Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Roxxxi23 23 ani
Femeie
23 ani
Neamt
cauta Barbat
23 - 52 ani
Forum Romania Inedit / Carti in limba romana / [B] Jordi Sierra i Fabra Moderat de Seven, Stelevadris, cuculean, naid, nch, uncris
Autor
Mesaj Pagini: 1
Cleo2001
VETERAN

Inregistrat: acum 13 ani
════  TOPIC ÎNREGISTRAT  ════
Mergi la Catalog ►► Biblioteca R.I.



  Născut la Barcelona în 1947, a început să scrie la opt ani, iar la doisprezece şi-a dat seama că vocaţia lui era aceea de romancier. Totuşi, sedus de muzica rock, şi-a început parcursul profesional ca director al unora dintre cele mai importante reviste de muzică din Spania (Disco Express, Popular 1 etc.). A publicat mai mult de şaizeci de cărţi despre evoluţia acestui gen de muzică şi biografii ale unor artişti rock şi, în acelaşi timp, a abordat toate genurile literare: povestiri pentru copii, romane pentru tineret şi pentru adulţi, ştiinţifico-fantastice, texte umoristice, poezie, scenarii de film. Creaţiile lui nu numai că au obţinut cele mai prestigioase aprecieri, precum premiile Néstor Luján pentru roman istoric, Villa de Bilbao, Ateneo de Sevilla, EDEBE, Columna, Premio Nacional şi altele, dar au prins viaţă şi pe marele ecran. Este un călător neobosit şi lucrează fără odihnă. În prezent, conduce fundaţiile Jordi Sierra i Fabra (la Barcelona) şi Taller de Letras (în Medellin), pentru a încuraja vocaţia literară a tinerilor scriitori.


pus acum 8 ani
   
Cleo2001
VETERAN

Inregistrat: acum 13 ani
===== Seria FIICELE FURTUNILOR ======

  La finele lui noiembrie 1971, au avut loc numeroase furtuni în diverse puncte ale planetei. Deşi extraordinar de puternice, acestea au trecut neobservate. Oamenii le-au considerat simple fenomene locale, provocate de schimbările climatice care de ani buni devastau ţările din Lumea a Treia, în ciuda mobilizării unor ample operaţiuni umanitare pentru ajutorarea celor afectaţi. Totuşi, de această dată nu era vorba despre aşa ceva. Fenomene locale, într-adevăr, risipite pe toate continentele, în America Latină, India, Africa... Dar în niciun caz simple.
  Cincizeci şi două de copile au apărut pe Pământ din vâltoarea acelor furtuni şi, în mod miraculos, toate au supravieţuit.
  Peste ani, prezenţa lor a fost asociată unor fenomene supranaturale, iar în anumite cercuri s-a răspândit zvonul că fuseseră adoptate de oamenii săraci care le găsiseră şi că fiecare avea un talent deosebit...
  Au fost numite „Fiicele furtunilor". Tot atunci a început şi confruntarea dintre paznici, protectorii lor, şi judecători - trimişi să le distrugă.





   1.Enigma Maya

   TO: Las Hijas de las Tormentas. El enigma maya. 2008
   Versiune 1.0
   Editura CORINT, 2009


   DjVu + Docx + Epub + Mobi


  Pe 27 noiembrie 2012, ambasada spaniolă din Mexic o înştiinţează pe Georgina Mir, ca unică rudă în viaţă, că tatăl său, un faimos arheolog, a dispărut fără urmă în Palenque, unde realiza nişte săpături. Georginei i se pare că destinul îi joacă din nou o festă: cu treisprezece ani înainte, dispăruse şi mama ei. Şi nu o mai văzuse de atunci.
  Încă sub efectul veştii, tânăra pleacă la Palenque, hotărâtă ca de data aceasta să caute singură un răspuns, să răscolească cerul şi pământul, dacă ar fi nevoie, ca să-şi găsească tatăl.
  Dar nu şi-ar fi putut imagina că se va trezi prinsă într-o cursă nebunească a descifrării semnelor care o vor conduce spre un adevăr pentru care nu e pregătită.

Modificat de Cleo2001 (acum 8 ani)


pus acum 8 ani
   
Cleo2001
VETERAN

Inregistrat: acum 13 ani


  2.Crucea Nilului

  TO: Las Hijas de las Tormentas. La cruz del Nilo. 2008
  Versiune 1.0
  Editura CORINT, 2009


  DjVu + Docx + Epub + Mobi


  Joa își caută în continuare părinții, încercând să ia cumva legătura cu ei și refuzând să accepte tăcerea. În cele din urmă, un telefon din partea lui Gonzalo Nieto, profesor și prieten al tatălui sau, și el un arheolog faimos, o trimite pe o nouă pistă, tocmai in Egipt.
  Însă Gonzalo Nieto nu mai apucă să ajungă la întâlnirea pe care urma s-o aibă cu Joa la Cairo. E asasinat cu câteva ore mai devreme. Din acest moment, Joa trebuie să se implice, într-o cursa contra cronometru, în rezolvarea unei serii de enigme, toate pornind de la o hieroglifă egipteană. Dar pe tot parcursul drumului, este urmărită de o sectă de fanatici dispuși la orice pentru a proteja secretul pe care îl păstrează.

Modificat de Cleo2001 (acum 8 ani)


pus acum 8 ani
   
Cleo2001
VETERAN

Inregistrat: acum 13 ani



  3.Al cincilea cristal

  TO: Las Hijas de las Tormentas. El quinto cristal. 2009
  Versiune 1.0
  Editura CORINT, 2011

 
  DjVu + Docx + Epub + Mobi


  Al cincilea cristal este volumul care încheie trilogia Fiicele furtunilor.
  În acest volum, Joa îşi dă seama că acel cristal pe care mama i-l lăsase este cheia pentru a restabili contactul cu ea. Fiecare dintre fiicele furtunilor apăruse pe Pământ cu un cristal, dar fiecare dispăruse odată cu el... mai puţin trei dintre ele - Joa, Amina şi Indira - care, prin puterea magică a cristalelor moştenite de la mamele lor, trebuie să contracareze efectele devastatoare ale unei furtuni solare asupra Pământului. Asemănătoare prin puterile lor excepţionale, Joa, Amina şi Indira sunt trei personaje extrem de individualizate prin caracterul, calităţile morale şi aspiraţiile lor.


pus acum 8 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la