bineee
VETERAN
Din: tr-un colţ de Rai
Inregistrat: acum 16 ani
|
|
Avertizare de răceală
Circulă o răceală foarte parşivă şi păcătoasă. Spun răceală, pt că exact acestea sunt simptomele: senzaţie acută şi foarte persistentă de frig, în ciuda faptului că nu avem frisoane, nu dârdâim, nu avem mânile sau / şi picioarele îngheţate sau nici măcar reci. Dar persistă un sentiment neplăcut că hainele sunt "reci" sau că nu e suficient de cald, deşi termometrul arată altceva. Debutează cu o senzaţie foarte iritantă sau / şi dureroasă, de uscăciune şi arsură în gât, foarte greu remisibilă, indiferent ce luăm. Oboseală, somnolenţă, frig. Nevoie intensă de repaos şi nemişcare, în special nu în frig.
Menţionez că "răceala", "guturaiul", "gripa", "coriza", etc, toate sunt VIROZE, şi au viruşi diferiţi, de unde şi numele lor. În guturai de exemplu, predomină strănutul şi nasul care curge, la gripă, durerile de muşchi (sau chiar în tot corpul), ochii par să ardă şi par foarte "grei", oboseală, accentuată, iritare, agitaţie. La răceală, cum am pomenit mai sus, predomină răceala. Mai e o viroză păcătoasă, din păcate fără nume propriu popular (de obicei e confundată cu una din cele mai sus, ceea ce nici nu e greu), se numeşte ADENO-VIROZĂ. Viruşii se înmulţesc chiar în ganglionii limfatici (care ar trebui să ne apere, dar în acest caz, nu pot, şi în globulele albele, care de asemenea ar trebui să ne apere, dar din păcate, circulând în sânge, numai bine că răspândesc boala!). Simptomele tipice sunt durerea de amigdale ( nu e amigdalida obişnită ) şi de polipi (resimţită ca o intensă durere întreg rino-faringelui, adică doare gât, nas, uneori şi sinusuri), foarte uscată şi supărătoare la înghiţit şi suflatul nasului. Dacă sunt atacate tocmai globulele albe şi ganglionii limfatici, evident e şi cea mai greu de tratat, de obicei dă şi cele mai complicaţii.
Evident, simptomele descrise nu se cantonează doar în sfera ORL, au şi neplăcutul obicei să "evolueze", adică vor coborî pe trahee căutînd să ducă la bronşită şi alte complicaţii, pe care nu are rost să le mai pomenesc, pt că atunci veţi de mult la spital, nu la citit sfaturi pe Net. Dacă nu le oprim.
N-o să vorbesc de tratamentul clasic alopat, pe care îl veţi găsi la medicul de familie, nici de diversele remedii minune pe care le veţi găsi din abundenţă în reclamele TV! Voi pomeni de remediile milenare, BĂBEŞTI, cele care existau încă dinaintea erei aspirinei şi anibioticielor (care între noi fie spus, iniţial se extrăgeau din plante şi nu aveau nici pe departe reacţiile secundare şi adverse din ziua de azi)!
1. Baia fierbinte cu sare. Apa trebuie să fie firbinte, nu de opărit, dar la limita superioară a suportabilităţii, ideal o oală cu apă fierbinte alături, pentru a o mai încălzi dacă se mai răceşte. Cu sare grunjoasă (la nevoie, orice aveţi e bun), MAXIM 10 MIN! Nu toleraţi baie fierbinte, faceţi doar o baie la picioare! Obligatoriu după aceea câteva ore evitaţi contactul cu frigul, ideal băgat în pat şi acoperit cu o pătură, repaos cîteva ore, chiar un pui de somn.
2. Ceaiuri calde (nu chiar opărite) din plante anti-răceală: ideal de pin, brad, patlagină, trandafir, echinaceea. La copii merg şi siropurile respective (de brad, de pin, de patlagină, de echinaceea). Dacă uscăciunea în gât e foarte supărătoare: ŞODÓU, [ŞODÓU, şodouri, s.n. Băutură preparată din gălbenuş de ou crud, frecat cu zahăr, peste care se toarnă lapte fierbinte. [Var.: şodó s.n.] – Din fr. chaudeau. )]
3. (pt. adulţi): ţuică fiartă cu piper, sau palincă fiartă cu piper, busuioc şi ienupăr, (pt cin doreşte pot fi uşor îndulcite).
4. Ideal şi cel mai util: ULEIUL ETERIC. Este un extract uleios şi foarte concentrat din plante aromatice. De obicei are efecte intense antibiotice, antivirale, antifungice, antiparazitare! Nu i se face reclamă, întrucât cele mai scumpe, cu greu depăşesc 12,5 RON, şi se folosesc cu picătura, ceea ce înseamnă că o asemenea sticluţă de 5 ml vă ajunge luni şi ani. I se pune un termen de valabitate, pt că aceasta este legea, dar este pur formal, întrucât aceste uleiuri sunt extrem de pure, nu se strică, şi ca la vinuri şi oţet, cu cât sunt mai vechi, cu atât sunt mai puternice! Dacă se strică, nu a fost pur, dar se cunoaşte la aspect şi miros! (Trebuie să fie să fie limpede transparent, indiferent de culoare, uleios, nu apos, iar mirosul trebuie să fie plăcut, aromat - exceptând subiectivismul). Dacă nu vă place o aromă, nu înseamnă că e stricat, ci doar ceva personal, subiectiv (aveţi dreptul de a place sau nu place ceva)!
În cazul acestei răceli a funcţionat: combinaţia GERANIU ( 1 picătură ) + EUCALIPT (2pic) + CEDRU (2pic) (detaliez mai jos)
De obicei, cele mai recomadate în caz de răceli sunt:
- GERANIUM (numele latin al muşcatei) 1 picătură/zi, în scop preventiv antirăceală, antigripal, anticistită (la femei). În caz de răceli serioase, se admit până la 6 picături (maxim) pe zi, cu câte 4 ore interval între ele. La copii, nu mai mult de 4 picături, cu 6 ore interval. De obicei, ajung 1-2 picăuri pe zi.
- EUCALIPT 1-2 picături /zi, în scop preventiv anticatar, antifebril. În caz de răceli serioase, se admit până la 1-2 picături de 3-4-6 ori pe zi, nu are plafon sau doză maximă. La copii, 1 picătură/per administrare (dacă e cooperant). Cât tolerează fiecare.
- BRAD 1-2 picături /zi, în scop preventiv anticatar, antifebril, antibronşitic. E mai uşor, ideal pt cei nu tolerează alimente grele. În caz de răceli serioase, se admit până la 1-2 picături de 3-4-6 ori pe zi, nu are plafon sau doză maximă. La copii, 1 picătură/per administrare (dacă sunt cooperanţi). Cât tolerează fiecare.
- PIN 1-2 picături /zi, în scop preventiv anticatar, antifebril, antibronşitic. E mai greu, ideal pt cei care au nevoie de alimente mai grele şi mai săţioase. În caz de răceli serioase, se admit până la 1-2 picături de 3-4-6 ori pe zi, nu are plafon sau doză maximă. La copii, 1 picătură/per administrare (dacă sunt cooperanţi). Cât tolerează fiecare.
- CEDRU 1-2 picături /zi, în scop preventiv antibronşitic, antimigrenos. E mai puţin cunoscut, ideal pt cei care au nevoie multă energie. În caz de răceli serioase, se admit până la 1-2 picături de 3-4 ori pe zi, deşi nu are plafon sau doză maximă. La copii, 1 picătură/per administrare (dacă sunt cooperanţi). Cât tolerează fiecare.
Pt probleme digestive care se pot asocia:
- TEE-TREE sau MALEULUCA, Arborele-de-ceai-Australian 1-2 picături /zi, în scop preventiv pentru indigestie, lipsă de apetit, gust metalic în gură, dar şi anticatar, antifebril, anticistită. În caz de răceli serioase, se admit până la 1-2 picături de 3-4-6 ori pe zi, nu are plafon sau doză maximă. La copii, 1 picătură/per administrare (dacă sunt cooperanţi). Cât tolerează fiecare. Vă previn că are un gust foarte neplăcut, de mucegai amestecat cu metal, dar efectele benefice sunt mult peste neplăcerea de moment, care poate fi mult atenuată de o linguriţă de miere, sau un sirop, ceai, cu gust plăcut.
- ULEIUL de MĂRAR 1 picătură /zi, în scop preventiv pentru senzaţia de stagnare a alimentelor în tubul digestiv (când "cade greu" mîncarea). Nu cred că veţi tolera mai mult, e un ulei extrem de puternic, dă senzia că a "topit" mâncarea din intestine. Are gust foarte puternic şi persistent de mărar, vă va ajunege cu prisosinţă pentru o zi!
La femei, pt cistitele care se pot asocia: combinaţia GERANIU (1pic) + TEE-TREE (2pic) + PACIULI (1-2pic)
- PACIULI 1-2 picături /zi, în scop preventiv anticistic, antiinflamator, util pt secreţiile foarte mucoase şi vâscoase. În caz de răceli serioase, se admit până la 1-2 picături de 2 ori pe zi, de obicei după-amiaza şi seara, deşi nici el nu are plafon sau doză maximă. La copii, 1 picătură/per administrare (dacă e cooperant). Cât tolerează fiecare.
Unde se găsesc? La PLAFAR! Pe ele scrie că sunt doar pentru uz extern, pentru aromaterapie, dar cele făcute de firmele FARES şi SOLARIS, sunt extrase natural, fără benzină şi alte chimicale, aşa că pot fi ingerate. În Franţa, uleiurile esenţiale de ingerat, sunt însoţite obligatoriu de o aromagramă (care costă, evident foarte mult, reflectat în preţul de vânzare), în România nu există uleiuri aprobate expres pentru a fi ingerate, dar cei care cunosc metodele de fabricaţie, cunosc şi firmele care prelucrează ecologic aceste uleiuri.
Deţin aceste cunoştinţe de la Dr. Chirilă, de la Asociaţia Christiana, cel care împreună cu soţia (tot medic) şi alţi medici cunoscători ai terapiilor alternative, a făcut numerose cursuri şi conferinţe de medicină naturistă de-a lungul anilor. De când am aplicat aceste cunoştiinţe în domeniul antibioticoterapiei naturale, nu a mai fost cazul să iau antibiotice de sinteză sau medicamente, şi nici n-am cunoscut gripa, răceala şi cistita, nici neplăcerile lor. Şi sper să continue.
5. Remediile homeopatice. De obicei, cu consult homeopatic, căci nu se tratează boala, ci omul ( constituţia respectivă ). În cazul gripei se poate trata "boala", cu Osciloccinum ( în caz de gripă ) şi cu Vaccin Antigripal, ca prevenţie. Pot spune că am folosit remediile homeopatice "Vaccin Antigripal" pentru părinţii mei, şi e prima iarnă în care practic nu au răcit. Ele nu tratează anumite serotipuri gripale, ci însăşi frecvenţa respectivă a gripei.
Ar mai de spus, dar cred că deja am scris destule, vă mulţumesc pentru bunăvoinţa de a fi citit aceste rânduri, şi cu speranţa că vă vor fi realmente de folos, numai bineee! ___________________________________
Aceste rânduri se referă doar la momentele incipiente, singurele în care puteţi stopa răceala. După ce s-a pornit, tratamentul e mult mai serios şi de obicei, mulţi se duc din proprie iniţiativă la medic. Evident nu sugerez să nu consultaţi medicul, ci doar să folosiţi leacuri foarte la îndemână şi necostisitoare!
Modificat de bineee (acum 14 ani)
_______________________________________ Cele bune să se adune, cele rele să se spele!
Documentare subtitrate în limba română: Natură: Amber Time Machine; Ants: Nature's Secret Power; Borneo's Pygmy Elephants; King Koala; The Himalayas; Vampire of Abyss; Preistorie: Dino Autopsy; Hominizi: Skull Wars: The Missing Link; The Link; Antichitate: Quest for the Lost Civilisation; Mayan Doomsday Prophecy; Cultură: Shostakovich against Stalin; Dezvoltare personală: Tale of 2 Brains; Living Luminaries; Yogis of Tibet; Mind & Matter Meet; Nurture & Human Development; Naturism: Top Secret Water; Paranormal: Dedublarea astrală; NDE: Aux Frontieres de la Mort; Şamanii şi Ayahuasca; Ecologie: Who Killed the Electric Car? Altele: Stasi, poporul sub control; Show: BellyDance Live from Hollywood; etc.
Re-Up transfer.ro Momo (86); Fileserve: Povestea lui UNU; Universul Ştiut; Comedii (sub.RO): Hopscotch (80); Le Grand blond avec une chaussure noire (72); Le retour du grand blond (74); Les malheurs d'Alfred (72); La moutarde me monte au nez (74); Je suis timide, mais je me soigne (78); Les Fugitifs (86); La doublure (06);
|
|