neata din nou !! mai am si eu o alta intrebare...acum folosesc iGo 8,3 si..am stabilit destinatiA ca fiind Via Don Luigi Milani, Italia..iar punctul de plecare este Craiova. Problema mea este urmatoarea ..ca GPS-ul calculeaza ruta pe la Bulgari (trec dunarea cu bacul)-slovenia-italia !! eu nu vreau sa merg pe aici !! ci vreau sa merg pe ruta nadlac-ungaria-austria-italia ! cum fac gps-ul sa-mi recalculeze ruta ?? trebuie neaparat sa folosesc puncte intermediare ca sa -l ghidez catre drumul pe care il vreau eu ?? sau ?? am incercat varianta cu bifatul "evita bacurile" dar nu merge...tot pe acelasi traseu de bulgaria ma duce !!
P.S. merci pgreed pentru lamuriri in legatura cu mireo!!
D.I.I. a scris:
Adauga puncte intermediare prin locatiile pe unde vrei sa treci.
ZVONACFIRST a scris:
hai sa-ti spun cum fac eu: ii dau detinatia si, dupa ce calculeaza traseul, intru in Meniu/Traseu/Itinerar si derulez pentru a vizualiza detaliile traseului. Daca de exemplu ajung la traversare frontiera Bulgaria, fac tap pe ecran pe randul respectiv si apoi dau Evitare--> Manevra si recalculeaza traseul. Apoi reiei Itinerar si vei vedea ca te duce prin Serbia. Daca nici pe acolo nu vrei dai iar evitare. Ca sa ajungi prin Ungaria si Austria trebuie sa faci evitarea a circa 5-6 puncte de frontiera cu Bulgaria, Slovenia si Croatia. Dupa ce l-am facut sa-mi ocoleasca zonele de "pericol" ii dau ca puncte intermediare locurile unde mi-am rezervat cazare, eu unul pana in Italia mai dorm vreo doua nopti pe traseu, cel putin. Nu-mi bat joc de mine cand plec la drum. In felul acesta, spre deosebire de metoda lui D.I.I., nu ma duce prin centrele oraselor pe cate le-am bagat ca puncte intermediare (pentru ca daca bagi un oras ca PI, nu stii ce strada sa-i dai, si ii dai centrul orasului), ci urmeaza principiul de calcul setat pentru traseu: scurt, rapid, economic, etc...
Si atentie, ai cam fost off-topic. Trebuia sa postezi in topicul dedicat iGO8.
PS: Ai uitat sa dai feed-back...
D.I.I. a scris:
ZVONA.... puncte intermediare, nu inseamna neaparat sa le stabilesti in centrul oraselor. Poti alege puncte intermediare oriunde pe traseu.
ZVONACFIRST a scris:
si cum faci sa alegi un punct intermedier pe un traseu pe care nu il cunosti? Poate ai dreptate, dar fa-ma sa inteleg cum procedezi.
Cred ca ar trebui sa ne mutam in alt topic cu discutia.
D.I.I. a scris:
Da, ar fi bine sa ne mutam pe alt topic. Si pt ca e ideea ta, deschide un topic de genul "Cum ne calculam traseul"
ZVONACFIRST a scris:
Nu cred ca este bine sa mai deschidem un topic pe tema asta, la cate softuri de navigatie sunt ar iesi o varza din acel topic. Eu sugeram sa ne mutam pe topicul dedicat iGO8, sau pe unul dintre ele, poate ultimul deeschis ar fi OK.
D.I.I. a scris:
Un topic despre cum isi alege fiecare traseul si setarile aferente este valabil pentru aproape orice soft de navigatie, fie ca este Igo2006, MioMapV3.x, Igo8 sau MioMoov.
Dar cum doresti, dupa cum am spus si intr-un post anterior a fost ideea ta.
gachi_gabriel a scris:
deci..pana la urma unde se muta discutia ?? eu chiar sunt interesat sa asist !! seara buna tuturor !!
Buuun asa. Deci omul spunea ca vrea sa plece din Craiova si sa ajunga pana in Italia, via Ungaria si Austria. A.-Daca doreste sa faca traseul dintr-o bucata, isi va alege prima data destinatia din Italia, apoi ca puncte intermediare locatiile(nu neaparat centrul oraselor, ci pot fi si puncte de pe traseu sau din apropierea locatiilor mentionate de el). De ex. pct intermediare, 1=Nadlag, 2=Centura M0 Budapesta, 3=Austria(Viena, Graz, etc.), 4.=Austria(Klagenfurt s.a.m.d.) B.- Daca face traseul din 1, 2 sau 3 segmente, isi stabileste destinatia pentru primul segment de drum si eventualele puncte intermediare. Al 2-lea si al 3-lea segment la fel. Si asta fara sa mai seteze GPS-ul sa-i evite trecerile de bac si alte puncte de frontiera. O privire de ansamblu a intregului traseu este necesara, iar acolo unde mi se pare ca ar fi probleme cu rutarea, si/sau traseul nu arata asa cum imi doresc, fac un zoom cat mai detaliat al zonei respective si mai intervin, cu unul sau mai multe puncte intermediare. In prealabil se poate studia o harta normala, sau in varianta electronica se poate face asta si pe Via Michelin, inclusiv o rutare cu puncte intermediare.( http://www.viamichelin.com/viamichelin/ ... .htm?ck=OK ) Eu unul asa procedez de fiecare data la drumuri de genul asta. Si in vara am facut peste 8000km, doar cu un PDA cu MioV3.2
D.I.I. este interesanta metoda ta, dar mi se pare complicata. fa-ma sa inteleg, ai zis ca pui punct intermediar Austria - Viena, Graz, etc pai cand tastezi numele oraselor urmatorul pas este sa iti ceara strada. si daca te duci prima data pe-acolo ce faci, studiezi o harta locala sa gasesti o strada? cred ca ii dai centrul orasului. ar fi simplu daca ai sti cum se numesc centurile oraselor, dar de cele mai multe ori autostrazile nu au traeu comun cu acele centuri, poate cel mult se intalnesc tangential. sa spunem ca nu am la dispozitie decat GPS-ul, nu am harta sau conexiune la net. cum procedezi?
am incercat chestia cu drumul pe care il alege GPS-ul..dupa care sa dau evitare la trecerea granitei spre bulgaria ...si.am fost nevoit sa fac treaba asta de vreo 3 ori la granita cu bulgaria.si de vreo 2 ori la granita cu croatia....dar tot nu seamana cu traseul dorit..
_______________________________________ Există multe modalităţi de a forţa o femeie să vorbească...dar nici una s-o oblige să tacă !!
am incercat chestia cu drumul pe care il alege GPS-ul..dupa care sa dau evitare la trecerea granitei spre bulgaria ...si.am fost nevoit sa fac treaba asta de vreo 3 ori la granita cu bulgaria.si de vreo 2 ori la granita cu croatia....dar tot nu seamana cu traseul dorit..
Salut. O alta metoda ar fi sa stergi temporar hartile Bulgariei si Croatiei. Si sa dai o rutare asa. Poate traseul calculat acum sa semene mai mult cu ce vrei tu.
Apropo, oricum inainte de o calatorie este indicat sa consulti si alte surse (harti, viamichelin, map24 etc.). Cu respecte Alex
_______________________________________ Asus 636 WM5.0 Samsung Omnia i900 8Gb + 8Gb: HTC HD2 WayteQ x950BT + TMC
D.I.I. este interesanta metoda ta, dar mi se pare complicata. fa-ma sa inteleg, ai zis ca pui punct intermediar Austria - Viena, Graz, etc pai cand tastezi numele oraselor urmatorul pas este sa iti ceara strada. si daca te duci prima data pe-acolo ce faci, studiezi o harta locala sa gasesti o strada? cred ca ii dai centrul orasului. ar fi simplu daca ai sti cum se numesc centurile oraselor, dar de cele mai multe ori autostrazile nu au traeu comun cu acele centuri, poate cel mult se intalnesc tangential. sa spunem ca nu am la dispozitie decat GPS-ul, nu am harta sau conexiune la net. cum procedezi?
Zvona, da, iti da centrul orasului, dar ai functia zoom si/sau poti muta pozitia in care esti si iti alegi acolo un punct in afara orasului aflat pe sosea, de exemplu. Uite am luat ca punct de start Craiova si destinatia Graz. Am mai adaugat 2 puncte intermediare, Unul intre Arad si Nadlag la intersectia drumului European cu drumul 7E si al doilea tot pe sosea inainte de orasul Vasvar(HU). Metoda de calcul a traseului rapid. Si asta-i tot.
pai stai sa ne intelegem: daca ai un traseu in minte, prestabilit, trebuie sa folosesti "Metoda D.I.I." (dupa ce platesti licenta bineinteles}. daca vrei sa ajungi de la A la B (ATENTIE: are mare importanta metoda de calcul traseu aleasa) dar vrei sa eviti "zonele de pericol", folosesti metoda mea lasandu-l pe iGO sa decida iar tu nu trebuie sa-i spui decat ce sa evite. facand doua rutari cu metoda rapid si cu metoda scurt intre Craiova centru - Milano centru am obtinut urmatoarele rezultate: rapid: ruteaza prin ARAD - HUN - AUT - GER- SUI - ITA (daca nu vrei Germania ii dai o evitare) scurt: este inevitabil sa te duca spre BG pe la vreo trei treceri de frontiera RO-BG, pe care daca le eviti te duce pe la vreo 2-3 treceri RO-SLO, le eviti si pe acestea si ajungi la Arad - HUN, HUN avand frontiera cu SLO iarasi trebuie sa evti vreo trei puncte, apoi ajungi in AUT care are granita cu CRO, si tot asa... timpul "pierdut" ca sa fac cele doua rutari a fost de 2 minute in cazul rapid si 6 minute in cazut scurt. ti se pare mult? diferenta de distanta intre cele doua rute a fost de circa 250Km. te-as sfatui sa folosesti metoda scurta ca sa-ti ramana bani pentru "plata" licentelor pentru metodele de calcul
Cum ne calculam traseul cu IGO 8.3 – poza de ZVONACFIRST, in Mobile/ PDA / GPS Tech Support · 25.4KB
ZVONACFIRST Romania nu se invecineaza cu Slovenia. Sunt sigur ca ai vrut sa scrii Serbia. Nici Austria nu se invecineaza cu Croatia. Cu respecte Alex
ai dreptate, nu sunt tare la geografie slo trebuia sa fie serbia am reeditat postul pentru ca se bushise primul (cel sters), nu stiu de ce, si am luat cu copy-paste si a iesit o varza, croatia se penetreaza din ungaria. trebuie sa iei esenta din ce am scris
in italia se poate merge si prin slovenia ,lol.Si e mai scurt drumul,dar dupa parerea mea nu e indicat.Nu se invecineaza cu romania dar poate fi o posibilitate pt a ajunge in italia...
d.i.i de exemplu daca nu prea stii traseul ce faci?Pui punct intermediar si dupa mergi prin centrul orasului?de exemplu sa mergi in Germania (tuttlingen exemplu) ma duce pe stuttgart si ocoleste mult asa ca ii dau punct intermediar orasul "Ulm",dar pentru asta nu vrea sa trec chiar prin centrul lui cand ies de pe autostrada.Dadeam un exemplu,am mai fost si mi-am facut singur traseul si am pus "blocked road" ca sa ocoleasca stuttgart...si merge)Dupa, ii dau remove block si gata
edit later.:un sfat daca vreti pentru cei ce mergeti la mare din NORD ul tarii ,evitati autostrada(e pt prosti asta din Romania,parerea mea) ,adaugati puncte intermediare :centrua ploesti ,urziceni,centrua slobozia ,harsova.Daca gresesc spune-ti....Asta e traseul meu si l-am facut de cateva ori si am fost multumit
in italia se poate merge si prin slovenia ,lol.Si e mai scurt drumul,dar dupa parerea mea nu e indicat....
Da asa este, se poate ajunge in Italia la Milano si prin Slovenia: Romania - Ungaria - Slovenia - Italia. Drumul este scurt. Nu stiu de ce nu ar fi indicat drumul prin Slovenia (tara apartinand UE, valuta euro). Singurul dezavantaj este vigneta de 35 euro (autoturisme) pentru 6 luni. Cu respecte Alex
_______________________________________ Asus 636 WM5.0 Samsung Omnia i900 8Gb + 8Gb: HTC HD2 WayteQ x950BT + TMC
in italia se poate merge si prin slovenia ,lol.Si e mai scurt drumul,dar dupa parerea mea nu e indicat.Nu se invecineaza cu romania dar poate fi o posibilitate pt a ajunge in italia...
Am sa-ti raspund punctual 1.- d.i.i de exemplu daca nu prea stii traseul ce faci?Pui punct intermediar si dupa mergi prin centrul orasului?
-Softul are functia 2D si ZOOM si poti vedea traseul atat per ansamblu, cat si in detaliu. Depinde de spritul fiecaruia de orientare, unde isi alege puncte intermediare, sau unde nu-i alege. Metoda prezentata de mine a fost un exemplu de la care se poate extrapola, oricat.
2.- .......un sfat daca vreti pentru cei ce mergeti la mare din NORD ul tarii, evitati autostrada(e pt prosti asta din Romania,parerea mea) ,adaugati puncte intermediare :centrua ploesti ,urziceni,centrua slobozia ,harsova.Daca gresesc spune-ti....Asta e traseul meu si l-am facut de cateva ori si am fost multumit
Nordul tarii, e undeva mai sus de BV. BV e undeva in centrul tarii. Daca vii din Nord-Est din Moldova de exemplu, vii pe E85 prin Buzau iar de aici ai 2-3 optiuni: A.-Buzau-Amara-Slobozia-Tandarei-Giurgeni-Vadul Oii-Kogalniceanu-etc. sau B.-Buzau-Urziceni-si continuarea expusa de tine. In schimb daca vii din Nord, Nord-Vest, atunci treci prin BV iar de aici ai 3 optiuni: 1.- Cea descrisa de tine 2.-BV- Cheia- Ploiesti Centura- si in continuare cea descrisa de tine. 3.-BV-Intorsura Buzaului-Nehoiu-Berca-Buzau- iar de aici pot fi aplicate cele 2 variante A si B.
Intradevar varianta Autostrada Sorelui, pentru cei ce vin dinspre Brasov si din Nord nu este de luat in seama.
ai dreptate ce zici.Eu am zis in mare...adica no,tu chiar ai scris TOT ce era esential si ai numarat foarte bine pasii;eu doar drumul de la brasov ,.Ms de informatii,unele nu stiam.
Kit-ul este pt PNA, dar merge si pe PDA, Start >> Programs >> File Explorer >> Selectezi SD >> Igo8 >> Igo8.exe (lansezi aplicatia de pe unul din executabilele incluse acolo).