Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Yuby Mona
Femeie
23 ani
Arges
cauta Barbat
23 - 45 ani
Forum Romania Inedit / Filme clasice - Old Movies / The Face of Fu Manchu (1965) Moderat de 80Inanna, Silva, bibescu, bronson
Autor
Mesaj Pagini: 1
bronson
Moderator

Inregistrat: acum 13 ani
The Face of Fu Manchu (1965)



Un britanic ajunge in China, la inceputul secolului XX, Sir Dennis Smith Nayland, pentru a supraveghea capturarea și executarea criminalului Fu Manchu.
Câțiva ani mai târziu, Sir Dennis este un comisar asistent la Scotland Yard.
Investigand răpirea unui biochimist, profesorul Ernst Muller, Nayland Smith suspecteaaă mâna armatei loiale lui Fu Manchu, o banda de asasini
În continuarea investigarii, Nayland Smith constată că Fu Manchu este într-adevăr, în viață și bine.
Fu Manchu l-a răpit și hipnotizat pe Muller, să-i poata distila Black Hill Poppy, o substanta mortala tibetana, pe care intenționează să o elibereze în Tamisa, dacă Marea Britanie nu accepta cererilor lui.

Thriller / Drama / Crima / Groaza
Regia / Don Sharp
Scenariu / Harry Alan Towers, Sax Rohmer
Distributia / Christopher Lee, Nigel Green, Joachim Fuchsberger, Karin Dor, James Robertson Justice, Howard Marion, Tsai Chin



DVDRip
Subtitrare / Romana
Audio / Engleza
850 MB
Xvid


_______________________________________
Respectul este un cuvânt care nu spune nimic şi cel mai des trebuie câştigat .
Respectul este atitudinea bunelor raporturi de colaborare si iubire practica, fata de cei mici, fata de cei egali si fata de cei superiori,
A avea respect pentru cineva este similar cu a-l pretui pe el ca persoana, gandurile sale, sentimentele.

pus acum 7 ani
   
bronson
Moderator

Inregistrat: acum 13 ani
Fu Manchu



Dr. Fu Manchu este un personaj fictiv introdus într-o serie de romane de către autorul britanic Sax Rohmer, în prima jumătate a secolului al XX-lea.
Caracterul a fost, de asemenea, prezentat pe larg în cinematografie, televiziune, radio, desene desenate, și cărți de benzi desenate de peste 90 de ani, și a devenit un arhetip al geniului criminal rău în timp ce i-au împrumutat numele pentru mustata de tip Fu Manchu.
Metodele criminale ale super-eroului Fu Manchu sunt marcate prin utilizarea pe scară largă a metodelor arcane; el disprețuiește armele sau explozibili, preferand bande, și membri ai altor societăți secrete ca și agenții săi înarmați cu cuțite, sau folosind "pitonii și cobre ... ciuperci, bacilii ... păianjeni mei negri" și alte animale specifice sau a armelor chimice naturale.
In 1933 in romanul, Mireasa lui Fu Manchu, Fu Manchu pretinde ca deține doctorate de la patru universități occidentale.
In 1959 in romanul, Imparatul Fu Manchu, dezvăluie ca el a urmat la Universitatea din Heidelberg, Sorbona, și Universitatea din Edinburgh.
La momentul primei lor întâlnire (1911), Dr. Petrie credea că Fu Manchu era în vârstă de aproximativ 70 de ani.
Acest lucru l-ar fi plasat pe Fu Manchu în Occident pentru a lua primul său doctorat în 1860 sau 1870...
Potrivit lui Cay Van Ash, biograful lui Rohmer și care i-a fost asistent care a devenit primul autor in continuarea seriei după moartea lui Rohmer, "Fu Manchu" a fost un titlu de onoare, ceea ce a însemnat "războinicul Manchu".
Van Ash speculează că Fu Manchu a fost un membru al familiei imperiale din China, care a sprijinit partea care pierde în Rebeliunea Boxerilor.
În cele mai vechi cărți, Fu Manchu este un agent al societății secrete, Si-Fan, și acționează ca creierul din spatele unui val de asasinate direcționand imperialistii occidentali.
În cărțile urmatoare, el se luptă pentru controlul Si-Fan, care este mai preocupat de rotirea dictatorilor fascisti și stoparea răspândirii comunismului.
Si-Fan este finanțat în mare parte prin activități infracționale, în special în traficul de droguri și traficul de ființe umane ("sclavie albă".
Dr. Fu Manchu și-a extins durata de viata, deja considerabila, prin utilizarea elixirul vieții, o formulă la care a lucrat zeci de ani încercând să o perfecționeze.
Opunentii lui Fu Manchu, în primele povestiri, sunt Denis Nayland Smith si Dr. Petrie.
Ei sunt precum Holmes și Watson, astfel Dr. Petrie narează poveștile în timp ce Nayland Smith poartă lupta, combatandu-l pe Fu Manchu mai mult prin determinarea perseverentei decât prin strălucire intelectuală.
Nayland Smith și Fu Manchu împărtășesc un respect invidios unul pentru altul, așa cum fiecare crede ca un om trebuie să păstreze cuvântul său chiar și la un dușman.
In primele trei cărți, Nayland Smith este un comisar de poliție colonial din Birmania, caruia i s-a acordat o putere mai mare care îi permite să-și exercite autoritatea asupra oricărui grup care îl poate ajuta în misiunea sa.
El seamănă cu Sherlock Holmes în descrierea fizică și maniera acerba, dar nu și în geniu deductiv.
El a fost criticat ca fiind un caracter rasist și șovin, în special în primele filme din serie, și dă glas sentimentelor anti-asiatice.
Atunci când Rohmer a reînviat seria la începutul anilor 1930, Smith (care a fost înnobilat) este asistent-comisar al Scotland Yard-ului.
Mai târziu, el demisionează din acest post și acceptă o poziție in serviciile secrete britanice.
In mai multe cărți, Nayland Smith facea oarte dintr-o misiune specială cu FBI-ul.
Primul film cu Fu Manchu a apărut pe marele ecran în 1923 in serialul britanic de film mut Misterul Dr. Fu Manchu rolul principal avandu-l pe Harry Agar Lyons.
Lyon a revenit la rolul Fu Manchu in anul următor, o continuare, Misterele lui Dr. Fu Manchu.
In 1929, Fu Manchu si-a făcut debutul în filmul american la Paramount, in Misteriosul Dr. Fu Manchu, rolul principal avandu-l pe Warner Oland, mai bine cunoscut pentru rolul său de mai târziu a lui Charlie Chan în 1930.
Oland a reinterpretat rolul în 1930, Întoarcerea lui Dr. Fu Manchu, si Fiica Dragonului 1931, precum și într-un rol secundar in Crima va ieși la iveală, ca parte a filmului Omnibus, produs de Paramount.
Incarnarea cea mai scandaloasă a personajului a fost cea produsa de MGM "Masca lui Fu Manchu" (1932), in care joaca Boris Karloff si Myrna Loy.
Tonul filmului a fost mult timp considerat rasist si ofensator, dar care a adăugat numai la statutul său de cult alături de secvențe de tortură.
Filmul a fost suprimat timp de mai mulți ani, dar a fost re-evaluat de critică și a fost lansat pe un DVD netăiat.
Fu Manchu a revenit la formatul de serie în anul 1940 în Tobele lui Fu Manchu, un serial de 15 episoade considerat a fi unul dintre cele mai bune facute de un studio.
Mai târziu a fost editat și lansat ca un film de lung metraj în 1943.



Doctorul Fu Manchu a fost absent de pe marele ecran timp de 25 de ani, până cand producătorul Harry Alan Towers a inceput o serie avandu-l pe Christopher Lee, serie incapuat în 1965.
Towers și Lee au facut cinci filme Fu Manchu până la sfârșitul deceniului: Fața lui Fu Manchu (1965), Miresele lui Fu Manchu (1966), Răzbunarea lui Fu Manchu (1967), Sângele lui Fu Manchu (1968), și în cele din urmă Castelul lui Fu Manchu (1969).
Ultima apariție a unui film legat de personajului a fost în 1980 cu Peter Sellers in, The Fiendish Plot of Dr. Fu Manchu cu Sellers într-un dublu rol atât ca Fu Manchu și cat si Nayland Smith.
Filmul a purtat puține asemănări cu orice film înainte sau cărțile originale.
In film, Fu Manchu pretinde că a fost cunoscut sub numele de "Fred" la școală publică, o trimitere la caracterul de "Fred Fu Manchu".

the face manchu (1965) manchudr. manchu este personaj fictiv introdus într-o serie romane către

36.1KB


_______________________________________
Respectul este un cuvânt care nu spune nimic şi cel mai des trebuie câştigat .
Respectul este atitudinea bunelor raporturi de colaborare si iubire practica, fata de cei mici, fata de cei egali si fata de cei superiori,
A avea respect pentru cineva este similar cu a-l pretui pe el ca persoana, gandurile sale, sentimentele.

pus acum 7 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la