Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Roxxy22
Femeie
25 ani
Cluj
cauta Barbat
25 - 48 ani
Forum Romania Inedit / Filme românesti - Romanian Movies / Monștri. (2019) Moderat de 80Inanna, Silva, bgl23, bibescu, bronson
Autor
Mesaj Pagini: 1
sasadoru
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 3 ani
Monstri 2019

Regia:  Marius Olteanu

Scenariul:  Marius Olteanu

Distributia:
Alexandru Potocean - șofer taxi
Șerban Pavlu - Alex
Cristian Popa - Arthur
Judith State - Dana
Dorina Lazăr - mamaie
Alina Berzunțeanu - Anca Popescu
Rolando Matsangos - soțul Alinei
Gabriel Răuță - Popescu
Alina Tarbă - Alina

Monștri., unicul lungmetraj românesc inclus anul acesta în selecţia festivalului de la Berlin, captivează cu o provocare lansată publicului, dar şi cu o abordare de tip puzzle şi o invitaţie la o şedinţă de terapie şi introspecţie. Interpretările convingătoare, problematica modernă şi atenţia pentru detalii transformă primul film al lui Marius Olteanu într-unul din cele mai vizionabile filme româneşti ale anului. Iată mai jos ce ţi-ar putea plăcea la Monştri..

Structurat în trei capitole, Monştri. ne-o arată întâi pe Dana (Judith State). Aceasta coboară din tren la Gara de Nord, o vedem plângând în toaletă şi apoi agresată verbal de un taximetrist (Alexandru Potocean). Dana insistă totuşi să se urce în taxiul acestuia, iar conversaţia va oferi curând surprize publicului, care intuieşte foarte repede că femeia se află la un punct de răscruce. Al doilea capitol ni-l arată pe Arthur (Cristian Popa), soţul Danei, în evenimente ce se petrec simultan cu periplul ei alături de taximetrist prin Bucureşti.

Este încurajator modul cum Monştri. îşi tachinează publicul în fiecare clipă, îndemnându-l să caute repere de interpretare a situaţiilor şi să se întrebe ce ar face în situaţii similare. Evident, este uşor pentru public să se erijeze în evaluator sau mai degrabă judecător al acţiunilor celor doi eroi, iar aceasta devine o miză extrem de importantă a filmului, care, pe lângă deconstrucţia unei relaţii aflate în impas, analizează şi presiunea socială şi intruziunile uneori absurde, alteori de-a dreptul agresive pe care le putem avea în vieţile celor din jur. Astfel, eticheta din titlu devine curând o umbrelă tot mai largă, atât de largă încât ne-ar putea acoperi pe toţi...

Unul dintre cele mai minuţioase filme româneşti văzute în ultima vreme, Monştri. este extrem de atent la detalii, determinând publicul să investească atenţie în ceea ce se întâmplă. Recompensa nu întârzie să apară, pentru că cele două perspective, cea a Danei şi cea a lui Arthur, se completează reciproc, oferind o imagine mai largă a crizei de cuplu, a compromisurilor pe care le facem în relaţie şi a punctului fără de întoarcere.

Una dintre alegerile gata să sară în ochi încă de la primul cadru este decizia lui Olteanu de a filma primele două episoade în format pătrat, 1:1, o închisoare vizuală pentru personaje şi un cârlig pentru public, care va investi emoţional, conştient sau nu, în posibila lor evadare, în aşteptata asumare a unor alegeri.

tvrip
2019.mp4
Mod edit: File expirate. pentru file valabile vezi mai jos

(2019) monstri marius olteanu marius olteanu alexandru potocean șofer pavlu popa arthur judith

45.5KB


pus acum 3 ani
   
rolandk
MEMBRU VIP

Din: Montreal
Inregistrat: acum 16 ani
Multumiri!

_______________________________________
Ramane cum am stabilit!

pus acum 3 ani
   
ioanacostinel
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 10 ani
Mulțumesc frumos !

pus acum 3 ani
   
Stelevadris
Online
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
O varianta mai buna nu e pe nicaieri?

_______________________________________
Totul despre cărți - About e-books - Tehnici de scanare, sfaturi, proiecte etc. - Support, future projects, etc.

pus acum 3 ani
   
marianvo
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 15 ani


(2019)

36.5KB


pus acum 1 an
   
Pagini: 1  

Mergi la