Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
ramona23 pe Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Bucuresti
cauta Barbat
24 - 52 ani
Forum Romania Inedit / Totul despre cărți - About e-books / Situri închise și situri deschise Moderat de Seven, Stelevadris, cuculean, naid, uncris
Autor
Mesaj Pagini: 1
80Inanna
Moderator

Din: Mitologie
Inregistrat: acum 18 ani
Discuția a pornit de la un mirror, despre care eu am spus că este admis pe forum, conform regulamentului.


Seven a scris:

***
     Cu tot respectul, este admis mirrorul de regulament şi nu am intenţia să schimb regulamentul forumului.
     
     În cazul cărţilor luate de pe net şi aduse aici nu-i nicio problemă, se pot face n mirror-uri... pentru că nu a fost prea multă muncă, ci doar un simplu Copy&Paste

     Dacă e vorba de cărţi lucrate pe forum la care se face mirror, torent sau pack... lucrurile astea nu mai sunt în regulă, pentru că este o cutumă a secţiunii, în care din respect pentru munca de digitalizare, doar cel ce a lucrat cartea poate ruga pe cineva să facă o postare pe alt host; bineînţeles se poate reposta cartea dacă linkul este invalid şi cel ce a lucrat această cartea nu mai e printre cei vii pe forum.

      Adică... dacă o echipă de useri lucrează sute de ore pentru scanarea, prelucrarea, corectarea... unor cărţi şi vine un user şmeker care face un torent la toate astea chiar pe acelaşi topic... ei, toate astea nu mai înseamnă stimă şi respect pentru munca depusă.
     
      Eu procedez la fel, indiferent ce zice regulamentul: dacă pe un proiect al meu vine cineva şi-mi face mirror sau torent la cărţile lucrate, atunci abandonez acel proiect şi-l las pe băiatul cu iniţiativă să-l continue el, dacă vrea să se facă evidenţiat.

      În rest...
      Toate cele bune!

      Cu stimă,
      Seven


Zău dacă înțeleg logica „cutumelor” secțiunii.

Pentru un sit deschis, cum este forumul romania-inedit nu poți să gestionezi descărcările și eventuale repostări pe alt sit sau chiar aici. Dacă vrei să gestionezi, ești obligat să folosești un sit închis, să prevezi pedepse în caz de acțiuni neautorizate și să dispui de un aparat ( "law enforcement" ) care să poată aplica aceste pedepse.

Dacă pui un material pe un sit deschis, înseamnă că interesul este să fie difuzat cât mai mult, iar reuploadul, repostările servesc acest scop. Să vă spun un aspect. Eu văd digitizarea care o faceți drept o metodă de conservare. Să zicem a propriei biblioteci. Nu o faci ca să primești ceva în schimb, ci să nu pierzi ce ai în cazul unei catastrofe, de exemplu un incendiu. Să zicem un incendiu în care pierzi și biblioteca pe hârtie, și calculatoarele, și harddiscurile, și DVD-urile, într-un cuvânt - totul. Dacă ai oferit materialul și altora, poți să recuperezi forma electronică care se mai găsește pe suporturile lor. Și la fel pot face toți, astfel că poți recupera mai mult decât ai avut. Și asta este cu atât mai la îndemână cu cât materialul a fost difuzat mai mult.

Toată râcâiala provine din faptul că unii vor „recupera” fără a asuda. Dacă ei vor fi în situația descrisă mai sus, vor pierde ceea ce au avut doar ei și n-au difuzat. Deci, motiv să facă ceva - mult-puțin - ar avea. Dar contabilizat nu merge decât, cum am spus, pe situri închise.

Cred că ar trebui meditat puțin la noțiunea de „respect” în sensul în care îl concepeți și noțiunea de „utilitate”. Poate ne mai expunem ideile.


_______________________________________
Verificati toate linkurile înainte de a descărca!  UNELE sunt expirate.
Cataloage FILME românești și TEATRU românesc.
Eu pot descărca de pe: mediafire, zippyshare, uptobox, mega.
NU pot descărca de pe: depositfiles, uploaded, turbobit, letitbit.

pus acum 12 ani
   
Seven
Moderator

Din: Ţara Perfectului Simplu
Inregistrat: acum 14 ani
***
      Bineînţeles că ai dreptate.
      Ştii foarte bine că eu mă exprim cu multe cuvinte şi de multe ori, cam degeaba pentru că tot nu reuşesc să transmit ceea ce gândesc.
      Uite, încerc să-mi expun ideile.
      Mi s-a părut un pic periculoasă afirmaţia ta că mirorrul este regulamentar. Afirmaţia este corectă, doar că noţiunea de mirror este largă şi unii dintre noi, se puteau folosi de afirmaţia unui moderator ca să o interpreteze în interes propriu.

      Deci,
      Până acum nu au fost probleme de închidere-deschidere hosturi, aşa cum se întâmplă în ultimele zile. Asta e o situaţie specială.

      Justificare MEDIAFIRE
      La cărţi a fost ales mediafire ca locul unde să urcăm cărţile după ce hostul a fost testat, aşa cum am mai spus de useri aflaţi în diferite colţuri ale lumii. Deci orice persoană care are internet poate downloada oriunde s-ar afla.
      Pe de altă parte, nu avem nevoie de hosturi care să permită multe sute de mega, cum ar fi în cazul albumelor de muzică sau filmelor, pentru că o carte nu poate avea mai mult de 150 MO, şi asta atunci când vorbim de imagini neprelucrate.
      Pe de altă parte, versiunile intermediare ale cărţilor trebuiesc şterse şi înlocuite cu cele noi. Mediafire permite gestionarea foarte uşoară a fişierelor.


      În momentul în care este postată o carte, să zicem, pe mediafire, ea se poate coborî de către oricine cu viteză mai mare sau mai mică, funcţie de o seamă de aspecte, dar se poate coborî de oriunde.
      Uite o dovadă:



      Se poate constata că sunt câţiva cei interesaţi de aceste cărţi.
      Ca aceste cărţi să fie digitalizate au lucrat vreo 12 useri mult timp.
     
      Ei, bine.... vine acum un băiat "useru'2012" şi zice: "Am făcut eu un pack şi l-am urcat pe hostul x..." unde dacă ne uităm bine e un host pe bază de acumulări de puncte... pate că necesită şi o înregistrare pentru a putea face download... şi pune adresa pe acelaşi topic.

      Nu mă deranjează dacă urcă el pe scribd, nescribd, eSnips sau în altă parte; mă deranjează doar dacă postează pe forum ca şi când el vine cu o noutate.
      Mai mult, tânărul "useru'2012" poate că zice: "Dom'le da' un torent nu se poate? Că durează prea mult să downloadez atătea cărţi..."

      Păi dacă e greu să le coboare, că vezi Doamne, durează prea mult timp, atunci cum rămâne cu cititul? Că cititul ia şi mai mult timp. Bineînţeles că cei mai mulţi dintre astfel de useri le coboară doar pentru palmares şi impresionarea altora, ca să arate ce HDD plin de cărţi au ei... şi nu să le citească.
     
      Ce mai tura-vura?... sunt destui useri care au ajuns la titlul de "VIP" doar făcând mirror sau cerând ici şi colo câte ceva şi foarte arareori aruncând câte o mulţumire, dar care nu au muncit pur şi simplu ca să posteze un rezultat al muncii lor.

      E foarte multă muncă la o digitalizarea unei cărţi...
      Scanatul este destul de obositor, necesită nişte ore de muncă, başca faptul că-ţi strici şi cărţile deschizându-le prea mult şi rupând lipiturile.
      Deşi nu scanez din poziţia stând în picioare, tot îmi înţepenesc oasele scanând.
      Despre corectură nu mai vorbesc... nu-i deloc simplu să stai ore în şir cu ochii în monitor să corectezi... şi asta multe zile una după alta...

      Nu vin cu pretenţii idioate... nu sunt nici scriitorul, nici traducătorul cărţii, aşa că nu pot să spun că aş fi creat-o eu.
      Sunt totuşi cel ce s-a aplecat asupra ei multe ore în şir pentru simplu motiv de a o oferi şi altora, pentru că eu o avam deja, dovadă faptul că am scanat-o.
     În principiu când oferi benevol ceva, că se cheamă pomană sau cadou, cel ce primeşte schiţează un gest de mulţumire. Nu-i obligatoriu, da' aşa e frumos.
     Totuşi, pentru digitalizarea unei cărţi nu-mi trebuie neapărat mulţumiri, deşi mă bucur când le primesc... dar nu vreau să vină unul care mă crede fraier, şi-mi explică el unde ar fi trebuit sau cum ar fi trebuit să postez.
      Am dreptul să cer asta? Am dreptul să fiu fraier, doar atunci când vreau eu?

      Ştii cum văd eu mirrorul la cărţi?
      Mirorul seamnă niţel cu dragostea. Dragostea e cel mai măreţ sentiment, despre dragoste numai de bine...
      Dragostea este permisă... probabil pe orice regulament de forum
      Mă taică, totuşi dragostea cu nevasta altuia nu e taman cel mai indicat lucru...
      Cam ăsta e mirrorul la cărţi, un fel de dragoste cu nevasta altuia.
      Poate că nu-i tocmai neregulamentar... da' mai răruţ.

      Cu stimă,
      Seven


_______________________________________

     Oameni şi popoare îşi cată libertatea; după ce-o obţin, îşi caută stăpân.


     | TORENTE | Tăunul | ROCAMBOLE+ | FLORIS | VRACIU | Victor HUGO | J.F. COOPER | PAPILLON | POLDARK |
     | Dictionare Lba RO | | Gramatica RO | D. Stănoiu | Zaharia STANCU | H.Y. STAHL | V.CORBUL & E.BURADA |
     | Ultimul regat | Millennium | Shantaram | Pearl BUCK | Anchee MIN | Amy TAN | C. LÄCKBERG | Ph.GREGORY |
     | Extraterestrii şi Intraterestrii | RUFOR | Demonul Roşu | Vraja milioanelor | Cărţi audio |

pus acum 12 ani
   
80Inanna
Moderator

Din: Mitologie
Inregistrat: acum 18 ani
Seven, voi vreți și cu slănina-n pod, și cu varza unsă. Ceva mă face să mă îndoiesc că o să reușiți.

Și cu „punctele” să vă spun ceva: începând de azi nu va mai face nimeni niciun „punct” pe niciun host. Cei care cred că... se leagănă în iluzii.

Iar de cei ce vor încerca să posteze materialele voastre pe situri unde clicurile se numără va avea grijă Gugăl să nu mai nimerească nimeni acolo și să-și muște degetele apropitarul.

Asta este profeția mea pentru 2012. Vă temeți degeaba că cineva va putea profita de munca voastră în modul în care îl expui. Va profita, dar în alt mod, o să vedeți. Însă eu n-am banii necesari pentru a pune în operă acel mod și-mi sunteți prea simpatici ca să vând pontul unui Becali. Însă o să-și dea seama singuri mai devreme sau mai târziu.


_______________________________________
Verificati toate linkurile înainte de a descărca!  UNELE sunt expirate.
Cataloage FILME românești și TEATRU românesc.
Eu pot descărca de pe: mediafire, zippyshare, uptobox, mega.
NU pot descărca de pe: depositfiles, uploaded, turbobit, letitbit.

pus acum 12 ani
   
utilitasetveritas
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 12 ani
Odata ce ai pus ceva la liber, nu mai ai control asupra acelui lucru.
Tinde sa devina viral.

In rest complet de acord. Nu ma intereseaza cine posteaza ce, dar ma intereseaza cei care incearca sa se "ajunga" prin munca celor de pe aici.


pus acum 12 ani
   
Seven
Moderator

Din: Ţara Perfectului Simplu
Inregistrat: acum 14 ani
***
     Nu cred în puncte pe hosturi, nu mă interesează... era doar un exemplu pentru a justifica interesele mărunte ale unora dintre cei ce fac mirror.
     Cred în previziunea ta, Inanna, pentru anul 2012...
     Am citit în urmă cu câţiva ani "Proiectul LUCID" al lui Texe Marrs şi deşi cartea a fost scrisă prin 1996, am constatat că, din păcate, se îndeplinesc pas cu pas toate previziunile lui.
     Probabil că, tot din păcate, undeva în viitor îi va veni rândul şi acestui forum; sper să mă înşel. Oricum sunt de acord cu îndemnul lui Jullien: "Downloadaţi cât mai aveţi de unde".

     Despre chestia cu slănina şi varza....
     Repet încă o dată că ai dreptate.
     Eu spun doar că atât timp cât linkurile de la cărţile lucrate de "Cineva" sunt active şi funcţionale şi se pot downloada de oriunde din lume, nu e frumos să vină un necunoscut şi în timp ce acel "Cineva" lucrează la volumul al enşpelea, el, necunoscutul să se apuce să facă mirror fără motiv.
     Dacă linkurile nu mai sunt active... asta e altă problemă... dar dacă ele sunt active, de ce trebuie să le reposteze unul pe acelaşi topic fără măcar să te întrebe?

     Da, repet aveţi dreptate... ai pus la liber... a zburat...

     Eu mă refer doar la cei de aici de pe secţiune... care sunt mult mai puţini decât par.
     Practic cei de pe secţiune suntem o mână de oameni, dar care în general ne cunoaştem cumva între noi deşi nu ne cunoaştem... şi putem chiar, exagerând, să ne considerăm un grup de prieteni... hai să zicem doar amici, pentru că prieteni sună prea pretenţios.
     Eu cred că în acest grup e loc pentru un pic de stimă, de respect, de înţelegere, de cuvinte care nu se găsesc în pivniţa limbii române...


_______________________________________

     Oameni şi popoare îşi cată libertatea; după ce-o obţin, îşi caută stăpân.


     | TORENTE | Tăunul | ROCAMBOLE+ | FLORIS | VRACIU | Victor HUGO | J.F. COOPER | PAPILLON | POLDARK |
     | Dictionare Lba RO | | Gramatica RO | D. Stănoiu | Zaharia STANCU | H.Y. STAHL | V.CORBUL & E.BURADA |
     | Ultimul regat | Millennium | Shantaram | Pearl BUCK | Anchee MIN | Amy TAN | C. LÄCKBERG | Ph.GREGORY |
     | Extraterestrii şi Intraterestrii | RUFOR | Demonul Roşu | Vraja milioanelor | Cărţi audio |

pus acum 12 ani
   
Aleph
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
Idei amintite aici, spuse in alt fel:

Putem evita dezamagirea produsa, poate, de modul in care sunt folosite lucrarile noastre, daca ne definim la nivel individual scopul pentru care le producem. 80Inanna a dat exemplul digitizarii bibliotecii personale. Altcineva le-ar putea face, sa zicem, pentru a le citi impreuna cu cateva persoane la care tine in mod deosebit.
Motivul, cu cat este mai simplu si mai clar, cu atat are sanse mai mari sa reziste in timp. Odata realizate cartile, punerea lor la dispozitia unei comunitati mai largi cere efort zero si este o optiune personala care tine, printre altele, de caracterul si de educatia fiecaruia.

Viziunea apocaliptica in care schimbul de material electronic ilegal va disparea este nula si neavenita. IRC, ODC, eMule, ftp, file-hosts, torente - toate sunt metode care au avut perioada lor de glorie, cand au fost bine adaptate legislatiei si posibilitatilor tehnice ale momentului. Legile vor evolua, inclusiv la noi, in sensul restrictionarii accesului la acest tip de materiale, insa metodele de file-sharing apar si evolueaza suficient de rapid. Asta se va intampla intotdeauna, cata vreme mai exista creativitate in lume.

In particular, cartile pe care le facem sunt un produs care la noi nu exista. Aparte de discutiile despre copyright, bani, drepturi si alte chestii legale, adevarul acesta este incontestabil - noi creem ceva ce nu a existat inainte - cartea electronica. Nu trebuie sa uitam acest lucru. Ce vina avem ca ne-am nascut intr-o tara in care nu gasim un lucru de care avem nevoie? Cand industria de carte de la noi se va alinia in privinta asta cu ceea ce se intampla in lume, eu nu voi mai digitiza carti. E totusi prea multa munca, si prea mult timp cheltuit aiurea.


_______________________________________
Dacă vreunul dintre linkurile mele nu este valid, vă rog să mă anunţaţi prin MP.
Versiunile cartilor electronice - Standardul RIF1
Caractere romanesti in EPUB  De la versiunea 0.1 la versiunea 0.9 cu Word 2003 for Windows
PDF-uri foarte mici din fisierele grafice Scan Tailor  *  Clasificarea scanurilor in format DjVu

pus acum 12 ani
   
Seven
Moderator

Din: Ţara Perfectului Simplu
Inregistrat: acum 14 ani
***
    Ei… vorbe… vorbe… a fost aşa ca să mai discutăm.
    Mi se pare foarte importantă afirmaţia următoare:

80Inanna a scris:

(…)Însă eu n-am banii necesari pentru a pune în operă acel mod şi-mi sunteţi prea simpatici ca să vând pontul unui Becali. (…)

    Sărut mâna şi mulţumim! Simpatia e reciprocă.
   
    Acum, o întrebare care nu are intenţia să deranjeze: nu crezi că poate exista şi o a treia variantă? Adică, nici de una singură, dar nici oferind pontul lui Becali?
    Nanotehnologia şi Moş Ion Roată, dar nu numai, au demonstrat că multe elemente mici, adunate la un loc, după reguli foarte clare, pot face lucruri mari.
     Deci de ce nu un fel de S.A.?

     De ce crezi că nu ar fi dispuşi şi alţii să pună umărul pentru ca ideea ta să fie pusă în operă? Bineînţeles oferind din ceea ce au. Există şi riscul ca ideea să se dovedească a nu fi foarte fiabilă, şi chiar să se dovedească un eşec. Dar, sunt convins, că există câţiva oameni care s-ar alinia la idee pentru o încercare. Cu riscul de rigoare. Poate nu sunt mulţi, dar poate că ar merita încercat. E foarte mult de muncă la partea de organizare, dar…
      Poate te mai gândeşti la o astfel de variantă.

      Toate cele bune!
      Seven


_______________________________________

     Oameni şi popoare îşi cată libertatea; după ce-o obţin, îşi caută stăpân.


     | TORENTE | Tăunul | ROCAMBOLE+ | FLORIS | VRACIU | Victor HUGO | J.F. COOPER | PAPILLON | POLDARK |
     | Dictionare Lba RO | | Gramatica RO | D. Stănoiu | Zaharia STANCU | H.Y. STAHL | V.CORBUL & E.BURADA |
     | Ultimul regat | Millennium | Shantaram | Pearl BUCK | Anchee MIN | Amy TAN | C. LÄCKBERG | Ph.GREGORY |
     | Extraterestrii şi Intraterestrii | RUFOR | Demonul Roşu | Vraja milioanelor | Cărţi audio |

pus acum 12 ani
   
80Inanna
Moderator

Din: Mitologie
Inregistrat: acum 18 ani

Seven a scris:


îndemnul lui Jullien: "Downloadaţi cât mai aveţi de unde".


Aleph a scris:


Viziunea apocaliptica in care schimbul de material electronic ilegal va disparea este nula si neavenita.

julien se înșală cu perspectiva. Îndemnul lui este cam ca îndemnul cuiva din secolul al XV-lea de a face stocuri de lumânări „cât se mai găsesc”, ca să ne putem lumina secolele viitoare.

Viziunea mea nu este cea apocaliptică, ci că accesul liber la orice material va deveni legal, evoluția tehnicii garantând accesul instantaneu, în orice moment, contra unui abonament global, modic, obligatoriu, cam ca asigurările de sănătate. Tehnica evoluează. Nu sunt decât câțiva ani de când îmi era deosebit de dificil să descarc două CD-uri pentru instalarea Linux, în timp ce acum descărcarea unui DVD este un fleac. În viitor viteza de acces la informație va fi și mai mare, informația va putea fi accesată instantaneu, de oricâte ori va fi nevoie de ea. Adică nu va mai trebui să stocăm nimic „ca să avem”. Pe suporturile proprii se vor stoca doar datele secrete. Această viziunea nu este însă realizabilă nici de mine, nici de Becali, nici de asociația noastră, nici de Apple, nici de... ci doar de... vă dați seama de cine.


_______________________________________
Verificati toate linkurile înainte de a descărca!  UNELE sunt expirate.
Cataloage FILME românești și TEATRU românesc.
Eu pot descărca de pe: mediafire, zippyshare, uptobox, mega.
NU pot descărca de pe: depositfiles, uploaded, turbobit, letitbit.

pus acum 12 ani
   
utilitasetveritas
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 12 ani
Si prin urmare va prezint dovada:

Aveti aici un fragment din Biblia Hazlie a lui Taxil de pe un site ce vinde carti Android:
"Şi a făcut domnul dumnezeu coasta pe care a luat-o din Adam femeie şi a adus-o către Adam" (Faperea, II, 21―22)."

Aveti aici acelasi fragment din materialul de pe RI:
"Şi a făcut domnul Dumnezeu coastă pe care a luat-o din Adam femeie şi a adus-o către Adam" (Faperea, II, 21―22)."

Dragut, nu e asa?

Precizez totusi ca acele carti nu sunt practic de vanzare, ele se descarca gratuit de catre persoanele ce cumpara o tableta. Precizez ca acest site nu poate fi accesat decat de pe tableta. Eu nu am reusit sa il accesez din browser. Jos e adresa din tableta:



Descriere din Google:

eBooks by Evobook - Carti in format electronic, Carti online, Carti ...
ebooks.evobook.ro/Ebooks by Evobook este o librarie digitala online de unde poti cumpara carti electronice. Cauta carti in functie de editura, autori si intra in Free Download pentru ...

Asta e adresa de Google:

Linkul cartii:
De pe tableta e accesibila pentru download gratuit.

Modificat de utilitasetveritas (acum 12 ani)


pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la