Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Ema_Gheorghe din Bucuresti
Femeie
19 ani
Bucuresti
cauta Barbat
27 - 40 ani
Forum Romania Inedit / Carti in limba romana / Iepuraș de Paște 2017 Moderat de Seven, Stelevadris, cuculean, naid, nch, uncris
Autor
Mesaj Pagini: 1
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 12 ani


Mary Wollstonecraft Godwin (1797–1851), cunoscută mai târziu sub numele de Mary Shelley, s-a născut în familia lui William Godwin, jurnalist, filosof și romancier, și a feministei Mary Wollstonecraft. În 1814, a început o relație cu poetul și filosoful Percy Bysshe Shelley, pe atunci căsătorit. După sinuciderea soției acestuia, cuplul, care timp de doi ani fusese nevoit să înfrunte ostracismul societății și o situație financiară precară, s-a căsătorit. După moartea prematură a soțului ei, Mary Shelley s-a dedicat editării și publicării operelor lui.
Autoare de eseuri, biografii, cărți de călătorii, povestiri și romane, Mary Shelley a rămas în istoria literaturii în special datorită romanului său Fronkenstein sou Prometeul modern, considerat a fi un amestec de Science fiction și roman gotic cu influențe din mișcarea romantică. Dar nu Fronkenstein, care i-a adus celebritatea, a fost romanul ei favorit, ci The Lost Man (Ultimul om) publicat în 1826.

Mary Shelley    Ultimul om

Univers,2014,480p, Dan Ciobanu

Scan ctrl,Ocr și Docx v0.9



În secolul XXI, omenirea, devastată de ciumă, se află în pragul extincției. Și, pentru că nu există leac, evenimentele se precipită, iar protagoniștii, în încercarea de a-și salva viețile, pleacă în căutarea unui tărâm iluzoriu, a unui nou eden care să prezerve umanitatea. În final, rămas singur, naratorul trăiește cu speranța că undeva, într-un colț al planetei, există măcar un supraviețuitor și pornește în căutarea lui.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 7 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 12 ani


Richard C. Morais este în prezent editorul revistei financiare americane Barron’s Penta. A fost senior editor la Forbes și cel mai longeviv corespondent străin al acesteia. A început să lucreze pentru redacția din New York a revistei Forbes ca reporter în 1984, la vârsta de 23 de ani. Între 1986 și 2003 a lucrat la sediul londonez al revistei, devenind, în 1998, European Bureau Chief. La Londra, fiind nominalizat de șase ori, a primit trei Business Journalist of the Year Awards. American crescut în Elveția, Morais și-a trăit mare parte din viață în străinătate, întorcându-se în SUA în 2003. Acum locuiește la New York cu soția și fiica sa. A debutat, în 1991, cu biografia neautorizată Pierre Cardin: The Man Who Became a Labei Madame Mallory și micul bucătar indian (The Hundred-Foot Journey) este primul său roman, apărut în 2008 și tradus în peste 30 de țări. În 2013, Morais publică romanul Buddhaland Brooklyn, povestea unui preot budist care, la 40 de ani, primește ordinul să-și părăsească mănăstirea din munții Japoniei și să traverseze oceanul pentru a construi un templu în New York.

Richard C Morais   Madame Mallory și micul bucătar indian

Humanitas,2014,288, Ioana Vâlcu

Scan ctrl,Ocr și Docx v0.9


Bestseller internațional, apărut în peste 30 de țări, acum un film de succes, având titlul Război în bucătărie (2014), cu Helen Mirren, Om Puri, Manish Dayal și Charlotte Le Bon, în regia lui Lasse Hallstrom, printre producători numărându-se Steven Spielberg și Oprah Winfrey.
Madame Mallory și micul bucătar indian e povestea savuroasă a lui Hassan Haji, care pleacă împreună cu familia sa din India într-o călătorie în jurul lumii, visând la locul ideal unde să-și deschidă un restaurant. Treptat, trecând printr-o serie de aventuri amuzante, dar și emoționante, și grație unor întâlniri providențiale, precum cea cu Madame Mallory, proprietara unui celebru reíais francez, Hassan va ajunge chef de trei stele la Paris.
Crescut în atmosfera îmbibată de arome exotice a restaurantului familial din Mumbai, aparținând bunicului său, Hassan Haji pornește, după moartea mamei lui, împreună cu restul familiei, într-o călătorie prin lume, stabilindu-se în cele din urmă într-un orășel din Alpii Francezi, Lumičre. Aici își vor deschide un restaurant cu specific indian, peste drum de exclusivistul relais al lui Madame Mallory, Le Saule Pleureur. Dar, la scurt timp după ce Madame Mallory declanșează un adevărat război gastronomic, în care își antrenează vecinii, Hassan își descoperă pasiunea pentru haute cuisine europeană, devenind, printr-un complex de împrejurări nu tocmai plăcut, discipolul celebrei chef. Treptat, trecând prin mai multe aventuri și cunoscând în sfârșit și dragostea adevărată, Hassan va deveni un chef parizian foarte apreciat. O poveste despre puterea destinului, despre pasiune și talent, alertă, amuzantă și sensibilă, plină de culoarea și miresmele bucătăriei indiene și de rafinamentul gastronomiei franțuzești.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 7 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 12 ani


Michael Cox a studiat la Cambridge, după care s-a decis să se facă muzician. În 1974, în timp ce lansa discuri EMI sub numele de Matthew Ellis, a început să scrie. După 15 ani, renunță la cariera muzicală și devine editor pentru Oxford University Press. Cox a dedicat ambele romane ( The Meaning of Night și The Glass of Time) lui Dizzy Crockett cu care s-a căsătorit în 1973. Mai târziu au avut o fiică. Este autorul unei apreciate bibliografii a intelectualului și scriitorului M.R. James. A murit în 2009, suferind de cancer, la doar trei ani de la publicarea cărții sale la care a lucrat 15 ani.

Michael Cox   Sensul nopții

RAO,2012,608p, Graal Soft

Scan ctrl,Ocr și Docx v0.9



„După ce l-am ucis pe bărbatul cu părul roșu, am purces să iau o cină compusă din stridii.“

Așa începe captivanta și ingenioasa poveste a lui Edward Glyver, iubitor de cărți, intelectual și asasin. De tânăr, Glyver a crezut în propria măreție. O descoperire întâmplătoare îl convinge că a avut dreptate: lucruri mărețe îl așteaptă, bogății uriașe de asemenea, și multă influență. Copleșit de această descoperire, el nu se va da în lături de la nimic pentru a recâștiga ceea ce știe că i se cuvine de drept. Drumul lui Glyver pentru recucerirea premiului său îl va conduce din străfundurile cețoase ale străzilor victoriene pline de bordeluri și de locuri pentru fumătorii de opium la Evenwood, unul dintre cele mai frumoase și fermecătoare conace de țară și, în cele din urmă iubirea mistuitoare pentru frumoasa dar enigmatica Emily Carteret. Povestea sa este despre trădare și înșelăciune, moarte și deziluzie, obsesie încrâncenată și ambiție. Și la fiecare colț, mânându-l pe Glyver înainte necontenit, rivalul de moarte al acestuia: poetul asasin Phoebus Rainsford Daunt.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 7 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 12 ani


Toby Litt (n. 1968, Ampthill) a studiat engleza la Colegiul Worcester, Oxford, și creația literară la Universitatea East Anglia, unde l-a avut profesor pe Malcolm Bradbury. A câștigat, în 1995, Bursa „Curtis Brown”.
Prozatorul și-a propus ca titlurile volumelor publicate de el să urmeze o ordine alfabetică. Primei sale culegeri de schițe, Adventures în Capitalism (1996), i-au urmat romanele Beatniks: An English Road Movie (1997 – o transpunere în mediul englezesc a romanului Pe drum al lui Jack Kerouac), Corpsing (Cadaverosimil, 2000) și Deadkidsongs (2001 – o narațiune sumbră, a cărei acțiune se petrece la vârsta copilăriei), apoi culegerea de schițe Exhibiționism (2002), despre limitele sexului și ale sexualității. Finding Myself (2003) are drept personaj principal o tânără scriitoare care-și invită zece prieteni într-o vacanță plătită de ea, pentru a scrie despre tot ce se întâmplă cu acest prilej. Cele mai recente romane ale lui Toby Litt sunt Ghost Story (2004) și Hospital W (2007), iar în 2008 publică I Play the Drums in a Band Called Okay.

Toby Litt   Cadaverosimil

Curtea Veche,2008,200p,Ana-Georgeta Andreescu

Scan ctrl,Ocr și Docx v0.9



Cel mai bine primit roman de până acum al lui Toby Litt, Cadaverosimil vine cu o povestire parapolițistă londoneză alertă, pe alocuri surprinzătoare, despre consecințele unui dublu omor plănuit să aibă loc într-un restaurant cu aspect de morgă de lux, care însă reușește numai pe jumătate: Lily și Conrad sunt împușcați cu câte trei gloanțe chiar la masă. Daca ea moare pe loc într-o baie de sânge, analizată apoi cu precizie de autopsier, el supraviețuiește, grav rănit. După ce se repune pe picioare, Conrad li se substituie polițiștilor, despre care crede că nu fac mare lucru pentru a elucida moartea fostei actrițe în ascensiune cu care fusese logodit, și pornește o anchetă personală, înfruntând o serie de indivizi brutali ce îl urmăresc și vor să-l oprească, secretomania poliției, hărțuirile jurnaliștilor, consolându-se de pierderea iubitei cu prietena cea mai bună a acesteia, dar și cu mama ei, în încercarea de a afla mai multe amănunte pe care numai femeile pot să le știe despre ea, hărțuindu-i el însuși pe cei doi actori pe care-i bănuiește că l-ar fi angajat pe asasin - totul ca să înțeleagă de ce și cum, pentru ca apoi să se poată răzbuna pe măsură. Dar povestirea, scrisă ca un scenariu de film, îi rezervă chiar lui un final-surpriză pe măsură.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 7 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 12 ani


Născut în 1954, Melvin Burgess este un autor britanic de ficțiune pentru tineret. Romanele sale au fost distinse cu numeroase premii, clasându-se în repetate rânduri pe listele de bestselleruri din Marea Britanie. Bur- gess nu ezită să abordeze, în scrierile sale, subiecte controversate, cum ar fi dependența juvenilă de droguri sau sexul. A devenit, astfel, unul dintre cei mai apreciați, dar și cei mai discutați autori de ficțiune pentru tineri, însă ceea ce îl evidențiază față de alți autori de gen este capacitatea sa de a se adresa, de la egal la egal, cititorilor săi, cu sinceritate, forță și umor.

Melvin Burgess   Decizie mortală

RAO,2015,315p, Ofelia Al-Gareeb

Scan ctrl,Ocr și Docx v0.9



Orașul fierbe, mișcările de stradă zguduie administrația, o grupare de radicali numiți Fanatici amenință să pornească o revoluție, iar tinerii sunt cuceriți de un nou drog: Moartea. Este decorul în care Melvin Burgess plasează povestea captivantă a romanului său. Deziluzionat, Adam, un adolescent din Manchester, nu mai vede decât o soluție: Moartea, care îi va oferi o săptămână de extaz total, apoi o moarte rapidă. Ce decizie va lua tânărul, pus în fața unei existențe care nu îl mulțumește? Și, oricare va fi aceasta, va accepta Adam să plătească prețul suprem?


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 7 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 12 ani


Joan Anderson și-a început cariera ca jurnalist la un ziar local. Este cunoscută în calitate de autor de cărți ilustrate pentru copii, debutul ei în proză fiind marcat de cartea Breaking the TV Habit. Stilul care o consacră este cel al memoriilor, din care putem enumera cele patru cărți scrise de ea: A Year by the Sea, A walk on the Beach, An Unfinished Marriage și A weekend to Change Your Life. Cartea lui Joan Anderson, Un an la malul mării – Gândurile unei femei care mai are ceva de spus invită cititoarele să pornească într-o călătorie a introspecției în conturarea personalității, indiferent de vârstă.

Joan Anderson   Un an la malul mării

Curtea veche,2007,248p, Antoaneta Olteanu

Scan ctrl,Ocr și Docx v0.9



Confruntarea cu șinele se poate declanșa la orice vârstă. Depinde de determinarea celui hotărât să mai spună ceva despre propria existență.

Joan Anderson descoperă că procesul propriei deveniri nu s-a oprit după ce și-a însurat feciorii și nici după publicarea câtorva cărți de ficțiune. Căutarea de sine se manifestă cu atât mai plenar cu cât refuză să-și schimbe stilul de viață doar pentru că soțul ei este promovat și transferat. În aceste condiții, Joan Anderson se rupe pentru un an de cuibul conjugal și învață să trăiască pe cont propriu. Nu descoperă doar munca fizică susținută, câștigurile bănești cu sudoarea frunții, ci învață să își depășească propriile inhibări fizice.
Femeia asupra căreia valorile sociale ale unei societăți puritane au avut un efect constrângător învață după vârsta de 50 de ani să se bucure de trupul ei, de timp, să trăiască singură și să iubească din plin. Întâlnirea cu focile și plăcerea pură a acestora de a înota o inspiră pe cea care își face cuib la malul mării pentru un an. Micile greutăți, ca și micile bucurii au altă greutate când înveți să-ți trăiești autentic viața, departe de tarele unei societăți încremenite.
Soțul regăsește o prietenă mai dornică de viață decât în tinerețe, de la care învață calea spre propria regăsire. O poveste care marchează un altfel de a reuși, indiferent de vârstă, de educație, dar în deplină legătură cu chemările la care ne supune șinele de-a lungul vieții.

În cartea Un an la malul mării – Gândurile unei femei care mai are ceva de spus poți găsi lesne un prieten dornic să învețe și să te învețe drumul spre tine însuți.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 7 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 12 ani


Brooke Davis este o tânără scriitoare australiană al cărei volum de debut a fost senzația Târgului de Carte de la Londra din 2014, când drepturile de publicare s-au vândut în treizeci de țări. A crescut în Bellbrae, în sudul Australiei, și a încercat să scrie primul roman la doar zece ani. A continuat să scrie, iar consacrarea avea să vină în timpul stagiului doctoral în creative writing la Curtin University, odată cu romanul Obiecte pierdute. Publicat în 2014 de Hachette Australia, acesta a câștigat numeroase premii, printre care ibooks Fiction Book of the Year, ABIA General Fiction Book of the Year și Matt Richell Award pentru cel mai bun debut.

Brooke Davis   Obiecte pierdute

Polirom,2015,264,Anca Băicoianu

Scan ctrl,Ocr și Docx v0.9



Millie Bird are șapte ani, cizme roșii de cauciuc asortate la buclele roșcate și o inimă curajoasă și plină de speranță. Când tatăl ei moare, mama orbită de durere dispare la raionul de Lenjerie Femei Talii Mari din supermarket și nu se mai întoarce. Agatha Pantha, de optzeci și doi de ani, nu a mai ieșit de mult din casă și nici nu a mai schimbat o vorbă cu altcineva, căci a rămas văduvă. Ea încearcă să spulbere tăcerea care o înconjoară țipând la trecători, dând volumul televizorului la maximum și respectând cu strictețe un program zilnic, pe care și-l notează în jurnal. Karl, dactilograful „orb”, de optzeci și șapte de ani, și-a folosit cândva degetele să „dactilografieze” drăgăstos scrisori de amor pe pielea soției sale. Acum, că ea nu mai e, își tastează cuvintele în aer când vorbește. Karl a fost internat într-un azil, dar într-un moment de luciditate euforică a evadat. Aduși împreună de o întâmplare, cei trei, trăgându-l după ei pe Manny-manechinul-de-plastic, pornesc într-o călătorie fascinantă prin vestul Australiei, în căutarea mamei lui Millie. Pe drum, Karl vrea să învețe să fie din nou bărbat, iar Agatha să-și recapete viața de dinainte. De fapt, cu toții învață câte ceva despre cum să trăiești la orice vârstă, să te bucuri de viață și să uiți de umbrele morții.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 7 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 12 ani


David Park a scris șapte cărți, printre care se numără Swallowing the Sun, The Big Snow, The Truth Commissioner și, cea mai recentă, The Light of Amsterdam. A obținut premiile Authors’ Club First Novel Award, Bass Ireland Arts Award tor Literature și, de trei ori, University of Ulster’s Mecrea Literary Award. A fost nominalizat de două ori pentru „Romanul irlandez al anului”. Trăiește în provincia County Down, Irlanda tic Nord, împreună cu soția și cei doi copii ai săi.

David Park   Comisarul adevărului

RAO,2013,352p, Bogdan Nicolae Marchidanu

Scan ctrl,Ocr și Docx v0.9



Henry Stanfield, noul membru al Comisiei Adevărului, este tulburat din cauza înstrăinării de fiica sa și se luptă cu consecințele propriilor infidelități. Francis Gilroy, republican veteran și recent numit ministru în guvern, riscă să piardă ceea ce pare a fi chinuitor de accesibil. În America, Danny și prietena lui pregătesc venirea pe lume a primului lor copil, ignorând cu optimism ceea ce îl va forța să se întoarcă în Belfast și va destrăma viața cea nouă pe care au început-o împreună. Polițistul pensionar James Fenton, aflat pe drum către un orfelinat din România cu o furgonetă plină de provizii, va fi curând obligat să se confrunte cu ceea ce a ajuns să considere drept trădarea sa, cu mulți ani în urmă, a unui băiat adolescent. Într-o societate care încearcă să vindece rănile trecutului cu balsamul adevărului și al reconcilierii, viețile a patru oameni devin legate într-un mod pe care ei nu și l-ar fi imaginat niciodată. Într-o comunitate în care adevărul este de multe ori tribal și parțial, secretul pe care îl împărtășesc amenință să distrugă ceea ce fiecare a construit în prezent. David Park alătură toate aceste istorii individuale pentru a crea o poveste intensă, care transcende atât timpul, cât și spațiul. Emoționant, pătrunzător și cu certitudine angajant, Comisarul Adevărului este un roman important al unuia dintre cei mai mari scriitori irlandezi contemporani.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 7 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 12 ani


Gordon Dahlquist este un romancier și dramaturg american. Născut în Pacific Northwest, Dahlquist a trăit și a lucrat în New York din anul 1988. Piesele sale, printre care se numără și Messalina și Delirium Palace (ambele câștigătoare a Premiului de  Dramaturgie Garland), au fost scrise la New York și Los Angeles. Absolvent al Reed College și Columbia University School of the Arts.

Gordon Dahlquist   Devoratorii de vise

RAO,2008,760p, Petru Iamandi

Scan ctrl,Ocr și Docx v0.9



La trei luni după ce se întoarce în Londra. Celeste Temple primește o misivă prin care Roqer Bascombe o informează că pune capăt logodnei lor și că dorește ca domnișoara Temple să nu mai ia legătura cu el și să nu încerce să îl mai întâlnească până la sfârșitul vieții. Fără nicio altă explicație. Și cum lucrurile nu pot rămâne așa, mai mult din curiozitate decât din dorință, domnișoara Temple vrea să afle de ce logodnicul ei a părăsit-o cu atâta cruzime. Deghizată, își urmărește iubitul în drumul pe care acesta îl parcurge de la slujbă la casa Harschmort, acolo unde. Cu puțin ajutor, descoperă o lume pe care nu și-ar fi putut închipui vreodată că există. Un labirint plin de măști, ritualuri stranii, prinți depravați, savanți nebuni și oglinzi halucinante. Scopul acestor personaje ciudate este să captureze visele oamenilor folosind cărțile de sticlă pentru a le putea controla conștiința. Ca să scape, domnișoara Temple e nevoită să ucidă. Drepturile de publicare ale acestui roman au fost deja vândute în peste 30 de țări.
The Glass Books of the Dream Eaters -  titlul original.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 7 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 12 ani


Nikita Lalwani s-a născut în Kota, Rajasthan (India) în 1973, și a crescut la Cardiff. După mai mulți ani în care a regizat diverse emisiuni și documentare la canalul BBC, a decis să se dedice scrierii de romane.

Nikita Lalwani   Harul

RAO,2008,320p, Diana Gierling

Scan ctrl,Ocr și Docx v0.9



Numerele au constituit o parte importantă în viața lui Rumi Vashey de la o vârstă fragedă. Dar abia în timpul unei călătorii în India, pe când avea opt ani, talentul ei pentru matematică a căpătat o semnificație aproape supranaturală. La, paisprezece ani, Rumi este deja considerată un copil supradotat, un candidat sigur pentru Universitatea Oxford. În opinia tatălui ei, disciplina este totul dacă familia vrea să fie respectată în țara adoptivă. Cu toate acestea, Rumi devine adolescentă și se izolează din ce în ce mai mult de familia ei, iar numerele încep să-și piardă puterea magică: ea își abandonează orarul rigid al fiecărei după-amiezi și înlocuiește ecuațiile cu abuzul de dulciuri. Nevoia ei de dragoste și dorința părinților ei de a reuși în viață vor adânci astfel conflictul dintre generații. Într-un ton care este, pe rând, foarte haios și tăios sau grav, Nikita Lalwani dă viață dorinței de afirmare a unei familii, aceeași care o va duce la ruină. O poveste despre mari speranțe și năzuințe adânci, dar și despre singurătatea copilăriei.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 7 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 12 ani


Jandy Nelson este licențiată a Universității Corneli, deține un mașter în poezie de la Universitatea Brown și încă un mașter în literatură pentru copii și tineri de la Vermont College Of Fine Arts. Cerul e pretutindeni, romanul ei de debut, s-a aflat pe numeroase liste de bestselleruri, a fost nominalizat la YALSA Best Fiction for Young Adults} a avut parte de recenzii entuziaste în publicații celebre, a fost tradus în multe limbi și continuă să se bucure de un mare succes internațional. În anul 2015, al doilea roman al său, îți voi dărui soarele, a fost distins cu Michael L. Printz Award pentru excelență în literatura destinată tinerilor și va fi publicat în curând la Editura Epica. Jandy locuiește în San Francisco, California, și se dedică în întregime scrisului.

Jandy Nelson   Cerul e pretutindeni

Epica,2015,288p, Cristina Jinga

Scan ctrl,Ocr și Docx v0.8



Lennie este o tânără de 17 ani, cântă la clarinet și iubește foarte mult cărțile. Își duce viața, liniștită și mulțumită, în umbra expansivei sale surori mai mari, Bailey. Însă, când Bailey moare subit, Lennie e catapultată în mijlocul scenei propriei sale vieți – și, în pofida experienței sale nule în privința băieților, se trezește dintr-odată oscilând între doi. Toby este fostul iubit al lui Bailey; durerea pierderii din sufletul lui o oglindește perfect pe cea a lui Lennie. Joe este sosit recent în orașul lor, tocmai din Paris, și este posesor al unui zâmbet atât de magic precum talentul lui, fiind un foarte bun interpret la chitară clasică. Pentru Lennie, unul e soarele, iar celălalt luna. Unul încearcă să o scoată din suferința cruntă, iar celălalt o consolează în aceasta. Dar când cei doi se intersectează, universul lui Lennie e pe cale să explodeze… Ar fi trebuit să mor de atâta suferință, nu să mă îndrăgostesc…


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 7 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 12 ani


Uwe Tellkamp s-a născut la Dresda în 1968. În timpul serviciului militar a fost comandant de tanc în Armata Națională Populară și arestat pentru a fi refuzat să înăbușe o demonstrație în octombrie 1989. Considerat neloial față de regim, lui Tellkamp i s-a refuzat dreptul de a urma Facultatea de Medicină, iar după căderea Zidului și-a continuat studiile la Leipzig, New York și Dresda, după care a practicat chirurgia la unitatea de primiri urgențe a unui spital din Dresda. În 2004 a abandonat medicina și s-a dedicat scrisului. Publicat în 2008, Turnul, al treilea său roman, i-a adus Premiul Cărții Germane și, totodată, succesul național și internațional, fiind tradus în peste cincisprezece limbi.

Uwe Tellkamp   Turnul

Curtea Veche,2013,838, Vasile V. Poenaru

Scan ctrl și Docx v0.9



Atât o frescă social-politică, cât mai ales un roman despre identitate, Turnul aduce în prim-plan evoluția lui Christian Hoffman, un Wilhelm Meister în tradiția bildungsromanului german, fiu al unui reputat chirurg și aspirant el însuși la o carieră medicală. Încă adolescent la începutul romanului, Christian se confruntă cu atitudinile opresive ale instituțiilor statului – școala, organizația de tineret, armata –, care urmăresc, prin sancțiuni și propagandă, supunerea și colonizarea culturală a individului în numele Omului nou. Marginalizat și izolat, Christian nu este însă singur: Turnul este populat de numeroase personaje, unele mai extravagante decât altele, și povești întrețesute pe fundalul ultimilor ani dinaintea căderii Zidului, care construiesc o perspectivă de ansamblu asupra vieții publice și private a clasei de mijloc într-o Republică Democrată Germană aflată în declin, o țară în care trei generații se îndreaptă – uneori involuntar, alteori cu nerăbdare – spre tumultul Revoluției din 1989, care, în cele din urmă, va pune Turnul la pământ.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 7 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 12 ani


Edward St Aubyn s-a născut la Cornwall, în 1960. A studiat la Oxford University și imediat după terminarea facultății a lucrat pentru un editor și a scris scenete pentru postul britanic Radio 3. Debutează cu romanul Never Mind (câștigător al Betty Trask Award, 1992), continuând cu Bad News, Some Hope, On the Edge și A Clue to Exit. Romanul Mother’s Milk (Lapte de mamă a câștigat South Bank Literature Award (2006), Prix Femina Étranger (2007) și, de asemenea, a fost nominalizat (lista scurtă la Booker Prize (2006).

Edward St Aubyn   Lapte de mamă

Leda,2008,280, Adina Rațiu, Gabriel Rațiu

Scan ctrl și Docx v0.9



Patrick Melrose își vede soția epuizată de maternitate, mama înșelată de către o fundație New Age, iar Robert, fiul lui în vârstă de 5 ani, înțelegând mult mai multe decât ar trebui. Cândva bogată și ilustră, familia Melrose se află astăzi în pericol, trebuind să facă față promisiunilor încălcate, adulterului și sentimentelor refulate. O minunată analiză a copilăriei _și a relațiilor dintre părinți și copii, dintre soți și soții, Lapte de mamă îmbină zbuciumul interior al personajelor cu farmecul replicilor spirituale.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 7 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 12 ani


Nicole Baart este mama a patru copii din patru țări diferite. Cofondatorul unei organizații non-profit, Un Corp – O Speranță. Trăiește într-un orășel din Iowa. Este autorul a opt romane.

Nicole Baart Departe

RAO,2015,368, Iordana Ferenț Ștefan Ferenț

Scan ctrl și Docx v0.9



O poveste despre dragoste, speranță, despre intimitate și pierderea ei, despre minciuni și consecințele lor devastatoare. Viața romanticei Danica Greene se dă peste cap atunci când soțul ei, Etsell, de profesie pilot, dispare în mod misterios în timpul unui zbor în Alaska. Nu știe ce să creadă și nici cum să reacționeze. A rămas văduvă sau, pur și simplu, bărbatul pe care îl adoră a părăsit-o? Deși are fobie de avioane și zbor, Danica pornește în căutarea soțului, care se dovedește că i-a fost infidel. Odată ajunsă în Alaska, tânăra se vede nevoită să își înfrunte temerile și durerea și încearcă să își dea seama dacă nu cumva își pierduse deja bărbatul înainte ca acesta să fi dispărut.

Departe a fost ca o călătorie extraordinară care m-a făcut să mă simt tămăduită și renăscută. Un omagiu adus iubirii în toate formele ei – între un bărbat și soția acestuia, între surori, precum și între mame și fiice – m-a durut sufletul cât am citit Departe, dar și mai mult am suferit când am ajuns la ultima pagină și povestea s-a terminat.
Nicolle Wallace


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 7 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 12 ani


Chris Bohjalian a scris treisprezece romane de mare succes, între care Before You Know Kindness, The Buffalo Soldier, Skeletons at the Feast, The Law of Similars și mai recentul Secrets of Eden, multe dintre scrierile sale figurând pe poziții de top în lista de bestselleruri a ziarului New York Times. Romanul Midwives a fost declarat „Cea mai bună carte” de Publishers Weekly și inclus pe lista de preferințe a Clubului de lectură al lui Oprah. Thrillerele sale au fost traduse în peste douăzeci și cinci de limbi și două  dintre ele – Midwives și Past the Bleachers – au fost ecranizate. În 2002, lui Bohjalian i-a fost atribut New England Book Award. Locuiește în Vermont cu soția și fiica lui.


Chris Bohjalian   Dublă constrângere

LEDA,2011,352, Irina Bojin

Scan ctrl și Docx v0.9



Când Laurel Estabrook, studentă în al doilea an la colegiu, este atacată în vreme ce se plimba cu bicicleta pe un drumeag din Vermont, viața ei se schimbă pentru totdeauna. Până atunci o fată deschisă și înconjurată de prieteni, Laurel își găsește refugiul în fotografie și începe să lucreze ca voluntară, apoi, după terminarea colegiului, ca angajată a unui adăpost pentru oamenii străzii. Acolo îl cunoaște pe Bobbie Crocker, un bătrân suferind de schizofrenie, a cărui singură avere este o cutie de fotografii pe care o ține departe de ochii curioșilor. Când Hohhic moare pe neașteptate, Laurel descoperă că poveștile acestuia erau adevărate: Bobbie Crocker fusese cândva un fotograf de succes, cur «lucrase cu personaje legendare precum Chuck Meiry, Mohert Prost și Eartha Kitt. Pe măsură ce fascinația lui Laurel față de viața lui Bobbie începe să se transforme în obsesie ea devine convinsă că unele dintre fotografiile acestuia dezvăluie un secret de familie întunecat, adânc ascuns, iar căutarea adevărului o va purta într-un joc mortal, de a șoarecele și pisica.

Am pus aici și variantele epub,mobi și azw3


Vă doresc un Paște fericit tuturor!

Modificat de menadel (acum 7 ani)


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 7 ani
   
karmaa
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 14 ani
Multe multumiri iepurasului!

Modificat de karmaa (acum 7 ani)


pus acum 7 ani
   
octavian41
Membru Puf

Inregistrat: acum 8 ani
Multumiri iepurasului ! Paste fericit tuturor!

pus acum 7 ani
   
mikylungu
Online
Membru Puf

Inregistrat: acum 12 ani
multumesc iepurasule.si te mai asteptam cu surprize.

_______________________________________
nu conteaza cit de mare este darul,ci intentia din spatele lui.

pus acum 7 ani
   
bks99tyu
Membru Puf

Inregistrat: acum 12 ani
avem a multumi iepurasului! 

pus acum 7 ani
   
dewlight
Membru Senior

Inregistrat: acum 13 ani
Asa este el, menadel, nu poate sa urce doar cateva carti. El lucreaza mereu in stil mare. Uneori il banuiesc ca este un scanner care a invatat sa se conecteze la net.

De fapt, menadel, voiam sa-ti zic Multumesc!, in numele meu si al celor care ar trebui s-o faca, la randul lor, dar le-a fost prea lene. Sau te-or fi salutat telepatic? Am incercat si eu, dar a aparut un zumzet in crescendo si am fost nevoit sa opresc butonul telepatic.


pus acum 7 ani
   
brutalistu
Pe lista maro

Inregistrat: acum 19 ani
Mulțumesc frumos pentru cărți! 

_______________________________________
Reasonable Astartes Chapter -"Let's talk first!"

pus acum 7 ani
   
anitin
Membru Puf

Din: Turda
Inregistrat: acum 12 ani
Multumim pentru munca depusa 

pus acum 7 ani
   
Gângurel
VETERAN

Inregistrat: acum 12 ani
Îți mulțumesc, menadel!

Să trăiești!


_______________________________________
Câteva OZN-uri... * Ion HOBANA * Mici contribuţii la Charles Dickens * Ion IANOȘI * Sergiu FĂRCĂȘAN * Italo CALVINO * Knut HAMSUN * Voicu BUGARIU
Apariții meteorice:
DOSTOIEVSKI l T. MANN l MARIN PREDA I J. VERNE l PETER F. HAMILTON l SF_46-89 l SF_&_F l BIOGRAFII l CRITICĂ l GRAMATICĂ l DIETA l MISTERE

pus acum 7 ani
   
bogwol
Membru Senior

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 16 ani
Multumesc si eu pentru efort

_______________________________________
Din orice experienta se invata cate ceva, mai ales din cele neplacute

pus acum 7 ani
   
tuf
Vizitator



Tarziu, dar bun :)

pus acum 7 ani
   
Buba Norocosu'
Membru Puf

Inregistrat: acum 12 ani
Multumesc mult!

pus acum 7 ani
   
liloo
Membru Gold

Inregistrat: acum 13 ani
Multumesc din suflet !!!

pus acum 7 ani
   
deletlon
Membru Gold

Inregistrat: acum 14 ani
Au trecut ceva ani știu...mersi însă.

_______________________________________
O carte pe lună. 🌒

pus acum 5 ani
   
vpaska
Membru Gold

Inregistrat: acum 11 ani
Multumesc frumos!

pus acum 5 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la