Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
sexy_andrea2006
Femeie
22 ani
Sibiu
cauta Barbat
22 - 48 ani
Forum Romania Inedit / Carti in limba romana / [S] Omraam Mikhaël Aďvanhov Moderat de Seven, Stelevadris, cuculean, naid, nch, uncris
Autor
Mesaj Pagini: 1
ibu
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani


COLECŢIA IZVOR:

       

        201. Spre o civilizație solară:
        „Dacă cunoaştem realitatea astronomică a heliocentrismului, nu i-am descoperit încă toate consecinţele în domeniile biologic, psihologic, cultural, spiritual. La ora în care omul caută să capteze într-o manieră mai directă energia solară, de ce nu încearcă să descopere în sine, în viaţa sa psihică şi, prin extensie, în viata sa socială, urma solară de prea mult timp ascunsă? Soarele este prezent în fiecare dintre noi şi se poate deci manifesta până când ne extinde conştiinţa la o viziune planetară a problemelor umane".
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       


       

        202. Omul spre victoria destinului său:
        „Pentru ce ne naştem într-o anumită ţară, într-o anumită familie? Pentru ce suntem sănătoşi, inteligenţi, bogaţi, puternici şi glorioşi sau, din contră, handicapaţi şi limitaţi? Care sunt originea şi sensul legăturilor pe care am fost nevoiţi să le facem, adesea fără nici o ieşire, cu celelalte fiinţe?... Chiar omul care se crede cel mai liber este supus destinului său, pentru că ignoră Legile care îl conduc.
        Dezvăluind aceste Legi discipolilor săi, un Maestru nu numai că îi ajută să desfacă firele încurcate ale existenţei lor, dar le dă şi posibilităţile de a deveni ei înşişi stăpânii destinului lor”.
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       


       

        203. O educație începe înainte de naștere:
        „Pentru majoritatea bărbaţilor şi femeilor care se pregătesc să devină taţi şi mame, constituţia copilului lor, caracterul, însuşirile sale, calităţile, defectele sale, depind de hazard... sau de voinţa Domnului despre care nu au o idee foarte precisă. Şi cum au auzit totuşi vorbindu-se despre legile eredităţii, ei îşi închipuie că acest copil va semăna din punct de vedere fizic şi moral cu părinţii săi, cu bunicii, cu un unchi sau cu o mătuşă. Dar ei nu se gândesc că pot face ceva pentru a favoriza sau a împiedica această asemănare, şi nici, în general, că pot contribui la o bună dezvoltare a copilului lor atât în planul fizic cât şi în planurile psihic şi spiritual. Ei bine, tocmai aici ei se înşeală, părinţii pot să acţioneze favorabil asupra copilului care va veni să se încarneze în familia lor″.        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       


       

        204. Yoga nutriției:
        „Această carte nu este un manual dietetic. În cuprinsul ei nu veţi întâlni reţete de regim, deoarece Omraam Mikhael Aivanhov consideră că esenţialul nu constă atât în felul de a şti ce sau cât să mănânci, ci mai ales în felul cum mănânci, ce atitudine trebuie să ai în faţa hranei.
        Cititorul poate fi surprins de originalitatea unei gândiri care încearcă prin toate mijloacele să scoată procesul hranei din obişnuinţa vieţii zilnice, acordându-i semnificaţia mistică pe care a putut-o atinge în Cina cea de Taină. Chiar şi acela care se simte străin de acest proces spiritual, va înţelege că, prin felul în care consideră hrana, va putea pătrunde mai adânc în misterul raporturilor dintre om şi natura înconjurătoare, deoarece aceasta îl hrăneşte pe om, iar omul va putea extrage din această hrană elemente mai subtile care vor contribui la dezvoltarea întregii sale fiinţe, cu ajutorul gândurilor şi a sentimentelor sale".
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       


       

        205. Forța sexuală sau dragonul înaripat:
        „Cunoscut ca un animal fantastic în toate mitologiile şi prezent chiar şi în iconografia creştină, balaurul nu are totuşi nimic dintr-o plăsmuire coborâtă din lumea basmului; el reprezintă simbolul forţelor instinctive ce năpădesc fiinţa umană. Iar întreaga aventură a vieţii spirituale constă în a îmblânzi, a înfrâna şi a orienta toate aceste forţe în scopul folosirii lor ca mijloace de propulsie spre înaltele piscuri ale spiritului. Dacă acest monstru cu coadă de şarpe care scoate flăcări pe nări posedă deopotrivă şi aripi, aceasta este dovada că forţele pe care le încarnează au o destinaţie spirituală. "Forţa sexuală este o energie ce poate fi comparată cu petrolul, spune Omraam Mikhael Aîvanhov, neştiutorii şi neîndemânaticii sunt arşi - această forţă arzându-le chintesenţa - în vreme ce aceia care ştiu să o folosească, Iniţiaţii, zboară prin spaţiu." Iată care este semnificaţia balaurului înaripat”.
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       


       

        206. O filosofie a universalului:
        „Fiecare individ trebuie să lucreze la propria sa creştere, la propria lui împlinire, cu condiţia să nu o facă într-o manieră egoistă, ci pentru binele colectivităţii. În acel moment, nu se mai vorbeşte numai despre colectivitate, ci despre fraternitate. Colectivitatea nu este încă o fraternitate. O fraternitate este o colectivitate în care domneşte o adevărată coeziune, deoarece fiecare individ lucrează conştiincios pentru binele tuturor.
        În realitate, în societate se disting trei categorii de indivizi care corespund la trei niveluri de conştiinţă: aceia care doresc să lucreze singuri, izolaţi, retraşi în sinea lor; aceia care au înţeles avantajele ce le pot avea de pe urma vieţii colective şi care se regrupează, dar numai pentru că au un interes, fără să se cunoască prea bine, fără să se iubească; şi în sfârşit, aceia care învaţă să trăiască mai fratern, aprofundând din ce în ce mai mult în ei înşişi conştiinţa universalităţii".
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       


       

        207. Ce este un MAESTRU spiritual:
        „Pentru un discipol, a-si intalni Maestrul inseamna a gasi o "mama" care acepta sa il poarte noua luni, pentru a-l "naste" Lumii spirituale. Odata ce s-a "nascut", adica s-a trezit, ochii sai descopera frumusetea Creatiei, urechile sale asculta Cuvantul divin, gura sa gusta hrana cereasca, picioarele sale il duc in diferite locuri ale spatiului pentru a face Binele si mainile sale invata sa creeze in Lumea subtila a sufletului".
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       


       

        208. Egregorul porumbelului păcii:
        „Cîţi oameni nu spun acum că lucrează pentru pacea lumii! Dar, în realitate, ei nu fac nimic pentru ca această pace să se instaleze cu adevărat. Cuvinte numai... Ei creează asociaţii în favoarea păcii, dar numai pentru a se vedea, invita, pentru a primi decoraţii ; viata lor însă nu este o viată pentru pace. Ei nu s-au gîndit niciodată că mai întîi toate celule corpului lor, toate particulele flintei lor fizice şi psihice trebuie să trăiască după legile păcii şi armonici, înainte de a emana acea pace pentru care, pretind ci că lucrează. în timp ce scriu despre pace, se adună pentru a vorbi de-spre pace, ei continuă să alimenteze războiul în ei, căci sînt, fără încetare, pe calc să lupte contra unui lucru sau altul. Atunci, cc fel de pace pot ci să ne aducă? Pacea, omul trebuie, mai întîi s-o instaleze în el însuşi, în actele lui, în sentimentele şi gîndurile sale. Numai în acel moment cl lucrează cu adevărat pentru pace.".
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       


       

        209. Craciunul si Pastele in traditia initiatica:
        „Sărbătorile de Crăciun şi de Paşte aniversate anual în întreaga creştinătate pentru comemorarea naşterii şi învierii lui Iisus se înscriu într-o lungă tradiţie iniţiatică cu mult anterioară erei creştine. Locul lor în ciclul anului - solstiţiul de iarnă şi echinocţiul de primăvară - care ne arată semnificaţia lor cosmică, ne învaţă că omul, prin apartenenţa sa Ia cosmos, participă profund la fenomenele de gestaţie şi înflorire petrecute în natură. Crăciunul şi Paştele, a doua naştere şi învierea, sunt în realitate două aspecte ale aceluiaşi proces: înnoirea omului, pătrunderea sa în lumea spirituală”.
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       


       

        210. Pomul cunoaşterii binelui şi răului:
        „Existenţa răului într-un univers zămislit de un Dumnezeu perfect constituie o enigmă asupra căreia filozofiile şi religiile nu au încetat niciodată să se aplece. Luând ca punct esenţial de plecare filozofia iudeo-creştină, Omraam Mikhael Aivanhov insistă înainte de toate asupra faptului că adevăratele răspunsuri la problema răului nu sunt explicaţii, ci metode. Oricare i-ar fi cu adevărat originile, răul este o realitate interioară si exterioară cu care suntem confruntaţi zilnic şi asupra căreia trebuie să învăţăm să acţionăm. Este inutil şi chiar periculos să dorim să combatem răul, fiindcă lupta este prea inegală, dar trebuie să cunoaştem metodele care ne permit să îl stăpânim şi să îl transformăm″.
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       


       

        211. Libertatea, victorie a spiritului:
        „Imensa miză politică care a devenit libertatea ne face să pierdem încet-încet din vedere adevăraţii termeni în care ea se pune omului. Aceşti termeni, aceste legături dintre spirit şi materie încearcă Maestrul Omraam Mikhael Aďvanhov să le restabilească când spune: „Toate creaturile există numai datorită unui anumit număr de elemente primite din exterior. Numai Creatorul scapă de această lege, El nu are nevoie de nimic din exteriorul Lui. Dar cum El a lăsat în toate creaturile umane o scânteie, un spirit de aceeaşi natură ca a Lui, fiecare poate crea ce are nevoie datorită acestui spirit... Învăţământul pe care vi-1 aduc este cel al spiritului, al Creatorului, şi nu cel al materiei, al creaţiei. De aceea eu vă spun: pătrundeţi în domeniul spiritului care creează, care plămădeşte, care modelează, şi veţi scăpa din ce în ce mai mult de acapararea lumii exterioare, veţi deveni liberi!”
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       


       

        212. Lumina, spirit viu:
        „Substanţă vie a universului prin care Dumnezeu a creat lumea, şi care constituie de curând o modalitate extraordinară de explorare şi acţiune datorită realizării laserului, lumina ne oferă o paletă de posibilităţi infinite, atât în domeniul material cât şi în cel spiritual. Omraam Mikhael Aîvanhov ne invită în această carte să descoperim posibilităţile spirituale ale luminii: lumina care înseamnă protecţie, hrană, instrument de cunoaştere a omului, a naturii şi a Domnului, dar mai ales, unicul mijloc cu adevărat eficace pentru a ne transforma şi a schimba lumea".
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       


       

        213. Natură umană și natură divină:
        „Pentru a justifica anumite slăbiciuni, auzim spunându-se deseori: "Este omenesc!" În realitate, dacă ne gândim bine, acest "este omenesc" înseamnă pur şi simplu: este animalic. Cum putem defini această natură umană?
        Omul este această fiinţă ambiguă pe care evoluţia a plasat-o la frontiera dintre două lumi: cea animalică şi cea divină. Natura sa este deci dublă şi el trebuie să devină conştient de această ambivalenţă, ca să o poată depăşi. În textele sfinte stă scris: "Voi sunteţi dumnezei", aceasta dorind să amintească omului prezenţa unei esenţe superioare înrădăcinată în fiinţa sa, pe care el trebuie să înveţe să o exprime. Iată adevăratul sens al destinului omenesc, ne spune Omraam Mikhael Aivanhov, şi de aceea el revine mereu asupra acestui subiect, oferindu-ne metodele de exprimare pentru aceşti dumnezei din noi pe care nu îi cunoaştem încă".
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       


       

        214. Galvanoplastia spirituală:
        „Există în univers două principii fundamentale ce se reflectă în toate manifestările naturii şi ale vieţii, denumite principiul masculin şi principiul feminin. Întreaga creaţie este opera acestor două principii care sunt repetiţia celor două mari principii cosmice creatoare: Tatăl Celest şi Mama Divină a căror reflectare sunt deopotrivă bărbatul şi femeia. Peste tot în natură veţi vedea la lucru numai aceste două principii sub diferite forme şi dimensiuni. Le veţi observa şi în fiinţa umană nu numai în corpul ei fizic, ci şi în fiinţa ei psihică unde spiritul şi intelectul reprezintă principiul masculin, iar sufletul şi inima, principiul feminin. Aceste două principii trebuie să lucreze în mod obligatoriu împreună; separate, ele devin neproductive, de aceea ele se caută mereu unul pe celălalt... Galvanoplastia spirituală este o aplicaţie în viaţa interioară a ştiinţei celor două principii".
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       


       

        215. Adevărata învățătură a lui Hristos:
        „Invatatura lui Hristos este continuta in intregime in cele cateva randuri ale rugaciunii de duminica: „Tatal nostru Care esti in ceruri...” Este ceea ce Omraam Mikhaël Aďvanhov arata in aceasta carte. „Un Initiat, spune el, procedeaza ca natura. Priviti: toata aceasta minune care este un arbore, cu radacinile sale, cu trunchiul sau, cu ramurile, frunzele, florile si fructele sale, natura a reusit sa il concentreze desavarsit intr-un graunte minuscul pe care il sadim in pamant. Iisus a procedat la fel: el a dorit sa rezume intreaga cunoastere ce o poseda in aceasta rugaciune, cu speranta ca oamenii care o vor rosti si vor medita asupra ei o vor planta ca un graunte in sufletul lor, vor uda acest graunte, il vor ocroti, il vor cultiva, pana ce vor descoperi acest arbore maret al Ştiintei Initiatice lasat de el”.
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       


       

        216. Secretele cărţii naturii:
        „Natura este marea carte pe care trebuie să învăţăm să o citim. Este marele rezervor cosmic cu care trebuie să intrăm în legătură. Cum să stabilim această legătură? Este foarte simplu: este secretul iubirii. Dacă iubim natura, nu pentru plăcerea noastră sau pentru distracţie, ci pentru că ea este marea carte scrisă de Dumnezeu, în noi va ţâşni un izvor care va curăţa toate impurităţile noastre, va elibera canalele ce sunt astupate şi se va face un schimb datorită căruia vom dobândi înţelegerea, cunoaşterea. Îndată ce iubirea se apropie, fiinţele şi lucrurile se deschid ca nişte flori. De aceea, dacă iubim natura, ea va vorbi în noi, deoarece şi noi suntem o parte a ei”.
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       


       

        217. Un nou înțeles al evangheliilor:
        „Evangheliile surprind de la început prin forma lor narativă. Deşi lasă mari zone de umbră în biografia lui Iisus, ele pun câteodată în lumină cele mai mici detalii din viaţa sa cotidiană, iar învăţământul său se prezintă adesea sub forma unor povestiri alegorice.
        Cea mai importantă preocupare a metodei de interpretare a lui Omraam Mikhael Aîvanhov este de a considera aceste scurte povestiri reale sau simbolice ca tot atâtea date şi situaţii psihologice. Cele zece fecioare invitate la nunta mirelui, bogatul care cere socoteală administratorului său, stăpânul care va angaja nişte lucrători pentru ogorul său, dar şi discipolii înfricoşaţi de furtună trezindu-l pe Iisus adormit în barcă, chestiunea impozitului datorat Cezarului... sunt dezvelite astfel de caracterul lor temporal şi pitoresc, deci exterior şi de durată limitată, pentru a se înfăţişa ca nişte realităţi constante ale vieţii noastre interioare în sânul căreia se înfruntă şi se împacă forţele antagoniste ale spiritualului şi materialului”.
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       

   
       

        218. Limbajul figurilor geometrice:
        „Din cele mai vechi timpuri, oamenii au căutat un limbaj care să fie în acelasi timp universal şi succint, iar căutarile i-au condus la descoperirea unor imagini, a unor simboluri ce exprimă, reducând la esenţial, realităţile cele mai valoroase şi mai complexe. Imaginile, simbolurile vorbesc, posedă un limbaj, dar limbajul simbolic absolut este acela al figurilor geometrice.
        Figurile geometrice sunt ca o structură, schemă a realităţii... Iar aceste forme, deşi reduse la nivel schematic, nu sunt deloc moarte, fiindcă ele reprezintă realităţi vii în om si în Univers. Pentru a le putea interpreta, trebuie deci să le însufleţim, să le insuflăm spiritul; ele nu reprezintă nimic atât timp cât ne mulţumim să le studiem în exteriorul fiinţei noastre.”
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       


       

        219. Centrii și corpuri subtile:
        „De mii de ani, oamenii se exersează să-şi mărească şi să-şi amplifice senzaţiile şi percepţiile prin folosirea celor cinci simţuri, iar acest joc pe planul celor cinci simţuri a denumesc cultură şi civilizaţie. Ei bine, este puţin cam sărac. Oricare ar fi gradul de afinate pe care îl pot atinge, cele cinci simţuri vor rămâne mereu limitate, pentru că ele aparţin numai planului fizic şi nu vor explora decât planul fizic. Atât timp cât oamenii nu vor înţelege că există şi alte domenii de explorat, de văzut, de atins, nu vor putea avea senzaţii noi, mai vaste , mai bogate, mai subtile. Fiecare organ este specializat: el are o funcţie bine determinată şi nu oferă decât senzaţiile ce corespund naturii sale. Pentru a trăi senzaţii noi şi mai bogate, trebuie să ne adresăm şi altor organe, altor centri subtili pe care îi avem deopotrivă”.
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       


       

        220. Zodiacul, cheie a omului și a universului:
        „Nu trebuie sa va asteptati sa gasiti în aceasta carte elementele unui manual de astrologie. Zodiacul pe are ni-l prezinta Omraam Mikhael Aivanhov este Cartea Cartilor, aceea în care totul este scris. Constelatiile si planetele sunt în aceeasi masura semne hieroglifice, caractere sacre, a caror descifrare ne descopera creatia lumii si a omului, evolutia lor comuna, identitatea lor structurala. Fiecare fiinta constienta de apartenenta sa la univers simte ca i se impune necesitatea unei lucrari spirituale de îndeplinit, cu scopul de a gasi în sine desavârsirea ordinei cosmice al carei simbol perfect este cercul zodiacului.”.
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       


       

        221. Alchimia spirituală - căutarea perfecțiunii:
        „Nu trebuie să luptaţi împotriva slăbiciunilor şi viciilor voastre, deoarece ele vă vor zdrobi, mai bine învăţaţi să le folosiţi punându-le la treabă. Fie că este vorba despre gelozie, furie, lăcomie, orgoliu etc, trebuie să ştiţi cum să le mobilizaţi astfel ca acestea să lucreze pentru voi în direcţia pe care aţi ales-o.
        Gândiţi-vă la forţele naturii, aşa cum sunt electricitatea, vântul, torenţii, fulgerul... Acum, când omul ştie să le stăpânească şi să le folosească, el se îmbogăţeşte. Şi cu toate acestea, la origini, ele au fost forţe ostile. Vi se pare normal să folosiţi aceste energii naturale, atunci de ce sunteţi miraţi când vi se spune cum să folosiţi energiile primitive care se află în voi?... Când veţi cunoaşte regulile alchimiei spirituale, veţi fi capabili să transformaţi şi să folosiţi toate aceste forţe negative care zac din belşug în interiorul fiinţei voastre".
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       


       

        222. Viața psihică - elemente și structuri:
        „Nu există încă o reprezentare care să redea fiinţa umană în toată complexitatea sa, de aceea nu trebuie să ne mirăm dacă religiile şi diferitele sisteme filosofice nu au toate aceeaşi concepţie despre structura sa. Toate se află în adevăr, depinde numai din ce punct de vedere privim lucrurile.
        Când dorim să oferim o idee despre anatomia fiinţei umane, pentru a uşura înţelegerea, suntem obligaţi să schiţăm planşe diferite pentru diferitele sisteme: osos, muscular, circulator, nervos ... La fel se petrec lucrurile şi în organismul psihic: asemenea anatomistului, Iniţiatul se foloseşte de anumite scheme sau clasificări care definesc fiinţa umană în raport cu problemele pe care doreşte să le aprofundeze”.
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       


       

        223. Creație artistică și creație spirituală:
        „Ideea creaţiei constituie chintesenţa învăţământului nostru, spune Omraam Mikhael Aivanhov. Fiecare fiinţă simte nevoia de a crea, dar adevărata creaţie face apel la unele elemente de natură spirituală. Artistul care vrea să creeze trebuie să se depăşească, să se autodepăşească şi, prin rugăciune, meditaţie, contemplare, să capteze nişte elemente din regiunile superioare." Aşadar, descoperim că legile adevăratei creaţii artistice nu sunt altele decât legile creaţiei spirituale. Plămădindu-şi opera, artistul înfăptuieşte o lucrare de înnoire interioară identică cu a spiritualistului, şi invers, în strădaniile sale către perfecţiune, spiritualistul împlineşte în sine o lucrare de creaţie identică cu aceea a artistului”.
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       


       

        224. Puterile gândului:
        „Dumnezeu a conferit spiritului cea mai mare putere, ca un dar ceresc. Şi cum fiecare gând este impregnat de această putere a spiritului creat, el va acţiona. Ştiind toate acestea, fiecare dintre voi poate deveni un binefăcător al omenirii: el îşi va putea trimite propriile gânduri de-a lungul spaţiului, până în cele mai îndepărtate regiuni, ca pe nişte mesageri, ca pe nişte creaturi luminoase, ce au sarcina de a ajuta fiinţele, consolându-le, luminându-le, vindecându-le. Acela care face conştient această lucrare, va pătrunde, încet-încet, în arcanele creaţiei divine".
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       


       

        225. Armonie și sănătate:
        „Dacă sunteţi bolnavi, înseamnă că aţi întreţinut o stare de dezordine în voi: aţi hrănit anumite gânduri, anumite sentimente, anumite atitudini şi acestea au ajuns să se reflecte asupra sănătăţii voastre. Cea mai bună armă împotriva bolii este armonia: zi şi noapte gândiţi-vă să vă sincronizaţi, să vă puneţi în acord, să fiţi în corespondenţă cu întreaga viaţă, viaţa nelimitată, viaţa cosmică. Aceasta înseamnă adevărata armonie. A te armoniza cu câteva persoane: cu soţia sau soţul, copiii, cu părinţii, cu vecinii, cu prietenii, este totuşi insuficient. Trebuie să fiţi în acord cu viaţa universală".
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       


       

        226. Cartea magiei divine:
        „Adevărata magie, magia divină înseamnă a-ţi folosi toate capacităţile, toate cunoştinţele pentru realizarea împărăţiei lui Dumnezeu pe pământ. Foarte puţini magi au atins acest grad superior în care dispare chiar interesul pentru practicile magice în sine, în care nu se mai ordonă spiritelor pentru satisfacerea unor ambiţii personale, în care unicul ideal este de a lucra în lumină şi pentru lumină. Aceia care reuşesc sunt teurgii, iar lucrarea lor este absolut dezinteresată. Ei sunt adevăraţii binefăcători ai omenirii".
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       


       

        227. Reguli de aur pentru fiecare zi:
        „Deci obişnuiţi-vă să priviţi viaţa cotidiană cu toate actele pe care trebuie să le îndepliniţi, cu evenimentele care vi se întâmplă, cu oamenii cu care sunteţi în contact, permanent sau întâmplător, ca pe un material asupra căruia trebuie să lucraţi pentru a-l transforma. Nu vă mulţumiţi numai să acceptaţi ceea ce vi se oferă şi să vă supuneţi pasiv încercărilor la care sunteţi expuşi: preocupaţi-vă permanent să adăugaţi un element care să însufleţească, să dea viaţă, să spiritualizeze acest material. Căci în aceasta constă adevărata Viaţă spirituală: să fii capabil să introduci în fiecare activitate un element, un ferment capabil să proiecteze această activitate pe un plan superior. Veţi replica: "Şi atunci meditaţia... şi rugăciunea?... Da, într-adevăr, rugăciunea şi meditaţia sunt acelea care vă ajută să captaţi aceste elemente mai subtile, mai pure şi care vă permit să daţi actelor voastre o nouă dimensiune".
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       


       

        228. Incursiune în invizibil:
        „Nu trebuie să vă închipuiţi că, dacă o persoană posedă calităţi mediumnice, poate avea acces la toate regiunile lumii invizibile; nu, ea nu va vedea decât ceea ce corespunde stării sale de conştiinţă, gândurilor, sentimentelor sale. Clarvederea este dată fiecăruia în funcţie de gradul său de evoluţie; acela care se împotmoleşte încă în regiunile inferioare ale planului astral, va întâlni numai entităţi care populează aceste regiuni şi va suferi.
        Dacă doriţi să intraţi în comunicare cu entităţile celeste, să vedeţi splendoarea divină, trebuie să vă purificaţi, să vă lărgiţi conştiinţa şi să lucraţi pentru cel mai înalt ideal: fraternitatea între oameni, Împărăţia lui Dumnezeu. În acel moment, emanaţiile voastre vor deveni pure, vibraţiile voastre mai subtile, şi nu numai că spiritele luminoase vă vor lăsa să ajungeţi până la ele, dar vor veni să vă viziteze, fiindcă vor găsi în voi hrana lor."
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       

   
       

        229. Calea tăcerii:
        „Cât nu ne înşelăm gândindu-ne că liniştea constituie neapărat deşertul, vidul, absenţa oricărei activităţi, a oricărei eaţii, într-un cuvânt, neantul! În realitate, există linişte şi linişte, şi într-o manieră generală putem afirma că există două categorii: cea a morţii şi cea a vieţii superioare. Despre liniştea vieţii superioare vorbim aici şi pe ea trebuie să o înţelegem. Această linişte nu este o inerţie, ci o lucrare intensă ce se împlineşte în mijlocul unei armonii perfecte. Ea nu este nici vid, nici absenţă, ci o împlinire comparabilă cu aceea simţită fiinţele unite de o mare iubire şi care trăiesc ceva atât de profund ce nu poate fi exprimat nici prin gesturi, nici prin cuvinte. Liniştea este o calitate a vieţii interioare".
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       


       

        230. În pragul cetății sfinte:
        „Există numeroase interpretări ale Apocalipsei, dar eu cred că nici una nu a găsit încă tot Adevărul, baza. De ce? Din mai multe motive, dar mai ales pentru că, în loc să vadă în această carte esenţialul, adică descrierea elementelor şi proceselor vieţii interioare şi a vieţii cosmice, s-a căutat recunoaşterea unor personaje, ţări sau evenimente istorice. Din acest motiv s-au făcut greşeli în privinţa celor patru cavaleri, a fiarei cu zece coarne, a femeii încununată de stele, a marii desfrânate, a Noului Ierusalim!...
        Chiar eu v-am dat interpretarea unora dintre pasaje, dar trebuie să ştiţi că nu veţi primi o binefacere dacă nu aţi lucrat încă de la început să puneţi bazele adevăratei vieţi spirituale. Pentru că toate aceste simboluri nu trebuie să le întelegeţi în mod intelectual, trebuie să le însufleţiţi în voi. Şi atât timp cat nu aţi făcut în voi o lucrare prealabilă de purificare, de stăpânire de sine şi de înălţare interioară, veţi rămane în afara minunilor Apocalipsei".
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       


       

        231. Grăuntele fericirii:
        „Fericirea este ca o minge după care alergăm, iar când o prindem, îi mai dăm o lovitură de picior... pentru a continua să alergăm după ea! Fiindcă în această cursă ne simţim stimulaţi; în această căutare, în acest elan pentru atingerea ţelului se află fericirea.
        Atunci când aţi obţinut ceea ce aţi dorit, desigur că veţi fericiţi pe moment; dar imediat după aceea veţi simţi un gol, mai aveţi nevoie încă de ceva... Niciodată nu sunteţi satisfăcuţi. Ce este atunci de făcut? Să căutaţi lucrul cel mai îndepărtat şi de nerealizat: perfecţiunea, imensitatea, veşnicia, iar pe drum le veţi găsi pe toate celelalte: cunoaşterea, bogăţia, puterea, iubirea... Da, le veţi dobândi dar fără să le cereţi".
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       


       

        232. Destăinuirile focului şi ale apei:
        „Idei, impresii, senzaţii, imagini, totul se înregistrează şi lasă urme în noi. Viaţa noastră psihică este modelată zilnic de forţele pe care le lăsăm să pătrundă în noi înşine, de influenţele a căror impregnare o acceptăm. De aceea este esenţial să găsim imagini spre care să putem reveni adesea, imagini ce ne vor însoţi zi şi noapte astfel ca gândul nostru să fie legat de tot ceea ce este mai înalt, mai pur, mai sacru. Oare ce poate fi mai frumos, mai poetic, mai plin de sens decât apa şi focul, şi diferitele forme sub care ele ne apar? Întreaga noastră viaţă poate fi plină de aceste imagini. Chiar dacă de acum înainte nu mai avea nimic altceva decât prezenţa focului şi a apei pentru a ne alimenta viaţa spirituală, aceasta ar fi de ajuns... Concentrându-ne zilnic asupra acestor imagini, vom fi însufleţiţi, purificaţi, iluminaţi".
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       


       

        233. Un viitor pentru tineret:
        "Care sunt fiinţele care trezesc respectul, admiraţia? Sunt cele care au luptat, care s-au depăşit, care au învins obstacolele şi încercările. De ce tinerii îi admiră atât de mult pe sportivi? Fiindcă ei caută mereu să se depăşească. Chiar dacă ei aleargă, sar, înoată, se caţără, gustul pentru efort, rezistenţa, curajul sunt considerate mereu ca nişte mari calităţi. Nu merită atunci să încercaţi să manifestaţi aceleaşi calităţi în viaţa zilnică? în loc să vă străduiţi să alergaţi sau să înotaţi mai repede sau mai mult, să săriţi mai sus, să prindeţi mai bine balonul şi să îl trimiţi apoi în plasă, este mai util să vă spuneţi: "Voi fi mai răbdător în faţa greutăţilor, voi învinge tristeţea şi supărarea, de acum încolo mă voi stăpâni." Ei da, şi în acest caz puteţi face nişte isprăvi, obţine nişte victorii. De ce nu încercaţi?"
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       


       

        234. Adevărul, rod al înțelepciunii și al iubirii:
        „Există în zilele noastre multe „adevăruri” diferite şi contradictorii care circulă în lume, aceasta reflectând tocmai deformarea inimii şi a intelectului oamenilor. Atunci când cineva vă spune: „Pentru mine, adevărul este...”, înseamnă că este adevărul „său”, iar acest adevăr vorbeşte despre inima şi intelectul său, care sunt nedezvoltate, deformate, sau dimpotrivă, foarte dezvoltate. Dacă adevărul ar fi fost independent de activitatea inimii şi a intelectului, toată lumea ar fi trebuit să îl descopere pe acelaşi. Or, nu este cazul, o ştiţi bine, toată lumea descoperă nişte adevăruri diferite. Cu excepţia celor care posedă adevărata iubire şi adevărata înţelepciune. Ei au descoperit acelaşi adevăr, şi vorbesc cu toţi, de fapt, acelaşi limbaj”.
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       


       

        235. În duh şi în adevăr:
        „Închipuiţi-vă că se anunţă într-o zi credincioşilor din lumea întreagă: "De acum înainte nu vor mai exista locuri de cult, nici ceremonii, nici preoţi, nici statui sau imagini sfinte, nimic material şi exterior, vă veţi închina Domnului în duh şi în adevăr." Deodată s-ar instala vidul, ei s-ar simţi pierduţi. Numai o fiinţă extraordinar de evoluată poate găsi în spiritul, în sufletul ei, sanctuarul unde va pătrunde pentru a se adresa Domnului, pentru a atinge, a gusta şi a respira splendorile Cerului. Evident, o astfel de lărgire a conştiinţei este de dorit. Pentru cei care sunt capabili să ajungă până aici, nu există limite, fiindcă lumea sufletului şi a spiritului este cea mai frumoasă, cea mai vastă; ei pot lucra până la infinit pentru a-şi construi viitorul de fii şi fiice ale Domnului”.
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       


       

        236. De la om la Dumnezeu:
        „O imagine ne poate da, aproximativ, o idee despre Dumnezeu: aceea a electricităţii. Folosim electricitatea ca să ne luminăm încăperea, să ne încălzim şi să punem în priza tot felul de aparate. Dar câtă grijă trebuie să avem pentru a nu provoca accidente! Un contact direct cu electricitatea poate deveni mortal; pentru a o aduce la noi şi pentru a o folosi, trebuie să o canalizăm cu ajutorul transformatoarelor. La fel se întâmplă şi cu Dumnezeu: Divinitatea este comparabilă cu o electricitate pură care nu poate ajunge la noi decât prin intermediul transformatoarelor. Aceste transformatoare sunt nenumăratele entităţi luminoase care populează cerurile şi pe care tradiţia le-a denumit ierarhii îngereşti. Prin intermediul lor noi primim viaţa divină şi tot cu ajutorul lor reuşim să intrăm în contact cu Domnul".
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       


       

        237. Balanța cosmică - Numărul 2:
        „Atunci când, pe 23 septembrie, soarele intră în semnul Balanţei, este echinocţiul de toamnă. După faza ascendentă ( de la Berbec la Fecioară ), începe faza descendentă ( de la Balanţă la Peşti ). 
        Balanţa este cel de-al şaptelea semn pe cercul zodiacal. De ce există o balanţa pe cer şi oare ce ne învaţă ea? În mijlocul acestei succesiuni de creaturi vii, fiinţe umane şi animale, reprezentate de zodiac, numai Balanţa singură este un obiect, şi mai exact chiar un instrument de cântărire; ca şi cum, pe cele două talere ale sale, ea ar ţine în echilibru puterile luminii şi pe cele ale întunericului, puterile vieţii şi pe cele ale morţii. Balanţa din zodiac este o reflectare a Balanţei cosmice, a acestui echilibru a două principii opuse dar complementare, datorită cărora universul a apărut şi continuă să existe. Simbolul Balanţei, pe care îl regăsim de asemenea şi în Arborele sefirotic, domină întreaga creaţie".
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       


       

        238. Credința care mută munții:
        „Credinţa este însoţită de o lucrare de mari proporţii, ea este rezultatul unor strădanii repetate zi de zi; ea este ceva viu pe care nu trebuie să îl separăm niciodată de viaţa noastră cotidiană. Iată ceea ce trebuie să înţelegem pentru a putea descifra cuvintele lui Iisus: "Dacă veţi avea credinţă cât un grăunte de muştar, veţi zice muntelui acestuia: Mută-te de aici dincolo, şi se va muta ".
        Putem muta un munte din loc, dar nu închipuindu-ne că îl putem muta dintr-odată. Putem muta un munte, dar deplasându-l piatră cu piatră! Fiecare piatră deplasată, adică fiecare succes, cât de mic ar fi, ne măreşte credinţa, fiindcă ne simţim mai zdraveni, mai puternici, mai stăpâni pe situaţie. Aruncând o privire înapoi, măsurăm drumul străbătut... şi atunci, se poate întâmpla deja ca, la jumătatea lucrării făcute, această credinţă a noastră să se întărească într-atât încât putem muta restul ce ne-a rămas dintr-odată”.
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       


       

        239. Iubirea mai mare decât credinţa:
        „Din clipa în care vă hotărâţi să îmbrăţişaţi o religie, o filozofie spiritualistă, şi să îi aplicaţi principiile, vă veţi confrunta nu numai cu nişte poveri interioare datorate eforturilor ce trebuie depuse, dar şi cu unele piedici faţă de ceilalţi care nu înţeleg neapărat schimbările petrecute în voi. Ei bine, să ştiţi că tocmai aceste dificultăţi, maniera în care le rezolvaţi, vor demonstra calitatea, autenticitate a credinţei voastre: Nu trebuie să vă spuneţi: „Îmi voi schimba complet viaţa şi nu-mi pasă ce gândesc apropiaţii mei, nu este treaba mea.” Ba da, este problema voastră fiindcă viaţa voastră spirituală va depinde de modalitatea în care aţi rezolvat această problemă. Străduiţi-vă să nu îi faceţi pe ceilalţi să sufere şi, desigur, nici să nu îi părăsiţi. Amintiţi-vă că iubirea este mereu mai mare decât credinţa”.
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       


       

        240. Ce este un fiu al Domnului:
        „Venirea lui Iisus acum două mii de ani instaura o ordine a lucrurilor în care, pentru întâia oară în istoria omenirii, valorile Iubirii, bunătăţii, iertării, răbdării, blândeţei, umilinţei, sacrificiului erau aşezate pe primul loc. Şi chiar dacă cuvântul lui Iisus nu a fost până acum nici bine înţeles, nici bine aplicat, a fost de ajuns ca lumina să apară în unele fiinţe pentru a se transmite din veac în veac. Iubirea aproapelui predicată de Iisus, ce decurge din acest adevăr că oamenii sunt fii şi fiice ale aceluiaşi Tată, a permis ideii de fraternitate să-şi croiască o cale”.
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       


       

        241. Piatra filosofală:
        „Evangheliile pot fi înţelese şi interpretate în lumina ştiinţei alchimice. În aparenţă, ele se referă la ceea ce a fost viaţa unui om, Iisus, născut acum două mii de ani în Palestina; dar, în realitate, prin diferitele etape ale vieţii sale, de la naşterea şi până la moartea şi învierea sa, ele descriu şi procese alchimice.
        În ciuda faptului că a fost condamnată de clerici, alchimia a impregnat profund mistica şi ezoterismul creştin începând din Evul Mediu. Dacă studiem anumite simboluri din exteriorul şi interiorul de la Notre Dame din Paris sau Notre Dame din Chartres, vom descoperi că ziditorii catedralelor posedau cunoştinţe alchimice ale căror numeroase mărturii le întâlnim în arhitectură şi în sculptură”.
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       


       

        242. La izvorul cristalin al bucuriei:
        „Adevărata bucurie nu are drept cauză ceva vizibil sau tangibil, este o bucurie fără cauză ce ne este dată de senzaţia unică de a exista ca suflet şi spirit. Atunci, în loc să aşteptaţi să posedaţi ceva sau pe cineva ca să vă bucuraţi, trebuie să faceţi exact contrariul: să vă bucuraţi de existenţa fiinţelor şi a lucrurilor, fiindcă în această bucurie pe care ele v-o oferă, trăiţi senzaţia că sunt ale voastre. Aceasta vă dă bucuria ce vă aparţine, pentru că lucrurile ce le posedaţi nu vă oferă neapărat multă bucurie. Tot ce vă bucură, este cu adevărat al vostru, şi mult mai mult decât dacă aţi fi adevăratul proprietar".
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       


       

        243. Râsul înţeleptului:
        „Râsul înţeleptului este râsul libertăţii. Ceea ce înţeleptul a înţeles l-a eliberat de nişte poveri inutile ale existenţei proiectându-l până în regiunile unde străluceşte veşnic soarele.
        Înţeleptul nu are altă dorinţă decât să transmită celor care trăiesc lângă el sau vin să îl viziteze această lumină cucerită cu preţul atâtor strădanii. Dar cât timp este necesar pentru ca ei să o poată dobândi! Singurul lucru pe care însă înţeleptul îl poate comunica imediat este bucuria extrasă din această înţelepciune, această bucurie ce .îi umple inima, ce i se revarsă din inimă, iar râsul său reprezintă expresia acestei bucurii pe care o putem numi deopotrivă iubire".
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       


       

        244. Păşiţi cât aveţi lumină:
        „Existenţa este un lanţ lung de momente ce trebuie trăite, unele după altele, într-un mod conştient.
        Toate strădaniile ce le depuneţi se înscriu în înalt, în Cartea Vieţii, şi datorită acestor eforturi vi se vor pregăti multe binecuvântări! Când le veţi primi, la întrebarea voastră: "De ce aceste cadouri?", vi se va răspunde: "Deoarece, prin lucrarea voastră, v-aţi înălţat până la regiunile luminii, aducând deopotrivă lumina şi pacea unor fiinţe care se aflau în mizerie şi întuneric. Eu nu vă pot spune mai nimic în plus. Continuaţi, păşiţi în calea luminii. Ce se va întâmplă la capătul drumului? Veţi descoperi ajungând acolo şi veţi fi orbiţi de fericire".
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       


Modificat de ibu (acum 2 ani)


pus acum 9 ani
   
ibu
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani
OPERE COMPLETE:


        Vol. 1 - A doua naștere:
        „Cel care s-a născut a doua oară se aseamănă cu un izvor din care ţâşneşte apa pură şi pe malul căruia se instalează plantele, animalele, oamenii, o întreagă civilizaţie. Religia sa este adevărata religie a iubirii şi a înţelepciunii divine. Universul constituie pentru el adevăratul templu al Domnului unde soarele este marele preot şi astrele sunt nişte candele.
        Cel care s-a născut a doua oară a reuşit să-şi deschidă şi să-şi elibereze în sine toate canalele subtile pentru a absorbi curenţii celeşti. El reprezintă prisma perfectă care distribuie cele şapte forţe binefăcătoare în întreaga sa fiinţă şi le proiectează pentru binele tuturor celor care îl înconjoară. El ştie să folosească puterea focului asupra apei. El studiază adevărata alchimie, adevărata astrologie şi adevărata Cabală care se găsesc mai întâi în sinea sa. El este atent la toate gesturile sale, la toate mişcările chipului şi corpului său, îşi veghează toate cuvintele pentru a deveni un adevărat mag alb.
        În sfârşit, cel care s-a născut a doua oară a înţeles lecţia albinelor care ne dau un exemplu minunat de societate superioară şi ştiu să elaboreze mierea: el lucrează pentru ca ideea de fraternitate universală să se răspândească pe pământ şi învaţă să prepare mierea spirituală în propria viaţă".
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi




        Vol. 5 - Puterile vietii:
            Oamenii vin, pleaca, lucreaza, se distreaza, se dedica diferitelor activitati, tara sa observe ca viata lor se murdareste, slabeste, fiindca ei nu fac nimic sa o pastreze. Ei se gandesc ca, din moment ce au viata, se pot folosi de ea ca sa guste toate placerile sau sa devina bogati, savanti, celebri... Astfel, ei isi consuma rezervele, iar cand nu le mai ramane nimic, ei sunt obligati sa-si opreasca toate activitatile. Nu are nici un sens sa actionezi astfel, fiindca, risipindu-ti viata, nu mai ai nici o resursa.
            Inteleptii au spus mereu ca viata reprezinta esentialul si ca ea trebuie pastrata, purificata, sfintita, eliminand tot ce o impiedica sau o blocheaza, pentru ca apoi. datorita ei, obtinem totul: sanatatea, forta, puterea, inteligenta, frumusetea... Cea mai inalta magie, cea mai inalta magie alba consta in a trai o viata pura si luminoasa. (Omraam Mikhael Aivanhov)teriori şi exteriori; protecţia, justiţia, bunătatea şi generozitatea lui Hased; statornicia şi tenacitatea lui Binah, cunoaşterea karmei şi a destinelor; înţelepciunea veşnică şi armonia inexprimabilă a lui Hohmah; atotputernicia lui Kether. Iar Iesod, baza, primeşte virtuţile tuturor sefiroţilor, fiind o condensare, o sinteză a tuturor sefiroţilor. De aceea este numit bază. Fiindcă puritatea se află la baza tuturor împlinirilor spirituale”.
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi




        Vol. 7 - Misterele lui Iesod:
        „Iesod, al cărui nume în ebraică înseamnă fundament, bază, este al nouălea sefirot în Pomul Vieţii. În regiunea sa superioară guvernează Domnul Şadai El Hai. Lângă El se află ordinul îngeresc al Heruvimilor ( îngerii din religia creştină ) având în frunte pe Arhanghelul Gabriel. Latura materială a lui Iesod este Luna care în dimensiunea sa spirituală simbolizează puritatea.
        Se spune în Evanghelii: "Fericiţi cei curaţi cu inima, că aceia vor vedea pe Dumnezeu." Dumnezeu reprezintă totalitatea tuturor sefiroţilor: adică ştiinţa, înţelegerea şi perspicacitatea lui Hot; parfumurile, culoarea, frumuseţea şi farmecul celest al lui Neţah; lumina şi splendoarea lui Tiferet, puterea lui Gheburah, înfrângerea tuturor greutăţilor, a tuturor duşmanilor interiori şi exteriori; protecţia, justiţia, bunătatea şi generozitatea lui Hased; statornicia şi tenacitatea lui Binah, cunoaşterea karmei şi a destinelor; înţelepciunea veşnică şi armonia inexprimabilă a lui Hohmah; atotputernicia lui Kether. Iar Iesod, baza, primeşte virtuţile tuturor sefiroţilor, fiind o condensare, o sinteză a tuturor sefiroţilor. De aceea este numit bază. Fiindcă puritatea se află la baza tuturor împlinirilor spirituale”.
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi




        Vol. 8 - Limbajul simbolic, limbajul naturii:
        Căsătoria este uniunea interioară cu cealaltă jumătate a fiinţei sale pe care fiecare o are în interiorul său. în ştiinţa ezoterică, această idee este reprezentată, printre altele, de simbolul androginului. Aceasta este adevărata căsătorie: să îţi găseşti cealaltă jumătate din tine, să o atragi, să fuzionezi cu ea şi, în cele din urmă, să devii o fiinţă întreagă pentru a face lucrări magice împreună cu ea. In acel moment, întreaga creaţia este fermecată de această uniune. De ce oamenii nu sunt capabili să facă efortul de a crea această splendoare? Rămân mereu prea jos... în loc să se ridice pentru a-şi găsi adevărata jumătate în înalt. Veţi spune: „Dar mi-am găsit cealaltă jumătate!" Ei bine, eu nu vreau să vă sădesc nici o îndoială, dar totuşi lăsaţi-mă să mă îndoiesc măcar puţin. V-aţi găsit cealaltă jumătate, dar care sunt rezultatele? Plângeri, certuri, păr rupt. într-adevăr, ce jumătate amuzantă! Când vă veţi găsi cu adevărat cealaltă jumătate, veţi crea cu ea tot ce este mai frumos şi mai pur.
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi




        Vol. 12 - Legile moralei cosmice:
        „Agricultorii au fost primii moralisti” spune Maestrul Omraam Mikhael Aivanhov. Cand ei nu seamana, ei nu asteapta vreo recolta, iar daca ei planteaza salata, ei stiu ca nu vor recolta morcovi. Atunci, de ce un om care seamana ura si dezbinarea spera sa primeasca iubirea si pacea? Ca sa aveti un palat de marmura, nu folositi niste caramizi. Pentru a avea un corp sanatos, nu va hraniti cu alimente stricate. Asadar, cum sa obtineti un psihic solid, rezistent, o inteligenta limpede si o inima generoasa, daca emiteti, fara incetare, niste ganduri si niste sentimente dezordonate, otravite de lacomie sau invidie? Trebuie sa faceti o alegere in ganduri si sentimente, la fel ca pentru hrana sau constructia unei case... Legile care ne guverneaza psihismul sunt aceleasi care au fost descoperite in alte domenii ale naturii si tehnicii. Nici oamenii, nici societatile nu au inventat morala, morala se afla inscrisa peste tot in natura, ea este prelungirea unor legi naturale in psihismul nostru. - Omraam Mikhael Aivanhov
        Download link - Docx: AiCi
        Download link - ePub: AiCi




        Vol. 13 - Noul Pamant. Metode, Exercitii, Formule, Rugaciuni:
        „Pentru a răspunde cerinţei de metode care se face simţită atât de mult în viaţa spirituală vom găsi adunat în acest volum un număr de exerciţii simple şi eficace pe care Omraam Mikhael Aivanhov le-a indicat în conferinţele sale. Unele privesc anumite aspecte concrete ale vieţii zilnice, altele sunt activităţi cu caracter pur spiritual. Toate aceste metode vin din tradiţia iniţiatică ce are ca primă preocupare apariţia a ceea ce Scripturile numesc „un cer nou şi un nou pământ...", adică o schimbare în mentalitate şi în obiceiuri.
        În limbajul Iniţiaţilor, spune Omraam Mikhael Aivanhov, limbajul veşnicelor simboluri, un „cer nou” înseamnă o nouă înţelegere şi o nouă filozofie iar un „nou pământ”, atitudini noi, comportamente noi. Noul pământ înseamnă comportamentul ce se va schimba datorită unei schimbări în idei, a unei noi filozofii. Toate metodele pe care începeţi să le învăţaţi aici reprezintă noul pământ”.
        Download link - Docx: AiCi
        Download link - ePub: AiCi




        Vol. 16 - Hrani Yoga - sensul alchimic şi magic al nutriţiei:
        „Lumea întreagă pune problema hranei pe primul loc, toţi încearcă să rezolve mai întâi această problemă, ei lucrează şi chiar se războiesc pentru aceasta. Dar această atitudine faţă de hrană este totuşi un impuls, o tendinţă ce nu a pătruns în domeniul conştiinţei  luminate. Numai  Ştiinţa Iniţiatică ne învaţă că hrana, care este pregătită în laboratoarele divine cu o înţelepciune inexprimabilă, conţine nişte elemente magice capabile să păstreze sau să restabilească sănătatea, nu numai fizică, ci şi psihică. Pentru aceasta, este necesar să cunoaştem în ce condiţii pot fi captate aceste elemente şi că mijlocul cel mai eficace este gândul. Da, fiindcă gândul omului este capabil să extragă din hrană nişte particule subtile, luminoase, ce intră în construcţia întregii sale fiinţe şi astfel, încet-încet, el se transformă.
        Când o veţi înţelege, nutriţia va deveni pentru voi un izvor de binefaceri şi de minuni pentru că, dincolo de simplul fapt de a vă alimenta ca să vă menţineţi în viaţă, i se vor adăuga alte semnificaţii, alte cunoştinţe, alte lucrări de înfăptuit, alte scopuri de atins. în aparenţă, voi vă veţi hrăni ca întreaga lume şi întreaga lume se va hrăni ca voi, dar în realitate va exista o diferenţă la fel de mare ca între pământ şi Cer”. Omraam Mikhael Aivanhov
        Download link - Docx: AiCi
        Download link - ePub: AiCi



COLECŢIA BROŞURI:



        302. Maditaţia:
        „Sa nu uitati niciodata ca prin meditatie avet toate posibilitatile sa oferiti o deschidere eului vostru interior, aceasta fiinta misterioasa si subtila, astfel ca el sa poata iesi, sa se poata dezvolta, sa arunce o privire in spatiul infinit pentru a inregistra toate minunile si a le realiza apoi in planul fizic. Evident, in marea majoritate a timpului ceea ce vede, ce contemplea aceasta fiinta din voi, nu ajunge pana in constiinta voastra, dar repetand des aceste exercitii, descoperirile pe care ea le face vor deveni incet-incet constiente, si iata ca apare o comoara ce se va instala in voi si va ramane vesnic in posesia voastra”.
        Download EPUB: AiCi
        Download WoRD: AiCi




        303. Respiraţia:
        „A inspira, a expira... A inspira, a expira... Aceasta miscare de Null si de reflux este cheia tuturor ritmurilor universului. încercând sa o constientizati în voi însiva, patrundeti în armonia cosmica si simtiti încet-încet cum respiratia voastra se topeste în respiratia Domnului”.
        Download EPUB: AiCi
        Download WoRD: AiCi




        304. Moartea şi viaţa de dincolo:
        „Lăsali morţii să plece liniştiţi acolo unde trebuie să se ducă. Părinţii voştri, prietenii voştri, nu vă agăta(i de ei, nu îi reţineţi prin suferinţele şi regretele voastre, şi mai ales nu căutaţi să îi chemaţi pentru a comunica cu ei: îi deranjaţi şi îi împiedicaţi să se elibereze. Rugaţi-vă pentru ei, trimiteţi-le dragostea voastră, doriţi ca să se elibereze şi să se ridice din ce în ce mai mult la lumină. Dacă îi iubiţi cu adevărat, să ştiţi că veţi fi într-o zi cu ei. Este adevărul. De cîte ori v-am spus-o: acolo unde este dragostea voastră, acolo veţi fi şi voi într-o zi”.
        Download EPUB: AiCi
        Download WoRD: AiCi




        306. Muzica şi cântecul în viaţa spirituală:
        „Muzica este o respiraţie a sufletului. Sufletul se manifestă pe pământ prin intermediul muzicii. Când conştiinţa superioară se va trezi în om, când va dezvolta în sinea sa nişte posibilităţi de percepţie mai subtile, el va începe să audă această măreaţă simfonie ce răsună de-a lungul spaţiului, de la un capăt la altul al universului, şi va desluşi atunci sensul profund al vieţii”.
        Download EPUB: AiCi
        Download WoRD: AiCi




        307. Înaltul ideal:
        „Orice ideal poseda o virtute magica, fiindca suntem legati de el si ne comunica ceva din chintesenta sa. Daca acest ideal este înalt, el ne aduce fara încetare niste particule si curenti binefacatori: din moment ce l-am format, din moment ce ne gândim la el si îl iubim, el este pregatit mereu sa îndrepte situatiile, si într-o buna zi vom întâlni în viata noastra conditii noi create de acest ideal. Pentru aceasta, trebuie însa sa îl iubim, sa ne gândim la el, sa îl hranim si, în ciuda imensitatii sale si a distantei ce ne separa de el, sa îl leganam mereu în inima si în sufletul nostru”.
        Download EPUB: AiCi
        Download WoRD: AiCi




        [u]308. Sărbătoare de Paşte, „Eu sunt învierea şi viaţa”:

        „Învierea este un proces spiritual de purificare, de iluminare care, la o anumită intensitate, ajunge să producă nişte efecte până la nivelul celui mai mic atom al corpului fizic. A învia înseamnă a deschide vieţii divine nişte căi în toate regiunile fiinţei noastre, fiindcă vieţii nu îi este specific să rămână statică, ci să curgă şi să pătrundă peste tot pentru a reînnoi totul”.
        Download EPUB: AiCi
        Download WoRD: AiCi




        309. Aura, pielea noastră spirituală:
        „Aura poseda aceleasi functii ca pielea. Se poate afirma ca ea este pielea sufletului, este cea care il inveleste, care il protejeaza, cea care ii confera sensibilitate, si in sfarsit cea care lasa sa treaca curentii cosmici ce permit schimburile dintre sufletul omenesc si toate creaturile, pana la stele, dintre sufletul unei creaturi si Sufletul Universal”. - Omraam Mikhael Aivanhov
        Download EPUB: AiCi
        Download WoRD: AiCi




        [u]310. Cufundarea in tăcere:

        „Linistea interioara este o stare de constiinta in sanul careia ceva misterios, profund, incepe sa se arate. Acest ,,ceva'' este numit vocea linistii. Acela care reuseste sa calmeze totul in sine, chiar oprindu-si gandul - fiindca in miscarea sa, gandul face deopotriva zgomot - va auzi aceasta voce a linistii care este vocea naturii sale divine”. - Omraam Mikhael Aivanhov.
        Download EPUB: AiCi
        Download WoRD: AiCi




        316. Hrana, o scrisoare de iubire de la creator:
        „Ce este hrana? O scrisoare de iubire. Da, o scrisoare de iubire scrisa de Creator, si atât de multe lucruri depind de felul în care o veti citi! Este scrisoarea de iubire cea mai puternica, cea mai pilduitoare, fiindca este scris: „Eu am venit ca viata sa aiba!” în ziua în care veti învata sa va hraniti în mod constient, veti sti sa descifrati tot ceea ce Domnul v-a spus prin intermediul hranei”.
        Download EPUB: AiCi
        Download WoRD: AiCi




        319. Sufletul, instrument al spiritului:
        „Spiritul lucreaza asupra materiei prin intermediul sufletului. Sufletul constituie deci un instrument pentru spirit, un instrument de care acesta se foloseste pentru a atinge planul fizic, fiindca singur nu poate. Numai sufletul are posibilitatea sa atinga materia, si deci prin intermediul ei spiritul poate modela, forma materia, îi poate comanda. Fara suflet, fara posibilitatile sufletului, spiritul nu are putere asupra materiei”.
        Download EPUB: AiCi
        Download WoRD: AiCi




        324. Pacea, o stare de constiinţă superioară:
        „Chiar daca ar fi de acord sa elimine armata si tunurile, oamenii ar gasi alte mijloace pentru a se razboi. Pacea poate fi decretata si impusa cu forta, dar totul va reincepe atat timp cat ei vor intretine in sinea lor niste cauze de razboi.
        Pacea este o stare de constiinta superioara ce o putem atinge numai lucrand sa ne facem gandurile si sentimentele mai dezinteresate, mai generoase. Numai astfel noi vom cunoaste pacea si noi vom trai o viata pentru pace”. (Omraam Mikhael Aivanhov)
        Download EPUB: AiCi
        Download WoRD: AiCi




        327. Preţul libertăţii:
        Societatile noastre interzic sau autorizeaza anumite fapte, anumite comportamente. Eu nu ma voi opri insa asupra problemei de a cunoaste ce valoreaza legile umane. Legile despre care eu va vorbesc sunt cele ce au fost stabilite de la origini de Inteligenta Cosmica. Pe ele trebuie sa le cunoastem si sa le respectam toti pentru a ne cuceri libertatea. Libertatea este una dintre cele mai nobile aspiratii ale omului si nimic nu este mai pretios ca libertatea. Dar cucerirea ei are un pret. - Autorul
        Download EPUB: AiCi
        Download WoRD: AiCi



COLECŢIA FASCICULE:


        Colecţia fascicule cuprinde următoarele lucrări::
            1. Răspunsuri la câteva probleme de actualitate
            2. Spiritualistul în societate
            3. Datoria de a fi fericiţi
            4. Omul în organismul cosmic
            5. Să bem elixirul vieţii veşnice
        Download EPUB: AiCi
        Download WoRD: AiCi
       


COLECŢIA ALTĂ PRIVIRE:


        Sclipiri de lumină în calea noastră:
        Deşi aparţine corpului fizic, plexul solar joacă un rol important în viaţa psihică. Prin urmare, este necesar să se evite gândurile şi sentimentele susceptibile să-l contracte, să-l golească. Şi din moment ce se poate contracta şi goli, se poate şi extinde şi umple. Cea mai uşoară metodă este să faceţi o baie fierbinte la picioare şi să o faceţi conştient. Pe măsură ce atingeţi uşor picioarele, concentraţi-vă asupra plexului solar. În ziua în care veţi ştii să lucraţi cu el, el va deveni un ghid: vă va transmite informaţii despre fiinţe şi evenimente. Uneori vorbim despre al şaselea simţ. Plexul solar este deja o formă a celui de-al şaselea simţ.
        Download link - Docx: AiCi
        Download link - ePub: AiCi




        Pentru a deveni o carte vie - elemente de autobiografie I:
        Dacă vă vorbesc despre mine, nu o fac pentru ca viaţa mea să vi separă interesantă, originală sau mai ştiu eu cum. O fac pentru a vă transmite ce m-a învăţat ea şi ca acest lucru să vă fie de folos. Dacă nu, la ce bun? Nu cunoşti o fiinţă interesându-te doar de evenimentele pe care le-a trăit, ci înţelegând cum le-a trăit şi ce înţelepciune a dobândit din experienţele sale. Această înţelepciune este ca o chintesenţă a vieţii ei, ceva care este ea însăşi dar, în acelaşi timp, mult mai mult decât ea; şi cu această chintesenţă îi luminează şi îi hrăneşte pe cei care vin în preajma ei.
        ...Cuvintele mele sunt o hrană pe care v-o dau, sunt frânturi din inima mea, din sufletul meu; sunt viaţa mea, sunt sângele meu, nu pot face altfel. Când vă vorbesc, viaţa mea e cea pe care o respiraţi, o atingeţi.
        Artiştii creează opere exterioare lor dintr-o materie exterioară lor; ei îşi concentrează eforturile tocmai asupra acestei materii exterioare şi fac minuni. Dar am să vă spun că, pentru mine, adevăratul artist este acela care e capabil să se ia mai întâi pe sine ca materie a creaţiei sale. Toate metodele vieţii spirituale îi stau la dispoziţie pentru a-l ajuta şi a-l inspira în această muncă.
        În lumea psihică putem fi muzicieni, poeţi, arhitecţi, sculptori etc. Toate artele sunt cuprinse în munca discipolului Ştiinţei iniţiatice. Ce descoperire am făcut în ziua în care am înţeles că puteam să lucrez asupra unei materii care nu-mi era străină, propria mea materie. De aceea, nu fac altceva decât să-mi scriu propria carte, adică să mă scriu pe mine; niciodată n-am scris altceva în afară de această carte, care sunt eu. Veţi spune: «Şi atunci, cărţile dumneavoastră, pe care le citim?» Nu le scriu eu, am încredinţat această muncă anumitor persoane. Eu mă ocup doar să-mi scriu propria carte şi vorbesc, ştiind că a vorbi înseamnă şi a scrie. Da, vorbesc, strâduindu-mă să întipăresc în sufletele voastre scriituri celeste.
        ...Fiindcă fiecare dintre voi e, la rândul lui, o carte - o carte pe care el însuşi o scrie: gândurile, sentimentele sale trasează literele unei scriituri care se va grava în materia corpurilor sale subtile. Aşadar, să deveniţi o carte vie, iată, de acum o muncă pentru voi. Strâduindu-vâ să faceţi această muncă, veţi exercita o influenţă benefică asupra tuturor celor care se vor apropia de voi. Pentru că şi aceasta înseamnă iubirea fraternă.
        Download link - Docx: AiCi
        Download link - ePub: AiCi

       
... se va actualiza

Modificat de ibu (acum 8 zile)


pus acum 3 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la