Moderat de Seven, Stelevadris, cuculean, naid, nch, uncris
Autor
Mesaj
Pagini: 1
menssana1984
Vizitator
════ TOPIC ÎNREGISTRAT ════ Mergi la Catalog ►► Biblioteca R.I.
Scopul acestui topic e indexarea unui grup de carti/nuvele ce abordeaza tema distopiei si a unor lumi post-apocaliptice sau in pragul unei apocalipse. Astept recomandari ale acestor carti/nuvele si eventual un link spre ele.
Povestirea Cameristei este o distopie publicata in 1985 si devenita deja clasica, despre o lume a viitorului, ce se transforma in urma unei lovituri de stat perfide intr-un regim de sorginte militara caracterizat prin izolarea cetatenilor sai de restul lumii. Teritoriul Statelor Unite poarte acum numele de Galaad si actiunea se petrece intr-un singur oras al sau. Ne aflam intr-o perioada in care omenirea s-a lovit de o natalitate mult scazuta, factorii principali fiind considerati a fi depravarea fiintei umane si o proasta intelegere a libertatiii sexuale. Acest acest lucru combinat cu pericolul poluarii si al radioactivitatii deseurilor prin depozitarea acestora pe unde s-a putut a pus in pericol viitorul fiintei umane. Sau cel putin asta este viziunea “de lucru”a mintilor luminate ce tin fraiele Galaad-ului. Si din aceasta pricina acest grup de “binevoitori” si-au trecut aceste date prin filtrul gandiri si au iesit cu solutia salvatoare de a-si izola cetatenii de restul lumii. Si in plus au instaurat o forma aparte de dictatura militara cu ceva iz si, surprinzator, pronuntate influente religioase.
Romanul Minunata lume noua, al scriitorului britanic Aldous Huxley, la o prima vedere pare o utopie, si nu o distopie. Totusi, societatea perfecta imaginata de autor este una in care individul este controlat inca dinainte de a se naste si conditionat sa aiba o anumita personalitate, anumite valori si sa indeplineasca anumite functionalitati in cadrul societatii. Totalitarismul minunatei lumi noi rezida tocmai in acest control total al natalitatii si al esentei psihice indivizilor. Eugenia, in lumea imaginata de Huxley, inlocuieste selectia naturala a indivizilor, fiind completata de manipularea genetica si de conditionarea timpurie pentru a da nastere unei societati perfecte, formata din cinci caste: indivizi Alfa (pentru functii de conducere), Beta (indivizi cu un nivel ridicat de inteligenta), Gama si Delta (cu un nivel mediu de inteligenta) si Epsilon (pentru functii care nu necesita inteligenta). Familia nu mai exista in aceasta societate, deoarece toti membrii ei sunt creati artificial - insasi ideile de parinti sau de casatorie ori de iubire (in sens de atasament profund fata de o persoana) provoaca repulsie personajelor din roman.
1984 este un roman politic scris de George Orwell în 1948 și tipărit în 1949. Acțiunea romanului are loc într-un viitor distopic și prezintă o parte din viața intelectualului Winston Smith sub opresiunea guvernului totalitarist al Oceaniei. 1984 a imprimat foarte mulți termeni și idei în cultura contemporană, și mai ales în limba engleză, de exemplu Fratele cel Mare, dubla gândire, poliția gândirii, ingșoc. „Fratele cel Mare stă cu ochii pe tine” este un simbol al controlului excesiv, iar adjectivul orwellian este folosit pentru a descrie acțiunile și organizațiile Oceaniei.
George Orwell - Ferma Animalelor
Link e-book Format: doc, pdf, djvu Descriere carte:
Ferma animalelor este un roman distopic scris de George Orwell. Publicat în Anglia în 17 august 1945, iar cartea reflectă evenimentele care au dus la și din perioada numită era lui Stalin (1927–1953) înainte de Al doilea Război Mondial. Orwell, fiind un socialist democrat[1] și membru al Partidului Independent al Clasei Muncitoare timp de mulți ani, l-a criticat pe Iosif Stalin și a suspectat Stalinism-ul de la Moscova după experiențele sale cu NKVD în timpul Războiului Civil Spaniol. Într-o scrisoare către Yvonne Davet, Orwell a descris Ferma animalelor ca fiind romanul său "contra lui Stalin".[2]
Revista Time a ales cartea ca fiind una dintre cele mai bune 100 de romane scrise în limba engleză (între 1923 și 2005),[3] la numărul 31 pe lista celor mai bune romane din secolul XX. A câștigat un Premiul Hugo retrospectiv în 1996 și este inclusă între Marile cărți ale Occidentului.
Procesul este un roman de Franz Kafka publicat mai întâi în 1925. Una dintre cele mai cunoscute opere ale lui Kafka, romanul narează povestirea unui om arestat și urmărit în justiție de o autoritate îndepărtată și inaccesibilă, iar natura crimei sale nu este nicicând revelată nici lui, nici vreunui cititor.
Romanul Imparatul mustelor, devenit un clasic al secolului XX, continua sa aiba un ecou rareori intalnit in istoria literaturii. Transpunerea cinematografica a romanului, din 1963, apartine regizorului Peter Brook.
Un grup de copii scapa cu viata din catastrofa prabusirii unui avion si incearca sa supravietuiasca pe o insula pustie din mijlocul Pacificului. Insa ceea ce ar putea fi aventura vietii lor, o noua robinsoniada departe de adulti si de regulile acestora, se transforma intr-un cosmar ucigator de vise: ura ia locul inocentei si crima se instapaneste peste o lume care-si rataceste busola. O parabola de o forta incredibila care ne ofera un raspuns deopotriva crud si realist la intrbarea: este libertatea absoluta calea spre paradis?
Dincolo de povestea plină de furie şi limbajul brutal, Portocala mecanică este o provocare şi un experiment nu doar pentru personajul principal, ci şi pentru cititorul care este nevoit să vadă cu ochii minţii şi să trăiască aievea aventurile crude ale lui Alex. Trecerea lui de la un răufăcător fără conştiinţă la un banal număr 6655321 în închisoare şi apoi la stadiul de maşinărie socială fără nici o putere de decizie constituie doar un tablou menit să încadreze o serie de chestiuni morale ce definesc adevărata natură umană. Când un om nu poate alege, încetează să mai fie om, afirmă Burgess. Şi poate de aceea omul care alege răul poate fi mai bun decât un om căruia binele îi este impus.
Portocala mecanică nu vorbeşte despre a fi sau a nu fi bun şi nici despre efectele devastatoare ale instinctelor violente imposibil de controlat, ci despre însăşi natura umană şi influenţa societăţii asupra ei.
Anul 1995. Anul Omega, anul Sfarsitului, anul în care pe planeta Pamant s-au nascut ultimii copii, arunca omenirea într-o perioada sumbra, lipsita de orice perspectiva, de orice viitor. Anul 2021. În Marea Britanie, acum o societate dictatoriala si muribunda, ca, de altfel, toate tarile de pe mapamond, vestea mortii fulgeratoare a ultimului nascut, un tanar brazilian, provoaca o tristete sfasietoare. si totusi, cand nimeni nu mai credea, apare un licar de speranta, speranta ca va veni si ziua Alfa, în care ciclul procrearii va putea fi reluat.
Subiectul romanului urmareste apropierea iminenta a sfarsitului lumii ca urmare a unor razboaie nucleare intense. Nu poti sa nu zimbesti de ironia sortii accentuata de scriitor, ca cei mici, tari ca Egiptul sau Albania le-au tras-o, ca sa ma exprim mai liber, marilor puteri ale lumii, declansand o conflagratie de dimensiuni globale. Nori de radiatii rezultate in urma diverselor bombe nucleare, la care a recurs omenirea, s-au raspindit de-a lungul marii majoritati a planetei si ameninta sa loveasca in curand si tarmurile pasnice si nevinovate ale Australiei. Cam asta ar fi fondul pe care se desfasoara evenimentele din carte, axate in principal pe doua directii, nevoia de a afla daca mai sunt supravietuitorii pe restul globului si credinta cercetatorilor australieni ca nu vor mai apuca anul urmator.
Modificat de menssana1984 (acum 13 ani)
pus acum 13 ani
menssana1984
Vizitator
David Brin - Postasul vine dupa apocalips Link carte:
Descriere carte:
Torrent ecranizare:
Connie Willis - Doomsday Book Link carte: Descriere:(novel)
Multumesc Dewlight.
Cormac McCarthy - Drumul Link carte (ocr, djvu):
Descriere carte: Romanul Drumul a câştigat Pulitzer Prize în 2007, James Tait Black Memorial Prize în 2006 şi a fost ecranizat în 2009, în regia lui John Hillcoat, cu Viggo Mortensen, Kodi Smit-McPhee, Robert Duvall şi Charlize Theron în rolurile principale.
O iarnă atomică în care nu mai există animale sau plante, singura prezenţă constantă este foamea şi orice întâlnire între două fiinţe omeneşti poate sfârşi într-un act de canibalism. Iată decorul postapocaliptic – definit fie prin absenţe tragice, fie prin prezenţe ameninţătoare – prin care călătoresc un bărbat fără nume şi fiul lui, încercând să ajungă la mare. Au un pistol cu două gloanţe, ceva resturi de mâncare şi nişte pături vechi – şi, foarte important, se au unul pe altul. Supravieţuirea înseamnă însă amoralitate, după cum învaţă copilul studiindu-şi tatăl, a cărui dragoste pare a fi ultimul lucru rămas din lumea veche, ultima realitate confortabilă şi ocrotitoare. „Suntem morţii vii care bântuie prin decorul unui film de groază“ – aceasta este starea de spirit în lumea lui McCarthy, pe care n-o colorează decât foarte rare detalii de un umor nostalgic: ultima sticlă de Coca-Cola sau singura inscripţie care a supravieţuit dezastrului nuclear – rămăşiţele unei lumi semănând neliniştitor de mult cu a noastră.
Modificat de menssana1984 (acum 13 ani)
pus acum 13 ani
menssana1984
Vizitator
Kurt Vonnegut - Harrison Bergeron v.1.1 Link carte: S-a vorbit de ea mai sus. Traducere personala.
Modificat de menssana1984 (acum 13 ani)
pus acum 13 ani
menssana1984
Vizitator
Richard Bachman - Fugarul Pseudonim a lui Stephen King
Link carte: (V.2.0 + scan)
Descriere carte:
Torrent ecranizare:
pus acum 13 ani
menssana1984
Vizitator
Kate Wilhelm - Unde Candva, Suave Pasari Cantatoare[v.1.0]
Link carte (1.0, djvu-scan):
Cartea a recompensata cu premiile Hugo, Locus si Jupiter in 1982 . O carte “suava” asa cum sugereaza si traducerea titlului. Un roman cu descrieri frumoase, poetice. Daca i-as reprosa ceva este faptul ca unele dintre personaje sunt “incepute” si neterminate, nu sunt dezvoltate asa cum m-as fi asteptat. A, si este – extrapoland la maxim si glumind – si o carte de management: alegerea solutiilor neadecvate duce mai mereu la rezultate nesatisfacatoare.
Multumesc dewlight.
Modificat de menssana1984 (acum 13 ani)
pus acum 13 ani
menssana1984
Vizitator
John Wyndham - Ziua Trifidelor Link carte: Descriere carte:
Torrent ecranizare:
John Wyndham - Crisalidele Link carte: Descriere carte:
Torrent ecranizare:
Modificat de menssana1984 (acum 13 ani)
pus acum 13 ani
menssana1984
Vizitator
Walter M. Miller Jr. - Cantica pentru Leibowitz
Link carte:
Descriere carte:
Titlu:Cantica pentru Leibowitz Autor: Walter M. Miller, Jr. Editura: Fahrenheit An: 1996 Pagini: 445 Scan: 600 dpi B&W Format: DjVu + OCR + Cuprins Calitate: Buna Marime: 2,6 Mb
Modificat de menssana1984 (acum 13 ani)
pus acum 13 ani
menssana1984
Vizitator
Pierre Boulle - Planeta Maimutelor
Link carte:
Descriere carte:
PS Are cineva Drumul Iadului a lui Zelazny?
Modificat de menssana1984 (acum 13 ani)
pus acum 13 ani
menssana1984
Vizitator
Philip Jose Farmer - Dayworld
Link carte (trilogia):
Descriere carte: Multumim Arbait!
John Brunner - Oile privesc în sus
Link carte:
Descriere carte:
Philip K. Dick - Timpul dezarticulat
Link carte:
Descriere carte:
Modificat de menssana1984 (acum 13 ani)
pus acum 13 ani
menssana1984
Vizitator
Roger Zelazny - Drumul Iadului Link carte (ocr, scan-control): Descriere carte:
Adaugat in topic Drumul (ocr, djvu), si djvu la Cantica pentru Lebowitz, Fahrenheit 451.
Ray Bradbury - Fahrenheit 451 Link carte: Djvu:http://www.mediafire.com/?78yqtu026bzr7wb
Modificat de menssana1984 (acum 13 ani)
pus acum 13 ani
menssana1984
Vizitator
Trailer ecranizare:
Ray Nelson - Ora 8 dimineata
Link carte (traducere personala):
Descriere carte:
Torrent ecranizare:
Modificat de menssana1984 (acum 13 ani)
pus acum 13 ani
menssana1984
Vizitator
Titlu:Fahrenheit 451 Autor: Ray Bradbury Editura: Fahrenheit An: 1998 Pagini: 188 Scan: 600 dpi B&W Format: DjVu + OCR + Cuprins Calitate: Foarte buna Marime: 1,4 Mb
Link carte:http://www.mediafire.com/?9pu76l8r1l2ucpr
pus acum 13 ani
menssana1984
Vizitator
Kazuo Ishiguro - Sa nu ma parasesti Link carte:
Descriere carte: Rafinamentul si sensibilitatea lui Kazuo Ishiguro dau nastere unei tulburatoare povesti de dragoste, ai carei protagonisti sint trei tineri ce fac parte dintr-o categorie aparte de fiinte umane: „donatori”, clone, adica produse de laborator, menite sa furnizeze organe de schimb pentru oamenii „adevarati”. Tragic, emotionant, tensionat si cu un final surprinzator, Sa nu ma parasesti este unul dintre cele mai bune romane ale lui Ishiguro, nominalizat la Booker Prize, National Book Critic Circle Award si Arthur C. Clarke Award si inclus pe lista celor mai bune carti ale anului in The New York Times, Publishers Weekly si in numeroase alte reviste prestigioase. „Cu toate ca substanta teribila a cartii de fata se plaseaza la ani-lumina distanta fata de cea din Ramasitele zilei, romanul acesta este la fel de reusit, de melancolic si de ingrijorator, dar intr-un mod complet diferit.” (The New York Times)
Paul Auster - In tara ultimelor lucruri Descriere carte:
Link carte (ocr cu maximum de corecturi):
Poate o aduce cineva la 1.0
Modificat de menssana1984 (acum 13 ani)
pus acum 13 ani
_Cosimo_
Membru Senior
Inregistrat: acum 13 ani
menssana1984, am descărcat Paul Auster şi am remarcat o chestie pe care o văzusem şi la "Să nu mă părăseşti" - apropo, lectura şi corectura merg repejor şi săptămâna ce vine voi pune un fişier impecabil aici. Ar fi bine să scoţi opţiunea transformării automate a lui "să-i" în "să-l": "Se întâmplă destul de des să-l vezi pe cei mai slabi înaintând" "oameni noi, care să-l înlocuiască pe cei dispăruţi" "n-are rost să-l ceri de lucru" "a trebuit să-l spun adevărul" ...şi alte câteva zeci de exemple.
Şi, dacă tot le-am corectat, împreună cu alte mici corecturi, să pun şi fişierul aici: Paul Auster - In tara ultimelor lucruri 0.9.1
Într-o zi, anul ăsta, o să citesc şi eu cartea asta pe Kindle, mai ales că o am în bibliotecă şi pot confrunta cu cartea fizică şi voi pune o versiune superioară, dacă va mai fi cazul. Între timp, dacă o mai citeşte cineva şi are nelămuriri, îi stau la dispoziţie. Cum ziceam, am cartea. E valabil şi pentru "Drumul".
pus acum 13 ani
_Cosimo_
Membru Senior
Inregistrat: acum 13 ani
Unul dintre cele mai frumoase romane distopice pe care le-am citit vreodată este "Noi", al lui Evgheni Zamiatin. În limba română au apărut deja trei traduceri diferite, una la Humanitas (Inna Cristea), alta la Univers, în colecţia "Cotidianul" (Dan Ciobanu) şi alta la "Leda" (Cornelia Topală. Eu am citit versiunea de la Humanitas şi mi s-a părut o traducere excelentă. Nu ştiu cum or fi celelalte. La Leda apar traduceri bune, de obicei.
Leonard Oprea - Camasa de Forta copie editabila.docx Leonard Oprea - Camasa de Forta copie.docx
OCR-uri. Succes cui vrea sa faca v1.0 va spun ca va fi o treaba infernala, autorul a scris o lucrare de proza fara sa respecte absolut nici o regula; porneste paragrafe cu litera mica, asa, cind i se nazare, sau porneste paragraful de la mijlocul rindului ca i se pare mai interesant etc.
pus acum 13 ani
lucifer76
Membru Junior
Inregistrat: acum 14 ani
Am corectat cat s-a putut David Brin - Postasul Vine Dupa Apocalips v1.9. Sper sa fac si Furtuna de timp.
Ok, il "promovez" la v1.9, desi nu sunt chiar atat de convins.
Descriere carte: A terrific men's adventure story which takes place in a post apocalyptic setting. The novel seems to set itself almost antithetically to A Boy and His Dog. Where that novel is about rejecting the socializing process of marriage and the associated procreative sex, as emasculating and leading to zombification, Dickson views it as a necessary part of what's involved in becoming a man. You could say another title for this book could be A Man and His Wolf. Dickson is less interested in telling a story about the collapse of society, and more about one man, and the wolf who befriends him, and in so doing, tunes him into the essentials of survival in this new world. There are painstaking descriptions of building simple weapons and shelters, and how much ingenuity might be required to survive something like injury in a wild environment.
Multumim Callu!
Modificat de menssana1984 (acum 13 ani)
pus acum 13 ani
lucifer76
Membru Junior
Inregistrat: acum 14 ani
AntonP a scris:
Gordon R. Dickson - Furtuna de timp v 0.9
Gata si v1
pus acum 13 ani
Odiseu
Membru Puf
Inregistrat: acum 13 ani
Paul Auster - În ţara ultimelor lucruri v1.0
Richard Matheson - Sunt o legendă v2.0
pus acum 13 ani
_Cosimo_
Membru Senior
Inregistrat: acum 13 ani
O nebunie absolută, a la Kafka. Să nu ziceţi că nu v-am avertizat.
Stanislaw Lem - Edificiul nebuniei absolute 1.0
pus acum 13 ani
lucifer76
Membru Junior
Inregistrat: acum 14 ani
Gordon R. Dickson - Lup si fier v.2
pus acum 13 ani
menssana1984
Vizitator
Jack London - Calcaiul de fier
Link:
Coperti, djvu control, ocr.
pus acum 13 ani
Aleph
MEMBRU DE BAZA
Inregistrat: acum 14 ani
Titlu:Malevil Autor: Robert Merle Editura: Univers An: 1977 Pagini: 529 Scan: 400 dpi Color Format: DjVu + OCR Calitate: Medie Mărime: 11,9 Mb
„Un roman superb, la care de fiecare dată cand îl citesc, zâmbesc, lăcrimez şi gândesc. A fost ecranizat în anul 1981 sub regia lui Christian de Chalonge şi rolurile principale au fost interpretate de către Michel Serrault, Jacques Dutronc, Jacques Villeret şi Jean-Louis Trintignant.” (Dintr-o recenzie publicata pe Internet de Delia.)
Dacă tot a pus Aleph cartea aici, iată şi o variantă mult îmbunătăţită, care te va scuti de multe ore de muncă, în caz că vrei să o aduci la versiunea 1.0:
Imaginaţi-vă o lume în care oamenii trăiesc în oraşe de sticlă, în clădiri cu pereţii transparenţi, trezindu-se şi culcându-se la aceeaşi oră, plimbându-se încolonaţi la aceeaşi oră, pe muzică de marş, purtând uniforme identice, având numere în loc de nume. Singurul moment în care geamurile locuinţelor devin opace este Ora Personală, adică ora în care, odată la trei zile, locuitorii au voie să facă sex cu persoana care li s-a repartizat. În rest, totul se petrece în văzul tuturor, nu există viaţă privată, nu există sentimente (decât faţă de Statul Unic), copiii sunt crescuţi de automate, în comun, iar scrisul este interzis cu excepţia celui propagandistic. Într-o lume organizată pe principii matematice, „Mersul Trenurilor” este considerată „cea mai remarcabilă dintre operele literare vechi ce au ajuns până la noi”
Şi oamenii mărşăluiesc fericiţi. Nu există „eu”, există doar „noi”.
Aţi reuşit? Bun venit în lumea lui Evgheni Zamiatin, autorul romanului „Noi”, despre care Orwell a recunoscut că a fost sursa de inspiraţie pentru mult mai celebra lui „1984” (iar Huxley n-a recunoscut că ar fi fost sursa de inspiraţie pentru „Minunata lume nouă”).
Lipseste doar citirea si confruntarea cu scanul de control, in rest e gata.
pus acum 11 ani
utilitasetveritas
Pe lista neagra
Inregistrat: acum 13 ani
Autor: Pierre Boulle Titlu: Planeta maimutelor An: ? Editura: ? Versiune: 0.9 Format: PDF engleza, DOCX Parola: ebook DESCARCA
pus acum 11 ani
sebastianmihail
Membru Gold
Inregistrat: acum 12 ani
callu a scris:
Imaginaţi-vă o lume în care oamenii trăiesc în oraşe de sticlă, în clădiri cu pereţii transparenţi, trezindu-se şi culcându-se la aceeaşi oră, plimbându-se încolonaţi la aceeaşi oră, pe muzică de marş, purtând uniforme identice, având numere în loc de nume. Singurul moment în care geamurile locuinţelor devin opace este Ora Personală, adică ora în care, odată la trei zile, locuitorii au voie să facă sex cu persoana care li s-a repartizat. În rest, totul se petrece în văzul tuturor, nu există viaţă privată, nu există sentimente (decât faţă de Statul Unic), copiii sunt crescuţi de automate, în comun, iar scrisul este interzis cu excepţia celui propagandistic. Într-o lume organizată pe principii matematice, „Mersul Trenurilor” este considerată „cea mai remarcabilă dintre operele literare vechi ce au ajuns până la noi”
Şi oamenii mărşăluiesc fericiţi. Nu există „eu”, există doar „noi”.
Aţi reuşit? Bun venit în lumea lui Evgheni Zamiatin, autorul romanului „Noi”, despre care Orwell a recunoscut că a fost sursa de inspiraţie pentru mult mai celebra lui „1984” (iar Huxley n-a recunoscut că ar fi fost sursa de inspiraţie pentru „Minunata lume nouă”).
După cum ziceam, am revenit după lectură. Mulţumesc pentru postarea (şi implicit munca) iniţială.
Câmpul magnetic al Pământului s-a modificat, iar radiațiile solare au pârjolit planeta. Oamenii au păstrat civilizația în unele orașe acoperite cu domuri, iar acum încearcă să readucă sub controlul lor teritoriul pierdut. Piloții sunt trimiși cu avioane să survoleze împrejurimile, în căutarea terenurilor agricole pe care comunitățile de "țărănoi" încearcă să le cultive pentru a supraviețui. Berk este un astfel de pilot, însă el refuză să se subordoneze conducerii orașului. La bordul elicopterului său, Vioara Întâi, el face curse pentru găsirea rezervoarelor abandonate de țiței, necesar propulsiei aparatelor aeriene. În timpul unei astfel de explorări, găsește o rezervă importantă în ruinele unui oraș îndepărtat, dar este doborât de locuitorii săi, care trăiesc printre rămășițele insalubre, nespălați și hrănindu-se cu șobolani. Aceștia sunt niște copii abia intrați în pubertate, împărțiți în sindicate care controlează diverse regiuni și activități comerciale, expuși bolilor provocate de viața în condiții mizere și de radiațiile solare.
Greybeard este unul dintre cei mai tineri oameni rămași în viață, având doar 50 de ani. Împreună cu soția sa, Martha, el încearcă să plece către gura de vărsare a Tamisei în mare. Deși ar trebui să fie un drum banal, o asemenea întreprindere este riscantă în acele vremuri, locul de destinație fiind considerat îndepărtat și periculos. Scopul acestei expediții este de a găsi obiectul magic aflat în stăpânirea tribului semisălbatic Cobold, care ar putea ajuta oamenii să redevină fertili. Cartea descrie întreaga expediție, punând accentul pe locurile post-apocaliptice și pe personajele care le populează: șarlatani, vrăjitoare, doctori care fac minuni cu medicamente scăpate ca prin minune de la distrugere, nebuni. Ceea ce încearcă Aldiss să surprindă este modul în care omenirea, îmbătrânită, înfruntă perspectiva stingerii speciei.
Am observat ca sunt ceva carti pe topicul asta numai in format doc sau djvu, neconvertite pentru ereader si m-am gandit ca n-ar fi rau sa urc ce am eu prin Nook... asadar, in format epub, aveti aici o arhiva cu urmatoarele carti:
David Brin - Postasul Ray Bradbury - Fahrenheit 451 Michael Crichton - Germenul Andromeda Gordon R. Dickson - Lup si fier Wolfgang Hohlbein - Charity, o femeie in Space Force Richard Matheson - Sunt o legenda Cormac McCarthy - Drumul John Wyndam - Ziua trifidelor
Ideea Evului Mediu postatomic şi a repetării ciclice a istoriei găseşte în romanul de faţă una dintre expresiile sale cele mai puternice şi mai coerente. În momentul începerii povestirii, cu şase sute de ani după catastrofa atomică, mici comunităţi religioase încearcă, la modul cel mai naiv cu putinţă, să conserve ultimele rămăşiţe ale ştiinţei străvechi, apărându-le în faţa barbariei.
Mai aveti aici cateva epuburi pentru cartile de pe topic.
Frank Herbert - Ciuma alba Kate Wilhelm - Unde candva, suave pasari cantatoare Nevil Shute - Ultimul tarm Simon Spurrier - Supravietuitorul Richard Bachman - Fugarul Stephen King - Apocalipsa
Taramurile pustiite. Povesti ale Apocalipsei este o antologie coordonata de John Joseph Adams care reuneste peste 20 de nume celebre ale genului SF. Dintre acestia nu lipsesc Stephen King, Orson Scott Card sau George R. R. Martin.
Urmează douazeci si doua de scenarii post-apocaliptice, unele impinse la extrem, altele aduse in viata de zi cu zi. Unele flirteaza cu fantasticul, altele exerseaza horrorul. Dar toate exploreaza aceeasi intrebare: cum va fi viata dupa sfarsitul lumii ... asa cum o cunoastem?" - John Joseph Adams
„Cele mai bune texte postapocaliptice din ultimele doua decenii, scrise de renumiti autori de fictiune speculativa, pun intrebari stiintifice, psihologice si filozofice despre ce inseamna sa ramai om după Armaghedon.” - Analog Science Fiction Magazine
SFÂRŞITUL TUTUROR PROBLEMELOR – Stephen King RECUPERARE – Orson Scott Card OAMENI DE NISIP ŞI ZGURĂ – Paolo Bacigalupi PÂINE ŞI BOMBE – M. Rickert CUM AM INTRAT ÎN ORAŞ ŞI CUM L-AM PĂRĂSIT – Jonathan Lethem ADÂNCI, TOT MAI ADÂNCI, TUNELURILE – George R.R. Martin ÎN AŞTEPTAREA ZEFIRULUI – Tobias S. Buckell SĂ NU DISPERI – Jack McDevitt CÂND SYSADMINII CONDUCEAU LUMEA – Cory Doctorow ULTIMA DINTRE FORMELE-O – James Van Pelt NATURĂ MOARTĂ CU APOCALIPSĂ – Richard Kadrey ÎNGERII LUI ARTIE – Catherine Wells DUPĂ JUDECATA DE APOI – Jerry Oltion MUT – Gene Wolfe INERŢIA – Nancy Kress ŞI ADÂNCA MARE ALBASTRĂ – Elizabeth Bear SUNETELE VORBIRII – Octavia Butler UCIGAŞII – Carol Emshwiller GINNY ŞOLDURI-SUAVE ŞI CIRCUL EI ZBURĂTOR – Neal Barrett, Jr. SFÂRŞITUL LUMII PE CARE O CUNOAŞTEM – Dale Bailey CÂNTEC ÎNAINTE DE APUS – David Grigg EPISODUL ŞAPTE: ULTIMA REZISTENŢĂ ÎMPOTRIVA HAITEI ÎN REGATUL FLORILOR PURPURII – John Langan
Modificat de Sauron (acum 9 ani)
pus acum 10 ani
Sauron
Membru Senior
Inregistrat: acum 14 ani
Postare modificată. A fost publicată şi în format electronic.
PREMIILE NEBULA, HUGO, LOCUS, COMPTON CROOK, SEIUN, JOHN W. CAMPBELL MEMORIAL, KURD-LAßWITZ
„Fata modificată întruchipează ceea ce face literatura SF cel mai bine: recreează realitatea într-un mod fascinant, provocator, greu de uitat.“ The Guardian
„Foarte nuanţat, violent, întunecat… Romanul îi va intriga pe cititorii interesaţi de SF-ul ce explorează lumea politicii și mediul înconjurător sau de distopii.“ School Library Journal
Emiko este o frumoasă creatură artificială, o fiinţă tehnologizată, programată să satisfacă fanteziile unui om de afaceri din Kyoto, pe care l-a cunoscut într-un Bangkok dintr-un timp viitor. Povestea ei este povestea oamenilor noi, jucării ale bogătașilor dintr-un viitor care-ţi dă fiori.
Ce se întâmplă atunci când caloriile devin valută? Dar atunci când terorismul bio devine o armă a corporaţiilor, iar omenirea se pregătește de o epocă postumană? Paolo Bacigalupi a scris unul dintre cele mai apreciate romane SF din secolul XXI.
Modificat de Sauron (acum 9 ani)
pus acum 10 ani
ciocovatu
Membru Gold
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 11 ani
BERNARD BECKETT - GENEZA Anul publicării 2009 Editura RAO Versiune 1.0
Acţiunea acestui roman electrizant se petrece pe o insulă îndepărtată, într-o lume post apocaliptică, plină de boli. Anax este convinsă că se pricepe la istorie. Ceea ce e şi foarte bine, deoarece va trebui să dea piept cu trei examinatori, iar examenul ei complicat, ce va dura toată ziua, tocmai a început. Dacă îl va lua, va fi admisă în Academie, instituţia guvernamentală de elită a societăţii utopice în care trăieşte. Dar Anax este pe cale să descopere că toată învăţătura ei, toată istoria pe care a învăţat-o nu reprezintă mare lucru. Şi că Academia nu este chiar ce credea ea. în acest roman excelent, de o ingeniozitate ieşită din comun, examenul lui Anax ne va conduce într-un viitor unde ne vom confrunta cu problemele nerezolvate ale ştiinţei şi filosofiei. Ce reprezintă conştiinţa? Ce ne face să fim oameni? Dacă inteligenţa artificială s-ar dezvolta îndeajuns, care ar mai fi statutul special al umanităţii? Deosebit şi original, romanul iui Beckett ne va surprinde cu un final şocant.
Bernard Beckett s-a născut în 1967 și este profesor în Wellington, Noua Zeelandă. Romanul Geneza I-a scris în perioada bursei de cercetare în genetică de ia Royal Socieţy, când a studiat mutaţiile ADN. Cartea a fost extrem de bine primită pe plan internaţional, drepturile au fost vândute în 21 de ţări şi a primit două premii literare în Noua Zeelandă.
Maestru al scenariilor (post) apocaliptice, Wyndham imagineaza o lume de dupa cataclismul mondial, cand omul care se autointituleaza Imagine a Perfectiunii Divine ajunge calaul semenilor sai, pe care-i catalogheaza, in virtutea unor noi si arbitrare Table ale Legii, Ofense sau Blasfemii. O lume in care, de vreme ce un semn din nastere poate insemna o condamnare la moarte, personajelor li se poate intampla orice. Astfel, daca abilitatea lor de a comunica prin expresii mintale este descoperita. Dar unde? Si a cui este vocea aceasta noua, care li se adreseaza si pe care o aud de la atat de mare distanta, din celalalt capat al lumii? Sa vina din orasele de clestar visate de David, de pe taramul acelui trecut care fusese crutat de Napasta? Si este oare acel glas cheia lor catre libertate?
Am lucrat pe un scan si o versiune 1.0 postata, daca nu ma insel, intr-un pachet anul trecut, tot cu ocazia Craciunului.
— Peter, de ce ni se întâmplă toate astea? E din cauză că Rusia şi China s-au apucat să se lupte între ele? — Cam asta ar fi, a încuviinţat el. Dar mai sunt şi altele. America, Anglia şi Rusia s-au bombardat ca să se distrugă… Totul a pornit de la Albania. — Dar noi n-am avut nicio legătură cu asta, nu-i aşa? — Am sprijinit moral Anglia. Nu cred că am avut timp să-i oferim şi altfel de ajutor. Totul s-a terminat într-o lună. — Ar fi putut cineva să oprească războiul? — Nu ştiu… Este soiul de tâmpenie pe care pur şi simplu nu o poţi opri. Dacă sute de milioane de oameni decid că onoarea lor naţională le cere să lanseze bombe cu cobalt asupra vecinilor, atunci tu sau eu nu prea avem ce face. Singura speranţă posibilă ar fi fost să-i educi în aşa fel încât să-i scapi de prostie. — Totuşi cum s-ar fi putut face asta, Peter? Vreau să spun, doar nu mai erau copii. — S-ar fi putut încerca prin intermediul mass-media. Dar n-au făcut-o. Nicio naţiune n-a făcut-o pentru că au fost cu toţii prea tâmpiţi. Ne plăceau ziarele cu poze de fete în costume de baie şi cu titluri de-o şchioapă despre întâmplări indecente, dar niciun guvern n-a fost destul de înţelept ca să intervină şi să ne schimbe. Da, ceva s-ar fi putut face în legătură cu mass-media, dacă am fi fost destul de înţelepţi.
vă rog frumos frumos să repostaţi cartea "Ferma animalelor"
pus acum 8 ani
Aleph
MEMBRU DE BAZA
Inregistrat: acum 14 ani
Richard Matheson – Sunt legendă v3.0 docx, epub, mobi şi scanare djvu searchable. Mulţumiri lui Sauron şi Odiseu pentru scanare şi primele două versiuni text.
Editura: Curtea Veche Traducator: Mihail si Alexandru Vakulovski An: 2008 Versiune: 1.0 Format: docx, epub, djvu scan.
Corectat dupa scanul postat de janus_bifrons. Multumiri.
Rusia anului 2027. Problema renaşterii Rusiei este din nou pusă pe tapet. Monarhia a preluat frâiele puterii şi a declarat oficial că principiile sale călăuzitoare sunt autodeterminarea, ortodoxia şi tradiţia. Paşapoartele au fost deja de multă vreme arse în Piaţa Roşie şi toţi diplomaţii străini au fost expulzaţi. Ţara este încercuită de „Marele Zid“ rusesc şi izolată de restul lumii…
Gheaţa este primul meu roman în care conţinutul contează în cel mai înalt grad şi nu forma. El reprezintă o reacţie la dezamăgirea creată de intelectualismul modern. Civilizaţia se năruie, oamenii se simt pierduţi şi — începând cu hrana şi sfârşind cu iubirea — devin biete produse ale tehnologiei. Ajungi să duci dorul primitivismului, al necontaminării iniţiale. Romanul meu vorbeşte despre o sectă care întruneşte multe trăsături ale unei organizaţii totalitare, dar numai formal.
1984 este un roman politic scris de George Orwell în 1948 și tipărit în 1949. Acțiunea romanului are loc într-un viitor distopic și prezintă o parte din viața intelectualului Winston Smith sub opresiunea guvernului totalitarist al Oceaniei. 1984 a imprimat foarte mulți termeni și idei în cultura contemporană, și mai ales în limba engleză, de exemplu Fratele cel Mare, dubla gândire, poliția gândirii, ingșoc. „Fratele cel Mare stă cu ochii pe tine” este un simbol al controlului excesiv, iar adjectivul orwellian este folosit pentru a descrie acțiunile și organizațiile Oceaniei.
Orwell, George - 1984 v.2.0 Formate .pdf și .docx. Deoarece am constatat un dezacord total între fișierul .doc și pdf (scanarea este de la o altă traducere a cărții) am căutat, găsit și postat versiunea corectă. Chiar dacă romanul pare a fi preferat de cititorii +50, recitindu-l în aceste zile tulburi, distopia nu mai pare atât de departe în viitor....
Modificat de sgrosu (acum 4 ani)
pus acum 4 ani
hl2u
Membru Senior
Inregistrat: acum 18 ani
sgrosu a scris:
Chiar dacă romanul pare a fi preferat de cititorii +50, recitindu-l în aceste zile tulburi, distopia nu mai pare atât de departe în viitor....
Multumesc! Vorba unei meme atribuite lui Orwell, "cand am scris cartea ma gandeam la ea ca la un semnal de alarma iar nu ca la un manual de utilizare"...
Modificat de hl2u (acum 4 ani)
pus acum 4 ani
Anahoret
Membru Senior
Inregistrat: acum 3 ani
Autor: Boulle, Pierre Titlu: Planeta Maimuţelor Traducere: Nicolae Constantinescu Editura: Adevărul Holding Anul: 2011 Versiunea: V-1 Fişiere: | docx | ePub | pdf | pdf-scan | ─────────────────────── Cartea mai apare în colecţia Distopia (2 postări) precum şi în Literatura S.F - Lucrări apărute în perioada 1946–1989 (1 postare), cu URL-urile pentru descărcare inactive.
12.3KB
_______________________________________ Acum citesc: nimic, deocamdată.