Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
sweetandana
Femeie
25 ani
Teleorman
cauta Barbat
25 - 48 ani
Forum Romania Inedit / Carti in limba romana / TEI - Traduceri Ecologice Independente Moderat de Seven, Stelevadris, cuculean, naid, nch, uncris
Autor
Mesaj Pagini: 1
hrovidiu
Membru Junior

Inregistrat: acum 16 ani
Un grup deosebit care cauta sprijn...

Lista cartilor publicate on-line GRATUIT de TEI:

TEI 00. CITESTE MAI INTAI AICI - DECEMBRIE 2013
TEI 01. Sepp Holzer - Permacultura
TEI 02. Edward Faulkner - Nebunia aratului
TEI 03. Masanobu Fukuoka - Revolutie intr-un spic
TEI 04. Ianto Evans, Leslie Jackson - Incalzitoare cu masa termica
TEI 05. E. F. Schumacher - Mic inseamna frumos. Economie cu chip uman
TEI 06. T. Dutzik, E. Ridlington, J. Rumpler - Adevaratul pret al gazelor de sist
TEI 07. Joel Carbonnel - Gestul corect. Manualul gradinarului
TEI 08. Ianto Evans, Michael G. Smith, Linda Smiley - Casa la inde-Mana
TEI 09. David R. Montgomery - Tarana. Cum se fac praf civilizatiile
TEI 10. Joseph A. Cocannouer - Buruienile, protectoarele solului
TEI 11. Rolfe Cobleigh - Ferma oamenilor. Facerea uneltelor
TEI 12. James Kunstler - Indelungata Criza
TEI 13. Becky Bee - Carticica mesterului cobar
TEI 14. G. K. Chesterton - Regulile normalitatii
TEI 15. Ariane van Buren (ed.) - Manualul chinezesc al biogazului
TEI 16. Coline Serreau (ed.) - Solutii locale pentru o dezordine globala
TEI 17. Charles Eisenstein - Economia sacra. Banii, darul si societatea in epoca tranzitiei
TEI 18. Hugh Piggott - Cum sa ne construim un motor eolian
TEI 19. John Seymour - Intoarcerea la obarsie
TEI 20. Wendell Berry - Ce conteaza cu adevarat
TEI 21. K. Hunter, D. Kiffmeyer - Constructia cu saci de pamant
TEI 22. Masanobu Fukuoka - Agricultura Naturala
TEI 23. Bertrand Collaert-Petitot - Purinul de urzica
TEI 24. Chris Martenson - Curs pentru dezastru
TEI 25. Claude Bourguignon - Solul pamantul si campurile. Revenirea la o agricultura sanatoasa
TEI 26. Marc Bonfils - Permacultura, cercetari si insemnari
TEI 27. Shane Smith - Imbelsugata sera solara
TEI 28. Bill Mollison - Introducere in permacultura
un link alternativ de download aici:
http://milisoft.ro/MainPage.php?iditem= ... 784d9da57e


Tei Traduceri Ecologice Independente

Dragi prieteni,

TEI se află, în acest moment, într-o situație critică.

Am fondat TEI în luna martie, acum 3 ani. De atunci și până acum am reușit, prin eforturile a sute de oameni și zeci de mii de ore de muncă, să publicăm GRATUIT 28 de cărți excepționale – un maraton incredibil de aproape o carte pe lună! Pentru acest efort nebunesc, nu am cerut și nu am primit nici măcar un leu – și nici nu vom face asta vreodată.

Acum ne aflăm într-o situație extrem de frustrantă: în planul nostru se mai află 12 cărți formidabile de arhitectură ecologică, permacultură și de agricultură sustenabilă! Toate sunt deja traduse – unele sunt și corectate, altele vor fi corectate în viitorul foarte apropiat. Singurul pas pe care trebuie să-l mai facem pentru ca aceste cărți să ajungă la voi e ca ele să treacă pe la specialistul în DTP (Desktop Publishing) – cel care paginează, recrează fotografiile și schemele etc. – într-un cuvânt, face ca produsul final să arate ca o carte, nu ca o schiță scrisă în word.

La acest moment, echipa noastră de DTP-iști este mult prea mică pentru a putea prelua un asemenea volum de muncă. Ceea ce înseamnă că ori găsim oameni noi, ori ne blocăm cu totul!

Vă rugăm să DISTRIBUIȚI cât mai mult, să întrebați și să căutați și voi la rândul vostru DTP-iști care îndeplinesc aceste condiții:

- dorința și capacitatea REALĂ de a lucra voluntar, ca noi toți;
- cunoștințe decente de Adobe InDesign (poate fi și alt soft, inclusiv cele free-ware, însă machetele noastre sunt .indd și vor trebui re-create, în acest caz);
- capacitatea de a comunica simplu și eficient cu coordonatorii TEI pe parcursul lucrului;

Mai menționăm că, la TEI, deadline-urile nu se impun, ci se stabilesc de comun acord. Evident, după aceea trebuie respectate – proiectul nostru este voluntar, dar asta nu înseamnă că nu îl tratăm cu maximă seriozitate.

Doritorii sunt rugați să ne contacteze prin mesaj privat pe contul nostru de Facebook sau la e-mail: carti.din.tei (a rond) gmail.com.

Vă rugăm să ne ajutați! Apariția celorlalte 12 cărți din TEI depinde numai de voi!

Mulțumim!


Despre TEI:


TEI – Traduceri Ecologice Independente

http://cartidintei.wordpress.com/

Cine suntem și Cui ne adresăm

Pentru orice om lucid, este evident că România de astăzi se află în pragul colapsului, împreună cu sistemul global în care este angrenată. Dacă ar fi doar să enumerăm problemele pe care le avem, dimensiunile acestui cuvânt-înainte ar atinge cote nepermise. De la economie la cultură, de la agricultură la demografie, de la politică la ecologie, de la sănătate la învățâmânt, practic nu există domeniu în care să nu fie evident dezastrul în care ne aflăm – fie că vorbim, în particular, de „exodul creiere lor”, de jaful politic generalizat, de raptul bancar, de rezultatele catastrofale la examenele de capacitate sau bacalaureat sau de calitatea precară a alimentelor pe care le consu măm; de febra consumeristă întreținută permanent de marile corporații, de pământul fertil vândut pe nimic, pe cale să fie otrăvit cu insecticide și pesticide, de izolarea profesi oniștilor în favoarea incompetenților sau de profunda decădere morală. proble mele pe care le avem sunt atât de complexe și de interdepen dente încât a crede că există remedii globale pentru ele înseamnă o naivitate vecină cu orbirea.

Noi, cei din TEI, considerăm că nu există decât soluții „la firul ierbii” - soluții demarate și întreținute de oameni care nu așteaptă subvenții de la guvern și sponsorizări de la corporații pentru a face binele. oameni lucizi și integri, care ridică semne de întrebare asupra direcției în care se îndreaptă lumea, cu noi cu tot.

Graba în care suntem siliți să trăim ne-a confiscat timpul de gândire - nu avem timp să discernem între bine și rău, între adevăr și simulacru, între informație și minciună. iar graba noastră și dezinformarea sunt extrem de profitabile pentru cei care ne repetă zilnic, fără încetare, că soluțiile unice de supraviețuire în ziua de astăzi sunt: job-urile epuizante, creditele pe zeci de ani pentru autoturisme sau locuințe scumpe și ineficiente și consumul dus la maxim.

TEI s-a născut pentru a face accesibile informațiile care dinamitează acest mod de gândire. cărțile traduse de noi demonstrează fără greș că suntem, zi de zi, captivi ai unei imense iluzii – aceea că nu putem trăi decât așa cum trăim acum: stresați, obosiți, vlăguiți de viață, înstrăinați de valorile fundamentale care ne îndreptățesc să ne numim oameni.

În contra unui sistem al cărui mod de funcționare implică inundarea constantă cu false informații, ne propunem să oferim publicului acele cunoștințe folositoare, ignorate în mod sistematic de „mainstream” din simplul motiv că de pe urma lor au de câștigat numai oamenii, nu și corporațiile și guvernele. În loc de reziduuri de gândire ambalate țipător, oferim acces la cunoașterea practică. complet gratuit, dar din dar, fără pretenții, fără trufie și fără clauze ascunse. o bibliotecă a independenței reale față de sistemul absurd în care am fost aruncați în ultimile decade. o serie de cărți care, nădăjduim, vor fi pașaportul de independență în gândire și în fapte al fiecăruia dintre noi.

Așadar, cui se adresează în principal cărțile traduse de TEI?

Oamenilor care știu că veșnicia nu s-a născut la sat ca să moară la oraș. celor care s-au săturat de asfalt, de blocuri, de rate și de credite și care caută să iasă din acest angrenaj cât mai repede, dar încă nu au curaj, pentru că nu știu că se poate și încă nu știu cum se face.

Celor care vor să acumuleze cunoștințe solide de agricultură sustenabilă, permacultură, arhitectură ecologică, energii alternative, tehnici și tehnologii domestice și meșteșuguri. celor care simt șubrezenia sistemului și naufragiul global către care ne îndreptăm, oamenilor care au redus sau se pregătesc să reducă turația motoarelor, pentru că știu că viteza nu va face decât să grăbească și să amplifice impactul inevitabil cu zidul. celor care știu că revoluțiile încep din pragul propriei case și tot acolo se termină. Țăranilor nescârbiți de sat și încă nedescurajați, dar și orășenilor care încă stăpânesc mai bine tastatura decât grebla. În fine, tuturor celor care știu că orice bucată de pământ vine la pachet cu fâșia nemărginită de cer de deasupra ei.


tei traduceri ecologice grup deosebit care cauta cartilor publicate on-line gratuit tei:tei 00.

31.9KB


pus acum 9 ani
   
tuf
Vizitator



Sper sa gasiti ce cautati 

pus acum 9 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la