Seven
Moderator
 Din: Ţara Perfectului Simplu
Inregistrat: acum 15 ani
|
|
GEORGES BLOND – Glorie şi frumuseţe RD177 [V1.0]: DOC, Htm, Epub şi Mobi
Mulţumim colegului @meridiane pentru scan! Linkuri şi detalii în postarea RD 177, pg. 18
Aş zice că încadrarea volumului în această colecţie a fost un pic forţată, dat fiind că în carte nu există nici măcar o singură scenă sau secvenţă de dragoste – fie ea cât de mică – între Nelson şi Emma Hamilton. Da, din carte rezultă clar că a existat o dragoste imensă între cele două personaje istorice şi, mai mult ca sigur, viaţa lui Nelson ar fi putut fi complet diferită dacă n-ar fi întâlnit-o pe Emma sau dacă nu s-ar fi îndrăgostit nebuneşte de ea.
Cartea este practic o cercetare istorică asupra vieţii lui Nelson, dar şi a Emmei Hamilton şi autorul încearcă să fie cât mai obiectiv cu putinţă. Ca orice carte de istorie nu e o lectură foarte uşoară [dat fiind numeroasele citate şi note], dar incontestabil această carte este foarte interesantă şi de reală valoare istorică.
Referitor la corectură... Am găsit două greşeli [grave] de tipar [sau de traducere] pe care le-am corectat şi am adăugat la fiecare o notă de subsol explicativă. Undeva prin pagina a doua a Cap.9 era scris că Leopold II era şi.... rege al Moldovei... şi am corectat „Transilvaniei”, iar în prima frază a Cap.12 era scris „Nelson”, dar de fapt era vorba de „Napoleon”. O altă modificare constă în faptul că ultimul capitol al cărţii „Cronologie” este tipărit sub formă de tabel, iar eu l-am transformat în text pentru a fi mai uşor de formatat şi convertit. Fişierul DOC este formatat în formatul seriei.
În altă ordine de idei, am primit de la prietenul Alex un scan al aceleaşi cărţi, dar apărută la editura „Moderna PD” în 1993. Practic Ed. „Moderna PD” reeditează identic volumul RD177, dar fără Cronologia de la sfârşitul cărţii. Pentru eventualii interesaţi am să postez şi scanul acestui volum.
Fişiere: – arhiva GlorFrυм_мod93[SC].rar conţine PDF SCAN [Gray şi AN] şi coperte ale ediţiei „Moderna PD” 1993; – arhiva Bloηd_GlorFrυм[V1.0].rar conţine coperte şi fişiere DOC, Htm, Epub şi Mobi – versiunea [V1.0]. Caracteristici fişier DOC: formatat în formatul seriei, font Charis SIL Compact, 12, diacritice cu sedila, formatat minimal pe stiluri Word.
Download: ►► Bloηd_GlorFrυм – folder deschis mediafire
| TORENTE | Tăunul | ROCAMBOLE+ | FLORIS | VRACIU | Victor HUGO | J.F. COOPER | PAPILLON | POLDARK | | Dictionare Lba RO | | Gramatica RO | D. Stănoiu | Zaharia STANCU | H.Y. STAHL | V.CORBUL & E.BURADA | | Ultimul regat | Millennium | Shantaram | Pearl BUCK | Anchee MIN | Amy TAN | C. LÄCKBERG | Ph.GREGORY | | Extraterestrii şi Intraterestrii | RUFOR | Demonul Roşu | Vraja milioanelor | Cărţi audio |
|
|