Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
alexxandra pe Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Timis
cauta Barbat
24 - 57 ani
Forum Romania Inedit / Carti in limba romana / [B] Roberto Bolano Moderat de Seven, Stelevadris, cuculean, naid, nch, uncris
Autor
Mesaj Pagini: 1
gaboy74
Membru Gold

Inregistrat: acum 8 ani
════  TOPIC ÎNREGISTRAT  ════
Mergi la Catalog ►► Biblioteca R.I.



Roberto Bolaño (1953-2003), născut în Chile, narator şi poet, s-a impus ca unul dintre scriitorii latinoamericani esenţiali ai timpurilor noastre. Opera sa, parţial publicată postum, a creat un adevărat cult în lumea literară internaţională a ultimilor ani, fiind tradusă pe toate meridianele globului. Printre lucrările sale cele mai cunoscute se numără romanele Los detectives salvajes (Detectivii sălbatici), 2666, Monsieur Pain, Amuleto, Amberes (Anvers, Editura Leda, 2011), La pista de hielo, Una novelita lumpen, Nocturno de Chile, Estrella distante, precum şi volumele de povestiri Llamadas telefónicas (Convorbiri telefonice, Editura Leda, 2011), El gaucho insufrible şi Putas asesinas. Pentru creaţia sa, Bolaño a fost distins cu Premiul Heralde pentru roman şi Premiul Rómulo Gallegos, iar postum, în 2009, i s-a acordat în Statele Unite prestigiosul National Book Critics Circle Award.

[b] roberto bolano topic mergi catalog biblioteca bolaño chile, narator şi poet, s-a impus unul

45.9KB


pus acum 8 ani
   
gaboy74
Membru Gold

Inregistrat: acum 8 ani
Roberto Bolano - Anvers
Traducere: Horia Barna
Editura: Leda
Data aparitiei: Mai 2011
Nr Pagini: 128

pdf scan+ rtf[v0.9]


Intalnim in acest pseudo-thriller fara deznodamant cadavre si politisti rataciti pe drumul Castelldefels si Barcelona, o roscata misterioasa despre care vorbeste toata lumea, dar nevazuta de nimeni, un vagabond cocosat traind in padure, un asasinat congelat in memoria catorva, plaje maturate de o lunga toamna mediteraniana, albastrul marii, flash-uri de scene sadomasochiste, campinguri pustii asemenea celui in care un chilian pe nume Roberto Bolano scrie romanul pe care il citim, halucinatii, transcrieri de cosmaruri, primii detectivi fantomatici in deriva.

Anvers este big bang-ul din care opera ulterioara a lui Bolano, de la Literatura nazista in America la Detectivii salbatici si 2666, se va naste. A fost scris in saracie si clandestinitate, in Spania, in anul 1980. Va ramane inedit si nu va fi publicat decat douazeci si doi de ani mai tarziu, cu cateva luni inainte de moartea autorului.

Deopotriva naratiune fragmentata si poem in proza, de o frumusete frenetica si devoratoare, Anvers este, dupa cum il definea insusi autorul, radical si solitar.

[b] roberto bolano roberto bolano horia ledadata aparitiei: mai 2011nr pagini: 128pdf scan+ acest

51.6KB


pus acum 8 ani
   
gaboy74
Membru Gold

Inregistrat: acum 8 ani
Roberto Bolano - O stea indepartata
Traducere:Alina Cantacuzino
Editura:Curtea Veche
Data aparitiei:2008
Nr Pagini: 160

pdf scan+ rtf[v0.9]


O stea indepartata poate fi citit ca o fabula exemplara despre impostura. Protagonistul-impostor, un barbat fara alta morala decat una pur estetica, un dandy al ororii, un artist al cruzimii care in timpul regimului lui Salvador Allende se da drept poet, autodidactul Alberto Ruiz-Tagle. Odata cu instaurarea dictaturii lui Pinochet, isi arata adevarata fata, o fata sangeroasa, cea a pilotului-poet Carlos Wieder, care, de la mansa unui avion german din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, scrie pe cerul chilian versete din Biblie. Carlos Wieder este si pilot, si poet, si tortionar, si asasin, responsabil pentru multe dintre disparitiile si crimele comise in Chile in timpul dictaturii militare. Ruiz-Tagle sau Carlos Wieder sau Juan Sauer sau R.P. English sunt una si aceeasi persoana, intruchiparea raului si a violentei. Doar ca romanul ne ofera imagini oarecum indirecte ale violentei: o violenta manifestata in sfera artistica, plasata mereu in zona esteticului (in poezie, in fotografie, in fanzine, in spatele obiectivului unui camere de filmat), o derulare de secvente de istorii personale, prinse intr-un hiat al istoriei continentului sud-american in cea de-a doua jumatate a secolului XX. O poveste despre vieti curmate si despre destine de distrugerea carora nu se face nimeni vinovat. Iar daca vinovatii sunt gasiti, se intampla sa fie atat de tarziu, incat pedepsirea lor devine aproape inutila, daca nu cumva chiar lipsita de sens.“ - Alina Cantacuzino

[b] roberto bolano roberto bolano stea vechedata pagini: 160pdf scan+ rtf[v0.9]o stea poate citit

78.3KB


pus acum 8 ani
   
gaboy74
Membru Gold

Inregistrat: acum 8 ani
Roberto Bolano - Nocturna in Chile
Traducere:Alina Cantacuzino
Editura:Curtea Veche
Data aparitiei:2008
Nr Pagini: 144

pdf scan+ rtf[v0.9]


Sebastian Urrutia Lacroix, preot si critic literar, membru al Opus Dei si poet mediocru, rememoreaza in cursul unei singure nopti de delir intens momentele cele mai importante ale propriei existente, dar si ale istoriei zbuciu mate a tarii sale. In haosul febril al gandurilor si amintirilor, se perinda fantomatic personaje si intamplari reale si imaginare: misteriosii si glacialii Acirf si Aru, ambigui purtatori de mesaje ale Juntei militare; mult veneratul Pablo Neruda si celebrul Ernst Junger; un pictor guatemalez anonim, abandonat inanitiei la Paris in anii ’40; generalul Pinochet, caruia Urrutia Lacroix ii preda in secret ore de marxism; Farewell, monstrul sacru al criticii literare chiliene, si multi altii. Secventele dramatice din filmul istoriei sudamericane recente se intretaie cu spec tacolul scenei literare, dar si cu peregrinari pe conti nentul european si excursuri de mare eruditie, intr-un torent halucinant, hipnotic.



pus acum 8 ani
   
gaboy74
Membru Gold

Inregistrat: acum 8 ani
Roberto Bolano - Tarfe asasine
Traducere:Alina Cantacuzino
Editura:Curtea Veche
Data aparitiei:2009
Nr Pagini: 214

pdf scan+ rtf [v0.9]


[b] roberto bolano roberto bolano tarfe vechedata pagini: 214pdf scan+ rtf [v0.9]

65.3KB


pus acum 7 ani
   
kilimanjaro
Membru Senior

Inregistrat: acum 16 ani
Roberto Bolano - Convorbiri telefonice (v2.0)

Original: Llamadas telefonicas, 1977

Versiune v2.0
Traducere DAN MUNTEANU COLÁN
Editura LEDA
Apariţie: 2011
Pagini: 224

doc v2.0, djvu(SC), pdf, mobi si epub


_______________________________________
Honoré de Balzac | Lev Tolstoi | Émile Zola | Nikolai Gogol | Aldous Huxley | I.S. Turgheniev
A.E. van Vogt | Mario Vargas Llosa | Marin Preda | I. Goncearov | Carson McCullers | Henry Lawson

pus acum 7 ani
   
gaboy74
Membru Gold

Inregistrat: acum 8 ani
Roberto Bolano - Detectivii salbatici
Traducere: Dan Munteanu Colan
Editura: Leda
Data aparitiei: Iunie 2013
Nr Pagini:768

pdf scan+ doc [v0.9]

Cu siguranta una din operele monumentale ale literaturii universale intr-o traducere exceptionala.  O lectura obligatorie!


Arturo Belano si Ulises Lima, detectivii salbatici, pornesc in cautarea Cesareei Tinajero, misterioasa scriitoare disparuta in Mexic in anii imediat urmatori Revolutiei. Calatoria propriu-zisa si consecintele ei se prelungesc timp de douazeci de ani, din 1976 pana in 1996, timpul canonic al oricarei peregrinari, bifurcandu-se prin multiple personaje si continente, intr-o naratiune uluitoare ce reuneste iubire si moarte, asasinate si escapade turistice, case de nebuni si universitati, disparitii si aparitii.
Scenariul ne poarta prin Mexic, Nicaragua, Statele Unite, Franta, Spania, Austria, Israel si Africa, pe urmele celor doi poeti „disperati“ (traficanti de droguri cateodata), enigmaticii protagonisti ai acestei carti care se poate citi si ca un extrem de rafinat thriller de Orson Welles, strabatut de un umor iconoclast si feroce.

„O scrisoare de dragoste adresata generatiei mele.“ - Roberto Bolano

[b] roberto bolano roberto bolano detectivii dan munteanu ledadata aparitiei: iunie 2013nr scan+ doc

37.5KB

Modificat de gaboy74 (acum 7 ani)


pus acum 7 ani
   
sebastianmihail
Membru Gold

Inregistrat: acum 11 ani

kilimanjaro a scris:

Roberto Bolano - Convorbiri telefonice (v2.0)

Original: Llamadas telefonicas, 1977

Versiune v2.0
Traducere DAN MUNTEANU COLÁN
Editura LEDA
Apariţie: 2011
Pagini: 224

doc v2.0, djvu(SC), pdf, mobi si epub

http://i65.tinypic.com/2yy2yxv.jpg




Versiune v.3.0
v.3.0 (arhiva = doc, pdf, epub, mobi)


pus acum 6 ani
   
gaboy74
Membru Gold

Inregistrat: acum 8 ani
Roberto Bolano – Amuleta
Traducere: Dan Munteanu Colan
Editura: Univers
An aparitie: Noiembrie 2016
Nr pag: 152

Pdf scan + docx[v1.0]


Roberto Bolano – Amuleta

Amuleta, roman publicat in 1999, reia cateva dintre personajele din Detectivii salbatici, printre ele Ulises Lima si Arturo Belano, dar mai ales Auxilio Lacouture, poeta uruguayana care devine „mama poeziei mexicane“. Auxilio (numele ei inseamna ajutor in spaniola) se numara printre cele mai puternice personaje ale lui Bolaño, iar Amuleta este nodul in care se intalnesc firele majore ale unei opere literare de geniu. Amuleta contine singura mentiune cunoscuta la anul 2666, care a devenit titlul romanului amplu publicat postum. Auxilio este singura persoana care a scapat arestarilor de la Universitatea Nationala Autonoma a Mexicului in septembrie 1968, ascunsa intr o toaleta in care a ramas aproape doua saptamani, fara hrana. In 1968 multi studenti mexicani si au gasit moartea in confruntarile cu fortele guvernamentale, inclusiv in masacrul de la Tlatelolco, pe 2 octombrie. Vocea lui Auxilio este cea prin care auzim cantecul tinerilor poeti inaintand spre moarte.

[b] roberto bolano roberto bolano dan munteanu universan aparitie: noiembrie 2016nr pag: 152pdf scan

41.7KB

Modificat de gaboy74 (acum 6 ani)


pus acum 6 ani
   
gaboy74
Membru Gold

Inregistrat: acum 8 ani
Roberto Bolano - Al treilea Reich
Traducere: Lavinia Similaru
Editura: Univers
An aparitie: Mai 2017
Nr pag: 304

Pdf scan + docx[v1.0]


Roberto Bolano - Al treilea Reich

Romanul Al Treilea Reich  este jurnalul lui Udo, un tanar german care se straduieste sa-si imparta vacanta petrecuta in Spania intre iubita sa Ingeborg si pasiunea pentru wargames. Planurile idilice le sunt spulberate de intalnirea cu un turbulent cuplu de conationali, cu doi spanioli dubiosi, cu o proprietara de hotel de care Udo fusese atras in adolescenta si mai ales cu un misterios sud-american impotriva caruia Udo va juca o partida de „Al Treilea Reich” care va deveni treptat mai reala decat existenta, ea insasi nelipsita de intamplari violente si enigmatice.

[b] roberto bolano roberto bolano treilea lavinia universan aparitie: mai 2017nr pag: 304pdf scan

54.4KB

Modificat de gaboy74 (acum 5 ani)


pus acum 5 ani
   
gaboy74
Membru Gold

Inregistrat: acum 8 ani
Roberto Bolano - O povestioara lumpen
Traducere: Simona Sora
Editura: Univers
An aparitie: Mai 2017
Nr pag: 128

Pdf scan + docx[v1.0]


Roberto Bolano - O povestioara lumpen

O povestioara lumpen, ultima carte publicata de Bolano inainte sa moara, este o mica bijuterie, pe care Gabe Habash de la prestigioasa Publishers Weekly o considera „la fel de substantiala ca o carte de trei ori mai lunga“. Doi adolescenti din Roma raman pe neasteptate orfani si renunta incetul cu incetul sa mai mearga la liceu. Incep sa munceasca, sora la un salon de coafura,

[b] roberto bolano roberto bolano simona universan aparitie: mai 2017nr pag: 128pdf scan bolano

52KB


pus acum 5 ani
   
Bolano
Membru Puf

Inregistrat: acum 4 ani
Roberto Bolano - Litearatura Nazista in America
Traducere: Alina Cantacuzino
Editura: Univers
An aparitie: Iunie 2017
Nr pag: 224

Pdf scan + docx[v1.0]

Roberto Bolano – Literatura Nazista in America [docx 1.0]

[b] roberto bolano roberto bolano nazista alina universan aparitie: iunie 2017nr pag: 224pdf scan

10.8KB


pus acum 4 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la