Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Briji pe Simpatie
Femeie
24 ani
Bihor
cauta Barbat
24 - 48 ani
Forum Romania Inedit / Carti in limba romana / [B] Orhan Pamuk Moderat de Seven, Stelevadris, cuculean, naid, nch, uncris
Autor
Mesaj Pagini: 1
gaboy74
Membru Gold

Inregistrat: acum 8 ani
════  TOPIC ÎNREGISTRAT  ════
Mergi la Catalog ►► Biblioteca R.I.


Orhan Pamuk s-a nascut in 1952, la Istanbul, si a crescut intr-o familie numeroasa, asemanatoare acelora pe care le descrie in romanele Cartea neagra si Cevdet Bey si fiii sai, intr-o zona instarita din Nisantası. La 23 de ani, Orhan Pamuk se hotaraste sa devina romancier; traieste retras in apartament si incepe sa scrie. Cu exceptia unei perioade de trei ani petrecute la New York, el a locuit numai la Istanbul. Scrie romane de treizeci de ani si nu a avut niciodata alta meserie. Cartile i-au fost traduse in mai mult de cincizeci de limbi, iar unul dintre cele mai apreciate romane ale sale, Ma numesc Rosu, a cistigat in anul 2003 IMPAC Dublin Literary Award. In 2006, Orhan Pamuk a primit Premiul Nobel pentru Literatura, fiind printre cei mai tineri laureati ai acestuia.

[b] orhan pamuk topic mergi catalog biblioteca r.i.orhan pamuk s-a nascut 1952, istanbul, crescut

37.6KB


pus acum 8 ani
   
gaboy74
Membru Gold

Inregistrat: acum 8 ani
Orhan Pamuk - Fortareata alba
Traducere: Luminita Munteanu
Editura: Polirom
An aparitie: Aug 2012
Nr pag: 216

scan pdf / rtf [v0.9] / OCR plain text

Fortareata alba este o poveste in care jocurile fanteziei imblanzesc o realitate altfel de necuprins. Personajele isi schimba portretele intre ele, iar lumile din care acestea se trag raman fara repere pentru un cititor uluit, care nu mai stie ce sa aleaga mai repede: un Orient cu povesti miraculoase ori un Occident seducator precum un foc de artificii.


[b] orhan pamuk orhan pamuk fortareata luminita poliroman aparitie: aug 2012nr pag: 216scan pdf rtf

49.8KB


pus acum 8 ani
   
gaboy74
Membru Gold

Inregistrat: acum 8 ani
Orhan Pamuk - Casa tacerii
Traducere: Luminita Munteanu
Editura: Polirom
An aparitie: Noiembrie 2014
Nr pag:360

scan pdf / rtf [v0.9] / OCR plain text


Casa tacerii (aparut in original in 1983) este al doilea roman al lui Orhan Pamuk, pentru care primeste in Turcia premiul Madaları, apoi Prix de la Decouverte Europeenne (1991, pentru traducerea franceza) si o nominalizare la Man Asian Literary Prize (2012, pentru traducerea engleza). Scriitura lui Pamuk, deja matura si rafinata, isi defineste aici temele ce ii vor deveni in scurt timp definitorii: pendularea intre istoria Turciei si destinele individuale, iubirea ca amestec paradoxal de obsesie si luciditate, ruptura intre generatii si fantasmele apropierii de Occident.   

Ne aflam in Turcia anilor 1970, o perioada framantata de nebunie politica. Desi e vara si casa ei e la un pas de plaja, Fatma nu izbuteste sa se incalzeasca sub plapuma inflorata. Fatma are nouazeci de ani, sufera de frig si nu mai poate dormi, asa ca isi petrece zilele si noptile amintindu-si franturi din viata ei plina de tristete, de venin si de razbunare. Ca in fiecare an, cei trei nepoti vin in vizita, iar povestile lor, intr-alt fel triste si pline de venin, se intretes cu istoria ei, pe masura ce pacatele nepotilor ii aduc aminte de pacatele ei din tinerete.

[b] orhan pamuk orhan pamuk casa luminita poliroman aparitie: noiembrie 2014nr pdf rtf [v0.9] ocr

80.1KB

Modificat de gaboy74 (acum 8 ani)


pus acum 8 ani
   
gaboy74
Membru Gold

Inregistrat: acum 8 ani
Orhan Pamuk - Zapada
Traducere: Luminita Munteanu
Editura: Polirom
An aparitie: Noiembrie 2012
Nr pag:512

scan pdf / rtf [v1.0] / OCR plain text

NOTA: la sfarsitul cap 29 este o poza pe care Amazon nu a converti-o, nefiind vizibila astfel pe Kindle. Ii rog pe cei priceputi in ale formatarii sa aiba in vedere acest lucru la conversia spre epub / mobi sau azw3.
De asemenea. la finalul cartii sunt 2 tabele care probabil necesita mai multa atentie la conversie.


Aparut in 2002, Zapada, romanul cu aer kafkian al lui Orhan Pamuk, pare familiar cititorului pasionat. Zapada urmareste un moment din viata unui poet ce revine in inima framintata de umori si conflicte religioase a unui orasel turcesc de provincie. In Kars, totul a luat-o razna, iar locuitorii orasului sunt ingroziti de valul de sinucideri ale unor tinere carora li s-a interzis sa poarte val in scoli. Ka revede fosti prieteni si isi reintalneste iubita, Ipek, a carei sora mai tanara este conducatoarea protestatarelor. Odata ce numarul personajelor creste, framantarile in micul oras capata proportii, iar islamistii radicali intra in conflict cu fortele militare; in scena, alaturi de un oarecare Orhan, intra la rastimpuri un alt personaj, mai discret: zapada, a carei aparitie, departe de a linisti amorurile si orgoliile, inflameaza neintelegerile si sporeste confuzia.

[b] orhan pamuk orhan pamuk luminita poliroman aparitie: noiembrie 2012nr pdf rtf [v1.0] ocr plain

43.2KB

Modificat de gaboy74 (acum 8 ani)


pus acum 8 ani
   
gaboy74
Membru Gold

Inregistrat: acum 8 ani
Orhan Pamuk - Romancierul naiv si sentimental
Traducere: Rebeca Turcus
Editura: Polirom
An aparitie: Februarie 2012
Nr pag:184

scan pdf / rtf [v0.9] / OCR plain text


Ce se intampla cu noi, si in noi, cand citim un roman? Cum se naste acel „efect de lectura a romanului“, atat de diferit de ceea ce simti cand privesti un tablou sau citesti o poezie? In aceasta colectie de eseuri despre literatura si despre el insusi, Orhan Pamuk ne arata cum se alcatuiesc cele doua lumi - a scrisului si a cititului - si cum ajung ele sa se uneasca.

[b] orhan pamuk orhan pamuk naiv rebeca poliroman aparitie: februarie 2012nr pdf rtf [v0.9] ocr

32.4KB


pus acum 8 ani
   
gaboy74
Membru Gold

Inregistrat: acum 8 ani
Orhan Pamuk - Viata cea noua
Traducere: Luminita Munteanu
Editura: Polirom
An aparitie: Ianuarie 2011
editia a II-a revazuta
Nr pag:304

scan pdf / rtf [v1.0]


[b] orhan pamuk orhan pamuk viata cea luminita poliroman aparitie: ianuarie 2011editia ii-a

4KB


pus acum 8 ani
   
cuculean
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani

stx12 a scris:

Orhan Pamuk - Ma numesc Rosu.doc  v1.0


pus acum 8 ani
   
gaboy74
Membru Gold

Inregistrat: acum 8 ani
Orhan Pamuk - Cevdet Bey si fiii sai
Traducere: Luminita Munteanu
Editura: Polirom
An aparitie: Noiembrie 2013
Nr pag:688

scan pdf / docx [v0.9]



Primul roman al lui Orhan Pamuk, Cevdet Bey si fiii sai este povestea unei familii de mici comercianti dintr-un vechi neam de negustori, ultimul care se mai lupta cu valul innoitor occidental. Romanul acopera istoria a trei generatii, de la inceputul secolului XX pana in zilele noastre, depanata alaturi de intamplari ce-au marcat viata mai mult sau mai putin necunoscuta a Turciei. Poarta catre aceasta viata este o familie din Nisantasi, a carei poveste cotidiana se desfasoara precum filmul detaliat al unei diorame: efectul produs de aparitia noilor locuinte, marile familii care, treptat, renunta la traditie si se lasa influentate de valul innoitor, placerea mersului la cumparaturi in Beyoglu sau chiar radioul de duminica seara…

[b] orhan pamuk orhan pamuk cevdet bey fiii luminita poliroman aparitie: noiembrie 2013nr pdf docx

51.4KB


pus acum 7 ani
   
gaboy74
Membru Gold

Inregistrat: acum 8 ani
Orhan Pamuk - Istanbul
Traduecere de Luminita Munteanu
Editura Polirom
An aparitie Noiembrie 2011
nr pag 480


pdf scan + doc (v0.9). Am pus varianta doc fara ilustratii.


Istanbul (2003) impleteste intr-o maniera originala doua povesti la fel de sinuoase si de cuceritoare: cea a primei jumatati din viata scriitorului si cea a orasului in care s-a nascut si pe care il cunoaste mai bine ca nimeni altul. In vastele apartamente ale familiei Pamuk, intesate de urmele unei bunastari in declin, se fac simtite aceeasi inclestare intre vechi si nou, aceeasi melancolie si aceeasi criza identitara ca si pe strazile Istanbulului, odinioara capitala puternicului Imperiu Otoman, unde vestigiile unei glorii de mult apuse cedeaza incet-incet locul imenselor cladiri de locuinte si centre comerciale. Istanbul realizeaza un dublu portret, al autorului in tinerete si al orasului vazut prin prisma amintirilor sale de o uimitoare claritate, dar si a marturiilor scriitorilor si artistilor care i-au marcat inceputurile evolutiei spirituale.

[b] orhan pamuk orhan pamuk luminita poliroman aparitie noiembrie 2011nr pag 480pdf scan doc (v0.9).

50.2KB


pus acum 7 ani
   
Pagini: 1