Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
|
Nou pe simpatie: betty-boot
 | Femeie 25 ani Bucuresti cauta Barbat 26 - 68 ani |
|
|
Forum Romania IneditReguliInregistrareLoginPozeNu sunteti logat. Lista Forumurilor Pe Tematici
|
| #1 |
SevenModeratorDin: Ţara Perfectului Simplu
|
|
════ TOPIC ÎNREGISTRAT ════ Mergi la Catalog ►► Biblioteca R.I.
═══════ ROMAN ISTORIC ŞI ISTORIE UNIVERSALĂ ═══════
Topicul original a fost şters complet la 22.12.2022, iar acesta este un TOPIC RECONSTITUIT. Deşi noul topic păstrează postările originale, unele postări au fost modificate, în sensul că au fost simplificate pentru o mai uşoară urmărire a lor. Mulţumiri colegului @cpke pentru că ne-a oferit o salvare HTM a vechiului topic.
Salutare, prieteni!
Am primit un pachet foarte consistent de scanuri prin sistemul #Sukyana. Aşa cum am mai spus #Sukyana nu e un grup constituit, ci e vorba de câteva persoane care-mi oferă scanuri, dar care doresc să rămână anonime; acestea m-au contactat personal, oferindu-mi scanuri cu rugămintea să le prelucrez şi să le postez pe forum. Şi pentru că trebuia să spun ceva despre sursa scanului, eu le-am numit #Sukyana.
Pachetul primit conţine cărţi de diverse genuri. Eu le-am pitrocit un pic şi am încercat să le grupez pe genuri, colecţii, edituri, ordonându-le în cadrul fiecărui grup în ordinea alfabetică a numelor de familie ale autorilor.
Am început prelucrarea unui pachet de peste 20 de volume de istorie universală, biografie şi roman istoric universal. Deoarece stabilirea clară a genului de carte se poate face la citirea volumelor şi nu la o simplă prelucrare, m-am gândit că e mai bine să fie postate împreună, însoţite de aceste informaţii. Eu am încercat să încep cu volumele de istorie şi mai apoi să continui cu romanele istorice, dar uneori limita dintre un gen sau altul este relativă.
Deşi există mai multe topicuri pe care ar fi putut fi postate volumele de mai jos, am ales să deschid un nou topic din două considerente: toate scanurile provin din aceeaşi sursă, volumele sunt prelucrate în acelaşi stil şi au aceleaşi tipuri de fişiere
| TORENTE | Tăunul | ROCAMBOLE+ | FLORIS | VRACIU | Victor HUGO | J.F. COOPER | PAPILLON | POLDARK | | Dictionare Lba RO | | Gramatica RO | D. Stănoiu | Zaharia STANCU | H.Y. STAHL | V.CORBUL & E.BURADA | | Ultimul regat | Millennium | Shantaram | Pearl BUCK | Anchee MIN | Amy TAN | C. LÄCKBERG | Ph.GREGORY | | Extraterestrii şi Intraterestrii | RUFOR | Demonul Roşu | Vraja milioanelor | Cărţi audio |
|
|
| |
|
| #3 |
|
|
══ C E N T R A L I Z A T O R ══
BOURRIE, Mark – Isis, Jocul morţii [001] CARS des, Jean – Povestea Vienei [002] DARGENT, Raphaël – Maria Antoaneta [003] GHINZBURG, Evghenia – JURNAL 1 – Destin în bătaia vântului [004] GHINZBURG, Evghenia – JURNAL 2 – Ocna... ce binecuvântare! [005]
HARI, Daoud – Translatorul [006] HARRIS, Jonathan – Bizanţ o lume pierdută [007] KUWAHARA, Yasuo – Kamikaze [008] NAITŌ, Hatsuho – ZEII TUNETULUI [V1.0] [009] LOGUE, Mark & CONRADI, Peter – DISCURSUL REGELUI [010]
MAALOUF, Amin – CRUCIADELE VĂZUTE DE ARABI [011] MARCHAND, Laure & PG – TURCIA ŞI FANTOMA ARMEANĂ [012] BELL, Gertrude – REGINA DEŞERTULUI [V1.0] [013] CROSS, Donna Woolfolk – PAPESA IOANA [014] PAGLEN, Trevor & Thompson, A.C. – TAXIURILE TORTURII [015]
RANDELL, Keith – HENRIC al VII-lea şi guvernarea Angliei [016] SEVEV, Samuel – SINGUR ÎN DAMASC [017] TROYAT, Henri – PETRU CEL MARE [V1.0] [018] FEDOROVSKI, Vladimir – SANKT-PETERSBURG [V1.0] [019] QUINN, Kate – ZBOR ÎN TRECUT [V1.0] [020]
ÎN LUCRU: HARRIS, Robert – Imperium WESTIN, Jeane – Fiicele reginei fecioare FERNANDEZ, Dominique – Piaţa Roşie
| TORENTE | Tăunul | ROCAMBOLE+ | FLORIS | VRACIU | Victor HUGO | J.F. COOPER | PAPILLON | POLDARK | | Dictionare Lba RO | | Gramatica RO | D. Stănoiu | Zaharia STANCU | H.Y. STAHL | V.CORBUL & E.BURADA | | Ultimul regat | Millennium | Shantaram | Pearl BUCK | Anchee MIN | Amy TAN | C. LÄCKBERG | Ph.GREGORY | | Extraterestrii şi Intraterestrii | RUFOR | Demonul Roşu | Vraja milioanelor | Cărţi audio |
|
|
| |
|
| #4 |
|
|
|
| |
|
| #5 |
|
|
|
| |
|
| #6 |
|
|
|
| |
|
| #7 |
|
|
|
| |
|
| #8 |
|
|
|
| |
|
| #9 |
|
|
|
| |
|
| #10 |
|
|
|
| |
|
| #11 |
|
|
|
| |
|
| #12 |
|
|
[009]
NAITŌ, Hatsuho – ZEII TUNETULUI SCAN şi [V1.0]
Povestea piloţilor kamikaze
Traducere: IULIA ARSINTESCU Prefaţa: HAKIRO HOSOKAWA Colecţia: Comando, nr. 31 Editura NEMIRA, 1995 Nr.pag. 224 Titlul în engleză: THUNDER GODS
SCAN: @Alex; prelucrări şi corectură [V1.0]: @Seven. Am corectat acest volum şi în arhiva urcată pe mediafire, pe lângă fieşierele Scan şi Coperte, se află mai multe fişiere [V1.0], astfel: două fişiere DOC [unul cu diacritice cu sedila şi altul diacritive cu virgulă], fişiere HTM, ePub şi Mobi.
Nume arhivă: 009_NH_Zεiтunεт.rar Download: ►► https://www.mediafire.com/?xp5rs1bdybhqcaq – fişier mediafire
Deşi volumul de faţă a fost publicat în Colecţia Comando, nu e nici pe departe un roman de război sau vreo povestioară romanţată, ci o istorie foarte documentată a fenomenului. Trebuie spus că autorul acestei cărţi a servit în cadrul Laboratorului de Cercetări pentru Aviaţie al Marinei Imperiale ca locotenent-inginer şi a fost implicat în testarea în tunelul de vânt a avioanelor Ohka [„Floarea de cireş explozivă”] Mai mult decât atât, cartea a apărut după 4 ani de documentare asiduă în arhivele armatei şi prin intervievarea membrilor Asociaţiaţiei Foştilor Membri ai Corpului „Zeii Tunetului”. În principiu, din lecturile anterioare, am înţeles că erau denumiţi „kamikaze” anumiţi piloţi ai avioanelor „Zero”, care în momentele de cumpănă se sacrificau prin dirijarea avionului spre un avion inamic, dar mai ales se aruncau ca o bombă spre nave maritime inamice. În înţelesul prezentului volum, „kamikaze” sunt piloţi ai unui Corp special de aviaţie marină, numit „Zeii Tunetului”, piloţi pe avioanele-bombă „Ohka”, avioane care aveau un singur drum şi un singur scop, acela de a fi dirijate împreună cu pilotul spre nave maritime americane cu scopul de a le distruge sau avaria.
Asociaţia Foştilor Membri ai Corpului „Zeii Tunetului” consideră cartea drept singura relatare corectă şi cea mai credibilă dintre lucrările publicate în legătură cu „Zeii Tunetului”. Volumul nu e o lectură uşoară, dar este un documentar de foarte mare valoare şi este altceva decât versiunea acceptată de istoria Japoniei.
|
|
| |
|
| #13 |
|
|
|
| |
|
| #14 |
|
|
|
| |
|
| #15 |
|
|
|
| |
|
| #16 |
|
|
|
| |
|
| #17 |
|
|
Bună treabă ! An nou fericit și multă sănătate ! 
|
|
| |
|
| #18 |
|
|
[013]
BELL, Gertrude & HOWELL, Georgina – REGINA DEŞERTULUI SCAN şi [V1.0] Titlu alternativ: O femeie în Arabia
Traducere: CARMEN ION Prefaţă: MARIA BERZA Colecţia Corint Istorie Editura Corint, 2016 Nr.pag. 390 Titlul original: A Woman în Arabia. The Writings of the Queen of the Desert, 2007
Despre cele două autoare: Adevărata autoare este jurnalista britanică Georgina Howell [1942–2016], iar această biografie a fost publicată pentru prima dată în 2007 sub numele „Daughter of the Desert” [Fiica Deşertului], apoi fiind redenumită în „Queen of the Desert” [Regina Deşertului]. Cartea este un fel de roman-puzzle, în care piesele sunt citate din scrisorile şi jurnalele Gertrudei Bell, cu menţiunea că aceste citate sunt atât de bine alese încât povestea curge curat şi succesiv ca în orice roman bun, biografa adăugând din când în când o frază sau mai multe, fraze ce reprezintă liantul necesar între unele piese.
Biografa a ales să se treacă drept autor secundar, iar ca autor principal a numit-o pe Gertrude Bell, din respect faţă de personalitatea acesteia – pe de o parte –, şi pentru că aproximativ 75% din conţinutul volumului sunt citate din scrisorile şi jurnalele Gertrudei Bell – pe de altă parte. Deci deşi volumul este realizarea jurnalistei Georgina Howell, el este cunoscut ca „Gertrudei Bell – Regina Deşertului”.
„Gertrude Bell, supranumită Regina Deşertului [...] a fost o scriitoare de talent, poetă, traducătoare, lingvistă, călătoare neobosită, exploratoare şi alpinistă experimentată, arheolog, istoric, antropolog, diplomat, a creat o naţiune, a înscăunat un rege [...]” Prefaţă la Regina Deşertului.
„Rafturile care adăpostesc arhiva familiei Bell se întind pe nu mai puţin de 23 de metri şi cuprind 16.000 de scrisori, 16 jurnale, şapte cărţi de arheologie în situri, mai multe zeci de agende cu notiţe şi 3.000 de obiecte adunate sub denumirea de «Diverse». Li se adaugă cele opt cărţi publicate de Gertrude, ca şi sute de articole cu caracter politic. Mai sunt şi 7.000 de plăci fotografice cu imagini pe care Gertrude le-a luat în situri arheologice acum devastate sau lăsate în paragină sau prezentând viaţa în Orientul Mijlociu aşa cum a fost ea trăită de mii de ani. Iar documentele şi fotografiile enumerate mai sus sunt numai cele aflate în custodia Newcastle University.” Introducere la Regina Deşertului de Georgina Howell
După această carte a fost turnat în 2015 un film intitulat "Queen Of The Desert", cu Nicole Kidman în rolul principal, dar filmul ne permite să ne formăm doar o idee foarte-foarte vagă despre personalitatea Gertrudei Bell.
Deşi încerc să mă feresc de a cădea în patima limbii de plastic a presei, aceea de a duce în derizoriu adjectivul prin folosirea abundentă a superlativelor, cred că pot afirma fără să greşesc că Gertrude Bell este unul dintre cele mai interesante personaje despre care am citit vreodată. Dacă adăugăm că Gertrude Bell a trăit în perioada 1868–1926, când în Marea Britanie doar bărbaţii proprietari de averi aveau dreptul la vot, iar femeile nici măcar nu erau considerate „persoane”, realizările ei sunt cu atât mai valoroase. Simt nevoia să mai adaug că aş citi oricând cu mare plăcere orice altă traducere legată de această personalitate şi că recomand cu multă căldură lectura acestui volum.
Arhive şi fişiere: – arhiva 013_BG_RεgiηDεsεrт[Pdf].rar conţine PDF/A Searchable AN 600 dpi şi Gray 300 dpi. – arhiva 013_BG_RεgiηDεsεrт[V1.0].rar conţine imagini [coperte color, hărţi gray, imagini/poze interioare gray] şi fişiere [V1.0]: DOC A5, PDF A5, epub şi mobi.
Nume folder: 013_BG_RεgiηDεsεrт Download: ►► https://www.mediafire.com/?f7psdqsk7ln7v – folder deschis mediafire
|
|
| |
|
| #19 |
|
|
|
| |
|
| #20 |
|
|
|
| |
|
| #21 |
|
|
|
| |
|
| #22 |
|
|
|
| |
|
| #23 |
|
|
|
| |
|
| #24 |
|
|
|
| |
|
| #25 |
|
|
[020]
QUINN, Kate – ZBOR ÎN TRECUT SCAN şi [V1.0]
Traducere şi note: GABRIELA GHIRCOIAŞ Colecţia Blue MOON Editura: LITERA, 2020 Nr.pag. 608 Titlul original: The Huntress, 2019.
Arhive şi fişiere: – arhiva 020_KQ_ZborInTrεc[Pdf].rar conţine PDF/A Searchable AN 600 dpi şi Gray 300 dpi. – arhiva 020_KQ_ZborInTrεc[V1.0].rar conţine coperte color şi fişiere [V1.0]: Doc A5, PDF A5, HTM şi Epub.
Nume folder: 020_KQ_ZborInTrεc Download: ►► https://www.mediafire.com/?102lyefjxvezq – folder deschis mediafire
Nu ştiu dacă această carte este un roman istoric sau o ficţiune pură, dar cred că poate sta fără probleme pe acest topic. Cartea este foarte interesantă, iar lectura se face pe nerăsuflate. Sunt, totuşi, 3 aspecte care, din punctul meu de vedere, ar merita să fie menţionate: – unele neologisme ar fi putut fi înlocuite cu sinonime mult mai cunoscute; – gândurile personajelor sunt redate cu text italic şi nu cu ghilimele, fapt pentru care la o eventuală reformatare marcajele se pot pierde; – dialogurile sunt redate la perfectul compus şi nu la perfect simplu; adică nu spuse, zise, exclamă, întrebă... cutare, ci a spus, a zis, a exclamat, a întrebat... cutare. Acelaşi timp se regăseşte şi în paragrafele care redau acţiuni în curs de desfăşurare. Nu ştiu cum sună pentru urechile altora, dar pentru un oltean discuţiile şi acţiunile par să fi avut loc undeva foarte departe în trecut. Nu-mi dau seama dacă scriitoarea a scris exact aşa sau dacă traducătoarea a decis să procedeze astfel. La o adică... poci pentru ca să fiu de acord cu traducătoarea - depinde ce documentaţie a citit. Eu însumi am citit un fragment dintr-un curs universitar de la o facultate de filologie din vestul ţării în care se afirma foarte clar că pe teritoriul României nu se mai foloseşte perfectul simplu în vorbire. Bag'samă, autoarea ne scherduse din vedere... ori a considerat că suntem o cantitate neglijabilă... ori, acum o juma' de secol, ai noştri i-or fi învins pe ai lor la forbal.
Una peste alta, cartea este foarte bună şi merită din plin să fie citită. Lectură plăcută!
|
|
| |
|