bronson
Moderator
Inregistrat: acum 13 ani
|
|
Rodica Sanda Tutuianu (1935 - 2016)
Născută la 11 mai 1935, Rodica Sanda Ţuţuianu a absolvit I.A.T.C. I.L. Caragiale în 1956, la clasa profesorului Gheorghe Timică, unde a fost colegă cu Florin Piersic. A debutat la Constanţa, în 1957, unde a jucat, timp de doi ani, după care s-a transferat la Teatrul din Arad.
Din 1959, până după 1990, a fost actriţă a Teatrului Nottara, unde a interpretat roluri în zeci de spectacole, între care: „Au fost odată două orfeline” de Adolphe Philippe d`Ennery, „Zizi şi formula ei de viaţă” de Sidonia Drăguşanu, „Pădurea” de A.N. Ostrovski, „Fraţii Karamazov”, „Crimă şi Pedeapsă” de F.M. Dostoievski, „Şi eu am fost în Arcadia” de Horia Lovinescu, „Lady X” de Eugen Mirea, “Gaiţele” de Alexandru Kiriţescu, „Henric al IV-lea” de William Shakespeare, „Idioata” de Marcel Achard, „Cinci romane de amor” de Teodor Mazilu, „Noi, subsemnaţii” de Alexandr Ghelman, „Mizerie şi nobleţe” de Eduardo Scarpetta, „Citadela sfărâmată” de Horia Lovinescu, „Floare de cactus” de Pierre Barillet şi Jean Pierre Gredy, „Burghezul gentilom” de Moličre, „Transfer de personalitate” de Dumitru Solomon, „Întâlnire la Senlis” de Jean Anouilh.
Printre regizorii cu care a colaborat actriţa de-a lungul timpului se numără Olimpia Arghir, Mihai Berechet, Sorana Coroamă Stanca, Alexandru Dabija, Mircea Cornişteanu, Sanda Manu, Dan Micu, Letiţia Popa. Rodica Sanda Ţuţuianu a predat tehnici de dicţie studenţilor de la I.A.T.C., unde a lucrat ca asistent universitar, împreună cu Amza Pellea.
Filme cu Rodica Sanda Tutuianu
Kein Mann für eine Nacht (1998) - Ana Train de vie / Trenul vieții (1998) - Golda Capul de rățoi (1992) Liliacul înfloreşte a doua oară (1988) - Eliza Avantul liftuletului (1979) - sotia directorului Cine mă strigă? (1979) Egmont / (1977) Domnisoara Nastasia (1976) - Paraschiva Siciliana - D-na Valsamache
Dumnezeu să o odihnească în pace!
_______________________________________ Respectul este un cuvânt care nu spune nimic şi cel mai des trebuie câştigat . Respectul este atitudinea bunelor raporturi de colaborare si iubire practica, fata de cei mici, fata de cei egali si fata de cei superiori, A avea respect pentru cineva este similar cu a-l pretui pe el ca persoana, gandurile sale, sentimentele.
|
|