Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Lista de useri | Cauta | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
beatrice17 pe Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Bucuresti
cauta Barbat
24 - 80 ani
Forum Romania Inedit / Carti in limba romana / [B] Henriette Yvonne Stahl Moderat de Stelevadris, cuculean, naid, nch, uncris  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Seven
Moderator

Din: Ţara Perfectului Simplu
Inregistrat: acum 12 ani
════  TOPIC ÎNREGISTRAT  ════
Mergi la Catalog ►► Biblioteca R.I.


                   ═════════     Henriette Yvonne Stahl    ═════════

     Scriitoare de limba română şi franceză, traducătoare din franceză şi engleză, Henriette Yvonne Stahl s-a născut la 1 septembrie 1900 în Saint Avald, în Lorena, Franţa şi a murit la 25 mai 1984 la Bucureşti.

     Mama sa este Blanche-Alexandrine Boeuve, profesoară, de origine franceză.
     Tatăl său, Henri Stahl, bun prieten cu istoricul Nicolae Iorga, iniţiatorul stenografiei româneşti, a scris şi publicat importante lucrări de stenografie şi romanul „Un român în lună”.
     Bunicul din partea tatei, bavarez de origine, alături de Byron, luptător pentru eliberarea Greciei, ulterior naturalizat în România.
     Fratele său mai mic, Henri H. Stahl, [1901-1991], membru al Academiei Române, a fost antropolog cultural, etnograf, istoric social, memorialist, sociolog rural român, reprezentant de frunte al Școlii monografice, autor prestigios în domeniile sociologiei rurale, antropologiei culturale, istoriei sociale, teoriei etnografice și memorialisticii.
     1901  –  Familia Stahl se mută în România unde primeşte cetăţenie română.
     1909  –  Din cauza sănătăţii şubrede, Henriette începe şcoala la vârsta de 9 ani. Face liceul în particular.
     1918  –  Tatăl ei vine din război însoţit de un bărbat care îi salvase viaţa, pe nume Iordache Dumitru; soţia acestuia va deveni personajul principal al romanului Voica. Din cauza aceleiaşi sănătăţi şubrede este trimisă de părinţi să locuiască la ţară [la aer curat]. În această perioadă cunoaşte pe viu viaţa ţăranilor, lumea reală a satului, de care a fost sincer şi profund ataşată.
     1921 – Debutează cu poeme în proză, publicate în revista „Flacăra”.
     1922-1925 – Urmează cursurile Conservatorului de Artă Dramatică şi joacă în spectacolul de absolvire, pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti.
     1924 – Apare romanul Voica, întâi în „Viaţa Românească”, salutat de Garabet Ibrăileanu. Romanul Voica primeşte premiul pentru proză al Societăţii Scriitorilor Români. Acesta este momentul care o determină pe Henriette Yvonne Stahl să renunţe la cariera sa actoricească, alegând să-şi ia în serios aptitudinile literare.
     În viaţa Henriettei Yvone Stahl au fost doi bărbaţi celebri, amândoi scriitori de talent: Ion Vinea, alături de care a stat 14 ani, şi Petru Dumitriu, bărbat frumos, cu 24 de ani mai tânăr decat ea, cu care a convieţuit aproape 10 ani.
     1960 – La opt luni după fuga din ţară a lui Petru Dumitriu, Henriette Yvonne Stahl a fost arestată şi interogată. În timpul acelui an de puşcărie, a fost obligată să semneze că ea ar fi scris opera lui Petru Dumitriu.


     OPERA:
         ► scrieri în limba română:
     – Voica [roman] 1924, 1944, ediţie definitivă 1972.
     – Mătușa Matilda [nuvele], 1928.
     – Steaua Robilor [roman] 1934.
     – Între zi și noapte roman], 1942, ed. definitivă 1971  post: ►► [01]
     – Marea bucurie [roman], 1947.
     – Fratele meu, omul [roman], 1965.
     – Nu mă călca pe umbră [roman] 1969
     – Orizont, linie severă [versuri] 1970 - o antologie a creației sale poetice din perioada 1940-1967
     – Pontiful [roman] 1972.
     – Lena, fata lui Anghel Mărgărit [roman] 1975.
     – Drum de foc [roman] 1981.

         ► scrieri şi traduceri în limba franceză:
     – Le temoin de l'eternite, Caracteres. Cartea este scrisă în franceză şi publicată în Franţa, în 1975. Va fi tipărită în România în 1995, în traducerea Vioricăi Ciorbagiu, sub titlul Martorul eternității, Caractere.
     – Între zi și noapte este tradus de autoare în franceză şi publicat în 1969 sub titlul "Entre jour et nuit".
     – Orizont, linie severă, tot în traducerea autoarei este publicat la Paris sub titlul "Horizon, ligne severe" în 1976.


     TRADUCERI:
         ► traduceri din limba franceză:
     – Eugene Sue - Misterele Parisului, roman, Bucuresti, 1942;
     – André Maurois - Drămuitorul de suflete.
     – Marcel Brion - Laurentiu Magnificul, Bucuresti, 1943;
     – Doamna [Shikibuku] Murasaki - Genji [Monotagari] [ediţie prescurtată], Ed. pt. Lit. Universală, 1969;

         ► traduceri din limba engleză:
     – J. Gallsworthy, Forsythe saga, I-IV, 1958-1961 (ed. II, 3 vol. 1962, III, 1963, IV, 1969, V, 1972);
     – Emily Brontë - La rascruce de vânturi, Bucuresti, 1959 (alte ed. 1962; 1964; 1967; 1978, 1991; 1993; 1995);
     – Rabindratanath Tagore - Gora, Bucuresti, 1965;
     – J. Gallsworthy, Comedia umana, I-III, Bucuresti, 1971 (alta ed., 1992);
     – Paul Brunton - India secretă, Bucuresti, 1991.

         ► în colaborare cu Miron Tarasi, traduce Turgheniev, Opere, IX, Bucuresti, 1958;


     Despre Henriette Yvonne Stahl:
     Mihaela Cristea de vorbă cu Henriette Yvonne Stahl, Editura Minerva 1996.
     Deşi interviurile din volum au avut loc în 1983, din cauza cenzurii şi în special a evenimentelor legate de Meditaţia Transcedentală, volumul nu a putut fi publicat înainte de 1989, astfel că a fost publicat de-abia în 1996.


     SURSE:
     ►► Jurnalul naţional     ►► bookhzb.ro     ►► autorii.com     ►► CATCHY

Modificat de Seven (acum 4 ani)


_______________________________________

     Oameni şi popoare îşi cată libertatea; după ce-o obţin, îşi caută stăpân.


     | TORENTE | Tăunul | ROCAMBOLE+ | FLORIS | VRACIU | Victor HUGO | J.F. COOPER | PAPILLON | POLDARK |
     | Dictionare Lba RO | | Gramatica RO | D. Stănoiu | Zaharia STANCU | H.Y. STAHL | V.CORBUL & E.BURADA |
     | Ultimul regat | Millennium | Shantaram | Pearl BUCK | Anchee MIN | Amy TAN | C. LÄCKBERG | Ph.GREGORY |
     | Extraterestrii şi Intraterestrii | RUFOR | Demonul Roşu | Vraja milioanelor | Cărţi audio |

pus acum 5 ani
   
Seven
Moderator

Din: Ţara Perfectului Simplu
Inregistrat: acum 12 ani

     MULŢUMIRI COLEGILOR:

          ► @meridiane şi @gen – pentru scanarea, prelucrarea, corectura şi formatarea volumului „PONTIFUL”. Volumul se află postat pe topicul „Colectia Romanul de dragoste - EE”. Voi rezerva pe acest topic o postare pentru acest volum, dar nu voi posta linkuri de download, ci linkuri care vor duce direct la postările iniţiale de pe topicul mai sus amintit.
          ► @menadel – pentru scanarea volumelor: „Voica”, „Lena, fata lui Anghel Mărgărit” şi „Între zi şi noapte”. Scanurile celor trei volume sunt postate pe topicul „Literatura romana si universala - IN LUCRU”. Pentru că lucrez la corectura, formatarea şi convertirea în formate speciale a acestor romane, voi posta aici aceste volume cu toate linkurile de download, rugândul pe colegul @menadel să-şi şteargă postările de pe topicul temporar pe măsură ce volumele vor fi postate aici.


     RUGĂMINTE:
          ► Sunt dispus să fac orice prelucrări şi corecturi, al oricărui alt volum pe care nu-l avem încă, dacă mi se oferă scan în orice format, preferabil imagini brute, pe care să le pot prelucra de la zero. Caut în mod special, inclusiv varianta tipărită, a volumului de interviuri „Mihaela Cristea de vorbă cu Henriette Yvonne Stahl”.
          ► Rog colegii care ar intenţiona să posteze versiuni downloadate de pe diverse saituri şi în diverse versiuni, să se abţină să facă acest lucru dacă nu pot asigura şi un scan pentru volumul respectiv. Accept orice critică, indiferent cât ar fi de dură, privind calitatea sau lipsa de calitate a prelucrărilor şi corecturilor mele, dar nu accept să pierd timpul cu maculatură internautică.


     EXPLICAŢII:
     La corectura şi editarea textelor corectate folosesc următoarele caracteristici cu justificările de mai jos:
          ► Limbaj CONTEMPORAN. Deşi personal cred că scrierea cu â din a nu a făcut decât să complice nejustificat scrierea şi înţelegerea limbii române, cu toate acestea, convertesc TOATE cărţile în limbaj contemporan dat fiind că Hotărârea Academiei din 1993 are deja o vechime de 23 de ani, iar cetăţenii români care au astăzi vârsta de până la 31 de ani au scris toată viaţa lor doar în limbaj contemporan. A continua astăzi să edităm cărţi în limbaj calsic nu face altceva decât să-i încurce pe cei mai mulţi dintre cetăţenii români, pe românii care trăiesc în străinătate, pe străinii care învaţă limba română şi, nu în ultimul rând, ar face să nu putem beneficia de corectoarele editoarelor de text şi nici de beneficiile AutoCorect.
          ► Salvez toate fişierele text în format DOC şi nu în DOCX, dar fiind că formatul DOC alături de RTF, poate fi accesat şi prelucrat de mai multe editoare şi sisteme de operare decât formatul DOCX. Ştiu foarte sigur că sunt încă mulţi useri care folosesc Word 2003 – sunt unul dintre aceştia – şi ar fi păcat ca o parte dintre useri să nu poată beneficia de cărţile pe care eu le postez.
          ► Folosesc întotdeauna diacritice cu SEDILA [deci pe cele vechi], pentru ca fişierele mele să poate fi „văzute” de toate editoarele şi sistemele de operare. Pentru cei ce doresc să fie la zi cu acest aspect şi să aibă diacritice cu virgulă, există un macrou realizat de colegul @atari pe topicul „Discuţii Conversie Diacritice” în postarea de ► AICI, macrou cu ajutorul căruia conversia se poate face în câteva secunde.
          ► Fişierele scan PDF pe care le realizez, marcate de mine, de regulă, cu particula [PD3] sunt fişiere PDF Searchable, salvate direct din Abbyy 11 [12] ca PDF [deci nu PDF/A]. Acest tip de PDF este un fişier mic [de cca 10 ori mai mic decât un PDF/A], uneori mai mic chiar decât fişierul DjVu cu aceleaşi caracteristici. Despre obţinerea acestui tip de fişier şi setările necesare în Abbyy am dat detalii în postarea de ► AICI şi următoarele două.


_______________________________________

     Oameni şi popoare îşi cată libertatea; după ce-o obţin, îşi caută stăpân.


     | TORENTE | Tăunul | ROCAMBOLE+ | FLORIS | VRACIU | Victor HUGO | J.F. COOPER | PAPILLON | POLDARK |
     | Dictionare Lba RO | | Gramatica RO | D. Stănoiu | Zaharia STANCU | H.Y. STAHL | V.CORBUL & E.BURADA |
     | Ultimul regat | Millennium | Shantaram | Pearl BUCK | Anchee MIN | Amy TAN | C. LÄCKBERG | Ph.GREGORY |
     | Extraterestrii şi Intraterestrii | RUFOR | Demonul Roşu | Vraja milioanelor | Cărţi audio |

pus acum 5 ani
   
Seven
Moderator

Din: Ţara Perfectului Simplu
Inregistrat: acum 12 ani

     C E N T R A L I Z A T O R     – Voica [roman] 1924, 1944, ediţie definitivă 1972  link post: ►► [01]
     – Mătușa Matilda [nuvele], 1928  link post: ►► [09]
     – Steaua Robilor [roman] 1934  link post: ►► [04]
     – Între zi și noapte roman, 1942, ed. definitivă 1971  link post: ►► [02]
     – Marea bucurie [roman], 1947  link post: ►► [06]
     – Fratele meu, omul [roman], 1965  link post: ►► [07]
     – Nu mă călca pe umbră [roman] 1969  link post: ►► [08]
     – Pontiful [roman] 1972  link post: ►► [10]
     – Lena, fata lui Anghel Mărgărit [roman] 1975  link post: ►► [03]
     – Drum de foc [roman] 1981  link post: ►► [05]
     – Martorul eternităţii [roman] 1995 [Le temoin de l’éternité 1975]  link post: ►► [11]

Modificat de Seven (acum 4 ani)


_______________________________________

     Oameni şi popoare îşi cată libertatea; după ce-o obţin, îşi caută stăpân.


     | TORENTE | Tăunul | ROCAMBOLE+ | FLORIS | VRACIU | Victor HUGO | J.F. COOPER | PAPILLON | POLDARK |
     | Dictionare Lba RO | | Gramatica RO | D. Stănoiu | Zaharia STANCU | H.Y. STAHL | V.CORBUL & E.BURADA |
     | Ultimul regat | Millennium | Shantaram | Pearl BUCK | Anchee MIN | Amy TAN | C. LÄCKBERG | Ph.GREGORY |
     | Extraterestrii şi Intraterestrii | RUFOR | Demonul Roşu | Vraja milioanelor | Cărţi audio |

pus acum 5 ani
   
Seven
Moderator

Din: Ţara Perfectului Simplu
Inregistrat: acum 12 ani
[01]
     Henriette Yvonne Stahl – VOICA

   SCAN + V1.0 [DOC, htm, Epub, Mobi]

     Editura: MINERVA
     Apariţie: Bucureşti, 1972
     Ediţie ne varietur [ediţie definitivă]
     Nr.pag. 254
     Coperta: Sabina Ivaşcu     Romanul VOICA are două părţi: acţiunea din prima parte se desfăşoară în timpul primului război mondial şi în anii de după război; partea a doua se desfăşoară înainte, în timpul şi imediat după cel de-al doilea război mondial.
     Prima parte a fost publicată în 1924, mai întâi în revista „Viaţa Românească” şi apoi în volum.
     Pentru acest volum obţine premiul pentru proză al Societăţii Scriitorilor Români. Acesta este momentul care o determină pe Henriette Yvonne Stahl să renunţe la cariera sa actoricească, alegând să-şi ia în serios aptitudinile literare.
     Volumul este reluat în jurul anilor ”70 şi completat cu partea a doua, şi publicat în 1972 chiar în această ediţie. Din acest motiv apare la acest volum menţiunea „Ediţie ne varietur [Ediţie definitivă]”.

     Trebuie subliniat că în anul 1918, tatăl autoarei se întoarce din război însoţit de un prieten, un ţăran pe nume Iordache Dumitru, care îi salvase viaţa în război. În această perioadă, ca de altfel şi în timpul copilăriei, Henriette avea o sănătate şubredă, şi la recomandarea medicilor, familia o duce să trăiască la ţară, la aer curat. Se pare că familia care o va găzdui este chiar familia acestui ţăran, Iordache Dumitru, iar soţia sa este cea care va deveni personajul Voica.

     Legat de această carte se mai cuvine o menţiune: romanul respectă întru totul limbajul ţărănesc autentic şi este scris ca atare. De exemplu, substantivele masculine şi neutre apar la singular în forma accentuată fără litera „l”, ca de exemplu „pământu, războiu, omu, ţăranu...”. Deşi dacă ar fi vorba de un document oficial, corect ar fi ca ele să fie scrise cu apostrof, adică „pământu’, războiu’, omu’, ţăranu’...”, această corectitudine de document oficial nu-şi are locul într-o lucrare artistică pentru că ar face ca lectura să fie mult mai greoaie, chiar dificilă şi sunt absolut convins că ar scădea din valoarea artistică a acestei cărţi.

     Cu scuzele de rigoare, trebuie să mai fac o menţiune: deşi copil fiind, îmi amintesc câte ceva din perioada colectivizării şi mai ales, ştiu ceea ce simţeau ţăranii din satul meu după colectivizare. Deşi ar părea de necrezut, tragismul colectivizării, a fost comparabil cu cel al celui de-al doilea război mondial. Nu au murit la fel de mulţi oameni pe timpul colectivizării, dar şocul pierderii pământului, al vitelor şi utilajelor, i-a înnebunit pe mulţi oameni, mulţi au fost arestaţi, toţi au rămas săraci lipiţi pământului, şi una peste alta, colectivizarea a afectat majoritatea populaţiei, milioane şi milioane de oameni din zona rurală. Aceste milioane de oameni şi-au pirdut sensul vieţii după ce au rămas fără mai multa sau mai puţina lor agoniseală.
     Legat de acest lucru, Henriette Yvonne Stahl redă foarte detaliat şi corect toate trăirile, spaimele şi deznădejdile Voicăi, trăiri valabile pentru toţi ţăranii, dar în ultimul capitol prin vocea lui Ion aflăm cât de bine făcea colectivizarea poporului român. Este doar o mică şmecherie a autoarei pentru ca volumul să treacă de cenzură; în fond „marea durere„ este prezentată în detaliu, pe parcursul întregii acestei părţi a doua, timp în care „fericirea”, rezultă din părerea unui personaj. Asta nu înseamnă că autoarea este adepta „întovărăşirii” şi „colectivizării”.

     Scan: @menadel; Postare originală: Literatura romana si universala Pg.10;  Download: ►► http://yadi.sk/d/C7KtNd7syuV2B/%202012-2014
     Corectură [V1.0]: @Seven. Faţă de scanul iniţial care era în format DjVu, mi-am permis să mai realizez un crop şi două variante de mărire a contrastului şi am obţinut scanuri noi în format PDF şi DjVu.
     
     Fişiere şi arhive:
         – arhiva HYS_V0icα[Gr].rar conţine PDF+DjVu Searchable Gray, cu uşor contrast.
         – arhiva HYS_V0icα[Ko].rar conţine PDF+DjVu Searchable Gray cu contrast mare;
         – arhiva HYS_V0icα[V1.0].rar conţine imagini coperte şi fişiere DOC+htm+Epub+Mobi versiunea [V1.0], formatat minimal: pag. A5, font Bookman Old Style, 11, limbaj contemporan, diacritice cu sedila.

     Download:  ►► 01_HYS_V0icα – folder deschis mediafire.

Modificat de Seven (acum 4 ani)


_______________________________________

     Oameni şi popoare îşi cată libertatea; după ce-o obţin, îşi caută stăpân.


     | TORENTE | Tăunul | ROCAMBOLE+ | FLORIS | VRACIU | Victor HUGO | J.F. COOPER | PAPILLON | POLDARK |
     | Dictionare Lba RO | | Gramatica RO | D. Stănoiu | Zaharia STANCU | H.Y. STAHL | V.CORBUL & E.BURADA |
     | Ultimul regat | Millennium | Shantaram | Pearl BUCK | Anchee MIN | Amy TAN | C. LÄCKBERG | Ph.GREGORY |
     | Extraterestrii şi Intraterestrii | RUFOR | Demonul Roşu | Vraja milioanelor | Cărţi audio |

pus acum 5 ani
   
Seven
Moderator

Din: Ţara Perfectului Simplu
Inregistrat: acum 12 ani
[02]
     Henriette Yvonne Stahl – ÎNTRE ZI ŞI NOAPTE

          SCAN + V1.0 [DOC, htm, Epub, Mobi]

     Editura: MINERVA
     Apariţie: Bucureşti, 1971
     Ediţie ne varietur [ediţie definitivă]
     Nr.pag. 352
     Coperta: Maria D. Dima     @menadel a scris în postarea originală: Romanul „Între Zi şi Noapte” a fost publicat în perioada comunistă, din fericire în acei ani de deschidere către lumea occidentală [a anilor ”70], altminteri probabil aceasta carte ar fi văzut tiparniţa mult prea târziu. Romanul atinge o problema delicată, cea a dependenţei de narcotice, însa tema este atent cosmetizată cu alte intrigi ale epocii, încât Henriette reuşeşte să o publice, fără a avea mari probleme cu autorităţile. Cartea este o biografie ascunsă a tinerei Henriette şi a experienţelor sale tulburatoare.

     Să reţinem că prima ediţie a acestui roman a apărut în 1942, chiar dacă ediţia definitivă este tipărită în 1971.
     Cartea este despre iubire dusă până la extrem, nu în sensul de dragoste, despre căutarea sensului vieţii şi a fericirii, despre degradarea umană, dar şi despre înalte calităţi umane, şi mai ales despre ravagiile drogurilor.
     Este demn de subliniat că Henriette Yvonne Stahl este printre primii autori din lume care abordează problema drogurilor, problemă tabu pentru multe zeci de ani, chiar dacă în zilele noastre este un subiect la modă.
     Un aspect [probabil] mărunt: personajul principal este tânăra Ana Stavri, în vârstă de 17-18 ani, personaj ce apare mai târziu în Pontiful.
     Şi încă un aspect: cartea trebuie citită „cu înghiţituri mici” pentru că citind-o pe nerăsuflate ca pe o carte de aventuri se pot rata nuanţe şi detalii foarte importante.

     Scan: @menadel; Postare originală: Literatura romana si universala Pg.6;  Download: ►► http://yadi.sk/d/C7KtNd7syuV2B/%202012-2014
     Corectură [V1.0]: @Seven. Şi în acest caz am mai făcut ceva prelucrări ale scanului colegului @menadel, pe care le postez mai jos.
     
     Fişiere şi arhive:
         – arhiva HYS_IntreZi&No[AN].rar conţine PDF+DjVu AN 600 dpi Searchable.
         – arhiva HYS_IntreZi&No[Gr].rar conţine PDF+DjVu Gray 300 dpi Searchable;
         – arhiva HYS_IntreZi&No[V1.0].rar conţine imagini coperte şi fişiere DOC+Htm+Epub+Mobi versiunea [V1.0], formatat minimal: pag. A5, font Bookman Old Style, 11, limbaj contemporan, diacritice cu sedila.

     Download:  ►► 02_HYS_IntreZi&No – folder deschis mediafire.

Modificat de Seven (acum 4 ani)


_______________________________________

     Oameni şi popoare îşi cată libertatea; după ce-o obţin, îşi caută stăpân.


     | TORENTE | Tăunul | ROCAMBOLE+ | FLORIS | VRACIU | Victor HUGO | J.F. COOPER | PAPILLON | POLDARK |
     | Dictionare Lba RO | | Gramatica RO | D. Stănoiu | Zaharia STANCU | H.Y. STAHL | V.CORBUL & E.BURADA |
     | Ultimul regat | Millennium | Shantaram | Pearl BUCK | Anchee MIN | Amy TAN | C. LÄCKBERG | Ph.GREGORY |
     | Extraterestrii şi Intraterestrii | RUFOR | Demonul Roşu | Vraja milioanelor | Cărţi audio |

pus acum 5 ani
   
vpaska
Membru Gold

Inregistrat: acum 9 ani
Mii de multumiri!

pus acum 5 ani
   
Seven
Moderator

Din: Ţara Perfectului Simplu
Inregistrat: acum 12 ani
[03]
     Henriette Yvonne Stahl – LENA, FATA LUI ANGHEL MĂRGĂRIT

                     SCAN + V1.0 [DOC, htm, Epub, Mobi]

     Editura: Cartea Românească
     Apariţie: Bucureşti, 1977
     Nr.pag. 216
     Coperta: Emilia Boboia     „Lena, fata lui Anghel Mărgărit” este – probabil – cea mai uşoară lectură din tot ce a scris Henriette Yvonne Stahl şi acest roman se poate citi pe nerăsuflate.
     Este de fapt prima carte a autoarei pe care am citit-o undeva prin anii 1979-1980 şi am rămas surprins când am constatat că o scriitoare care avea un nume complet neromânesc era totuşi româncă-româncă.
     M-am grăbit să caut pe Google informaţii despre această autoare, dar mi-am amintit că mai am de aşteptat vreo 15 ani ca să apară primele computere 8086 second-hand în România şi că arhicunoscutul „Gogu”, cel ce te face deştept şi cunoscător instantaneu, nu era nici în planurile creatorilor săi, care la momentul ăla de-abia plecau la şcoală.
     Pe vremea aia singurele informaţii le puteai găsi în ediţiile BPT, şi nu numai, care erau însoţite de prefaţă şi tabele cronologice... şi cum volumul nu avea nici prefaţă şi nici tabel cronologic am rămas în necunoştinţă de cauză şi surprins în continuare.
     Şi cum să nu rămâi surprins când eşti obişnuit ca numeroşi oameni de cultură şi ştiinţă să se nască pe aceste meleaguri şi apoi să plece la Paris sau aiurea în Europa Occidentală ori America unde-şi desăvârşesc opera... Şi, iată că exista cineva, care mersese pe acelaşi traseu, dar în sens invers.

     Scan: @menadel; Postare originală: Literatura romana si universala Pg.10;  Download: ►► http://yadi.sk/d/C7KtNd7syuV2B/%202012-2014
     Corectură [V1.0]: @Seven. Am prelucrat scanul original în variantele gray şi AN.

     Fişiere şi arhive:
         – arhiva HYS_Lεηa[AN].rar conţine PDF+DjVu AN 600 dpi Searchable;
         – arhiva HYS_Lεηa[Gr].rar conţine PDF+DjVu Gray 300 dpi Searchable;
         – arhiva HYS_Lεηa[V1.0].rar conţine imagini coperte şi fişiere DOC+htm+Epub+Mobi versiunea [V1.0], formatat minimal: pag. A5, font Bookman Old Style, 11, limbaj contemporan, diacritice cu sedila.

     Download:  ►► 03_HYS_Lεηa – folder deschis mediafire.

Modificat de Seven (acum 4 ani)


_______________________________________

     Oameni şi popoare îşi cată libertatea; după ce-o obţin, îşi caută stăpân.


     | TORENTE | Tăunul | ROCAMBOLE+ | FLORIS | VRACIU | Victor HUGO | J.F. COOPER | PAPILLON | POLDARK |
     | Dictionare Lba RO | | Gramatica RO | D. Stănoiu | Zaharia STANCU | H.Y. STAHL | V.CORBUL & E.BURADA |
     | Ultimul regat | Millennium | Shantaram | Pearl BUCK | Anchee MIN | Amy TAN | C. LÄCKBERG | Ph.GREGORY |
     | Extraterestrii şi Intraterestrii | RUFOR | Demonul Roşu | Vraja milioanelor | Cărţi audio |

pus acum 5 ani
   
Seven
Moderator

Din: Ţara Perfectului Simplu
Inregistrat: acum 12 ani
[04]
     Henriette Yvonne Stahl – STEAUA ROBILOR

           SCAN + V1.0 [DOC, htm, Epub, Mobi]

     Editura: MINERVA
     Apariţie: Bucureşti, 1979
     Nr.pag. 231
     Desene: Maria Dima     Scan: @spicdegrau
     Prelucrări şi corectură [V1.0]: @Seven.

     Fişiere şi arhive:
         – arhiva HYS_StεαRob[AN].rar conţine PDF+DjVu AN 600 dpi Searchable;
         – arhiva HYS_StεαRob[C].rar conţine PDF+DjVu Color 300 dpi Searchable;
         – arhiva HYS_StεαRob[V1.0].rar conţine imagini coperte şi fişiere DOC+htm+Epub+Mobi versiunea [V1.0], formatat minimal: pag. A5, font Bookman Old Style, 11, limbaj contemporan, diacritice cu sedila.

     Download:  ►► 04_HYS_StεαRob – folder deschis mediafire.

Modificat de Seven (acum 4 ani)


_______________________________________

     Oameni şi popoare îşi cată libertatea; după ce-o obţin, îşi caută stăpân.


     | TORENTE | Tăunul | ROCAMBOLE+ | FLORIS | VRACIU | Victor HUGO | J.F. COOPER | PAPILLON | POLDARK |
     | Dictionare Lba RO | | Gramatica RO | D. Stănoiu | Zaharia STANCU | H.Y. STAHL | V.CORBUL & E.BURADA |
     | Ultimul regat | Millennium | Shantaram | Pearl BUCK | Anchee MIN | Amy TAN | C. LÄCKBERG | Ph.GREGORY |
     | Extraterestrii şi Intraterestrii | RUFOR | Demonul Roşu | Vraja milioanelor | Cărţi audio |

pus acum 5 ani
   
Seven
Moderator

Din: Ţara Perfectului Simplu
Inregistrat: acum 12 ani
[05]
     Henriette Yvonne Stahl – DRUM DE FOC
    SCAN + [V1.0]
              [DOC, Htm, Epub, Mobi şi PDF]


     Editura: MINERVA
     Apariţie: Bucureşti, 1981
     Nr.pag. 338
     Desen copertă: Maria Dima     Scan: @spicdegrau; Prelucrări şi corectură [V1.0]: @Seven.

     Această carte este din nou una dintre cele în care reîntâlnim deja cunoscutul personaj Ana Stavri.
     Mai mult decât atât, se fac câteva referiri la un anume Ion, care ne aminteşte de Ion Vinea, iar alt personaj, Filip Nazarie, ne duce cu gândul la Petru Dumitriu.

     Chiar dacă personajul Ana Stavri are multe elemente comune cu autoarea, acesta este doar un personaj, poate un personaj ceva mai special... aş zice că Ana Stavri este un fel de ambasador al autoarei în ficţiune, personaj prin care autoarea îşi exprimă o parte din propriile gânduri, propriile căutări şi trăiri, uneori chiar pare să explice anumite momente ale vieţii sale.
     Cu toate acestea, Ana Stavri rămâne un simplu personaj şi atât... şi ar fi greşit şi forţat să credem că aceste cărţi sunt autobiografice; cărţile nu sunt autobiografice, dar nici ficţiuni totale, ci ficţiuni împănate cu elemente care pot fi sau nu adevărate. Singură autoarea este cea care ar fi putut şti adevărul şi raportul dintre adevăr şi ficţiune... dar n-aş fi sigur de acest lucru, dat fiind faptul că în febra creaţiei autorul prelucrează artistic adevărul şi nu se mai poate trage o linie între realitate şi ficţiune.

     În altă ordine de idei, Drum de foc este una dintre cărţile uşor de lecturat, deşi are şi câteva pagini de speculaţie filozofică şi psihologică, pagini ce necesită un pic mai multă atenţie.
   
     Fişiere şi arhive:
         – arhiva HYS_Druмdεf0c[AN].rar conţine PDF+DjVu AN 600 dpi Searchable;
         – arhiva HYS_Druмdεf0c[C].rar conţine PDF+DjVu Color 300 dpi Searchable;
         – arhiva HYS_Druмdεf0c[V1.0].rar conţine imagini coperte şi fişiere [V1.0] în formatele: DOC, Htm, Epub, Mobi şi PDF A5 – total 4,8 MB.
         Fişierul DOC este formatat minimal: pag. A5, font Bookman Old Style, 11, limbaj contemporan, diacritice cu sedila.

     Download:  ►► 05_HYS_Druмdεf0c – folder deschis mediafire.

Modificat de Seven (acum 4 ani)


_______________________________________

     Oameni şi popoare îşi cată libertatea; după ce-o obţin, îşi caută stăpân.


     | TORENTE | Tăunul | ROCAMBOLE+ | FLORIS | VRACIU | Victor HUGO | J.F. COOPER | PAPILLON | POLDARK |
     | Dictionare Lba RO | | Gramatica RO | D. Stănoiu | Zaharia STANCU | H.Y. STAHL | V.CORBUL & E.BURADA |
     | Ultimul regat | Millennium | Shantaram | Pearl BUCK | Anchee MIN | Amy TAN | C. LÄCKBERG | Ph.GREGORY |
     | Extraterestrii şi Intraterestrii | RUFOR | Demonul Roşu | Vraja milioanelor | Cărţi audio |

pus acum 4 ani
   
Seven
Moderator

Din: Ţara Perfectului Simplu
Inregistrat: acum 12 ani
[06]
     Henriette Yvonne Stahl – MAREA BUCURIE

         SCAN + V1.0 [DOC, htm, Epub, Mobi]

     Ediţie definitivă
     Editura: MINERVA
     Apariţie: Bucureşti, 1974
     Nr.pag. 330
     Copertă şi portret: Maria Dima     Scan: @spicdegrau; Prelucrări şi corectură [V1.0]: @Seven.

     Fişiere şi arhive:
         – arhiva HYS_мarєBυcυriє[AN].rar conţine PDF+DjVu AN 600 dpi Searchable;
         – arhiva HYS_мarєBυcυriє[C].rar conţine PDF+DjVu Color 300 dpi Searchable;
         – arhiva HYS_мarєBυcυriє[V1.0].rar conţine imagini coperte şi fişiere [V1.0] în formatele: DOC, Htm, Epub, Mobi şi PDF A5 – total 7,6 MB.
         Fişierul DOC este formatat minimal: pag. A5, font Bookman Old Style, 11, limbaj contemporan, diacritice cu sedila.

     Download:  ►► 06_HYS_мarєBυcυriє – folder deschis mediafire.

Modificat de Seven (acum 4 ani)


_______________________________________

     Oameni şi popoare îşi cată libertatea; după ce-o obţin, îşi caută stăpân.


     | TORENTE | Tăunul | ROCAMBOLE+ | FLORIS | VRACIU | Victor HUGO | J.F. COOPER | PAPILLON | POLDARK |
     | Dictionare Lba RO | | Gramatica RO | D. Stănoiu | Zaharia STANCU | H.Y. STAHL | V.CORBUL & E.BURADA |
     | Ultimul regat | Millennium | Shantaram | Pearl BUCK | Anchee MIN | Amy TAN | C. LÄCKBERG | Ph.GREGORY |
     | Extraterestrii şi Intraterestrii | RUFOR | Demonul Roşu | Vraja milioanelor | Cărţi audio |

pus acum 4 ani
   
Seven
Moderator

Din: Ţara Perfectului Simplu
Inregistrat: acum 12 ani
[07]
     Henriette Yvonne Stahl – FRATELE MEU, OMUL

        SCAN + V1.0 [DOC, htm, Epub, Mobi]

     Prefaţă: Cristian Moraru
     Editura: MINERVA
     Apariţie: Bucureşti, 1989
     Nr.pag. 308
     Copertă: Dan Stanciu     Scan: @spicdegrau; Prelucrări şi corectură [V1.0]: @Seven.

     Fişiere şi arhive:
         – arhiva HYS_FrαtєlєOm[C].rar conţine PDF+DjVu Color 300 dpi Searchable;
         – arhiva HYS_FrαtєlєOm[V1.0].rar conţine imagini coperte şi fişiere [V1.0] în formatele: DOC, Htm, Epub şi Mobi.
         Fişierul DOC este formatat minimal: pag. A5, font Bookman Old Style, 11, limbaj contemporan, diacritice cu sedila.
         Toate fişierele sunt realizate în două variante: varianta completă [cu prefaţă] şi varianta fără prefaţă.

     Download:  ►► 07_HYS_FrαtєlєOm – folder deschis mediafire.

Modificat de Seven (acum 4 ani)


_______________________________________

     Oameni şi popoare îşi cată libertatea; după ce-o obţin, îşi caută stăpân.


     | TORENTE | Tăunul | ROCAMBOLE+ | FLORIS | VRACIU | Victor HUGO | J.F. COOPER | PAPILLON | POLDARK |
     | Dictionare Lba RO | | Gramatica RO | D. Stănoiu | Zaharia STANCU | H.Y. STAHL | V.CORBUL & E.BURADA |
     | Ultimul regat | Millennium | Shantaram | Pearl BUCK | Anchee MIN | Amy TAN | C. LÄCKBERG | Ph.GREGORY |
     | Extraterestrii şi Intraterestrii | RUFOR | Demonul Roşu | Vraja milioanelor | Cărţi audio |

pus acum 4 ani
   
Seven
Moderator

Din: Ţara Perfectului Simplu
Inregistrat: acum 12 ani
[08]
     Henriette Yvonne Stahl – NU MĂ CĂLCA PE UMBRĂ

        SCAN + V1.0 [DOC, htm, Epub, Mobi]

     Titlu alternativ: Fragmente din memoriile lui Onofrei, scrise de el însuşi, deşi din pudoare, la persoana a treia de altcineva

     Editura pentru Literatură
     Apariţie: Bucureşti, 1969
     Nr.pag. 108
     Copertă şi portret: Andrei Olsufiev     Scan: @spicdegrau; Prelucrări şi corectură [V1.0]: @Seven.

     Fişiere şi arhive:
         – arhiva HYS_NuCαlcαUмbr[C].rar conţine PDF+DjVu Color 300 dpi Searchable;
         – arhiva HYS_NuCαlcαUмbr[V1.0].rar conţine imagini coperte şi fişiere [V1.0] în formatele: DOC, Htm, Epub şi Mobi.
         Fişierul DOC este formatat minimal: pag. A5, font Bookman Old Style, 11, limbaj contemporan, diacritice cu sedila.

     Download:  ►► 08_HYS_NuCαlcαUмbr – folder deschis mediafire.

Modificat de Seven (acum 4 ani)


_______________________________________

     Oameni şi popoare îşi cată libertatea; după ce-o obţin, îşi caută stăpân.


     | TORENTE | Tăunul | ROCAMBOLE+ | FLORIS | VRACIU | Victor HUGO | J.F. COOPER | PAPILLON | POLDARK |
     | Dictionare Lba RO | | Gramatica RO | D. Stănoiu | Zaharia STANCU | H.Y. STAHL | V.CORBUL & E.BURADA |
     | Ultimul regat | Millennium | Shantaram | Pearl BUCK | Anchee MIN | Amy TAN | C. LÄCKBERG | Ph.GREGORY |
     | Extraterestrii şi Intraterestrii | RUFOR | Demonul Roşu | Vraja milioanelor | Cărţi audio |

pus acum 4 ani
   
Seven
Moderator

Din: Ţara Perfectului Simplu
Inregistrat: acum 12 ani
[09]
     Henriette Yvonne Stahl – MĂTUŞA MATILDA

        SCAN + V1.0 [DOC, htm, Epub, Mobi]

     Genul: nuvele
     Editura pentru Literatură
     Apariţie: Bucureşti, 1967
     Nr.pag. 230
     Copertă şi portret: Paul Pfennings     Scan: @spicdegrau; Prelucrări şi corectură [V1.0]: @Seven.

     Fişiere şi arhive:
         – arhiva HYS_MαtMαтildα[AN].rar conţine PDF+DjVu AN 600 dpi Searchable;
         – arhiva HYS_MαtMαтildα[C].rar conţine PDF+DjVu Color 300 dpi Searchable;
         – arhiva HYS_MαtMαтildα[V1.0].rar conţine imagini coperte şi fişiere [V1.0] în formatele: DOC, Htm, Epub şi Mobi.
         Fişierul DOC este formatat minimal: pag. A5, font Bookman Old Style, 11, limbaj contemporan, diacritice cu sedila.

     Download:  ►► 09_HYS_MαtMαтildα – folder deschis mediafire.

Modificat de Seven (acum 4 ani)


_______________________________________

     Oameni şi popoare îşi cată libertatea; după ce-o obţin, îşi caută stăpân.


     | TORENTE | Tăunul | ROCAMBOLE+ | FLORIS | VRACIU | Victor HUGO | J.F. COOPER | PAPILLON | POLDARK |
     | Dictionare Lba RO | | Gramatica RO | D. Stănoiu | Zaharia STANCU | H.Y. STAHL | V.CORBUL & E.BURADA |
     | Ultimul regat | Millennium | Shantaram | Pearl BUCK | Anchee MIN | Amy TAN | C. LÄCKBERG | Ph.GREGORY |
     | Extraterestrii şi Intraterestrii | RUFOR | Demonul Roşu | Vraja milioanelor | Cărţi audio |

pus acum 4 ani
   
Seven
Moderator

Din: Ţara Perfectului Simplu
Inregistrat: acum 12 ani
[10]
     Henriette Yvonne Stahl – PONTIFUL

     V2.0 [DOC, Htm, Epub, Mobi şi PDF A5]


     Editura Eminescu
     Colecţia Romanul de Dragoste, nr. 48
     Apariţie: Bucureşti, 1972
     Nr.pag. 264
     Ilustraţie copertă: Maria D. Dima


     Scan: @meridiane; Versiune [V1.0]: @gen; Versiune [V2.0]: @Seven
     
     Fişiere: imagini coperte şi fişiere [V2.0] în formatele: DOC, Htm, Epub, Mobi şi PDF A5.
     Fişierul DOC şi PDF A5 sunt în formatul artistic al colecţiei; Fişierele Htm, Epub şi Mobi: fără formatare artistică.

     Cartea este postată pe topicul „Colectia Romanul de dragoste - EE„.
     Link postare ►► Pontiful

Modificat de Seven (acum 4 ani)


_______________________________________

     Oameni şi popoare îşi cată libertatea; după ce-o obţin, îşi caută stăpân.


     | TORENTE | Tăunul | ROCAMBOLE+ | FLORIS | VRACIU | Victor HUGO | J.F. COOPER | PAPILLON | POLDARK |
     | Dictionare Lba RO | | Gramatica RO | D. Stănoiu | Zaharia STANCU | H.Y. STAHL | V.CORBUL & E.BURADA |
     | Ultimul regat | Millennium | Shantaram | Pearl BUCK | Anchee MIN | Amy TAN | C. LÄCKBERG | Ph.GREGORY |
     | Extraterestrii şi Intraterestrii | RUFOR | Demonul Roşu | Vraja milioanelor | Cărţi audio |

pus acum 4 ani
   
Seven
Moderator

Din: Ţara Perfectului Simplu
Inregistrat: acum 12 ani
[11]
     Henriette Yvonne Stahl – MARTORUL ETERNITĂŢII

        SCAN + V1.0 [DOC, Htm, Epub, Mobi, PDF A5]

     Prefaţă: Jean Herbert
     Traducere: Viorica D. Ciorbagiu
     Editura: Universal DALSI
     Apariţie: Bucureşti, 1995
     Copertă: Pompiliu Dumitrescu
     Titlul original: Le temoin de l’éternité
     Nr.pag. 226     Scan: @spicdegrau; Prelucrări şi corectură [V1.0]: @Seven.

     Fişiere şi arhive:
         – arhiva HYS_мαrтorEтєrη[AN].rar conţine PDF+DjVu AN 600 dpi Searchable;
         – arhiva HYS_мαrтorEтєrη[C].rar conţine PDF+DjVu Color 300 dpi Searchable;
         – arhiva HYS_мαrтorEтєrη[V1.0].rar conţine imagini coperte şi fişiere [V1.0] în formatele: DOC, Htm, Epub, Mobi şi PDF A5 – total 4,73 MB.
         Fişierul DOC este formatat minimal: pag. A5, font Bookman Old Style, 11, limbaj contemporan, diacritice cu sedila.

     Download:  ►► 11_HYS_мαrтorEтєrη – folder deschis mediafire.

Modificat de Seven (acum 4 ani)


_______________________________________

     Oameni şi popoare îşi cată libertatea; după ce-o obţin, îşi caută stăpân.


     | TORENTE | Tăunul | ROCAMBOLE+ | FLORIS | VRACIU | Victor HUGO | J.F. COOPER | PAPILLON | POLDARK |
     | Dictionare Lba RO | | Gramatica RO | D. Stănoiu | Zaharia STANCU | H.Y. STAHL | V.CORBUL & E.BURADA |
     | Ultimul regat | Millennium | Shantaram | Pearl BUCK | Anchee MIN | Amy TAN | C. LÄCKBERG | Ph.GREGORY |
     | Extraterestrii şi Intraterestrii | RUFOR | Demonul Roşu | Vraja milioanelor | Cărţi audio |

pus acum 4 ani
   
Pagini: 1    
Mergi la