Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
luana_21
Femeie
21 ani
Prahova
cauta Barbat
21 - 47 ani
Forum Romania Inedit / Totul despre cărți - About e-books / Transformare READER in TABLETA Moderat de Seven, Stelevadris, cuculean, naid, uncris
Autor
Mesaj Pagini: 1
khrys
Membru Gold

Inregistrat: acum 13 ani
buna seara
doresc un sfat cu privire la achizitia unui e-book reader.
as vrea sa stiu care citeste si formate tip office microsoft, nu doar formatele standard, si de asemenea daca este posibil sa fie crack-uit, in sensul de a ii fi pus soft suplimentar pentru citirea diferitelor formate ale documentelor.
cu respect


pus acum 11 ani
   
usagi_chan
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani
Te poti orienta spre un nook simple touch sau simple touch glow, ambele sunt foarte bune asa cum vin de la producator, dar odata rootate sunt extraordinare. Eu am un nook simple touch pe care l-am rootat si am instalat cool reader pe el, o aplicatie din google play, gratuita, care imi permite sa citesc aproape orice (epub, mobi, doc, rtf si altele). Practic, prin rootare, ebook readerul devine o tableta cu e ink, pe care poti instala o multime e aplicatii (in limita capacitatilor, desigur.)
Ceva detalii aici (in engleza)
Iar despre nook aici
Se gaseste si la noi, dar ceva mai scump decat in afara.
Sper ca a fost de ajutor postul meu.


pus acum 11 ani
   
khrys
Membru Gold

Inregistrat: acum 13 ani
multumesc mult

pus acum 11 ani
   
Seven
Moderator

Din: Ţara Perfectului Simplu
Inregistrat: acum 14 ani
***
    Mulţumim foarte mult, usagi_chan!

    Din punctul meu de vedere, cred că ceea ce ai postat este una dintre cele mai importante informaţii cu caracter tehnic legate de cartea electronică.
    A putea transforma un eReader cu ecran e Ink [care nu oboseşte ochii, aşa cum fac oricare dintre celelalte dispozitive]  într-o tabletă care permite citirea diverselor formate, inclusiv DOC, este ceva extraordinar de folositor.

    Foarte mulţi dintre cei ce folosesc eReadere au probleme cu convertirea lor în formatele speciale necesare, chestie care se rezolvă prin metoda expusă de tine;
    Una peste alta, oamenii ar putea citi fără să-şi obosească ochii, aproape tot ce s-a postat pe forum fără probleme.
    Cu ochii nu-i de glumă, şi ştiu din experienţă personală ceea ce spun.

    Părerea mea este că ar trebui dezvoltat acest subiect.
    Cred că ar fi foarte bine ca în măsura în care eşti disponibil să dezvolţi mai mult subiectul, dând mai multe detalii despre metoda pe care ai folosit-o tu, astfel încât cei interesaţi să prindă curaj pentru a proceda şi ei astfel.
    Adresele pe care le-ai postat sunt foarte bune pentru majoritatea userilor, dar sunt încă multe persoane care nu se descurcă prea bine sau deloc în limba engleză.
   
    Şi cel mai important este exemplul ce poate fi urmat; oricare dintre useri poate face următoarea cugetare: dacă @usagi_chan a reuşit, înseamnă că pot încerca şi eu.
    Sunt convins că vor fi suficiente persoane care în acest moment nu cunosc informaţia, dar care vor putea beneficia de ea pe viitor.

    Este foarte important de ştiut dacă ceea ce se poate face cu Nook, s-ar putea face şi cu alte tipuri de eRedere e Ink.

***************************

    UPDATE: Cred că cel mai bine este să modific numele acestui topic în "Transformarea unui eReader în tabletă" şi să elimin două dintre postări [P2 utilitasetveritas şi P3 khrys], pentru ca informaţia postată de @usagi_chan să ajungă în poziaţia 2, apoi să mut topicul pe secţiunea "Cărţi în limba română" pentru a putea fi văzută de mai multe persoane.


_______________________________________

     Oameni şi popoare îşi cată libertatea; după ce-o obţin, îşi caută stăpân.


     | TORENTE | Tăunul | ROCAMBOLE+ | FLORIS | VRACIU | Victor HUGO | J.F. COOPER | PAPILLON | POLDARK |
     | Dictionare Lba RO | | Gramatica RO | D. Stănoiu | Zaharia STANCU | H.Y. STAHL | V.CORBUL & E.BURADA |
     | Ultimul regat | Millennium | Shantaram | Pearl BUCK | Anchee MIN | Amy TAN | C. LÄCKBERG | Ph.GREGORY |
     | Extraterestrii şi Intraterestrii | RUFOR | Demonul Roşu | Vraja milioanelor | Cărţi audio |

pus acum 11 ani
   
usagi_chan
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani
Mă bucur ca v-am putut ajuta. Comunitatea de aici este una minunată și vreau să vă mulțumesc cu această ocazie pentru eforturile pe care le faceți cu scanarea, aranjarea și postarea minunatelor cărți, mai vechi și mai noi, pe care le pot citi astfel pe reader.
Sunt disponibilă și vreau să vă ajut cu cea mai mare plăcere. Până în momentul de față dețin 2 ebook readere, unul cu ecran de 5 inch, ez reader, care din păcate nu se mai face și un nook simple touch de 6 inch (pe care-l voi prescurta pentru ușurință și rapiditate NST).
Aveți aici niște informații în română, sper că nu încalc vreo regulă, nu vreau să fac reclamă.
Dacă la început NST era un reader bun, care citea epub, pdf, și vedea poze, după ce l-am rootat a devenit extraordinar.
Programul default de citire a epub-urilor permitea doar refesh parțial al paginii, ceea ce lăsa un fel de umbră, și doar după 5 pagini făcea refresh total. Aveam vreo 5 tipuri de fonturi din care îmi puteam alege și câteva mărimi.
După rootare și instalarea programului cool reader, pot adăuga câte fonturi vreau eu, pot să setez să facă refresh total după fiecare pagină, am vreo 50 de mărimi de text, dicționar mult mai bun (fora dictionary), dar care momentan e doar englez-englez, și multe alte avantaje. (acces mail, navigare internet, instalare diverse aplicații ca agende, jocuri, etc)
Ca să-l testez, am încărcat un epub de vreo 90 mb (da, am scris corect, e unul cu multe imagini) să vad dacă îl deschide și l-a văzut fără probleme.
Dacă lumea va fi interesată, voi încerca în limita timpului să trăduc pașii pentru rootare și să îmi ofer ajutorul.
Din câte știu, și alte readere se pot roota, unul din ele fiind Kindle.
O alta sursă valoroasă de informații, dar tot în engleză este
Aici aveți descrierea programului cool reader. Citește lejer epub, mobi, htlm, doc, rtf, fb2, txt, chiar și benzi desenate în format chm
Voi reveni curând cu mai multe informații.

Modificat de usagi_chan (acum 11 ani)


pus acum 11 ani
   
antic
Membru Junior

Inregistrat: acum 12 ani
Se pare ca a aparut o noua modalitate de rootare Nook Simple sau Glow, numita NookManager ), care pe linga rootare mai poate realiza Backup/Restore, refacere setari fabrica,precum si dezactivare aplicatii B&N .Este necesar ca  Nook-ul sa fie updatat la versiunea de firmware 1.2.1.
Se dezarhiveaza NookManager-0.5.0.zip si se scrie NookManager.img pe un SD cu ajutorul programului Win32DiskImager ) sau cu ajutorul aplicatiei WinImage ).
Cu Nook-ul inchis se introduce SD-ul si se apasa butonul de pornire, dupa care se urmaza instructiunile de pe ecran.
Asta este tot.

Modificat de antic (acum 11 ani)


pus acum 11 ani
   
utilitasetveritas
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 12 ani
Ahmmm.... ma bucur sa vad atata entuziasm si nu neg utilitatea subiectului.
Dar subiectul acesta vizeaza in continuare doar persoanele cu un minim de experienta in domeniu.
Daca nu stii sa faci o simpla convertire din DOCX>MOBI, in niciun caz nu e recomandat sa te apuci sa schimbi softul de reader. (Desi practic sunt lucruri complet diferite. Routarea necesita realmente un minim de cunostinte tehnice si de intelegere a operatiunilor implicate)

Nu uitati ca noul soft se instaleaza pe reader, iar vechea garantie oferita de producator iese pe geam.
Daca aveti probleme sunteti pe cont propriu.

Nu sunt familiarizat cu chestiile astea deoarece softul original imi este de ajuns, dar ar fi bine de stiut daca se mai poate reveni la softul original in caz de sunt probleme.

Modificat de utilitasetveritas (acum 11 ani)


pus acum 11 ani
   
usagi_chan
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani
Nu stiam de metoda cu Nook manager. Eu am folosit touch rooter. Dar intai de toate am inregistrat readerul pe siteul B&N asa cum se cere si am facut o copie a softului original, ca sa pot reveni fara probleme la el. Astfel nu se pierde nici garantia.

pus acum 11 ani
   
hfpop
Membru Junior

Inregistrat: acum 13 ani

utilitasetveritas a scris:

...ar fi bine de stiut daca se mai poate reveni la softul original in caz de sunt probleme.


Da, in principiu se poate reveni la softul initial. Dar asta presupune o anumita ordine si disciplina in modul de lucru. Nu este vorba de o simpla selectare a unei optiuni dintr-un meniu.

De obicei, operatiile de genul asta tin de regula "nu incercati aceste lucruri cand sunteti singuri acasa". Toti autorii unor astfel de programe indica in mod expres ca cei care le utilizeaza sunt pe cont propriu, ca, desi cu totii fac eforturi sa se asigure ca programele functioneaza corect, nu se face nicio garantie, nici implicita si nici explicita.


_______________________________________
Acest cont este inchis.

pus acum 11 ani
   
antic
Membru Junior

Inregistrat: acum 12 ani
da, este bine sa il inregistrezi pe site-ul B&N inainte de rootare, daca vei vrea sa instalezi Google Aps vei avea nevoie de contul de mail cu care te-ai inregistrat.
NookManager are posibilitate de resetare la setarile din fabrica, precum si cea de back-up.
garantia este valabila doar daca cumperi produsul din Romania, altfel...si cum Nook-ul este dublu ca pret aici, mai bine il comanzi din State.
Se poate discuta mult si bine pe marginea conversiei din/in diferite formate, dar ca sa-ti dau un exemplu de conversie nereusita. Am si un ezreader de 6 inci care stie sa citeasca toate formatele posibile, inclusiv mobi; din lipsa de spatiu am vrut sa convertesc un pdf in epub, care ocupa mai putin spatiu cu calibre. totul bine si frumos, inclusiv caracterele romanesti vizualizare calibre, dar pe reader dupa fiecare caracter romanesc am un spatiu. Cam greu sa citesti in conditiile astea. Probabil eroare de font, de firmware....
Oricum la astfel de readere nu are sens sa faci rootare, citesc foarte bine orice format, dar pentru un nook care recunoaste doar pdf si epub se merita efortul.
Bineinteles, nu ai garantii ca nu apare ceva neprevazut. dar cind esti hotarit sa faci pasul asta, te documentezi inainte. Totul este pe raspunderea ta. Nu poti da vina pe cel care a propus metoda de rootare.

Modificat de antic (acum 11 ani)


pus acum 11 ani
   
usagi_chan
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani
Exista mai multe metode de revenire la setarile "din fabrica". Se poate face chiar un hard reset, care sterge insa toate datele si modificarile din memorie. Dar e intotdeauna o idee buna sa-ti faci backup la softul original. Eu l-am rootat in principal pentru versatilitatea cool reader-ului, pentru a-l putea personaliza cu fonturile dorite si mai ales ca sa-i pot da refresh total dupa fiecare pagina (nu sufar sa citesc cu "umbre". La mine a mers fara probleme, dar, desigur, asta nu e o garantie ca asa va fi pentru toate lumea. Cum era luat din State, oricum nu as fi apelat la garantie. Costa mai mult sa-l trimit inapoi decat sa iau altul. Dar slava Domnului, nu a fost cazul, si azi, la aproape un an merge brici.
Cat desre conversia fisierelor din doc sau pdf in mobi sau epub, uneori merge, alteori nu. De aceea prefer sa citesc in forma in care vine cartea, favoritele mele fiind cele tip epub si mobi.
Sunt curioasa daca are cineva Nook Glow si daca imi poate spune cum i se pare ecranul. Din cate am inteles, intensitatea luminii este putin inegala in locurile unde sunt amplasate ledurile. Asa este?
Cat despre pret, asa e, la noi e aproape dublu, si nici pretul unei huse de protectie nu e de neglijat (cam 200 lei din ce am vazut eu). Pe amazon se pot gasi pachete cu husa si vreo 4 "skin-uri" (o membrana de cauciuc care acopera partea din spate), plus folii de protectie pentru ecran si lampa de la 20 de dolari.


pus acum 11 ani
   
amoromete
Membru Puf

Inregistrat: acum 16 ani
Eu am un Nook Color pe care efectiv l-am transformat in tableta urmarind pas cu pas instructiunile de pe. este net superior unui e-reader simplu, care de obicei are un ecran monocrom. device-ul in sine m-a costat aproape 800 de lei pe escroci. Mai mult de atat, se poate extinde memoria interna la dispozitia ta si se poate ulterior conecta prin BT la orice. Dupa instalarea aplicatiei Google Play ai acces la orice tip de instalare de aplicatii.

_______________________________________
Religia este cea mai profitabila escrocherie:
Te convinge ca esti bolnav, apoi iti vinde tratamentul!

pus acum 11 ani
   
80Inanna
Moderator

Din: Mitologie
Inregistrat: acum 18 ani

La raportări raganar a scris:

vad ca nu au observat moderatorii ca a fost postat in categoria gresita... (de mutat)

L-am mutat... nu prea departe, căci are un anumit public țintă.

Scârboase cuvinte ai găsit pentru a raporta... dacă nu înghiți moderatorii, lumea-i largă, doar nu ești masochist?


_______________________________________
Verificati toate linkurile înainte de a descărca!  UNELE sunt expirate.
Cataloage FILME românești și TEATRU românesc.
Eu pot descărca de pe: mediafire, zippyshare, uptobox, mega.
NU pot descărca de pe: depositfiles, uploaded, turbobit, letitbit.

pus acum 11 ani
   
Seven
Moderator

Din: Ţara Perfectului Simplu
Inregistrat: acum 14 ani
***
      Pentru userii deranjaţi de faptul că acest topic nu se află pe secţiunea "Totul despre cărţi":
      Topicul a fost deschis de @khrys în mod corect, exact pe acea secţiune, cu un alt nume şi avea două postări în plus; pentru că mi s-a părut foarte interesantă informaţia lui @usagi_chan din prima sa postare, mi-am permis să modific numele topicului astfel încât numele să fie mai sugestiv şi să mult pentru câteva zile topicul pe această secţiune unde poate fi văzut de mai multe persoane ce ar putea fi interesate.

      Referitor la comentariile de până acum, mi-aş permite două-trei concluzii:
     
      1. Ceea ce se postează aici sunt discuţii pe o temă interesantă; cele prezentate nu trebuie tratate ca adevăruri supreme şi cu rezultate pozitive de 100%.

      Mai cred că este necesar ca discuţiile să fie dezvoltate în continuare pentru că avem nevoie de cât mai multe informaţii; propunerea mea ar fi ca cei ce au pus în practică o astfel de transformare să menţioneze acest lucru, aşa cum au făcut @usagi_chan şi @amoromete, ca să putem să avem o imagine mai clară între informaţiile preluate şi cele puse deja în practică de către unii dintre noi.

      2. Este foarte clar că modificările despre care s-a discutat implică un risc mare, pe care fiecare dintre noi trebuie să fie conştient că trebuie să şi-l asume sau nu.
      Nu avem toţi pregătirea necesară să facem modificările necesare, astfel că există şi posibilitatea ca în final să nu ajungem nici la tableta dorită şi să nu mai avem nici readerul iniţial.
      Deci trebuie să ne gândim foarte bine dacă ne asumăm un astfel de risc, dacă ne permitem să încercăm o astfel de transformare.

      3. Transformarea nu este doar posibilă, ci a fost realizată practic de câţiva dintre useri, dovadă cele prezentate mai sus.
      Şi, da... e foarte important cu ce preţ şi de unde aste aprovizionat readerul. Atunci când avem posibilitatea ca noi personal, o rudă, ori un prieten să ne aducă unul cu un preţ sub 100$ e un risc şi atunci când îl luăm din ţară cu un preţ dublu, riscul are o altă valoare.


_______________________________________

     Oameni şi popoare îşi cată libertatea; după ce-o obţin, îşi caută stăpân.


     | TORENTE | Tăunul | ROCAMBOLE+ | FLORIS | VRACIU | Victor HUGO | J.F. COOPER | PAPILLON | POLDARK |
     | Dictionare Lba RO | | Gramatica RO | D. Stănoiu | Zaharia STANCU | H.Y. STAHL | V.CORBUL & E.BURADA |
     | Ultimul regat | Millennium | Shantaram | Pearl BUCK | Anchee MIN | Amy TAN | C. LÄCKBERG | Ph.GREGORY |
     | Extraterestrii şi Intraterestrii | RUFOR | Demonul Roşu | Vraja milioanelor | Cărţi audio |

pus acum 11 ani
   
Seven
Moderator

Din: Ţara Perfectului Simplu
Inregistrat: acum 14 ani
***
     De fapt  @raganar nu a observat ce a scris un moderator în postarea 4 de pe acest topic.

Seven a scris:

[....]    UPDATE: Cred că cel mai bine este să modific numele acestui topic în "Transformarea unui eReader în tabletă" şi să elimin două dintre postări [P2 utilitasetveritas şi P3 khrys], pentru ca informaţia postată de @usagi_chan să ajungă în poziaţia 2, apoi să mut topicul pe secţiunea "Cărţi în limba română" pentru a putea fi văzută de mai multe persoane.


_______________________________________

     Oameni şi popoare îşi cată libertatea; după ce-o obţin, îşi caută stăpân.


     | TORENTE | Tăunul | ROCAMBOLE+ | FLORIS | VRACIU | Victor HUGO | J.F. COOPER | PAPILLON | POLDARK |
     | Dictionare Lba RO | | Gramatica RO | D. Stănoiu | Zaharia STANCU | H.Y. STAHL | V.CORBUL & E.BURADA |
     | Ultimul regat | Millennium | Shantaram | Pearl BUCK | Anchee MIN | Amy TAN | C. LÄCKBERG | Ph.GREGORY |
     | Extraterestrii şi Intraterestrii | RUFOR | Demonul Roşu | Vraja milioanelor | Cărţi audio |

pus acum 11 ani
   
amoromete
Membru Puf

Inregistrat: acum 16 ani
@antic: B&N NU onoreaza comenzi de niciun fel din afara SUA

Modificat de amoromete (acum 11 ani)


_______________________________________
Religia este cea mai profitabila escrocherie:
Te convinge ca esti bolnav, apoi iti vinde tratamentul!

pus acum 11 ani
   
usagi_chan
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani

amoromete a scris:

@antic: B&N NU onoreaza comenzi de niciun fel din afara SUA

Da, corect, insa NST se pote achizitiona si din alta parte, cum ar fi Amazon. Partea proasta e ca transportul e vreo 40 de dolari, plus taxe de import. Asa ca singura solutie avantajoasa ar fi sa-l aduca vreo cunostinta sau prieten direct de acolo.


pus acum 11 ani
   
antic
Membru Junior

Inregistrat: acum 12 ani
nu este nevoie sa cumperi direct de la B&N, il cumperi de pe amazon la acelasi pret + taxe transport, mai ramine sa te intelegi la posta(vama). In mod normal tot ce depaseste 40 euro si vine din afara europei se plateste TVA si vama. Dar asta este alta discutie.
Nook Color este practic o tableta, are ecran lcd si un simulacru de market, pe cind Nook Simple Touch este un eInk reader, nu oboseste ochii si bateria te tine "doar" 2 luni. In fond, incercam sa cumparam un reader care sa ofere o senzatie cit mai aproape de ceea ce ofera cititul unei carti in format clasic.

Modificat de antic (acum 11 ani)


pus acum 11 ani
   
CRIFLO
Membru Gold

Inregistrat: acum 12 ani
Şi pentru kindle este un sistem de operare alternativ  cu care se poate citi epub,mobi,pdf...ceva info aici
http://www.mobileread.com/forums/showth ... p?t=150175


pus acum 11 ani
   
bookfan
Membru Puf

Inregistrat: acum 11 ani
Buna seara, sunt noua pe acest forum si va rog sa ma ajutati pentru ca ma chinui de ceva timp sa descarc cateva carti pe e-reader-ul meu. Nu stiu cum se procedeaza. Am mai citit carti de pe cartiAZ si acolo este foarte usor sa descarc, dar aici nu reusesc. Multumesc.

pus acum 11 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la