Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Lista de useri | Cauta | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
mememe12 la Simpatie.ro
Femeie
23 ani
Bucuresti
cauta Barbat
23 - 80 ani
Forum Romania Inedit / Carti in limba romana / [T] Literatura Universala (nesortate) Moderat de Stelevadris, cuculean, naid, nch, uncris  
Autor
Mesaj Pagini:  1 2 3 4 ... 21
cuculean
Moderator

Inregistrat: acum 13 ani
In acest topic se vor posta carti ale autorilor straini ce nu pot fi postate pe topicuri de autor sau topicuri cu tematică restrânsă.
Când avem condiţii pentru a deschide un nou topic, aceste carti vor fi postate la locul lor.

Pe acest topic se postează:
     - carti minim versiune V.1.0 insotite de scan-control sau confruntate cu cartea tiparita;
     - carti versiuni sub V.1.0 doar însoţite de scan-control.


pus acum 6 ani
   
falconer
Online
Membru Gold

Inregistrat: acum 9 ani
Buna seara!

Pierre Moustiers - Iarna unui gentilom
Editura: Univers, 1975, colectia "Romanului istoric"
Format: scan pdf, djvu, rtf, coperti

Lectura placuta!

[t] literatura universala buna seara! pierre moustiers iarna unui univers, 1975, colectia scan pdf,

123.4KB


pus acum 6 ani
   
nosugar
Online
Membru Gold

Inregistrat: acum 6 ani
Istoria lecturii - Alberto Manguel (scan)    Link alternativ   Coperta

Editura: NEMIRA, 2011
Nr. pagini: 416


Istoria lecturii este o celebrare spectaculoasa a rasei umane. De la tablitele cerate la CD-ROM, de la hotii de carti la incendiatorii de carti, de la bufonii la sfintii cartilor, eseul de fata (condimentat cu 140 de ilustratii) despre misterele cititului urmeaza firul istoriei tumultuoase, in varsta de 6 000 de ani, a cuvantului scris, al carei adevarat erou este, de fapt si de drept, cititorul. Daca va place sa cititi, in sfarsit v-ati descoperit povestea.

[t] literatura universala istoria lecturii alberto manguel   link nemira, 2011nr. pagini:

30.2KB


pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 10 ani

Pius Alibek (n. 1955, Ankawa, oraş asirian creştin în nordul Irakului, aşa-numitul Kurdistan irakian, un oraş frământat de probleme etnice, religioase şi politice), descendent al unei familii asiro-caldeene din Kurdistanul irakian, filolog şi romancier, a emigrat în Spania în 1981.   
La o vârstă fragedă, Pius Ŕlibek s-a mutat cu părinţii în sudul Irakului, în oraşul Bassora. A fost un copil neastâmpărat şi răzvrătit, care şterpelea vinetele din grădina bunicii şi se lua la trântă cu colegii de la şcoală. În pragul adolescenţei, a intrat la seminarul preoţilor iezuiţi din Bagdad, împotriva voinţei tatălui său. Acolo, s-a format din punct de vedere intelectual şi a învăţat să gândească pe cont propriu, asumându-şi cu îndrăzneală consecinţele. Apoi, în primii ani ai guvernului lui Saddam Hussein, a intrat la Universitate ca student la filologie engleză. Războiul cu Iran a izbucnit la doar 24 de zile după ce Pius Ŕlibek terminase armata. În timpul războiului, avea să rătăcească prin deşert vreme de doi ani. La scurt timp după aceea, a părăsit Irakul natal hotărât să ajungă la Londra, dar s-a oprit în Barcelona. Este şi momentul care pune punct naraţiunii.

Pius Alibek - Rădăcini nomade (V.0.8 + scan)
Editura: Meteor Press, 2012
Traducere: Oana Dana-Balaș
288p
Romanul ne dezvăluie o altă faţă a Irakului: privirea copilului, adolescentului şi tânărului Pius ne poartă într-o cultură şi o epocă nu foarte bine cunoscute, în ritmul unei proze plăcute şi elegante, străbătută de o inconfundabilă undă de tandreţe. Un roman foarte bine primit de critică.

Modificat de menadel (acum 5 ani)


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile https://yadi.sk/d/C7KtNd7syuV2B

pus acum 6 ani
   
bogwol
Membru Senior

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Nikolai Pavlov - Ancora ramane in adanc (v 1.0)

_______________________________________
Din orice experienta se invata cate ceva, mai ales din cele neplacute

pus acum 6 ani
   
cr1st1an
Membru Puf

Inregistrat: acum 7 ani
Eric-Emmanuel Schmitt - Evanghelia dupa Pilat v 1.0

Evanghelia dupa Pilat v 1.0
Evanghelia dupa Pilat v 1.0 - link alternativ

[t] literatura universala schmitt evanghelia dupa pilat dupa pilat dupa pilat 1.0 link alternativ

91.3KB


pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 10 ani


Marc Winegardner ( născut pe 24 noiembrie, 1961) este scriitor american născut și crescut în Bryan, Ohio. A publicat o colecție de povestiri scurte în 2002.
Romanele sale din seria Nașul continuă povestea familiei Corleone reprezentată de Mario Puzo în The Godfather.

Mark Winegardner - Întoarcerea nașului (V.0.8 + scan)
Ediruea: RAO, 2008
Traducere: Diana Tutuianu
640pÎn urmă cu aproape patru decenii, Nașul, fascinanta poveste a lui Mario Puzo a fost publicată și a schimbat radical cultura populară. Acum, în Întoarcerea Nașului, Mark Winegardner continuă povestea - despre anii necuprinși în bestsellerul lui Puzo sau în filmele clasice ale lui Francis Ford Coppola. Este 1955. Michael Corleone a câștigat o victorie sângeroasă în războiul dintre familiile mafiote newyorkeze. Acum însă dorește să-și consolideze puterea, să-și salveze căsnicia și să aducă afacerile familiei pe calea legală. Pentru aceasta, el trebuie să se confrunte cu cel mai primejdios adversar de până acum, Nick Geraci, un fost bătăuș al familiei care a urmat Facultatea de Drept și care este acum la fel de șiret și de periculos ca Michael. Războiul lor personal va dura din 1955 până în 1962 și va avea o influență imensă asupra vieților celor mai puternici criminali ai Americii și asupra familiilor acestora. Întoarcerea Nașului nu este doar o continuare, este un bestseller în sine - o poveste despre ceea ce iubim, ne dorim și uneori avem motive să ne temem: familia.

Modificat de menadel (acum 5 ani)


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile https://yadi.sk/d/C7KtNd7syuV2B

pus acum 6 ani
   
nosugar
Online
Membru Gold

Inregistrat: acum 6 ani
Muriel Barbery - Eleganța ariciului(pdf scan)
Editura: Nemira, 2009
Pagini: 276

E un roman… răcoritor prin incercările lui de a răspunde simplu la întrebările ce ne macină în drumul nostru prin viaţă, în chinul nostru de a găsi sensul vieţii. Vorbeşte despre frumuseţea lumii aşa cum rezidă ea în ”lucrurile mărunte [...] care ştiu să încrusteze în clipă o gemă de infinit”, despre iubire, despre artă, despre cum ar trebui să fie viaţa noastră, dar şi despre cum e de fapt viaţa noastră cotidiană ajunsă să fie un “eşafodaj schiop” construit pe convenţionalisme, ipocrizie, alienări, neputinţe, nevroze.

[t] literatura universala muriel barbery nemira, 276e roman… prin lui simplu drumul nostru prin

65.1KB


pus acum 6 ani
   
cuculean
Moderator

Inregistrat: acum 13 ani

menadel a scris:

Alaa al-Aswani - Chicago
Polirom,2010,360p,Nicolae Dobrisan

Scan și Docx v 0.9
Chicago (2006), bestsellerul care a surclasat Blocul Iakubian, prezinta vietile mai multor egipteni americanizati, stabiliti in Chicago din motive politice sau economice. O mare parte din actiune se petrece in campusul Facultatii de Medicina, unde autorul insusi si‑a finalizat studiile. Scriind fara teama si fara tabuuri, Alaa al‑Aswani propune o viziune critica atit a societatii americane, unde unele dintre personajele sale se confrunta cu dezastrele provocate de abuzul de droguri si relatiile sexuale riscante, cit si a politicii autoritariste a Egiptului contemporan. Dar, dincolo de mesajul sau politic, Chicago, ca si Blocul Iakubian, este in primul rind o extraordinara galerie de portrete zugravite cu maiestria si migala unui miniaturist oriental.  „In Chicago intilnim aceeasi structura si aceeasi deschidere vasta ca in Blocul Iakubian. Reflectiile pe teme politice se imbina cu povesti de dragoste si emancipare emotionala, iar fiecare capitol se sfirseste intr-un punct de climax. Dar aspectul cel mai interesant al acestui roman este faptul ca personajele sint dislocate din confortul propriei culturi: aflate in exil, ele sint lipsite de justificarile oferite de aceasta, iar fanteziile, iluziile, prejudecatile si limitarile lor se dezvaluie pe deplin.” (The Telegraph)


pus acum 6 ani
   
kilimanjaro
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Catherine Cusset - Un viitor strălucit (v1.0)
doc, djvu, mobi si epub.Original: Un brillant avenir (2008)
Traducere: Doina Jela Despois
LEDA, 2010
Nr. pagini: 386

Romanul reconstituie sinuoasa traiectorie a unei românce născute în Basarabia, crescută în România şi ajunsă, nu simplu, nici uşor, locuitoare a New-York-ului.

Un viitor strălucit este inspirat de viaţa soacrei mele, care-i româncă, şi de relaţia noastră. Mi-a povestit ea însăşi frânturi din viaţa sa, iar din această poveste se hrănesc detaliile cele mai concrete şi mai precise din romanul meu. În schimb, tot ceea ce ţine de emoţie şi psihologie vine din imaginaţia şi din intuiţia mea.
CATHERINE CUSSET

Modificat de kilimanjaro (acum 6 ani)


_______________________________________
Honoré de Balzac | Lev Tolstoi | Émile Zola | Nikolai Gogol | Aldous Huxley | I.S. Turgheniev
A.E. van Vogt | Mario Vargas Llosa | Marin Preda | I. Goncearov | Carson McCullers | Henry Lawson

pus acum 6 ani
   
nosugar
Online
Membru Gold

Inregistrat: acum 6 ani
Colum McCann - Zoli (pdf-scan, găsit în spațiul virtual)
Editura: Rao, 2013
Numar pagini: 314


Viata lui Zoli Novotna incepe undeva, pe drumurile laturalnice, inverzite, ale Slovaciei cand, impreuna cu bunicul sau, ajunge pe malul unui lac linistit, unde ceilalti membri ai familiei fusesera inecati de garzile fasciste. Zoli si bunicul ei fug de acolo si se alatura unui alt grup de cantareti itineranti. Astfel incepe aceasta poveste epica despre cantec, intimitate si tradare. Bazat in mare pe viata poetei de origine rroma Papusza si pe fundalul celui de-al Doilea Razboi Mondial, Zoli este o poveste de dragoste, o poveste a pierderilor suferite si o parabola a Europei moderne.

[t] literatura universala colum mccann zoli (pdf-scan, găsit rao, 2013numar pagini: 314viata

75.1KB


pus acum 6 ani
   
falconer
Online
Membru Gold

Inregistrat: acum 9 ani
Buna seara !
Monique Roffey - Femeia alba pe bicicleta verde (V.1.0 FS)
Editura Litera, 2012


Lectura placuta!

[t] literatura universala buna seara monique roffey femeia alba bicicleta verde (v.1.0 fs)editura

91.3KB


pus acum 6 ani
   
falconer
Online
Membru Gold

Inregistrat: acum 9 ani
Buna seara !
Franz Werfel - Agapa absolventilor,
editura Univers, 1988   scan pdf, rtf, coperti

http://www33.zippyshare.com/v/89rQFr1J/file.html

Lectura placuta!

[t] literatura universala buna seara !franz werfel agapa univers, 1988   scan pdf, rtf,

107.1KB

Modificat de falconer (acum 6 ani)


pus acum 6 ani
   
UCSantorros
Membru Junior

Inregistrat: acum 10 ani
Mo Yan - Broaște (V.1.0 + scan)

Autor: Mo Yan
Titlu: Broaște
An apariție: 2014
Editura: Humanitas
Traducere: Florentina Vișan
392 pag.


După un scan de la Gaboy74, căruia îi mulțumesc  pentru bogata-i ofertă de cărți

[t] literatura universala yan (v.1.0 yantitlu: florentina scan gaboy74, pentru bogata-i

89.5KB


pus acum 6 ani
   
stefi_todo
VETERAN

Inregistrat: acum 11 ani


Debra Dean – Madonele din Leningrad [v1.0]
Titlul original: The Madonnas of Leningrad, 2006
Editura: Nemira
An: 2008
Traducerea: Marina Radu
Formate: doc, epub, mobi, djvu
După scan-ul luat de aici http://romania-inedit.3xforum.ro/viewto ... 28#1500828

DOWNLOAD

„O poveste de dragoste de neuitat despre supravieţuirea prin puterea imaginaţiei în cele mai tragice circumstanţe. Elegantă şi poetică, o carte unică pe care ai vrea să o păstrezi doar pentru tine, dar nu poţi să nu o împărţi şi cu ceilalţi.” ISABEL ALLENDE

„Debra Dean combină trecutul şi prezentul într-o proză la fel de valoroasă ca minunile Ermitajului. Un roman despre război, memorie şi uitare, plin de dragoste şi speranţă.” BookPage

Odată cu asediul Leningradului, capodoperele nepreţuite ale muzeului au fost transportate la o destinaţie secretă, pentru a fi în siguranţă până la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. Pe pereţi rămăseseră doar ramele aurite, simbol al operelor ce aveau într-o zi să se întoarcă. Pentru a putea supravieţui bombardamentelor aviaţiei germane, Marina, fost ghid la Muzeul Ermitaj, şi-a construit un palat al memoriei, un Ermitaj privat, adăpostind toate capodoperele ce îi luminaseră viaţa.


pus acum 6 ani
   
ZVONACFIRST
MEMBRU DE BAZA

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani

Erik Valeur - Al saptelea copil [v.0.5]

Editura: Rao
An: 2014
Traducerea din limba germana: Graal Soft
Arhiva contine: Formatele doc, epub, azw3, djvu
                     Coperta scanata
Scanul: Anonim

Nu am citit cartea dar am comparat-o cu scanul si am corectat-o prin periere.La orfelinatul Kongslund, lucrurile nu sunt atât de minunate pe cât par. Iar cei care îl conduc ştiu prea bine că există informaţii care nu ar trebui să iasă la lumină. Ajunşi la maturitate, şapte orfani primesc nişte misterioase scrisori anonime, care le stârnesc curiozitatea şi atenţia, căci toţi încep să-şi dea seama că ceea ce li s-a făcut este impardonabil. Şi, de parcă ar fi blestemaţi, toţi au luat asupra lor o grea vină. Marie, unul dintre cei şapte copii, a urmărit evoluţia şi vieţile foştilor prieteni din orfelinat pe parcursul mai multor ani şi decenii. Acum, la maturitate, îi adună pe toţi laolaltă. Dar vrea oare cu adevărat ca lor să li se facă în sfârşit dreptate? Sau îşi doreşte mai degrabă răzbunare?


Modificat de ZVONACFIRST (acum 6 ani)


pus acum 6 ani
   
balder
Membru Puf

Inregistrat: acum 9 ani
Carlos Castaneda - Învăţăturile lui don Juan // 2004
doc (v0.9) + djvu

Această carte conţine atît etnografie, cît şi alegorie. Carlos Castaneda, sub îndrumarea lui don Juan, ne conduce spre acel moment crepuscular, spre acea spărtură în Univers, între zi şi întuneric, într-o lume nu altfel decît a noastră, dar care aparţine cu totul altei ordini a realităţii. Ca să ajungă la ea, s-a folosit de Mescalito, şi ciuperci. Dar aceasta nu este o simplă analiză a unor experienţe halucinante, căci manipulările subtile ale lui don Juan au ghidat călătorul, în timp ce interpretările sale dau sens evenimentelor pe care noi, prin ucenicul vrăjitorului, avem prilejul să le experimentăm. Antropologia ne-a arătat că lumea este definită diferit în locuri diferite. Nu numai că oamenii au obiceiuri diferite; nu numai că ei cred în zei diferiţi şi se aşteaptă la destine diferite după moarte. Mai degrabă, putem spune că lumea diferitelor popoare are forme diferite.

Modificat de balder (acum 6 ani)


pus acum 6 ani
   
kilimanjaro
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Mo Yan - Broaște (v2.0)
doc, mobi și epub.
Mulțumesc vennetakys și Gaboy74!

Am inceput v1.0 la Istoria lecturii de Alberto Manguel.

Modificat de kilimanjaro (acum 6 ani)


_______________________________________
Honoré de Balzac | Lev Tolstoi | Émile Zola | Nikolai Gogol | Aldous Huxley | I.S. Turgheniev
A.E. van Vogt | Mario Vargas Llosa | Marin Preda | I. Goncearov | Carson McCullers | Henry Lawson

pus acum 6 ani
   
falconer
Online
Membru Gold

Inregistrat: acum 9 ani
Buna ziua !

Yoko Ogawa - Hotel Iris (V.1.0 FS)
Editura: Humanitas, Colectia "Raftul Denisei", 2014   


Lectura placuta!

[t] literatura universala buna ziua yoko ogawa hotel iris (v.1.0 humanitas, colectia 2014 

25.6KB


pus acum 6 ani
   
Cleo2001
VETERAN

Inregistrat: acum 11 ani
Michael David Lukas s-a născut în 1979 în Statele Unite ale Americii şi a studiat literatură comparată la Brown University şi scriere creativă la University of Maryland. A fost bursier Fulbright, a locuit în Turcia, Israel şi Tunisia, unde a studiat limba arabă, iar articolele lui au fost publicate în Virginia Quarterly Review, Slate, National Geographic Traveler şi Georgia Review. Oracolul din Stambul (The Oracle of Stamboul, 2011) este primul lui roman şi a fost tradus în Italia, Germania, Turcia, Serbia şi Ungaria.


Michael David Lukas - Oracolul din Stambul

Titlu original: The Oracle of Stamboul, 2011
Editura: Allfa
Data apariției: aprilie 2012
Versiune: 1.0
Format: DjVu, Docx, Epub, Mobi


În vara lui 1877, la naşterea Eleonorei, semnele se adună deasupra Constanţei: un stol de pupeze purpurii, Steaua Nordului aliniată cu Luna, o furtună şi invazia armatei ţariste – la Marea Neagră pare a se împlini o veche profeţie. Crescută de tatăl ei, Yakob, negustor de covoare, şi de mama vitregă, Ruxandra, Eleonora Cohen este un copil-minune. La doar opt ani, ea ajunge pe malurile Bosforului, la răscruce de lumi, unde începe o nouă viaţă. Când excentricul Sultan Abdulhamid al II-lea o numeşte sfătuitoarea sa de taină, drumul măririi şi al bogăţiei i se deschide ameţitor în faţă.
Mesaje misterioase, partide de table cu mize cât greutatea jucătorului în aur, rochii bătute cu pietre preţioase, pieţe pline de zgomot şi culoare – capitala imperială este fundalul perfect pentru baletul puterii şi al aparenţelor. Un roman exotic, care filtrează istoria prin ochii unui personaj de o inocenţă fermecătoare, Oracolul din Stambul are forţa de a-şi transporta cititorii în vâltoarea unei lumi pasionante.

„Intriga politică, frământările istorice şi misticismul oriental se împletesc într-un roman bine scris, îmbibat de realism magic.” Mercury News

„Un debut plin de lirism… Un roman captivant, care surprinde perfect farmecul misterios al Istanbulului.“ Kirkus Reviews


pus acum 6 ani
   
kilimanjaro
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Alberto Manguel - Istoria lecturii
Format: doc [V1.0], djvu, epub & mobi
scan: nosugar.


_______________________________________
Honoré de Balzac | Lev Tolstoi | Émile Zola | Nikolai Gogol | Aldous Huxley | I.S. Turgheniev
A.E. van Vogt | Mario Vargas Llosa | Marin Preda | I. Goncearov | Carson McCullers | Henry Lawson

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 10 ani


John Lescroart născut 14 ianuarie 1948 este un autor american, cunoscut pentru seria sa de romane thriller cu personaje ca Disma Hardy , Abe Glitsky , și Wyatt Hunt . Romanele sale s-au vândut în mai mult de 10 milioane de exemplare și au fost traduse în 22 de limbi , în mai mult de 75 de țări , iar 18 dintre cărțile sale au fost pe lista bestseller New York Times.


John Lescroart -   Vinovăția (V.0.8 + scan)
RAO,2006,576p,Liviu Radu
Surprinzator de la prima pana la ultima pagina, Vinovatia este mai mult decat o poveste despre crima si pedeapsa. Este o drama despre responsabilitate morala si justitie nesigura, despre familii legate de loialitate si dezbinate de tragedie si tradare. Avand unul dintre cele mai surprinzatoare finaluri din fictiunea ultimilor ani, Vinovatia este o adevarata capodopera a suspansului contemporan.

Modificat de menadel (acum 5 ani)


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile https://yadi.sk/d/C7KtNd7syuV2B

pus acum 6 ani
   
stefi_todo
VETERAN

Inregistrat: acum 11 ani
Erik Valeur - Al saptelea copil (v1.0)
Format: doc, epub, mobi
Din scanul şi v0.5, foarte bune, postate de @zvonacfirst tot în acest topic.
Mulţumesc!


pus acum 6 ani
   
ZVONACFIRST
MEMBRU DE BAZA

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Noah Gordon - Casa de pe colina
Editura: Vivaldi
An: 1999
Traducerea: Ioana-Ruxandra Fruntelata
Formate: doc, epub, azw3 versiune 0.5 (necorectata prin citire) si djvu searchable
Scanul; Anonim
Arhiva neparolata

Formatul doc postat a fost periat si ras-periat pe toate diagonalele, dar este posibil sa mai contina destule erori. Calitatea scanului nu a fost cea mai buna dar nu din cauza persoanei care a scanat ci a calitatii tiparului si hartiei.

Cartea face parte din Saga familiei Cole aparuta la Editura Vivaldi, o trilogie din care mai fac parte, in aceasta ordine,  Doctorul si Saman, Casa de pe colina fiind a treia carte.


pus acum 6 ani
   
cuculean
Moderator

Inregistrat: acum 13 ani

leonida1973 a scris:

Am scanat si corectat la 1.0,"Machiavelli Geniu si destin" scrisa de Marce Brion.
Lectura placuta!!

Fisiere doc, docx si pdf: http://www.mediafire.com/?j6n7bo0b12s7ihd
Fisier Pdf scanare (lipsa 4 pagini): http://www.mediafire.com/?mq2k5sw6pimnma8


Din topicul Literatura Romana si universala.


pus acum 6 ani
   
Pagini:  1 2 3 4 ... 21    
Mergi la

Try the best browser-based multiplayer games to play, on this browser games toplist
MagicDuel