Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Dulci-k 22 ani
Femeie
22 ani
Giurgiu
cauta Barbat
22 - 45 ani
Forum Romania Inedit / Carti in limba romana / [B] Theodore Sturgeon Moderat de Seven, Stelevadris, cuculean, naid, nch, uncris
Autor
Mesaj Pagini: 1
cort
Membru Junior

Inregistrat: acum 12 ani
════  TOPIC ÎNREGISTRAT  ════
Mergi la Catalog ►►  Biblioteca R.I.



Theodore Sturgeon (26.02.1918-08.05.1985), deşi mai puțin cunoscut decât Isaac Asimov, Arthur C. Clarke sau Robert A. Heinlein, reprezintă un reper în dezvoltarea literaturii SF, opera sa fiind considerată un mo­ment crucial în istoria SF, pentru care autorul a fost distins cu premiile Hugo, Nebula, International Fantasy Awards şi World Fantasy Life Achievement Award.

Este cel mai faimos pentru romanul științifico-fantastic More Than Human (1953) - Mai mult decât oameni (ed. Leda, 2006). Slow Sculpture (publicată de revista Galaxy, februarie 1970) - a câștigat Premiul Hugo și Premiul Nebula pentru cea mai bună povestire. If All Men Were Brothers, Would You Let One Marry Your Sister? (1967) a fost nominalizată pentru Premiul Nebula din 1967 pentru cea mai bună nuvelă. The Man Who Learned Loving a fost nominalizată pentru Premiul Nebula din 1969 pentru cea mai bună povestire. În limba română a mai apărut primul său roman: The Dreaming Jewels (1950) - Nestemate Visătoare (ed. Leda, 2005).

Theodore Sturgeon rămane un scriitor ce trebuie abordat şi studiat cu inima deschisă prin prisma apartenenţei sale la epoca dominată de monştri sacri ai SF-ului şi datorită faptului că a reușit să-şi creeze o reputaţie în domeniu, în ciuda concurenţei acerbe din acea vreme.

Modificat de cort (acum 10 ani)


_______________________________________
Anna Rinonapoli / Arthur C. Clarke / Barry B. Longyear / Bill Fawcett
Isaac Asimov / John Brunner / Larry Niven / Ray Bradbury / Theodore Sturgeon
Sci-Fi Magazin

pus acum 10 ani
   
cort
Membru Junior

Inregistrat: acum 12 ani


Nestemate Visătoare
Ed. Leda, 2005

original: The dreaming jewels
Theodore Sturgeon, 1950

ebook [v1.1] în format doc, epub şi mobi
scan control în format djvu şi pdf (Cleo2001)

Romanul ni-l înfățișează pe Horty Bluett, un băieţel de opt ani, care nu a avut niciodată parte de iubire. Părinţii lui adoptivi sunt violenţi, colegii de clasă plini de răutate. Fuge de acasă şi este primit de un circ itinerant, unde, printre mâncători de flăcări, pitici şi ciudăţenii ale naturii, îşi găsește locul. Dar nu şi liniștea: când directorul caravanei află că lui Horty i-au crescut la loc cele trei degete retezate într-un accident, viața băiatului este din nou în pericol.

Cartea nu este împărțită în capitole însă scenele sunt totuși separate prin texte ce încep pe o pagină nouă.

Modificat de cort (acum 10 ani)


_______________________________________
Anna Rinonapoli / Arthur C. Clarke / Barry B. Longyear / Bill Fawcett
Isaac Asimov / John Brunner / Larry Niven / Ray Bradbury / Theodore Sturgeon
Sci-Fi Magazin

pus acum 10 ani
   
cuculean
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani

Turon a scris:

Theodore Sturgeon - Nestemate visătoare
format doc V.1



pus acum 8 ani
   
Cleo2001
VETERAN

Inregistrat: acum 13 ani


Theodore Sturgeon – Mai mult decât oameni

TO: More than Human, 1953
Versiune: 1.0
Format: DjVu, Docx
Editura: LEDA
An de apariție: 2006


Lone, redusul mintal care aude gândurile celorlalţi, Janie, care poate să mişte lucrurile fără să le atingă, gemenele care se pot deplasa instantaneu în spaţiu, Bebe, care a inventat un aparat antigravitaţional înainte să înveţe să meargă, Gerry, care ar putea deveni stăpânul lumii dacă ar avea conştiinţă – fiecare din personajele acestui roman este, izolat, o fiinţă neterminată, o ciudăţenie a naturii. Dar, în clipa în care sunt împreună, formează un singur organism, cu puteri dincolo de orice închipuire, dar complet amoral. Va putea unul dintre ei să ofere o conştiinţă acestei forţe supraumane?

În acest roman revoluţionar, ai cărui protagonişti încearcă să-şi definească identitatea şi rolul specific în evoluţia umanităţii, Sturgeon analizează relaţia dificilă dintre sine şi ceilalţi, dintre morală şi puterea absolută.


pus acum 7 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la