Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Sabina din Bucuresti
Femeie
22 ani
Bucuresti
cauta Barbat
22 - 60 ani
Forum Romania Inedit / Carti in limba romana / [B] Lee Child Moderat de Seven, Stelevadris, cuculean, naid, nch, uncris
Autor
Mesaj Pagini: 1
dewlight
Membru Senior

Inregistrat: acum 12 ani
════  TOPIC ÎNREGISTRAT  ════
Mergi la Catalog ►► Biblioteca R.I.




Lee Child (născut 1954, Coventry, Anglia) este pseudonimul literar al scriitorului britanic Jim Grant. Soția sa, Jane, este newyorkeză și acum amândoi trăiesc în statul New York. Primul său roman, Killing Floor (Capcana Margrave), i-a adus Premiul Anthony pentru „Cel Mai Bun Prim Roman”.
Toate romanele lui Lee Child descriu aventurile unui fost soldat amerian Jack Reacher care colindă SUA.
După ce a ajuns şomer, Child s-a decis să scrie romane, precizând că sunt „cea mai pură formă de divertisment.”
Lee Child a fost ales președinte al Mystery Writers of America în 2009.
În 2012, romanul său One Shot a fost ecranizat într-un thriller cu Jack Reacher în care Tom Cruise joacă în rolul principal. A scris, până acum, 17 romane cu Jack Reacher, în medie câte unul pe an.

În limba romana au fost traduse 7 dintre ele:
- Capcana Margrave (Humanitas Fiction, Killing Floor)
- Să nu greşeşti (Humanitas Fiction, Without Fail)
- Evadare imposibilă (Humanitas Fiction, Die Trying)
- Ancheta (Litera, The Affair)
- Nimic nu e uşor (Reader’s Digest, The Hard Way)
- Nimic de pierdut (Reader’s Digest, Nothing to Lose)
- Belele şi ghinioane (Reader’s Digest, Bad Luck and Trouble)

Modificat de dewlight (acum 11 ani)


pus acum 11 ani
   
dewlight
Membru Senior

Inregistrat: acum 12 ani

Titlu:  Capcana Margrave [v.2.0]
în format DOC sau EPUB sau MOBI
Autor:  Lee Child

Gen:  Thriller

Editura:  Humanitas

Margrave. Un punct neînsemnat pe harta statului Georgia. Un orăşel unic în felul lui: este perfect, chiar înspăimântător de perfect. Peluzele şi străzile sunt imaculate; magazinele şi localurile sunt pustii, dar prospere. Când Jack Reacher se opreşte acolo, vrea doar să mănânce şi să bea o cafea. După o jumătate de oră va fi arestat şi acuzat de crimă. Aşa începe coşmarul. Coşmarul lor. Apoi secretele ascunse sub faţada bine întreţinută explodează şi Margrave, desăvârşitul Margrave, se transformă într-o capcană. Un thriller pursânge, Capcana Margrave (premiile Barry şi Anthony) ne oferă cele mai reuşite scene de acţiune din istoria recentă a genului şi un final - la propriu - exploziv. Jack Reacher este un anti-erou, unul irezistibil.

Modificat de dewlight (acum 11 ani)


pus acum 11 ani
   
dewlight
Membru Senior

Inregistrat: acum 12 ani

Titlu:  Evadare Imposibilă [v.2.0]
în format DOC sau EPUB sau MOBI
Autor:  Lee Child

Gen:  Thriller

Editura:  Humanitas

O stradă din Chicago, într-o zi însorită. Hoinărind fără ţintă, Jack Reacher vede o femeie care încearcă să se descurce cu două sacoşe şi un baston. Fireşte, nu ezită să-i dea o mână de ajutor. Greşeala. În clipa următoare, sunt răpiţi sub ameninţarea armelor. Prins în cătuşe, aruncat într-o furgonetă, Reacher va avea la dispoziţie 2000 de mile pentru a pricepe ce se întâmplă. Răpitorii n-au scos un cuvânt. Femeia pretinde că este agent FBI. În rest, mister. Punctul terminus al acestei călătorii de coşmar va fi un cătun din Montana, într-o zonă aproape inaccesibilă, unde fiecare este aruncat într-o celulă. Curând, devine limpede că trebuie să evadeze. Sunt în joc vieţile a sute de oameni. Totuşi, cum poti evada din închisoarea perfectă? Zăvoare solide, gardieni înarmaţi, câini de pază şi, de jur-împrejur, munţi sălbatici. Femeia a pus la punct un plan, Reacher are propriile lui metode. Amândoi sunt puternici şi hotărâţi, dar au o şansă numai dacă îşi unesc forţele. În Evadare imposibilă timpul trece, catastrofa se apropie…

Modificat de dewlight (acum 11 ani)


pus acum 11 ani
   
dewlight
Membru Senior

Inregistrat: acum 12 ani

Titlu:  Să nu greşeşti [v.2.0]
în format DOC sau EPUB sau MOBI
Autor:  Lee Child

Gen:  Thriller

Editura:  Humanitas

Jack Reacher se simte bine în propria lui piele. Nu are slujbă, domiciliu stabil şi asigurare socială. Dar nu refuză niciodată să dea o mână de ajutor. Când un agent guvernamental îi propune un contract, Reacher constată surprins că i se cere să fie asasin. Ţinta: vicepreşedintele Statelor Unite. Este un exerciţiu, pentru că Washingtonul vrea să-şi testeze dispozitivele de securitate, iar Reacher, doar cu periuţa de dinţi în buzunar, acceptă provocarea şi intră în clubul select din inima administraţiei americane: Serviciul Secret. Va avea adversari pe măsura lui. La fel de experimentaţi, inteligenţi şi invizibili.


pus acum 11 ani
   
dewlight
Membru Senior

Inregistrat: acum 12 ani

Titlu:  Ancheta [v.2.0]
în format DOC sau EPUB sau MOBI
Autor:  Lee Child

Gen:  Thriller

Editura:  Litera

Martie 1997. O tânără femeie e găsită moartă în spatele unui bar din orăşelul Carter Crossing, Mississippi, nu departe de o mare bază militară. Criminalul este un localnic sau un soldat? Maiorul Jack Reacher din poliţia militară primeşte misiunea de a supraveghea, sub acoperire, activitatea poliţiei locale. Folosindu-şi intuiţia înnăscută, dar şi abilităţile dobândite în lunga sa experienţă ca militar, maiorul pune cap la cap indiciile, descoperind o conspiraţie a tăcerii ce pare să urce până la cel mai înalt nivel. Prins între datoria militară şi dorinţa de a face dreptate, Jack Reacher îşi riscă viitorul profesional pentru aflarea adevărului. Iar farmecele şerifului Elizabeth Deveraux, o femeie uimitor de frumoasă, fost ofiţer în infanteria marină, nu fac decât să-i complice sarcina.


pus acum 11 ani
   
dewlight
Membru Senior

Inregistrat: acum 12 ani

Titlu:  Belele şi ghinioane [v.1.0]
în format DOC sau EPUB sau MOBI sau Arhivă completă
Scan control:  Format djvu


Autor:  Lee Child

Gen:  Thriller


Cartea a aparut în Reader’s Digest, Colecţia de romane, volumul 9, într-o versiune condensată. Când zic „condensată” vreau să spun că cei de la Reader’s Digest au scurtat cam jumătate din carte. Confruntând cu versiunea în lb. engleză am constatat - cu mândrie şi invidie - performanţa versiunii traduse în lb. română de a concentra o pagină într-o frază. Asta este, să zicem, vestea mai proastă. Vestea, doar puţin mai bună decât cea de dinainte, este că, chiar şi în condiţiile astea, carte e citibilă.

Despre carte:
Jack Reacher şi Frances Neagley, foşti membri ai unei unităţi militare de elită, pierduseră legătură de ani de zile. Cu viaţa pe care o duce, mai mult pe drum, mutându-se dintr-un loc în altul, Reacher ştie că este greu să-i dea cineva de urmă. Astfel că, atunci când Neagley reuşeşte să-i trimită un mesaj codificat, Reacher îşi dă seama că e vorba de o problemă serioasă. Desigur, mesajul ei nu este decât începutul unui şir de belele şi ghinioane – dar Reacher nu-şi abandonează camarazii de arme la nevoie.


pus acum 10 ani
   
dewlight
Membru Senior

Inregistrat: acum 12 ani

Titlu:  Nimic de pierdut [v.1.0]
în format DOC sau EPUB sau MOBI
Scan control:  Format djvu


Autor:  Lee Child

Gen:  Thriller


Două orașe mici în mijlocul pustietăţii: Speranță și Disperare. Între ele, nimic, doar doisprezece kilometri de drum gol. Jack Reacher nu poate găsi o maşină care să-l ia, așa că merge pe jos. Tot ce vrea este o ceașcă de cafea. Ceea ce găseşte sunt patru localnici ostili, o amendă pentru vagabondaj, și somaţia de a părăsi oraşul. Numai că ei se iau de cine nu trebuie. Reacher este dur. Fără ocupaţie, adresă sau bagaj. Nimic, cu excepția unei curiozităţi încăpăţanate. Care sunt secretele pe care Disperarea pare atât de disperată să le ascundă? Ce se ascunde între zidurile înalte ale clădirii situate la periferia orasului? De ce aterizează şi decolează de acolo un avion în fiecare seară? Şi, mai presus de orice, de ce îşi doreşte poliţia atât de mult să-l îndepărteze?
Cu doar un singur aliat, misterioasa polițistă din Speranţa și cu mulți dușmani, Reacher luptă împotriva unui întreg oraș, hăituind un bogat om de afaceri până în bârlogul lui, descoperindu-i scopurile teribile şi răspunzând la întrebarea: cine este avantajat – cineva care are totul de câştigat sau cineva care nu are nimic de pierdut?
Nimic de pierdut are mai multe similitudini cu romanul lui David Morrell (1972) (Rambo) First Blood, inclusiv faptul că personajul principal (un fost soldat) este confundat cu un pierde-vară și hărțuit de poliţia locală. Numele unuia dintre oraşele principale din Nimic de pierdut este Speranța, precum cel din filmul Rambo, romanele mai având în comun și tema autorităţilor corupte şi brutale.

Ca şi în cazul romanului „Belele şi ghinioane” şi această carte a apărut tradusă în lb. română tot în Reader’s Digest. Ca şi „Belele şi ghinioane” este tradusă condensat, sau este editată – deliberat – condensat, concluzie firească după confruntarea versiunii în lb română cu versiunea în lb engleză. Treaba este că, de data asta, „condensarea” este mai brutală decât în cazul precedent. Sunt omise pasaje serioase, semnificative. Până la urmă tot e bine; puteau s-o condenseze la dimensiunea şi concizia unui rezumat făcut de un copil aflat în clasa a II-a, la fără frecvenţă. (un singur exemplu, din cartea în lb română: „Trecu pe lângă bufet…”. Ei bine, în cartea în lb. engleză, omu’ nu numai că n-a trecut pe lângă  bufet, dar s-a oprit, a intrat, a discutat chestii interesante, a mâncat şi abia apoi a tulit-o de acolo) În concluzie cartea este hăcuită rău şi în consecintă lectura e greoaie, nu curge firesc,are goluri. Păcat!


pus acum 10 ani
   
dewlight
Membru Senior

Inregistrat: acum 12 ani

Titlu:  Nimic nu e uşor [v.2.0]
în format DOC sau EPUB sau MOBI


Autor:  Lee Child

Gen:  Thriller


Singuratic de felul său, obişnuit să călătorească fără bagaje, Jack Reacher e gata întotdeauna să dea o mână de ajutor – şi o lovitură de pumn – ca să se asigure că s-a făcut dreptate. Când este angajat de enigmaticul domn Lane pentru a-l găsi pe răpitorul soţiei şi fiicei acestuia, înţelege repede că nu va ajunge nicăieri bazându-se pe stilul lui obişnuit de a lucra cu indiciile. Acesta e un caz pe care Reacher va trebui să-l ia tot mereu de la capăt...

Aceasta este ultima carte tradusă în limba română a lui Lee Child. Ca şi în cazul ultimelor două cărţi şi acest roman a apărut tradus în lb. română tot în Reader’s Digest. De data asta m-am decis: n-o să mai citesc vreo carte tradusă în Reader’s Digest. Nu văd ce pagubă ar fi, pentru nici una din părţi!

Modificat de dewlight (acum 10 ani)


pus acum 10 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
Inca neaparut oficial la noi, volumul "Persuader" se gaseste sub forma de foileton in revista VP Magazin. Traducerea este facuta de colegul nostru Dewlight.


Primul episod a aparut in numarul Special de Craciun 2013


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 9 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
Lee Child - PERSUADER



Nu iartă şi nu uită. Asta e procedura standard de operare a lui Jack Reacher. Iar Francis Xavier Quinn este cel mai rău individ pe care l-a întâlnit vreodată. Unul care a făcut lucruri cu adevărat de neiertat. Atât de rău… Reacher era bucuros să îl ştie mort. Asta, până în ziua în care l-a văzut, în viaţă şi sănătos, urcându-se într-o limuzină la Boston Symphony Hall.
Fără regrete. Fără explicaţii. Reacher, martor la o încercare brutală de răpire a unui tânăr elev îngrozit dintr-un campus din New England, ia legea în propriile mâini. În felul lui. Numai că un poliţist moare şi Reacher nu rămâne să explice ce s-a întâmplat. Oare şi-a pierdut simţul dreptăţii, nu mai ştie să facă diferenţa între bine şi rău? Doar pentru că, de data asta, e ceva personal?

Aşa începe al şaptelea roman a lui Lee Child. Un roman care se citeşte pe nerăsuflate şi în care eroul lui, Jack Reacher, se întoarce mai pragmatic şi mai decis ca niciodată.

** Tradus si publicat in Foileton-VP MAGAZIN -  2014**

Lectura placuta!


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 9 ani
   
maxwolf_1965
Membru Puf

Inregistrat: acum 8 ani
Lee Child - Urmarit

pus acum 7 ani
   
bogwol
Membru Senior

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Lee Child -Persuader v2.0

Modificat de bogwol (acum 7 ani)


_______________________________________
Din orice experienta se invata cate ceva, mai ales din cele neplacute

pus acum 7 ani
   
grants
Membru Puf

Inregistrat: acum 11 ani
Am creat o arhivă cu tot ceea ce am adunat la capitolul Lee Child - Jack Reacher



Fișierele sunt Epub, organizate cronologic în funcție de anul publicării, au numerele ISDN, publisher-ul original și numărul din cadrul seriei.

Toate sunt în română, se pot citi în orice ordine dar eu le-am organizat după cum urmează:

1 Capcana Margrave 1997
2 Evadare Imposibilă 1998
6 Să nu greșești 2002
7 Persuader 2003
10 Nimic nu e ușor 2006
11 Ghinioane și încurcături 2007 (versiunea lungă, editura trei la Belele și Ghinioane)
12 Nimic de pierdut 2008
16 Ancheta 2011
17 Urmărit 2012
18 Să nu te întorci niciodată 2013
19 Personal 2014



https://www.mediafire.com/?b8y4ocd6kbrc7cb

Enjoy!


pus acum 7 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani


Incepand cu numarul 33 al revistei VP MAGAZIN, fanii lui Jack Reacher il vor putea reintalni in varianta Short Stories traduse special pentru voi.
Tineti aproape si Lectura placuta!



_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 6 ani
   
bogwol
Membru Senior

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Lee Child- Capcana Margrave v3.0

_______________________________________
Din orice experienta se invata cate ceva, mai ales din cele neplacute

pus acum 6 ani
   
bogwol
Membru Senior

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Le Child - Sa nu gresesti v3.0

_______________________________________
Din orice experienta se invata cate ceva, mai ales din cele neplacute

pus acum 6 ani
   
bogwol
Membru Senior

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Lee Child - Ancheta v 3.0

_______________________________________
Din orice experienta se invata cate ceva, mai ales din cele neplacute

pus acum 6 ani
   
Ab Xy
Membru Puf

Inregistrat: acum 8 ani
Anexat "Sa nu te intorci niciodata" de Lee Child. Variantele docx (obtinut din pdf), epub si pdf. Corectate prin citire [v1.0].

Modificat de Ab Xy (acum 6 ani)


pus acum 6 ani
   
bogwol
Membru Senior

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Lre Child - Sa nu te intorci niciodata v2.0


_______________________________________
Din orice experienta se invata cate ceva, mai ales din cele neplacute

pus acum 6 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
„Scurtisimele” lui Lee Child



Publicate în VP MAGAZIN începând cu nr. 33





În curs de publicare în numerele următoare ale VP MAGAZIN

Ţineţi aproape!


Modificat de idbmax (acum 5 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 5 ani
   
ab2008xy@yahoo.com
Membru Puf

Inregistrat: acum 4 ani
Buna ziua!
Toate par a fi traduse automat. Puteti sa-mi spuneti daca traducerile au fost prelucrate cumva?
Multumesc.
P.S. Ar fi bine ca sa se precizeze daca traducerile sunt facute cu softuri (unele mai bune, altele mai deficitare).

Ioanaghe a scris:

https://www.mediafire.com/file/zgamj3ka ... 6.rar/file



Lee Child - [Jack Reacher] 2 Secretul
Lee Child - [Jack Reacher] 8 Alergand orbeste
Lee Child - [Jack Reacher] 9 Echo in flacari
Lee Child - [Jack Reacher] 16 Pleaca maine


pus acum 1 luna
   
Ioanaghe
Membru Puf

Inregistrat: acum 1 luna
Multumesc pentru opiniile exprimate. Bineinteles ca nu sunt perfecte, eu le consider un v.1.
Ar fi trebuit sa specific de la inceput cum au fost traduse si prelucrate. Traducerea este cuvant cu cuvant, nu este absolut nimic sarit sau omis. Numerele sunt in ordinea cronologica a naratiunii si sunt exact asa cum le-am pus, Secretul este nr.2 si vine dupa Inamicul.

1. The Enemy  (2004)                Inamicul
2.The Secret     (2023)             Secretul
3. Night School (2016)              Scoala de noapte
4. The Affair (2011)                Ancheta
5. Killing Floor (1997)             Capcana Margrave
6. Die Trying (1998)                Evadare imposibila
7. Tripwire (1999)                  Firul declansator
8. Running Blind (2000)             Vizitatorul
UK Title “The Visitor”
9. Echo Burning (2001)              Echo in flacari
10. Without Fail (2002)             Sa nu gresesti
11. Persuader (2003)                Persuader
12. One Shot (2005)                 Un glont la tinta
13. The Hard Way (2006)             Nimic nu e usor
14. Bad Luck and Trouble (2007)     Ghinioane si incurcaturi
15. Nothing to Lose (2008)          Nimic de pierdut
16. Gone Tomorrow (2009)            Pleaca maine
17. 61 Hours     2010               61 de ore
18. Worth Dying For  2010           Merita sa mori
19. A Wanted Man (2012)             Urmarit
20. Never Go Back (2013)            Sa nu te intorci niciodata
21. Personal (2014)                 Personal
22. Make Me    (2015)               Convingema
23. The Midnight Line (2017)        Filiera de la miezul noptii
24. Past Tense     (2018)           Timpul trecut
25. Blue Moon   (2019)              Luna albastra
26. The Sentinel    (2020)          Santinela
27. Better off dead (2021)          Mai bine mort
28. No Plan B      (2022)           Fara plan de rezeva




Am sa deschid un topic separat.
Cuculean,va rog sa stergeti postarile care incarca inutil acest topic.


pus acum 1 luna
   
Pagini: 1  

Mergi la