANN l MARIN PREDA I J. VERNE l PETER F. HAMILTON l SF_46-89 l SF_&_F l BIOGRAFII l CRITICĂ l GRAMATICĂ l DIETA l MISTERE

pus acum 7 ani
   
Gângurel
VETERAN

Inregistrat: acum 11 ani
Zeul adormit - DOCX V3.0

Modificat de Gângurel (acum 7 ani)


_______________________________________
Câteva OZN-uri... * Ion HOBANA * Mici contribuţii la Charles Dickens * Ion IANOȘI * Sergiu FĂRCĂȘAN * Italo CALVINO * Knut HAMSUN * Voicu BUGARIU
Apariții meteorice:
DOSTOIEVSKI l T. MANN l MARIN PREDA I J. VERNE l PETER F. HAMILTON l SF_46-89 l SF_&_F l BIOGRAFII l CRITICĂ l GRAMATICĂ l DIETA l MISTERE

pus acum 7 ani
   
Gângurel
VETERAN

Inregistrat: acum 11 ani
Steaua Pandorei – DOC V2.0
Fișierul cu numele președintelui corectat conform versiunii originale. Modificat pe 14 aprilie 2017

Modificat de Gângurel (acum 7 ani)


_______________________________________
Câteva OZN-uri... * Ion HOBANA * Mici contribuţii la Charles Dickens * Ion IANOȘI * Sergiu FĂRCĂȘAN * Italo CALVINO * Knut HAMSUN * Voicu BUGARIU
Apariții meteorice:
DOSTOIEVSKI l T. MANN l MARIN PREDA I J. VERNE l PETER F. HAMILTON l SF_46-89 l SF_&_F l BIOGRAFII l CRITICĂ l GRAMATICĂ l DIETA l MISTERE

pus acum 7 ani
   
Gângurel
VETERAN

Inregistrat: acum 11 ani
Sunt conştient că la 10 ani de la apariţia în română în memoria cititorului s-a fosilizat (nu doar încetăţenit) numele Doy, dar vă rog să luaţi din nou şi Steaua Pandorei, pentru motivul simplu că Hamilton a botezat-o pe fetiţica asta Doi, nu Doy!
Am adăugat celor două arhive și textul original; fiecare include lista personajelor.

Judas Unchained – DOC V2.0

Modificat de Gângurel (acum 7 ani)


_______________________________________
Câteva OZN-uri... * Ion HOBANA * Mici contribuţii la Charles Dickens * Ion IANOȘI * Sergiu FĂRCĂȘAN * Italo CALVINO * Knut HAMSUN * Voicu BUGARIU
Apariții meteorice:
DOSTOIEVSKI l T. MANN l MARIN PREDA I J. VERNE l PETER F. HAMILTON l SF_46-89 l SF_&_F l BIOGRAFII l CRITICĂ l GRAMATICĂ l DIETA l MISTERE

pus acum 7 ani
   
Gângurel
VETERAN

Inregistrat: acum 11 ani
Dom'le,

Extraordinar câți oameni de știință au citit Steaua Pandorei!
Sau Universul este mental în felul lui, iar Hamilton intuitiv în felul lui?!
Observați că textul a fost postat ieri dimineață!


Modificat de Gângurel (acum 6 ani)


_______________________________________
Câteva OZN-uri... * Ion HOBANA * Mici contribuţii la Charles Dickens * Ion IANOȘI * Sergiu FĂRCĂȘAN * Italo CALVINO * Knut HAMSUN * Voicu BUGARIU
Apariții meteorice:
DOSTOIEVSKI l T. MANN l MARIN PREDA I J. VERNE l PETER F. HAMILTON l SF_46-89 l SF_&_F l BIOGRAFII l CRITICĂ l GRAMATICĂ l DIETA l MISTERE

pus acum 6 ani
   
roobert74
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Multumesc frumos pt munca depusa !

pus acum 3 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la