Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Lista de useri | Cauta | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Larina23 la Simpatie.ro
Femeie
21 ani
Timis
cauta Barbat
28 - 80 ani
Forum Romania Inedit / Carti in limba romana / [T] Literatura Universala (nesortate) Moderat de Stelevadris, cuculean, naid, nch, uncris  
Autor
Mesaj Pagini: 1 ... 2 3 4 5 6 7 8 ... 21
constantinis
MEMBRU VIP

Din: pulbere de stele
Inregistrat: acum 9 ani
Am făcut un doc corectat, după OCR-ul: ”Pio Baroja - Peripețiile lui Shanti Andia”

http://www.fileshare.ro/e3172313938http://www.fileshare.ro/e3172313944

[t] literatura universala făcut doc corectat, după ocr-ul: ”pio baroja lui shanti

27.9KB


_______________________________________
Să nu faci azi ce poți lăsa pe mâine !

pus acum 5 ani
   
ZVONACFIRST
MEMBRU DE BAZA

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Sandra Gruen – Apa pentru elefanti [v.1.0]

Editura: Humanitas Fiction
Colectia: Raftul Denisei
Data aparitiei: Aprilie 2011
Traducator: Vali Florescu
Formate disponibile: doc, pdf si djvu searchable, azw3, epub
Aparut in SUA in 2006, romanul Apa pentru elefanti a fost luni intregi Numarul 1 in topurile de vanzari din New York Times, Los Angeles Times, Wall Street Journal, USA Today, fiind desemnat in acelasi an Favourite Book of the Year de catre publicatia Newsday. In 2007, este recompensat cu premiile Booksense Book of the Year si Bookbrowse Diamond pentru cea mai populara carte. Este tradus in peste 40 de tari, s-a vandut in 3 milioane de exemplare si va sta la baza unei productii cinematografice.


Primul rand: „Am nouazeci de ani. Sau nouazeci si trei. Ori una, ori alta“. Ultimul rand: „Pentru mosneagul asta, circul e casa lui“. Intre cele doua randuri se desfasoara povestea fascinanta a tanarului Jacob Jankowski, care in anii '30 isi face ucenicia vietii intr-unul dintre cele mai vestite circuri americane. Angajat sa aiba grija de animale, Jacob va descoperi sub marea cupola un univers cu personaje bizare si fascinante, dar cu reguli rigide ca ale unei caste. Insa va afla deopotriva ca circul nu inseamna numai stralucire si culoare, paiete si magie, rasete si ropote de aplauze, ci si animale maltratate, artisti in mizerie incercand sa uite sordidul cotidian cu ajutorul alcoolului de contrabanda, violenta si prostitutie, suferinta si tragedii, incertitudini si spaime. Pe acest fundal se perinda o galerie intreaga de figuri memorabile: Unchiul Al, directorul fara scrupule al circului; Kinko, clovnul pitic cu un zambet exagerat pictat pe chipul trist; „ciudatii“ cu trupuri contorsionate de suferinta; imprevizibilul si crudul August Rosenbluth, dresorul de animale care cade victima celor pe care i-a chinuit; Marlena, frumoasa lui sotie, dresoarea de cai, de care Jacob se indragosteste naprasnic si alaturi de care traieste o patimasa poveste de iubire; Rosie, elefantita cu personalitate si cu un secret care-i pune viata in primejdie. Fotografii alb-negru insotesc textul - instantanee surprinse la circurile americane de la inceputul secolului XX, imortalizand o lume unde minunile sunt iscate cu o lovitura de bagheta, se spulbera odata cu ultimul acord al orchestrei, dar iti lasa amintiri de-o viata.


Modificat de ZVONACFIRST (acum 5 ani)


pus acum 5 ani
   
mitikut
Membru Gold

Inregistrat: acum 10 ani
Erasmus din Rotterdam – Elogiul nebuniei sau discurs spre lauda prostiei V 1.0
docx, pdf, djvu scanAceasta este opera cea mai importantă a lui Erasmus. "Encomium moriae" sau "Laus Stultitiae" ("Elogiul nebuniei", 1509), dedicată lui Thomas Morus ,este o satiră la adresa teologiei scolastice, imoralității clerului și a curiei catolice, în același timp apologie a pasiunii exaltate ("nebuniei" a adevăratului creștin care-și dedică viața credinței. Erasmus înțelege credința creștină ca o acceptare nedemonstrabilă - împotriva și mai presus de necesitatea oricărei rațiuni - a lui Dumnezeu devenit om, care moare pentru mântuirea oamenilor și învie din morți prin el însuși. Pentru aceasta trebuie schimbată formația clasică a teologilor și literaților, lipsiți de sensibilitatea cerută de scriptura evanghelică.

Modificat de mitikut (acum 2 ani)


pus acum 5 ani
   
ZVONACFIRST
MEMBRU DE BAZA

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Michela Murgia - Accabadora [v.1.0]

Editura: Humanitas Fiction
Colectia: Raftul Denisei
Data aparitiei: 2013
Traducator: Gabriela Lungu
Formate disponibile: doc, pdf si djvu searchable, azw3, epub

Accabadora este romanul care a consacrat-o definitiv pe Michela Murgia în peisajul literar italian, fiind distins cu şapte premii importante, între care Premiul Campiello şi Premiul Mondello. A fost tradus în peste 20 de limbi, iar în Italia s-a vândut în peste 500 000 de mii de exemplare.

Maria Listru, a patra fată a unei văduve nevoiaşe, e înfiată de Tuşa Bonaria Urrai, femeie bătrână rămasă fără copii, croitoreasă în sat. Fetiţa creşte în preajma bătrânei, departe de viaţa aspră a sătenilor, dar descoperind treptat o lume plină de mistere de care mama ei adoptivă nu e deloc străină. E lumea satului Soreni din Sardinia, la mijlocul veacului trecut, o lume plină de semne tainice, în care alături de credinţă dăinuie încă vii eresuri din vremuri de demult, o lume în care viaţa şi moartea pot sta la aceeaşi masă, ca în familiile ce-şi aşteaptă morţii cu bucate în noaptea sărbătorii Tuturor Sfinţilor. Într-o asemenea noapte se arată misterul ce-nvăluie existenţa Bonariei Urrai: ea este o accabadora, o femeie care-i ajută să sfârşească pe cei aflaţi în pragul morţii. Când descoperă ea însăşi tulburătoarea taină, Maria fuge de-acasă, fuge chiar de pe insulă, stabilindu-se într-un oraş de la poalele Alpilor, pentru a nu se mai întoarce decât spre a asista înmărmurită la agonia fără sfârşit a accabadorei. Şi abia suferinţa ei, pe care o priveşte acum neputincioasă, o face să-nţeleagă ce rost avea Bonaria pe lume, ba chiar dă naştere ispitei surde de-a săvârşi pentru ea aceeaşi lucrare iubitoare.

Acabar înseamnă în spaniolă „a sfârşi“, şi el a dat în sardă substantivul accabadora, „cea care sfârşeşte“, cea care pune capăt agoniei. Pentru comunităţile tradiţionale din Sardinia, actul accabadorei nu reprezintă un asasinat, ci un gest de iubire şi milă, care ajută destinul sa se împlinească. După cum spune autoarea, ea este ultima mamă.

Sursa: www.humanitas.ro


pus acum 5 ani
   
mitikut
Membru Gold

Inregistrat: acum 10 ani
George Orwell – Vagabond prin Paris si Londra (Titlu original - Down and Out in Paris and London)

Autor: George Orwell
Editura: Rai
Traducator: Alice Dumitrescu
An: 1994
Versiune: 1.0
Format: DJVU, DOCX, EPUB

Scan si ocr: tuf. Multumiri.

Modificat de mitikut (acum 2 ani)


pus acum 5 ani
   
ZVONACFIRST
MEMBRU DE BAZA

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Ismail Kadare – Generalul armatei moarte [v.1.0]

Editura: POLIROM
Categoria: Literatura contemporana
Colectie: Top 10+
An aparitie: 2011
Formate disponibile: pdf si djvu searchable, doc, epub, azw3


Ismail Kadare (n. 28 ianuarie 1936) este cel mai cunoscut scriitor albanez. În 1992 a câștigat Premiul mondial Cino Del Duca. În 2005 Kadare este câștigătorul inaugural al Premiului Internațional Man Booker.
Sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/Ismail_Kadare

Cel mai cunoscut roman al lui Kadare, Generalul armatei moarte a fost tradus in peste patruzeci de limbi. Romanul a inspirat trei ecranizari, cea mai reusita fiind cea franceza (1984), cu Michel Piccoli si Anouk Aimée in rolurile principale.

In furtunosii ani ’60, un general italian si un preot sint trimisi in Albania sa aduca in patrie ramasitele soldatilor morti in al Doilea Razboi Mondial. Pe masura ce timpul trece si osemintele celor morti se aduna, cei doi vor ajunge sa-si descopere adevaratele instincte. Daca la inceputul misiunii generalul pare minat de un exacerbat simt al datoriei, incetul cu incetul, odata cu evolutia romanului, manifestarile inumane, cruzimea si izbucnirile paranoice vor lua locul unei masti bine construite de-a lungul unei vieti.
Sursa: http://www.polirom.ro/


Modificat de ZVONACFIRST (acum 5 ani)


pus acum 5 ani
   
ZVONACFIRST
MEMBRU DE BAZA

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Javier Marías – Maine in batalie sa te gandesti la mine

Editura: Univers
Colectia: Romanul Secolului XX
Aparitie: mai 2012
Traducator: Catalina Vasile
Formate disponibile: pdf, djvu, epub, azw3, doc
Versiune RI: [v.1.0]


O recenzie foarte buna puteti citi aici.


Javier Marías (n. 20 septembrie 1951, Madrid) este un scriitor si traducator spaniol. Este fiul filosofului Julián Marías Aguilera.
Isi petrece o parte din copilarie in Statele Unite ale Americii impreuna cu familia refugiata. Studiază filosofie si litere la Universitatea Complutense Madrid si devine unul dintre cei mai importanti scriitori spanioli contemporani. Cartile sale s-au tradus si s-au vandut in peste cinci milioane de exemplare.

De acelasi autor, in Romania au mai aparut:
Barbatul sentimental
Inima atat de alba
Indragostirile
Chipul tau, maine. Venin si umbra si adio.
Chipul tau, maine. Dans si vis.
Chipul tau, maine. Febra si lance
Fata intunecata a timpului


Romanul cel mai celebru al lui Javier Marías: o intalnire de dragoste ratata, moartea misterioasa a unei femei chiar in bratele naratorului, fara un motiv aparent si pe neasteptate, cautarea unui sens al acestei enigme se desfasoara pe parcursul a peste trei sute de pagini naucitoare, pline de suspans si de imprevizibil, intr o carte in care, la fiecare rand, cititorul simte forta uriasă a destinului.
„Este o carte intr adevar neobisnuita a unui scriitor neobisnuit, extraordinara... Ar trebui sa fim fericiti ca asemenea carti exista“.
Literarisches Quartet


Victor, un scenarist de televiziune si ocazional ''ghost writer'', este invitat la cina de catre Marta, o cunostiinta recenta si o posibila amanta. Sotul Martei se afla in Anglia, intr-o calatorie de afaceri, iar baietelul lor doarme linistit in camera alaturata. Cand femeia moare subit in bratele lui, Victor se trezeste intr-o situatie stranie si neverosimila.
De aici, Victor incearca sa dezlege enigma acestei morti, intrand in legatura cu apropiatii Martei.
Itele povestii se descurca abia spre sfarsit, cand Dean, sotul Martei are ocazia sa vorbeasca deschis cu barbatul care a tinut-o in brate pe sotia lui inainte sa moara.
''Maine in batalie sa te gandesti la mine'' este o carte stranie, densa, cateodata greu de urmarit, imprevizibila si plina de suspans.
Este o carte originala, rara, care spune o poveste intr-adevar impresionanta si care merita toata atentia.


pus acum 5 ani
   
ZVONACFIRST
MEMBRU DE BAZA

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Ismail Kadare – Generalul armatei moarte (v.2.0)

Am postat pe pagina anterioara a acestui topic o versiune 1.0, dupa care sotia mea a citit cartea si am facut v.2.0.
Daca este o problema referitoare la regula de versionare RI, rog adminul sa stearga aceasta postare.

Modificat de ZVONACFIRST (acum 5 ani)


pus acum 5 ani
   
ZVONACFIRST
MEMBRU DE BAZA

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Care Santos – Aerul pe care il respiri [v.1.0]

Editura: HUMANITAS FICTION
Colectia: Raftul Denisei
Anul: 2014
Traducerea: Cornelia Radulescu

Formate disponibile: doc, epub, azw3, pdf, djvu


Cartile scriitoarei Care Santos sunt traduse in peste 20 de tari. In 2014 autoarea a primit cel mai important premiu literar catalan, Premio Ramon Llull..Cand Virginia mosteneste afacerea de familie, libraria Palinuro, printre vrafurile de manuscrise descopera o serie de scrisori care ii dezvaluie istoria Carlotei Guillot si povestea cautarii disperate a unei carti. Aceasta a facut parte din celebra biblioteca particulara a unui sibarit din Barcelona napoleoniana si e una interzisa. O calatorie halucinanta a cartii prin Barcelona secolului al XIX-lea este prilejul pentru reconstituirea unui amplu tablou al epocii, cu transformarile spectaculoase prin care trece orasul: daramarea zidurilor acestuia, urbanizarea si aparitia celebrului bulevard Rambla.

Memoires secrets d'une femme publique de Charles Theveneau De Morande e o carte interzisa, cu gravuri de un erotism explicit, care spune povestea iubirii dintre Ludovic XV si Madame du Barry, incercand s-o compromita pe amanta regelui. In secolul al XlX-lea, mai multe notabilitati din Barcelona, anticari, bibliofili vor sa puna mana pe carte. Calatoria ei prin lume e de fapt pretextul unei fresce a epocii razboaielor napoleoniene, cu transformarile radicale prin care trece societatea. In cautarea cartii sunt implicate personaje din toate straturile sociale, de la celebra curtezana frantuzoaica supranumita Madame La Ruga pana la generalul Giuseppe Lechi, de la Victor Philibert Guillot, bibliofilul iremediabil indragostit de carti, si frumoasa lui fiica, Carlota, captiva in casnicia cu Nestor Perez de Leon, cinicul sef al politiei barceloneze, la Angel Brancaleone, fiul spalatoresei Rita Neu ajuns in cele din urma anticar, care joaca un rol crucial in descoperirea acesteia. Dar firele incurcate ale destinelor celor care se afla, la un moment dat, in posesia cartii sau care jinduiesc s-o obtina par sa se descurce abia doua secole mai tarziu. In Barcelona anilor 2000, Virginia mosteneste libraria Palinuro de la tatal ei, presedintele breslei anticarilor din Barcelona. Ea va trai, alaturi de naratoare (care la randul ei scrie un roman despre cartea lui Morande), aventura vietii ei, incercand sa descifreze parcursul alambicat al memoriilor scandaloase.


Modificat de ZVONACFIRST (acum 5 ani)


pus acum 5 ani
   
constantinis
MEMBRU VIP

Din: pulbere de stele
Inregistrat: acum 9 ani
Douglas Adams - Ghidul autostopistului galactic


DOUGLAS ADAMS (1952–2001), scriitor şi scenarist britanic, a debutat încă din anii de liceu în publicaţii locale din Cambridge, unde eseurile sale umoristice, pe teme filozofice, s-au bucurat de mare succes. După ce a renunţat la St John’s College şi s-a mutat la Londra, a început să colaboreze cu BBC ca scenarist, calitate în care s-a remarcat, printre altele, pentru producţii ca Doctor Who. Împreună cu Simon Brett, producător Radio BBC, s-a gândit să scrie un serial radio în genul comic SF, ceea ce a şi făcut. Ghidul autostopistului galactic s-a bucurat de succes încă de la primele episoade difuzate în 1978, opera transformându-se într-un adevărat fenomen multimedia şi fiind adaptată la diverse formate. Cele cinci cărţi reunite în acest volum care a încântat milioane de cititori au fost publicate în perioada 1979-1992, în 2001 apărând o continuare, And Another Thing, semnată de Eoin Colfer. Un serial TV, un joc video, mai multe cărţi de benzi desenate şi, în 2005, un film artistic (you tube - The Hitchhiker's Guide to the Galaxy) s-au născut din ideea lui Douglas Adams.

http://www.fileshare.ro/e3172347120

[t] literatura universala douglas adams ghidul adams scriitor şi scenarist britanic, debutat

63.4KB

Modificat de constantinis (acum 5 ani)


_______________________________________
Să nu faci azi ce poți lăsa pe mâine !

pus acum 5 ani
   
meridiane
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 10 ani
Marshall McLuhan - Galaxia Gutenberg. Scrieri esențiale


Editura NEMIRA  2014Sub acest nume cartea Galaxia Gutenberg a apărut în 1975 la Editura Politică în colecția IDEI CONTEMPORANE.

Ediția de la NEMIRA este o compilație de texte din lucrările autorului, editată și tipărită sub acest titlul.


       DJVU

====================

[t] literatura universala marshall mcluhan galaxia gutenberg. scrieri 2014sub acest nume cartea

72.2KB

Modificat de meridiane (acum 5 ani)


pus acum 5 ani
   
kilimanjaro
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani

constantinis a scris:

Douglas Adams - Ghidul autostopistului galactic...


http://romania-inedit.3xforum.ro/viewto ... 49#1498349


_______________________________________
Honoré de Balzac | Lev Tolstoi | Émile Zola | Nikolai Gogol | Aldous Huxley | I.S. Turgheniev
A.E. van Vogt | Mario Vargas Llosa | Marin Preda | I. Goncearov | Carson McCullers | Henry Lawson

pus acum 5 ani
   
ZVONACFIRST
MEMBRU DE BAZA

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Ruta Sepetys - Printre tonuri cenusii

Editura: EPICA
Data aparitiei: Martie 2014
Traducerea: Gabriela Stoica
Versiune RI: 1.0
Formate: pdf, djvu, doc, epub, azw3


Născută și crescută în Michigan, Ruta Sepetys este fata unui  refugiat  lituanian.
Țările  baltice (Lituania,  Letonia  și  Estonia) au dispărut de pe harta Europei în 1941, și nu au  reapărut decât în anul 1990. Și cum povestea asta a tot auzit-o  de mic copil, Ruta s-a hotărât să fie glasul sutelor de mii de oameni care și-au pierdut viețile în timpul  politicii  de  epurare  a  regiunii  baltice duse de Stalin.
Ruta locuiește cu familia ei în Tennesse, Statele Unite.
O puteți vizita la www.rutasepetys.comGlasul unei fete rupe tăcerea istoriei.

V-ați întrebat vreodată cât valorează o viață de om? În dimineața aceea, viața fratelui meu a valorat cât un ceas de buzunar.

Lituania, iunie 1941: Lina, o adolescentă de cincisprezece ani, fiică de rector universitar, se pregătește să urmeze din toamnă cursurile Școlii de Arte din Vilnius, și așteaptă cu nerăbdare vacanța de vară de dinainte. Dar, într-o noapte, bubuituri amenințătoare se aud la ușă, iar din acel moment viața ei și a familiei ei se schimbă pentru totdeauna. Poliția secretă sovietică, NKVD, îi arestează pe Lina, pe mama ei și pe frățiorul ei mai mic. Cei trei sunt evacuați din căminul lor și târâți în vagoane de transportat vite, descoperind curând că destinația lor era Siberia. Despărțită de tată, Lina încearcă să strecoare indicii în desenele ei, pe care reușește să le expedieze în secret, din mână în mână, sperând să ajungă în lagărul unde este el încarcerat. În această sfâșietoare și tragică poveste, Lina se luptă cu disperare pentru viața ei și a celor apropiați, cu singura armă de care dispune: iubirea. Dar oare iubirea este de ajuns ca s-o țină în viață?


pus acum 5 ani
   
ndodo
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 13 ani


Autor: Bernard Clavel
Titlu: Stăpînul fluviului
Editura: Editura Univers
An: 1975
Versiune: OCR brut
Format: doc OCR brut Formatted şi Plain text + pdf & djvu color & djvu B&W + coperţi şi siglă(63M)


DOWNLOAD YADI

Postat la cererea lui Hara Ba Bura – spor la lucru sau lectură plăcută

L.E. Pun ceva mai jos şi un rtf V0.7 pus la dispoziţie de colegul iris205

  http://www.mediafire.com/file/cwx05hzx9 ... 0.7%29.zip

Toate cele bune

     

Modificat de ndodo (acum 5 ani)


_______________________________________
Vlad Muşatescu | Cezar Petrescu | Maxim Gorki | Mircea Sântimbreanu | Ionel Teodoreanu | Alina Nour | Ion Agârbiceanu | Mark Twain | H. G. Wells | Alan Dean Foster
Almanahuri Perpetuum Comic(Urzica) | Almanahuri vechi (până în 1990) | Almanahuri Anticipaţia | Reviste SF | Biografii şi Autobiografii | Istorie şi Politică

pus acum 5 ani
   
spicdegrau
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 6 ani
de sters

[t] literatura universala sters

115.2KB

Modificat de spicdegrau (acum 3 ani)


pus acum 5 ani
   
balder
Membru Puf

Inregistrat: acum 9 ani

Zbigniew Brzezinski - Marea tablă de şah //2000
doc (v0.9) + PDF (scan control)

Ultimul deceniu al secolului al XX-lea a fost martorul unor răsturnări dramatice în politica mondială. Pentru prima oară în istorie, o putere noneurasiatică s-a impus nu numai ca principal arbitru în relaţiile de putere din Eurasia, dar şi ca putere supremă în lume. Destrămarea Uniunii Sovietice a fost ultima treaptă în ascensiunea rapidă a unei ţări din emisfera vestică — Statele Unite ale Americii — ca singura şi, de fapt, prima putere cu adevărat globală. Cu toate acestea, Eurasia îşi păstrează importanţa geopolitică. Prin urmare, problema modului în care America, angajată la scară planetară, poate face faţă complexelor relaţii de putere din Eurasia rămâne fundamentală pentru capacitatea ei de a-şi exercita supremaţia mondială. Obiectivul principal al politicii americane ar putea fi benefic şi vizionar: modelarea unei comunităţi mondiale cu adevărat cooperante, în conformitate cu tendinţele pe termen lung şi cu interesele fundamentale ale omenirii. De aceea, scopul cărţii este formularea unei geostrategii cuprinzătoare şi integrale pentru Eurasia.

Modificat de balder (acum 5 ani)


pus acum 5 ani
   
balder
Membru Puf

Inregistrat: acum 9 ani

Carlos Castaneda - Cealaltă realitate
doc (v0.9) + PDF (scan control)

Indianul Juan Matus, un adevărat brujo (vrăjitor), îl va accepta pe Castaneda drept ucenic şi-l va călăuzi pe calea spinoasă a Cunoaşterii. Acesta din urmă devine astfel fondatorul celui mai incitant şi controversat curent de idei din lumea contemporană, aşa-numitul „New Age“.

Modificat de balder (acum 5 ani)


pus acum 5 ani
   
balder
Membru Puf

Inregistrat: acum 9 ani

Carlos Castaneda - Călătorie la Ixtlan
doc (v0.9) + DjVu (scan control)

Pentru un vrăjitor realitatea sau lumea pe care o cunoaştem e doar o descriere. Iar Carlos Castaneda işi continuă seria operelor sale iniţiatice, non-ficţiune, cu această „călatorie“ în lumea lui don Juan, un adevărat „profesor de vrajitorie“.

Modificat de balder (acum 5 ani)


pus acum 5 ani
   
Aleph
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 12 ani
Kurt Vonnegut – Abatorul cinci  versiune 2.0 doc, epub şi mobi.
Corectată fără scanare martor, cu consultarea originalului în limba engleză._______________________________________
Dacă vreunul dintre linkurile mele nu este valid, vă rog să mă anunţaţi prin MP.
Versiunile cartilor electronice - Standardul RIF1
Caractere romanesti in EPUB  De la versiunea 0.1 la versiunea 0.9 cu Word 2003 for Windows
PDF-uri foarte mici din fisierele grafice Scan Tailor  *  Clasificarea scanurilor in format DjVu

pus acum 5 ani
   
balder
Membru Puf

Inregistrat: acum 9 ani

Carlos Castaneda - Povestiri despre putere
doc (v0.9) + DjVu (scan control)

Dacă vreţi să aflaţi ce este „insula tonalului“, „ziua tonalului“, „murmurul nagualului“, şi care este „secretul fiinţelor luminoase“ citiţi această nouă spectaculoasă incursiune a deja cunoscutului autor într-o lume reală, alta decît cea cotidiană, străină neiniţiaţilor şi greu accesibilă... Cunoaşterea, ideal suprem, îl determină pe Castaneda să revină în Mexic, la don Juan. Efortul său este considerabil, căci cunoaşterea presupune frică, nedumerire şi paradoxal, chiar ignoranta.


pus acum 5 ani
   
sgrosu
VETERAN

Inregistrat: acum 11 ani

Aleph a scris:

Kurt Vonnegut – Abatorul cinci  versiune 2.0 doc, epub şi mobi.
Corectată fără scanare martor, cu consultarea originalului în limba engleză.


Vonnegut, Kurt - Abatorul cinci v.3.0
http://www.mediafire.com/file/acu2qy8b9 ... KAC3.0.rar

"Creanga îl lovi în vârful căştii făcând clanc". Aici eu consider că în loc de clanc ar fi poc.
"Urmară o mulţime de remarci".  Cred că în traducerea originală a fost remarce,  care reprezintă o variantă acceptată pt. remarci,  ca și în v.1.0.


pus acum 5 ani
E-mail  
dewlight
Membru Senior

Inregistrat: acum 11 ani

sgrosu a scris:


Aleph a scris:

Kurt Vonnegut – Abatorul cinci  versiune 2.0 doc, epub şi mobi.
Corectată fără scanare martor, cu consultarea originalului în limba engleză.


Vonnegut, Kurt - Abatorul cinci v.3.0
http://www.mediafire.com/file/acu2qy8b9 ... KAC3.0.rar

"Creanga îl lovi în vârful căştii făcând clanc". Aici eu consider că în loc de clanc ar fi poc.
"Urmară o mulţime de remarci".  Cred că în traducerea originală a fost remarce,  care reprezintă o variantă acceptată pt. remarci,  ca și în v.1.0.Acu, daca e sa fim rigurosi "remarce" nu prea cred ca este o forma acceptata. DOOM-ul, care este dictionarul normativ al lb romane (nu DEX-ul), zice ca forma corecta este "remarci". Si daca DOOM-ul zice asa, asa este.
De altfel "remarce" este forma din DEX 1998. In DEX-ul din 2009 este ca in DOOM.


pus acum 5 ani
   
Sauron
Membru Senior

Inregistrat: acum 11 ani
Am urcat aici o scanare in format djvu pentru Abatorul cinci, poate va ajuta: https://yadi.sk/i/BC2aPmx434a8Bp

pus acum 5 ani
   
bogwol
Membru Senior

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Robin Hobb - Misiunea bufonului  v 2.0
https://www.mediafire.com/?ogpd4v216ieygik


_______________________________________
Din orice experienta se invata cate ceva, mai ales din cele neplacute

pus acum 5 ani
   
Aleph
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 12 ani
Vergilius – Eneida
Ediţie critică, Editura Univers, 1980
— Traducere de George Coşbuc
— Ediţie îngrijită, note şi prefaţă de Stella PetecelFormate PDF color 300dpi, 97Mb şi DjVu B&W 600dpi, 5Mb.

(Din sacul lui Moş Crăciun, 2016)


_______________________________________
Dacă vreunul dintre linkurile mele nu este valid, vă rog să mă anunţaţi prin MP.
Versiunile cartilor electronice - Standardul RIF1
Caractere romanesti in EPUB  De la versiunea 0.1 la versiunea 0.9 cu Word 2003 for Windows
PDF-uri foarte mici din fisierele grafice Scan Tailor  *  Clasificarea scanurilor in format DjVu

pus acum 5 ani
   
Pagini: 1 ... 2 3 4 5 6 7 8 ... 21    
Mergi la

Try the best browser-based multiplayer games to play, on this browser games toplist
MagicDuel