Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
sexy_andrea2006 la Simpatie.ro
Femeie
23 ani
Sibiu
cauta Barbat
22 - 48 ani
Forum Romania Inedit / Carti in limba romana / [B] Max Gallo Moderat de Seven, Stelevadris, cuculean, naid, nch, uncris
Autor
Mesaj Pagini: 1
Sauron
Membru Senior

Inregistrat: acum 13 ani
════  TOPIC ÎNREGISTRAT  ════
Mergi la Catalog ►► Biblioteca R.I.


Max Gallo (născut în 1932) este un cunoscut scriitor, istoric şi politician francez. Ca scriitor, este extrem de prolific: a publicat peste o sută de romane, scriind câte 2.500 de pagini pe an. Dintre seriile sale de romane, menţionăm Les Chrétiens (2002), La croix de l'Occident (2005) şi Les Romains (2006). Dintre biografii, cele mai cunoscute sunt Napoleon (1997, vândută în peste 1 milion de exemplare), DeGaulle (1998) şi Louis XIV (2007). Max Gallo a fost deputat european timp de 10 ani (2 mandate succesive), iar din anul 2007 este membru al Academiei Franceze.


pus acum 9 ani
   
Sauron
Membru Senior

Inregistrat: acum 13 ani
SERIA ROMANII




Spartacus - Revolta sclavilor - djvu/pdf, docx v1.0 si epub

Spartacus, un nume care a strabatut mileniile. Max Gallo ne infatiseaza destinul acestui trac care a refuzat sa se supuna dominatiei romane, devenind astfel sclav si mai apoi gladiator. Fuge impreuna cu cativa tovarasi trimisi, ca si el, de altfel, la moarte, in arena. Infrange legiunile romane trimise pe urma lui.
Mii de sclavi i se alatura, caci setea de libertate il insufleteste, il indeamna sa rupa lanturile sclaviei. Roma tremura. Cruzimea unei epoci istorice ia nastere in paginile romanelor lui Max Gallo, istoria devenind, parca, palpabila prin: personajele, pasiunile si glasurile care ii dau viata.



Nero - Domnia Antihristului - djvu/pdf, docx v1.0 si epub

Nero, dupa cum spusesera crestinii, era Antihristul, Fiara, Raul. Cine a fost, de fapt, acest tanar imparat care se infatisa ca bufon, cantaret, poet, in fata plebei? Cum a izbandit el, cel care a ordonat moartea mamei sale Agrippina, a fratelui sau Britannicus, a sotiei sale si a altor apropiati? A fost Antihristul care, dupa incendierea Romei, a pus masacrul in carca crestinilor, arzandu-i pe rug pentru a lumina una dintre sarbatorile imperiale? A fost omul care si-a torturat si ucis fara mila rivalii, iar apoi canta si recita, in vreme ce multimea il aclama in amfiteatre?



Titus - Martiriul evreilor - djvu/pdf, docx v1.0 si epub

A supus poporul evreu si a distrus cetatea Ierusalimului pe care cu totii, odinioara, generali, regi si popoare, fie esuasera in incercarea lor de a o cuceri, fie renuntasera sa o mai cucereasca. Serenus, un cavaler roman, a fost martorul ultimelor zile ale lui Nero. Se aliaza cu Vespasius si Titus, succesorii acestui tiran. Dar izbucneste razboiul in Iudeea, caci evreii vor sa se lupte, nu sa fie slugi, si legiunile romane dau dovada de o cruzime nemaiintalnita. Orasele sunt incendiate, oamenii, crucificati. Templul din Ierusalim este distrus, dar nu si poporul evreu care este, el in sine, un templu sau mai bine zis o fortareata care nu poate fi distrusa. Daca exista un Dumnezeu - al evreilor si al apostolilor lui Hristos -, va pedepsi Roma pentru nelegiuirile ei?


pus acum 9 ani
   
Sauron
Membru Senior

Inregistrat: acum 13 ani
SERIA CRUCEA OCCIDENTULUI




Întru acest semn vei învinge - djvu/pdf, docx v1.0 si epub

Caterina de Medici, Carol al IX-lea, Henric de Navarra, Francisc I - personaje pe scena istoriei si pe scena romanesca a lui Max Gallo, intr-un joc despre putere si credinta menit sa limpezeasca vremurile tulburi din trecut. Ajuns la varsta de 72 de ani, Bernard de Thorenc, un nobil din Provence, socoteste ca e timpul sa astearna pe hartie povestea vietii lui. Ani de zile, prea multi poate, s-a luptat in numele lui Dumnezeu ca membru al Sfintei Ligi, a ucis mii de „stricati ai credintei“, si-a renegat familia, a indurat toate caznele la care otomanii isi supuneau sclavii. Toate aceste masacre i-au sadit in suflet indoiala - care era adevaratul sens al Cruciadelor? Ce e omul, dincolo de religia pe care o imbratiseaza si ce putere ii da aceasta? Fara sa isi poata da un raspuns, el povesteste conflictul care a macinat doua civilizatii, doua credinte. Dincolo de credinta, se afla, de fapt, lupta pentru putere si suprematie asupra Marii Mediterane si a Europei.



Parisul în rugăciune - djvu/pdf, docx v1.0 si epub

Dupa 18 ani de absenta, Bernard de Thorenc se intoarce acasa, la Castellaras de la Tour. Tot timpul cat a fost departe de tara, a luat parte la confruntarile sangeroase dintre crestini si musulmani, a cazut prizonier in Alger, a evadat si a luat-o de la capat cu omorurile, facandu-se remarcat in lupta de la Lepanto. Obosit si satul de atata sange, spera ca la adapostul casei parintesti isi va gasi linistea sufleteasca; dar se pomeneste din nou aruncat in toiul luptei. Acum razboiul e si mai crud si mai cumplit, caci crestinii se omoara intre ei...


pus acum 9 ani
   
darksnakeheart
Membru Puf

Inregistrat: acum 11 ani
Mulțumesc pentru aceste cărți!

pus acum 9 ani
   
anca2604
Membru Junior

Inregistrat: acum 11 ani
Max Gallo - Romanii #1 - Spartacus, revolta sclavilor [v1.0]

pentru eBook Reader: .ePUB + .AZW + .doc

[b] max gallo max gallo romanii spartacus, revolta sclavilor ebook reader: .epub .azw .doc

44.6KB


pus acum 9 ani
   
anca2604
Membru Junior

Inregistrat: acum 11 ani
Max Gallo - Romanii #2 - Nero, domnia Antihristului [v1.0]

pentru eBook Reader: .ePUB + .AZW + .doc

[b] max gallo max gallo romanii nero, domnia ebook reader: .epub .azw .doc

43.1KB


pus acum 9 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la