ciocovatu
Membru Gold
 Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 11 ani
|
|
GILBERT SINOUÉ – TĂCEREA LUI DUMNEZEU Anul apariției 2008 PRO Editură şi Tipografie Traducere: CRISTINA LIVIA VASILESCU Versiune 1.0
DJVU DOCX (V 1.0) EPUB MOBI
Cu marea sa erudiţie şi formidabilul talent de povestitor, Gilbert Sinoué oferă un excelent roman metafizic, în care se înfruntă cabala, misticismul şi numerologia, într-un suspans halucinant. Clarissa Gray, celebră autoare de romane poliţiste, s-a retras într-o insulă din apropierea Scoţiei. Într-o noapte de iunie, viaţa sa ia o întorsătură dramatică: un bărbat, cu gâtul tăiat, moare în salonul ei, lăsând un carnet cu un text codificat, pe care romanciera îl va descifra cu ajutorul unuia dintre prieteni, MacLean. Clarissa Gray vrea să ştie, trebuie să ştie! Zi după zi, romanciera adună piesele acestui adevărat joc de puzzle, până când ajunge în faţa unei realităţi pe care nu ar fi avut curajul s-o recunoască până atunci. Cum ar putea un spirit cartezian să accepte că posesorul carnetului nu este altul decât Arhanghelul Gabriel? Cum ar putea să creadă că un ucigaş în serie bântuie prin paradis şi ţintele lui sunt îngerii? Şi, culmea-culmilor, cum şi-ar putea imagina că vinovaţii, după cum bănuieşte cu oroare Gabriel, ar putea să fie Iisus, Mahomed sau Moise? Mrs Gray hotărăşte sa afle adevărul! În acest roman cu un suspans halucinant, Gilbert Sinoué îşi continuă reflecţiile pe tema celor trei religii, revenind şi la alchimie, după succesul răsunător al romanului Le livre de saphire. Tăcerea lui Dumnezeu este o carte total iconoclastă, o privire pasionată asupra paradoxului religios care divizează planeta. Cum am putea caracteriza această carte a lui Gilbert Sinoué, un specialist în roman istoric? Thriller religios sau esoteric? În orice caz o carte care trebuie citită. Un thriller unde suspecţii se numesc Iisus, Mahomed şi Moise. Cabala, numerologia şi misticismul se împletesc în acest roman uimitor, care te intrigă în cel mai înalt grad şi nu-ţi dă pace până când nu cunoşti sfârşitul.
GILBERT SINOUÉ (născut în 1947), a avut parte de un destin foarte agitat. Născut în Egipt, studiază la o școală iezuită, după care vine la Paris pentru a urma cursurile Școlii Normale de Muzică. Despre copilăria sa, Sinoué povestește că a petrecut-o pe un vas de croazieră, cumpărat de tatăl său de la regele Farouk și transformat în locuință plutitoare. Pe acest vas l-a văzut și auzit cântând pe Jacques Brel și tot aici a avut revelația că într-o zi va deveni scriitor. Debutul parizian are loc în domeniul muzical, însă auspiciile nu sunt dintre cele mai promițătoare: tânărul Gilbert cântă în diverse localuri de noapte fără pretenții. Norocul ii surâde după ce un cântec de-al său este remarcat și ales de către Isabelle Aubret. Mai apoi alți artiști francezi de prim rang îi solicită colaborarea: Claude François, Dalida, Jean Marais, Marie Laforêt, Jean-Claude Pascal. „Într-o zi am hotărât să mă opresc – probabil din cauza faptului că mă apropiam de vârsta de 40 de ani și am început să lucrez la primul meu roman. L-am trimis prin poștă lui Olivier Orban si el mi l-a publicat.” Recunoașterea valorii scrierilor lui Sinoué a fost determinată de succesul mare de care s-au bucurat lucrările „Cartea de safir” și „Copilul din Brugges”, care au fost incluse în programa de studiu a anumitor scoli. „Tăcerea lui Dumnezeu”, carte pentru care Gilbert Sinoué a fost recompensat cu „Marele premiu pentru literatură polițistă” în anul 2004, readuce în discuție reflecțiile lui Sinoué legate de cele trei religii dominante, îmbinate cu elementele de alchimie care au adus succesul „Cărții de safir”.
Lectură plăcută!
Modificat de ciocovatu (acum 10 ani)
|
|