Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
draghici_elena2000 la Simpatie.ro
Femeie
25 ani
Dambovita
cauta Barbat
24 - 62 ani
Forum Romania Inedit / Carti in limba romana / [B] Colectia Distopia Moderat de Seven, Stelevadris, cuculean, naid, nch, uncris
Autor
Mesaj Pagini: 1
menssana1984
Vizitator



════  TOPIC ÎNREGISTRAT  ════
Mergi la Catalog ►► Biblioteca R.I.


Scopul acestui topic e indexarea unui grup de carti/nuvele ce abordeaza tema distopiei si a unor lumi post-apocaliptice sau in pragul unei apocalipse.
Astept recomandari ale acestor carti/nuvele si eventual un link spre ele.



Margaret Attwod - Povestea Cameristei


Link e-book

Multumim lui booken pentru carte!

Descriere carte:

Povestirea Cameristei este o distopie publicata in 1985 si devenita deja clasica, despre o lume a viitorului, ce se transforma in urma unei lovituri de stat perfide intr-un regim de sorginte militara caracterizat prin izolarea cetatenilor sai de restul lumii. Teritoriul Statelor Unite poarte acum numele de Galaad si actiunea se petrece intr-un singur oras al sau.  Ne aflam intr-o perioada in care omenirea s-a lovit de o natalitate mult scazuta, factorii principali fiind considerati a fi depravarea fiintei umane si o proasta intelegere a libertatiii sexuale. Acest acest lucru combinat cu pericolul poluarii si al radioactivitatii deseurilor prin depozitarea acestora pe unde s-a putut a pus in pericol viitorul fiintei umane. Sau cel putin asta este viziunea “de lucru”a  mintilor luminate ce tin fraiele Galaad-ului. Si din aceasta pricina acest grup de “binevoitori” si-au trecut aceste date prin filtrul gandiri si au iesit cu solutia salvatoare de a-si izola cetatenii de restul lumii. Si in plus au instaurat o  forma aparte de dictatura militara cu ceva iz si, surprinzator, pronuntate influente religioase.

Modificat de menssana1984 (acum 12 ani)


pus acum 12 ani
   
menssana1984
Vizitator




Aldous Huxley - Minunata lume noua (djvu, doc, mobi)



Descriere carte:

Romanul Minunata lume noua, al scriitorului britanic Aldous Huxley, la o prima vedere pare o utopie, si nu o distopie. Totusi, societatea perfecta imaginata de autor este una in care individul este controlat inca dinainte de a se naste si conditionat sa aiba o anumita personalitate, anumite valori si sa indeplineasca anumite functionalitati in cadrul societatii. Totalitarismul minunatei lumi noi rezida tocmai in acest control total al natalitatii si al esentei psihice indivizilor. Eugenia, in lumea imaginata de Huxley, inlocuieste selectia naturala a indivizilor, fiind completata de manipularea genetica si de conditionarea timpurie pentru a da nastere unei societati perfecte, formata din cinci caste: indivizi Alfa (pentru functii de conducere), Beta (indivizi cu un nivel ridicat de inteligenta), Gama si Delta (cu un nivel mediu de inteligenta) si Epsilon (pentru functii care nu necesita inteligenta). Familia nu mai exista in aceasta societate, deoarece toti membrii ei sunt creati artificial - insasi ideile de parinti sau de casatorie ori de iubire (in sens de atasament profund fata de o persoana) provoaca repulsie personajelor din roman.

Modificat de menssana1984 (acum 12 ani)


pus acum 12 ani
   
menssana1984
Vizitator




George Orwell - 1984



Link e-book (pdf + doc)

Descriere carte:

1984 este un roman politic scris de George Orwell în 1948 și tipărit în 1949. Acțiunea romanului are loc într-un viitor distopic și prezintă o parte din viața intelectualului Winston Smith sub opresiunea guvernului totalitarist al Oceaniei. 1984 a imprimat foarte mulți termeni și idei în cultura contemporană, și mai ales în limba engleză, de exemplu Fratele cel Mare, dubla gândire, poliția gândirii, ingșoc. „Fratele cel Mare stă cu ochii pe tine” este un simbol al controlului excesiv, iar adjectivul orwellian este folosit pentru a descrie acțiunile și organizațiile Oceaniei.


George Orwell - Ferma Animalelor



Link e-book
Format: doc, pdf, djvu
Descriere carte:

Ferma animalelor este un roman distopic scris de George Orwell. Publicat în Anglia în 17 august 1945, iar cartea reflectă evenimentele care au dus la și din perioada numită era lui Stalin (1927–1953) înainte de Al doilea Război Mondial. Orwell, fiind un socialist democrat[1] și membru al Partidului Independent al Clasei Muncitoare timp de mulți ani, l-a criticat pe Iosif Stalin și a suspectat Stalinism-ul de la Moscova după experiențele sale cu NKVD în timpul Războiului Civil Spaniol. Într-o scrisoare către Yvonne Davet, Orwell a descris Ferma animalelor ca fiind romanul său "contra lui Stalin".[2]

Revista Time a ales cartea ca fiind una dintre cele mai bune 100 de romane scrise în limba engleză (între 1923 și 2005),[3] la numărul 31 pe lista celor mai bune romane din secolul XX. A câștigat un Premiul Hugo retrospectiv în 1996 și este inclusă între Marile cărți ale Occidentului.

Modificat de menssana1984 (acum 12 ani)


pus acum 12 ani
   
menssana1984
Vizitator




Franz Kafka - Procesul


Link e-book (doc, epub, mobi, pdf, djvu)

Descriere carte:

Procesul este un roman de Franz Kafka publicat mai întâi în 1925. Una dintre cele mai cunoscute opere ale lui Kafka, romanul narează povestirea unui om arestat și urmărit în justiție de o autoritate îndepărtată și inaccesibilă, iar natura crimei sale nu este nicicând revelată nici lui, nici vreunui cititor.


William Golding - Imparatul Mustelor


Link e-book (epub)

Descriere carte:

Romanul Imparatul mustelor, devenit un clasic al secolului XX, continua sa aiba un ecou rareori intalnit in istoria literaturii. Transpunerea cinematografica a romanului, din 1963, apartine regizorului Peter Brook.

Un grup de copii scapa cu viata din catastrofa prabusirii unui avion si incearca sa supravietuiasca pe o insula pustie din mijlocul Pacificului. Insa ceea ce ar putea fi aventura vietii lor, o noua robinsoniada departe de adulti si de regulile acestora, se transforma intr-un cosmar ucigator de vise: ura ia locul inocentei si crima se instapaneste peste o lume care-si rataceste busola. O parabola de o forta incredibila care ne ofera un raspuns deopotriva crud si realist la intrbarea: este libertatea absoluta calea spre paradis?


Anthony Burges - Portocala mecanica


Link e-book

Descriere carte:

Dincolo de povestea plină de furie şi limbajul brutal, Portocala mecanică este o provocare şi un experiment nu doar pentru personajul principal, ci şi pentru cititorul care este nevoit să vadă cu ochii minţii şi să trăiască aievea aventurile crude ale lui Alex. Trecerea lui de la un răufăcător fără conştiinţă la un banal număr 6655321 în închisoare şi apoi la stadiul de maşinărie socială fără nici o putere de decizie constituie doar un tablou menit să încadreze o serie de chestiuni morale ce definesc adevărata natură umană. Când un om nu poate alege, încetează să mai fie om, afirmă Burgess. Şi poate de aceea omul care alege răul poate fi mai bun decât un om căruia binele îi este impus.

Portocala mecanică nu vorbeşte despre a fi sau a nu fi bun şi nici despre efectele devastatoare ale instinctelor violente imposibil de controlat, ci despre însăşi natura umană şi influenţa societăţii asupra ei.

Modificat de menssana1984 (acum 12 ani)


pus acum 12 ani
   
menssana1984
Vizitator




Harlan Ellison - Un baiat si cainele sau


Link e-book


Harlan Ellison - Caieste-te Arlechin


Link e-book

Modificat de menssana1984 (acum 12 ani)


pus acum 12 ani
   
menssana1984
Vizitator




P.D. James - Fiul omului


Link e-book

Multumesc Aleph!

Descriere carte:

Anul 1995. Anul Omega, anul Sfarsitului, anul în care pe planeta Pamant s-au nascut ultimii copii, arunca omenirea într-o perioada sumbra, lipsita de orice perspectiva, de orice viitor. Anul 2021. În Marea Britanie, acum o societate dictatoriala si muribunda, ca, de altfel, toate tarile de pe mapamond, vestea mortii fulgeratoare a ultimului nascut, un tanar brazilian, provoaca o tristete sfasietoare. si totusi, cand nimeni nu mai credea, apare un licar de speranta, speranta ca va veni si ziua Alfa, în care ciclul procrearii va putea fi reluat.



Nevil Shute - Ultimul Tarm


Link e-book

Multumesc Aleph!

Descriere carte:

Subiectul romanului urmareste apropierea iminenta a sfarsitului lumii ca urmare a unor razboaie nucleare intense. Nu poti sa nu zimbesti de ironia sortii accentuata de scriitor, ca cei mici, tari ca Egiptul sau Albania le-au tras-o, ca sa ma exprim mai liber, marilor puteri ale lumii, declansand o conflagratie de dimensiuni globale. Nori de radiatii rezultate in urma diverselor bombe nucleare, la care a recurs omenirea, s-au raspindit de-a lungul marii majoritati a planetei si ameninta sa loveasca in curand si tarmurile pasnice si nevinovate ale Australiei. Cam asta ar fi fondul pe care se desfasoara evenimentele din carte, axate in principal pe doua directii, nevoia de a afla daca mai sunt supravietuitorii pe restul globului si credinta cercetatorilor australieni ca nu vor mai apuca anul urmator.

Modificat de menssana1984 (acum 12 ani)


pus acum 12 ani
   
menssana1984
Vizitator



David Brin - Postasul vine dupa apocalips
Link carte:

Descriere carte:

Torrent ecranizare:



Connie Willis -  Doomsday Book
Link carte:
Descriere:(novel)

Multumesc Dewlight.




Cormac McCarthy - Drumul
Link carte (ocr, djvu):

Descriere carte:
Romanul Drumul a câştigat Pulitzer Prize în 2007, James Tait Black Memorial Prize în 2006 şi a fost ecranizat în 2009, în regia lui John Hillcoat, cu Viggo Mortensen, Kodi Smit-McPhee, Robert Duvall şi Charlize Theron în rolurile principale.

O iarnă atomică în care nu mai există animale sau plante, singura prezenţă constantă este foamea şi orice întâlnire între două fiinţe omeneşti poate sfârşi într-un act de canibalism. Iată decorul postapocaliptic – definit fie prin absenţe tragice, fie prin prezenţe ameninţătoare – prin care călătoresc un bărbat fără nume şi fiul lui, încercând să ajungă la mare. Au un pistol cu două gloanţe, ceva resturi de mâncare şi nişte pături vechi – şi, foarte important, se au unul pe altul. Supravieţuirea înseamnă însă amoralitate, după cum învaţă copilul studiindu-şi tatăl, a cărui dragoste pare a fi ultimul lucru rămas din lumea veche, ultima realitate confortabilă şi ocrotitoare. „Suntem morţii vii care bântuie prin decorul unui film de groază“ – aceasta este starea de spirit în lumea lui McCarthy, pe care n-o colorează decât foarte rare detalii de un umor nostalgic: ultima sticlă de Coca-Cola sau singura inscripţie care a supravieţuit dezastrului nuclear – rămăşiţele unei lumi semănând neliniştitor de mult cu a noastră.

Modificat de menssana1984 (acum 12 ani)


pus acum 12 ani
   
menssana1984
Vizitator



Kurt Vonnegut - Harrison Bergeron v.1.1
Link carte:
S-a vorbit de ea mai sus. Traducere personala.

Modificat de menssana1984 (acum 12 ani)


pus acum 12 ani
   
menssana1984
Vizitator



Richard Bachman - Fugarul
Pseudonim a lui Stephen King

Link carte: (V.2.0 + scan)

Descriere carte:

Torrent ecranizare:


pus acum 12 ani
   
menssana1984
Vizitator



Kate Wilhelm - Unde Candva, Suave Pasari Cantatoare[v.1.0]

Link carte (1.0, djvu-scan):

Cartea a recompensata cu premiile Hugo, Locus si Jupiter in 1982 . O carte “suava” asa cum sugereaza si traducerea titlului. Un roman cu descrieri frumoase, poetice. Daca i-as reprosa ceva este faptul ca unele dintre personaje sunt “incepute” si neterminate, nu sunt dezvoltate asa cum m-as fi asteptat. A, si este – extrapoland la maxim si glumind – si o carte de management: alegerea solutiilor neadecvate duce mai mereu la rezultate nesatisfacatoare.

Multumesc dewlight.

Modificat de menssana1984 (acum 12 ani)


pus acum 12 ani
   
menssana1984
Vizitator



John Wyndham - Ziua Trifidelor
Link carte:
Descriere carte:

Torrent ecranizare:

John Wyndham - Crisalidele
Link carte:
Descriere carte:

Torrent ecranizare:

Modificat de menssana1984 (acum 12 ani)


pus acum 12 ani
   
menssana1984
Vizitator



Walter M. Miller Jr. - Cantica pentru Leibowitz

Link carte:

Descriere carte:



Titlu:  Cantica pentru Leibowitz
Autor:  Walter M. Miller, Jr.
Editura:  Fahrenheit
An:  1996
Pagini:  445
Scan:  600 dpi B&W
Format:  DjVu + OCR + Cuprins
Calitate:  Buna
Marime:  2,6 Mb

Modificat de menssana1984 (acum 12 ani)


pus acum 12 ani
   
menssana1984
Vizitator



Pierre Boulle  -  Planeta Maimutelor

Link carte:

Descriere carte:

PS
Are cineva Drumul Iadului a lui Zelazny?

Modificat de menssana1984 (acum 12 ani)


pus acum 12 ani
   
menssana1984
Vizitator



Philip Jose Farmer - Dayworld

Link carte (trilogia):

Descriere carte:
Multumim Arbait!


John Brunner - Oile privesc în sus

Link carte:

Descriere carte:


Philip K. Dick - Timpul dezarticulat

Link carte:

Descriere carte:

Modificat de menssana1984 (acum 12 ani)


pus acum 12 ani
   
menssana1984
Vizitator



Roger Zelazny - Drumul Iadului
Link carte (ocr, scan-control):
Descriere carte:

Multumim Aleph!


Acuma daca as gasi si Lup si Fier

Modificat de menssana1984 (acum 12 ani)


pus acum 12 ani
   
Sauron
Membru Senior

Inregistrat: acum 13 ani


Richard Bachman - Fugarul v.1.0.doc

Modificat de Sauron (acum 8 ani)


pus acum 12 ani
   
dewlight
Membru Senior

Inregistrat: acum 12 ani
Hop!




Titlu:  Era de Diamant[v.1.0]

Autor:  Neal Stephenson

Gen:  SF

Editura:  Image

Scan control:  Format djvu


pus acum 12 ani
   
menssana1984
Vizitator



Adaugat in topic Drumul (ocr, djvu), si djvu la Cantica pentru Lebowitz, Fahrenheit 451.

Ray Bradbury - Fahrenheit 451
Link carte:
Djvu:http://www.mediafire.com/?78yqtu026bzr7wb

Modificat de menssana1984 (acum 12 ani)


pus acum 12 ani
   
menssana1984
Vizitator



Trailer ecranizare:



Ray Nelson - Ora 8 dimineata

Link carte (traducere personala):

Descriere carte:

Torrent ecranizare:

Modificat de menssana1984 (acum 12 ani)


pus acum 12 ani
   
menssana1984
Vizitator





Titlu:  Fahrenheit 451
Autor:  Ray Bradbury
Editura:  Fahrenheit
An:  1998
Pagini:  188
Scan:  600 dpi B&W
Format:  DjVu + OCR + Cuprins
Calitate:  Foarte buna
Marime:  1,4 Mb

Link carte:http://www.mediafire.com/?9pu76l8r1l2ucpr


pus acum 12 ani
   
menssana1984
Vizitator



Kazuo Ishiguro - Sa nu ma parasesti
Link carte:

Descriere carte: Rafinamentul si sensibilitatea lui Kazuo Ishiguro dau nastere unei tulburatoare povesti de dragoste, ai carei protagonisti sint trei tineri ce fac parte dintr-o categorie aparte de fiinte umane: „donatori”, clone, adica produse de laborator, menite sa furnizeze organe de schimb pentru oamenii „adevarati”. Tragic, emotionant, tensionat si cu un final surprinzator, Sa nu ma parasesti este unul dintre cele mai bune romane ale lui Ishiguro, nominalizat la Booker Prize, National Book Critic Circle Award si Arthur C. Clarke Award si inclus pe lista celor mai bune carti ale anului in The New York Times, Publishers Weekly si in numeroase alte reviste prestigioase.
„Cu toate ca substanta teribila a cartii de fata se plaseaza la ani-lumina distanta fata de cea din Ramasitele zilei, romanul acesta este la fel de reusit, de melancolic si de ingrijorator, dar intr-un mod complet diferit.” (The New York Times)

Torrent ecranizare:


pus acum 12 ani
   
menssana1984
Vizitator



Stephen King - Apocalipsul
Link carte:

Descriere carte:

Torrent ecranizare:(1994)_Special_Edition_DVDrip_H264_AAC


pus acum 12 ani
   
Sauron
Membru Senior

Inregistrat: acum 13 ani


Cormac McCarty - Drumul v1.0

Modificat de Sauron (acum 8 ani)


pus acum 12 ani
   
menssana1984
Vizitator



Paul Auster - In tara ultimelor lucruri
Descriere carte:

Link carte (ocr cu maximum de corecturi):

Poate o aduce cineva la 1.0

Modificat de menssana1984 (acum 12 ani)


pus acum 12 ani
   
_Cosimo_
Membru Senior

Inregistrat: acum 12 ani
menssana1984, am descărcat Paul Auster şi am remarcat o chestie pe care o văzusem şi la "Să nu mă părăseşti" - apropo, lectura şi corectura merg repejor şi săptămâna ce vine voi pune un fişier impecabil aici. Ar fi bine să scoţi opţiunea transformării automate a lui "să-i" în "să-l":
"Se întâmplă destul de des să-l vezi pe cei mai slabi înaintând"
"oameni noi, care să-l înlocuiască pe cei dispăruţi"
"n-are rost să-l ceri de lucru"
"a trebuit să-l spun adevărul"
...şi alte câteva zeci de exemple.

Şi, dacă tot le-am corectat, împreună cu alte mici corecturi, să pun şi fişierul aici:
Paul Auster - In tara ultimelor lucruri 0.9.1

Într-o zi, anul ăsta, o să citesc şi eu cartea asta pe Kindle, mai ales că o am în bibliotecă şi pot confrunta cu cartea fizică şi voi pune o versiune superioară, dacă va mai fi cazul. Între timp, dacă o mai citeşte cineva şi are nelămuriri, îi stau la dispoziţie. Cum ziceam, am cartea.
E valabil şi pentru "Drumul".


pus acum 12 ani
   
_Cosimo_
Membru Senior

Inregistrat: acum 12 ani
Unul dintre cele mai frumoase romane distopice pe care le-am citit vreodată este "Noi", al lui Evgheni Zamiatin.
În limba română au apărut deja trei traduceri diferite, una la Humanitas (Inna Cristea), alta la Univers, în colecţia "Cotidianul" (Dan Ciobanu) şi alta la "Leda" (Cornelia Topală. Eu am citit versiunea de la Humanitas şi mi s-a părut o traducere excelentă. Nu ştiu cum or fi celelalte. La Leda apar traduceri bune, de obicei.

Descriere carte:
Cititor SF:

- ediţia Humanitas:
- ediţia Leda:
- ediţia Cotidianul:


pus acum 12 ani
   
Sauron
Membru Senior

Inregistrat: acum 13 ani


Richard Matheson - Sunt o legenda v1.0

Modificat de Sauron (acum 8 ani)


pus acum 12 ani
   
Sauron
Membru Senior

Inregistrat: acum 13 ani


Roger Zelazny - Drumul Iadului v1.0

Modificat de Sauron (acum 8 ani)


pus acum 12 ani
   
menssana1984
Vizitator



Frank Herbert - Ciuma Alba
Link carte:
Descriere carte:
Multumesc aditz_a!

Suzanne Collins - Jocurile Foamei
Link carte:
Descriere carte:
Multumesc callu!


pus acum 12 ani
   
_Cosimo_
Membru Senior

Inregistrat: acum 12 ani
Aşa cum am promis, iată versiunea corectată. M-am străduit să o fac impecabilă şi sper să fi reuşit. În arhivă găsiţi şi varianta mobi pentru Kindle.

Kazuo Ishiguro - Sa nu ma parasesti


pus acum 12 ani
   
Sauron
Membru Senior

Inregistrat: acum 13 ani


Titlu: Un baiat si cainele sau
Autor: Harlan Ellison
Pagini: 49
Format: docx v.1.0 + pdf
Marime: 589 kb

Modificat de Sauron (acum 8 ani)


pus acum 12 ani
   
AntonP
Membru Puf

Inregistrat: acum 12 ani
Gordon R. Dickson - Furtuna de timp v 0.9

Carte: http://www.mediafire.com/?duaakvj7o1qine3

Djvu: http://www.mediafire.com/?3itsgc934qzirb3

Merci Aleph pentru sfaturi si ajutor !

[b] colectia distopia gordon dickson furtuna timp 0.9carte: aleph pentru sfaturi ajutor

13.2KB


pus acum 12 ani
   
menssana1984
Vizitator



Leonard Oprea - Camasa de forta
Link:

Descriere carte:


pus acum 12 ani
   
Arbait
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 17 ani
Leonard Oprea - Camasa de Forta copie editabila.docx
Leonard Oprea - Camasa de Forta copie.docx

OCR-uri. Succes cui vrea sa faca v1.0    va spun ca va fi o treaba infernala, autorul a scris o lucrare de proza fara sa respecte absolut nici o regula; porneste paragrafe cu litera mica, asa, cind i se nazare, sau porneste paragraful de la mijlocul rindului ca i se pare mai interesant etc.


pus acum 12 ani
   
lucifer76
Membru Junior

Inregistrat: acum 13 ani
Am corectat cat s-a putut David Brin - Postasul Vine Dupa Apocalips v1.9. Sper sa fac si Furtuna de timp.

Ok, il "promovez" la v1.9, desi  nu sunt chiar atat de convins.

Modificat de lucifer76 (acum 12 ani)


pus acum 12 ani
   
menssana1984
Vizitator




Gordon R. Dickson - Lup si fier


Link e-book: v.1.1, djvu

Descriere carte:
A terrific men's adventure story which takes place in a post apocalyptic setting. The novel seems to set itself almost antithetically to A Boy and His Dog. Where that novel is about rejecting the socializing process of marriage and the associated procreative sex, as emasculating and leading to zombification, Dickson views it as a necessary part of what's involved in becoming a man. You could say another title for this book could be A Man and His Wolf.
Dickson is less interested in telling a story about the collapse of society, and more about one man, and the wolf who befriends him, and in so doing, tunes him into the essentials of survival in this new world. There are painstaking descriptions of building simple weapons and shelters, and how much ingenuity might be required to survive something like injury in a wild environment.

Multumim Callu!

Modificat de menssana1984 (acum 12 ani)


pus acum 12 ani
   
lucifer76
Membru Junior

Inregistrat: acum 13 ani

AntonP a scris:

Gordon R. Dickson - Furtuna de timp v 0.9


Gata si v1


pus acum 12 ani
   
Odiseu
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Paul Auster - În ţara ultimelor lucruri v1.0

Richard Matheson - Sunt o legendă v2.0


pus acum 12 ani
   
_Cosimo_
Membru Senior

Inregistrat: acum 12 ani
O nebunie absolută, a la Kafka. Să nu ziceţi că nu v-am avertizat.

Stanislaw Lem - Edificiul nebuniei absolute 1.0


pus acum 12 ani
   
lucifer76
Membru Junior

Inregistrat: acum 13 ani
Gordon R. Dickson - Lup si fier v.2

pus acum 12 ani
   
menssana1984
Vizitator



Jack London - Calcaiul de fier

Link:

Coperti, djvu control, ocr.


pus acum 12 ani
   
Aleph
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani


Titlu:  Malevil
Autor:  Robert Merle
Editura:  Univers
An:  1977
Pagini:  529
Scan:  400 dpi Color
Format:  DjVu + OCR
Calitate:  Medie
Mărime:  11,9 Mb

Versiune 0.9 îmbunătăţită, în postarea lui _Cosimo_.

„Un roman superb, la care de fiecare dată cand îl citesc, zâmbesc, lăcrimez şi gândesc. A fost ecranizat în anul 1981 sub regia lui Christian de Chalonge şi rolurile principale au fost interpretate de către Michel Serrault, Jacques Dutronc, Jacques Villeret şi Jean-Louis Trintignant.”
(Dintr-o recenzie publicata pe Internet de Delia.)

Modificat de Aleph (acum 11 ani)


_______________________________________
Dacă vreunul dintre linkurile mele nu este valid, vă rog să mă anunţaţi prin MP.
Versiunile cartilor electronice - Standardul RIF1
Caractere romanesti in EPUB  De la versiunea 0.1 la versiunea 0.9 cu Word 2003 for Windows
PDF-uri foarte mici din fisierele grafice Scan Tailor  *  Clasificarea scanurilor in format DjVu

pus acum 12 ani
   
_Cosimo_
Membru Senior

Inregistrat: acum 12 ani
Dacă tot a pus Aleph cartea aici, iată şi o variantă mult îmbunătăţită, care te va scuti de multe ore de muncă, în caz că vrei să o aduci la versiunea 1.0:

Robert Merle - Malevil  v.0.9.3 (doc şi scan)

Spor!


pus acum 12 ani
   
_Cosimo_
Membru Senior

Inregistrat: acum 12 ani
Nevil Shute - Ultimul ţărm (DOC şi MOBI) (2.0)



E probabil cea mai tristă carte scrisă vreodată.


pus acum 12 ani
   
sgrosu
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 12 ani
Acest exemplar umbla de capul lui, liber, pe internet, pe aici, pe colo...
Interesează pe cineva?
Atwood, Margaret - Oryx si Crake v.0.9


pus acum 11 ani
   
Aleph
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
Link-uri noi:



Titlu:  Cantică pentru Leibowitz
Autor:  Walter M. Miller, Jr.
Editura:  Fahrenheit
An:  1996
Pagini:  445
Scan:  600 dpi B&W
Format:  DjVu + OCR + Cuprins
Calitate:  Bună
Mărime:  2,6 Mb





Titlu:  Fahrenheit 451
Autor:  Ray Bradbury
Editura:  Fahrenheit
An:  1998
Pagini:  188
Scan:  600 dpi B&W
Format:  DjVu + OCR + Cuprins
Calitate:  Foarte bună
Mărime:  1,4 Mb

Modificat de Aleph (acum 10 ani)


_______________________________________
Dacă vreunul dintre linkurile mele nu este valid, vă rog să mă anunţaţi prin MP.
Versiunile cartilor electronice - Standardul RIF1
Caractere romanesti in EPUB  De la versiunea 0.1 la versiunea 0.9 cu Word 2003 for Windows
PDF-uri foarte mici din fisierele grafice Scan Tailor  *  Clasificarea scanurilor in format DjVu

pus acum 11 ani
   
Sauron
Membru Senior

Inregistrat: acum 13 ani


EVGHENI ZAMIATIN - NOI - djvu/pdf scan, docx v1.0, epub si mobi

Imaginaţi-vă o lume în care oamenii trăiesc în oraşe de sticlă, în clădiri cu pereţii transparenţi, trezindu-se şi culcându-se la aceeaşi oră, plimbându-se încolonaţi la aceeaşi oră, pe muzică de marş, purtând uniforme identice, având numere în loc de nume. Singurul moment în care geamurile locuinţelor devin opace este Ora Personală, adică ora în care, odată la trei zile, locuitorii au voie să facă sex cu persoana care li s-a repartizat. În rest, totul se petrece în văzul tuturor, nu există viaţă privată, nu există sentimente (decât faţă de Statul Unic), copiii sunt crescuţi de automate, în comun, iar scrisul este interzis cu excepţia celui propagandistic. Într-o lume organizată pe principii matematice, „Mersul Trenurilor” este considerată „cea mai remarcabilă dintre operele literare vechi ce au ajuns până la noi”

Şi oamenii mărşăluiesc fericiţi. Nu există „eu”, există doar „noi”.

Aţi reuşit? Bun venit în lumea lui Evgheni Zamiatin, autorul romanului „Noi”, despre care Orwell a recunoscut că a fost sursa de inspiraţie pentru mult mai celebra lui „1984” (iar Huxley n-a recunoscut că ar fi fost sursa de inspiraţie pentru „Minunata lume nouă”).


pus acum 10 ani
   
utilitasetveritas
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 12 ani


Autor: Robert Merle
Titlu: Malevil
An: 1977
Editura: Univers
Versiune: 0.9
Format: DJVU, DOCX
Parola: ebook
DESCARCA

Lipseste doar citirea si confruntarea cu scanul de control, in rest e gata.


pus acum 10 ani
   
utilitasetveritas
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 12 ani


Autor: Pierre Boulle
Titlu: Planeta maimutelor
An: ?
Editura: ?
Versiune: 0.9
Format: PDF engleza, DOCX
Parola: ebook
DESCARCA


pus acum 10 ani
   
sebastianmihail
Membru Gold

Inregistrat: acum 11 ani

callu a scris:



Imaginaţi-vă o lume în care oamenii trăiesc în oraşe de sticlă, în clădiri cu pereţii transparenţi, trezindu-se şi culcându-se la aceeaşi oră, plimbându-se încolonaţi la aceeaşi oră, pe muzică de marş, purtând uniforme identice, având numere în loc de nume. Singurul moment în care geamurile locuinţelor devin opace este Ora Personală, adică ora în care, odată la trei zile, locuitorii au voie să facă sex cu persoana care li s-a repartizat. În rest, totul se petrece în văzul tuturor, nu există viaţă privată, nu există sentimente (decât faţă de Statul Unic), copiii sunt crescuţi de automate, în comun, iar scrisul este interzis cu excepţia celui propagandistic. Într-o lume organizată pe principii matematice, „Mersul Trenurilor” este considerată „cea mai remarcabilă dintre operele literare vechi ce au ajuns până la noi”

Şi oamenii mărşăluiesc fericiţi. Nu există „eu”, există doar „noi”.

Aţi reuşit? Bun venit în lumea lui Evgheni Zamiatin, autorul romanului „Noi”, despre care Orwell a recunoscut că a fost sursa de inspiraţie pentru mult mai celebra lui „1984” (iar Huxley n-a recunoscut că ar fi fost sursa de inspiraţie pentru „Minunata lume nouă”).


După cum ziceam, am revenit după lectură. Mulţumesc pentru postarea (şi implicit munca) iniţială.

EVGHENI ZAMIATIN - NOI - pdf scan, docx v2.0, epub si mobi

Modificat de sebastianmihail (acum 10 ani)


pus acum 10 ani
   
Aleph
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
Mordecai Roshwald – Ultimatum. Ultimele zile ale unui război atomic  v2.0 doc, epub şi mobi.






DJVU REFACUT + COPERTA ORIGINALA


_______________________________________
Dacă vreunul dintre linkurile mele nu este valid, vă rog să mă anunţaţi prin MP.
Versiunile cartilor electronice - Standardul RIF1
Caractere romanesti in EPUB  De la versiunea 0.1 la versiunea 0.9 cu Word 2003 for Windows
PDF-uri foarte mici din fisierele grafice Scan Tailor  *  Clasificarea scanurilor in format DjVu

pus acum 10 ani
   
Aleph
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
Roger Zelazny - Drumul Iadului  v2.0 doc, epub, mobi şi scan de control djvu.




_______________________________________
Dacă vreunul dintre linkurile mele nu este valid, vă rog să mă anunţaţi prin MP.
Versiunile cartilor electronice - Standardul RIF1
Caractere romanesti in EPUB  De la versiunea 0.1 la versiunea 0.9 cu Word 2003 for Windows
PDF-uri foarte mici din fisierele grafice Scan Tailor  *  Clasificarea scanurilor in format DjVu

pus acum 10 ani
   
Aleph
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
Kevin J. Anderson & Doug Beason – Sfârşitul  v2.0 doc, epub, mobi şi scan djvu.




_______________________________________
Dacă vreunul dintre linkurile mele nu este valid, vă rog să mă anunţaţi prin MP.
Versiunile cartilor electronice - Standardul RIF1
Caractere romanesti in EPUB  De la versiunea 0.1 la versiunea 0.9 cu Word 2003 for Windows
PDF-uri foarte mici din fisierele grafice Scan Tailor  *  Clasificarea scanurilor in format DjVu

pus acum 10 ani
   
Sauron
Membru Senior

Inregistrat: acum 13 ani
Cu ajutorul unui prieten:



N. LEE WOOD - COPIII LUI FARADAY - docx v1.0, djvu, epub si mobi

Câmpul magnetic al Pământului s-a modificat, iar radiațiile solare au pârjolit planeta. Oamenii au păstrat civilizația în unele orașe acoperite cu domuri, iar acum încearcă să readucă sub controlul lor teritoriul pierdut. Piloții sunt trimiși cu avioane să survoleze împrejurimile, în căutarea terenurilor agricole pe care comunitățile de "țărănoi" încearcă să le cultive pentru a supraviețui. Berk este un astfel de pilot, însă el refuză să se subordoneze conducerii orașului. La bordul elicopterului său, Vioara Întâi, el face curse pentru găsirea rezervoarelor abandonate de țiței, necesar propulsiei aparatelor aeriene. În timpul unei astfel de explorări, găsește o rezervă importantă în ruinele unui oraș îndepărtat, dar este doborât de locuitorii săi, care trăiesc printre rămășițele insalubre, nespălați și hrănindu-se cu șobolani. Aceștia sunt niște copii abia intrați în pubertate, împărțiți în sindicate care controlează diverse regiuni și activități comerciale, expuși bolilor provocate de viața în condiții mizere și de radiațiile solare.



BRIAN ALDISS - GRAYBEARD - docx v1.0, djvu, epub si mobi

Greybeard este unul dintre cei mai tineri oameni rămași în viață, având doar 50 de ani. Împreună cu soția sa, Martha, el încearcă să plece către gura de vărsare a Tamisei în mare. Deși ar trebui să fie un drum banal, o asemenea întreprindere este riscantă în acele vremuri, locul de destinație fiind considerat îndepărtat și periculos. Scopul acestei expediții este de a găsi obiectul magic aflat în stăpânirea tribului semisălbatic Cobold, care ar putea ajuta oamenii să redevină fertili. Cartea descrie întreaga expediție, punând accentul pe locurile post-apocaliptice și pe personajele care le populează: șarlatani, vrăjitoare, doctori care fac minuni cu medicamente scăpate ca prin minune de la distrugere, nebuni. Ceea ce încearcă Aldiss să surprindă este modul în care omenirea, îmbătrânită, înfruntă perspectiva stingerii speciei.


Am observat ca sunt ceva carti pe topicul asta numai in format doc sau djvu, neconvertite pentru ereader si m-am gandit ca n-ar fi rau sa urc ce am eu prin Nook... asadar, in format epub, aveti aici o arhiva cu urmatoarele carti:

David Brin - Postasul
Ray Bradbury - Fahrenheit 451
Michael Crichton - Germenul Andromeda
Gordon R. Dickson - Lup si fier
Wolfgang Hohlbein - Charity, o femeie in Space Force
Richard Matheson - Sunt o legenda
Cormac McCarthy - Drumul
John Wyndam - Ziua trifidelor

Modificat de Sauron (acum 8 ani)


pus acum 10 ani
   
Sauron
Membru Senior

Inregistrat: acum 13 ani


WALTER M. MILLER JR. - CANTICA PENTRU LEIBOWITZ - docx v1.0, epub si mobi (scan de control in format djvu aveti in postarea lui Aleph de la pagina 4 a acestui topic)

Ideea Evului Mediu postatomic şi a repetării ciclice a istoriei găseşte în romanul de faţă una dintre expresiile sale cele mai puternice şi mai coerente. În momentul începerii povestirii, cu şase sute de ani după catastrofa atomică, mici comunităţi religioase încearcă, la modul cel mai naiv cu putinţă, să conserve ultimele rămăşiţe ale ştiinţei străvechi, apărându-le în faţa barbariei.


Mai aveti aici cateva epuburi pentru cartile de pe topic.

Frank Herbert - Ciuma alba
Kate Wilhelm - Unde candva, suave pasari cantatoare
Nevil Shute - Ultimul tarm
Simon Spurrier - Supravietuitorul
Richard Bachman - Fugarul
Stephen King - Apocalipsa

Modificat de Sauron (acum 8 ani)


pus acum 10 ani
   
Sauron
Membru Senior

Inregistrat: acum 13 ani


JOHN JOSEPH ADAMS - TARAMURILE PUSTIITE. POVESTI ALE APOCALIPSEI - docx v1.0 si epub

Taramurile pustiite. Povesti ale Apocalipsei este o antologie coordonata de John Joseph Adams care reuneste peste 20 de nume celebre ale genului SF. Dintre acestia nu lipsesc Stephen King, Orson Scott Card sau George R. R. Martin.

Urmează douazeci si doua de scenarii post-apocaliptice, unele impinse la extrem, altele aduse in viata de zi cu zi. Unele flirteaza cu fantasticul, altele exerseaza horrorul. Dar toate exploreaza aceeasi intrebare: cum va fi viata dupa sfarsitul lumii ... asa cum o cunoastem?" - John Joseph Adams

„Cele mai bune texte postapocaliptice din ultimele doua decenii, scrise de renumiti autori de fictiune speculativa, pun intrebari stiintifice, psihologice si filozofice despre ce inseamna sa ramai om după Armaghedon.” - Analog Science Fiction Magazine

SFÂRŞITUL TUTUROR PROBLEMELOR – Stephen King
RECUPERARE – Orson Scott Card
OAMENI DE NISIP ŞI ZGURĂ – Paolo Bacigalupi
PÂINE ŞI BOMBE – M. Rickert
CUM AM INTRAT ÎN ORAŞ ŞI CUM L-AM PĂRĂSIT – Jonathan Lethem
ADÂNCI, TOT MAI ADÂNCI, TUNELURILE – George R.R. Martin
ÎN AŞTEPTAREA ZEFIRULUI – Tobias S. Buckell
SĂ NU DISPERI – Jack McDevitt
CÂND SYSADMINII CONDUCEAU LUMEA – Cory Doctorow
ULTIMA DINTRE FORMELE-O – James Van Pelt
NATURĂ MOARTĂ CU APOCALIPSĂ – Richard Kadrey
ÎNGERII LUI ARTIE – Catherine Wells
DUPĂ JUDECATA DE APOI – Jerry Oltion
MUT – Gene Wolfe
INERŢIA – Nancy Kress
ŞI ADÂNCA MARE ALBASTRĂ – Elizabeth Bear
SUNETELE VORBIRII – Octavia Butler
UCIGAŞII – Carol Emshwiller
GINNY ŞOLDURI-SUAVE ŞI CIRCUL EI ZBURĂTOR – Neal Barrett, Jr.
SFÂRŞITUL LUMII PE CARE O CUNOAŞTEM – Dale Bailey
CÂNTEC ÎNAINTE DE APUS – David Grigg
EPISODUL ŞAPTE: ULTIMA REZISTENŢĂ ÎMPOTRIVA HAITEI ÎN REGATUL FLORILOR PURPURII – John Langan

Modificat de Sauron (acum 8 ani)


pus acum 10 ani
   
Sauron
Membru Senior

Inregistrat: acum 13 ani
Postare modificată. A fost publicată şi în format electronic.




PREMIILE NEBULA, HUGO, LOCUS, COMPTON CROOK, SEIUN, JOHN W. CAMPBELL MEMORIAL, KURD-LAßWITZ

„Fata modificată întruchipează ceea ce face literatura SF cel mai bine: recreează realitatea într-un mod fascinant, provocator, greu de uitat.“
The Guardian

„Foarte nuanţat, violent, întunecat… Romanul îi va intriga pe cititorii interesaţi de SF-ul ce explorează lumea politicii și mediul înconjurător sau de distopii.“
School Library Journal

Emiko este o frumoasă creatură artificială, o fiinţă tehnologizată, programată să satisfacă fanteziile unui om de afaceri din Kyoto, pe care l-a cunoscut într-un Bangkok dintr-un timp viitor. Povestea ei este povestea oamenilor noi, jucării ale bogătașilor dintr-un viitor care-ţi dă fiori.

Ce se întâmplă atunci când caloriile devin valută? Dar atunci când terorismul bio devine o armă a corporaţiilor, iar omenirea se pregătește de o epocă postumană? Paolo Bacigalupi a scris unul dintre cele mai apreciate romane SF din secolul XXI.

Modificat de Sauron (acum 8 ani)


pus acum 9 ani
   
ciocovatu
Membru Gold

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 10 ani
BERNARD BECKETT - GENEZA
Anul publicării 2009   
Editura RAO   
Versiune 1.0   
     


DJVU
DOCX (V 1.0)
EPUB
MOBI

Acţiunea acestui roman electrizant se petrece pe o insulă îndepărtată, într-o lume post apocaliptică, plină de boli. Anax este convinsă că se pricepe la istorie. Ceea ce e şi foarte bine, deoarece va trebui să dea piept cu trei examinatori, iar examenul ei complicat, ce va dura toată ziua, tocmai a început. Dacă îl va lua, va fi admisă în Academie, instituţia guvernamentală de elită a societăţii utopice în care trăieşte. Dar Anax este pe cale să descopere că toată învăţătura ei, toată istoria pe care a învăţat-o nu reprezintă mare lucru.
Şi că Academia nu este chiar ce credea ea. în acest roman excelent, de o ingeniozitate ieşită din comun, examenul lui Anax ne va conduce într-un viitor unde ne vom confrunta cu problemele nerezolvate ale ştiinţei şi filosofiei.
Ce reprezintă conştiinţa? Ce ne face să fim oameni? Dacă inteligenţa artificială s-ar dezvolta îndeajuns, care ar mai fi statutul special al umanităţii?
Deosebit şi original, romanul iui Beckett ne va surprinde cu un final şocant.

Bernard Beckett s-a născut în 1967 și este profesor în Wellington, Noua Zeelandă. Romanul Geneza I-a scris în perioada bursei de cercetare în genetică de ia Royal Socieţy, când a studiat mutaţiile ADN. Cartea a fost extrem de bine primită pe plan internaţional, drepturile au fost vândute în 21 de ţări şi a primit două premii literare în Noua Zeelandă.

Lectură plăcută!


pus acum 9 ani
   
Sauron
Membru Senior

Inregistrat: acum 13 ani



John Wyndham - Crisalidele - docx v2.0 si epub


Maestru al scenariilor (post) apocaliptice, Wyndham imagineaza o lume de dupa cataclismul mondial, cand omul care se autointituleaza Imagine a Perfectiunii Divine ajunge calaul semenilor sai, pe care-i catalogheaza, in virtutea unor noi si arbitrare Table ale Legii, Ofense sau Blasfemii. O lume in care, de vreme ce un semn din nastere poate insemna o condamnare la moarte, personajelor li se poate intampla orice. Astfel, daca abilitatea lor de a comunica prin expresii mintale este descoperita. Dar unde? Si a cui este vocea aceasta noua, care li se adreseaza si pe care o aud de la atat de mare distanta, din celalalt capat al lumii? Sa vina din orasele de clestar visate de David, de pe taramul acelui trecut care fusese crutat de Napasta? Si este oare acel glas cheia lor catre libertate?

Am lucrat pe un scan si o versiune 1.0 postata, daca nu ma insel, intr-un pachet anul trecut, tot cu ocazia Craciunului.


pus acum 9 ani
   
cort
Membru Junior

Inregistrat: acum 12 ani


Ray Bradbury
Fahrenheit 451
Ed. Fahrenheit, 1998

original: Fahrenheit 451
Ray Bradbury, 1953

ebook [v2.0] în format doc, epub şi mobi
scan control în format djvu şi pdf


_______________________________________
Anna Rinonapoli / Arthur C. Clarke / Barry B. Longyear / Bill Fawcett
Isaac Asimov / John Brunner / Larry Niven / Ray Bradbury / Theodore Sturgeon
Sci-Fi Magazin

pus acum 8 ani
   
tuf
Vizitator



Pe subiectul Jack London, a fost adaugata Ciuma Stacojie. Una dintre primele povestiri distopice moderne.


Modificat de tuf (acum 8 ani)


pus acum 8 ani
   
Sauron
Membru Senior

Inregistrat: acum 13 ani



Nevil Shute - Ultimul tarm - docx v3.0 si epub


— Peter, de ce ni se întâmplă toate astea? E din cauză că Rusia şi China s-au apucat să se lupte între ele?
— Cam asta ar fi, a încuviinţat el. Dar mai sunt şi altele. America, Anglia şi Rusia s-au bombardat ca să se distrugă… Totul a pornit de la Albania.
— Dar noi n-am avut nicio legătură cu asta, nu-i aşa?
— Am sprijinit moral Anglia. Nu cred că am avut timp să-i oferim şi altfel de ajutor. Totul s-a terminat într-o lună.
— Ar fi putut cineva să oprească războiul?
— Nu ştiu… Este soiul de tâmpenie pe care pur şi simplu nu o poţi opri. Dacă sute de milioane de oameni decid că onoarea lor naţională le cere să lanseze bombe cu cobalt asupra vecinilor, atunci tu sau eu nu prea avem ce face. Singura speranţă posibilă ar fi fost să-i educi în aşa fel încât să-i scapi de prostie.
— Totuşi cum s-ar fi putut face asta, Peter? Vreau să spun, doar nu mai erau copii.
— S-ar fi putut încerca prin intermediul mass-media. Dar n-au făcut-o. Nicio naţiune n-a făcut-o pentru că au fost cu toţii prea tâmpiţi. Ne plăceau ziarele cu poze de fete în costume de baie şi cu titluri de-o şchioapă despre întâmplări indecente, dar niciun guvern n-a fost destul de înţelept ca să intervină şi să ne schimbe. Da, ceva s-ar fi putut face în legătură cu mass-media, dacă am fi fost destul de înţelepţi.


pus acum 8 ani
   
Sauron
Membru Senior

Inregistrat: acum 13 ani


Margaret Atwood - Povestirea Cameristei - docx v3.0 + epub


pus acum 8 ani
   
raduce2
Online
Membru Junior

Din: moreni
Inregistrat: acum 14 ani
vă rog frumos frumos să repostaţi cartea "Ferma animalelor"

pus acum 8 ani
   
Aleph
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani


Richard Matheson – Sunt legendă  v3.0 docx, epub, mobi şi scanare djvu searchable.
Mulţumiri lui Sauron şi Odiseu pentru scanare şi primele două versiuni text.


_______________________________________
Dacă vreunul dintre linkurile mele nu este valid, vă rog să mă anunţaţi prin MP.
Versiunile cartilor electronice - Standardul RIF1
Caractere romanesti in EPUB  De la versiunea 0.1 la versiunea 0.9 cu Word 2003 for Windows
PDF-uri foarte mici din fisierele grafice Scan Tailor  *  Clasificarea scanurilor in format DjVu

pus acum 7 ani
   
cuculean
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani

raduce2 a scris:

vă rog frumos frumos să repostaţi cartea "Ferma animalelor"


Refacut link-ul de la prima pagina.


pus acum 7 ani
   
wiking12
Membru Gold

Inregistrat: acum 13 ani
Cuculean, te rog frumos reposteaza si "1984".

_______________________________________
Centralizator PG 1-100
Centralizator PG 101-200
Centralizator Pif Comique
Centralizator Dicentim
Centralizator Leo Poche
Centralizator Pif Poche

Pagini lipsa interval PG1-PG100
Pagini lipsa interval PG101-PG200

pus acum 7 ani
   
cuculean
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani

wiking12 a scris:

Cuculean, te rog frumos reposteaza si "1984".


Refacut link-ul de la prima pagina.


pus acum 7 ani
   
wiking12
Membru Gold

Inregistrat: acum 13 ani

cuculean a scris:


wiking12 a scris:

Cuculean, te rog frumos reposteaza si "1984".


Refacut link-ul de la prima pagina.


Multumesc!


_______________________________________
Centralizator PG 1-100
Centralizator PG 101-200
Centralizator Pif Comique
Centralizator Dicentim
Centralizator Leo Poche
Centralizator Pif Poche

Pagini lipsa interval PG1-PG100
Pagini lipsa interval PG101-PG200

pus acum 7 ani
   
sgrosu
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 12 ani
Adăugat Orwell, George - Ferma Animalelor v.3.0 format docx & scan ctrl pdf

Modificat de sgrosu (acum 7 ani)


pus acum 7 ani
   
mitikut
Membru Gold

Inregistrat: acum 11 ani
Emily St. John Mandel – Simfonia itinerantă
Autor: Emily St. John Mandel
Editura: RAO
Traducator: GRAALSOFT
An: 2015
Versiune: 1.0
Format: docx, epub.

http://i64.tinypic.com/b3tz86.jpg


pus acum 7 ani
   
costiber
Membru Gold

Inregistrat: acum 11 ani
de sters

Modificat de costiber (acum 5 ani)


pus acum 7 ani
   
mitikut
Membru Gold

Inregistrat: acum 11 ani
Nancy Farmer – Casa scorrpionului
Autor: Nancy Farmer
Editura: RAO
Traducerea: Carmen Bourceanu
An: 2005
Versiune: 1.0
Format: docx, epub.

Corectura a fost făcută după scanul și ocr-ul făcute de menadel și postate aici. Multumiri.

Modificat de mitikut (acum 7 ani)


pus acum 7 ani
   
falconer
Online
Membru Gold

Inregistrat: acum 11 ani
Bună seara! Ally Condie - Legăminte  editura Litera Internațional,2011  docx,mobi,epub




Lectură plăcută!

[b] colectia distopia bună seara! ally condie editura litera

12.3KB


pus acum 6 ani
   
sebastianmihail
Membru Gold

Inregistrat: acum 11 ani

falconer a scris:

Bună seara! Ally Condie - Legăminte  editura Litera Internațional,2011  docx,mobi,epub




Lectură plăcută!



E volumul 1, nu?


pus acum 6 ani
   
falconer
Online
Membru Gold

Inregistrat: acum 11 ani
Bună ziua! Da,e vol. 1. În zilele următoare voi posta vol.2,Răspântii.

Modificat de falconer (acum 6 ani)


pus acum 6 ani
   
falconer
Online
Membru Gold

Inregistrat: acum 11 ani
Bună seara! Ally Condie - Răspântii  editura Litera, 2012     docx,epub,mobi




Lectură plăcută!

[b] colectia distopia bună seara! ally condie editura litera, 2012   

47.7KB


pus acum 6 ani
   
iris205
Membru Gold

Inregistrat: acum 12 ani

falconer a scris:

Bună seara! Ally Condie - Răspântii  editura Litera, 2012     docx,epub,mobi
Lectură plăcută!


Multumesc, pt carti dar acest link nu functioneaza, te rog daca se poate sa-l postezi pe alt hots. Multumesc.


pus acum 6 ani
   
rmd2000rox
Membru Junior

Inregistrat: acum 10 ani
de sters

Modificat de rmd2000rox (acum 6 ani)


pus acum 6 ani
   
iris205
Membru Gold

Inregistrat: acum 12 ani

rmd2000rox a scris:


iris205 a scris:


falconer a scris:

Bună seara! Ally Condie - Răspântii  editura Litera, 2012     docx,epub,mobi
Lectură plăcută!


Multumesc, pt carti dar acest link nu functioneaza, te rog daca se poate sa-l postezi pe alt hots. Multumesc.


Incearca aici:
fileshare.ro/download/3172587887/Ally+C ... pântii.rar

Trebuia scos 2u. din fata lui ca sa mearga.



Multumesc, a functionat 


pus acum 6 ani
   
mitikut
Membru Gold

Inregistrat: acum 11 ani
Vladimir Sorokin – Ziua opricinicului

Editura: Curtea Veche
Traducator: Mihail si Alexandru Vakulovski
An: 2008
Versiune: 1.0
Format: docx, epub, djvu scan.



Corectat dupa scanul postat de janus_bifrons. Multumiri.

Rusia anului 2027. Problema renaşterii Rusiei este din nou pusă pe tapet. Monarhia a preluat frâiele puterii şi a declarat oficial că principiile sale călăuzitoare sunt autodeterminarea, ortodoxia şi tradiţia. Paşapoartele au fost deja de multă vreme arse în Piaţa Roşie şi toţi diplomaţii străini au fost expulzaţi. Ţara este încercuită de „Marele Zid“ rusesc şi izolată de restul lumii…

Modificat de mitikut (acum 6 ani)


pus acum 6 ani
   
mitikut
Membru Gold

Inregistrat: acum 11 ani
Vladimir Sorokin – Gheata

Editura: Curtea Veche
Traducator: Denisa Fejes
An: 2005
Versiune: 1.0
Format: docx, epub, djvu scan.



Gheaţa este primul meu roman în care conţinutul contează în cel mai înalt grad şi nu forma. El reprezintă o reacţie la dezamăgirea creată de intelectualismul modern. Civilizaţia se năruie, oamenii se simt pierduţi şi — începând cu hrana şi sfârşind cu iubirea — devin biete produse ale tehnologiei. Ajungi să duci dorul primitivismului, al necontaminării iniţiale. Romanul meu vorbeşte despre o sectă care întruneşte multe trăsături ale unei organizaţii totalitare, dar numai formal.
                                                                                                                               
                                                                                                                Vladimir Sorokin

Modificat de mitikut (acum 6 ani)


pus acum 6 ani
   
sgrosu
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 12 ani

menssana1984 a scris:


George Orwell - 1984

http://i450.photobucket.com/albums/qq22 ... l_1984.jpg

Link e-book (pdf + doc)

Descriere carte:

1984 este un roman politic scris de George Orwell în 1948 și tipărit în 1949. Acțiunea romanului are loc într-un viitor distopic și prezintă o parte din viața intelectualului Winston Smith sub opresiunea guvernului totalitarist al Oceaniei. 1984 a imprimat foarte mulți termeni și idei în cultura contemporană, și mai ales în limba engleză, de exemplu Fratele cel Mare, dubla gândire, poliția gândirii, ingșoc. „Fratele cel Mare stă cu ochii pe tine” este un simbol al controlului excesiv, iar adjectivul orwellian este folosit pentru a descrie acțiunile și organizațiile Oceaniei.


Orwell, George - 1984 v.2.0
Formate .pdf și .docx.
Deoarece am constatat un dezacord total între fișierul .doc și pdf (scanarea este de la o altă traducere a cărții) am căutat, găsit și postat versiunea corectă.
Chiar dacă romanul pare a fi preferat de cititorii +50, recitindu-l în aceste zile tulburi, distopia nu mai pare atât de departe în viitor....

Modificat de sgrosu (acum 3 ani)


pus acum 3 ani
   
hl2u
Membru Senior

Inregistrat: acum 17 ani

sgrosu a scris:



Chiar dacă romanul pare a fi preferat de cititorii +50, recitindu-l în aceste zile tulburi, distopia nu mai pare atât de departe în viitor....


Multumesc! Vorba unei meme atribuite lui Orwell, "cand am scris cartea ma gandeam la ea ca la un semnal de alarma iar nu ca la un manual de utilizare"...

Modificat de hl2u (acum 3 ani)


pus acum 3 ani
   
Pagini: 1  
Comanda Tipsuri Unghii
O gama variata de comanda tipsuri unghii. Intra sa vezi oferta! Livram rapid in 24h. Tel: 021-255.21.86
Sex Anunturi
Intra sa vezi sex anunturi din Romania. Agata ceva sexy chiar azi!
Escorte De Lux Timisoara
Doar aici escorte de lux timisoara si multe altele din Romania. Zeci de mii de utilizatoare sexy te asteapta!
Matrimoniale Targoviste Femei
Alegeti dintr-o sumedenie de matrimoniale targoviste femei pentru a gasi persoana potrivita. Cautati prin sutele de mii de profile!

Mergi la