Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Roxxxi23
Femeie
23 ani
Neamt
cauta Barbat
23 - 52 ani
Forum Romania Inedit / Carti in limba romana / [S] - Peter Deunov Moderat de Seven, Stelevadris, cuculean, naid, nch, uncris
Autor
Mesaj Pagini: 1
ibu
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani




        Secretul celor trei lumi:

        Maestrul Peter Deunov (1864 - 1944) a readus lumii învăţătura marii Frăţii Albe Universale.   Mesajul său, care înglobează cunoaşterea omului în totalitatea sa, a universului vizibil şi invizibil şi a divinului, se adresează oricărui om care, în mod pe deplin liber, caută iubirea, înţelepciunea şi adevărul în viaţă, pentru binele tuturor fiinţelor.
        Învăţătura augustei Frăţii Albe Universale se bazează pe trei principii: Dragostea, Înţelepciunea şi Adevărul, care formează tripla revelaţie a Dumnezeului unic.
        Cele trei aspecte ale divinităţii manifestate sunt fundamentele oricărei înţelegeri şi realizări spirituale.
        Lucrarea fundamentală a discipolului care aspiră la comunicarea cu ierarhia Maeştrilor omenirii constă în supravegherea atentă a ceea ce primeşte sau emană din el prin intermediul gândurilor, sntimentele sau acţiunilor sale din viaţa cotidiană.
        Secretul celor trei lumi: lumea divină, lumea spirituală şi lumea materială, sau pentru oameni: gândirea, sentimentul şi voinţa, este cheia care deschide poarta adevăratei cunoaşteri iniţiatice şi care permite rezolvarea tuturor problemelor existenţei.
        Cel care nu cunoaşte această cheie este condamnat la studierea exclusivă a lumii faptelor materiale, neglijând lumea legilor şi principiilor care sunt forţele motrice ale lumii vizibile. Astfel el se mulţumeşte cu suprafaţa lucrurilor şi rămâne prizonierul domeniului aparenţelor, al iluziei fără a putea atinge plenitudinea vieţii şi adevărata cunoaştere.
        Ştiinţa celor trei lumi este cheia care deschide toate porţile iniţierii.

        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi




        Spirit sănătos în corp sănătos:

        „Maestrul Peter Deunov (1864 - 1944) a readus lumii învăţătura marii Frăţii Albe Universale.
        Mesajul său, care înglobează cunoaşterea omului în totalitatea sa, a universului vizibil şi invizibil şi a divinului, se adresează oricărui om care, în mod pe deplin liber, caută iubirea, înţelepciunea şi adevărul în viaţă, pentru binele tuturor fiinţelor.
        Maestrul Peter Deunov a fost un mare terapeut, căci nu numai că vindeca corpul fizic, având studii de medicină, dar mai ales sufletul şi spiritul.
        În viziunea lui toate bolile, indiferent de natura lor, au la bază o cauză spirituală.
        În această lucrare el pune bazele unei ştiinţe medicale şi unei sănătăţi superioare, care sunt deocamdată necunoscute, deşi medicina actuală face multe descoperiri care o îndreaptă în acest sens.
        Sunt prezentate metode clare, simple şi concrete, pe care le putem aplica singuri, în siguranţă deplină, pentru a ne trata pe toate planurile: spiritual, sufletesc şi fizic şi, mai ales, pentru a preveni bolile şi a trăi în armonie, în plenitudine şi în bine".

        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi




        Ghid spiritual al sănătăţii:

        Această carte a fost realizată de un grup de discipoli pe baza conferinţelor maestrului Peter Deunov. Recomandările adunate de-a lungul anilor se adresează oamenilor cu orientări diferite. Ele au fost grupate după un plan logic astfel încât să favorizeze exactitatea textelor originale răspândite în diferite cărţi, riscând mai degrabă să repete decât să-i lipsească pe cititori de o informare aprofundată şi completă, repetiţia constituind ea însăşi o metodă pedagogică. De asemenea, pentru a respecta integralitatea gândirii maestrului, am considerat preferabil să nu disociem principiile de înaltă spiritualitate de practicile vieţii zilnice.
        Atenţiei fiecăruia şi deschiderii sale spirituale îi este încredinţată punerea în perspectivă a acestei înţelepciuni imemoriale care se exprima deja cu.o astfel de profunzime a cunoaşterii încă de la începutul secolului al XX-lea. Scopul final este reconcilierea omului cu divinul din el, aflată la baza oricărui demers spre o stare existenţială mai bună, în acord cu legile naturii, pentru ca fiecare să înţeleagă cauzele bolilor sale şi să găsească mijloace de vindecare mai potrivite omului de azi.

        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       



        Şoapte din eternitate:

        Fiinţe perfecte conduc omenirea. La început, centrul lor a fost în Atlantida; mai târziu, s-a deplasat în Egipt, unde au dirijat construirea piramidelor. în prezent, evenimentele sunt dirijate din Himalaya.
        Acum, ne aflăm într-o epocă în care Pământul nostru şi sistemul solar părăsesc zona obscură de ignoranţă ca să se apropie de o altă constelaţie (Alphiole), care deocamdată nu se vede. Este una dintre cele mai puternice constelaţii şi acolo se vor manifesta Pământul, corpurile şi spiritele noastre. Hristos a venit din acea constelaţie ca să le transmită oamenilor metodele şi principiile vieţii conştiente, raţionale şi inteligente.
        La tranziţia de la o epoca la alta, când o civilizaţie e pe cale să piară şi alta pe cale să se nască, se înregistrează mari suferinţe, contradicţii, dezordini şi tulburări, dat fiind că toate formele vechii civilizaţii se distrug ca să fie create condiţiile favorabile pentru noua civilizaţie.
        Învăţătura lăsată de el este un adevărat giuvaier, un diamant, o perlă, un copac magic pe care trebuie să-l reînsufleţim şi de care trebuie să avem grijă.
        Mesajul lui, care cuprinde cunoaşterea omului în totalitate, a universului vizibil şi invizibil, se adresează fiecărei fiinţe care, în deplină libertate, caută iubirea, înţelepciunea şi adevărul în viaţă pentru binele tuturor fiinţelor.
        Opera lui Peter Deunov este o invitaţie la descoperirea vieţii interioare intense şi pure a unui maestru spiritual autentic, care a reînnoit spiritualitatea în zorii secolului al XX-lea.

        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       



        Izvorul binelui:

        Izvorul binelui este o lucrare desăvârşită ce adună în ea chintesenţa tuturor învăţăturilor transmise de Maestrul Peter Deunov pe parcursul întregii sale vieţi. Este o lucrare în care Maestrul exprimă direct, cu sinceritatea caracteristică, esenţa vieţii şi a evoluţiei spirituale, găsind cuvintele potrivite ce ne conduc către simplitatea mistică, ce se rezumă la două elemente principale: suferinţa şi iubirea, de aici începând marea călătorie spre legătura cu Dumnezeu.
        Când eşti singur, părăsit de toţi, trebuie să ştii că Unicul este alături de tine. Dumnezeu îti va spune: „Nu te nelinişti, nu eşti singur. Sunt cu tine".
        În viziunea sa, suferinţa „inteligentă" are drept scop evoluţia spirituală, trecerea noastră la un nivel superior, căci prin suferinţă ne putem desăvârşi spiritual. Numai evoluând, prin acceptare şi înţelegere, putem depăşi suferinţa.
        Toate suferinţele, toate ororile vieţii există ca să putem trăi marea iubire divină şi să ştim că marea providenţă ne poate elibera de aceste suferinţe şi necazuri. Asta vom înţelege într-o zi.

        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       



        Arta sfântă a nutriţiei - cheia omului şi a universului:

        Pentru starea noastră de bine, pentru o viaţă armonioasă şi pentru păstrarea sănătăţii noastre, legea naturii vii cere ca hrana pe care o consumăm să fie perfectă şi uşor de digerat şi să fim bine-dispuşi atunci când ne aşezăm la masă.
        Dacă aceste condiţii nu sunt îndeplinite, se vor produce în mod inevitabil consecinţe nefaste, întâi pentru echilibrul nostru fizic şi apoi pentru comportamentul nostru armonios.
        Chiar dacă vă hrăniţi cu cea mai bună pâine si cu alimentele cele mai sănătoase si cele mai curate, funcţionarea stomacului vostru poate fi grav compromisă dacă înghiţiţi în grabă, fără să mestecaţi. Digestia incompletă care va urma vă va îngreuna stomacul. Mintea şi toate organele vă vor fi perturbate, veţi simţi indispoziţie, nemulţumire, indispoziţie nu numai fizică, ci şi în elaborarea şi manifestarea gândurilor şi sentimentelor voastre.

        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       



        Cuvintele sfinte ale Maestrului - apel către discipol:

        Lucrarea Cuvintele sfinte ale Maestrului este o culegere formată din frazele rostite de Peter Deunov, alese din sutele de afirmaţii ale Maestrului, notate pe parcursul câtorva ani de una dintre adeptele sale fidele.
        Scurtele extrase din această selecţie se referă în cea mai mare parte la un principiu fundamental sau la un aspect al vieţii spirituale: iubire, adevăr, libertate, răbdare, credinţă, rugăciune, îndoială, maestru şi discipol etc.
        Aceste afirmaţii oferă tot atâtea teme de meditaţie.
        Dar trebuie să precizăm că sunt valabile numai pentru cei care au păşit pe calea spirituală sau simt o aspiraţie reală pentru universul spiritual. Caracterul mistic al cărţii este evident. Şi, ca atare, ea se situează dincolo de raţionamentul obişnuit.

        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       



        Igiena sufletului şi legile Maestrului:

        În lume există legi pe care discipolul Ştiinţei Divine trebuie să le cunoască şi cărora trebuie să li se conformeze.
        Iubirea este calea ce permite atingerea Marelui Scop urmărit prin studii. Totuşi, în lumea întreagă, la fel ca în Creaţia întreagă, există legi pe care înţeleptul trebuie să le cunoască, căci aceste legi sunt stâlpii pe care se sprijină cauzele şi armonia lumii.
        1. Nimeni nu trebuie şi nu poate să judece greşelile oamenilor atâta timp cât nu cunoaşte adevărul.
        Ce înseamnă aceasta? Care este adevărul? Ce este adevărul? De cele mai multe ori, oamenii nu pot să facă diferenţa între adevăr şi fapt. A dovedi autenticitatea unui fapt este una şi a spune adevărul este cu totul altceva.

        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
   



        În împărăţia naturii vii:

        Soarele este o sursă de energie vie pentru întregul sistem solar. în raport cu Pământul, energia Soarelui este pozitivă. Această energie se dezvoltă în electricitate pozitivă şi electricitate negativă. în raport cu Soarele, energia terestră este negativă (Pământul are ambele feluri de energii, dar predomină cea negativă; Soarele are şi el cele două energii, dar preponderentă este cea pozitivă. Contactul dintre aceste două feluri de energii produce viaţa pe Pământ.

        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi




        Respiraţia:

        Care este cauza principală a răbdării şi a nerăbdării? S-a constatat că oamenii care nu respiră profund sunt nerăbdători; în schimb, cei care respiră profund sunt răbdători.
        Respiraţia profundă este o respiraţie completă. La această respiraţie participă partea inferioară şi partea superioară a plămânilor. Inspirând mai profund, toate alveolele se umplu şi omul reţine aerul mai mult timp în plămâni. Cu cât inspiră cantităţi mai mari de aer, cu atât mai multă prana pătrunde în plămâni. Din plămâni, prana ajunge apoi în tot organismul. Prin prana, omul primeşte mai multe idei care, mai târziu, se realizează. Aşadar, o parte dintre idei sunt acceptate prin intermediul aerului şi fecundate în plămâni.

        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
   


   
        Testamentul culorilor:

        A practica conştient, voit, cu reculegere, concentrare şi vizualizare, pe scurt, a practica în mod magic ce se află conţinut în această carte înseamnă a merge spre o lărgire a câmpului conştiinţei, spre o comuniune cu lumina universală, spre dezvoltarea şi îmbogăţirea vieţii interioare, spre iniţiere. în atmosfera în care trăieşte, cea mai bună protecţie a omului în faţa tuturor gândurilor negative şi parazite, a curentelor nocive, a spiritelor tenebroase şi otrăvitoare care se mişcă în aura Pământului rămâne aura sa. Cu cât aura sa este mai pură şi mai luminoasă, traversată de culori splendide, cu atât mai mult omul se află la adăpost de toate influenţele nocive exterioare. După toate aceste explicaţii, cititorul va înţelege cu uşurinţă motivaţia acestei protecţii şi mecanismul ei. Totul este să devenim din ce în ce mai conştienţi de propria aură. Asemenea marii forţe de viaţă christice care însufleţeşte toate fiinţele, iubirea fără pată, iubirea conştientă să devină în sine voinţa iubirii divine şi conştiente. A fi conştient de această forţă, de harul ei şi de posibilităţile propriei aure şi a acţiona în mod voit asupra acestei aure ca să vehiculezi lumina, ca să devii tămăduitor al sufletului şi al corpului, preot şi rege, cum ne spune Sfântul Ioan, aceasta înseamnă să lucrezi pentru lumină, pentru venirea împărăţiei lui Dumnezeu pe pământ.

        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
   


   
        Cartea rugăciunilor:

        A te ruga este ocupaţia cea mai nobilă şi sublimă din lume. Prin rugăciune vă întăriţi. Numai prin rugăciune se înalţă şi se înnobilează inima omului.
        Este vorba de rugăciunea în care se exprimă aspiraţia conştientă a sufletului către Dumnezeu, Iubirea Supremă.
        Rugăciunea este frumoasă. Nimic nu e mai frumos decât să comunicaţi cu Dumnezeu.
        Bucuraţi-vă întotdeauna. Mulţumiţi pentru tot. Nu stingeţi Duhul Sfânt. Rugaţi-vă mereu. (Maestrul Peter Deunov)

        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
   



        O nouă conştiinţă pentru femei - secretul dezvăluit:

        Femeile nu se cunosc încă. Primul lucru care se cere este, aşadar, să reuşească să se cunoască pe ele însele.
        Spuneţi-mi, de ce se deosebeşte o femeie de o alta? Dacă compar două femei, amândouă vor avea aceleaşi dorinţe: una va vrea să se căsătorească, cealaltă la fel; una va dori să aibă bucate delicioase şi să fie bine îmbrăcată, cealaltă la fel. Dorinţele lor sunt similare, nu există nicio diferenţă, nimic aparte: o singură şi aceeaşi viaţă există în toate căminele. Şi, acum, ce le împiedică pe femei să se unească? Unindu-se, ar putea să-şi înalţe spiritul. Dacă toate femeile s-ar uni, ar putea foarte uşor să-şi înalţe spiritul, să-şi ridice statutul social şi astfel să evolueze. Totuşi, deocamdată, fiecare dintre ele zice: „Vreau să fiu prima". Această slăbiciune a lor seamănă cu o poveste pe care o cunosc foarte bine. Se spune că un prinţ german trebuia să viziteze Danemarca. Fusese prevăzut să fie primit într-un teatru şi douăsprezece dintre cele mai frumoase femei din ţară fuseseră alese pentru această împrejurare. Dintre toate acele femei, una singură trebuia să fie aleasă ca să-i înmâneze prinţului un paner plin cu flori în semn de bun-venit. Se hotărâse ca selecţia să se facă prin vot, dar în cutie s-au descoperit 12 buletine de vot cu 12 nume diferite: fiecare femeie votase pentru ea însăşi.
        Astăzi, fiecare dintre voi votează pentru ea însăşi în cutia lui Hristos şi rezultă că nu există nimeni care să-I ofere un buchet de flori. Când este deschisă cutia, în interior sunt tot atâtea nume câte femei sunt în exterior. Fiecare ar vrea să fie prima. Totuşi, în împlinirea voinţei divine, numai Dumnezeu este primul. El este începutul şi nu putem fi deci primii. Cel ce creează lucrurile este primul.
        În zilele noastre, este indispensabil să vină Duhul Adevărului şi prin el să apară şi Mântuirea. Nu vă cer să vă confruntaţi cu soţii voştri când vă întoarceţi acasă, nu există motiv să vă căşuneze pe ei. Trebuie să căutaţi cu lumânarea bărbatul adevărat. Trebuie să-l căutaţi până când îl găsiţi.

        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
   



        Învaţătura Maestrului Peter Deunov - mărturii, texte, conversaţii:

        „Hristos a adus pe Pământ o lumină nouă şi o forţă nouă, mulţumită cărora aura Pământului s-a ameliorat şi s-au creat condiţii favorabile dezvoltării ulterioare a omenirii. Fără această influenţă a unei lumini noi şi a unei forţe noi aduse de Hristos, omenirea ar fi fost lipsită de forţele şi condiţiile ca să se transforme. Hristos trebuia dat pradă suferinţei pentru ca oamenii să fie răscumpăraţi şi o parte din karma acumulată de omenire să fie plătită. Venirea lui Hristos este cel mai mare eveniment din istoria Pământului. Celelalte religii sunt doar o pregătire fără de care oamenii nu L-ar fi putut înţelege pe Hristos".
        Aşadar, Hristos este veşnic si e în lume de o eternitate. Maestrul a zis:
        „Veţi auzi în multe biserici existente: Mai este timp. Hristos nu e în lume, va reveni cel mult după un secol. Oamenii se înşală. Hristos e în lume. În fiecare dimineaţă, la răsăritul soarelui, iese odată cu el şi priveşte lumea. E o concepţie naivă şi puerilă să pretinzi că Hristos Se găseşte în Cer şi notează numele păcătoşilor.
        Hristos a cerut trei lucruri fundamentale: Să-L iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima, din tot sufletul şi cu toată puterea minţii. Să-ţi iubeşti aproapele ca pe tine însuţi. Să-ţi iubeşti duşmanul".
        Să-ţi iubeşti duşmanul este una dintre învăţăturile cele mai grele care au fost date oamenilor!

        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi




        Maestru vorbeşte:

        Izvorul vieţii este Iubirea. Iubirea aduce plenitudine în viaţă.
        Viaţa devine reală când omul cunoaşte Iubirea. Dacă omul nu cunoaşte Iubirea, nu poate să înţeleagă viaţa. Dacă nu înţelege viaţa, nu poate să înţeleagă timpul. Dacă nu înţelege timpul, viaţa lui va fi doar un şir de situaţii disonante care îl vor face foarte nefericit. În afară de Iubire, viaţa este lucrul sublim. Viaţa este rodul Iubirii. Dar Iubirea şi viaţa nu sunt unul şi acelaşi lucru. În viaţă, vedem constant derulându-se două procese: unul este procesul distrugerii, celălalt este procesul redresării.
        Aceste două procese nu există în Iubire. Ea e ceva pur, este „unu". În viaţă există diferenţierea.
        O viaţă fără iubire n-are niciun sens. O astfel de viaţă este doar un şir de suferinţe, o viaţă în care nu facem decât să cădem şi să ne ridicăm. Fără afecţiune, viaţa nu se poate manifesta. Nu există viaţă fără afecţiune. Primul impuls îi este dat de afecţiune. Ca să arăţi că trăieşti, trebuie să iubeşti. Sensul vieţii se rezumă la a iubi şi a fi iubit. Viaţa temporară e umbra vieţii, este cea mai mică proiecţie a „ansamblului" vieţii. Viaţa veşnică cuprinde posibilităţi infinite. Ea oferă toate condiţiile necesare unei evoluţii raţionale. Prin viaţă în „ansamblul" ei se înţelege Marele Suflet-Unu al Universului, care se manifestă în toată natura vie. Sufletele noastre sunt organe ale acestui Mare Suflet, emanaţiile lui.

        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi




        Lumea sufletelor mari:

        La prima vedere, această carte pare să fie o serie de poveţe, de sfaturi şi îndrumări pe care Maestrul Peter Deunov ni le dăruieşte prin slovele sale scrise. Dar, în fapt, ea este mult mai mult decât atăt, este un minunat Dar care vă netezeşte Calea către iniţierea în Marile mistere, care vă ajută să accedeţi pe culmile conştiinţei şi ale vieţii, să vă îndreptaţi către Lumină şi Înţelepciune. Astfel, atmosfera din Lumea sufletelor mari este cea a călăuzelor Luminii, a Marilor Maeştri, care, nevăzuţi şi neştiuţi, au lucrat şi lucrează fără oprire, peste tot în această lume, pentru trezirea, înnobilarea, demnitatea şi buna evoluţie a întregii omeniri şi a vieţii pe Pământ.
        Parcurgând această lucrare, am realizat faptul că Maestrul Deunov ne dăruieşte un text de o impresionabilă forţa dezvăluindu-ne elementele necesare pentru a accede la trezirea spirituală, la evoluţia existenţei noastre efemere în această viaţă.

        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi




        Gânduri - elixirul existanţeii:

        Virusul nu e o celulă. El foloseşte structura celulei ca să se hrăneasca şi să se reproducă, apoi pune stăpânire pe ea şi aceasta moare. Atunci, atacă altă celulă. Calmul, credinţa, veselia şi iubirea alungă virusurile şi boala.

        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi



    COLECŢIA CUVÂNTULUI:


        Vol. 01 - Epistolă către suflete:

        Forţa fiecărui om constă tocmai în examenele reuşite, precum şi în încercările şi suferinţele depăşite.
        Să ştii că vei ieşi din încercări şi suferinţe prin înţelepciune şi Iubire. E posibil să treci prin anumite suferinţe şi necazuri ca să-ţi căleşti sufletul.
        Pentru omul raţional, necazurile sunt un privilegiu şi bucuriile, un bine. Ele merg împreună.
        Treceţi-vă repede examenele, în toate privinţele.
        "Aveţi credinţă! Credinţa este o expresie a Iubirii.
        Omul drept cade şi se ridică de şapte ori. Cel care a căzut nu are alt prieten decât pe Dumnezeu.
        În încercările cele mai mari, să ştii că nu eşti niciodată nici singur, nici părăsit.
        Discipolul trebuie să fie un erou care, după ce a căzut şi s-a ridicat de mai multe ori, continuă să meargă pe cale, spre înălţime, unde îl cheamă Adevărul.
        Dumnezeu a ridicat mii de suflete căzute care au crezut în El, Tocmai în încercare se cunoaşte forţa discipolului. Nu rata ocazia de a-ţi trece examenul.
        Fie ca lumina, pacea şi Iubirea să te susţină, să te ocrotească şi să te ducă la reuşită.

        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi




        Vol. 02 - Conferinţe: 1914-1917 :

        Îl căutaţi pe Dumnezeu în Cer, dar nu-i acolo. Când gemeţi şi suferiţi, El se află în voi. Şi ceea ce oamenii numesc evoluţie, progres este procesul în care lucrează Dumnezeu. El e cel mai bun lucrător. Unii se plâng: „De ce nu ne vede Dumnezeu suferinţa?" Dar El zice: „N-am timp. Sunt foarte ocupat cu treburile voastre, sunt ocupat cu treburile voastre cele mai importante. Când îmi va rămâne timp, mă voi ocupa şi de micile voastre neînţelegeri". Aceasta nu-i o alegorie, ci realitatea. Există un verset în Sfânta Scriptură în care Dumnezeu spune: „Eram în Israel ca un car încărcat, în care se punea întruna de toate". Dar suferinţele pe care le simţim aici sunt suferinţele lui Dumnezeu. El suferă şi plânge în voi. Se zice: „Plâng, sufletul meu e trist". Dar, când spunem „Doamne, iartă-mă, Ţi-am pricinuit atâtea suferinţe prin gândurile şi faptele mele impure", atunci păşim pe Calea adevărată care ne va salva de răul prezent.
        Şi, în fine, trebuie să-L lăsăm pe Dumnezeu să Se afirme în noi. L-am legat cu sfori şi L-am bătut în cuie. Trebuie să-L aşezăm în mormânt şi să-L lăsăm liniştit, si atunci va învia si ne va elibera.

        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi




        Vol. 03 - Conferinţe: 1918-1919 :

        Veţi înţelege tăcerea spirituală, a tăcea în faţa lui Dumnezeu. Când vă adunaţi, izolaţi-vă. Căpătaţi obiceiul, când vă gândiţi la ceva, să fiţi singuri; când spuneţi ceva, să credeţi că vorbiţi pentru voi înşivă; când reflectaţi la tăcere, să credeţi că tăceţi pentru voi înşivă. Doar aşa va putea elevul să înveţe să tacă.
        Aş vrea să începeţi să lucraţi la propria perfecţionare, este sarcina cea mai dificilă. O să vă dezvoltaţi credinţa, compasiunea, inima, raţiunea, imaginaţia, muzica. Toate acestea aşteaptă să fie dezvoltate, şi asta în timpul vostru disponibil. Deocamdată, Dumnezeu v-a dat două ore de lucru. Ce faceţi în acest timp? Unii dintre voi au progresat mai mult, dar toţi trebuie să lucraţi. Fiecare persoană are unele slăbiciuni, care nu provin din rea-voinţă, ci din propria karma.

        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi




        Vol. 04 - Conferinţe: 1920 - noua omenire:

        Veţi înţelege tăcerea spirituală, a tăcea în faţa lui Dumnezeu. Când vă adunaţi, izolaţi-vă. Căpătaţi obiceiul, când vă gândiţi la ceva, să fiţi singuri; când spuneţi ceva, să credeţi că vorbiţi pentru voi înşivă; când reflectaţi la tăcere, să credeţi că tăceţi pentru voi înşivă. Doar aşa va putea elevul să înveţe să tacă.
        Aş vrea să începeţi să lucraţi la propria perfecţionare, este sarcina cea mai dificilă. O să vă dezvoltaţi credinţa, compasiunea, inima, raţiunea, imaginaţia, muzica. Toate acestea aşteaptă să fie dezvoltate, şi asta în timpul vostru disponibil. Deocamdată, Dumnezeu v-a dat două ore de lucru. Ce faceţi în acest timp? Unii dintre voi au progresat mai mult, dar toţi trebuie să lucraţi. Fiecare persoană are unele slăbiciuni, care nu provin din rea-voinţă, ci din propria karma.

        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi




        Vol. 05 - Conferinţe: 1912 - 1923:

        Natura îi agreează doar pe cei care au un ideal înalt. îi numeşte copiii ei preaiubiţi şi ştie numele fiecăruia. Cei care n-au un ideal nu sunt trecuti în cartea ei. Ii pune deoparte, ca inapţi, şi-i lasă în beciurile ei un timp nedeterminat.
        Creştinătatea din zilele noastre se întreabă ce este creştinismul, ce este religia. Şi nu sunt împărtăţite aceleaşi opinii. Totuşi, Dumnezeu este Iubire şi doar Iubirea este capabilă să unească oamenii şi să le permită să trăiască în pace într-o ambianţă frăţească. Guvernanţi şi guvernaţi, indiferent de situaţia lor socială şi financiară, trebuie să trăiască după legea Iubirii, frăţeşte. Trebuie să se respecte unii pe ceilalţi. Trebuie să împartă totul frăţeşte, conştient şi benevol, fără urmă de violenţă.

        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi




        Vol. 06 - Conferinţe: 1924 - 1929:

        Să nu vă grăbiți niciodată! Orice ați face, nu fiți grăbiți. De exemplu, sunteți negustori și vă încurcați în socoteli, vă întoarceți acasă și vă luați capul în mâini, plini de deznădejde. Nu vă pierdeți speranța! După ce-ați ajuns acasă, așezați-vă, îndreptați-vă gândurile spre Dumnezeu, spre inima voastră conștientă și ascultați ce sunteţi sfătuiţi să faceți în acea situație. în orice caz, veți avea un răspuns. E posibil să treacă câteva zile, dar răspunsul cuvenit despre ce trebuie să faceți va veni negreșit. Indiferent ce ocupație aveți, nu vă grăbiți niciodată.
        Vă vorbesc, dar nu pot să vă impun reguli. Un singur lucru vă cer: să vă luați la întrecere în efortul de a vă respecta unii pe alții. Este lucrul cel mai important. Puteți să stăpâniți bine filosofia și chiar să deveniți profesori. Puteți să țineți cursuri, să le faceți morală celorlalți, să interpretați Evanghelia, dar trebuie să puneți în aplicare învățătura. Punerea în practică e lucrul cel mai dificil, dar asta vi se cere.

        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi




        Vol. 07 - Conferinţe: 1930 - 1937:

        Imaginaţi-vă că aveţi două fire metalice, pe care circulă electricitatea. Firul de sus este confecţionat dintr-un metal care e bun conducător de electricitate şi de aceea se încălzeşte până la alb şi străluceşte. Celălalt fir nu este atât de bun conducător, nu se încălzeşte mult şi nu străluceşte, îşi păstrează culoarea închisă originară. Aşadar, albul firului depinde de capacitatea lui de a conduce mai uşor curentul electric. Firul inferior, fiind mai slab conducător, rămâne la culoarea lui. Aceeaşi regulă este valabilă pentru omul binevoitor şi pentru omul rău. Omul binevoitor este cel care conduce bine energiile din lumile supreme; omul binevoitor e alb şi strălucitor. Omul rău e prost conducător al energiilor din lumile supreme, e mai curând sumbru şi nu străluceşte.
        Oamenii din zilele noastre se întreabă de ce vin suferinţele. Răspunsul este foarte simplu: suferinţele reprezintă un foc la care e încălzit omul. Până când? Până începe să strălucească şi să devină alb. De ce trebuie să suferi? Ca să ai o mai bună conductibilitate. Dorinţa naturii de a transforma omul în bun conductor este cu atât mai mare cu cât el este un mai prost conductor. Când natura lasă să treacă curentul spre acel om, el începe să strălucească. în principiu, omul suferă din două motive: când nu vrea să dea acces liber forţelor naturii ca să se manifeste şi când natura nu-i dă ce vrea. Ea lasă lângă el ce vrea, dar, în momentul în care omul încearcă să ia, îl retrage. Dorinţa naturii nu este să facă omul să sufere, ci să-l facă fericit. Omul nu poate fi fericit fără să devină un conducător de energii ale naturii. Ce este fericirea? Din punct de vedere ştiinţific, fericirea este doar o ridicare a conştiinţei la un nivel superior, unde omul părăseşte vechile tradiţii şi concepţii de viaţă.

        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi




        Vol. 08 - Conferinţe: 1930 - 1937:

        Fiecare neglijare a Binelui, a Dreptăţii şi a înţelepciunii este cauză de tristeţe şi de suferinţă în viaţă. Suferiţi pentru că neglijaţi Binele.
        Suferiţi pentru că neglijaţi Dreptatea.
        Suferiţi pentru că neglijaţi înţelepciunea.
        Părăsiţi calea noroioasă a vieţii, unde sunteţi învăluiţi în ceaţă, şi păşiţi pe calea ascendentă a iubirii.
        Nu dispreţuiţi florile mici pe care le întâlniţi în drumul vostru.
        Nu dispreţuiţi picăturile de rouă pe care le vedeţi pe frunzele ofilite. Nu dispreţuiţi ciripitul păsărelelor care vorbesc între ele.
        Fiecare neglijare a Binelui, a Dreptăţii şi a înţelepciunii este cauză de tristeţe şi de suferinţă în viaţă. Suferiţi pentru că neglijaţi Binele.
        Nu-l respingeţi pe cel mai neînsemnat dintre cântecele Luminii care vă bucură sufletul.
        Nu refuzaţi bunătatea micului scarabeu care zumzăie în jurul vostru rugându-se. şi, când se aşază pe genunchiul vostru ca să se odihnească, mângâiaţi-I şi spuneţi-i: „îţi mulţumesc pentru mica suflare de bunătate şi gentileţe pe care mi-o aduci".
        Mulţumiţi-le nu micilor insecte care înţeapă, ci micilor scarabei care vă mângâie. Insectele care înţeapă îi reprezintă pe cei răi, în timp ce micii scarabei îi reprezintă pe cei buni. Vorbiţi cu o voce clară, bine articulată, nu mormăiţi. Cel care nu ştie cum să se comporte este jalnic, în lumea binelui şi a răului în care trăiţi, alegeţi întâi binele şi faceţi din rău un slujitor al binelui.
        Nu vă împrieteniţi cu răul. E povara cea mai grea pe care o puteţi purta, cea mai grea muncă pe care o puteţi face, învăţătura cea mai dificilă pe care o puteţi primi şi puteţi întâlni cele mai mari surprize.
        Răul are o singură prietenă, iubirea.
        Faceţi întâi cunoştinţă cu prietena răului, iubirea, şi apoi cu răul însuşi.

        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi





        Vol. 09 - Conferinţe de duminică - 1915:

        Învăţătura lui Hristos este pentru această lume, nu pentru cealaltă, aşa cum afirmă cei mai mulţi oameni. Există acelaşi raport între lumile invizibilă şi vizibilă ca între rădăcinile şi ramurile vegetalelor. Când mergem pe căi cristice, sfinţii şi fiinţele luminoase se bucură că comunicăm cu ei şi ne hrănesc. Copacul se hrăneşte prin rădăcini şi prin ramuri, de sus şi de jos. Dacă respectăm poruncile lui Hristos, ne va da tot ce cerem în numele lui, iar dacă nu obţinem, înseamnă că am păcătuit.
        Pământul nu este un loc al suferinţelor, ci o şcoală, altfel nu ne putem înălţa. Am făcut Pământul să sufere de nenumărate ori şi, când se supără pe noi, îşi manifestă dezacordul prin cutremure, din cauza faptelor noastre rele. Dacă îi vom asculta poruncile, Hristos se va manifesta în noi prin gânduri şi sentimente luminoase.
        Iubirea divină se manifestă prin binecuvântare.

        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi




        Vol. 10 - Conferinţe de duminică - 1914:

        Fiecare dintre noi îi este necesar, chiar foarte necesar lui Dumnezeu. Puteţi să nu fiţi nimic în lume, o nulitate; pentru Dumnezeu sunteţi însă o unitate importantă. Doar Dumnezeu, care ne-a trimis pe Pământ, ne cântăreşte suferinţele, astfel nu trebuie să vă faceţi griji de ce poate gândi lumea despre voi. Cel ce v-a trimis aici se gândeşte la voi şi vă apreciază. Important pentru voi este să aveţi încuviinţarea lui Dumnezeu. Dacă Dumnezeu e cu voi, veţi fi frumoşi şi lumea iubeşte ce e frumos. Dacă e cu voi, veţi fi bogaţi, puternici şi buni, şi bunătatea este şi ea apreciată.
        Acum, vă voi vorbi despre Dumnezeu nu ca Fiinţă abstractă şi dispersată în spaţiu (cum spun filosofii), despre care nu ştiţi unde se află. Vă voi vorbi despre acel Dumnezeu pentru care propovăduiesc, ce se gândeşte la noi, ne observă acţiunile, corectează, repară, pedepseşte, îmbracă şi dezbracă, care ne pricinuieşte naşterea şi moartea. Ce este moartea? Dumnezeu face o operaţie, vede că aţi pierde mult, şi vă reduce procesul vieţii: „Ca să nu mai facă datorii, luaţi-i capitalul pe care i l-am dat. Condiţiile nu sunt benefice acum, lăsaţi-l pentru altă dată, aduceţi-l la Mine". Şi, în acest proces, credem că lumea ne-a uitat. Dar, dacă lumea ne uită, Dumnezeu se gândeşte la noi. Şi lumea trebuie să ne uite cu orice preţ... O tânără nu se va căsători dacă iubeşte toţi băieţii, trebuie să aleagă unul şi să zică: „El e lumea mea". Şi, în viaţă, acest lucru e adevărat. Trebuie să aveţi un singur Dumnezeu. În lume există multe divinităţi care ar vrea să vă atragă, dar trebuie să vă găsiţi Dumnezeul vostru, cu care puteţi să trăiţi, să vă dezvoltaţi şi să vă îmbogăţiţi spiritual.
        Scriptura spune: „Dumnezeu nu e doar în cer, ci trăieşte şi în inimile celor smeriţi". Aşadar, prima calitate pe care trebuie s-o dobândiţi ca El să înceapă să trăiască în voi este smerenia.

        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi


   
... se va actualiza

Modificat de ibu (acum 2 ani)


pus acum 3 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la