Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
blah
Femeie
23 ani
Galati
cauta Barbat
27 - 80 ani
Forum Romania Inedit / Carti in limba romana / [B] Patricia Cornwell Moderat de Seven, Stelevadris, cuculean, naid, nch, uncris
Autor
Mesaj Pagini: 1
xtybyx
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 13 ani
════  TOPIC ÎNREGISTRAT  ════
Mergi la Catalog ►► Biblioteca R.I.



═════════     Patricia Cornwell    ═════════



Patricia Cornwell s-a născut la 9 iunie 1956 în Miami, Florida. A absolvit Davidson College în 1979 şi a început să lucreze pentru Charlotte Observer, ca realizatoare a paginii de investigaţii ale poliţiei, pentru care a primit Premiul Asociaţiei de Presă din Carolina de Nord. Este directorul Departamentului de Ştiinţe Criminalistice Aplicate din cadrul Academiei Naţionale de Criminalistică, SUA. Primul roman al seriei care o are ca personaj principal pe dr. Kay Scarpetta, Postmortem, s-a bucurat de un succes răsunător, câştigând într-un singur an toate marile premii ale literaturii de suspans: Edgar, Creasey, Anthony şi Macavity, precum şi Premiul francez pentru Roman de Aventuri. Seria Scarpetta a continuat cu Body of Evidence (1991), All That Remains (1992), Cruel and Unusual (1993, volum onorat cu prestigiosul premiu britanic CWA Gold Dagger pentru cel mai bun roman poliţist al anului), The Body Farm (1994), From Potter’s Field (1995), Cause of Death (1996), Unnatural Exposure (1997), Point of Origin (1998), Black Notice (1999), The Last Precinct (2000), Blow Fly (2003), Trace (2004 – Indiciu fatal, Editura Nemira, 2006), Predator (2005 – Raţiuni criminale, Editura Nemira, 2007). I-au fost de asemenea decernate Premiul Sherlock Holmes pentru cel mai bun detectiv creat de un autor american, în 1999, şi Premiul ECPA Gold Medallion pentru biografia lui Ruth Bell Graham, A Time For Remembering, în 1985.


pus acum 9 ani
   
xtybyx
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 13 ani
- Patricia Cornwell - Indiciu fatal

DJVU (sc. ctrl.)

DOC (v.1.0)



Indiciu fatal s-a vândut în peste 1 000 000 de exemplare şi a primit premiul Sherlock pentru cel mai bun detectiv creat de un autor american.
„Una dintre cele mai ticăloase şi mai înfiorătoare cărţi de la Tăcerea mieilor încoace, un neaşteptat amestec de sensibilitate cu ultimele tehnici ale celor mai experimentaţi detectivi.” Post Dispatch
Patricia Cornwell îşi permite luxul de a o trimite pe Scarpetta în ghearele durerii. Mister şi tensiune, dincolo de limita suportabilului.” cnn.com
Romanele Patriciei Cornwell sunt traduse în treizeci şi doua de limbi, fiind considerată unul dintre cei mai mari autori internaţionali de bestseller.
Romanele sale sunt deosebit de apreciate pentru documentarea minuţioasa şi felul în care insista asupra fiecărui detaliu, în special în medicina legala. Patricia Cornwell face scufundări, motociclism, pilotează elicopterul, exact ca personajele sale: „Este important pentru mine să trăiesc în lumea despre care scriu. Daca vreau ca un personaj să facă sau să ştie ceva, vreau ca şi eu să fac sau să ştiu bine acel lucru.”

                                 Lectură plăcută!

                                                         


pus acum 9 ani
   
xtybyx
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 13 ani

violin a scris:

Patricia Cornwell s-a nascut pe 9 iunie 1956 în Miami, Florida. A absolvit Davidson College în 1979 şi a început să lucreze pentru Charlotte Observer, ca realizatoare a paginii de investigaţii ale poliţiei, pentru care a primit Premiul Asociatiei de Presă din Carolina de Nord.
După succesul răsunător al primului sau roman, Postmortem, Patricia Cornwell a început seria Scarpetta, care o are ca personaj principal pe dr. Kay Scarpetta din care fac parte volumele Body of Evidence (1991), All That Remains (1992), Cruel and Unusual (1993), cu care a câştigat prestigiosul premiu britanic Gold Dagger pentru cel mai bun roman poliţist al anului.

Raţiuni criminale
Kay Scarpetta îşi uneşte forţele cu nepoata ei, Lucy, la Academia Naţională de Medicină Legală din Florida. Cu ajutorul lui Pete Marino şi al lui Benton Wesley dau de urma unui monstru diabolic care-şi alege victimele la întamplare şi le supune unor chinuri care le fac să-şi piardă orice dorinţă de supravieţuire. De-a lungul investigaţiei apar intrigi secundare, cum ar fi boala lui Lucy şi manipulările lui Joe Amos care încearcă să-i facă pe cei din Academie să-şi pună întrebări despre conduita celorlalţi.

Arhiva conţine scan, coperţi şi doc V.0.9

Cartea morţilor
La scurt timp după ce s-a mutat la Charleston, în Carolina de Sud, pentru a-şi deschide propriul cabinet medico-legal, Kay Scarpetta este chemată să investigheze moartea celebrei jucătoare de tenis Drew Martin, al cărei cadavru, mutilat cu meticulozitate şi cruzime, a fost găsit la Roma.
În faţa dovezilor ce indică piste contradictorii, ancheta condusă de Kay împreună cu carabinierii italieni şi iubitul său Benton Wesley se află în impas. Dar alte crime ies la iveală: cadavrul neidentificat al unui băieţel este descoperit într-o mlaştină, o femeie din înalta societate este găsită ucisă ritualic în propia casă.

Arhiva conţine scan, coperţi şi doc V.0.9


Modificat de xtybyx (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
xtybyx
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 13 ani
- Patricia Cornwell - Raţiuni criminale

DJVU (sc. ctrl.)

DOC (v.1.0)




Kay Scarpetta îşi uneşte forţele cu nepoata ei, Lucy, la Academia Naţională de Medicina Legala din Florida. Cu ajutorul lui Pete Marino şi al lui Benton Wesley dau de urma unui monstru diabolic care-şi alege victimele la întâmplare şi le supune unor chinuri care le fac să-şi piardă orice dorinţa de supravieţuire. De-a lungul investigaţiei apar intrigi secundare, cum ar fi boala lui Lucy şi manipulările lui Joe Amos care încearcă să-i facă pe cei din Academie să-şi pună întrebări despre conduita celorlalţi.
„O intrigă senzaţională, o scriitura de profesionist. Cornwell este regina thrillerului psihologic.” The Denver Post
Romanele Patriciei Cornwell sunt traduse în treizeci şi doua de limbi, fiind considerata unul dintre cei mai mari autori internaţionali de bestseller.
Romanele sale sunt deosebit de apreciate pentru documentarea minuţioasa şi felul în care insistă asupra fiecărui detaliu, în special în medicina legala. Patricia Cornwell face scufundări, motociclism, pilotează elicopterul, exact ca personajele sale: „Este important pentru mine să trăiesc în lumea despre care scriu. Daca vreau ca un personaj să facă sau să ştie ceva, vreau ca ăi eu să fac sau să ştiu bine acel lucru.”

                                 Lectură plăcută!

                                                         


pus acum 9 ani
   
xtybyx
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 13 ani
- Patricia Cornwell - Cartea morţilor

DJVU (sc. ctrl.)

DOC (v.1.0)



La scurt timp... după ce s-a mutat la Charleston, în Carolina de Sud, pentru a-şi deschide propriul cabinet medico-legal, Kay Scarpetta este chemata să investigheze moartea celebrului tenismen Drew Martin, al cărui cadavru, mutilat cu meticulozitate şi cruzime, a fost găsit la Roma.
În fata dovezilor... ce indica piste contradictorii, ancheta condusă de Kay împreuna cu carabinierii italieni şi iubitul sau Benton Wesley se află în impas. Dar alte crime ies la iveală: cadavrul neidentificat al unui băieţel este descoperit într-o mlaştina, o femeie din înalta societate este găsită ucisă ritualic în propria casa.
Deşi de imaginat, oribilele legături dintre toate aceste crime încep să se profileze, şi odată cu ele chipul întunecat al celui mai înspăimântător criminal în serie. În timp ce Cartea Mortilor adună tot mai multe nume, devine evident ca numele ei va fi următorul.
„În jargonul medicinei legale, «Cartea mortilor»  este registrul de morgă. Pentru noi, o morbida trecere în revista a celor decedaţi de curând. Pentru Kay Scarpetta, însă, aceste pagini funebre sunt întrebări care aşteaptă răspuns. [...] Un thriller medico-legal de prima mana.” Barnes & Noble.
Romanele Patriciei Cornwell sunt traduse în treizeci şi două de limbi, fiind considerata unul dintre cei mai mari autori internaţionali de bestseller.
Romanele sale sunt deosebit de apreciate pentru documentarea minuţioasa şi felul în care insista asupra fiecărui detaliu, în special în medicina legala. Patricia Cornwell face scufundări, motociclism, pilotează elicopterul, exact ca personajele sale: „Este important pentru mine să trăiesc în lumea despre care scriu. Daca vreau ca un personaj să facă sau să ştie ceva, vreau ca şi eu să fac sau să ştiu bine acel lucru.”

                                 Lectură plăcută!

                                                         


pus acum 9 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la