Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Stefania_h0t 24 ani
Femeie
24 ani
Salaj
cauta Barbat
24 - 46 ani
Forum Romania Inedit / Off Topic / medicamente care ajuta la invatat Moderat de 80Inanna, Crizzu, Neo, cuculean, gabiandreicristian, maharet, maleficus
Autor
Mesaj Pagini: 1
sirmeabe
VETERAN

Din: Gummersbach
Inregistrat: acum 17 ani
sunt student si am multe examene in viitorul apropiat. dupa un timp de peste 3 ore simt si observ ca nu mai pot retine mai nimic din ce citesc atunci mai departe. am tot citit pe net de anumite medicamente care ar ajuta la memorat si ti-ar crea chiar interes la invatat pe durate mai lungi de timp. am si eu nevoie de niste sfaturi sau pareri.
poate aveti voi experienta pt ca eu inca nu am incercat nimic de genul.


pus acum 11 ani
   
arssura
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 16 ani
Cunosc prea bine cum e...Uite eu nu sunt adeptul medicamentelor. Consider ca o metoda eficienta e sa te alimentezi adecvat si sa iei pauze in timpul invatatului. Programeaza-ti activitatea riguros, ia multe pauze ( cam la 50 de min. o pauza de 10-15 minute in care sa te relaxezi total). Mediul in care inveti trebuie sa fie potrivit pt studiu ( spre ex, eu am nevoie de o camera luminoasa si de liniste totala). Apoi, ma alimentez foarte bine, mananc alimente bogate in calciu, consum portocale, banane, kiwi, batoane de cereale, etc...
In plus, si la mine sa stii ca functioneaza, sunt niste mix-uri audio pt motivare, eu am playlist-ul meu pe care il ascult dupa cateva reprize de invatat, sau intre examene. Nu sunt adeptul medicamentelor, deoarece te pot ajuta pe perioade scurte si medii, dar dupa ce incetezi sa le mai iei, s-ar putea ca tot tu sa ai de suferit. E ca si cum iei proteine sa-ti creasca muschii, ii lucrezi intens 3-4-5 luni, dupa care o lasi mai moale...si intr-un final constati ca "se cam lasa carnea pe tine...". In fine, daca insisti, un prieten de;al meu foloseste lecitina, 1 pastila de 3 ori pe zi dupa mese, iar un altul MemoPlus.


pus acum 11 ani
   
sirmeabe
VETERAN

Din: Gummersbach
Inregistrat: acum 17 ani
nu insist vroiam doar pareri si sfaturi,nici eu nu sunt un adept al medicamentelor, dar vedeam in ele poate un mic avantaj.

pus acum 11 ani
   
maharet
Moderator

Inregistrat: acum 17 ani
Lecitină, cavinton.Depinde, în funcţie de capacităţile fiecăruia.

_______________________________________
Zilnic, cel mai interesant P.M. este răsplătit cu un BNUS special

DO NOT PM ME, MOST LIKELY I WON'T ANSWER.DO NOT REQUEST
REUPLOADS OF MY PREVIOUS UPLOADS, BUT IF YOU STILL HAVE
THEM, FEEL FREE TO MAKE AS MANY MIRRORS AS YOU LIKE.


 
    [mp3=https://www.youtube.com/watch?v=azJTTI4vk7g]

              Citiţi regulile/Read The Rules 
             SYANTMpS

pus acum 11 ani
   
Bogdan u Gabriel
MEMBRU VIP

Din: GPS error ...
Inregistrat: acum 16 ani
Cred că vrei să spui suplimente. Nu cred că vrei să ajungi la medicamente :P

Lecitina este folosită pentru a susține sistemul nervos. Adică să nu ți se ardă creierul când se încinge.
MemoPlus îți dă un spor de energie pe partea de gândire pentru că sporește fluxul sanguin către creier (provoacă vasodilatație craniană ) , iar celelalte componente (Mg, cafeina) ajută cu oboiseala.

Modificat de Bogdan u Gabriel (acum 11 ani)


_______________________________________
 
 
 
                                           

pus acum 11 ani
   
zflorin
MEMBRU VIP

Din: ...UE
Inregistrat: acum 17 ani
"Lecitina este un tip de lipidă necesar fiecărei celule din organism. Membrana celulară (care reglează trecerea nutrienţilor în şi din celule) conţine multă lecitină. De asemenea, straturile protectoare din jurul creierului sunt făcute din lecitină, iar celulele muşchilor şi cele ale nervilor conţin şi ele această grăsime esenţială.
Ea se găseşte în cantităţi însemnate în soia, drojdie de bere, cereale, legume (fasole uscată, linte), germeni de grâu şi, nu în ultimul rând, în gălbenuşul de ou şi în peşte.

Aceasta ajută la prevenirea aterosclerozei, la protejarea împotriva bolilor cardio-vasculare, previne degradarea celulei nervoase, ajută la refacerea ficatului şi scade nivelul de colesterol „rău“ din sânge.
Specialiştii recomandă terapia cu lecitină în stări de oboseală şi de epuizare, în tulburări de concentrare, de memorie şi pentru îmbunătăţirea rezistenţei la stres.

Asociată cu vitamina B, lecitina este foarte eficientă pentru stimularea memoriei în cazul persoanelor stresate şi vârstnicilor. O astfel de combinaţie se găseşte în laptele de soia.

Acesta se prepară dintr-un kilogram de seminţe uscate de soia, care se pun în apă cu o linguriţă de sare, la temperatura camerei, timp de 16-18 ore. Apoi, seminţele se trec prin maşina de tocat. În pasta obţinută se adaugă patru litri de apă.Vasul va sta acoperit 50 de minute, apoi lichidul se strecoară printr-un tifon."

Luat de pe un site oarecare, la o prima cautare. Arata ca o alimentatie adecvata i-ti poate asigura necesarul de lecitina, fara sa apelezi la pastile.


_______________________________________
SoDMaster rullz

Nu uita ca esti ROMAN

Mandru ca-s roman, mandru ca-s morosan

pus acum 11 ani
   
80Inanna
Moderator

Din: Mitologie
Inregistrat: acum 18 ani
Dormi suficient și fă fițuici (cu mâna ta, nu la xerox). Conspectarea menține atenția și concentrarea. Când nu mai poți, oprește-te. Este normal ca după 3 ore de citit să-ți simți capul umflat.
Fă și un plan: azi citesc cursurile 1-3 (și mă uit și în cărțile care tratează chestiunea), mâine cursurile... etc.

Nu lăsa materia necitită până în sesiune, că atunci slabe șanse. Încearcă să o citești în cursul anului, iar în sesiune s-o recitești. Vei fi surprins ce bine merge.


_______________________________________
Verificati toate linkurile înainte de a descărca!  UNELE sunt expirate.
Cataloage FILME românești și TEATRU românesc.
Eu pot descărca de pe: mediafire, zippyshare, uptobox, mega.
NU pot descărca de pe: depositfiles, uploaded, turbobit, letitbit.

pus acum 11 ani
   
sirmeabe
VETERAN

Din: Gummersbach
Inregistrat: acum 17 ani
cred ca raman la sfatul lui 80Inanna...va multumesc pt sfaturi

pus acum 11 ani
   
GigiM
Membru Gold

Inregistrat: acum 17 ani
Ca si suplimente: Tonotil-N si Vitamax(cele vechi fara Q10) - asta i ca sa nu iti fie somn, nu mai ai nevoie de cafea,ceai negru si alte prostii gen energizante

Eu fac asa : 2 ore de invatat cu 10 minute pauza dupa si ajung cu suplimentele sus mentionate la aprox.10h de invatat pe zi fara sa invat prea mult
Am incercat si Piracetam, 2x800mg /zi dar nu stiu de ce mi se facea un somn de la ele si daca nu dormeam o ora nu eram om; dar la unii dintre colegii mei functioneaza numai ca trebuie inceput tratamentul relativ devreme, cu 4-6 saptamani inainte de examen. Memoplus nu recomand.
Mai luam de cateva ori pe zi vitamina C pulbere dizolvata in apa si mai demult luam si Omega 3 care dupa 1 luna a incept sa isi faca efectul.

In concluzie, recomand: Tonotil N - 2 fiole pe zi
                                   Vitamax(cel vechi) - 1 pe zi
                                   Omega 3 - mai concentrate, de 2x / zi
                                   Lecitina    -  3x / zi
                                   Vitamina C pulbere - de cateva ori pe zi un vf de lingurita dizolvata in apa(reduce stresul)


pus acum 11 ani
   
RoBB0c0p
Membru Puf

Inregistrat: acum 11 ani
Din meniul normal al unui student (s)zilnic n-ar trebui sa lipseasca prunele. 

Prunele uscate fac parte din categoria fructelor care pot fi consumate oricand. Aroma lor aminteste de dulceata inceputului de toamna si sunt perfecte in mancaruri sarate si deserturi. Dar, in primul rand, sunt foarte sanatoase.

Prunele uscate (in mod natural si neafumate), depasesc continutul de antioxidanti al fructelor de padure. O singura pruna uscata contine aceeasi cantitate de vitamine si minerale cat un pumn de afine. Prunele uscate contin fier, calciu, potasiu, seleniu, vitaminele A, B si C, iar antioxidantii protejeaza celulele organismului de actiunea nociva a radicalilor liberi, care stau la originea bolilor cardiovasculare, neurodegenerative si a cancerului, scrie whfood.

Unul din marile beneficii ale prunelor proaspete sau uscate este aceea ca sporesc capacitatea organismului de a face fata la agresiunea virusilor specifici perioadei reci a anului. In ceea ce priveste prunele uscate, prin procesul de deshidratare se pierd foarte putine vitamine si minerale din fructele proaspete. Doua-trei prune uscate pe zi sunt suficiente pentru a mentine la cote ridicate imunitatea organismului.

In 100 de grame se gasesc 240 calorii, 2,85 grame de proteine, 38 de grame de carbohidrati, sapte grame de fibre, adica 23 la suta din necesarul zilnic de fibre, si doar 22 grame de apa. In ceea ce priveste vitaminele si mineralele, in 100 de grame de prune uscate sunt 781 de unitati de vitamina A, adica 10% din doza zilnica si 0,6 miligrame de vitamina C.

In ceea ce priveste mineralele, este demna de luat in seama cantitatea de fosfor, respectiv 69 de miligrame si cea de potasiu, respectiv 732 de miligrame, precum si 1,2 grame de fier. Prunele contin o cantitate impresionanta de luteinia, un antioxidant considerat ca fiind o veritabila vitamina pentru ochi. In 100 de grame de prune sunt peste 500 de miligrame de luteina, adica toata cantitatea zilnica necesara.

Prunele uscate sunt perfecte la micul dejun. Combinate cu lactate degresate si cereale integrale aduc intreaga cantitate de energie necesara organismului. Sunt gustarea ideala intre mese si sunt cap de lista in seria snacks-uri inteligente.

Trebuie spus ca toate aceste calitati sunt rezervate exclusiv prunelor uscate natural, in timp ce prunele afumate isi pierd cea mai mare parte din proprietati.

Prunele uscate si afumate au doar efect laxativ!
 
In fine, daca insisti, am folosit fiole de cofeina. Dar pana la fiole calea-i lunga si grea. Nu apelezi la ele decat atunci cand esti la stramtoare. M-a fericit soarta sa n-am de memorat in facultate, desi memorie buna am.
"...simt si observ ca nu mai pot retine mai nimic din ce citesc atunci mai departe."
Si zici ca esti student? Poate ne explici si noua ce-i cu mai nimicul atunci mai departe.


pus acum 11 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la