idbmax
VETERAN
Inregistrat: acum 15 ani
|
|
════ TOPIC ÎNREGISTRAT ════ Mergi la Catalog ►► Biblioteca R.I.
* * * SERGIU SOMESAN * * *
(n. 8 decembrie 1954, Reghin, judetul Mures, Romania) este un scriitor roman de science-fiction si fantasy contemporan. A urmat scoala primara in Teaca, judetul Bistrita-Nasaud, si in Codlea, judetul Brasov. Liceul l-a inceput in Codlea si l-a terminat la Petrosani, unde a urmat apoi trei ani cursurile Institutului de Mine din Petrosani. Intre 1972 si 1990, a incercat mai multe meserii, in cele mai diverse domenii: topograf la Mina Dalja din Petrosani, merceolog, tehnician, armurier, electronist, instructor la un club de radioamatori, profesor suplinitor de limba si literatura romana, director la Casa de cultura a sindicatelor din Codlea. Sergiu Somesan afirma despre aceasta perioada a vietii sale ca fiind una foarte importanta in formarea lui ca scriitor si ca in proza sa se regaseste experienta acumulata in acesti ani „de cautare”. Din 1990 pana in anul 2000, a ocupat mai multe functii in administratia publica locala, in cadrul Primariei municipiului Codlea. Dupa 2000, a avut mai multe perioade in care a lucrat in strainatate. Cariera sa literara — care continua si in prezent —, este la fel de interesanta. Publica poezii incepand din 1971, in revistele Orizont (Timisoara), Convorbiri literare (Iasi) si Tomis (Constanta). Din 1972, publica proze in Vatra, Revista Magazin, Viata Militara, Pentru patrie, dar si in Helion-ul timisorean, precum si in multe alte fanzine si almanahuri (de pilda Anticipatia 1987). in plus, un volum de versuri la Editura Litera, Cuvinte de vanzare. In 1987, ia premiul I la concursul Helion organizat de Casa Universitarilor din Timisoara, cu povestirile „Sa n-o saruti pe Isabel” si „O casca alba si un copil in ploaie”. Dupa 1990, devine redactorul a trei reviste (Alfa, Comando si Vampirii) dintre care cea mai longeviva a fost Alfa (doi ani!), apoi lucreaza ca ziarist la Gandul Liber si la Transilvania Expres. In 2000, publica volumul de povestiri SF - Sa n-o saruti pe Isabel (Editura Arania, Brasov). In 2001, apare a doua sa carte, Radiestezia — realitate si mister (Editura Arania, Brasov) — aceasta dorindu-se un eseu asupra paranormalului. Pe 8 decembrie 2001, ii apare al doilea volum de proza scurta fantastica, Carte de magie (Editura Arania, Brasov). In mai 2003, la Timisoara, in cadrul celei de-a doua saptamani internationale a SF-ului, lanseaza inca un volum de proza scurta, intitulat Cadouri de Craciun (Editura Karmat Press, Ploiesti), iar in 2004 volumul de proza scurta fantastica Aproape ingeri (Editura Cartea Romaneasca). Urmeaza, tot in 2004, un nou volum de proza fantastica, Numarul fiarei (Editura Vremea XXI) si o carte cu o prezentare grafica deosebita (coperta imbracata in catifea!), cu titlul Poiana ingerilor (Editura Aldus). A mai publicat volumele de povestiri Sapte flori erotice (Editura Vremea, 2006) si o antologie in limba engleza din propriile sale scrieri, Do Not Kiss Isabel (Editura Infarom Publishing, 2008).
APOCALIPSA DUPA CEAUSESCU
Postat integral pe internet, "Apocalipsa dupa Ceausescu" este primul sau roman, debutul unei proiectate trilogii din care vor mai face parte "Apocalipsa dupa Virgil" si "Apocalipsa Omului-oglinda". Romanul a fost postat in foileton pe blogul lui Stefan Ghidoveanu, cunoscut promotor al genului SF & F.
Publicarea acestui roman pe Romania-Inedit constituie o premiera, fiind realizata cu acordul expres al autorului.
Multumim, SERSO!
Modificat de idbmax (acum 11 ani)
_______________________________________ "de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum" (Seneca) Contributia mea pe forum: Colectia O Altfel de E-Carte Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala Colectia Romane de Aventuri si Istorice - romanesti Wild, Wild, West - Colectie western Colectia CALATORI PRIN TIMP
O altfel de E-Carte - BLOG
|
|