Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
micky_miha la Simpatie.ro
Femeie
23 ani
Bucuresti
cauta Barbat
23 - 43 ani
Forum Romania Inedit / Carti in limba romana / [B] Anna Rinonapoli Moderat de Seven, Stelevadris, cuculean, naid, nch, uncris
Autor
Mesaj Pagini: 1
cort
Membru Junior

Inregistrat: acum 12 ani
════  TOPIC ÎNREGISTRAT  ════
Mergi la Catalog ►►  Biblioteca R.I.



Anna Maria Volpe Rinonapoli (29.02.1924-8.10.1986) a început să scrie science-fiction în 1963, cu povestirea „Ministro notturno”. Prima incursiune în genul istorico-fantastic „La piaga di Amfortas” (Rana lui Amfortas) câştigă în 1983 premiul J.R.R. Tolkien. Va reveni asupra Ordinului Cavalerilor Sfântului Iacob din Altopascio în „L’incantesimo della spina di rosa” (Farmecul spinului de trandafir) şi „L’aquila di fuoco” (Acvila de foc). În 1986 aceste trei povestiri vor fi grupate în volumul „I Cavalieri del Tau” (Cavalerii lui Tau), care primeşte locul 2 la „Premio Italia” 1987 pentru cea mai bună nuvelă. Ajunge în finala pentru premiul J.R.R. Tolkien din 1984 cu povestirea „Su un „Lied” di Schubert” (Pe un „Lied” de Schubert) şi câştigă Premiul „World SF-Italy” 1984 cu povestirea „Metamorfosi cosmica” (Metamorfoză Cosmică). Din 1985 conduce revista de literatura ştiinţifico-fantastică „Dimensione Cosmica”, pentru care primeşte laude şi premii. În România a mai fost publicată povestirea „Requiem per un soldato” (Recviem pentru un soldat, în Tribuna, Cluj-Napoca 1980).

Modificat de cort (acum 10 ani)


_______________________________________
Anna Rinonapoli / Arthur C. Clarke / Barry B. Longyear / Bill Fawcett
Isaac Asimov / John Brunner / Larry Niven / Ray Bradbury / Theodore Sturgeon
Sci-Fi Magazin

pus acum 10 ani
   
cort
Membru Junior

Inregistrat: acum 12 ani


Cavalerii lui Tau
Ed. Nemira, 1993

original: Cavalieri del Tau
Marino Solfanelli Editore, 1986

ebook [v1.0] în format doc, epub şi mobi
scan control în format djvu şi pdf

Din atmosfera aleasă de Anna Rinonapoli pentru cele trei povestiri, al căror fundal este Ordinul lui Tau, şi descrisă cu atâta dragoste şi precizie, decurg mai multe consecinţe. Prima este aceea de a fi reconstituit o lume în care creştinismul – după un mileniu – se impusese de-acum în faţa păgânismului, dar este fără nicio îndoială cu totul deosebit de cel pe care-l cunoaştem noi: în sine şi în raporturile credincioşilor cu divinitatea. În secolele acelea, pe care chiar şi acum unii se încăpăţânează să le denumească „secole întunecate”, lucrurile se petreceau cu totul altfel. Cu Bollone, Temperto şi Rodulfo, Anna Rinonapoli ne-a dăruit nişte „eroi” profund umani şi supraumani, pământeni şi cereşti, reali şi simbolici în acelaşi timp, care se remarcă într-o panoramă a genului fantasy naţional şi internaţional.

Modificat de cort (acum 10 ani)


_______________________________________
Anna Rinonapoli / Arthur C. Clarke / Barry B. Longyear / Bill Fawcett
Isaac Asimov / John Brunner / Larry Niven / Ray Bradbury / Theodore Sturgeon
Sci-Fi Magazin

pus acum 10 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la