Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Lista de useri | Cauta | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
bibi19
Femeie
22 ani
Constanta
cauta Barbat
24 - 55 ani
Forum Romania Inedit / Carti in limba romana / ** Literatura romana si universala - IN LUCRU Moderat de Stelevadris, cuculean, nch, uncris Topic inchis /
Autor
Mesaj Pagini: 1 ... 14 15 16 17 18
falconer
Online
Membru Gold

Inregistrat: acum 7 ani
Craciun fericit! O cartulie ;
Alexandru Baciu - Scrisoarea de recomandare
Editura Vinea, 1996   
scan pdf,djvu,ocr corectat prin citire,coperti

http://www.fileshare.ro/e3171948168

Lectura placuta! Sarbatori fericite!


pus acum 4 ani
   
elenaenad
Membru Junior

Inregistrat: acum 5 ani
Alessandro Piperno - Cu cele mai rele intentii (scan - gasit pe net)
Anul 2008
Colectia Raftul Denisei

http://www.fileshare.ro/e3171949197

Cu cele mai rele intentii este o fresca insolita a inaltei societati romane, pe durata a patru decenii, urmarind destinul familiei naratorului, clanul lui Beppy Sonnino. Evocand aceasta lume pestrita, extravaganta si ridicola, orice umbra de tandrete se preface, in ochii tanarului descendent al clanului, Daniel Sonnino, in umor negru si miscatoare ironie. Iar sarcasmul sau nu iarta pe nimeni, si cu atat mai putin pe sine insusi.

Cand, la zece ani, cu prilejul inmormantarii bunicului sau, Daniel Sonnino afla ca, fiind fiul unei familii mixte alcatuite dintr-un tata evreu si o mama catolica, nu poate fi socotit nici evreu si nici catolic pe deplin, sentimentul excluderii capata in ochii lui proportiile unui stigmat ce va apasa asupra intregii sale vieti. Incepand din acel moment, el se va vrea altfel: altfel decat vitalul, cinicul si imprevizibilul sau bunic, altfel decat snobul sau tata, altfel decat colegii de liceu, toti copii de bani gata. Si va reusi din plin, tinandu-se departe de afacerile familiei si dedicandu-se literaturii, inlocuind sexualitatea debordanta a bunicului Beppy cu un fetisism impenitent, afisand o nepasare fata de conventii in totala contradictie cu uzantele clanului Sonnino sau acceptand sa sufere ca nici un alt tanar din generatia sa din pricina unei iubiri neimpartasite. Mai presus de toate insa, Daniel nu va mai putea privi lumea fara sa vada grotescul fiecarui chip ce-l inconjoara, al fiecarui gest facut in preajma sa si tocmai din aceste chipuri si aceste gesturi este alcatuita ampla fresca a societatii romane a ultimelor patru decenii, pe care Daniel Sonnino – un alter ego al autorului – o zugraveste in aceasta adevarata saga a clanului Sonnino.


14KB

Modificat de elenaenad (acum 4 ani)


pus acum 4 ani
   
stelus
Membru Senior

Inregistrat: acum 9 ani
Si pentru copii si "copii", am gasit pe net 2 scanuri cu Haplea.
Numai ca unul e corect numai pina la pagina 15, apoi adauga din volumul mai "vechi" cu 1 an. Dar oricum...
Asta fiindca nu m-am priceput sa urc la copii. Dar cum si adultii de azi au fost copii...
Daca are cineva cartea aparuta in 1971 (Alte nazdravanii... ) si o poate scana, ar fi super.
Arhiva neparolata cu 2 fisiere pdf.
http://www15.zippyshare.com/v/K3na2vyX/file.html

Modificat de stelus (acum 4 ani)


pus acum 4 ani
   
balder
Membru Puf

Inregistrat: acum 7 ani

Allan Combs, Mark Holland - SINCRONICITATE. În spatele evenimentelor se află ţesătura subtilă a destinului (v.0.9) - 2008
doc + DjVu
   
Fiecare dintre noi a trăit sincronicităţi. Coincidenţe stranii şi semnificative, ce par guvernate de legi necunoscute. Cartea de faţă este o incursiune tulburătoare şi uneori şocantă în adâncurile misterioase ale întâmplării, o investigaţie a însăşi texturii destinului. Este o încercare de a descifra felul în care ne este alcătuita viaţa.
Carl Gustav Jung a inventat termenul de „sincronicitate” ca să descrie coincidenţele pline de sens pe care noţiunile convenţionale de timp şi cauzalitate nu le pot explica. Împreună cu marele fizician cuantic Wolfgang Pauli, Jung a căutat să prezinte aceste coincidenţe ca pe nişte fenomene care implică psihicul şi materia, ştiinţa şi spiritul, furnizând astfel explicaţii raţionale pentru evenimente parapsihologice cum ar fi telepatia, precogniţia şi intuiţia.
Sincronicitate  examinează opera lui Jung şi Pauli, ca şi pe a celebrilor oameni de ştiinţă Paul Kammerer, Wemer Heisenberg şi David Bohm. Autorii se angajează într-o discuţie incitantă despre sincronicitate aşa cum o ilustrează mitologiile antice şi moderne, îndeosebi legenda greacă a lui Hermes Trismegistos. Abordarea lor transdisciplinară unică, presărată generos cu anecdote din viaţa cotidiană şi din literatură, oferă o explorare accesibilă şi inteligentă a acestui concept intrigant şi totodată o întrezărire a tiparului ascuns al lumii.


pus acum 4 ani
   
Cleo2001
VETERAN

Inregistrat: acum 9 ani
Repostare din sacul lui Moș Crăciun

Rosamunde Pilcher, născută în 1924 în Cornwall, Marea Britanie, este autoare a numeroase romane și povestiri cu peste 60 de milioane de cărți vândute în întreaga lume. Până în anul 1969, Rosamunde Pilcher și-a semnat scrierile cu pseudonimul Jane Fraser. Multe dintre romanele ei au fost transpuse pe ecran.
Două dintre cărțile ei, „Căutătorii de scoici” și „Septembrie”, au captat interesul cititorilor din întreaga lume, numărându-se printre cele mai iubite romane ale ultimului deceniu.

Rosamunde Pilcher – Septembrie

Versiune: 1.0
Format: Docx, DjVu, Epub, Mobi
Editura: RAO
An de apariție: 2009

„Septembrie”, unul dintre cele mai bune romane ale lui Rosamunde Pilcher, fapt confirmat de uriașul  succes la public, este o frumoasă poveste plină de intrigi și suspiciuni, care se petrece în ținuturile izolate ale Scoției.
Odată cu venirea primăverii, când dealurile Scoției parcă prind viață, încep pregătirile pentru o petrecere care va avea loc în luna septembrie. Invitațiile îi cheamă acasă pe oamenii la care Violet Aird ține cel mai mult. Alexa, nepoata sensibilă și delicată, e pentru prima oară îndrăgostită, în timp ce Edmund e pe cale să se despartă de Virginia, din pricina dorinței lui încăpățânate de a-l trimite pe băiețelul lor la o scoală-internat.
Este apoi Pandora, frumoasa, strălucitoarea fiică rătăcitoare, plecată din acele locuri cu douăzeci de ani in urmă. Cu toții se vor întâlni în Scoția, în septembrie.

O carte de neuitat, despre întoarceri acasă și povesti de dragoste, despre prietenii, trădări, iertare și iubire.

Romanul a fost ecranizat în 1996 , avându-i în distribuție pe Michael York, Edward Fox, Jaqueline Bisset, Mariel Hemingway.


pus acum 4 ani
   
stefi_todo
Membru Senior

Inregistrat: acum 9 ani
Preluat de la Moş Crăciun

James Frey si Nils Johnson-Shelton - Endgame (v1.0) doc, epub, mobi si scan djvu.În Endgame. Jocul Final: Convocarea, volumul 1 al trilogiei Endgame, eşti martor la căutarea primei Chei dintre cele trei care vor salva lumea. În paginile romanului este înscrisă o enigmă, pe care eşti invitat să o dezlegi.

Oare exuberanţa va învinge puterea?
Prostia va fi mai presus de bunătate?
Lenea va birui frumuseţea?
Învingătorul va fi bun sau rău?
Există un singur mod de a afla.
Jucaţi.
Supravieţuiţi.
Descifraţi.
Oameni ai Pământului.
Jocul Final a început.

James Frey s-a născut în Cleveland. Toate cărţile lui – O mie de fărâme, Prietenul meu Leonard, Dimineaţă însorită şi Testamentul Final al Sfintei Biblii – au fost bestselleruri internaţionale.

Nils Johnson-Shelton este coautorul succesului editorial Niciun înger. Chinuitoare mea călătorie incognito în Cercul Secret al Îngerilor Iadului. Este şi autorul seriei pentru adolescenţi Cronici din lumea de dincolo, publicată de Full Fathom Five.

Endgame este un fenomen mondial, primul proiect interactiv carte-joc, apărut în 30 de ţări. Cu aplicaţia mobilă creată de Niantic Labs de la Google poţi să joci în viaţa reală o versiune a Jocului Final, fiind liber să alegi o seminţie şi să lupţi cu ceilalţi.

Pământ. Acum. Astăzi. Mâine.
Jocul Final e real, Jocul Final a început.
Viitorul e nescris.
Ce va fi va fi.

12 Jucători. Tineri, dar din seminţii străvechi. Din care se trage toată omenirea. Şi care au fost create şi alese cu mii de ani în urmă.
De atunci Jucătorii se pregătesc neîncetat.
Nu au puteri supranaturale.
Niciunul nu poate să zboare, să transforme plumbul în aur sau să-şi vindece rănile.
Când le sună ceasul, Jucătorii mor. Mor ei, murim şi noi.
Jucătorii sunt moştenitorii Pământului şi ei trebuie să rezolve Marea Enigmă a Salvării.
Unul dintre ei trebuie să reuşească, altminteri vom pieri cu toţii.
Citeşte cartea.
Găseşte indiciile. Descifrează enigma.
Există un singur câştigător.
Jocul Final e real.
Jocul Final a început.

Modificat de stefi_todo (acum 4 ani)


pus acum 4 ani
   
stefi_todo
Membru Senior

Inregistrat: acum 9 ani
Preluat de la Moş Crăciun

R.J. Palacio – Minunea (v1.0) doc, epub, mobi si scan djvu.„Nu vă voi descrie cum arăt. Indiferent ce grozăvie v-aţi imagina, probabil că este mai rău.”

August Pullman este un băiat de zece ani care a avut ghinionul de a se naşte cu o teribilă diformitate facială. Pentru a-l proteja de privirile şi vorbele răutăcioase ale oamenilor, părinţii săi îl educă acasă, dar într-o zi hotărăsc că a venit vremea ca Auggie să meargă la şcoală.

Minunea este o poveste emoţionantă despre curaj şi bunătate, despre integrare şi acceptare, scrisă cu sensibilitate şi umor. „Nu judeca după aparenţe” pare să fie ideea de la care porneşte R.J. Palacio, iar una dintre cheile de lectură este dată de replica vulpiţei din Micul prinţ: „Nu poţi vedea bine decât cu inima. Esenţialul e invizibil pentru ochi.”

Modificat de stefi_todo (acum 4 ani)


pus acum 4 ani
   
stelus
Membru Senior

Inregistrat: acum 9 ani
Tracy Chevalier
Fata cu cercel de perla
Ed POLIROM, 2003
Traducerea Horia Florian Popescu
V1.0 ianuarie 2016
fisiere doc si scan- pdf, neparolate


Va ofer acum Fata cu cercel de perla, un roman despre cum a fost creata pictura cu acelasi titlu de pictorul Vermeer.
Pe mine povestea si romanul m-au fascinat din citeva motive. Primul este ca autoarea, americana de origine, creeaza lumea Olandei de la 1600 foarte realist, semn ca a petrecut multe ore in biblioteci. Apoi ca plecind de la o imagine creeaza o istorie fascinanta si interesanta despre cum a luat nastere acel tablou.
Dar nu numai atit, ci aflam despre cum se picta atunci si cum se preparau vopselele, despre viata de familie…
Uneori m-am gindit la Legenda Mesterului Manole, ca pentru ceva durabil este nevoie de un sacrificiu. Aici nu e vorba de un sacrificiu suprem, dar totusi e vorba de o pasiune macar de o parte, iar gaurirea urechii si singele curs este si el un sacrificiu.
Va sugerez sa cititi prefata, cartea si iar prefata. De asemenea, si filmul e destul de bine facut, respectind in esenta carte si reusind sa transmita tensiunea din roman.
Si va mai recomand de asemenea documentarul pus si pe RI despre o ipoteza a modului de pictura a lui Vermeer…


pus acum 4 ani
   
stefi_todo
Membru Senior

Inregistrat: acum 9 ani

Paulo Giordano – Singurătatea numerelor prime [v1.0]
Editura: RAO
An: 2009
Traducerea: Cerasela Barbone
Formate: doc, epub, mobi, djvu
După scanul pdf luat de undeva de pe internet.
DOWNLOAD

După întâmplările traumatizante care au avut loc în copilăria lor, destinul lui Matia şi al lui Alice sunt definite de capacitatea alterată a fiecăruia de a se integra într-un circuit firesc al lumii.
Singurătatea numerelor prime este o carte despre singurătate, experimentată profund, care, în loc să netezească drumul spre iubire, prin recunoaşterea sinelui în celălalt, îl face aproape imposibil de finalizat.
Emoţionantă şi provocatoare la nivelul condiţiei umane, naraţiunea conduce spre un final care nu are în vedere bucuria, poate prea facilă, a iubirii salvatoare, ci pe cea a regăsirii de sine, menită să restabilească echilibrul precar dintre întâmplare şi alegere.


pus acum 4 ani
   
nosugar
Online
Membru Gold

Inregistrat: acum 4 ani
Ian McEwan - Pe plaja Chesil(pdf scan)

Denumire: Ian McEwan - Pe plaja Chesil
Autor: Ian McEwan
Gen: Fiction & Literature
An: 2007
Limba: Română
Format: PDF
Calitate: Pagini Scanate
Pagini: 269
Editura: Polirom

http://www78.zippyshare.com/v/8gHC5xcC/file.html

In vara anului 1962, cu putin inainte ca The Beatles sa devina faimosi, Edward si Florence se casatoresc in orasul universitar Oxford. Ceremonia decurge bine, serviciile sunt satisfacatoare, petrecerea, vesela si, in sfarsit, cei doi raman singuri. Sunt fericiti, poate un pic prea emotionati. Iau cina intr-un loc numit plaja Chesil, asteptandu-si noaptea nuntii. Cu o acuratete innebunitoare, vom afla povestea acestei nopti, care, incalcand orice simt al firescului, nu se mai consuma. Cei doi tineri traiesc drama unei crize sexuale intr-o epoca in care conversatiile despre asemenea dificultati sunt imposibil de purtat. „Ce i-a oprit?“, noteaza autorul, „personalitatile lor, trecutul, inocenta si temerile, timiditatea, o sensibilitate excesiva, lipsa experientei sau a unor maniere ceva mai dezinvolte, sa fi fost poate reversul unei prohibitii religioase, englezismul din ei si clasa sociala? Nimic atat de important?“. Edward si Florence sunt cu adevarat un cuplu ciudat. Amandoi inteligenti si educati, dar diferiti - poate nu neaparat in mod ireconciliabil, daca ar fi reusit sa vorbeasca sincer unul cu altul.


54.5KB

Modificat de nosugar (acum 4 ani)


pus acum 4 ani
   
nosugar
Online
Membru Gold

Inregistrat: acum 4 ani
Jesús Díaz - Spune-mi ceva despre Cuba( scan gasit in spatiul virtual)

Gen: Fiction & Literature
An: 2007
Limba: Română
Format: PDF
Calitate: Pagini Scanate
Pagini: 223
Editura: Humanitas

http://www30.zippyshare.com/v/3Crxw5sY/file.html

Nevoit să petreacă o săptămâna în plin soare pe terasă unui bloc din Miami că să capete înfăţişarea unui plutaş cubanez emigrat clandestin căruia guvernul american i-ar acordă cu uşurinţă azil politic, dentistul Stalin Martínez rememorează evenimentele care l-au împins în această situaţie ingrată. Șansă de a fi primit fără probleme în Statele Unite a ratat-o când a ajuns prima oară în Florida, din greşeală, pe un feribot deturnat de un grup de muzicanţi. Deşi fratele lui, cetăţean american cu acte-n regulă, îl imploră să rămână, iar viaţă lui la Havana e un lung şir de umilinţe şi lipsuri, Stalin preferă să se întoarcă la soţia lui, Idalys, senzuală dansatoare de cabaret râvnită de nenumăraţi bărbaţi. Dar regăsirea cu familia şi femeia iubita se va transformă într-un laborios coşmar tragi-comic din care Stalin, de dată această, va dori să scape. Numai că, desigur, soluţia lui va fi cea mai complicată dintre variantele posibile..


48.2KB


pus acum 4 ani
   
balder
Membru Puf

Inregistrat: acum 7 ani

Hărţi mentale - Tony Buzan, Barry Buzan // 2012 (v.0.9)
djvu + doc

Cartea de faţă aduce în discuţie un sistem revoluţionar de planificare şi organizare care a schimbat deja vieţile a milioane de oameni din întreaga lume. Conceptul de hartă mentală, sau „briceag elveţian al creierului“, cum a mai fost denumit, reprezintă o transformare radicală a vechilor metode de luare a notiţelor, menită să simplifice şi să dezvolte atât abilităţile organizatorice, cât şi pe cele creative. Amploarea luată de acest fenomen se traduce în peste 250 de milioane de oameni care folosesc tehnicile euristicii mentale în sitemul educaţional şi în mediul de afaceri.
Pe lângă explicarea tuturor regulilor de realizare a unei hărţi mentale, perfect aplicabile oricărui domeniu în care doriţi să vă dezvoltaţi, oricărei decizii pe care doriţi să o luaţi sau oricărei probleme cu care vă confruntaţi, cartea cuprinde şi reproducerile exacte ale unor hărţi mentale realizate atât de oameni obişnuiţi, cât şi de genii şi personalităţi marcante, toate acestea ilustrând incredibila putere transformatoare şi creativă a acestor tehnici.

Modificat de balder (acum 4 ani)


pus acum 4 ani
   
kilimanjaro
Membru Senior

Inregistrat: acum 13 ani
Per Olof Ekström - N-a dansat decât o vară

doc v1.0, djvu, epub & mobi


Versiune: 1.0
Traducere: Maria şi Petre Banuş
Editura: UNIVERS
Apariţie: 1971
Număr pagini: 386


_______________________________________
Honoré de Balzac | Lev Tolstoi | Émile Zola | Nikolai Gogol | Aldous Huxley | I.S. Turgheniev
A.E. van Vogt | Mario Vargas Llosa | Marin Preda | I. Goncearov | Carson McCullers | Henry Lawson

pus acum 4 ani
   
nosugar
Online
Membru Gold

Inregistrat: acum 4 ani
Diane Setterfield - A treisprezecea poveste
Autor: Diane Setterfield
Gen: Fiction & Literature
An: 2008
Limba: Română
Format: PDF
Calitate: eBook
Pagini: 269
Editura: Humanitas

http://www38.zippyshare.com/v/CawuNiqf/file.html

"Spune-mi adevărul!" sunt cuvintele care le leagă pe celebra scriitoare Vida Winter şi pe tânăra autoare de biografii Margaret Lea, făcându-le să-şi vadă destinele în oglindă. Vida Winter le-a dat jurnaliştilor nu mai puţin de nouăsprezece variante contradictorii ale biografiei ei bântuite de vechi şi periculoase secrete de familie. Margaret Lea şi-a făcut o profesie din a înlătura carnea ficţiunii şi a descoperi scheletul faptelor reale, întrucât îi plac poveştile de modă veche, cu finaluri fără echivoc. Secretele adânci, iubirile netrăite, fantomă geamănului pierdut reprezintă puntea de legătură între cele două personaje. Când se uită în oglindă, fiecare zăreşte chipul îndurerat al altcuiva. Împreună, Vida şi Margaret vor străbate hăţişurile unei istorii personale ce oscilează între nebunie şi dragoste obsesivă, între minciună şi jumătăţi de adevăr. Treptat, paginile albe ale enigmaticei poveşti -- a treisprezecea -- pe care scriitoarea nu vrea să o depene îşi vor dezvălui taina


56KB


pus acum 4 ani
   
hunyade
Membru Senior

Din: Campulung Muscel
Inregistrat: acum 12 ani
Gasiti aici versiunea v1.0 la " Ian McEwan - Pe plaja Chesil"
https://yadi.sk/d/QvoEcQ_pnW3dB


nosugar a scris:

Ian McEwan - Pe plaja Chesil(pdf scan)

Denumire: Ian McEwan - Pe plaja Chesil
Autor: Ian McEwan
Gen: Fiction & Literature
An: 2007
Limba: Română
Format: PDF
Calitate: Pagini Scanate
Pagini: 269
Editura: Polirom

http://www78.zippyshare.com/v/8gHC5xcC/file.html

In vara anului 1962, cu putin inainte ca The Beatles sa devina faimosi, Edward si Florence se casatoresc in orasul universitar Oxford. Ceremonia decurge bine, serviciile sunt satisfacatoare, petrecerea, vesela si, in sfarsit, cei doi raman singuri. Sunt fericiti, poate un pic prea emotionati. Iau cina intr-un loc numit plaja Chesil, asteptandu-si noaptea nuntii. Cu o acuratete innebunitoare, vom afla povestea acestei nopti, care, incalcand orice simt al firescului, nu se mai consuma. Cei doi tineri traiesc drama unei crize sexuale intr-o epoca in care conversatiile despre asemenea dificultati sunt imposibil de purtat. „Ce i-a oprit?“, noteaza autorul, „personalitatile lor, trecutul, inocenta si temerile, timiditatea, o sensibilitate excesiva, lipsa experientei sau a unor maniere ceva mai dezinvolte, sa fi fost poate reversul unei prohibitii religioase, englezismul din ei si clasa sociala? Nimic atat de important?“. Edward si Florence sunt cu adevarat un cuplu ciudat. Amandoi inteligenti si educati, dar diferiti - poate nu neaparat in mod ireconciliabil, daca ar fi reusit sa vorbeasca sincer unul cu altul.


Modificat de hunyade (acum 4 ani)


_______________________________________
„Nu este alta mai frumoasă şi mai de folos zăbavă decât cetitul cărţilor…”, Miron Costin - “De neamul Moldovenilor”

pus acum 4 ani
   
Cleo2001
VETERAN

Inregistrat: acum 9 ani


Anchee Min – Perla Chinei

Format: scan PDF și coperte
Data apariției: 2010
Editura: Polirom
Titlu original: Pearl of China

Conceput ca o biografie ficțională a renumitei scriitoare americane Pearl Buck, romanul Perla Chinei (2010) cucerește încă de la primele pagini prin ineditul perspectivei, lirismul imaginilor și intensitatea cu care descrie realitățile dure ale unei Chine în tranziție. Bazându-și întregul roman pe prietenia fictivă dintre Pearl Buck și Willow Yee, Anchee Min relatează evenimentele marcante din viața scriitoarei din perspectiva acesteia din urmă. Ea zugrăvește cu naturalețe copilăria micuței Pearl în orășelul Chin kiang, ca fiică a unor misionari prezbiterieni, perioada studiilor din Shanghai și Statele Unite, eșecul căsătoriei cu Lossing Buck și tragedia bolii incurabile a unicei sale fiice. Un loc special îl au în roman refugiul în literatură, povestea de dragoste cu renumitul poet chinez Hsu Chih mo și durerosul exil impus de autoritățile comuniste, ce o silește să rămână până la moarte departe de China, locul care pentru ea înseamnă acasă. Perla Chinei este o minunata apologie a prieteniei și a imensei iubiri a scriitoarei pentru această țară exotică și pentru locuitorii ei, care se face simțita în toate cărțile sale și care i a adus un binemeritat Premiu Nobel.

Anchee Min este autoarea bestsellerurilor Împărăteasa Orhidee și Ultima împărăteasă.


pus acum 4 ani
   
Cleo2001
VETERAN

Inregistrat: acum 9 ani


Debra Dean – Madonele din Leningrad

Format: scan PDF și cop.1
Data apariției: 2008
Editura: Nemira
Titlu original: The Madonnas of Leningrad

Bestsellerul Madonele din Leningrad este romanul de debut al scriitoarei de origine americană Debra Dean. Cartea a obținut numeroase premii și a fost tradusă în mai mult de paisprezece limbi.
Marina si Dmitri, un cuplu de exilați ruși ce trăiesc în America de patruzeci de ani, merg la nunta nepoatei lor, unde Marina, care suferă de Alzheimer, trăiește momente de confuzie, sub privirile neputincioase ale apropiaților.
În mintea bătrânei prezentul devine de nerecunoscut pentru a lăsa loc fantomelor trecutului. În toamna anului 1941, când trupele germane se apropiau de Leningrad, anunțând un lung și greu asediu, Marina, ghid al muzeului Ermitaj din Sankt-Petersburg, și colegii ei se grăbesc să salveze toate capodoperele din muzeu și să se ascundă în pivnițe, în timp ce bombardamentele se intensificau.
Din când in când, Marina iese din adăpostul subteran și parcurge sălile goale ale Ermitajului, pe pereții căruia nu mai atârnau decât ramele. Bătrâna Anya o învață „să vadă”, doar prin puterea cuvintelor, pânzele de-acum absente.

Modificat de Cleo2001 (acum 4 ani)


pus acum 4 ani
   
Cleo2001
VETERAN

Inregistrat: acum 9 ani


Monika Peetz – 7 zile fără

Format: scan PDF și cop.1
Data apariției: aprilie 2014
Editura: Baroque Books
Titlu original: Sieben Tage ohne, 2012

„Primum non nocere. În primul rând, să nu faci rău.“ - Monika Peetz, 7 zile fără

Doamnele de marţi. Şi noua lor aventură.
Cinci prietene, cinci personalităţi atât de diferite, dar urmărite de acelaşi gând: să lase în urmă agitaţia lumii în care trăiesc, să scape de griji şi să slăbească. Aşa sună porunca. Iar noua lor aventură se va dezlănţui la Achenkirch, un castel izolat, transformat în hotel, o împărăţie a curelor de slăbire. Şapte zile fără distracţii. Fără telefon, fără internet, fără bărbaţi, fără familie, fără serviciu. Dar, din păcate, şi fără mâncare. Teoretic. Chinurile foamei, regulile stricte şi problemele din ce în ce mai sâcâitoare le împing să recurgă la tot felul de tertipuri, ameninţând serios succesul escapadei lor. În loc de relaxare – neînţelegeri, certuri şi nopţi albe. Iar Eva se va confrunta cu cea mai grea încercare din viaţa ei. Şi va descoperi că există secrete de familie de care e bine să nu încerci să te apropii niciodată...


pus acum 4 ani
   
nosugar
Online
Membru Gold

Inregistrat: acum 4 ani
Laura Restrepo - Dulce companie
Autor: Laura Restrepo
Gen: Fiction & Literature
An: 2008
Limba: Română
Format: PDF
Calitate: eBook
Pagini: 78
ISBN: 978-973-689-241-7
Editura: Humanitas
http://www40.zippyshare.com/v/WQmeYXpF/file.html

Când o reporteră la o revistă de mondenităţi este trimisă să investigheze apariţia miraculoasă a unui înger într-unul dintre cele mai sărace cartiere ale Bogotei, nimeni nu se aşteaptă că povestea să conţină vreun sâmbure de adevăr. Nici şeful acesteia, şi cu atât mai puţin ea însăşi, o natură raţională şi sceptică. Mai ales că îngerul locuieşte într-o casă din cartierul Galileea, are o mamă şi un frate, şi nevoi ca toţi oamenii. Dar când acesta se dovedeşte a fi de o frumuseţe neomenească, o adevărată enigmă pentru toţi cei din jur, pe care îi fascinează cu privirea să hipnotică şi lumina pe care o iradiază, lucrurile se complică. Convertit peste noapte într-un soi de entitate protectoare a locului, îngerul cu o mie de nume şi nici unul pare să sufere de o maladie stranie, pe care psihiatrii o numesc epilepsie, iar credincioşii din cartierul Galileea sfinţenie. Pe măsură ce investigaţia jurnalistică avansează, ies la iveală tot mai multe secrete dar începe şi o superbă poveste de dragoste. Unde se află adevărul, cine este misteriosul înger care vindecă bolile trupului şi ale sufletului şi este oare posibilă iubirea dintre o făptură celestă şi una omenească?


45.2KB


pus acum 4 ani
   
cr1st1an
Membru Puf

Inregistrat: acum 5 ani
Eric Emmanuel Schmitt - Visatoarea din Ostende
http://www.fileshare.ro/e31409420
Scan gasit pe net.


77.2KB

Modificat de cr1st1an (acum 4 ani)


pus acum 4 ani
   
costiber
Membru Gold

Inregistrat: acum 7 ani
Eric Emmanuel Schmitt - Visatoarea din Ostende

djvu, doc v.1.0
http://www.mediafire.com/download/fp2rl ... Ostende.7z

Modificat de costiber (acum 4 ani)


pus acum 4 ani
   
falconer
Online
Membru Gold

Inregistrat: acum 7 ani
Buna ziua!
Maurice Dekobra - Madona din tren
editura "Libra" ,colectia "Restituiri", 1990,
scan pdf,djvu,rtf,coperti


http://www.fileshare.ro/e3172004270


Lectura placuta!


pus acum 4 ani
   
Janus_Bifrons
Membru Junior

Inregistrat: acum 8 ani
Un scan DjVu și un rtf care ar vrea să se apropie de V.1.0.

Don DeLillo - ZGOMOTUL ALB

Traducere: Horia-Florian Popescu
Editura LEDA, 2007

„Zgomotul alb, roman negru, citadin şi sociologic, aparţine unuia dintre cei mai mari scriitori americani în viaţă, şi explorează mai multe teme care au apărut în cea de-a doua jumătate a secolului trecut – consumismul excesiv, saturaţia produsă de mass-media, intelectualismul în căutarea noutăţii, conspiraţiile secrete, dezintegrarea şi reîntregirea familiilor, şi virtuţile potenţial pozitive ale violenţei umane.”

link invalid.


37.6KB

Modificat de vennetakys (acum 4 ani)


pus acum 4 ani
   
Aleph
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 10 ani


Titlu:  Teatru
Autor:  Corneille
An:  1983
Editura:  Univers
Pagini:  633
Scan:  600 dpi B&W
Format:  DjVu + layer OCR + Cuprins
Calitate:  Medie
Mărime:  4,9 Mb


_______________________________________
Dacă vreunul dintre linkurile mele nu este valid, vă rog să mă anunţaţi prin MP.
Versiunile cartilor electronice - Standardul RIF1
Caractere romanesti in EPUB  De la versiunea 0.1 la versiunea 0.9 cu Word 2003 for Windows
PDF-uri foarte mici din fisierele grafice Scan Tailor  *  Clasificarea scanurilor in format DjVu

pus acum 4 ani
   
Cleo2001
VETERAN

Inregistrat: acum 9 ani
Naghib Mahfuz – Pălăvrăgeală pe Nil

Versiune: 1.0
Format: docx, epub și mobi


pus acum 4 ani
   
Pagini: 1 ... 14 15 16 17 18   Topic inchis /
Mergi la