menadel
MEMBRU VIP
Inregistrat: acum 12 ani
|
|
Richard C. Morais este în prezent editorul revistei financiare americane Barron’s Penta. A fost senior editor la Forbes și cel mai longeviv corespondent străin al acesteia. A început să lucreze pentru redacția din New York a revistei Forbes ca reporter în 1984, la vârsta de 23 de ani. Între 1986 și 2003 a lucrat la sediul londonez al revistei, devenind, în 1998, European Bureau Chief. La Londra, fiind nominalizat de șase ori, a primit trei Business Journalist of the Year Awards. American crescut în Elveția, Morais și-a trăit mare parte din viață în străinătate, întorcându-se în SUA în 2003. Acum locuiește la New York cu soția și fiica sa. A debutat, în 1991, cu biografia neautorizată Pierre Cardin: The Man Who Became a Labei Madame Mallory și micul bucătar indian (The Hundred-Foot Journey) este primul său roman, apărut în 2008 și tradus în peste 30 de țări. În 2013, Morais publică romanul Buddhaland Brooklyn, povestea unui preot budist care, la 40 de ani, primește ordinul să-și părăsească mănăstirea din munții Japoniei și să traverseze oceanul pentru a construi un templu în New York.
Richard C Morais Madame Mallory și micul bucătar indian
Humanitas,2014,288, Ioana Vâlcu
Scan ctrl,Ocr și Docx v0.9
Bestseller internațional, apărut în peste 30 de țări, acum un film de succes, având titlul Război în bucătărie (2014), cu Helen Mirren, Om Puri, Manish Dayal și Charlotte Le Bon, în regia lui Lasse Hallstrom, printre producători numărându-se Steven Spielberg și Oprah Winfrey. Madame Mallory și micul bucătar indian e povestea savuroasă a lui Hassan Haji, care pleacă împreună cu familia sa din India într-o călătorie în jurul lumii, visând la locul ideal unde să-și deschidă un restaurant. Treptat, trecând printr-o serie de aventuri amuzante, dar și emoționante, și grație unor întâlniri providențiale, precum cea cu Madame Mallory, proprietara unui celebru reíais francez, Hassan va ajunge chef de trei stele la Paris. Crescut în atmosfera îmbibată de arome exotice a restaurantului familial din Mumbai, aparținând bunicului său, Hassan Haji pornește, după moartea mamei lui, împreună cu restul familiei, într-o călătorie prin lume, stabilindu-se în cele din urmă într-un orășel din Alpii Francezi, Lumičre. Aici își vor deschide un restaurant cu specific indian, peste drum de exclusivistul relais al lui Madame Mallory, Le Saule Pleureur. Dar, la scurt timp după ce Madame Mallory declanșează un adevărat război gastronomic, în care își antrenează vecinii, Hassan își descoperă pasiunea pentru haute cuisine europeană, devenind, printr-un complex de împrejurări nu tocmai plăcut, discipolul celebrei chef. Treptat, trecând prin mai multe aventuri și cunoscând în sfârșit și dragostea adevărată, Hassan va deveni un chef parizian foarte apreciat. O poveste despre puterea destinului, despre pasiune și talent, alertă, amuzantă și sensibilă, plină de culoarea și miresmele bucătăriei indiene și de rafinamentul gastronomiei franțuzești.
_______________________________________ "Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!" Link la postarile vechi indisponibile
|
|