Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Lista de useri | Cauta | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Pisii pe Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Ialomita
cauta Barbat
24 - 44 ani
Forum Romania Inedit / Carti in limba romana / [Proiect RI] FOILETON - VP MAGAZIN - Revista Virtuala Moderat de Stelevadris, cuculean, naid, nch, uncris  
Autor
Mesaj Pagini:  1 2 3 4 ... 5
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 12 ani
═════   TOPIC ÎNREGISTRAT   ═════
   Mergi la Catalog ►► Biblioteca R.I.


FOILETON - TRACIA MAGAZIN
Proiect RI pentru o revista virtuala

Stimati colegi forumisti,
Din dorinta de a impartasi cit mai mult din munca noastra si de a atrage in acelasi timp, catre activitatea ce face obiectul acestei sectiuni a forumului, un numar cit mai mare de iubitori ai cartilor, va propunem o noua forma de lectura.
FOILETON-TRACIA MAGAZIN se vrea o alternativa la zecile de carti pe care le descarcam in graba, in speranta ca le vom citi cindva.
Spun aceasta din propria-mi experienta de pasionat al cartilor si artei, dar care nu mai are timp pentru o lectura cu caracter personal, majoritatea timpului fiind dedicat realizarii ...cartilor in format digital.
De aceea propunem aceasta forma de lectura in foileton care se poate face si... la o cafea!

Proiectul este rodul colaborarii mai multor membrii activi ai acestui forum si incearca sa acopere in masura posibilitatilor o cit mai larga categorie de cititori. Speram sa atragem in aceasta activitate cit mai multi colaboratori dintre dumneavoastra.
Practic e un fel de "revista a celor pasionati dar..fara pretentii de profesionisti". De aceea, daca veti gasi de cuviinta sa ne corectati , va dam posibilitatea sa aplicati ceea ce ginditi, prin contributie nemijlocita la realizarea proiectului.
Acest proiect va exista si va continua doar atita timp cit vor exista cititori si colaboratori pentru realizarea lui.
Si inca ceva - acest proiect nu are un SEF!Toti cei care vor colabora o vor face din spirit de echipa si atit!

Multumim, pentru ca ati avut rabdare sa cititi aceste rinduri si asteptam reactiile dumneavoastra!

Au colaborat: Adi deTracia, Cristi, Drakarpaty, Equinox si Idbmax.
Circotas de serviciu: K7 - care a fost ochiul nostru critic.
Cu stima,
Idbmax

http://www.mediafire.com/download.php?yl08b7166076a4q

Modificat de idbmax (acum 3 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 11 ani
   
Seven
Moderator

Din: Ţara Perfectului Simplu
Inregistrat: acum 12 ani
Proiect Tracia Magazin
    Să fie într-un ceas bun şi mult succes Proiectului Tracia Magazin!

    "În loc de prefaţă"
    Cârcotaşul de serviciu nu a contribuit cu nimic la conţinutul şi editarea revistei, dar a avut onoarea s-o răsfoiască înainte de a fi publicată şi şi-a mai dat cu părerea pe ici pe colo în stilu-i caracteristic, făcându-i pe editori să regrete că şi-au băgat în cârd cu el şi provocându-le insomnii şi mari dureri de cap.

    Trebuie subliniat că ceea ce s-a publicat în această revistă constituie o noutate pe forum, în sensul că nici o rubrică, nici un roman-foileton sau bandă desenată nu au mai fost urcate pe forum nici integral, nici măcar parţial.
    Mai mult decât atât, unele romane-foileton şi benzile desenate sunt traduse de către iniţiatorii proiectului şi apar pentru prima dată în limba română aici, în acest format.
    Pentru că orice iniţiativă sau proiect au anumite probleme la declanşarea lor, cred că va dura o vreme până când cititorii revistei vor intra în rezonanţă perfectă cu editorii lor. De aceea recomand multă răbdare editorilor şi atenţie la părerea cititorilor.

    În acelaşi timp, rog foarte mult pe cititori să-şi exprime părerea, oricât ar părea ea de lipsită de importanţă, pentru că nu se poate perfecţiona nimic, atât timp cât nu ştii părerea celor ce ar putea fi beneficiarii acelui produs.
    [Deşi, personal consider că reitingul [rating] este o simplă metodă de manipulare şi nu are nicio legătură cu ceea ce şi-ar dori publicul, ci doar cu ceea ce şi-au propus să realizeze stăpânii globalizării] este necesr a se ovserva cu atenţie, ce rubrici vor avea priză la cititori şi care nu vor avea sau vor avea prea puţină, spre a se putea jongla cu dimensiunile lor.

    Cârcotaşul de serviciu s-a mai gândit la nişte rubrici care ar putea fi inserate în revistă, ori într-un eventual supliment.
    Le voi supune spre atenţia tuturor, atât a editorilor, cât şi a cititorilor:

    Mai întâi aş propune ca discuţiile să se poarte într-un topic de pe secţiunea "Discuţii tematice", secţiune, care, din păcate, este foarte puţin cunoscută de majoritatea userilor, dar care a fost creată exact în acest sens. Scopul ar fi acela de a nu umple acest topic cu prea multe postări, ci doar cu acelea ale editorilor şi cu posturile în care vor apărea numere noi, pentru a fi mai uşor de urmărit. Discuţia se poate desfăşura chiar pe topicul deschis deja [Revista Romania Inedit - la care am ruga moderatorul să schimbe numele], dar care, din punctul meu de vedere, a pornit un pic cam neinspirat. La asta vă mai gândiţi şi procedaţi după cum consideraţi.

   Rubrici pe care le propun:
      — "Cafeneaua literară" — în sensul topicului care a existat pe această secţiune. Această rubrică ar putea conţine adresele celor mai importante topicuri de pe această secţiune, spre a fi mai uşor de găsit pentru cei interesaţi;
      — o rubrică de Divertisment de calitate; aceasta nu trebuie să conţină decât un număr redus de pagini, dar în care să fie publicate doar glume de înaltă calitate, elemente de rebus şi probleme de perspicacitate etc.
      — un fel de rubrică a debutantului; e posibil ca printre noi să existe oameni cu reale aptitudini şi aplecare pentru caricatură, desen, grafică ori orice zonă a artei plastice; poate cineva ar putea scrie proză scurtă ori fabule etc. Ar fi de preferat ca revista să promoveze orice ieşire în public a creatorilor de bun gust şi mai ales a celor din zona Satiră şi Umor. Şi oricum, legea e = fără politică, pentru a ne feri de ceea ce e murdar şi pătează.
    Mă grăbesc să postez, pentru că o prefaţă trebuie să se afle imediat lângă opera pe care o prefaţează deşi, în cazul nostru e mai degrabă o postfaţă.
    Mă înclin cu respect [dar nu pentru ce a crezut bietul copilu' ăla de la benzi desenate, pentru care îmi pare rău] şi vă urez mult succes.
    Seven cârcotaşu'

Modificat de K7 (acum 11 ani)


_______________________________________

     Oameni şi popoare îşi cată libertatea; după ce-o obţin, îşi caută stăpân.


     | TORENTE | Tăunul | ROCAMBOLE+ | FLORIS | VRACIU | Victor HUGO | J.F. COOPER | PAPILLON | POLDARK |
     | Dictionare Lba RO | | Gramatica RO | D. Stănoiu | Zaharia STANCU | H.Y. STAHL | V.CORBUL & E.BURADA |
     | Ultimul regat | Millennium | Shantaram | Pearl BUCK | Anchee MIN | Amy TAN | C. LÄCKBERG | Ph.GREGORY |
     | Extraterestrii şi Intraterestrii | RUFOR | Demonul Roşu | Vraja milioanelor | Cărţi audio |

pus acum 11 ani
   
BlankCd
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 12 ani
--->

     Frumoasă iniţiativă, nu ştiu cum mai aveţi energie pentru aşa ceva, eu personal sunt cam epuizat de atâta corectat/formatat, despre PC-ul meu ce să mai zic că săracul tinde să facă infarct şi să cedeze de atâta folosit ce este, probabil că la un moment dat va ceda şi probabil voi lua o pauză... nedefinită ca timp.
     Tind să-i dau dreptate lui idbmax când spune: "Spun aceasta din propria-mi experienta de pasionat al cartilor si artei, dar care nu mai are timp pentru o lectura cu caracter personal, majoritatea timpului fiind dedicat realizarii ...cartilor in format digital".

     În rest numai bine, şi sunt cu ochii pe voi şi dacă aveţi vreodată nevoie de o părere vă stau la dispoziţie. 

Modificat de BlankCd (acum 11 ani)


_______________________________________
--->  "Eu nu am regrete,
         Iar dac-ai să-ntrebi ce-a rămas la mine,
         În inimă am urme de tine
         Regrete, eu nu am regrete..."

pus acum 11 ani
   
Virtual_Project
Cont inactiv

Inregistrat: acum 12 ani
Cind am inceput proiectul asta ma gindeam sa ii pun numele ,,,Un altfel de concept,,,. De ce? Pentru ca visez sa facem carti ce se pot citi la tv, direct dupa un dvd,telefon sau aprat foto. Sau visez sa traducem cartile si reportajele ce ne plac, sa ne facem fericiti uni pe altii punind cite putin din munca noastra si oferind o clipa de relaxare celorlalti. Suna a comunism, stiu, dar desi am fost membru UTC  cred mai mult in intelepciunea si omenia taranului  Roman  decit in ,,,sabloane,,, politice. Cum sunt emotionat ma opresc aici, dar inainte de asta mai pun un nume in lista colaboratorilor ,,menssana,, scuze ca am uitat de tine frate. e vina mea. Si... CASA DE PIATRA EQUINOX...

pus acum 11 ani
Site  
lauvoi
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Marţi seară, făcând "un tur" al posturilor TV, am dat întâmplător peste un post obscur, TVRM.
Vrând să trec mai departe, m-au oprit două cuvinte - "ROMÂNIA INEDIT".
O doamnă, <<producea cuvinte sacadate în care înfiera grupul de "exaltaţi", nişte copii fanatici, urmaşi genetici ai egalitarismului proletar, care în credinţa lor habotnică propovăduiesc cultura fac, în realitate, deservicii enorme adevăratului fenomenului cultural.
În ciuda loviturilor primite, mişcarea se încăpăţânează să ne îndoctrineze cu imaginea trecutului.
Dar, stimaţi telespectatori, cultura aparţine avangardiştilor, şi în primul rând cultura costă. Voluntariatul nu a creat decât monştri.>>
Cam aşa vorbea, sau mai degrabă lătra, stimata doamnă, îmi pare rău dacă n-am reţinut exact textul, oricum sensul acesta era.
Ce nu ştia doamna, nu ştia că "în ciuda loviturilor primite", un grup de "exaltaţi" au reuşit să editeze o revistă, "FOILETON-TRACIA MAGAZIN - Revista Virtuală".
Un sincer BRAVO!
"FOILETON-TRACIA MAGAZIN - Revista Virtuală" este oglinda unui efort colosal şi sistematic considerat eşuat, din cauza unor adversari imbatabili şi determinaţi să se opună realizării unui proiect de devenire umană, cu o energie pe măsura provocării care le-o conferă viaţa. Iată cum o dorinţă necontracarată, încă cu siguranţă, îi conferă obstacolului un caracter definitiv ratat, ceea ce face ca  frustrarea să le supravieţuiască actorilor culturali şi să se întindă ca o molimă în spaţiul social.
Din nou BRAVO - în ciuda unor "ciudaţi", mai mult sau mai puţin agramaţi care-şi aruncă săgeţile otrăvite, p-aci pe colea, mai pe de-a dreptu', mai pe privat.
La România Inedit / Romanian E-Books se "mănâncă" cultură.

Multă BAFTĂ, tuturor!

Modificat de lauvoi (acum 11 ani)


pus acum 11 ani
   
Equinox
VETERAN

Inregistrat: acum 12 ani
Salutare, Natiune! Am revenit si eu dupa o perioada mai lunga de timp, prins de cateva probleme personale. Din pacate pentru unii si din fericire pentru altii, am lucrat si eu putin la primul numar al revistei.
Nu am avut timp sa citesc aceste 2 pagini de forum, dar, cu siguranta, sunt critici, sfaturi, polemici si cuvinte de bine.
Prin acest post vreau sa-i invit pe cei care critica (constructiv, cred) sa ni se alature. Din doua motive:
1. Avem nevoie de colaboratori.
2. Cei frustrati ar putea sa ne demonstreze ca ei ar putea sa fie mai buni decat noi.
Va asteptam in numar cat mai mare!


_______________________________________
Urăsc prostia!
Star Wars - Banda desenata tradusa in limba romana

pus acum 11 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 12 ani
FOILETON - TRACIA MAGAZIN Nr. 2

alaturi de urarile noastre pentru doamnele si domnisoarele de pe acest forum

http://www.mediafire.com/download.php?7p0bw978vn1ya70


Multumim, pe această cale, lui Cristian pentru realizarea paginilor Aripi,
Expediţii şi Exploratori
, lui Emil pentru banda desenată Lumile lui Cael
şi lui Veidos pentru schiţa umoristică Pe la moşie .
Post corectura a fost realizată de Adi, iar cîrcotaşul de serviciu a fost ca de
obicei Ka Seven.

*** UPDATE fisier 09.03.2011***

Modificat de idbmax (acum 7 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 11 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 12 ani
FOILETON - TRACIA MAGAZIN Nr. 3

alaturi de urarile noastre de bine :

PASTE FERICIT !

http://www.mediafire.com/download.php?kzwredhda5a1yzpDin Cuprins:
- Pro Arte este dedicata evenimentului deosebit din aceasta saptamina si are genericul "Lumina din Culoare";
-Rubrica Poesis este dedicata in acest numar lui George Toparceanu;
- Un nou foileton apartinind genului SF  dupa volumul Verde Aixa de Horia Arama;
-Sectiunea Aripi continua serialul inchinat Zburatorilor romani care au adus jerfa suprema pe altarul Patriei;
- Fortunat isi continua aventurile si ajunge sublocotenentul Lafortune pe nava La Petulante;
- Thor Heyerdahl se hotaraste sa construiasca o nava din trestie...
- Obi-Wan se lupta sa devina padawan-ul lui Qui-Gon Jinn

Modificat de idbmax (acum 3 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 11 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 12 ani
FOILETON-TRACIA MAGAZIN Nr.4
Dupa "lupte seculare"-vorba lui nenea Iancu- revista noastra virtuala a ajuns la numarul 4.
Lectura placuta!
http://www.mediafire.com/download.php?rzqjv750zeiir75Din Cuprins:
- Pro Arte este dedicata lui Nicolae Grigorescu-in ipostaza de Pictor de front
     (evenimentul este legat de aniversarea in aceasta luna a Zilei Independentei Romaniei)
-Rubrica Poesis este dedicata in acest numar scriitorului-aviator Doru Davidovici
    plecat mult prea devreme, dintre noi, la intilnirea "colegilor sai din nestiut";
- Noul foileton apartinind genului SF  dupa volumul Verde Aixa de Horia Arama-episodul 2;
-Sectiunea Aripi continua serialul inchinat Zburatorilor romani care au adus jerfa suprema pe altarul Patriei;
- Lafortune isi continua aventurile pe nava La Petulante;
- Thor Heyerdahl pregateste construirea navei RA...
- Star Wars - Obi-Wan nu este ales padawan de Qui-Gon Jinn, dar aventura continua....

Modificat de idbmax (acum 3 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 11 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 12 ani
A aparut :
FOILETON - TRACIA MAGAZIN Nr.5Revista poate fi descarcata de la FOILETON-TRACIA MAGAZIN

Din Cuprins:
- Poesis si Pro Arte sint dedicate in acest numar celui care a fost numit "Stefan, Stefan, Domn cel Mare..."
- Verde Aixa de Horia Arama-episodul 3;
-Sectiunea Aripi continua serialul inchinat Zburatorilor romani care au adus jerfa suprema pe altarul Patriei;
- Lafortune isi continua aventurile si intilneste ..doua gemene!
- Thor Heyerdahl calatoreste in Africa in cautarea vestigiilor navelor din trestie...
- Star Wars - Renasterea Fortei - Obi-Wan , isi revine dupa intilnirea cu "mafia" Hutt....
-...si o noua sectiune intitulata *politist din Epoca de Aur* dedicata romanelor politiste romanesti scrise inainte de 1989
In acest numar MIRCEA POPESCU - Secretul Elizei Dornescu (cap. 1)

Modificat de idbmax (acum 3 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 11 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 12 ani
A aparut :
FOILETON - TRACIA MAGAZIN Nr.6


Revista poate descarcata de la FOILETON-TRACIA MAGAZIN

Din Cuprins:
- Poesis-In Memoriam si Pro Arte sint dedicate in acest numar celui care a fost numit "Viteazul"- Mihai Voievod, domn al Tarii Romanesti, al Ardealului si a toata Tara Moldovei -  de la a carui trecere in nefiinta se implinesc 410 ani.
Legat de acest eveniment sint prezente si rubrica 410-Letopiset, precum si un fragment din volumul "O lacrima pentru Maria-Sa" de Florin Horvath.

- Verde Aixa de Horia Arama-episodul 4;
-Sectiunea Aripi continua serialul inchinat Zburatorilor romani care au adus jerfa suprema pe altarul Patriei;
- Lafortune isi continua aventurile si devine corsar;
- Thor Heyerdahl continua calatoria in Africa in cautarea vestigiilor navelor din trestie...
- Star Wars - Renasterea Fortei - Obi-Wan , isi face noi prieteni....
-*politist din Epoca de Aur* - Secretul Elizei Dornescu (cap.2)

Lectura placuta! 

Modificat de idbmax (acum 3 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 11 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 12 ani
A aparut :
FOILETON - TRACIA MAGAZIN Nr.7


Revista poate fi descarcata de la FOILETON-TRACIA MAGAZIN

Din Cuprins:
- Poesis si Pro Arte sint dedicate in acest numar Satului Romanesc de altadata prin versurile lui George Cosbuc-aniversat in aceasta luna- si pictura lui Nicolae Grigorescu.

- Verde Aixa de Horia Arama-episodul 5;
-Sectiunea Aripi continua serialul inchinat Zburatorilor romani care au adus jerfa suprema pe altarul Patriei;
- Lafortune isi continua aventurile si incheie prima parte a volumului;
- Thor Heyerdahl continua calatoria in Africa in cautarea vestigiilor navelor din trestie...
- Star Wars - Renasterea Fortei - Obi-Wan , isi face noi prieteni....
-*politist din Epoca de Aur* - Secretul Elizei Dornescu (cap.3)

Lectura placuta! 

Modificat de idbmax (acum 3 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 11 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 12 ani
Deocamdata revista se asambleaza din imagini si din fisiere pdf. Pe masura ce se termina cite o carte va fi realizat si un fisier doc ilustrat la fiecare volum in parte.
Volumele vor fi postate in acest topic. In acest moment s-a terminat romanul politist si urmeaza peste 2 numere sa se finalizeze si SF-ul Verde Aixa.
Capitanul Lafortune este abia la jumatate cum de altfel sint si celelalte 2 carti: Expeditiile Ra si SW- Ascensiunea fortei, care este tradusa din spaniola de AdideTracia.
Incepind cu numarul viitor in locul romanului politist se va lansa un nou foileton; de data asta un roman de actiune american.
La realizarea revistei in acest moment lucreaza Uncris, AdideTracia, Cuculean si subsemnatul.

Va multumim pentru aprecierile si suportul moral aratate acestui experiment.
Stima,
Idbmax

Modificat de idbmax (acum 11 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 11 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 12 ani
A aparut Foileton-Tracia Magazin nr.8Revista poate fi descarcata de la FOILETON-TRACIA MAGAZIN

Din Cuprins:
- Poesis si Pro Arte sint dedicate in acest numar lui Miron Radu Paraschivescu si lui Ion Andreescu, personalitati
artistice si culturale aniversate in luna octombrie -

- Verde Aixa de Horia Arama-episodul 6;
- Aripi Se termina selectiunile din volumul Inimi cit sa cuprinda cerul Patriei de Cornel Marandiuc;
- Capitanul Lafortune continua cu primul episod din partea a doua a romanului;
- Thor Heyerdahl lanseaza la apa prima nava RA realizata din papirus dupa o tehnica straveche.
- Star Wars - Renasterea Fortei - continua aventura lui Obi-Wan la bodul navei de transport, in sectorul controlat de hutti....
- CARRIER de Keith Douglass ep.1 - este noul foileton din acest numar; un roman de actiune excelent pentru pasionatii genului.

Lectura placuta! 

Modificat de idbmax (acum 3 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 11 ani
   
walkyrie
Membru Gold

Inregistrat: acum 15 ani
Mare păcat că acest proiect a murit... Măcar dacă s-ar fi terminat foiletoanele...

pus acum 9 ani
   
cuculean
Moderator

Inregistrat: acum 13 ani
Din pacate, din mana de oameni care au inceput proiectul, pe parcurs s-au mai pierdut vre-o doi, asa ca cei ramasi nu au mai facut fata.

Cine stie, daca s-ar gasi cativa amatori sa contribuie, poate s-ar putea relua acest proiect.


pus acum 9 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 12 ani
Special – VP MAGAZINFoileton TRACIA MAGAZIN continuă în noua formulă VP MAGAZIN, printr-un număr Special de Crăciun.
Vă veţi întâlni cu foiletoane vechi şi noi, traduceri inedite în premieră şi multe surprize!

* * * Sărbători fericite! * * *
Echipa VP MAGAZIN

Modificat de idbmax (acum 3 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 8 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 12 ani
*** Asa cum am promis... FOILETOANE in serie noua! ***

VP MAGAZIN  nr. 1


Primul numar, din noua serie a revistei, cuprinde, printre altele,  o prezentare a Manastirii Prislop in cadrul rubricii Romania Pitoreasca, Pro Arte- Peisajele pictorului Ghita Mocanu, binecunoscutele sectiuni Aripi si Expeditiile RA.
Traducerile inedite continua cu noi capitole din Persuader-Lee Child, Commando-Keith Douglass si Ascensiunea Fortei-Dave Wolverton.
Romanul de aventuri este prezent prin doua noi capitole din volumul Pe ape si mai tulburi de Tim Powers.
O mentiune Speciala!
Prin bunavointa maestrului Sergiu Somesan,- si caruia ii multumim cu aceasta ocazie - vom prezenta o pagina de autor permanenta. Povestirea Topograful, din acest numar, a fost publicată în februarie 2013.

*** Lectura Placuta! ***
Echipa VP MAGAZINModificat de idbmax (acum 3 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 8 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 12 ani
VP MAGAZIN  nr. 2


A venit simbolic Primavara si odata cu ea, de Martisor, noul numar VP MAGAZIN
Romania Pitoreasca ne conduce astazi prin Muzeul Aurului de la Brad, Pro Arte ne arata cateva din „Florile” pictorului si omului deosebit care a fost profesorul Ghita Mocanu, precum si binecunoscutele sectiuni Aripi si Expeditiile RA.
Traducerile inedite continua cu doua noi capitole din Persuader-Lee Child, Ascensiunea Fortei-Dave Wolverton si o noua traducere, in premiera, dupa o carte scrisa de enigmaticul autor Keith Douglass, din seria USS Carrier intitulata Ataca! Ataca! Ataca! . Este un fel de replica moderna in varianta chineza, a atacului japonez asupra bazei americane de la Pearl Harbour.
Romanul de aventuri este prezent prin trei noi capitole din volumul Pe ape si mai tulburi de Tim Powers.
In pagina speciala de autor - Sergiu Somesan, povestirea Capcaunul si Nimfomana, povestire scrisa în  2013.

*** Lectura Placuta! ***
Echipa VP MAGAZIN
 

Modificat de idbmax (acum 3 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 8 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 12 ani
VP MAGAZIN  nr. 3


In sfarsit, taras-grabis, am reusit sa postez noul numar VP MAGAZIN!
Se pare ca luna pacalelilor functioneaza si pe RI...
Din cuprins:
Romania Pitoreasca ne conduce astazi prin Gradina Zoologica din Oradea, iar Pro Arte ne prezinta cateva din  Acuarelele pictorului Ghita Mocanu.
Se apropie de sfarsit volumul Expeditiile Ra - in acest numar prima parte din calatoria cu Ra2.
Sectiunea Aripi ne prezinta ultimul fragment selectat din cartea lui Doru Davidovici – Culoarea cerului.
Traducerile inedite continua cu doua noi capitole din Persuader-Lee Child, capitolul14 din Ascensiunea Fortei-Dave Wolverton si un nou episod din volumul „Atac!, Atac!, Atac!” de Keith Douglass
Romanul de aventuri este prezent prin doua noi capitole din volumul Pe ape si mai tulburi de Tim Powers.
In pagina speciala de autor - Sergiu Somesan este prezent cu povestirea Planeta ieftina

Am lasat la final prezentarea sectiunii dedicate In memoriam - MARCEL LUCA

„MARCEL LUCA (1 iulie 1946 - 28 aprilie 2013) este unul dintre puţinii reprezentanţi ai generaţiei intermediare în proza de gen românească, însă unul cu mărci stilistice foarte individuale. O bună stăpânire a imaginilor vizuale, combinată cu un simţ dramatic care i-a permis gradarea acţiunii fără să devină previzibil, Marcel Luca o aplică în prozele sale cu instrumente adecvate la subiect şi personaj. Există violenţă în sf-ul lui Marcel Luca, temperată de inteligenţa personajelor şi de schimburile lor de replici, miza fiind totdeauna stingerea conflictului, cu păstrarea clară a opţiunilor morale. Departe de tezismul anilor ’50 şi de supradimensionarea metaforică a anilor ’60, Marcel Luca, deşi scrie sf, are un aer proaspăt de verosimil, el prefigurează în anii ’70 cele mai bune proze sf „realiste“ ale anilor ’80. Există, deci, „un stil Marcel Luca“, de care o istorie regională a literaturii române sau o istorie de gen a literaturii române trebuie să ţină cont.”- Cătălin BADEA-GHERACOSTEA-2013
Povestirea prezentata in acest numar „Atac cu Spitfire la Binderdaal” a fost publicata fragmentat in revista Helion (2009-2013) si este prima incercare de a prezenta unitar cele 3 parti aparute in timpul vietii autorului. Probabil, Marcel Luca intentiona sa scrie o lucrare mai ampla pe aceasta tema...

*** Lectura Placuta! ***
Echipa VP MAGAZIN

Modificat de idbmax (acum 3 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 8 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 12 ani
VP MAGAZIN  nr. 4


Fiindca tot e Început de  Mai sa va spun ce s-a mai facut la noul numar  VP MAGAZIN
Romania Pitoreasca ne spune povestea unui tren si a celei mai vechi linii ferate din tara, iar Pro Arte ne arata alte „Flori” ale pictorului Ghita Mocanu. Expeditiile RA au ajuns la final iar sectiunea Aripi ne prezinta primul episod din volumul autobiografic Marele Circ scris de zburatorul Pierre Clostermann
Traducerile inedite continua cu doua noi capitole din Persuader de Lee Child, si un nou episod din volumul Atac!, Atac!, Atac! de Keith Douglass.
Romanul de aventuri este prezent prin doua noi capitole din volumul Pe ape si mai tulburi de Tim Powers.
Genul SF are in acest numar o prezenta notabila prin pagina speciala de autor - Sergiu Somesan, cu povestirea Tocanita de inger cu smantana si doua povestiri excelente descoperite pe net si publicate acum mai bine de un deceniu . Este vorba de Andalusia Blues de Don Simon si de povestirea Un bilet de plecare de pe Soregaard de Lucian Dragos Bogdan.

*** Lectura Placuta! ***
Echipa VP MAGAZIN

Modificat de idbmax (acum 3 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 8 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 12 ani
VP MAGAZIN  nr. 5„La multi ani!” tuturor copiilor mari şi mici....
Pro Arte deschide acest număr al revistei introducându-ne în universul cosmic al pictorului Sabin BALAŞA.
Expediţii şi Exploratori  începe o nouă serie prin prezentarea primului capitol al volumului Expediţia IASON de Tim Severin, expediţie care a efectuat o reconstituire a traseului legendar urmat de Argonauţi în căutarea Lânii de aur, cu o replica a faimoasei galere ARGO.
Secţiunea Aripi continuă cu episodul al doilea din volumul autobiografic Marele Circ de Pierre Clostermann.
Din partea traducătorilor  echipei VP Magazin avem un nou capitol din Persuader-Lee Child, partea a patra din volumul „Atac!, Atac!, Atac!” de Keith Douglass şi două capitole din Ascensiunea Forţei-Dave Wolverton .
Genul SF are în acest numar o prezenţă notabilă prin pagina speciala de autor - Sergiu Someşan, cu Mica mea contribuţie la sfârşitul lumii şi încă o povestire excelentă descoperită pe net şi clasată într-un top SF al anului 2003 . Este vorba de Atât de mult a iubit Dumnezeu pe om... de Adina Grigore .
În  ziua de 13 mai 2014 s-a stins din viață unul dintre scriitorii importanți ai literaturii româneşti – Mihail GRĂMESCU. Rubrica IN MEMORIAM – Mihail GRĂMESCU ne prezintă în acest număr povestirea Cântecul Libelungilor.
Călătorim în continuare... Pe ape şi mai tulburi cu Tim Powers.

*** Lectura Placuta! ***
Echipa VP MAGAZIN

Modificat de idbmax (acum 3 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 8 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 12 ani
VP MAGAZIN  nr. 6


Vacanta, concedii, ...caldura mare!
Pro Arte dedica acest numar pictorului Stefan Luchian de la a carui trecere in nefiinta s-au implinit 98 de ani.
Expediţia IASON  continua cu povestea construirii noii ARGO, replica celebrei nave  a Argonautilor, iar  secţiunea Aripi continuă cu episodul al treilea din volumul autobiografic Marele Circ de Pierre Clostermann.
Din partea traducătorilor  echipei VP Magazin avem un nou capitol din Persuader-Lee Child, partea a cincea din volumul „Atac!, Atac!, Atac!” de Keith Douglass şi două capitole din Ascensiunea Forţei-Dave Wolverton .
Genul SF are în acest numar o prezenţă notabilă prin pagina speciala de autor - Sergiu Someşan, care se intreaba a cui este Mâna care scrie cartea şi încă o povestire excelentă descoperită pe net şi clasată într-un top SF al anului 2003 . Este vorba de Templierul orbilor de Claudiu Tufan .
Rubrica IN MEMORIAM – Alexandru Ungureanu ne prezintă în acest număr povestirea Ne vom intoarce pe Herbwue la zece ani de la trecerea autorului peste ...Marele Prag.
Călătorim în continuare... Pe ape şi mai tulburi cu Tim Powers.
*** Lectura Placuta! ***
Echipa VP MAGAZIN

Modificat de idbmax (acum 3 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 8 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 12 ani
VP MAGAZIN  nr. 7Vacanta, concedii, ...vara spre sfarsit!

Pro Arte dedica acest numar pictorului Ion  Ţuculescu (19 mai 1910-27 iulie 1962)
Expediţia IASON  in capitolul 3 ne prezinta regatul lui Iason si primele mile strabatute de noua ARGO, pe drumul ei pentru reconstituirea traseului expeditiei Argonautilor.
Secţiunea Aripi continuă cu episodul al treilea din volumul autobiografic Marele Circ de Pierre Clostermann.
Din partea traducătorilor  echipei VP Magazin avem capitolul 12 din Persuader-Lee Child, partea a sasea din volumul „Atac!, Atac!, Atac!” de Keith Douglass şi capitolul 19 din Ascensiunea Forţei-Dave Wolverton .
Pagina speciala de autor - Sergiu Someşan, ne prezinta povestirea Puteti sa imi spuneti Dumnezeu.
Si la sfarsit... aventuri... Pe ape şi mai tulburi cu Tim Powers.

*** Lectura Placuta! ***
Echipa VP MAGAZIN

Modificat de idbmax (acum 3 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 8 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 12 ani
Stimati colegi forumisti!

Revista noastra are nevoie de colaboratori pentru traducerea unui nou foileton. Este vorba de o continuare la seria Dune scrisa de William A.Mitchell : DUNE-REVENANT, un volum scurt de aproximativ 120 pagini A5 care descrie intamplarile petrecute dupa Canonicatul Dunei.
Am mai deschis acest subiect si anul trecut cind am facut urmatorul comentariu:


UNIVERSUL DUNE

Pentru fanii seriei DUNE si buni cunoscatori de limba engleza va propun o carte care s-ar putea sa fie Dune 7 mai mult chiar decat urmarea scrisa de fiul lui Frank Herbert.

DUNE REVENANT
FAN FICTION Unfinished draft 9/9/2000 by William Mitchell

Cartea a şaptea a „Dunei” a stârnit vreme de ani buni imaginaţia fanilor. Faptul că drepturile exclusive de publicare a unei continuări au aparţinut lui Brian Herbert nu a fost un impediment pentru William Mitchell să scrie propria sa variantă, pe care a pus-o gratis la dispoziţia publicului: „Dune: Revenant”, este, aşa cum recunoaşte însuşi autorul, un „unfinished draft” plin de curaj: ne aflăm în anul 20.252, când amintirea lui Muad’Ib, a lui Leto II şi a Dispersiei a produs nişte şcoli speciale: la Şcoala de Păstrăvărese, de exemplu, se pregătesc Visătorii de Melanj, prin prisma cărora, apelându-se la Memoria Universală vom afla ce s-a întâmplt cu Duncan Idaho şi Sheanna pe non-navă. Naraţiunea are structura unui puzzle în construcţie, şi paradoxal, ţine cont de amănunte din “Ereticii Dunei” mai mult decât o face Brian Herbert şi Kevin J.Anderson în “Vânătorii Dunei”. Noţiunea de Kwisatz Haderach nu mai e subsumată unei epopei mediocre despre urmările războiului cu maşinile: istoria evoluează dar vechile mistere fac loc altora noi, aşa cum ne obişnuise scriitura lui Frank Herbert. Întrebările Murbellei persistă: cum sa facă pacea între Bene Gesserit şi Onoratele Matre? Membrii non-navei, Duncan Idaho, acest prieten loial omenirii, a ajuns într-un alt Univres, unde, colonizând o planetă i-a pus numele de Dune. A existat şi un ghola Paul… era imposibil să nu existe, iar viermii de nisip au fost alături de el. Totul revine, chiar şi Viermele Om, care se întrupează în Sheeana, chiar şi autodistrugerea.

Doritorilor le pot pune textul in engleza la dispozitie urmand sa stabilim detaliile, "bucataria"-recorectare si revizuire text, grafica si ce mai este necesar- cazand in sarcina mea.
Stima!
Idbmax


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 8 ani
   
Pagini:  1 2 3 4 ... 5    
Mergi la