Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Yuby Mona pe Simpatie
Femeie
23 ani
Arges
cauta Barbat
23 - 45 ani
Forum Romania Inedit / Totul despre cărți - About e-books / E-READER Moderat de Seven, Stelevadris, cuculean, naid, uncris
Autor
Mesaj Pagini:  1 2 3 4 5
Aleph
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 14 ani
Legat de PDF-uri, despre ereaderele de 6” se spun doua lucruri adevarate: toate sunt capabile sa deschida pdf-uri si nici unul nu se impaca cu acestea. Cum e posibil ca ambele afirmatii sa fie adevarate? De ce producatorii de ereadere au inclus in device un pdf-reader, daca el nu da satisfactie?

Motivul nu este legat de calitatea implementarii pdf-readerului pe device, ci de caracteristicile pdf-urilor pe care le gasim de obicei pe net, anume dimensiunea paginii, marimea fontului cu care sunt scrise si faptul ca pagina are margini albe generoase. Ele au fost facute pentru listare sau citire pe calculator.

E incomod de citit un asemenea pdf pe ereader, datorita dimensiunilor mici ale ecranului. Daca incadram in intregime pe ecranul ereaderului o pagina A4 sau A5 realizata pentru citire pe calculator, de obicei nu se mai vede scrisul de mic ce e. Exista posibilitatea sa zoom-am pagina pana cand textul devine suficient de mare, dar atunci vedem doar o portiune de pagina si e nevoie de miscari suplimentare ca sa aducem pe ecran celelalte bucati din ea.

De asta nici eu nu am pus niciodata un pdf pe ereader. Adica, nu unul care sa nu fi fost facut special pentru acesta, cu pagina exact de marimea ecranului de 6” si cu fonturi suficient de mari.

Totusi, daca tot exista atatea formate consacrate de ebooks, ce treaba mai avem cu formatul pdf? Deocamdata avem, fiindca prezinta un set de caracteristici unice, pe care nici un alt format de ebook nu le mai are in totalitate, ci le ofera cel mult partial.

Ma refer aici doar la pdf-urile produse cu metoda amintita de bokken aici, iar avantajele sunt, in ordinea importantei pe care le-o acord:

— Viteza de realizare: sunt foarte usor de realizat; majoritarea lucrarilor de pe forum sunt doc-uri, care se pot adapta repede (dimensiune pagina, font) pentru citire comoda pe ereader; dupa adaptare in Word se da un simplu Print pe AdobePDF printer sau pe orice alt printer virtual PDF, si gata.

— Calitate: prefer sa nu las ereaderul sa-mi spuna ce font si ce marime de font sa folosesc. In general colectia de fonturi implementata e limitata, iar dimensiunea lor poate fi rareori modificata cu pas de un punct sau de fractiune de punct, ca in Word. De asemenea, vreau ca textul sa umple ecranul, lasand doar o margine alba atat de mica cat vreau eu, sa aibe paragrafe cu alineat sau nu, sa aibe sau nu spatiu intre paragrafe, textul sa fie aliniat stanga sau stanga-dreapta etc., lucruri care se stabilesc usor in Word.

— Despartire in silabe: indispensabila pentru limba romana, si necesara pentru un ecran atat de mic, mai ales daca acesta e tinut in picioare, nu culcat. PDF-urile pastreaza despartirea in silabe produsa suficient de corect de Word.

— In acest moment inexistenta unor procesoare de text dedicate obtinerii formatelor de ebook consacrate este o trista realitate. Poate ma insel, dar cunosc un singur asemenea procesor de text care poate rivaliza cu Word-ul – e vorba de BookDesigner (Fiction Designer) care produce carti in format FB2, neimplementat pe ereaderele cele mai vandute – Kindle si Sony PRS. Cele existente, sau produc epub-uri (de exemplu) dar nu le pot deschide (!), sau au prea putine optiuni de formatare, pentru ca insesi standardele care definesc formatele de ebooks sunt incomplete, fara a se intrevedea momentul definirii lor finale.

— Note de subsol: singurul format care pastreaza notele de subsol pe pagina in care sunt referite. Este o preferinta personala, fiindca celelate formate duc notele de subsol la sfarsitul capitolului sau al cartii, dar le fac usor accesibile prin hyperlink-uri.

— Caracterele romanesti: sunt pastrate implicit in pdf, fara pasi suplimentari.


Dezavantaje:
— Mare: formatul PDF este static. Un ebook trebuie sa se adapteze prin reflow oricarei dimensiuni de ecran, pe cand pdf-ul facut special pentru 6” se vede deformat intr-un fel sau altul pe ecrane de alte dimensiuni.

— Posibilitate de modificare si adaptare la preferintele cititorului: inexistente. Odata creat, practic nu mai poate fi modificat fara DOC-ul sursa.

Salutari tuturor! 

Modificat de Aleph (acum 11 ani)


_______________________________________
Dacă vreunul dintre linkurile mele nu este valid, vă rog să mă anunţaţi prin MP.
Versiunile cartilor electronice - Standardul RIF1
Caractere romanesti in EPUB  De la versiunea 0.1 la versiunea 0.9 cu Word 2003 for Windows
PDF-uri foarte mici din fisierele grafice Scan Tailor  *  Clasificarea scanurilor in format DjVu

pus acum 13 ani
   
deletlon
Membru Gold

Inregistrat: acum 13 ani
Intrebare intrebatoare.Cum pot adauga aceste fonturi laa ...ATENTIE !!! .... sistemul Duokan ..pentru kindle..nu la softul original kindle?  Oare s poate asa ceva? stuie cineva? .Multumesc.

_______________________________________
O carte pe lună. 🌒

pus acum 13 ani
   
Eleanor28
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Salutare la toata lumea,
Sunt nou pe aici asa ca daca gresesc cu ceva va rog sa ma scuzati.
Am si eu o problema, pana nu de mult am avut un kindle DX care mi se parea prea mare si pe care l-am vandut si mi-am luat un Sony PRS-950 despre care am citit pe cateva forumuri ca este foarte OK. Este adevarat ca are mai multe functii ca device decat Kindle dar din punctul meu de vedere are o mare problema si anume ca degeaba recunoaste foarte bine fisierele rtf daca nu stie diacriticele.... Va rog daca puteti sa ma ajutati sa-mi spuneti cum sa-l fac sa stie de diacritice, fara a transforma fisierul in pdf deoarece nici pdf-ul nu este prea avantajos fiindca formatul ecranului la prs-950 este destul de alungit iar atunci cand imi afiseza pagini din fisier pdf nu foloseste nici 80% din dimensiunea ecranului. Va miltumesc si va rog sa ma ajutati! O zi buna!


pus acum 13 ani
   
Aleph
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 14 ani
Bantuie pe forum opinia ca neafisarea caracterelor romanesti din formatul epub e o buba de la ADE. Ideea e la fel de adevarata ca aceea ca "ereaderele nu se descurca cu pdf-urile".

Schimband putin perspectiva putem sa vedem ca ADE nu difera cu nimic din punctul acesta de vedere de... MS Word. Daca de exemplu deschidem sub Win XP un document Word scris in limba vietnameza, sunt sanse mari sa nu vedem corect caracterele, pentru ca implementarea standardului Unicode in XP e deficitara; Windows XP nu vine cu fonturi cu caractere vietnameze nici in localizarea engleza, nici in cea romana. Ca totusi sa vedem continutul fisierului cu pricina instalam un font Unicode cu caracterele lipsa, sau incercam sa obtinem un document Word care a fost salvat cu optiunea de inglobare a caracterelor.

Inlocuind "vietnameza" cu "romana", "Word" cu "ADE" si "salvare cu fonturi inglobate" cu "fonturi inglobate in epub", cele doua cazuri se suprapun perfect. ADE, ca si Word-ul, nu are nici o vina ca nu gaseste sau nu i se precizeaza ce fonturi sa foloseasca. Epub-urile trebuie sa inglobeze fonturile romanesti, pentru a fi afisate corect pe orice ereader, inclusiv pe cele bazate pe ADE (Sony PRS, de exemplu) fara sa inlocuim sau sa completam firmware-ul original.


_______________________________________
Dacă vreunul dintre linkurile mele nu este valid, vă rog să mă anunţaţi prin MP.
Versiunile cartilor electronice - Standardul RIF1
Caractere romanesti in EPUB  De la versiunea 0.1 la versiunea 0.9 cu Word 2003 for Windows
PDF-uri foarte mici din fisierele grafice Scan Tailor  *  Clasificarea scanurilor in format DjVu

pus acum 13 ani
   
Arbait
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 17 ani
Cred că ADE ar trebui să se descurce cu un epub utf-8 fără să trebuiască să mai inserăm fonturile. Asta ața, la pretențile lui Adobe...
De altfel, de ce nu recunoaște diacriticele în "corpul " cărții dar le redă perfect în meniuri și etc?
Îți spun eu, programatori diferiți pentru interfață și rest și apoi au unit prost codul final.

Soluția ta e bună dar mă cam încurcă căci vreu să folosesc numai CALIBRE pentru toate conversiile...

Uite poza;


Uploaded with ImageShack.us

edit:
ePub and diacritics: a problem and a solution!

Believe me or not, there might be one more reason for Penguin Books to embed the Charis SIL font into their ePub books—other than making them look the way they want it to look on no matter what platform. The font is no big deal per se, and it’s not very popular in publishing, so I always wondered why are they embedding a typeface anyway.

Yesterday, I’ve just discovered «a bug that might be a feature» in Adobe Digital Editions (ADE).

As it’s well-known, the ePub file is a ZIP archive containing mostly (X)HTML files. Each and every XHTML file must be UTF-8 encoded, which should guarantee that, as long as you’re using a font that has all the required glyphs, your characters should display correctly in all the readers.

Well, this is not true for Adobe Digital Editions! No matter what font are you specifying (if none, the default fonts will be used), ISO 8859-1 (Latin-1) characters will be perfectly displayed (say, English, French, Spanish), but the non-Latin-1 characters would not!

For instance, Romanian and Polish specific characters will be displayed by ADE as question marks.

I have experienced this issue with ADE regardless of the fact that:
•the files were UTF-8 and correctly displayed in any browser and in ePub readers other than ADE;
•the fonts specified in the CSS were Unicode and available on the system (Palatino Linotype, Georgia, Cambria).

After a quick googling, I ran over a MobileRead forum thread, where people complained that Esperanto characters were not displayed…

If I’ve correctly understood, ADE does this idiocy on purpose, by using the following twisted logic:
1.ADE should display an ePub the same way on any platform: various e-readers, Windows, Mac.
2.On many e-readers, the default fonts are not Unicode; specifically, they support characters from a limited set of languages, but not all (say, Polish and Romanian are not supported).
3.Therefore, ADE should only support the same character codes as it does on those e-readers, regardless of the fact that on Windows and on Mac, the default system fonts are fully Unicode!

Let me detail you how this works in practice:
1.You specify in the CSS some font that should support your character set (say, Georgia, Cambria, Palatino Linotype).
2.ADE will use the specified font to render your ePub… but only for the subset of characters that would otherwise be supported on any e-reader that doesn’t have your specified font!
3.ADE will display ‘?’ instead of the non-Latin-1 characters you wanted, no matter the used font would have supported them.

Sheer idiocy.

Thanks to the above-mentioned thread on the Esperanto characters, and because I’ve peeked into their test ePub, I’ve found out that the correct workaround to this behavior is to embed into the ePub the fonts you will be using in your e-book! (Hint: How to embed fonts in ePub files.)

This is why, from now on, I’ll embed the Charis SIL font (four variations: regular, bold, italic, bold italic) in all the ePub files I’ll be building from now on, as long as I suspect that non-Latin-1 characters might appear in the text.

What a idiocy: I can’t just specify existing system fonts (which, BTW, I could also upload to my BeBook Mini), because Adobe Digital Editions is dumb by design!

The Charis SIL font comes under an open license, but the reason to choose it is that it’s used in most of the ePub files released by Penguin Books.

(de aici)

Modificat de Arbait (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
Aleph
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 14 ani
Cand spune "Let me detail how this works..." beranger se refera la implementarea ADE pe PC. In cazul ADE pe ereadere (device-uri), daca ereaderul are in firmware fontul care ne intereseaza, sau ne da posibilitatea sa il copiem de pe PC, atunci referirea fontului in CSS si OPF functioneaza, spre deosebire de cazul ADE pe PC. Unele ereadere au fontul respectiv (sau macar un font cu o buna parte din setul Unicode), altele nu. Daca nu gresesc, Kindle 3 are subseturi Unicode bogate, in fonturile "din fabrica", pe cand Sony PRS nu (dar bineinteles Kindle nu deschide epub-uri).

Scoatand din discutie implementarea ADE pe PC (in fond, cream epub-uri ca sa le citim pe PC?), inglobarea fonturilor in epub e utila pentru portabilitatea intre ereadere ca device-uri.

Ai motive pentru care il preferi pe Calibre lui Atlantis, cu care se pot ingloba usor fonturile? Ma gandesc ca pornesti de la un DOC, pe care Atlantis il deschide bine si nu ma prind pe moment ce facilitati ale lui Calibre iti sunt necesare...


_______________________________________
Dacă vreunul dintre linkurile mele nu este valid, vă rog să mă anunţaţi prin MP.
Versiunile cartilor electronice - Standardul RIF1
Caractere romanesti in EPUB  De la versiunea 0.1 la versiunea 0.9 cu Word 2003 for Windows
PDF-uri foarte mici din fisierele grafice Scan Tailor  *  Clasificarea scanurilor in format DjVu

pus acum 13 ani
   
bokken
Membru Gold

Inregistrat: acum 16 ani
Dupa umila mea parere, Calibre "sucks"! Stie sa faca de toate dar nimic ca lumea. Exact ca o multifunctionala: scaneaza, copiaza, tipareste dar nu exceleaza prin niciuna dintre aceste functii. Raman in continuare un fan Atlantis! Cred ca reuseste sa pastreze cel mai bine formatarea documentului incarcat, in epub-ul pe care il genereaza. Ca sa nu mai vorbim de fisierele html si css, relativ curate si usor de editat ulterior, din care este compus epub-ul respectiv.
Daca Arbait tine mortis la Calibre, e alegerea lui.

Exista totusi si solutia pentru Calibre, de care am mai amintit in topicul dedicat readerelor Sony. S-ar parea ca este aplicabila si pentru Nook desi n-am avut ocazia sa testez.


pus acum 13 ani
   
flash_gordon
Membru Gold

Inregistrat: acum 17 ani
x

Modificat de flash_gordon (acum 12 ani)


pus acum 13 ani
   
cliv
Membru Gold

Inregistrat: acum 18 ani
Se pare ca amazon va introduce suport pentru epub.
"We have some rather breaking news with online giant Amazon and their highly successful line of Kindle e-readers. It seems many publishers have been told by the company that in the near-future, they should be submitting their books to Amazon in EPUB format and not exclusively MOBI. They also went on to let us know that Amazon was indeed planning something BIG and that soon the Kindle ereader will have the full capability to read ePub books. This news has been confirmed by at least 4 publishing companies we have spoken with during the last few days."

Tot articolul aici:


pus acum 13 ani
   
kreatoru
Membru Gold

Inregistrat: acum 14 ani
Asta nu ar fi rau ...sa introduca suport de epub !!! 

_______________________________________
Scriu "CUM VREAU " si " INTRUN CUVANT  " in ciuda celor de genul lui PRUTEANU ....

pus acum 13 ani
   
beranger
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani
Revin succint, după 100 de ani, cu 3 puncte:

1. Ca urmare a închiderii blogului, postarea "ePub and diacritics: a problem and a solution!" s-a arhivat aici:
Mai multe postări arhivate, aici:

2. Da, Calibre sucks big time, dar să nu uităm că este opera unui singur om. Eu folosesc mult Calibre, chiar dacă trebuie să repar eu ulterior CSS-ul, TOC-ul ş.c.l.

3. ADE redă fonturile româneşti în TOC şi titlu, dar nu şi în corpul textului. Ei bine, asta poate pe Win7 sau Vista, căci pe XP nu redă şţ nici în TOC! (nu mai ştiu acum dacă nici şţ astea zise incorecte sau numai pe alea cu virgulă

Şi ADE este o porcărie, dar alta mai bună nu avem.

4. Totuşi, faţă de PDF, ePub prezintă avantajul că poţi mări sau micşora fonturile după cum vrea muşchii tăi, că doar se scalează font-size-ul din CSS. De pildă, eu pot prefera să citesc o carte cu fonturi ceva mai mici, ca să semene cu o carte reală, dar alţii, mai chiori, mai bătrâni sau mai obosiţi, doresc fonturi mai mari. Ce fac în cazul unui PDF? Pun de la început un font mai mare, garantând neplăcerea celor cărora li se pare prea mare? (şi incomod de citit cu prea puţine cuvinte pe pagină


pus acum 13 ani
   
Aleph
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 14 ani
4. Da 

_______________________________________
Dacă vreunul dintre linkurile mele nu este valid, vă rog să mă anunţaţi prin MP.
Versiunile cartilor electronice - Standardul RIF1
Caractere romanesti in EPUB  De la versiunea 0.1 la versiunea 0.9 cu Word 2003 for Windows
PDF-uri foarte mici din fisierele grafice Scan Tailor  *  Clasificarea scanurilor in format DjVu

pus acum 13 ani
   
nicebubu
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani

beranger a scris:


4. Totuşi, faţă de PDF, ePub prezintă avantajul că poţi mări sau micşora fonturile după cum vrea muşchii tăi, că doar se scalează font-size-ul din CSS. De pildă, eu pot prefera să citesc o carte cu fonturi ceva mai mici, ca să semene cu o carte reală, dar alţii, mai chiori, mai bătrâni sau mai obosiţi, doresc fonturi mai mari. Ce fac în cazul unui PDF? Pun de la început un font mai mare, garantând neplăcerea celor cărora li se pare prea mare? (şi incomod de citit cu prea puţine cuvinte pe pagină


Sau facem ca mine: mai multe versiuni cu diverse fonturi şi dimensiuni. 
Ar mai fi un dezavantaj la pdf. Sau poate e doar cazul Kobo-ului meu? Mi se pare că se mişcă mai lent readerul cu ele faţă de epub.


pus acum 13 ani
   
progressivefan3
Membru Junior

Inregistrat: acum 15 ani
Buna ziua la toata lumea . Am un Iriver Story si vreau sa-mi fac epub din doc. De aproape o luna bat netul zi de zi si fac fel de fel de incercari fara nici un rezultat .Evident ca am intampinat aceleasi probleme ca multi altii cu diacriticele care sunt afisate eronat in ADE din windows ca si in ereader . Am folosit si AVS document converter care e util chiar daca e putin cam lenes la conversie dar cu aceleasi hibe legat de diacritice.Le-am trecut din doc in rtf sau html apoi in epub ,am schimbat codul la rtf din 1252 in 1250 in codul sursa folosind notepad , am rotit codurile de caractere din Calibre,cate nu am incercat? .Pdf-urile ies ok si afiseaza diacritiele corect dar epub-urile nu.Am citit postarile de aici de zeci de ori si am incercat toate metodele indicate pe aici si pe trimiterile la alte site-uri cu nici un rezultat.Am incercat toate codurile de caractere din Calibre , chiar si altele care sunt indicat pe alte site-uri ca ar fi cele care vor introduce diacriticele in epub ,nimic  si totusi am luat de pe demonoid niste pachete de epub-uri care afiseaza diacriticele corect atat in ADE din windows cat si in Iriver-ul meu.Cu scuzele de rigoare ca devin repetitiv si poate deranjez poate se gaseste cineva bun la suflet si posteaza aici o metoda clara si explicita de a obtine epub din doc cu diacriticele incluse care sa se vada corect pe Iriver Story, multumesc .

_______________________________________
"Libertatea fiecaruia dintre noi se termina acolo unde incepe libertatea celuilat"

pus acum 13 ani
   
nicebubu
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani
Trebuie să utilizezi un font care are Latin Extended. Dacă Iriver-ul nu-ți permite să pui direct în el fonturi atunci va trebui să le incluzi în epub. Cele mai bune rezultate eu le-am obținut cu Atlantis. Dar merge și din Open/Libre Office cu writer2epub. Apoi le mai aranjezi manual sau cu Sigil, după preferințe.

pus acum 13 ani
   
progressivefan3
Membru Junior

Inregistrat: acum 15 ani
Iriverul are optiune de utilizare a fonturilor dar trebuie sa le caut sa le pun manual .Folderul repspectiv e gol initial , merci

_______________________________________
"Libertatea fiecaruia dintre noi se termina acolo unde incepe libertatea celuilat"

pus acum 13 ani
   
Aleph
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 14 ani
Posibilitatile ereaderelor in privinta afisarii PDF-urilor nu sunt stralucite. Pe Boox scanarile se pot citi bine, pe PRS-650 oarecum incomod, iar pe Kindle – cu multa bunavointa.

Cine are alta marca de ereader (tableta, poate) si un pic de timp la dispozitie – puteti descrie va rog cum afiseaza el PDF-urile sau DjVu-urile scanate?

LE: Pentru Kindle 3 şi Kindle 4 Non Touch situaţia s-a îmbunătăţit – vezi postarea de aici:

Modificat de Aleph (acum 11 ani)


_______________________________________
Dacă vreunul dintre linkurile mele nu este valid, vă rog să mă anunţaţi prin MP.
Versiunile cartilor electronice - Standardul RIF1
Caractere romanesti in EPUB  De la versiunea 0.1 la versiunea 0.9 cu Word 2003 for Windows
PDF-uri foarte mici din fisierele grafice Scan Tailor  *  Clasificarea scanurilor in format DjVu

pus acum 13 ani
   
petrut.marian08
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
tabletă de 10.1 " foarte bine pentru PDF. djvu nu am încercat.

Modificat de petrut.marian08 (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
Arbait
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 17 ani
"Amazon a prezentat in cadrul unui eveniment de presa prima sa tableta, terminalul Kindle Fire cu ecran de 7 inch si un pret de 199 dolari in SUA, de aproape trei ori mai mic decat Apple iPad. Tableta are procesor dual-core, cantareste putin peste 400 de grame si va fi livrata in SUA incepand cu 15 noiembrie. La acelasi eveniment Amazon a prezentat o versiune touch-screen a Kindle care va costa 99 dolari si care va fi livrata incepand cu 21 noiembrie. Cei care nu vor ecran tactil pot comanda o versiune conventionala de Kindle la 79 de dolari."

Cel de 79 de dolari poate fi cumparat acum in Europa cu 109 dolari...

Am cumparat zilele astea un edge entourage pocket dual book, ma mai lamuresc un timp si am sa revin...





pus acum 13 ani
   
bprodan
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Intentionez sa imi cumpar un e-reader - doream noul kindle 4 touch (stiu ca nu il are nimeni inca, dar presupun ca softul e identic cu versiunile mai vechi). Doar ca tot nu sunt sigur daca fisierele pe care le gasim aici pot fi citite. Am tot citit ba ca nu accepta decat pdf-uri proprietare, ba ca cele facute din imagini nu pot fi citite cu usurinta si ezit mult daca sa imi cumpar. Am incercat sa testez in showroom-ul escroci un kindle 3, dar nu m-au lasat sa incarc nimic pe el si evident ca documentele pe care le are deja instalate arata foarte bine. Ma descurc cu chestiile tehnice, dar prefer sa le evit cand pot si  sa ma apuc sa trec acum colectia povestiri sf sau jules verne prin  tot felul de aplicatii ca sa descopar ca sunt imagini si nu pot fi redimensionate ok mi s-ar parea ... neplacut)
Mai mult, pe unul din putinele site-uri cu carti romanesti care pot fi cumparate legal  scrie ca nu pot fi citite cu kindle )

Ii multumesc lui Aleph pentru fisierul AfisareScanari.pdf, am cautat foarte mult un exemplu de genul asta. Partea proasta e ca practic mi-a demonstrat ca nu face nici unul ce vreau eu
Incep sa ma gandesc la asta: macar are ecran mai mare si android.

Multumiri pentru munca depusa (scanat, ocr, sfaturi).


pus acum 13 ani
   
pier_ro
Membru Gold

Inregistrat: acum 15 ani
Mi-am cumparat eu un kindle 4 de vreo 2 saptamani si pot sa-ti spun ca acepta orice fel de pdf-uri. E foarte usor sa-ti faci pdf-uri din documente word.
Nu e complicat. Adica stai sa reformulez. Nu e complicat daca te pricepi cat de cat la word si daca poti sa-ti instalezi un adobe profesional.
Dupa aceea faci cateva experimente ca sa-ti gasesti formatarile care iti plac (paginatie si marimea fontului) sii iti faci propriile pdf-uri din documente word. O convertire dureaza maxim 5 minute. Poti sa-ti faci si ebook-uri cu calibre.
De altfel dupa cate am vazut sunt si cateva ebook-uri pe forum in diferite formate pe care cred ca le poti folosi pe kindle. Nu am incercat deoarece prefer sa citesc cartile pe ebook cu formatarile mele.
De altfel aceleasi pdf-uri le-am facut pentru un sony prs-505 si le-am transferat si pe kindle si le citeste fara probleme.

Modificat de pier_ro (acum 13 ani)


_______________________________________
contributia mea la acest forum:

pus acum 13 ani
   
bprodan
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Multe din cartile pe care le am (multumesc din nou celor care au depus efort pe acest forum) sunt doar scan, fara ocr. Calitatea unor carti mai vechi (colectia cpsf) cred ca nu ar lasa softul de ocr-izare sa le converteasca fara erori. Deci trebuie sa presupun ca marea majoritate a cartilor pe care le voi citi vor fi pdf-uri formate din imagini.
Cred ca a face pdf din word e usor si fara a instala adobe profesional (doar o aplicatie ce creeaza o imprimanta virtuala - pdf sau un patch pt office 2007 -in 2010 am inteles ca merge din prima). Eu credeam ca trebuie sa folosesc calibri si ma gandeam ca nu stiu ce carte vreau sa citesc la un moment dat si sa nu pierd timp facand conversii si experimente.
Asa ca inclin acum spre  tableta. fie si cea mai slaba - e mai ieftina decat kindle, are 1'' mai mult si macar acolo am un android pe care pot instala ce aplicatii vreau. Partea cu lumina de lcd cred ca ar fi ok, oricum eu stau non stop la calculator si acum citesc de pe monitor, deci nu ar fi vreo schimbare. Mai citesc parerile membrilor o zi doua si va transmit decizia.


pus acum 13 ani
   
naid
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
@ bprodan:


pus acum 13 ani
   
Nero
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
De ce o recomanzi? Ce are mai deosebit in afara de pret? O ai tu?

pus acum 13 ani
   
bprodan
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Da, am tot gasit tableta, eu ma gandeam la asta In domeniul tabletelor ma descurc, se apropie de calculatoare si le pricep. Innebunesc pentru ca nu stiu ce sa aleg intre e-reader si tableta. Nu vreau decat sa citesc, wi-fi si un browser amarat pentru mail.
Am mai cautat pe forum, am gasit cartile pe care le aveam scanate si in format doc. Dar, asa cum cineva mai sus zicea ca vrea o aliniere perfecta la dreapta, asa si mie mi se pare mult mai faina o carte scanata, care sa aiba inca 'amprenta hartiei' fata de un text in doc.


pus acum 13 ani
   
naid
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani

Nero a scris:

De ce o recomanzi? Ce are mai deosebit in afara de pret? O ai tu?


Nu, o dadea bprodan exemplu in prima lui postare, dar la un pret mult mai mare. 649 ron, fata de 499 ron, cat este pe site-ul evolio.


pus acum 13 ani
   
BlankCd
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 14 ani

bprodan a scris:

Dar, asa cum cineva mai sus zicea ca vrea o aliniere perfecta la dreapta, asa si mie mi se pare mult mai faina o carte scanata, care sa aiba inca 'amprenta hartiei' fata de un text in doc.



    E-reader-ele actuale nu cred că pot reda pdf-uri obţinute din scanare, cum spui tu: să păstreze "amprenta hârtiei".
    Dacă vrei să citeşti pdf-urile din scanare atunci optează pentru tablete cu diagonala cât mai mare. Dezavantajul este că îţi vor obosi ochii din cauza luminozităţii ecranului.
    Dacă vrei să citeşti pe un dispozitiv care nu oboseşte ochii, încearcă reader-ele cu e-ink. Dezavantajul este că nu vei putea citi pdf-urile din scanare.
    Trebuie să te hotărăşti care din cele 2 dispozitive ţi se potriveşte. Dacă ai marii dubii în a te hotărî atunci cumpără o tabletă pt. a citi pdf-urile scanate şi e-reader e-ink pt. doc, pdf-uri din word, etc.


    Dezavantajul citirii pdf-urilor din scanare pe tabletă ar mai fi şi faptul că nu vei găsi mereu pdf-uri din scanare, prelucrate bine astfel încât să le poţi citi.
    Optează pentru un Kindle touch. Părerea mea.

    Dacă te hotărăşti pentru tabletă - ca să nu ai surprize mai târziu - eu spun că cel mai bine te duci la magazin cu un pdf din imagini scanate, şi să vezi cum se vede mai ales că sunt o grămadă de pdf-uri care au fonturile mici [aşa au fost tipărite].
    Chiar sunt curios cum o să citeşti pdf-urile astea pe o tabletă mică... o să te chinui să navighezi şi să faci zoom rând cu rând pe măsură ce citeşti.
    Nu te grăbi să cumperi, fă mai întâi o probă la magazin cu mai multe pdf-uri.

Modificat de BlankCd (acum 13 ani)


_______________________________________
--->  "Eu nu am regrete,
         Iar dac-ai să-ntrebi ce-a rămas la mine,
         În inimă am urme de tine
         Regrete, eu nu am regrete..."

pus acum 13 ani
   
bprodan
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Multumesc pentru sfaturi. Nu am in plan sa imi cumpar ambele, desi mi-ar face placere
Acum sunt in Constanta. Azi am fost la showroom-ul escroci (altul nu stiu) insa oamenii de acolo par reticenti sa ma lase sa testez (asa cum ziceam, nu m-au lasat sa pun un pdf scanat pe kindle sa vad cum se vede, care e latenta la 80Mb, etc)
Nu as fi foarte deranjat sa citesc doar doc, dar colectia cpsf o am doar scanata. De asemeni, presupun ca voi gasi mai repede scan decat ocr+corectate. Si pana la urma as vrea sa pot citi orice.
Datorita fisierului AfisareScanari + niste teste empirice facute de mine (zoom out intr-un pdf pana pagina avea pe monitor 6'') mi-am cam facut o idee  despre aspect. am vederea buna (de aproape) si cred ca as vedea toata pagina (cel mult rupta in 2). Kindle-ul pe care l-am testat avea initial fontul pe mediu si mi s-a parut ca incapa foarte putin text, as fi pierdut mai mult cu 'intorsul' paginilor decat cu cititul. Cand am dat fontul pe 'cel mai mic' sau cea imediat superioara, era altceva, incapeau destule informatii si vedeam sa citesc fara probleme.
Practic, pentru mine, totul pare sa incline spre tableta cu exceptia ecranului odihnitor e-ink. Daca as compara cu versiunea mai scumpa a lui kindle(fire) kindle-ul nu ar mai avea nici un avantaj pentru mine.


pus acum 13 ani
   
Aleph
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 14 ani
bprodan, e clar ca stii despre ce e vorba si stii ce vrei. Cred ca ideal pentru tine e un ereader cu e-ink de diagonala mai mare sau egala cu 8". Costa foarte mult, dar scapi de toate problemele si frustrarea adaptarii documentelor pentru diagonale mai mici.
A doua alegere poate fi o tableta cu Android, tot asa cu ecran de cel putin 8" – cred ca daca sapi gasesti si pe la 100$. Dar are autonomie mult mai mica decat ceva cu e-ink. Ecranul backlit poate fi suportabil, daca are luminozitate reglabila.
Am impresia ca petrut.marian are o tableta de 10" si e foarte multumit(a) – poate iti face o recomandare directa.

Modificat de Aleph (acum 13 ani)


_______________________________________
Dacă vreunul dintre linkurile mele nu este valid, vă rog să mă anunţaţi prin MP.
Versiunile cartilor electronice - Standardul RIF1
Caractere romanesti in EPUB  De la versiunea 0.1 la versiunea 0.9 cu Word 2003 for Windows
PDF-uri foarte mici din fisierele grafice Scan Tailor  *  Clasificarea scanurilor in format DjVu

pus acum 13 ani
   
gogu de gogu
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 13 ani
cine te oprește să setezi tableta ca ecranul să fie odihnitor? tableta face mult mai mult decât un e-reader. chiar și dacă numai în materie de cărți.

pus acum 13 ani
   
bprodan
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Da, as vrea un ecran de 8-10''. Dar nu am precizat ceva: De vreo 2 ani citesc pe monitor. Pentru placerea de a sta in pat vreau sa dau in jur de 500 de lei, nu mai mult.
Autonomia nu ma deranjeaza. Citesc in casa / camera de hotel. Cand plec pe undeva conduc / am treaba. Nu sunt genul sa stau la McDonalds sa citesc in public.
Tableta cea mai ieftina pe care am gasit-o e
Daca poti sa imi arati una (in Ro) cu ecran de minim 6'' la 300 de lei as fi interesat.


pus acum 13 ani
   
Aleph
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 14 ani
Uite niste posibilitati, e adevarat, nu din RO

Nu-ti fie teama de Amazon, am luat de la ei mai multe chestii, incepand cu carti si terminand cu un aspirator    Daca pui deoparte maxim 100 de lei pentru transport, cred ca de restul de 400 gasesti ceva onorabil. Si da, am impresia ca dimensiunea ecranului de 7" e cam mica...


_______________________________________
Dacă vreunul dintre linkurile mele nu este valid, vă rog să mă anunţaţi prin MP.
Versiunile cartilor electronice - Standardul RIF1
Caractere romanesti in EPUB  De la versiunea 0.1 la versiunea 0.9 cu Word 2003 for Windows
PDF-uri foarte mici din fisierele grafice Scan Tailor  *  Clasificarea scanurilor in format DjVu

pus acum 13 ani
   
bprodan
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Multumesc de efort, insa nu cumpar niciodata din strainatate daca am alternative locale. Nu are rost sa intram in detalii, nu e forumul potrivit.

pus acum 13 ani
   
BlankCd
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 14 ani
--->

     @bprodan

     La orice te-ai hotărî să cumperi - fie tabletă, fie e-reader cu e-ink - te aşteptăm cu impresii, poze, chiar filmuleţe cu ceea ce ai cumpărat. Mă interesează cum arată un pdf din imagini scanate pe o tabletă, care este luminozitatea [câte setări de luminozitate are], şi în general orice amănunte poţi să ne oferi.
     Sunt sigur că vor fi mulţi interesaţi de opinia ta de cumpărător.


_______________________________________
--->  "Eu nu am regrete,
         Iar dac-ai să-ntrebi ce-a rămas la mine,
         În inimă am urme de tine
         Regrete, eu nu am regrete..."

pus acum 13 ani
   
bprodan
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Tinand cont de parerile voastre, am decis sa-mi cumpar asta:
Pretul era acelasi peste tot, chiar si pe site-ul producatoruluii
Nu sunt sigur ca am facut o alegere buna. Am  smartphone cu gps si gps dedicat si va asigur ca cel dedicat e mult mai misto. Dar, in cazul e-reader-ului, pretul e identic. De asemeni, cateva pareri m-au convins si o sa le citez;
Vizualizare PDF - Aleph: "Constat ca posibilitatile ereaderelor in aceasta privinta(pdf reader) nu sunt stralucite...pe Kindle – cu multa bunavointa.
diacritice NeGaTiW: "De cateva zile mi-am luat un Sony Iriver Cover story, totul bine si frumos, pana cand am vazut ca pdf-urile sunt foarte mici, iar daca le convertesc in epub-uri nu se mai vad diacriticile" ; "ADE redă fonturile româneşti în TOC şi titlu, dar nu şi în corpul textului";"Şi ADE este o porcărie, dar alta mai bună nu avem.";"Dupa umila mea parere, Calibre "sucks"; "CALIBRE, ATLANTIS, etc. sunt "glumă" pe lângă ADOBE INDESIGN"
Ca multumire pentru ajutor promit ca la sfarsitul saptaminii , dupa 2-3 zile de teste, o sa pun un review cuprinzator despre ce poate tableta asta.


pus acum 13 ani
   
lili_mro
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani
Buna ziua, ma poate ajuta cineva la urmatoarea problema?am o tableta procesor samsung s5pv210 7inch chinezeasca ,am introdus carti pdf si nu pot sa le citesc,imi apare cand dau pe ireader :activity ireader9 in application ireader) is not responding si 2 ferestre force close si wait.ce sa fac?

pus acum 13 ani
   
bprodan
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Depinde ce are pe ea, daca ai android intri in market si cauti alt pdf viewer.

pus acum 13 ani
   
lili_mro
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani
intru in market android daca am un cont cu tel.android.inseamna ca ireader-ul meu este defect, nu se deschide si trebuie sa instalez altceva?

pus acum 13 ani
   
bprodan
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Pai mi se pare cea mai simpla solutie ca daca nu iti merge o aplicatie sa incerci alta.
Prima propozitie nu am inteles-o: "intru in market android daca am un cont cu tel.android"
Nici la mine nu se deschid anumite pdf-uri (cele cu diacritice mai exact) decat cu acrobat reader.


pus acum 13 ani
   
itzic
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Mai intai "buna ziua " la toata lumea.
Sunt de mult o cititoare a forumului, fericita ca a gasit aici o groaza de lucruri de invatat si  posesoare a unei noi "jucarii", un Kobo touch, pe care acu' invat sa-l pun la lucru...
Am testat azi cartea pusa de Arbait mai demult la probe-Schimb de dame - David Lodge.epub si merge, adica se citeste bine.
Daca deschideam un epub facut de mine din .doc sau .rtf cu Calibre, pe PC se vedea bine, dar in Kobo nu, se pierdeau diacriticele la transfer? Am descarcat cartea lui Arbait si minune, acu' merg si cartile mele, puse anterior in Kobo. Mentionez ca am mai shimbat fontul de citire in Kobo, de la Amasis la Rockwell (sunt destul de putine optiuni - doar 7) intre timp,...care sa fie explicatia?
Cred ca va dati seama, nu-s o mare specialista in domeniu, doar un "fan" al lucrurilor frumoase.
Sau cumva s-a up-datat singur, ca am trimis intrebarea despre diacritice si la site-ul Kobo...
Am sa incerc sa produc inca un epub sa vad daca merge si asta...
Oricum, multumesc pentru ca m-ati ajutat fara sa stiti, cu atat de multe lucruri!


_______________________________________
Meeting at down

pus acum 13 ani
   
bprodan
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Dupa cum am promis, o sa pun un mic review la tableta pe care am luat-o.
Allview Alldro 4GB cu procesor ARM11 800MHz, 7'', 4GB, ANDROID 2.3, Wi-Fi

Absolut toate cartile pot fi citite. Cele formate din imagini  merg ok, depinde si de calitate. Am pus cateva poze. am citit o carte care era fotografiata cu cate 2 pagini deodata si am putut sa o termin. Un pic de ambitie si o vedere buna sunt factori necesari uneori.
In principiu poate fi citit orice pdf cu acrobat reader si orice doc cu o aplicatie gen ms word. Problema e ca aceste aplicatii nu sunt concepute pentru carti si stiti cu totii cum la pdf derulezi in jos de exemplu. Cand se mai activeaza si functia de zoom devine enervant.
Exista multe aplicatii specializate pentru citit. Astfel orice doleanta va fi satisfacuta fara probleme: Trecere la nigth mode, schimbare background, usurinta in a da pagini (inclusiv cu efect). Unele au niste background-uri reusite incat ai senzatia ca citesti o carte, nu de pe un ecran. Singura problema e la diacritice, acolo se cam impiedica.
In final, am ajuns la concluzia ca , desi e posibil sa arunci un giga de carti si sa citesti cam orice (Singurele formate la care nu am gasit nici o solutie sunt odt si rtf), intimpini dificultati si este de preferat sa le convertesti inainte pe calculator. Am incercat cu Colibri dar cand am vazut cate optiuni de formatare are m-am lasat pagubas. Pentru ca solutia este simpla. Cool reader stie sa citeasca doc, inclusiv cu diacritice. Asa ca deschid aproape orice document cu word, il salvez in format 2003 si astfel pot citi orice carte. TaiPan (6 Mb) a durat un pic mai mult, cam 1 minut pana a deschis-o, dar apoi merge foarte bine.
In concluzie, pot citi foarte bine orice text (a converti in doc e foarte usor) si decent orice imagine. O tableta de 8'' a fi fost mai buna, dar asta e in functie de bani. Atentie la greutate,asta are  350 gr si e ok, dar peste 500gr (cum am vazut la un huawei de 750 lei) ar putea fi problematic
Durata de viatza a bateriei nu m-a deranjat, tine 5 ore si eu nu citesc mai mult fara pauza.
Browser-ul nu este unul experimental ci unul foarte misto si complet. Mai are scapari: pe anumite forumuri e foarte mic link-ul de dat pagina, pe gsp.ro se incarca foarte greu pentru ca e plin de flash si o pagina nu a putut sa o afiseze pentru ca avea prea multe redirect, dar in 95% din cazuri si-a facut treaba.
Nu am nici o probolema cu ecranul, luminozitatea se regleaza ca la monitor si cand ai stat cu monitoare CRt ani buni ecranul asta pare lux.
Sistem de operare relativ nou (Android 2.3) - gasesti multe aplicatii pentru el. Dar e pentru telefon si uneori mai baga niste mesaje 'telefonul va face nu stiu ce' desi eu nu am telefon.  Mai degraba haios decat suparator. 
Minusuri:
Nu e de jocuri.Merg, dar nu extraordinar. Probabil ca la chestii mai complicate va sacada. Dar un sah se poate juca foarte ok
Ecranul. Comparativ cu omnia i900, touch-ul e de o calitate mult mai proasta. La carti nu e folosit foarte mult si e foarte ok, dar cand te apuci sa muti aplicatii si sa iti organizezi foldere si alte chestii de astea iti trebuie calm.
Nu are gps, pentru a o folosi si la masina.

Nota mea: pentru book reader nota 9. Si cand vor aparea mai multe aplicatii care sa suporte diacritice va ajunge de 10. Pentru doritori, am vazut pe net materiale inc are transformi un e-reader Nook intr-o tableta. Si nu inteleg de ce nu vine din prima deblocata, pentru ca sistemul de operare era un android 2.1 gratuit


e-reader dupa cum promis, pun mic review tableta care alldro 4gb procesor arm11 800mhz, 7'', 4gb,

25.4KB

Modificat de bprodan (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
BlankCd
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 14 ani
--->

     Poţi încerca şi pdf-ul ăsta pus de mine aici: , este un pdf mare, sunt curios dacă tableta îl acceptă. Dacă da atunci mai poţi face nişte poze cu acest pdf? Să-mi spui şi dacă necesită zoom când citeşti pdf-ul.

Modificat de BlankCd (acum 13 ani)


_______________________________________
--->  "Eu nu am regrete,
         Iar dac-ai să-ntrebi ce-a rămas la mine,
         În inimă am urme de tine
         Regrete, eu nu am regrete..."

pus acum 13 ani
   
petrut.marian08
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
pe un 10.1" se vede foarte bine, fără probleme.

pus acum 13 ani
   
bprodan
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Te referi la Kostas D. Kyriaziz - Theofano, imparateasa Bizantului- 146Mb
Documentul word deschis cu Cool Reader in cateva secunde, nici o problema - poza 1
Documentul PDF deschis cu Acrobat reader in cateva secunde, Nici o problema poza 2
Documentul PDF deschis cu aldiko e-book reader a intepenit. dupa 5 minute am inchis aplicatia. Poate cu mai multa rabdare ar fi mers.
Documentul PDF deschis cu colibri reader a refuzat sa se deschida.
Documentul PDF deschis cu took book s-a deschis in cateva secunde. durata de derulare intre pagini - aproximativ 7 secunde, presupun ca aplicatia asta citeste imagine cu imagine. Din motive de dimensiuni nu imi arata ultimele 3 randuri pe modul portrait si decat sa fac scroll pentru 3 randuri am pus-o pe landscape unde fac scroll dar se vede mare. Fatza de Acrobat Reader nu se activeaza zoom-ul si se poate citi placut, asta ar fi optiunea mea. poze 3 si 4


pus acum 13 ani
   
BlankCd
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 14 ani
--->

     Când ai deschis pdf-ul pe tabletă, s-a deschis şi bookmark-urile în partea stângă a pdf-ului, mai concret când deschide pdf-ul se văd bookmarkurile?
     Altă întrebare, pdf-ul are layer de OCR, adică poţi căuta un anumit cuvânt în pdf cu funcţia search. Poţi încerca să vezi dacă găseşte cuvinte simple? De tipul "are" sau "care"?

Modificat de BlankCd (acum 13 ani)


_______________________________________
--->  "Eu nu am regrete,
         Iar dac-ai să-ntrebi ce-a rămas la mine,
         În inimă am urme de tine
         Regrete, eu nu am regrete..."

pus acum 13 ani
   
bprodan
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Acrobat a gasit rapid cuvinte precum 'mama' sau 'care'.
La fel si in Took Book, desi nu mi-a subliniat cuvantul m-a dus pe pagina 48 ca si acrobat reader si presupun ca e acolo.
In nici una din aplicatii nu am vazut optiunea de afisare a bookmarkurilor. Pot face eu altele (sa tina minte pagina la care eram) insa nu pot vedea capitolele ca in windows. Sau nu am gasit eu
Inclin sa cred ca ar fi posibil daca as folosi un pdf editor pe bani

Modificat de bprodan (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
bprodan
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Dupa cum spuneam, se pare ca cele pe bani stiu si bookmarks si rezolva si problema diacriticelor (stiu sa citeasca fonturile embeded)

RepliGo Reader supports embedded fonts and renders text and graphics clearly at any zoom level. Image-based PDF files that use the latest compression types are also supported.

A special reading view reformats pages into a single column, making reading easier. A Night Mode makes reading in low light conditions more comfortable. PDF Bookmarks and text search are supported for easy navigation of large documents.

RepliGo Reader for Android is a powerful application for mobile professionals that require immediate access to important PDF files without making compromises.


pus acum 13 ani
   
petrut.marian08
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
la mine căutarea (cu Aldiko) merge bine din păcate OCR-ul nu e foarte bun. de exemplu la pagina 16, ultimul paragraf, a treia propoziție în loc de Fiecare năzuia să fie... citește Fiecare nuzuia să fie...
Nu există bookmarks, dar există Table of content (pe capitole).

Quickoffice nu găsește nimic și lucrează tot cu capitole.


pus acum 13 ani
   
BlankCd
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 14 ani
--->

     OCR-ul nu este perfect! Este chiar mai prost decât OCR-ul realizat de Abbyy, din mai multe motive, unul din el este că layer-ul OCR este realizat în pdf, de către Adobe Acrobat, unde imaginile au fost micşorate întâi, apoi am realizat OCR-ul, rezultând faptul mai mult decât evident că calitatea OCR-ului este slabă. M-ar amuza teribil ca cineva neiniţiat să ia cu copy-paste textul din pdf şi să spună că a realizat OCR.
      Layer-ul permite căutarea unui cuvânt anume, dar acest layer nu poate atinge performanţa Abbyy-ului care la rândul lui dă destul de multe erori în special la cărţile vechi.
      Există bookmark [cred că este acelaşi la care tu îi zici Table of content], este acel sumar din stânga pdf-ului, el este setat să fie vizibil la deschiderea pdf-ului. Şi cuprinsul de la sfârşitul cărţii are link-uri către capitole - cred că la acest pdf nu are, nu mai ştiu sigur dacă acest pdf a avut cuprins pe hârtie în cartea originală.


_______________________________________
--->  "Eu nu am regrete,
         Iar dac-ai să-ntrebi ce-a rămas la mine,
         În inimă am urme de tine
         Regrete, eu nu am regrete..."

pus acum 13 ani
   
petrut.marian08
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
la mine table of content e una și bookmark alta. cel puțin așa zice Aldiko

pus acum 13 ani
   
jbwolf
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
pret bun la kindle

pus acum 12 ani
   
constantin25
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani
detin un sony prs 600 si nu reusesc sa vad  un epub  cu diacritice. am cautat pe  forum si net orice modalitate dar nu mi-a reusit. Poate e cineva care stie si imi poate explica o metoda pas cu pas.

pus acum 12 ani
   
Aleph
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 14 ani
Pe Sony PRS-600 nu poţi vedea diacriticele decât dacă epub-ul înglobează şi fontul (cu caractere româneşti) cu care se face afişarea. E-readerul nu are fonturi de sistem cu caractere româneşti.

_______________________________________
Dacă vreunul dintre linkurile mele nu este valid, vă rog să mă anunţaţi prin MP.
Versiunile cartilor electronice - Standardul RIF1
Caractere romanesti in EPUB  De la versiunea 0.1 la versiunea 0.9 cu Word 2003 for Windows
PDF-uri foarte mici din fisierele grafice Scan Tailor  *  Clasificarea scanurilor in format DjVu

pus acum 12 ani
   
assiris
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Am cumparat un iRiver Story HD. Am cerut de la iRiver rezolvarea unei probleme deoarece nu vedeam diacriticele in lb. rfomana. Am primit un patch si indicatiile de utilizare. Sa copii patch-ul in ROOT si apoi sa scot driverul din USB cu specificarea ca actualizarea se face automat. Am facut intocmai dar dupa ce am fost avertizat sa nu-l ating pana se va face actualizarea - ceea ce am si facut - el a ramas blocat intr-o stare cam cum este dupa initializare si nici nu mai face nimic in continuare (pornire/oprire/ afisare/recunoastere de catre calculator la conexiunea USB. Ce pot face in acest caz?

e-reader cumparat iriver story hd. cerut iriver rezolvarea unei probleme deoarece vedeam lb.

25.1KB


pus acum 12 ani
   
Aleph
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 14 ani
Descriam în postarea de aici, posibilităţile de afişare a PDF-urilor sau DjVu-urilor scanate, pe trei eReadere de 6" diferite, iar concluziile erau mai degrabă negative.

În momentul de faţă în privinţa PDF-urilor problema este rezolvată pentru Kindle 4 (Non Touch, doar) şi Kindle 3 (după cum observa verbatim în mesajul de aici), cât de bine se poate pentru această diagonală relativ mică, prin instalarea sistemului de operare alternativ DuoKan 2012.
Cu ajutorul lui PDF-urile scanate se pot vedea pe întreg ecranul, fără margini albe suplimentare, cu paginile venind una în continuarea celeilalte, la o viteză de afişare foarte bună.
Cărţile de format mic se pot citi cu ecranul ţinut vertical, iar pentru cele cu pagini mai late ecranul se poate roti în poziţie „landscape”:



Site-ul oficial în limba engleză al lui DuoKan 2012 este , iar instrucţiuni, discuţii, versiuni intermediare şi mirror-uri se gasesc aici:

Din discuţii rezultă că se are în vedere şi implementarea unei aplicaţii pentru afişarea DjVu-urilor.

Modificat de Aleph (acum 12 ani)


_______________________________________
Dacă vreunul dintre linkurile mele nu este valid, vă rog să mă anunţaţi prin MP.
Versiunile cartilor electronice - Standardul RIF1
Caractere romanesti in EPUB  De la versiunea 0.1 la versiunea 0.9 cu Word 2003 for Windows
PDF-uri foarte mici din fisierele grafice Scan Tailor  *  Clasificarea scanurilor in format DjVu

pus acum 12 ani
   
utilitasetveritas
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 12 ani
Exista si un mic programel de modificat pdf-uri imagine. Taie pagina intre randuri la dimensiunea ecranului, e valabil doar pe inaltime. Latimea ramane aceeasi.

Modificat de utilitasetveritas (acum 12 ani)


pus acum 12 ani
   
assiris
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
La fisierele .RTF exista o modalitate prin care se pot pastra diacriticele, prin modificarea unui cod HEX din capul fisierului. L-am folosit si merge excelent. La cele .PDF nu exista vreo șmekerie de acest gen?

pus acum 12 ani
   
verbatim
Membru Gold

Inregistrat: acum 13 ani
Pun si eu o poza demonstrativa, kindle cu duokan2012 in vederea landscape alaturi de  cartea fizica cu
o latime un pic peste medie


De notat ca butonul spacebar functioneaza pe post de next, e mai comod pentru vederea pe orizontala

De asemenea, se poate folosi setarea "cut edge" pe modul auto pentru a taia marginile laterale
(dar aici par sa fie mici probleme fata de duokan original, care le taia complet; probabil urmatoarele
versiuni rezolva si chestiunea asta)


pus acum 12 ani
   
nmarius2001ro
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Salutare
Am citit tot ce s-a postat pe acest topic si aproape am gasit raspunsul, dar am ramas totusi in ceata.
Am si eu o problema asemanatoare cu diacriticile pe un Kindle 3. Am descarcat cartile lui Stig Larssen care erau in format kindle, prin intermediul Calibre le incarc in Kindle, dar cand deschid cartile respective, Kindle nu imi recunoaste diacriticile.
Daca le deschid pe calculator, cartile arata foarte bine si exista toate diacriticile.
Assiris a pomenit ceva prin care se pot pastra diacriticele in .RTF , dar nu a detaliat.
Cred ca se poate rezolva relativ usor aceasta problema. Poate cineva sa detalieze ?
Multumesc


pus acum 12 ani
   
assiris
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
@Marius, raspunsul la problema ta il poti găsi aici:
Și încă un pont descoperit de mine.
Am încercat tot felul de conversii și fără succes. Textul .RTF era cu Times New Roman dar când l-am schimbat în Century Schoolbook totul s-a rezolvat.
Cât despre postarea de mai sus, trebuie să spun că deși mi-a plăcut enorm cum arăta Iriver story HD, dupa ce s-a blocat, l-am trimis la service de unde l-am cumpărat și dupa ce a stat la ei mai bine de o lună, i-am somat să-mi returneze suma lucru pe care l-au făcut după mai multe tergiversări. În ziua in care am primit banii am făcut comandă la escroci și a doua zi eram fericitul posesor al unui Kindle4 clipă în care am putut vedea diferența. L-am pus la treabă, am pus pe el mai multe cărți de care m-am apucat sa le citesc. În timp le voi descărca pe laptop într-un folder cu "CITITE" iar în loc voi pune altele. Pe scurt, Kindle este jucăria mea preferată de care nu mă despart nici o clipă. E cel mai comod mijloc de a citi literatura.Mi vorbim. O zi frumoasă.


pus acum 12 ani
   
kye77
Membru Puf

Inregistrat: acum 12 ani
Am un kindle touch cu wifi si 3g
Pro: este f rapid la schimbarea paginii
-mic, finutz
Contra: nu poti sa faci foldere si sa bagi cu copy paste in el documente. Trebuie mereu mai intii convertite si abia apoi trimise prin amaxon in kindle
- ecranule  lucios si deranjant cind iti bate lumina in el
-datorita faptului k are touch tre sa il tii doar de marfini, cam incomod

Am avut si un bebook care mi-a placut extrem de mult la managementul cartilor si citea de toate, insa avea negrul un fel de gri si cel mai deranjant intorcea pagina in realoare, ceea ce ma deranjeaz extrem la ochi.
Cred k readerul perfect ar fi un kindle cu managementul si meniul si optiunile unui bebook...


pus acum 12 ani
   
assiris
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Eu nu mi-am luat touch tocmai din cauză că am citit despre eel că datorită sistemului de touch-screen are reflexii. Am luat unul

(aici vezi comparativ Iriver vs Kindle)

Modificat de assiris (acum 12 ani)


pus acum 12 ani
   
assiris
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Eu nu mi-am luat touch tocmai din cauză că am citit despre eel că datorită sistemului de touch-screen are reflexii. Am luat unul

(aici vezi comparativ Iriver vs Kindle

Modificat de assiris (acum 12 ani)


pus acum 12 ani
   
assiris
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Eu nu mi-am luat touch tocmai din cauză că am citit despre eel că datorită sistemului de touch-screen are reflexii. Am luat unul de culoare neagră (face un contrast mai bun textului) cu tastatură și sunt superîncântat de achiziție. În fiecare zi descopăr câte ceva la el. Cel care îl aveam înainte, care s-a stricat și l-am trimis în service și după ce a stat peste o lună, am cerut banii înapoi, îmi plăcea, arăta bine, mergea frumos, avea rezoluție dublă dar avea multe minusuri fața de ce am acum.

pus acum 12 ani
   
utilitasetveritas
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 12 ani

kye77 a scris:

Am un kindle touch cu wifi si 3g
Pro: este f rapid la schimbarea paginii
-mic, finutz
Contra: nu poti sa faci foldere si sa bagi cu copy paste in el documente. Trebuie mereu mai intii convertite si abia apoi trimise prin amaxon in kindle
- ecranule  lucios si deranjant cind iti bate lumina in el
-datorita faptului k are touch tre sa il tii doar de marfini, cam incomod

Am avut si un bebook care mi-a placut extrem de mult la managementul cartilor si citea de toate, insa avea negrul un fel de gri si cel mai deranjant intorcea pagina in realoare, ceea ce ma deranjeaz extrem la ochi.
Cred k readerul perfect ar fi un kindle cu managementul si meniul si optiunile unui bebook...


1. Ia-ti o husa. Il vei tine mai usor in mana.
2. Poti sa bagi documente cu copy/paste. Locul lor e folderul documents, altfel nu le vede.
3. Pui pe el doar mobi. Fisierele le convertesti cu Calibre, scrie mai sus cum.
4. Se citeste foarte bine la lumina soarelui, dar asta nu inseamna ca din orice unghi. Mai sterge cu o piele de caprioara USCATA ecranul, daca e plin de grasime, e normal sa luceasca.


pus acum 12 ani
   
Eleanor28
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Salutare tuturor,
Am observat ca la fel ca mine multi s-au confruntat cu probleme legate de diacritice la e-book-uri. Eu am sony prs 950 si acum am gasit un site de pe care am facut download la un update de soft (neoriginal) dar care mi-a schimbat in totalitate menu-ul si aspectul, ma lasa sa deschid fisire rtf fara probleme cu caractere romanesti cu tot, imi afiseaza nr de pagini perfect si cel mai important foloseste la maxim fiecare mm patrat de ecran. Atasat va pun si o imagine a ebook-ului acum dupa instalare ca sa vedeti cam cum arata. Scrie in descrierea softului ca deschide fara probleme si fisiere doc si mai are inca cateva aplicatii pe care nu am apucat sa le testez dar oricum nu ma interesau in mod deosebit (browser de net, minesweeper, chess etc.
Aici aveti link-ul cu softul (mi-a intorodus inclusiv menu in lb romana cu toate ca Sony pt ebook reader nu a facut nimic in lb romana):


si eu am instalat de aici


Astept si parerile dvs!
O seara buna!

e-reader salutare tuturor,am observat fel mine multi s-au confruntat probleme legate diacritice sony

30.5KB


pus acum 12 ani
   
kye77
Membru Puf

Inregistrat: acum 12 ani
As dori sa stiu daca pe nook sau sony categorisirea se poate face pe foldere . La kindle nu merge, de asta il urasc...

Modificat de kye77 (acum 12 ani)


pus acum 12 ani
   
Eleanor28
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani

kye77 a scris:

As dori sa stiu daca pe nook sau sony categorisirea se poate face pe foldere . La kindle nu merge, de asta il urasc...

Dupa ce am instalat softul descris mai sus pe Sony, mi le arata cartile pe foldere, mai exact cartile sunt deschise utilizand un fel de explorer.


pus acum 12 ani
   
_Cosimo_
Membru Senior

Inregistrat: acum 13 ani

kye77 a scris:

As dori sa stiu daca pe nook sau sony categorisirea se poate face pe foldere . La kindle nu merge, de asta il urasc...

Kye77, îl urăşti degeaba, se poate face categorisirea şi pe foldere la Kindle. Îţi poţi face câte colecţii vrei, poţi denumi folderele cum vrei şi poţi pune în ele ce vrei şi câte vrei.


pus acum 12 ani
   
kye77
Membru Puf

Inregistrat: acum 12 ani

_Cosimo_ a scris:


kye77 a scris:

As dori sa stiu daca pe nook sau sony categorisirea se poate face pe foldere . La kindle nu merge, de asta il urasc...

Kye77, îl urăşti degeaba, se poate face categorisirea şi pe foldere la Kindle. Îţi poţi face câte colecţii vrei, poţi denumi folderele cum vrei şi poţi pune în ele ce vrei şi câte vrei.


Se poate la oricare mai putin Kindle Touch....
Stiu de ce vorbesti, dar probabil nu ai touch....


pus acum 12 ani
   
utilitasetveritas
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 12 ani
Si la Touch poti face asta, folosind colectiile.

pus acum 12 ani
   
luci554
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani

kye77 a scris:

As dori sa stiu daca pe nook sau sony categorisirea se poate face pe foldere . La kindle nu merge, de asta il urasc...


la nook touch se poate vizualiza continutul in mai multe feluri
1 cartile mele unde sunt puse dea valma
2 shelves in care iti faci tu organizarea de pe nook
3 my files la care ai toate cartile in folderele care le-ai incasrcat din comp(eu incarc prin intermediul lui calibre si folderele sunt organizate dupa numele autorului adica tot ce am de un autor e intr-un folder cu numele autorului)


pus acum 12 ani
   
Aleph
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 14 ani

Eleanor28 a scris:

Eu am sony prs 950 ... am gasit un site de pe care am facut download la un update de soft (neoriginal)...
Astept si parerile dvs!


Firmware-ul alternativ pentru PRS-x50 sau x00 aduce, la o privire rapidă, cateva lucruri noi care pot fi motive suficiente pentru instalarea lui:
– afişează caracterele româneşti în epub-urile generate incorect, fără înglobarea fonturilor, cum sunt majoritatea celor de pe forum;
– printre formatele noi de ebook-uri pe care le poate deschide este formatul scanat DjVu; în plus, îmbunătăţeşte un pic afişarea PDF-urilor scanate, în sensul că suprapunerea jumătăţilor de pagină pe face pe cel mult un rând (3-4 mm);
– pentru prima dată pe un eReader Sony, permite folosirea de dicţionare neoficiale, în format StarDict precum cel englez–român&englez de aici;
– organizează cărţile pe foldere.

Fiindcă softul e scris de la zero şi încă în dezvoltare, e sărac în facilităţi – practic nu mai face altceva în afară de chestiile descrise mai sus (nu se pot face adnotări, hyperlink-urile nu funcţionează decât pentru formatul fb2, de unde imposibilitatea urmăririi notelor de subsol, etc.) şi are numeroase bug-uri, unele uşor vizibile (din patru epub-uri încercate, pe două nu le-a putut deschide, sau la dicţionar este adăugat un spaţiu în faţa fiecărui caracter românesc, probabil dintr-o eroare de interpretare a formatului UTF-8).

M-am decis să-l păstrez instalat, mai ales că se poate trece foarte uşor la firmware-ul original de la Sony prin redenumirea folderului ebookapplications cu ajutorul PC-ului, urmată de Reset. Reactivarea se face denumind la loc folderul + Reset.

Foarte interesant este şi suplimentul PRS+ la firmware-ul original, care poate fi găsit aici: (folosiţi Google Translate).

Modificat de Aleph (acum 12 ani)


_______________________________________
Dacă vreunul dintre linkurile mele nu este valid, vă rog să mă anunţaţi prin MP.
Versiunile cartilor electronice - Standardul RIF1
Caractere romanesti in EPUB  De la versiunea 0.1 la versiunea 0.9 cu Word 2003 for Windows
PDF-uri foarte mici din fisierele grafice Scan Tailor  *  Clasificarea scanurilor in format DjVu

pus acum 12 ani
   
xabramburax
Membru Puf

Inregistrat: acum 12 ani
Salutare tuturor!
Am un Sony PRS-T1 si ma confrunt cu problema diacriticelor pe care nu le afiseaza la epub-urile in lb. romana. Din postarile voastre am gasit multe informatii referitoare la alte variante de Sony e-reader (PRS-350, 650, 950 etc), ca sa convertesc fisiere rtf in epub, insa rezultatul final a fost doar cu semne de intrebare pentru Ş Ţ Ă. Imi recunoaste doar  Î.
Ce ma sfatuiti sa incerc?


pus acum 12 ani
   
Eleanor28
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani

xabramburax a scris:

Salutare tuturor!
Am un Sony PRS-T1 si ma confrunt cu problema diacriticelor pe care nu le afiseaza la epub-urile in lb. romana. Din postarile voastre am gasit multe informatii referitoare la alte variante de Sony e-reader (PRS-350, 650, 950 etc), ca sa convertesc fisiere rtf in epub, insa rezultatul final a fost doar cu semne de intrebare pentru Ş Ţ Ă. Imi recunoaste doar  Î.
Ce ma sfatuiti sa incerc?

Trimite-mi un mail la si-ti explic cum sa faci daca nu te descurci cu ce-ai gasit aici.


pus acum 12 ani
   
Aleph
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 14 ani
xabramburax, din punct de vedere al compatibilităţii cu marcile de ereadere, majoritatea epub-urilor de pe forum sunt generate incorect, deci nu e surprinzător faptul că nu sunt afişate caracterele Eastern Europe (â şi î se gasesc şi în setul Western Europe, care există în firmware-ul lui PRS-T1, ele fiind afişate).

Foarte mulţi dintre noi facem epub-uri doar pentru ereaderul personal, care fie posedă în firmware fonturi cu caractere româneşti, fie oferă posibilitatea adăugării acestor fonturi prin diverse hack-uri, apărând pe RI aşa-zisele epub-uri "pentru Nook", "pentru Aldiko" sau "pentru ereader-ul meu".

Pentru maximă compatibilitate e nevoie ca în epub să se inglobeze un font conţinând caractere româneşti. Probabil că cel mai uşor e să generezi epub-urile din RTF-uri, cu ajutorul lui Atlantis Word Processor (îl găseşti pe net). Aplici peste tot în document un font potrivit pentru citire pe ecranele e-ink ale ereaderelor, si care în plus posedă atributul ce îi permite să fie înglobat (de exemplu Charis SIL Compact pe care îl poţi găsi aici , mai în josul paginii).
Deschizi apoi RTF-ul cu Atlantis şi îl exporţi ca epub:
File -> Save Special -> Save As eBook... -> Save şi bifezi opţiunea Embed fonts.
Asta este tot.

Poţi îngloba fonturi direct în epub, dar e mai laborios şi amănuntele diferă de la caz la caz.

Eleanor28, încercaţi să purtaţi discuţia aici, pentru ca lumea să afle mai multe despre generarea corectă unui epub. Mercic! 

Modificat de Aleph (acum 10 ani)


_______________________________________
Dacă vreunul dintre linkurile mele nu este valid, vă rog să mă anunţaţi prin MP.
Versiunile cartilor electronice - Standardul RIF1
Caractere romanesti in EPUB  De la versiunea 0.1 la versiunea 0.9 cu Word 2003 for Windows
PDF-uri foarte mici din fisierele grafice Scan Tailor  *  Clasificarea scanurilor in format DjVu

pus acum 12 ani
   
xabramburax
Membru Puf

Inregistrat: acum 12 ani
Multumesc pentru raspunsuril!
Am sa detaliez un pic ceea ce am facut pana acum (sunt primii pasi pe care ii fac in domeniul asta): dupa ce am citit tutorialele prezentate pe forum si informatiile referitoare la conversia documentelor in epub, am aplicat metoda descrisa de elaendil:

"Eu am gasit o metoda mai usoara (cel putin pentru mine).
Ce fac este sa deschid fisierul RTF cu notepad inainte de adaugarea in calibre si acolo sa modific pe primul rand codul ansicpg1252 in ansicpg1250 (este chiar la inceput - daca nu gasiti dati cautare)
Apoi se face conversia de la RTF la EPUB in calibre.
Cand il deschizi pe sony la mine mai trebuie sa schimb si fontul (trec de la original la oricare altul - eu am sony prs-t1).",

deoarece mi s-a parut a fi mai aproape de tipul meu de e-reader. Prima incercare de modificare a mers relativ bine, in sensul ca se puteau vedea diacriticele, insa linia de dialog aparea ca un Z. Apoi am reluat operatiunea dupa ce am modificat linia de dialog si cateva alte greseli de ortografie, am introdus si o imagine de coperta (ma rog, chichite de-ale mele!), si am convertit iarasi documentul cu Calibre. A mers si de data asta. Rezultatul a fost oarecat satisfacator pentru inceput. Dupa care am incercat sa aplic toate astea la un alt document, insa nu mi-a mai recunoscut diacriticele.
Acum o sa testez Charis si Atlantis.
Mi-ar parea rau sa nu reusesc, pentru ca am multe carti in format pdf sau rtf in lb romana.


pus acum 12 ani
   
Aleph
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 14 ani
Linia de dialog apare ca un Z atunci când in DOC e acrisă cu altceva decât endash (Alt+0150) sau emdash (Alt+0151). Acestea se convertesc bine.
Metoda cu modificarea CodePage ANSI nu am încercat-o... nu ştiu să apun de ce la a doua tentativă nu a mers.


_______________________________________
Dacă vreunul dintre linkurile mele nu este valid, vă rog să mă anunţaţi prin MP.
Versiunile cartilor electronice - Standardul RIF1
Caractere romanesti in EPUB  De la versiunea 0.1 la versiunea 0.9 cu Word 2003 for Windows
PDF-uri foarte mici din fisierele grafice Scan Tailor  *  Clasificarea scanurilor in format DjVu

pus acum 12 ani
   
bokken
Membru Gold

Inregistrat: acum 16 ani
Stimaţi autori ai epub-urilor prost făcute, ce vă declaraţi fani Calibre, chiar n-a auzit niciunul dintre voi că există (de o bună bucată de vreme) un plugin care permite automatizarea procesului de înglobare a fonturilor?
E free şi nu necesită decât un minim efort din partea voastră, o singură dată, atunci când faceţi o conversie în e-pub cu ajutorul Calibre!

Instrucţiuni de utilizare şi mai multe detalii găsiţi aici!

Deşi mă declar anti-Calibre, am încercat (din pură curiozitate) plugin-ul şi funcţionează ireproşabil! Poate îl încercaţi şi voi şi ne faceţi şi nouă ăstora care nu avem acelaşi tip de reader ca voi, viaţa mai frumoasă!


Aleph, chiar nu ai obosit de câte ori ai explicat procedura cu Atlantis-ul? Eu, după primele două încercări (de a explica acelaşi lucru), fără niciun rezultat vizibil, m-am lăsat păgubaş.
Nu pretinde nimeni stiluri şi formatări demne de ePub Zen Garden dar o minimă verificare în privinţa compatibilităţii (cel puţin în ceea ce priveşte fonturile) s-ar impune, înainte de a urca orice tip de fişier, nu numai când este vorba de e-pub...

Modificat de bokken (acum 12 ani)


pus acum 12 ani
   
xabramburax
Membru Puf

Inregistrat: acum 12 ani
Nu stiu ce sa mai zic... am incercat aproape toate variantele propuse: schimbat font (Charis SIL Compact si Libertine), Atlantis Word Processor, Sigil, Calibre, modificat codepage ansi... nu merge! Toata ziua am "bibilit" fisierele si nu reusesc s-o scot la capat... M-am bucurat la inceput, cand am facut proba cu un capitol si apoi ... nimic, Mai aveti vreo sugestie?

pus acum 12 ani
   
BlankCd
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 14 ani
--->

       A apărut noul Nook Touch cu GlowLight adică cu posibilitatea de a citi pe un ecran e-ink atunci când este întuneric fără a folosi o sursă de lumină gen lampă.

       Mai jos este o comparaţie între vechiul Nook şi noul Nook cu GlowLight. Faptul că are iluminare proprie îl face preferatul meu în acest moment, mai ales că pot seta iluminarea/luminozitatea după preferinţe.
       Abia aştept să văd la ce preţ va fi la noi, la ei este 139 $. O menţiune ar fi că la varianta cu GlowLight contrastul fonturilor este mai "light" - aproape insesizabil.






       Şi încă un review mai cuprinzător:





        Dacă cineva îşi cumpără varianta Nook cu GlowLight să ne dea şi nouă de ştire.

Modificat de BlankCd (acum 12 ani)


_______________________________________
--->  "Eu nu am regrete,
         Iar dac-ai să-ntrebi ce-a rămas la mine,
         În inimă am urme de tine
         Regrete, eu nu am regrete..."

pus acum 12 ani
   
fizikant
Membru Gold

Din: Transilvania
Inregistrat: acum 14 ani
Buna, am o problema legata de denumirea fisierelor .mobi. Acestea au forma nume carte - prenume nume autor. Pentru mine ar fi mult mai utila forma nume, prenume autor - nume carte, din ratiuni legate de ordonare si cautare.
Am incercat redenumirea, am intrat si in Properties, dar Kindle-ul (model Touch) le afiseaza tot in formatul initial. Calibre sau Mobi2Mobi imi permit sa editez metadata (deci si sa schimb denumirea fisierului), insa aceasta metoda aplicata la sute sau mii de carti ia foarte mult timp.
Aveti cumva cunoastinta de vreo metoda mai usoara?


pus acum 12 ani
   
kilimanjaro
Membru Senior

Inregistrat: acum 17 ani
Incearca Alfa eBooks Manager.
Pe langa multe altele, are si un autoRename dupa un template ales de tine. (E similar cu Mp3tag daca il cunosti.)


_______________________________________
Honoré de Balzac | Lev Tolstoi | Émile Zola | Nikolai Gogol | Aldous Huxley | I.S. Turgheniev
A.E. van Vogt | Mario Vargas Llosa | Marin Preda | I. Goncearov | Carson McCullers | Henry Lawson

pus acum 12 ani
   
fizikant
Membru Gold

Din: Transilvania
Inregistrat: acum 14 ani
@thanas, @kilimanjaro, multumesc pentru sugestii!

pus acum 12 ani
   
Aleph
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 14 ani
Găsiţi aici   dicţionarul englez-român al Academiei, în format mobi pentru Kindle şi Stardict pentru alte eReadere.

_______________________________________
Dacă vreunul dintre linkurile mele nu este valid, vă rog să mă anunţaţi prin MP.
Versiunile cartilor electronice - Standardul RIF1
Caractere romanesti in EPUB  De la versiunea 0.1 la versiunea 0.9 cu Word 2003 for Windows
PDF-uri foarte mici din fisierele grafice Scan Tailor  *  Clasificarea scanurilor in format DjVu

pus acum 12 ani
   
NeGaTiW
Membru Senior

Inregistrat: acum 17 ani
Aleph, nu stii, se poate pune un dictionar roman pe un iriver cover story? Am Oxford English dictionary pe el, dar majoritatea cartilor pe care le citesc sunt in romana si mai gasesc arhaisme pe care nu le stiu, asa ca mi-ar fi de folos un dictionar roman! Salut si mersi.

_______________________________________
Test iq -



pus acum 12 ani
   
Aleph
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 14 ani
Nu stiu daca accepta dictionare alternative. Pentru ereadere se observa ca exista doar doua posibilitati: fie se aminteste despre aceasta facilitate in manualul de utilizare (Kindle, PocketBook, Onyx), fie exista firmware-uri alternative, relativ cunoscute si accesibile, care inlocuiesc sistemul original de operare, rezolvand totodata si aceasta problema (Sony).
Pe net, la mobileread si the-ebook nu am aflat nimic, iar in alte parti nu am reusit sa gasesc un raspuns pozitiv.


_______________________________________
Dacă vreunul dintre linkurile mele nu este valid, vă rog să mă anunţaţi prin MP.
Versiunile cartilor electronice - Standardul RIF1
Caractere romanesti in EPUB  De la versiunea 0.1 la versiunea 0.9 cu Word 2003 for Windows
PDF-uri foarte mici din fisierele grafice Scan Tailor  *  Clasificarea scanurilor in format DjVu

pus acum 12 ani
   
cr33p
Membru Puf

Inregistrat: acum 12 ani
Un detinator de kobo touch poate sa-mi spuna daca a avut orice tip de probleme cu el?
optez intre kobo touch si kindle touch... iar diferenta de 30 de euro ma face sa stau pe ganduri, n-am nevoie de difuzor sau optiunea audio book oricum.
merci


pus acum 12 ani
   
ZVONACFIRST
MEMBRU DE BAZA

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 16 ani
astazi mi-a sosit Kindle Paperwhite Wi-Fi.
fata de Kindle 4 Wi-Fi este o minune, am scapat de lampa aia deranjanta pentru citit noaptea.


pus acum 12 ani
   
kye77
Membru Puf

Inregistrat: acum 12 ani

ZVONACFIRST a scris:

astazi mi-a sosit Kindle Paperwhite Wi-Fi.
fata de Kindle 4 Wi-Fi este o minune, am scapat de lampa aia deranjanta pentru citit noaptea.

si esti multumit? sunt fff multi care zic k in partea de jos a ecranului literele se vad blurate....


pus acum 12 ani
   
ZVONACFIRST
MEMBRU DE BAZA

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 16 ani
este foarte ok.
este adevarat ca in partea de jos unde sunt ledurile de iluminare a panelului imaginea este usor neuniforma dar nu este ceva deranjant.
comparativ cu coperta cu lampa pe care o foloseam la celalalt device, acum cititul noaptea pe intuneric este mult mai conformabil.
si la cititul in lumina naturala, de fapt in lumina existenta in camera, este mult mai ok, contrastul este mult imbunatatit. in functie de cantitatea de lumina avuta la dispozitie se regleaza intensitatea iluminarii panelului.

Modificat de ZVONACFIRST (acum 12 ani)


pus acum 12 ani
   
BlankCd
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 14 ani
--->

     Vreau să-mi iau şi eu unul, din păcate mai am de aşteptat până vine... dar de venit va veni. Aş fi interesat de:

     1. Ce preţ ai plătit pt. Kindle Paperwhite şi de unde l-ai cumpărat.
     2. Dacă funcţia X-Ray este disponibilă şi pentru cărţile în limba română încărcate din PC.
         
       Funcţia X-Ray este o facilitate care permite căutarea în carte, pe fiecare pagină, capitol, sau pe intreaga carte a unor nume proprii – personaje, locuri etc. Se pare că această funcţie este activă doar la cărţile descarcate de pe Amazon.
       Aceasta funcţie îţi spune de câte ori se repetă un nume propriu în carte precum şi locaţia acestuia.


       Întrebare: Ştie cineva cum se poate activa funcţia X-Ray pentru cărţile noastre în limba română din PC? Se foloseşte vreun program? Care este acel program?

Modificat de BlankCd (acum 12 ani)


_______________________________________
--->  "Eu nu am regrete,
         Iar dac-ai să-ntrebi ce-a rămas la mine,
         În inimă am urme de tine
         Regrete, eu nu am regrete..."

pus acum 12 ani
   
ZVONACFIRST
MEMBRU DE BAZA

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 16 ani
de unde l-am luat? de la sursa   sursa mea nu iti este la indemana asa ca nu are rost sa dau amanunte.
am platit exact pretul de pe Amazon, 139$.
nu am gasit functia care te intereseaza. nu inteleg de ce este asa necesara aceasta functie. carti de pe Amazon nu am luat asa ca nu pot sa te lamuresc.
asteptarea iti va fi rasplatita cand vei primi obiectul, este super.


pus acum 12 ani
   
utilitasetveritas
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 12 ani
X-Ray is not available for all Kindle books. If it isn't available for the title you're reading, the Sync button displays instead of the X-Ray button.

pus acum 12 ani
   
BlankCd
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 14 ani

utilitasetveritas a scris:

X-Ray is not available for all Kindle books. If it isn't available for the title you're reading, the Sync button displays instead of the X-Ray button.


      Ştiu utilitasetveritas că X-Ray este "activ" doar pentru unele cărţi cumpărate online.
      Sunt interesat despre metoda prin care să fie activată această funcţie pt. cărţile în limba română. Probabil folosesc un program special... habar n-am.
       Ai aici un exemplu despre X-Ray, pe la minutul 7:



_______________________________________
--->  "Eu nu am regrete,
         Iar dac-ai să-ntrebi ce-a rămas la mine,
         În inimă am urme de tine
         Regrete, eu nu am regrete..."

pus acum 12 ani
   
petrut.marian08
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani


pus acum 12 ani
   
caisa24
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani
Cine stie cum se reseteaza limba kindle 4? Acum am in italiana (a umblat cineva la el) vreau in engleza-multumesc anticipat . Ma refer la meniu desigur

Modificat de caisa24 (acum 12 ani)


pus acum 12 ani
   
deletlon
Membru Gold

Inregistrat: acum 13 ani
Nea caisa    baga te in meniu si ai sa reusesti singur.Butoneaza l putin si ai sa vezi ca nu e greu. Am kindle 3 deci informatii precise nu ti pot da.Trebuie sa existe menu/settings  (menu/settagi/lingua).

P.S Au fost o gluma primele doua cuvinte sper sa nu te superi.

Sa l stapanesti sanatos/oasa.

re ps...imi prind urechile la kindle ul 3 ce l posed......sa mor daca am gasit asa ceva...dar daca stau sa ma gandesc bine poate trebuie un resoft?????? pt a schimba limba.....ma uit pe net si revin....brb

...mda incearca sa...intra in meniu/setari...iar cand esti in setari apsa iar pe butonul meniu ar trebuia sa  apara un submeniu...incearca de acolo (daca nu apare o optiune pentru limba ( lingua) ) sa dai un factory reset....si ti l readuce la setarile din fabrica....daca zici ca era engleza...ma mai uit nitel pe net...brb





Setting your Language Preference

Kindle Touch supports Brazilian Portuguese, English (United Kingdom), English (United States), French, German, Italian, and Spanish languages. You can set your Kindle Touch to display all menus and messaging in one of these languages. When you first start your Kindle Touch it will prompt you to select your default language. You can also change it at any time.
To change the default language on your Kindle Touch:

    Press the Home button and then tap Menu.
    Tap "Settings".
    Tap "Device Options".
    Select "Language and Dictionaries" and tap "Language".
    Select the language you want to change to and tap OK.
    Tap OK again to confirm the change.

To change the language, your Kindle Touch will restart. Your content will not be affected. If you have a password associated with your Kindle Touch, you will be prompted to enter it once the device restarts.


....asa da...la kindle 4 e  usor...la kindle 3....mi e teama ca nu se poate schimba limba decat cu softuri aditionale gen duokan.....asta e.....Hai noroc.Nea caisa . 

....si mersi.De ce? Pentru ca m ai facut sa intru pe site ul amazon si sa vad ca a m update la soft pentru kindle ul meu 3   Ciao.

Modificat de deletlon (acum 12 ani)


_______________________________________
O carte pe lună. 🌒

pus acum 12 ani
   
caisa24
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani
Uff am intrat si eu pe Amazon am facut tot ce scria dar.. nimic.Pur si simplu nu gasesc  "Settings".Ma gandeam ca italiana mea de balta este motivul.Oricum iti multumesc mai incerc,am apasat pe tot ce era in menu.Nu am conexiune wi-fi are vreun bai?Nu am touch doar wi-fi.

pus acum 12 ani
   
utilitasetveritas
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 12 ani
TIne apasat butonul ON/OFF timp de 20 de secunde.
O sa pierzi tot continutul KIndleului, daca  e necesar fa o copie a fisierelor.
De regula iti cere sa alegi limba la pornire... la Touch.





Uite si resetarea din Setari:





Modificat de utilitasetveritas (acum 12 ani)


pus acum 12 ani
   
Pagini:  1 2 3 4 5  

Mergi la