Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Lista de useri | Cauta | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
ElizaElizaiubi
Femeie
25 ani
Satu Mare
cauta Barbat
26 - 50 ani
Forum Romania Inedit / Carti in limba romana / [B] Colectia Distopia Moderat de Stelevadris, cuculean, nch, uncris  
Autor
Mesaj Pagini:  1 2 3 4
menssana1984
Vizitator════  TOPIC ÎNREGISTRAT  ════
Mergi la Catalog ►► Biblioteca R.I.


Scopul acestui topic e indexarea unui grup de carti/nuvele ce abordeaza tema distopiei si a unor lumi post-apocaliptice sau in pragul unei apocalipse.
Astept recomandari ale acestor carti/nuvele si eventual un link spre ele.Margaret Attwod - Povestea Cameristei


Link e-book

Multumim lui booken pentru carte!

Descriere carte:

Povestirea Cameristei este o distopie publicata in 1985 si devenita deja clasica, despre o lume a viitorului, ce se transforma in urma unei lovituri de stat perfide intr-un regim de sorginte militara caracterizat prin izolarea cetatenilor sai de restul lumii. Teritoriul Statelor Unite poarte acum numele de Galaad si actiunea se petrece intr-un singur oras al sau.  Ne aflam intr-o perioada in care omenirea s-a lovit de o natalitate mult scazuta, factorii principali fiind considerati a fi depravarea fiintei umane si o proasta intelegere a libertatiii sexuale. Acest acest lucru combinat cu pericolul poluarii si al radioactivitatii deseurilor prin depozitarea acestora pe unde s-a putut a pus in pericol viitorul fiintei umane. Sau cel putin asta este viziunea “de lucru”a  mintilor luminate ce tin fraiele Galaad-ului. Si din aceasta pricina acest grup de “binevoitori” si-au trecut aceste date prin filtrul gandiri si au iesit cu solutia salvatoare de a-si izola cetatenii de restul lumii. Si in plus au instaurat o  forma aparte de dictatura militara cu ceva iz si, surprinzator, pronuntate influente religioase.

Modificat de menssana1984 (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
menssana1984
Vizitator
Aldous Huxley - Minunata lume noua (djvu, doc, mobi)Descriere carte:

Romanul Minunata lume noua, al scriitorului britanic Aldous Huxley, la o prima vedere pare o utopie, si nu o distopie. Totusi, societatea perfecta imaginata de autor este una in care individul este controlat inca dinainte de a se naste si conditionat sa aiba o anumita personalitate, anumite valori si sa indeplineasca anumite functionalitati in cadrul societatii. Totalitarismul minunatei lumi noi rezida tocmai in acest control total al natalitatii si al esentei psihice indivizilor. Eugenia, in lumea imaginata de Huxley, inlocuieste selectia naturala a indivizilor, fiind completata de manipularea genetica si de conditionarea timpurie pentru a da nastere unei societati perfecte, formata din cinci caste: indivizi Alfa (pentru functii de conducere), Beta (indivizi cu un nivel ridicat de inteligenta), Gama si Delta (cu un nivel mediu de inteligenta) si Epsilon (pentru functii care nu necesita inteligenta). Familia nu mai exista in aceasta societate, deoarece toti membrii ei sunt creati artificial - insasi ideile de parinti sau de casatorie ori de iubire (in sens de atasament profund fata de o persoana) provoaca repulsie personajelor din roman.

Modificat de menssana1984 (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
menssana1984
Vizitator
George Orwell - 1984Link e-book (pdf + doc)

Descriere carte:

1984 este un roman politic scris de George Orwell în 1948 și tipărit în 1949. Acțiunea romanului are loc într-un viitor distopic și prezintă o parte din viața intelectualului Winston Smith sub opresiunea guvernului totalitarist al Oceaniei. 1984 a imprimat foarte mulți termeni și idei în cultura contemporană, și mai ales în limba engleză, de exemplu Fratele cel Mare, dubla gândire, poliția gândirii, ingșoc. „Fratele cel Mare stă cu ochii pe tine” este un simbol al controlului excesiv, iar adjectivul orwellian este folosit pentru a descrie acțiunile și organizațiile Oceaniei.


George Orwell - Ferma AnimalelorLink e-book
Format: doc, pdf, djvu
Descriere carte:

Ferma animalelor este un roman distopic scris de George Orwell. Publicat în Anglia în 17 august 1945, iar cartea reflectă evenimentele care au dus la și din perioada numită era lui Stalin (1927–1953) înainte de Al doilea Război Mondial. Orwell, fiind un socialist democrat[1] și membru al Partidului Independent al Clasei Muncitoare timp de mulți ani, l-a criticat pe Iosif Stalin și a suspectat Stalinism-ul de la Moscova după experiențele sale cu NKVD în timpul Războiului Civil Spaniol. Într-o scrisoare către Yvonne Davet, Orwell a descris Ferma animalelor ca fiind romanul său "contra lui Stalin".[2]

Revista Time a ales cartea ca fiind una dintre cele mai bune 100 de romane scrise în limba engleză (între 1923 și 2005),[3] la numărul 31 pe lista celor mai bune romane din secolul XX. A câștigat un Premiul Hugo retrospectiv în 1996 și este inclusă între Marile cărți ale Occidentului.

Modificat de menssana1984 (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
menssana1984
Vizitator
Franz Kafka - Procesul


Link e-book (doc, epub, mobi, pdf, djvu)

Descriere carte:

Procesul este un roman de Franz Kafka publicat mai întâi în 1925. Una dintre cele mai cunoscute opere ale lui Kafka, romanul narează povestirea unui om arestat și urmărit în justiție de o autoritate îndepărtată și inaccesibilă, iar natura crimei sale nu este nicicând revelată nici lui, nici vreunui cititor.


William Golding - Imparatul Mustelor


Link e-book (epub)

Descriere carte:

Romanul Imparatul mustelor, devenit un clasic al secolului XX, continua sa aiba un ecou rareori intalnit in istoria literaturii. Transpunerea cinematografica a romanului, din 1963, apartine regizorului Peter Brook.

Un grup de copii scapa cu viata din catastrofa prabusirii unui avion si incearca sa supravietuiasca pe o insula pustie din mijlocul Pacificului. Insa ceea ce ar putea fi aventura vietii lor, o noua robinsoniada departe de adulti si de regulile acestora, se transforma intr-un cosmar ucigator de vise: ura ia locul inocentei si crima se instapaneste peste o lume care-si rataceste busola. O parabola de o forta incredibila care ne ofera un raspuns deopotriva crud si realist la intrbarea: este libertatea absoluta calea spre paradis?


Anthony Burges - Portocala mecanica


Link e-book

Descriere carte:

Dincolo de povestea plină de furie şi limbajul brutal, Portocala mecanică este o provocare şi un experiment nu doar pentru personajul principal, ci şi pentru cititorul care este nevoit să vadă cu ochii minţii şi să trăiască aievea aventurile crude ale lui Alex. Trecerea lui de la un răufăcător fără conştiinţă la un banal număr 6655321 în închisoare şi apoi la stadiul de maşinărie socială fără nici o putere de decizie constituie doar un tablou menit să încadreze o serie de chestiuni morale ce definesc adevărata natură umană. Când un om nu poate alege, încetează să mai fie om, afirmă Burgess. Şi poate de aceea omul care alege răul poate fi mai bun decât un om căruia binele îi este impus.

Portocala mecanică nu vorbeşte despre a fi sau a nu fi bun şi nici despre efectele devastatoare ale instinctelor violente imposibil de controlat, ci despre însăşi natura umană şi influenţa societăţii asupra ei.

Modificat de menssana1984 (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
menssana1984
Vizitator
Harlan Ellison - Un baiat si cainele sau


Link e-book


Harlan Ellison - Caieste-te Arlechin


Link e-book

Modificat de menssana1984 (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
menssana1984
Vizitator
P.D. James - Fiul omului


Link e-book

Multumesc Aleph!

Descriere carte:

Anul 1995. Anul Omega, anul Sfarsitului, anul în care pe planeta Pamant s-au nascut ultimii copii, arunca omenirea într-o perioada sumbra, lipsita de orice perspectiva, de orice viitor. Anul 2021. În Marea Britanie, acum o societate dictatoriala si muribunda, ca, de altfel, toate tarile de pe mapamond, vestea mortii fulgeratoare a ultimului nascut, un tanar brazilian, provoaca o tristete sfasietoare. si totusi, cand nimeni nu mai credea, apare un licar de speranta, speranta ca va veni si ziua Alfa, în care ciclul procrearii va putea fi reluat.Nevil Shute - Ultimul Tarm


Link e-book

Multumesc Aleph!

Descriere carte:

Subiectul romanului urmareste apropierea iminenta a sfarsitului lumii ca urmare a unor razboaie nucleare intense. Nu poti sa nu zimbesti de ironia sortii accentuata de scriitor, ca cei mici, tari ca Egiptul sau Albania le-au tras-o, ca sa ma exprim mai liber, marilor puteri ale lumii, declansand o conflagratie de dimensiuni globale. Nori de radiatii rezultate in urma diverselor bombe nucleare, la care a recurs omenirea, s-au raspindit de-a lungul marii majoritati a planetei si ameninta sa loveasca in curand si tarmurile pasnice si nevinovate ale Australiei. Cam asta ar fi fondul pe care se desfasoara evenimentele din carte, axate in principal pe doua directii, nevoia de a afla daca mai sunt supravietuitorii pe restul globului si credinta cercetatorilor australieni ca nu vor mai apuca anul urmator.

Modificat de menssana1984 (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
menssana1984
VizitatorDavid Brin - Postasul vine dupa apocalips
Link carte: http://www.mediafire.com/?kqkuod6u3l9bx7w

Descriere carte: http://cartuse2.wordpress.com/2007/12/20/insemnarea-5/

Torrent ecranizare: http://thepiratebay.org/torrent/5241877 ... .XviD-NileConnie Willis -  Doomsday Book
Link carte: https://yadi.sk/d/2WeyL58S3RKK7B
Descriere: http://en.wikipedia.org/wiki/Doomsday_Book_(novel)

Multumesc Dewlight.
Cormac McCarthy - Drumul
Link carte (ocr, djvu): https://yadi.sk/d/FzKxCGrI3RKKC5

Descriere carte:
Romanul Drumul a câştigat Pulitzer Prize în 2007, James Tait Black Memorial Prize în 2006 şi a fost ecranizat în 2009, în regia lui John Hillcoat, cu Viggo Mortensen, Kodi Smit-McPhee, Robert Duvall şi Charlize Theron în rolurile principale.

O iarnă atomică în care nu mai există animale sau plante, singura prezenţă constantă este foamea şi orice întâlnire între două fiinţe omeneşti poate sfârşi într-un act de canibalism. Iată decorul postapocaliptic – definit fie prin absenţe tragice, fie prin prezenţe ameninţătoare – prin care călătoresc un bărbat fără nume şi fiul lui, încercând să ajungă la mare. Au un pistol cu două gloanţe, ceva resturi de mâncare şi nişte pături vechi – şi, foarte important, se au unul pe altul. Supravieţuirea înseamnă însă amoralitate, după cum învaţă copilul studiindu-şi tatăl, a cărui dragoste pare a fi ultimul lucru rămas din lumea veche, ultima realitate confortabilă şi ocrotitoare. „Suntem morţii vii care bântuie prin decorul unui film de groază“ – aceasta este starea de spirit în lumea lui McCarthy, pe care n-o colorează decât foarte rare detalii de un umor nostalgic: ultima sticlă de Coca-Cola sau singura inscripţie care a supravieţuit dezastrului nuclear – rămăşiţele unei lumi semănând neliniştitor de mult cu a noastră.

Modificat de menssana1984 (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
menssana1984
VizitatorKurt Vonnegut - Harrison Bergeron v.1.1
Link carte: https://yadi.sk/i/T8jjAhbw3RLVjE
S-a vorbit de ea mai sus. Traducere personala.

Modificat de menssana1984 (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
menssana1984
VizitatorRichard Bachman - Fugarul
Pseudonim a lui Stephen King

Link carte: https://yadi.sk/d/hjD5n0f-3RLW89 (V.2.0 + scan)

Descriere carte: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Running_Man

Torrent ecranizare: http://thepiratebay.org/torrent/5065752 ... %29_DVDRip


pus acum 9 ani
   
menssana1984
VizitatorKate Wilhelm - Unde Candva, Suave Pasari Cantatoare[v.1.0]

Link carte (1.0, djvu-scan): http://www.mediafire.com/?52eo4oo3qz4i2dp

Cartea a recompensata cu premiile Hugo, Locus si Jupiter in 1982 . O carte “suava” asa cum sugereaza si traducerea titlului. Un roman cu descrieri frumoase, poetice. Daca i-as reprosa ceva este faptul ca unele dintre personaje sunt “incepute” si neterminate, nu sunt dezvoltate asa cum m-as fi asteptat. A, si este – extrapoland la maxim si glumind – si o carte de management: alegerea solutiilor neadecvate duce mai mereu la rezultate nesatisfacatoare.

Multumesc dewlight.

Modificat de menssana1984 (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
menssana1984
VizitatorJohn Wyndham - Ziua Trifidelor
Link carte:
Descriere carte: http://ro.wikipedia.org/wiki/Ziua_trifidelor

Torrent ecranizare: http://thepiratebay.org/torrent/5785798 ... %281962%29

John Wyndham - Crisalidele
Link carte:
Descriere carte: http://ro.wikipedia.org/wiki/Crisalidele

Torrent ecranizare:

Modificat de menssana1984 (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
menssana1984
VizitatorWalter M. Miller Jr. - Cantica pentru Leibowitz

Link carte: http://www.mediafire.com/?tkjjd0kd4ifrqgk

Descriere carte: http://www.cititorsf.ro/2009/08/06/cant ... miller-jr/Titlu:  Cantica pentru Leibowitz
Autor:  Walter M. Miller, Jr.
Editura:  Fahrenheit
An:  1996
Pagini:  445
Scan:  600 dpi B&W
Format:  DjVu + OCR + Cuprins
Calitate:  Buna
Marime:  2,6 Mb

Modificat de menssana1984 (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
menssana1984
VizitatorPierre Boulle  -  Planeta Maimutelor

Link carte: http://www.mediafire.com/?ga6tg243zsv8l6q

Descriere carte: http://www.humanitas.ro/humanitas/planeta-maimutelor

PS
Are cineva Drumul Iadului a lui Zelazny?

Modificat de menssana1984 (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
menssana1984
VizitatorPhilip Jose Farmer - Dayworld

Link carte (trilogia): http://www.mediafire.com/?b7d5kvs7w7avt2t

Descriere carte: http://ro.wikipedia.org/wiki/Dayworld
Multumim Arbait!


John Brunner - Oile privesc în sus

Link carte: http://www.mediafire.com/?w6f7d6hj40dabju

Descriere carte: http://www.bookblog.ro/sf-fantasy-horro ... sc-in-sus/


Philip K. Dick - Timpul dezarticulat

Link carte: http://www.mediafire.com/?mnw2bwnpbuof5ql

Descriere carte: http://ro.wikipedia.org/wiki/Timpul_dezarticulat

Modificat de menssana1984 (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
menssana1984
VizitatorRoger Zelazny - Drumul Iadului
Link carte (ocr, scan-control): http://www.mediafire.com/?633n48fw4crt1v1
Descriere carte: http://en.wikipedia.org/wiki/Damnation_Alley

Multumim Aleph!


Acuma daca as gasi si Lup si Fier

Modificat de menssana1984 (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
Sauron
Membru Senior

Inregistrat: acum 9 ani


Richard Bachman - Fugarul v.1.0.doc

Modificat de Sauron (acum 5 ani)


pus acum 9 ani
   
dewlight
Membru Senior

Inregistrat: acum 9 ani
Hop!
Titlu:  Era de Diamant[v.1.0]

Autor:  Neal Stephenson

Gen:  SF

Editura:  Image

Scan control:  Format djvu


pus acum 9 ani
   
menssana1984
VizitatorAdaugat in topic Drumul (ocr, djvu), si djvu la Cantica pentru Lebowitz, Fahrenheit 451.

Ray Bradbury - Fahrenheit 451
Link carte: http://www.mediafire.com/?9pu76l8r1l2ucpr
Djvu:http://www.mediafire.com/?78yqtu026bzr7wb

Modificat de menssana1984 (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
menssana1984
VizitatorTrailer ecranizare:Ray Nelson - Ora 8 dimineata

Link carte (traducere personala): http://www.mediafire.com/?cma54g317e1wnp7

Descriere carte: http://www.hypnosisinmedia.com/blog/179 ... ay-nelson/

Torrent ecranizare: http://thepiratebay.org/torrent/6681001 ... x264-duMux

Modificat de menssana1984 (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
menssana1984
Vizitator

Titlu:  Fahrenheit 451
Autor:  Ray Bradbury
Editura:  Fahrenheit
An:  1998
Pagini:  188
Scan:  600 dpi B&W
Format:  DjVu + OCR + Cuprins
Calitate:  Foarte buna
Marime:  1,4 Mb

Link carte:http://www.mediafire.com/?9pu76l8r1l2ucpr


pus acum 9 ani
   
menssana1984
VizitatorKazuo Ishiguro - Sa nu ma parasesti
Link carte: http://www.mediafire.com/?72avysh4397bfjc

Descriere carte: Rafinamentul si sensibilitatea lui Kazuo Ishiguro dau nastere unei tulburatoare povesti de dragoste, ai carei protagonisti sint trei tineri ce fac parte dintr-o categorie aparte de fiinte umane: „donatori”, clone, adica produse de laborator, menite sa furnizeze organe de schimb pentru oamenii „adevarati”. Tragic, emotionant, tensionat si cu un final surprinzator, Sa nu ma parasesti este unul dintre cele mai bune romane ale lui Ishiguro, nominalizat la Booker Prize, National Book Critic Circle Award si Arthur C. Clarke Award si inclus pe lista celor mai bune carti ale anului in The New York Times, Publishers Weekly si in numeroase alte reviste prestigioase.
„Cu toate ca substanta teribila a cartii de fata se plaseaza la ani-lumina distanta fata de cea din Ramasitele zilei, romanul acesta este la fel de reusit, de melancolic si de ingrijorator, dar intr-un mod complet diferit.” (The New York Times)

Torrent ecranizare: http://thepiratebay.org/torrent/6070341 ... DTS-MySiLU


pus acum 9 ani
   
menssana1984
VizitatorStephen King - Apocalipsul
Link carte: http://www.mediafire.com/?wby36dl7twiw2tg

Descriere carte: http://www.nemirabooks.ro/stephen-king-apocalipsa

Torrent ecranizare: http://thepiratebay.org/torrent/6382921 ... The_Stand_(1994)_Special_Edition_DVDrip_H264_AAC


pus acum 9 ani
   
Sauron
Membru Senior

Inregistrat: acum 9 ani


Cormac McCarty - Drumul v1.0

Modificat de Sauron (acum 5 ani)


pus acum 9 ani
   
menssana1984
VizitatorPaul Auster - In tara ultimelor lucruri
Descriere carte: http://www.humanitas.ro/humanitas/in-ta ... or-lucruri

Link carte (ocr cu maximum de corecturi): http://www.mediafire.com/?i65l46atllcakc6

Poate o aduce cineva la 1.0

Modificat de menssana1984 (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
_Cosimo_
Membru Senior

Inregistrat: acum 9 ani
menssana1984, am descărcat Paul Auster şi am remarcat o chestie pe care o văzusem şi la "Să nu mă părăseşti" - apropo, lectura şi corectura merg repejor şi săptămâna ce vine voi pune un fişier impecabil aici. Ar fi bine să scoţi opţiunea transformării automate a lui "să-i" în "să-l":
"Se întâmplă destul de des să-l vezi pe cei mai slabi înaintând"
"oameni noi, care să-l înlocuiască pe cei dispăruţi"
"n-are rost să-l ceri de lucru"
"a trebuit să-l spun adevărul"
...şi alte câteva zeci de exemple.

Şi, dacă tot le-am corectat, împreună cu alte mici corecturi, să pun şi fişierul aici:
Paul Auster - In tara ultimelor lucruri 0.9.1
http://www.mediafire.com/?o6fgbp7pvfijtep

Într-o zi, anul ăsta, o să citesc şi eu cartea asta pe Kindle, mai ales că o am în bibliotecă şi pot confrunta cu cartea fizică şi voi pune o versiune superioară, dacă va mai fi cazul. Între timp, dacă o mai citeşte cineva şi are nelămuriri, îi stau la dispoziţie. Cum ziceam, am cartea.
E valabil şi pentru "Drumul".


pus acum 9 ani
   
Pagini:  1 2 3 4    
Mergi la