Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
runnyroxy
Femeie
24 ani
Suceava
cauta Barbat
26 - 57 ani
Forum Romania Inedit / Carti in limba romana / ***Colectie carti - Literatura Universala Moderat de Seven, Stelevadris, cuculean, naid, nch, uncris
Autor
Mesaj Pagini:  1 2
soril_007
Membru Senior

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Colectie carti - Literatura Universala

edit mod: toate linkurile sunt expirate


_______________________________________




pus acum 13 ani
   
lgrosu
Membru Puf

Inregistrat: acum 18 ani
Nu stiu dacă mai este pe undeva, pe aici, pe forum.
Cooper James Fenimore - Ultimul mohican


pus acum 13 ani
   
BlankCd
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 14 ani
--->

     Ultimul Mohican face parte dintr-un ciclul Ochi de soim, care cuprinde 5 carti. Poate ca vom gasi si celelalte 4 carti, pentru ca este un autor care merita.

     "Respectat de triburile de indieni, delawari, irokezi sau huroni, admirat sau detestat de colonisti si de militari, Ochi de Soim ne conduce intr-un vartej de aventuri prin prerie, munti salbatici si paduri intunecate in regiunea salbatica a Marilor Lacuri.

      James Fenimore Cooper este considerat primul romancier american si a devenit celebru în toata lumea datorita ciclului Aventurile lui Ochi-de-soim, compus din Pionierii (aparut în 1823), Ultimul mohican (1826), Preria (1827), Calauza (1840) si Vânatorul de cerbi (1841).

      Desi Pionierii este primul roman scris de Cooper în care apare personajul Natty Bumppo, seria Aventurile lui Ochi-de-soim se citeste cel mai bine în ordinea cronologica a întâmplarilor, începând cu Vânatorul de cerbi, a carui actiune are loc în 1747, continuând cu Ultimul Mohican, ce povesteste întâmplari din 1757, apoi Calauza, care îsi plaseaza eroii în 1759, Pionierii – 1763, si Preria, ultima carte din ciclu, care-si aduce eroii pâna în primii ani ai secolului al XIX-lea.

       Personajul central al tuturor romanelor, Ochi de soim, este prototipul romantat al colonistului alb ce traieste la frontiera dintre „lumea civilizata“ si teritoriile „salbatice“, înca ocupate de „pieile rosii”. "


_______________________________________
--->  "Eu nu am regrete,
         Iar dac-ai să-ntrebi ce-a rămas la mine,
         În inimă am urme de tine
         Regrete, eu nu am regrete..."

pus acum 13 ani
   
lgrosu
Membru Puf

Inregistrat: acum 18 ani
Nuria Masot - Umbra templierului
Barcelona 1265. Cavalerul templier Bernard Guils moare otrăvit pe vaporul care îl ducea din Malta spre Barcelona; înainte de a-şi da ultima suflare, îl însărcinează pe însoţitorul său, un medic evreu, să-i dea discipolului său, Guillem de Montclar, valoroasele documente pe care le păstra în interiorul cămăşii. Ce mistere ascund aceste pergamente? De ce sunt dispuse atâtea persoane să-şi rişte viaţa pentru a intra în posesia lor? Iată întrebările la care trebuie să răspundă Guillem, pornit într-o luptă cu timpul, în care va avea de înfruntat trădări, conspiraţii, vendete şi delicte sângeroase.


pus acum 13 ani
   
sgrosu
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
Nu stiu daca  mai este pe aici, pe forum.
John Steinbeck  - Strada Sardinelor
Daca nu este intr-o varianta mai buna, rog o corectura mica si o formatare profesionista, pentru a fi pusa la expozitie. Pentru cine nu mai are rabdare, cred ca se poate servi si asa.


pus acum 13 ani
   
verbatim
Membru Gold

Inregistrat: acum 13 ani
Nikos Kazantzakis - Alexis Zorba

versiunea djvu:  (4,75MB)
versiunea pdf:     (5,67MB)

Calitatea scanului este medie, dar se poate citi fara probleme


pus acum 13 ani
   
sgrosu
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
Orhan Pamuk - Muzeul inocentei

Premiul Nobel pentru Literatura 2006
Kemal o iubeste pe Füsun. Füsun il iubeste si ea pe Kemal, dar iubirea lor nu se poate implini. Lui Kemal nu-i ramine, prin urmare, decit sa o priveasca de departe pe Füsun, sa o viziteze de sarbatori, ca o ruda corecta ce este, si sa se inconjoare, pe furis, de lucruri ce i-au apartinut cindva.
Asa se naste un induiosator muzeu al iubirii, umplut vreme de zece ani cu rujuri si cercei ai fetei, catei-bibelou, pahare de apa si servetele furate de la masa.
Doar sufletul obiectelor ramine sa ii aminteasca barbatului de marea lui dragoste – ele, dar si povestea insasi, pentru scrierea careia in roman apare, indatoritor, un personaj numit (tot) Orhan Pamuk.
Ca peste tot in romanele scriitorului turc, marile teme (iubire, traditie, destin) se desfasoara pe fundalul unei Turcii mereu in schimbare.
Aici, revoltele anilor 1970 si modernizarea uluitoare a orasului Istanbul in acel deceniu alcatuiesc, la rindul lor, un muzeu aparte, in care se amesteca nume de strazi si de actori ai vremii, emisiuni la televizor si marci de bauturi de mult uitate.
„Orhan Pamuk a scris un roman de dragoste care poate fi oricind asezat alaturi de Lolita, Doamna Bovary si Anna Karenina.” (Financial Times)
"Un roman al memoriei devoratoare, al dorintei si al singuratatii.” (Sunday Telegraph)
„Pamuk ia lumea pe care o cunoastem si ii da un plus de viata, o improspateaza. Asfel a ajuns unul dintre cei mai cititi scriitori pe si-i disputa Orientul si Occidentul.” (New York Times)
„Toti ma intreaba: domnule Pamuk, dumneata esti Kemal din roman? Ei, gata! Nu, nu sint Kemal, dar nici nu va pot convinge ca nu sint. Asta inseamna sa fii scriitor. Si sint fericit. Tolstoi a facut o scoala. Alti scriitori au intemeiat o revista, au facut filme, au avut o cariera politica. Muzeul asta e scoala mea, e revista, e filmul si e politica mea. E o parte din mine.” (Orhan Pamuk)


pus acum 13 ani
   
sgrosu
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
GRASS, GÜNTER
Aparatul de fotografiat: povestiri din camera obscură

Premiul Nobel pentru Literatură (1999).

Modificat de sgrosu (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
sgrosu
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
Am rugămintea de a se mai ocupa cineva de ea, pentru mai multă acuratețe. Se poate corecta și pe timpul cititului, sau dacă pune cineva niște macro-uri la treabă, este și mai bine:
Raymond Khoury - Ultimul templier
In 1291 d.Hr., urmare caderii orasului Akko  ( Acra), din cadrul Regatului Latin al Ierusalimului, o mica parte din Cavalerii Templieri parasesc orasul cu o lada. Vaporul lor Falcon Temple, este stricat intr-o furtuna pe mare si se scufunda. Unul dintre cavaleri este ranit grav si moare dupa ce ascunde lada si trimite o scrisoare codificata catre Marele Maestru al Templierilor. Ultimul Cavaler supravietuitor al masacrului ajunge in Paris in 1314, la timp ca sa-l vada pe Marele Maestru ars pe rug dupa ce a refuzat sa dezvaluie locul unde era ascunsa comoara Templierilor. Ultimul cavaler isi dedica viata mentinerii legendei Cavalerilor Templieri in pofida Bisericii Catolice.

Modificat de sgrosu (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
Equinox
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
Merci pentru Raymond Khoury - Ultimul templier
Are cineva vreun scan la aceasta carte?


_______________________________________
Urăsc prostia!
Star Wars - Banda desenata tradusa in limba romana

pus acum 13 ani
   
sgrosu
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
Gunter Grass Anestezie locala
In spatiul aseptic al cabinetului stomatologic din Anestezie locala (1969), prevazut cu un ecran de televizor care „iti distrage atentia intr-un mod admirabil”, realitatea si fabulatia devin dimensiuni ale aceleiasi istorii.

Pentru profesorul de germana si istorie Eberhard Starusch, reinventarea la nesfirsit a propriei vieti, analiza atenta a detaliilor si intoarcerea obsesiva in trecut reprezinta o modalitate facila, dar extrem de inselatoare de a „anestezia” durerile si frustrarile unei vieti esuate.

Fie ca este vorba de fictionalizarea propriei adolescente, vazuta ca un timp al faptelor marete, ca in cazul lui Starusch si al colegei sale, Irmgard Seifert, fie de povara responsabilitatii pe care simte ca o poarta elevul Philipp Scherbaum, care doreste sa schimbe lumea dind foc propriului ciine sau de incercarile feldmaresalului Krings de a cistiga bataliile pierdute pe frontul real intr-o lada cu nisip, oamenii lui Grass se fac vinovati de incapacitatea de a infrunta adevarul despre lume si despre ei insisi.

„Oamenii au spus dintotdeauna povesti. Cu mult inainte ca omenirea sa fi invatat sa scrie, se spuneau si se ascultau povesti. In aceasta epoca a scrisului, pastram inca amintirea originilor orale ale literaturii. Iar acesta este un lucru bun, pentru ca daca rostirea ar cadea in uitare, povestile noastre ar fi uscate ca praful.” (Gunter Grass)


pus acum 13 ani
   
sgrosu
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
A văzut-o cineva pe aici ?
Louis de Bernieres - Mandolina capitanului Corelli
Rog pe cineva să aşeze notele de subsol la locul lor; Dacă ar  mai avea  timp şi de alte fineţuri, ar fi perfect.

„Emotionant, plin de umor, uluitor, Mandolina capitanului Corelli este un roman ce penduleaza cu finete între bucurie si tristete, vieti personale si istorie…”(Observer)

****

…si, astfel, istoria descinde brusc peste acest minuscul univers pierdut într-o azurie Mare Ionica, împletind vieti, stârnind pasiuni, aruncând cartile destinului într-un vârtej ametitor, deconcertant. Iar vocile si episoadele se succed într-un Null alert, ritmat si captivant, în care sunt antrenati un romantic capitan italian, fire de artist, care prefera sa substituie invariabilului Heil Hitler! propriul sau Heil Puccini!, doctorul Iannis, pasionat de scrierea unei istorii a insulei, Pelagia, fiica acestuia, de care capitanul Corelli este iremediabil înamorat, inconfundabilul Il Duce, logoreic si delirant, un sensibil si introvertit soldat italian cunoscut ca L’Omosessuale, Mandras, pescarul devenit din amorez ridicol partizan deziluzionat… si galeria multicolora a personajelor continua.


pus acum 13 ani
   
sgrosu
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
Are cineva vol. 2 - Plexus? Rog corectura la cele două de mai jos. Mulțumesc anticipat.
PS Nu am scan la niciun    (așa se scrie mai nou) volum.
Henry Miller -“Sexus” este primul roman al trilogiei “Răstignirea trandafirie”, scrisă de Miller pe parcursul a zece ani. “Sexus”, publicat la Paris în 1949, este un amestec de ficţiune şi episoade autobiografice, în care autorul descrie primele sale eforturi literare, numeroasele aventuri amoroase, destrămarea căsniciei, traiul într-un New York sclipitor şi totodată marcat de sărăcie.

omanul Nexus (1960), ultimul volum al trilogiei „Rastignirea trandafirie”, dezvaluie portretul unui scriitor format, care, dupa chinuitoare indoieli si o multime de romane scrise in minte, reuseste in sfirsit sa‑si puna ideile pe hirtie.

Faptul acesta, insa, pare sa atraga dupa sine o ruptura cu lumea atit de familiara din primele doua volume: minunatele povesti ale prietenilor autorului, pagi­nile de analiza literara si sociala exista in continuare, sint la fel de pline de spirit si umor, insa in ele se simte o umbra de cinism si de tristete.

Nexus este, paradoxal, volumul de ramas‑bun al unui romancier aflat inca la inceputul drumului, volumul care ii ofera lui Miller confirmarea destinului sau de scriitor, nelasindu‑i astfel nici o alta optiune decit sa continue sa scrie, confruntat in permanenta cu izolarea si responsabilitatea actului de creatie.    

Modificat de sgrosu (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
sgrosu
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
Gunter Grass In mers de rac
In mers de rac” relateaza un episod dramatic de la sfirsitul celui de-al doilea razboi mondial: fuga populatiei germane din Prusia Orientala spre Vest, pe masura inaintarii trupelor Armatei Rosii, si scufundarea vasului Wilhelm Gustloff cu 9.000 de pasageri la bord de catre un torpilor sovietic.

Mulţumiri lui 02agigi02 pentru că a pus notele la locul lor, a mai corectat pe alocuri si a formatat lucrarea iniţială.

Modificat de sgrosu (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
sgrosu
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
Aceasta a mai fost pe aici ?
Jane Austen - Emma
Rog puțină corectură. Este singura varianta pe care o am.


pus acum 13 ani
   
sgrosu
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
Glenna McReynolds - Ingerul razbunator
Nu este perfectă, dar cine este?


pus acum 13 ani
   
sgrosu
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
Marc Levy - Si daca e adevarat
Lauren este doctor si in urma unui accident de masina se “trezeste” in coma. Spun se trezeste pentru ca sufletul sau sau mai bine zis “fantoma” sa circula libera, continua sa “locuiasca” in apartamEntul sau chiar si dupa ce acesta este subinchiriat de Arthur. Arthur este un tanar arhitect care descopera intr-o zi in sifonier o fantoma. Din motive greu de inteles chiar de catre protagonist, are o legatura speciala cu fantoma, fiind singurul care o vede, o simte, o aude, putand interactiona cu ea.
Asa cum v-am obisnuit, viteza mai strică din calitate :rusine

Urmeaza continuarea: Te voi revedea.

Modificat de sgrosu (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
sgrosu
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
Ellery Queen - Regele a murit (roman politist)
Enjoy!


pus acum 13 ani
   
sgrosu
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
Nu cred ca mai este nevoie de nicio prezentare, pentru pasionatii de asa ceva, si nu numai:
Sidney Sheldon - Legaturi de sange


pus acum 13 ani
   
sgrosu
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
Gunter Grass Pisica si soarecele
Pisica şi şoarecele este al doilea volum din „trilogia Danzigului", avîndu-1 în centru pe Joachim Mahlke, un copil orfan de tată. Acţiunea, povestită din perspectiva naratorului Pilenz, se petrece la Danzig în timpul celui de-al Doilea Război Mondial; împreună cu prietenii săi, Mahlke are drept loc de joacă preferat un dragor pe jumătate scufundat, de pe care aduce la suprafaţă tot felul de obiecte abandonate de echipaj, pentru a le vinde sau colecţiona. Exmatriculat pentru furt, Mahlke se alătură ca voluntar unei divizii de tancuri, dornic să-şi demonstreze adevărata valoare în faţa colegilor şi profesorilor. Distins cu Crucea de Fier pentru eroism în luptă, Mahlke se întoarce la şcoală pentru a le vorbi elevilor despre experienţa lui de combatant, însă directorul îl refuză. Lipsit de motivaţia ce îl îndemnase să se înroleze, dezertează şi, Ia îndemnul lui Pilenz, se scufundă o ultimă dată pînâ la epava transformată în ascunzătoare, pentru a nu mai apărea niciodată Ia suprafaţă.


pus acum 13 ani
   
leonida1973
Membru Gold

Din: Iasi
Inregistrat: acum 14 ani
Sgrosu multumim mult pt carti.
S-ar putea pune si un scan la ele sau ne multumim doar cu atat?? (mai trebuie lucrate pe ici pe colo si ar fi bine sa avem si un scan pt confruntare). Ideal ar fi sa fie incluse copertile si garda cartii in scanare)
Keep going !!!


_______________________________________
Timpul  este focul in care ardem 

pus acum 13 ani
   
cliv
Online
Membru Gold

Inregistrat: acum 18 ani
Multumesc!!

pus acum 13 ani
   
sgrosu
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
Henry Miller Primavara neagra
Tropicul cancerului (1934), este aidoma cutremurului care fisurează scoarţa vulcanului înainte de erupţie. Primăvară neagră (1936) reprezintă o întoarcere la anii adolescenţei şi copilăriei, un respiro înaintea izbucnirii cumplite din Tropicul Capricornului (1939) şi, mai târziu, din cealaltă trilogie, Sexus (1949), Plexus (1953), Nexus (1960).


pus acum 13 ani
   
sgrosu
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
Petru iubitorii genului, dar si pentru colectionari
Sandra Brown - Dupa 10 ani
As mai fi corectat la ea, dar mi s-au terminat lămâile din casă.


pus acum 13 ani
   
stefi_todo
VETERAN

Inregistrat: acum 13 ani
Marc Levy - Si daca e adevarat v.1.0.

Preluat de la sgrosu şi citit, corectat, confruntat cu cartea tipărită.

Prima încercare.


pus acum 13 ani
   
Seven
Moderator

Din: Ţara Perfectului Simplu
Inregistrat: acum 14 ani
@stefi_todo
    Felicitări! "Prima încercare" e foarte tare.
    Am făcut o vizualizare mai amănunţită a textului, cu citire pe fragmente şi corectura mi se pare foarte bună.
    Există o problemă ce ar trebui rezolvată: o parte dintre liniile de dialog sunt de tip Bullet şi nu de tip text; ele se pierd la o eventuală formatare pe stiluri.
    Pentru rezolvarea problemei se poate rula un macro de tip Word.
    Mă interesează dacă ştii să faci acest lucru, ca să-ţi trimit un template care are un astfel de macro.


_______________________________________

     Oameni şi popoare îşi cată libertatea; după ce-o obţin, îşi caută stăpân.


     | TORENTE | Tăunul | ROCAMBOLE+ | FLORIS | VRACIU | Victor HUGO | J.F. COOPER | PAPILLON | POLDARK |
     | Dictionare Lba RO | | Gramatica RO | D. Stănoiu | Zaharia STANCU | H.Y. STAHL | V.CORBUL & E.BURADA |
     | Ultimul regat | Millennium | Shantaram | Pearl BUCK | Anchee MIN | Amy TAN | C. LÄCKBERG | Ph.GREGORY |
     | Extraterestrii şi Intraterestrii | RUFOR | Demonul Roşu | Vraja milioanelor | Cărţi audio |

pus acum 13 ani
   
sgrosu
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
Elizabeth Adler - Leonie
Doar cu frumuseţea ei uluitoare, cu inocenta şi spiritul înflăcărat, Leonie vine din provincie la Paris, cu visul unui viitor mai bun.
Ea se va mişca în lumea strălucitoare a banilor, a pasiunii şi a puterii - o lume întunecată doar de obsesia nepotolită pentru ea a unui singur bărbat - un bărbat hotărît să o posede, un bărbat care n-a iubit-o şi nu i-a dat drumul niciodată...


pus acum 13 ani
   
sgrosu
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
Urbano Tavares Rodrigues - Valul de caldura

pus acum 13 ani
   
Equinox
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
Rodrigues Urbano Tavares - Valul de caldura v.0.9
docx


_______________________________________
Urăsc prostia!
Star Wars - Banda desenata tradusa in limba romana

pus acum 13 ani
   
stefi_todo
VETERAN

Inregistrat: acum 13 ani
Sidney Sheldon- Legături de sânge v.1.0

Preluat de la @sgrosu, citit, confruntat cu cartea tipărită şi corectat cu ajutorul tutorialului din discuţiile deschise recent de @Seven.

Mulţumesc @Seven. Şi, deoarece sunt la început, aştept în continuare orice sugestii.

Modificat de stefi_todo (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
sgrosu
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
Eduardo Mendoza Labirintul maslinelor
Labirintul maslinelor il readuce in centrul unei spirale de peripetii pe detectivul "nebun' si parodic din Misterul criptei vrajite. Eduardo Mendoza ofera din nou un text autopersiflant, care e o caricatura a genului politist si, implicit, a unei societati spaniole in tranzitie si a diverselor sale sfere de limbaj. Intr-un labirint de aventuri care se bifurca si se multiplica in ramificatii surprinzatoare si insolite, imaginatia narativa a lui Mendoza merge acum si mai departe: cu un triplu salt mortal de saltimbanc somnambul, naratorul-detectiv patrunde prin distorsionarea intrigii politiste nu doar in teritoriul umorului si al absurdului, ci si in cel al fabulatiei fara limite, care atinge miracolul suprarealist prin deformarea sistematica a realitatii si accentuarea trasaturilor sale grotesti, aberante.


Eduardo Mendoza - Peripetiile coafezului
In Barcelona anilor ’90 totul este in plina schimbare. Ospiciul care il adapostea pe mai vechiul nostru cunoscut, excentricul detectiv dependent de Pepsi-Cola, se transforma in centru de relaxare, iar adevaratul balamuc este orasul. O lume foarte complicata, in care inconfundabilul protagonist din Misterul criptei vrajite si Labirintul maslinelor vrea sa inceapa o noua viata. Dar, impotriva propriei vointe, se vede amestecat intr-o crima si, pentru a nu fi chiar el acuzat, trebuie sa o faca, din nou, pe detectivul. Intamplarea il arunca in mijlocul unei intrigi obscure, care abunda in femei fatale, furturi, disparitii, crime si coruptie. Intre comedie in stare pura si satira sociala, Peripetiile coafezului ofera o radiografie a societatii in continua tranzitie si o lectie demna de tinut minte: doar privind prin ochii unui nebun inocent putem pricepe ceva din nebunia lumii in care traim.
Ambele fisiere mai trebuie cizelate.


pus acum 13 ani
   
sgrosu
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
Lagerlof, Selma - Ierusalim / Premiul Nobel 1909

pus acum 13 ani
   
sgrosu
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
Vuilleme, Jean-Bernard - Salutări de la abator!

pus acum 13 ani
   
sgrosu
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
Esenin, Serghei - Moscova carciumareasca

pus acum 13 ani
   
sgrosu
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
Merejkovski, Dmitri Sergheevici - Romanul lui Leonardo da Vinci sau Invierea zeilor vol.1

pus acum 13 ani
   
sgrosu
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
Merejkovski, Dmitri Sergheevici - Romanul lui Leonardo da Vinci sau Invierea zeilor vol.2

pus acum 13 ani
   
lucifer76
Membru Junior

Inregistrat: acum 14 ani

sgrosu a scris:

Vuilleme, Jean-Bernard - Salutări de la abator!

Daca ai scanul original, ai putea sa ii faci un OCR ca sa pui si un doc. PDF-ul pe care l-ai pus e bun doar de citit, dar nu se poate face OCR pentru ca are rezolutie prea mica. Oricum, felicitari pentru munca depusa


pus acum 13 ani
   
sgrosu
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
Nick Drake - Nefertiti - Cartea mortilor
Nefertiti. Cea mai frumoasa femeie din univers. "Cea Desavarsita". Egiptul este insa departe de perfectiunea ei. Sotul reginei, faraonul Akhenaton, a instaurat o noua religie si a construit in desert o capitala magnifica. Echilibrul fragil al puterii sta pe muchie de cutit. Si, lovitura de teatru, cu cateva zile inainte de fastuoasa inaugurare a noii capitale, Nefertiti dispare fara urma. Rapire? Crima? Tradare? Rai Rahotep, cel mai tanar detectiv al politiei din Teba, renumit pentru metodele sale originale, primeste misiunea s-o gaseasca pe regina. Are zece zile la dispozitie. Dar in labirintul giganticului oras, printre asasini, zei si societati secrete, nimic nu este ceea ce pare a fi. Nici macar Cartea Mortilor...
Istoria si mitologia Egiptului antic servesc drept fundal fascinant pentru o aventura construita dupa toate regulile suspansului.


pus acum 13 ani
   
sgrosu
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
Cu mii de mulțumiri Alinei Savin, Behar, Henri - Tristan Tzara
Un român care a reprezentat România cu cinste la Paris... dar care mai dă bătăi de cap elevilor, alături de, off topic, pentru cine încă nu știa..

Modificat de sgrosu (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
gogu de gogu
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 13 ani

sgrosu a scris:

...Un român care a reprezentat România cu cinste la Paris... dar care mai dă bătăi de cap elevilor, alături de, off topic, pentru cine încă nu știa..


și, cum bine comentează, unii pe acolo, care Românie?


pus acum 13 ani
   
jullien_alphonse
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 17 ani
Noi nu suntem urmasii Romei, ci ei se trag din noi.
Ei SUNT URMARITORII, dupa ce muncim la furat pe afara.
Bai, francezilor, care suntetzi plecatzi acum 5 - 6 mii de ani,
din PACURETZ sau FERENTARI, facetzi tot ce putetzi SA va NEGATZI originile.


pus acum 13 ani
   
sgrosu
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
Cu mii de mulțumiri Loredanei Gheorghe și lui Subutai
Carlos Castaneda - Al doilea cerc de putere
Carlos Castaneda - Focul launtric
Carlos Castaneda - Pase magice


pus acum 13 ani
   
sgrosu
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
Blaise Pascal - Opere alese

pus acum 13 ani
   
sgrosu
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
Pentru pasionații genului
Sandra Brown - Ostateca lui Hawk v.0.3
Voi reveni cu o varianta imbunatatita.

Modificat de sgrosu (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
sgrosu
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
Cu mii de mulțumiri Corinei Nițescu
Goethe, Johan Wolfgang von - Teoria culorilor


pus acum 13 ani
   
sgrosu
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
Michael White - Echinox; un 0,5 chinuit, fără scan de control
Referinte:

Modificat de sgrosu (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
sgrosu
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
Multumiri lui Subutai
Carlos Castaneda - Cealalta realitate
Carlos Castaneda - Darul vulturului
Carlos Castaneda - Povestiri despre putere
Carlos Castaneda - Puterea tacerii


pus acum 13 ani
   
BlankCd
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 14 ani
--->

     Văd că în cărţile lui Carlos Castaneda există un personaj numit Don Juan - apare în mai multe cărţi. Cărţile se pot citi într-o anumită ordine? Fac parte dintr-un ciclu sau o serie? Dacă da atunci ne poţi spune cronologia?


_______________________________________
--->  "Eu nu am regrete,
         Iar dac-ai să-ntrebi ce-a rămas la mine,
         În inimă am urme de tine
         Regrete, eu nu am regrete..."

pus acum 13 ani
   
arovax
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani
BlankCd, permite-mi sa ma amestec si eu in vorba. Acum ceva timp am deschis un topic despre Castaneda, dar recunosc ca nu am avut timp sa scanez nici macar o carte de-a lui.

Toate volumele (12 in total) scrise de Castaneda sunt despre vrajitorul/samanul Don Juan. Cu impartirea cronologica este mai greu, deoarece autorul revine asupra unor episoade si aduce noi detalii. Castaneda nu raspecta ordinea cronologica a faptelor, ci ordinea memoriei lui.

Daca vrei sa la citesti ca ar fi bine sa incepi cu "Invataturile lui Don Juan" si sa continui cu "Cealalta realitate". In topicul de mai jos am incercat sa pun titlurile intr-o ordine pseudo-cronologica ca sa usureze citirea lor.



BlankCd a scris:

--->

     Văd că în cărţile lui Carlos Castaneda există un personaj numit Don Juan - apare în mai multe cărţi. Cărţile se pot citi într-o anumită ordine? Fac parte dintr-un ciclu sau o serie? Dacă da atunci ne poţi spune cronologia?


_______________________________________
Carti ieftine:

pus acum 13 ani
   
sgrosu
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
Rabindranath Tagore - Poeme de dragoste
Rabindranath Tagore - Culesul roadelor


pus acum 13 ani
   
sgrosu
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
Carlos Castaneda - Latura activa a infinitatii

pus acum 13 ani
   
sgrosu
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
Sara Gruen - Apa pentru elefanti
Recomandări:


pus acum 12 ani
   
sgrosu
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
Charlaine Harris - Vampirii Sudului 1 -Morti pana la apus (cap. 1-7)

pus acum 12 ani
   
Rhobur
Membru Gold

Inregistrat: acum 13 ani

sgrosu a scris:

Sara Gruen - Apa pentru elefanti
Recomandări:


Are recomandari foarte bune si pe Amazon; nici nu speram sa o gasesc ca ebook in romana.
Multumesc mult, sgrosu ! 


_______________________________________
Esti batran atunci cand renunti la dorinte si le inlocuiesti cu regrete !

pus acum 12 ani
   
Rhobur
Membru Gold

Inregistrat: acum 13 ani
@sgrosu : exista vreo posibilitate de a obtine Romanul lui Leonardo da Vinci sau Invierea zeilor in format doc sub 20 MB ?
Fiind asa de mare Amazon nu il primeste pentru conversie.
Multumesc pentru munca pe care o faci !


_______________________________________
Esti batran atunci cand renunti la dorinte si le inlocuiesti cu regrete !

pus acum 12 ani
   
Sauron
Membru Senior

Inregistrat: acum 13 ani
Rhobur, se poate extrage un ocr din pdf-ul cu cartile astea doua pe care le doresti dar el chiar daca este in format doc si-i mai mic de 20 MB trebuie corectat pt ca apoi sa-ti poti face un epub decent. Daca doresti sa corectezi doc-ul rezultat te pot ajuta eu cu conversia si din pdf in doc si apoi si cu epub-ul.

pus acum 12 ani
   
p1710
Membru Puf

Inregistrat: acum 15 ani
@Rhobur uite aici un pdf
dezarhivezi rarul si copiezi pdf-ul asa cum este - fara ocr sau alte transformari in kindle. sa imi spui cum se vede si cum se citeste.


pus acum 12 ani
   
sgrosu
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
John Milton - Paradisul pierdut

pus acum 12 ani
   
sgrosu
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
Gunter Grass - Decojind ceapa
Gunter Grass - Calcanul
Elfriede Jelinek - Exclusii
Ben Okri - Drumul infometat


pus acum 12 ani
   
Aleph
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 14 ani
Multumesc sgrosu !

_______________________________________
Dacă vreunul dintre linkurile mele nu este valid, vă rog să mă anunţaţi prin MP.
Versiunile cartilor electronice - Standardul RIF1
Caractere romanesti in EPUB  De la versiunea 0.1 la versiunea 0.9 cu Word 2003 for Windows
PDF-uri foarte mici din fisierele grafice Scan Tailor  *  Clasificarea scanurilor in format DjVu

pus acum 12 ani
   
viorel1968
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Am refacut PDF-ul urcat de Sgrosu cu cate o pagina (daca asa se numeste) la cartea "Apa pentru elefanti" de Sara Gruen. Il rog sa nu se supere.
Linkul este aici:


carti literatura universala refacut pdf-ul urcat sgrosu cate pagina (daca asa numeste) cartea

55.9KB

Modificat de viorel1968 (acum 12 ani)


pus acum 12 ani
   
Rhobur
Membru Gold

Inregistrat: acum 13 ani

p1710 a scris:

@Rhobur uite aici un pdf
dezarhivezi rarul si copiezi pdf-ul asa cum este - fara ocr sau alte transformari in kindle. sa imi spui cum se vede si cum se citeste.


Multumesc. se poate citi dar voi incerca sa-l fac doc pentru a a-l converti la Amazon.


_______________________________________
Esti batran atunci cand renunti la dorinte si le inlocuiesti cu regrete !

pus acum 12 ani
   
tokra128
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani
Pentru apa pentru elefanti, poate cineva sa posteze doc-ul sau un epub ? tare as vrea sa o citesc asa cum se cuvine pe un eboom reader (ipad sau un android)

pus acum 12 ani
   
Rhobur
Membru Gold

Inregistrat: acum 13 ani

tokra128 a scris:

Pentru apa pentru elefanti, poate cineva sa posteze doc-ul sau un epub ? tare as vrea sa o citesc asa cum se cuvine pe un eboom reader (ipad sau un android)


O am in format azw pentru Kindle, o poti citi cu kindle reader; daca o vrei, uite aici


_______________________________________
Esti batran atunci cand renunti la dorinte si le inlocuiesti cu regrete !

pus acum 12 ani
   
sgrosu
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
Naghib Mahfuz - Akhenaton, cel ce salasuieste in adevar
Naghib Mahfuz a primit Premiul Nobel pentru literatură in 1988.

Dragoste si moarte in Valea Regilor. Intrigi care fac si desfac imperii. Un tanar calatoreste pe firul istoriei pentru a afla povestea, scrisa cu lacrimi si sange, a lui Akhenaton, faraonul nebun, si a sotiei sale, preafrumoasa Nefertiti, fecioara cu trup de curtezana care a inflacarat imaginatia barbatilor din vechime.

"Akhenaton este un roman fabulos despre Egiptul antic si totodata o privire sfredelitoare proiectata asupra lumii de azi.' Los Angeles Times Book Review
"O poveste emotionanta si tulburatoare, care dezleaga si sporeste deopotriva tainele unei lumi impovarate de patimi.' The New York Times Book Review
"Bogatia de imagini, sunete, culori si arome nebanuite care razbate pana la noi din paginile romanului continua sa ne incante mult timp dupa ce am inchis cartea.' The Washington Post

"Mahfuz este un Charles Dickens arab, istorisind povesti fascinante in penumbra unei cafenele din Cairo.' Newsweek


pus acum 12 ani
   
Rhobur
Membru Gold

Inregistrat: acum 13 ani
Multumesc, sgrosu 

_______________________________________
Esti batran atunci cand renunti la dorinte si le inlocuiesti cu regrete !

pus acum 12 ani
   
sgrosu
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
Irvin D. Yalom - Minciuni pe canapea

Îşi poate pierde un psihiatru minţile? Poate fi el păcălit, sedus, manipulat chiar în timpul şedinţelor în care ar trebui să deţină controlul asupra pacienţilor? Da, dacă o femeie dornică de răzbunare hotărăşte să joace rolul de pacientă neajutorată. Plin de revelaţii surprinzătoare, întocmai ca duelul unui psihanalist cu mintea omenească, romanul lui Yalom ne dezvăluie cât de vulnerabili suntem, fără excepţie, în faţa singurătăţii şi nevoii de iubire.

Încrezător în propriile forţe, tânărul psihanalist Ernest Lash nu ia în seamă sfaturile mentorului său, Marshal Streider, ci re-curge, în timpul şedinţelor de terapie, la tehnici experimentale. Însă, în ciuda infatuării psihiatrilor, mintea omenească este un teritoriu încă necartografiat şi plin de primejdii: stabilind o relaţie sinceră - crede el - cu o nouă pacientă, Carolyne Leftman, Ernest îşi deschide tainiţele sufletului şi devine vulnerabil, neavând habar că femeia pe care îşi închipuie că o tratează doreşte de fapt să-l manipuleze şi să-l distrugă. Prins într-o paradoxală relaţie terapeutică, în care figura autoritară a medicului a cedat tentaţiei confesiunii şi i se supune pacientului dominator, Ernest va descoperi nebănuite adevăruri incomode despre sine şi despre natura umană, ale cărei taine credea că le cunoaşte.


pus acum 12 ani
   
sgrosu
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
Francois Bluche - De la Cezar la Churchill-Vorbe memorabile

pus acum 12 ani
   
sgrosu
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
Jean Marie Blas de Robles - Acolo unde tigrii sunt la ei acasa
Referinte:

Eleazard von Wogau - eroul acestui roman de aventuri - este corespondent de presă în regiunea Nordeste din Brazilia. Un prieten îi cere să revizuiască un vechi manuscris, biografia inedita a unui celebru iezuit din secolul al XVII-lea, Athanase Kircher. Un personaj straniu, care a existat în mod real şi care a fost considerat, la vremea lui, cel mai mare savant al tuturor timpurilor.
Pe măsură ce parcurge textul despre viaţa lui Kircher, Eleazard devine captiv al unei anchete fascinante asupra teoriilor, enigmelor şi poveştilor care au populat destinul acestui călugăr erudit, al cărui nume este complet uitat în zilele noastre. Povestea se desfăşoară potrivit unui scenariu complex în care se împletesc, pe de-o parte, trecutul şi prezentul, pe de altă parte, imaginarul şi realitatea pentru a contura vieţile câtorva personaje dependente unele de celelalte şi aflate în căutarea propriului sens: Eleazard însuşi, scriitor nerealizat, care se retrage în oraşul baroc Alcantara, ruină a unui măreţ trecut colonial portughez; Elaine, soţia sa, paleontolog de succes, care - obosită de atitudinea nefericita a soţului său - îl părăseşte şi porneşte într-o expediţie prin jungla amazoniană în căutarea unor fosile rare; în fine, fiica lor, Moema, rebelă şi naivă, studentă la etnologie şi prizoniera unui univers paradisiac creat de droguri.

Modificat de sgrosu (acum 12 ani)


pus acum 12 ani
   
Rhobur
Membru Gold

Inregistrat: acum 13 ani
Multumesc, sgrosu  !

_______________________________________
Esti batran atunci cand renunti la dorinte si le inlocuiesti cu regrete !

pus acum 12 ani
   
BlankCd
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 14 ani
--->

     Iniţial nu am vrut să pun această carte la liber, dar cum subiectul abordat de această carte este foarte rar în cărţile noastre, am decis totuşi să o pun.
     Este vorba de: Robert K. Ressler & Tom Shachtman - Vânător de ucigaşi.

     Fost agent FBI, Robert Ressler este persoana care a consacrat noţiunea de “profil al criminalului în serie”, este specializat în identificarea şi capturarea aşa-numiţilor "serial killers". Robert Ressler reuşeşte anihilarea unora dintre cei mai sângeroşi ucigaşi din istoria Statelor Unite.
     Cartea este deopotrivă utilă psihologilor criminalişti, poliţiştilor, cât şi cititorului de rând. În ea veţi găsi referiri la criminalii în serie: Ted Bundy, Charles Manson, John Wayne Gacy, Ed Gein - de la care s-a inspirat Thomas Harris pentru romanul său Tăcerea mieilor, Edmund Kemper, Joffrey Dahmer, David Berkowitz şi alţii.
     Este o carte obligatoriu a fi citită de către psihologi, criminalişti, studenţi... etc.

     O carte pe care am citit-o prin 1993-1994 şi pe care m-am gândit că poate unii din voi o vor citi cu plăcere, mai ales că este oarecum altfel decât cărţile/filmele obişnuite, neuitând faptul că realitatea este mai dură decât ficţiunea cărţii sau a filmului.
     Fragment din carte:

     "În zadar am tot accentuat noi această nuanţă, autorii de romane preferă să facă din profilatori nişte eroi. Într-o zi, prin anii 80, serviciul de relaţii publice mi-a cerut să primesc un scriitor şi să-i prezint localul nostru. Era Tom Harris, autorul unui roman de succes, "Black Sunday" [Duminica Neagră], după care se făcuse şi un film. Harris mi-a spus că lucrează la un alt roman, în care evoluează un serial killer. Voia să ştie cum intervine FBI-ul în cazul unor crime multiple, cum realizăm profilul şi cum... Am petrecut câteva ore împreună şi i-am arătat nişte diapozitive, din cazuri diferite, printre care cel al lui Kemper şi cel al lui Chase. Harris era de-a dreptul un burete: nu zicea mai nimic şi absorbea totul. Am discutat şi despre convorbirile mele cu marii criminali; i-am spus, de asemenea, că, din când în când, pentru a ne perfecţiona cunoştinţele, invităm şi psihiatri la BSU.
     Harris a amestecat convorbirile din închisoare cu conferinţele psihiatrilor şi a izvorât un roman, Dragonul roşu, în care, pentru a rezolva un caz complicat, un agent al FBI-ului cere ajutorul unui personaj (devenit, între timp, celebru): Hannibal Lecter, psihiatrul nebun închis pentru crime. Şi acţiunea şi personajele sunt născocite de imaginaţia febrilă a lui Harris, bine-nţeles, dar eu pot fi mândru că i-am oferit faptele rele pe baza cărora şi-a construit intriga.
     După apariţia "Dragonului roşu", l-am întrebat pe Harris de ce a preferat unui agent federal, un civil care colaborează cu FBI-ul. Mi-a răspuns că dorea ca personajul, după prima întrevedere cu Lecter să fie zguduit în aşa măsură încât să ajungă până la tulburări mentale, ceea ce nu prea s-ar fi potrivit cu un agent federal. Explicaţia sa nu e lipsită de ironie, dacă ne gândim la pierderile de greutate subite, la atacurile cardiace şi la toate celelalte afecţiuni psihosomatice care sunt specifice agenţilor din lotul BSU.
     Harris a mai venit pe la mine pe când lucra la un alt roman; am petrecut o după-amiază împreună şi i-am povestit despre alte cazuri, printre care cel al lui Ed Gein, care i-a servit ca model pentru asasinul din Tăcerea mieilor, l-am prezentat şi o femeie care, pe atunci, lucra la BSU.
     Din punct de vedere literar, cele două romane ale lui Harris sunt magnifice, chiar dacă portretele acelor serial killers, ca şi cele ale agenţilor FBI-ului, sunt lipsite de realism. În primul roman, de pildă, Harris atribuie personajului său, Francis Dolarhyde, caracteristici extrase de la mai mulţi ucigaşi diferiţi. E cert că acele trăsături n-ar putea coexista, în realitate, în unul şi acelaşi serial killer. Pe lângă asta, agenţii FBI-ului nu urmăresc asemenea ucigaşi: noi analizăm locul crimei, alcătuim profilul psihologic şi apoi oferim sugestiile noastre poliţiei locale, care execută acţiunile dure şi procedează la arestări.
     După Harris, şi alţi scriitori au apelat la mine, pentru lucrări fie de ficţiune, fie documentare. Dintre cei mai cunoscuţi, o voi cita pe Mary Higgins Clark care şi-a bazat în bună măsură romanul "Caut tânără care dansează bine" pe personalitatea Annei Rule şi pe cazul Harvey Glattman; i-au fost de folos şi numeroasele convorbiri pe care le-a avut cu mine după ce am ieşit la pensie. Ann Rule era o colegă din echipa VICAP; o invitasem la Quantico să ţină o conferinţă despre Ted Bundy, despre care scrisese o carte, l-am vorbit despre cazul Jerome Brudos, a interesat-o, s-a dus în Oregon, a făcut o anchetă personală din care a scos o altă carte, Lustkiller (Ucigaşul libidinos)."

      În arhivă sunt:
        - pdf cu bookmark şi searchable. Are şi link-uri din cuprinsul de la sfârşitul cărţii către capitole.
        - OCR doc trecut prin AutoCorect
        - coperţi faţă şi spate
        - câteva poze din anchetele oficiale, le găsiţi la sfârşitul pdf-ului.


           

       Sper să vă placă!
       Lectură plăcută!   

Modificat de BlankCd (acum 12 ani)


_______________________________________
--->  "Eu nu am regrete,
         Iar dac-ai să-ntrebi ce-a rămas la mine,
         În inimă am urme de tine
         Regrete, eu nu am regrete..."

pus acum 12 ani
   
viorel1968
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Multumesc, BlankCD.

pus acum 12 ani
   
sgrosu
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
Sandra Brown - Focuri ascunse

pus acum 12 ani
   
alexandra_fl
Membru Puf

Inregistrat: acum 12 ani
Multumesc mult pentru aceste carti sgrosu si ceilalti. Apreciez munca pe care o faceti si promit ca incep sa invat si eu sa corectez carti. Pentru inceput ma apuc de Apa Pentru Elefanti, apoi de Sandra Brown, poate mai corectez de sandra daca mai gasesc carti. 

pus acum 12 ani
   
sgrosu
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
Barnes, Julian - Tristeti de lamaie
Referinte:


pus acum 12 ani
   
sgrosu
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
Victor Erofeev - Frumoasa rusoaică
Romanul este povestea frumoasei Irina, simbol al fetelor frumoase din Rusia, venita din provincie la Moscova, care, din fotomodel la o casa de moda, a devenit o prostituata de lux.
Traind povestea, cititorul este transpus într-o lume întunecata, a sexului platit, a violentei si mortii.
Irina îsi dezvaluie numeroasele ipostaze: cedeaza primului venit, dar viseaza la un sot fidel, pozeaza pentru o revista porno, dar are un suflet pudic, este sordida si nobila, mama nerealizata si prostituata perfecta.
În urma cu 13 ani fusese violata de propriul tata si acum cauta, în spirit freudian, „barbatul vietii sale”…

~ Un bestseller în Rusia, acest splendid roman de debut este remarcabil pentru curajoasa explorare a erotismului si pornografiei, teme tabu în Uniunea Sovietica.
(Publishers Weekly)


pus acum 12 ani
   
alexandra_fl
Membru Puf

Inregistrat: acum 12 ani
Am terminat de corectat cartea Apa pentru elefanti. Imi cer scuze daca mai exista mici scapari, desi nu cred, am facut tot ce am invatat cu ajutorul tutorialelor de pe acest site.


Cartea se gaseste aici:


pus acum 12 ani
   
sgrosu
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
Amis, Martin - Banii
Considerat de multi critici drept una dintre cele mai influente si mai inovatoare voci ale literaturii britanice moderne, Martin Amis, fiul scriitorului Kingsley Amis, este adeseori plasat in generatia romancierilor britanici care s-au afirmat in anii ’80 si care ii include pe Salman Rushdie, Ian McEwan si Julian Barnes. Martin Amis s-a nascut la Oxford, in 1949. The Rachel Papers (1973) este primul sau roman, scris in timp ce lucra ca secretar de redactie la Times Literary Supplement si distins cu Somerset Maugham Award in 1974. In 1975 ii apare al doilea roman, Nascuti morti, iar in 1984 apare Banii, prima carte dintr-o trilogie a carei actiune se desfasoara la Londra.

Romanul BANII este povestea lui John Self, un consumator fara limite. Copil al secolului XX, eroul cartii calatoreste fara incetare intre New York si Londra, incheie afaceri, cheltuieste sume exorbitante si intra in lumea ametitoare a filmului, visind la marea lovitura. In tot acest timp profita din plin de tot ce i se ofera pentru a-si satisface apetitul insatiabil: alcool, tutun, droguri, un munte de junk-food si mai ales pornografie, in toate formele sale. De o salbaticie a imaginatiei fara zagaz, cartea este o parabola despre viata traita in deriva, fara nici un dram de cumpatare, iar tema ei centrala sint banii, nenorocirile pe care le produc, dezastrele in care ne adincesc.
„Banii face parte dintre acele romane care izbutesc sa impuna un anumit tip de limbaj, in cazul acesta unul perfect articulat pe realitatea consumismului contemporan si, in acelasi timp, de un comic savuros.” (Publishers Weekly)

Modificat de sgrosu (acum 12 ani)


pus acum 12 ani
   
Rhobur
Membru Gold

Inregistrat: acum 13 ani
Multumesc, 

_______________________________________
Esti batran atunci cand renunti la dorinte si le inlocuiesti cu regrete !

pus acum 12 ani
   
krivosein
Membru Puf

Inregistrat: acum 12 ani
Ernesto Sabato - "Tunelul" - Format epub realizat dupa un fisier doc v 2.0 (autor necunoscut)


pus acum 12 ani
   
stefi_todo
VETERAN

Inregistrat: acum 13 ani
Isaac Asimov – Magie (v1.0) doc
si pdf de control

Nu e SF, e colectie de povestiri fantastice, eseuri, articole scrise de Asimov. Nu am stiut in ce alt topic sa o postez.

carti literatura universala isaac asimov magie (v1.0) docsi pdf controlnu sf, colectie povestiri

32.8KB


pus acum 12 ani
   
utilitasetveritas
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 12 ani
Felicitari. Cartea asta, din cate stiu, nu prea era de gasit in format electronic.
Fanii autorului iti multumes eu inclusiv.

Ar merita sa aiba propriul topic de autor, sunt destule carti de ale lui pe net.

Modificat de utilitasetveritas (acum 12 ani)


pus acum 12 ani
   
sgrosu
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
Felicitari.

Modificat de sgrosu (acum 12 ani)


pus acum 12 ani
   
mitikut
Membru Gold

Inregistrat: acum 12 ani
Robert K. Ressler & Tom Shachtman - Vanator de ucigasi v 1.0.
Arhiva contine cartea in format .doc si scan de control. Scan-ul de control si  OCR-ul l-am preluat din postarea lui sgrosu.

Modificat de mitikut (acum 12 ani)


pus acum 12 ani
   
sgrosu
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani

mitikut a scris:

Robert K. Ressler & Tom Shachtman - Vanator de ucigasi v 1.0.
Arhiva contine cartea in format .doc si scan de control. Scan-ul de control si  OCR-ul l-am preluat din postarea lui sgrosu.

Cred că ai vrut să spui BlankCd

Modificat de sgrosu (acum 12 ani)


pus acum 12 ani
   
mitikut
Membru Gold

Inregistrat: acum 12 ani
Ai dreptate! Scuze. BlankCd

pus acum 12 ani
   
togo
Membru Senior

Inregistrat: acum 18 ani
rog reupload pt. michel houellebecq - particule elementare.
merci!


pus acum 12 ani
   
vlucian85
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Allan Pease - De ce barbatii se uita la meci si femeile in oglinda-doc.dintr-un pdf postat anterior

pus acum 12 ani
   
ctinvio
VETERAN

Inregistrat: acum 12 ani
Ce ziceti de o piesa de teatru clasic?

Henrik Ibsen - Hedda Gabler [v. 1.0]
corectata prin citire de mine.


Modificat de ctinvio (acum 12 ani)


pus acum 12 ani
   
ctinvio
VETERAN

Inregistrat: acum 12 ani
Alta pentru astazi:
Henrik Ibsen - Rosmersholm [v. 1.0]
corectata prin citire de mine.

Modificat de ctinvio (acum 12 ani)


pus acum 12 ani
   
kilimanjaro
Membru Senior

Inregistrat: acum 17 ani
Vasili Şukşin - Liubavinii

doc v1.1, djvu, pdf, mobi și epub



Modificat de kilimanjaro (acum 7 ani)


_______________________________________
Honoré de Balzac | Lev Tolstoi | Émile Zola | Nikolai Gogol | Aldous Huxley | I.S. Turgheniev
A.E. van Vogt | Mario Vargas Llosa | Marin Preda | I. Goncearov | Carson McCullers | Henry Lawson

pus acum 12 ani
   
kilimanjaro
Membru Senior

Inregistrat: acum 17 ani
Hector Malot - Singur pe lume

doc v2.0, djvu, mobi & epub



Modificat de kilimanjaro (acum 8 ani)


_______________________________________
Honoré de Balzac | Lev Tolstoi | Émile Zola | Nikolai Gogol | Aldous Huxley | I.S. Turgheniev
A.E. van Vogt | Mario Vargas Llosa | Marin Preda | I. Goncearov | Carson McCullers | Henry Lawson

pus acum 11 ani
   
lastiz
Membru Gold

Inregistrat: acum 14 ani
Se poate sterge.

Modificat de lastiz (acum 11 ani)


pus acum 11 ani
   
Sauron
Membru Senior

Inregistrat: acum 13 ani


YANN MARTELL - VIATA LUI PI - djvu/pdf scan

Distins cu Booker Prize, canadianul de limba engleza Yann Martel se ocupa in acest roman de soarta unui copil privilegiat in felul lui. Pi Patel este fiul unui paznic de gradina zoologica, isi duce viata printre animale si apleaca urechea la o multime de povesti despre hinduism, islam si crestinism. Cand implineste saisprezece ani, el pleaca impreuna cu familia si cu salbaticiunile tinute in custi spre America de Nord, la bordul unei nave japoneze. Vasul naufragiaza, iar Pi se catara intr-o barca de salvare, la un loc cu un urangutan, o zebra ranita si un tigru bengalez.
Ceea ce promitea sa devina o robinsoniada moderna se transforma intr-o aventura transpacifica a la Kon Tiki, din care nu lipsesc ingredientele romanului fantastic, nici tensiunile surprinse de Gericault in Pluta Meduzei. Mai mult, Pi imprumuta de la Seherezada arta povestirii pentru a i se face util tigrului, dupa ce acesta ii infuleca pe ceilalti pasageri din barca.

Modificat de callu (acum 10 ani)


pus acum 11 ani
   
utilitasetveritas
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 12 ani
Va recomand ca imediat dupa Viata lui Pi sa cititi si Vagabondul Milionar.

pus acum 11 ani
   
mariuck
Membru Puf

Inregistrat: acum 11 ani
Oliver Clive -Misterul templierilor

pus acum 11 ani
   
daciaromana
Membru Gold

Inregistrat: acum 12 ani
Oliver Clive -Misterul templierilor    POATE FI POSTATA CARTEA SI PE Mediafire? VA ROG MULT.

_______________________________________
Forta crocodilului este apa.

pus acum 11 ani
   
antic
Membru Junior

Inregistrat: acum 13 ani
poftim

pus acum 11 ani
   
daciaromana
Membru Gold

Inregistrat: acum 12 ani
Mii de multumiri pentru amabilitate.

_______________________________________
Forta crocodilului este apa.

pus acum 11 ani
   
bogwol
Membru Senior

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 16 ani
cum se face download de pe zippyshare? eu nu am reusit sa imi dau seama ....

_______________________________________
Din orice experienta se invata cate ceva, mai ales din cele neplacute

pus acum 11 ani
   
Pagini:  1 2  

Mergi la