Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
i.oana Profile
Femeie
20 ani
Bucuresti
cauta Barbat
20 - 45 ani
Forum Romania Inedit / Carti in limba romana / [B] Carl Sagan Moderat de Seven, Stelevadris, cuculean, naid, nch, uncris
Autor
Mesaj Pagini: 1
utilitasetveritas
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 12 ani
════  TOPIC ÎNREGISTRAT  ════
Mergi la Catalog ►► Biblioteca R.I.




Pe acest topic se postează doar cărţi însoţite de scan-control sau confruntate cu ediția originală în limba română


Biografie
Carl Edward Sagan (9 noiembrie 1934 – 20 decembrie 1996), cunoscut astronom și astrofizician american, și-a adus o mare contribuție la promovarea și popularizarea științei. A fost pionier al exobiologiei și fondator al programului de căutare a inteligenței in Univers (SETI - Search for Extra-Terrestrial Intelligence). Este cunoscut în lumea întreagă datorită cărților sale cu temă științifică, dar mai ales datorită serialului de televiziune Cosmos: Călătorie în Univers, cel mai vizionat program al televiziunii PBS înainte de 1990. Odată cu acest serial a fost publicată și o carte cu același nume. Sagan a scris și romanul Contact care a fost ecranizat în 1997, având-o în rolul principal pe actrița Jodie Foster. A fost de asemenea autor, coautor sau editor a peste 20 de cărți, și a publicat peste 600 de lucrări științifice și articole. O mare parte din cariera sa și-a petrecut-o pe postul de profesor de astronomie la Universitatea Cornell, unde s-a și ocupat de Laboratorul de Studii Planetare.
Acesta a primit numeroase premii printre care se număra și un Pulitzer pentru Non-Ficțiune, câștigat prin intermediul cărtii sale The Dragons of Eden (Dragonii Edenului).
Sagan a murit din cauza pneumoniei pe data de 20 decembrie 1996, la vârsta de 62 de ani.

Educația și cariera științifică
Sagan a urmat cursurile universității din Chicago unde în anul 1960, acesta și-a obtinut doctoratul în astronomie și astrofizică. Din 1962 până în 1968, acesta a lucrat la Smithsonian Astrophysical Observatory (Observatorul muzeului Smithsonian) din Cambridge, Massachusetts. Până în 1968, a predat și a facut cercetare în cadrul universității Harvard, până când s-a mutat la universitatea Cornell din Ithaca, New York, devenind un profesor cu normă întreaga abia în anul 1971. Sagan a lucrat în asociere cu programul spațial al S.U.A încă de la conceperea acestuia în anii 1950', unde printre sarcinile sale a fost și aceea de a instrui astronauții participanți la misiunile Apollo.

Realizările științifice
Contribuțiile lui Sagan au fost vitale pentru descoperirea temperaturilor de la suprafața planetei Venus. În viziunea sa, Venus a fost uscată și foarte fierbinte, intrând astfel în contradicție cu paradisul imaginat de cei dinaintea sa. El a investigat emisiile radio venite dinspre Venus și a ajuns la concluzia că suprafața avea o temperature de 500 °C (900 °F). Sagan este recunoscut în principal datorită cercetărilor sale asupra vieții extraterestre.

In memoriam
Pentru a onora activitatea științifică a lui Sagan, astronomul E. Bowell a numit 2709 Sagan asteroidul descoperit pe 21 martie 1982.

Traduceri în limba română
    Creierul lui Broca, traducere Gh. Stratan & als., București, Editura Politică, 1989;
    Balaurii raiului; considerații asupra evoluției inteligenței umane, traducere Anca Boldor, Ploiești, Elit, 1996.
    Contact, traducere Radu Pavel Gheo, Bucuresti, Editura Nemira, 2006.
    Cosmos, traducere Alexandru Anghel, Editura Herald, București, 2014.
    Lumea și demonii ei: știința ca lumină în întuneric, traducere Alexandru Anghel, Editura Herald, București, 2015.

Modificat de utilitasetveritas (acum 10 ani)


pus acum 11 ani
   
Aleph
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani

Titlu: Contact
Autor: Carl Sagan
Editura: Nemira
Traducator: Radu Pavel Gheo
An: 2006
Versiune: FS.2.0 [FS1.0 > isabela26] [FS2.0 > Aleph] [Verificarea s-a făcut după originalul în limba engleză]
Format: doc

>>>DESCARCĂ CARTE<<<


O scriere incitanta, o aventura profetica cu detalii stiintifice care o fac credibila. Sagan scrie despre stiinta, religie si structuri de conducere - elementele care definesc societatea - si pune in discutie impactul acestora si rolul pe care il joaca in viitor.

"Stiinta si religia reconciliate... pe temeiul comun al respectului fata de Univers."
Wilmington News-Journal

"Te uluieste, te incanta, dar... te si pune pe ganduri."
The Baltimore Sun

"Daca Dumnezeu este atotputernic si atotstiutor, atunci de ce n-a facut de la inceput universul cum trebuia, in asa fel incat acesta sa evolueze dupa dorintele Sale divine? De ce trebuie tot timpul sa se planga si sa faca reparatii? Nu, crede-ma, nu exista decat un singur lucru care reiese clar din Biblie: Dumnezeul biblic este un constructor neindemanatic. Nu se pricepe la proiecte si se pricepe si mai putin la punerea lor in practica. Daca ar fi avut vreun concurent, ar fi dat faliment imediat."
Carl Sagan


_______________________________________
Dacă vreunul dintre linkurile mele nu este valid, vă rog să mă anunţaţi prin MP.
Versiunile cartilor electronice - Standardul RIF1
Caractere romanesti in EPUB  De la versiunea 0.1 la versiunea 0.9 cu Word 2003 for Windows
PDF-uri foarte mici din fisierele grafice Scan Tailor  *  Clasificarea scanurilor in format DjVu

pus acum 8 ani
   
tuf
Vizitator




Titlu: Balaurii raiului. Consideratii asupra evolutiei inteligentei umane
Autor: Carl Sagan
Editura: Elit
Traducator: Anca Boldor
An: 1996
Versiune: 1.0, scan-control [SCRIBD. Numarul de versiune e corect]
Format: pdf, doc
>>>DESCARCĂ CARTE<<<


pus acum 8 ani
   
tuf
Vizitator




Titlu: Creierul lui Broca
Autor: Carl Sagan
Editura: Editura Politica
Traducator: Gheorghe Stratan, Gabriel Paslaru
An: 1989
Versiune: 1.0 [costiber]
Format: docx, pdf

>>>DESCARCĂ EBOOK<<<


„Creierul lui Broca” a fost scrisa de Carl Sagan si a fost publicata in 1974. Lucrarea contine o compilatie de ganduri si idei, ce apartin autorului si care acopera o gama larga de domenii si subiecte. Titlul provine de la numele unui neurolog si antropolog al secolului al XIX-lea, Paul Broca. El a fost cel care a descoperit faptul ca zone diferite ale creierului se ocupa de functii diferite. El credea ca prin studierea creierelor cadavrelor si corelarea acestor observatii cu experientele cunoscute ale decedatului, se poate intelege comportamentul uman. Acesta a fost motivul pentru care a pastrat sute de creiere umane conservate in formol. In prezent la colectie s-a adaugat propriul sau creier.
Sagan il foloseste pe Broca pe post de analogie, ideile, ce par corecte la un moment dat, de cele mai multe ori se schimba sau sunt invalidate de acumularea de cunostinte noi si de avansul tehnologic. Acesta e unul dintre principiile primare ale Metodei Stiintifice. Lipsiti de abilitatea prin care ne modificam gradul de intelegere, ramanem captivi in dogma.
Cea mai mare parte a cartii e dedicata clarificarii unor idei ce se situeaza fie la „marginea” stiintei, fie sunt doar niste inselatorii. O alta parte a cartii vorbeste despre conventiile prin care erau „botezati” membrii sistemului nostru solar si despre caracteristicile lor fizice. La un moment dat se discuta chiar si despre science-fiction. Ultima sectiune a cartii se intituleaza „Intrebari Finale”. Mai jos sunt cateva citate:

„Eu cred ca daca exista un zeu, in sensul traditional al cuvantului, atunci curiozitatea si inteligenta noastra ne-au fost oferite de catre el… pe de alta parte, daca un asemenea zeu nu exista, atunci inteligenta si curiozitatea noastra sunt unelte esentiale supravietuirii noastre. In ambele cazuri, nevoia de cunoastere este esentiala pentru bunastarea umanitatii.”

„Atunci cand tin prelegeri, despre stiintele in formare, despre „stiintele” populare sau despre pseudo-stiinte, uneori sunt intrebat daca acelasi nivel de scepticism nu ar trebui aplicat si doctrinei religioase. Raspunsul meu este da. Libertatea religioasa este esentiala cercetarii libere. Dar asta nu inseamna ca ea ofera imunitate religiilor. Doar prin cercetare vom putea descoperi adevarul.”

Sagan mai spune ca asa-zisele experiente religioase ce apar in timpul mortii clinice a pacientului, pot fi explicate si intelese prin intermediul unei experiente unice pe care o impartasim cu totii: nasterea. Explicatia este eleganta, bine articulata si se merita citita.


pus acum 8 ani
   
tuf
Vizitator





Titlu: Cosmos
Autor: Carl Sagan
Editura: Herald
Traducator: Alexandru Anghel
An: 2014
Versiune: OCR (scan > doctavian)
Format: DJVU, DOCX



pus acum 8 ani
   
mitikut
Membru Gold

Inregistrat: acum 11 ani
Carl Sagan – Lumea și demonii ei V 1.0


Autor: Carl Sagan
Editura: Herald
Traducator: Alexandru Anghel
An: 2015
Versiune: 1.0
Format: DJVU, DOCX, EPUB



Scan si ocr: tuf. Mulțumiri.

Cum putem lua decizii inteligente in vietile noastre tot mai influentate de tehnologie daca nu intelegem diferenta dintre miturile pseudostiintei si ipotezele testabile ale stiintei? Carl Sagan, castigator al premiului Pulitzer si renumit astronom, sustine ca gandirea stiintifica este vitala nu doar in cautarea adevarului, ci si pentru insasi integritatea institutiilor noastre democratice. Parcurgand zone cuprinzatoare ale istoriei si culturii, Sagan examineaza si demonteaza cu autoritate celebre deprinderi eronate ale gandirii umane precum vrajitoria, vindecarile prin rugaciune, demonii si OZN-urile. Si totusi, in mod ingrijorator, asa-numita epoca a informatiei in care ne aflam este inundata de pseudostiinta, povesti cu rapiri extraterestre, spiritism, amintiri din vieti trecute, superstitii de tot felul si halucinatii comune care se bucura de tot mai multa atentie si interes. Dupa cum Sagan demonstreaza cu o elocventa lucida, cantecul de sirena al irationalului nu are doar efecte culturale negative, ci este o cufundare periculoasa in intunericul care ameninta cele mai importante libertati ale noastre. „€žO carte stralucitoare . . . O aparare insufletita a stiintei . . . De la prima la ultima pagina, aceasta carte este un manifest al gandirii limpezi.”

Los Angeles Times

Modificat de mitikut (acum 7 ani)


pus acum 7 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la