Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
DEEA25 la Simpatie.ro
Femeie
25 ani
Mures
cauta Barbat
25 - 51 ani
Forum Romania Inedit / Carti in limba romana / [B] Brian Aldiss Moderat de Seven, Stelevadris, cuculean, naid, nch, uncris
Autor
Mesaj Pagini: 1
Sauron
Membru Senior

Inregistrat: acum 13 ani
════  TOPIC ÎNREGISTRAT  ════
Mergi la Catalog ►► Biblioteca R.I.


Brian Wilson Aldiss (n. 18 august 1925) este un autor englez de science fiction. Este vice-președinte al societății internaționale H. G. Wells și co-președinte la Birmingham Science Fiction Group (împreună cu Harry Harrison). Scrierile sale au fost comparate cu cele ale lui Isaac Asimov, Greg Bear și Arthur C. Clarke.
Timp de treizeci de ani, Brian W. Aldiss a fost considerat unul dintre autorii de mare importanta a literaturii SF. Lucrarile sale au castigat numeroase premii, incluzand si premiul Hugo in 1962 pentru romanul Sera, in 1965 premiul Nebula pentru nuvela Copacul de saliva si in 1974 premiul Jules Verne pentru romanul Nava stelara.
Aldiss este remarcabil pentru precizia limbajului, pentru complexitatea caracterelor si pentru abilitatea lui de a conduce o naratiune multistratificata, care este si deconectanta, dar si provocatoare intelectual.


pus acum 10 ani
   
Sauron
Membru Senior

Inregistrat: acum 13 ani


Helliconia - 01.Primavara - djvu si docx v1.0+epub+mobi

Prima carte din trilogia Helliconia, o cronică epică a ridicării și căderii civilizației de-a lungul a o mie de ani, pe măsură ce planeta Helliconia trece prin anotimpurile sale incredibil de lungi, care durează secole. Acțiunea romanului prezintă sfârșitul iernii și începutul primăverii.

Către sfârșitul iernii helliconiene, În provincia Campannlat, micul Yuli iese la vânătoare împreună cu tatăl său. Acesta din urmă este capturat de phagori, stăpânii absoluți ai iernii, iar băiatul se refugiază în peștera Pannoval. Aceasta este un loc străvechi, reședință a preoților zeului Akha, dușmanul de moarte al zeului exteriorului, Wutra. Folosind galeriile din munte și înfruntând mânia viermelui lui Wutra - o larvă gigantică pe care venirea primăverii o va transforma într-o gigantică insectă zburătoare - Yuli evadează împreună cu alți colegi de suferință. Ajungând pe cealaltă pantă a muntelui, Yuli se stabilește în satul Embruddock. Datorită cunoștințelor superioare dobândite în timp ce era preot în Pannoval, Yuli ajunge stăpânul satului, al cărui nume va fi schimbat de urmașii săi în Oldorando.
Oldorando se află pe malul unui lac uriaș, pe amplasamente unei așezări străvechi, cu turnuri uriașe de piatră, încălzire centrală bazată pe apele fierbinți ale gheizerului Fluierătorul Orelor, templul unui Wutra bătrân care seamănă cu un phagor și o fortificație pe care urmașii lui Yuli o repară. La adăpostul acestei fortărețe, oamenii resping un atac masiv al phagorilor, omorându-le conducătorul. Rudele khzanului ucis adună o armată uriașă și pornesc din Sibornal - un ținut îndepărtat și înghețat - pentru a-l răzbuna.
În restul romanului, Aldiss prezintă istoria așezării Embruddock, acum Oldorando, cu luptele sale pentru putere și cunoaștere. Aceasta din urmă, purtată în marea majoritate de femei, realizează o Academie, studiind creșterea și descreștea santinelei Freyr, precum și problema astronomică a ciclurilor anotimpurilor.
Sutele de mii de phagori care au pornit din Sibornal în marea invazie ajung sclavii oamenilor din Oldorando. Apusul dominației phagorilor și începutul dominației oamenilor se dovedește a fi unul din numeroasele elemente care prevestesc intrarea Helliconiei în anotimpul primăverii.

Romanul a fost recompensat cu premiul memorial John W. Campbell.


pus acum 10 ani
   
iris205
Membru Gold

Inregistrat: acum 12 ani
Multumesc foarte mult pentru carte, dar stii ceva si de volumul 2 Vara?

pus acum 10 ani
   
Sauron
Membru Senior

Inregistrat: acum 13 ani


Helliconia - 02.Vara - djvu, docx v1.0, epub si mobi

Helliconia - vara (1982) (titlu original Helliconia Summer) este a doua carte din trilogia Helliconia, o cronică epică a ridicării și căderii civilizației de-a lungul a o mie de ani, pe măsură ce planeta Helliconia trece prin anotimpurile sale incredibil de lungi, care durează secole. Acțiunea romanului prezintă mijlocul verii.

JandolAnganol l-a răsturnat de pe tronul Borlienului pe tatăl său, închizându-l în beciurile palatului. El se vede nevoit să divorțeze de iubita lui soție, Myrdelnggala, la insistențele C'Sarr-ului Kilandar al IX-lea, conducătorul religios al Helliconiei. Acesta dorește o alianță între Borlien și Pannoval, printr-o căsătorie dinastică între JandolAnganol și Simonda Tal, preințesa regatului Oldorando. Căsătoria presupune încălcarea unor rituri străvechi, deoarece Simonda este umană doar după tată, mama ei fiind o făptură subumană din specua madiștilor. Pe lângă problema înălcării riturilor, JandolAnganol o mai are și pe aceea a nesiguranței în sprijinul armat solicitat vecinilor săi pentru a-l înfrânge pe răzvrătitul Darvlish. În subteranele palatului lui JandolAnganol, phagorii - protejați de rege - pregătesc Marea Revenire, care va avea loc de îndată ce începe anotimpul friguros. Madiștii dau ocol planetei, într-o călătorie fără sfârșit, "ceilalți" se țin departe de așezările oamenilor, în timp ce prognosticii promovează o religie stranie în tunelurile adânci în care își duc existența. Deși există o directivă a non-intervenției, cercetătorii pământeni care trăiesc, se înmulțesc și mor pe stația Avernus de trei mii de ani o încalcă. O dată la un secol ei joacă un joc de noroc al cărui câștigător capătă dreptul de a coborî și de a muri pe planetă. Helliconia ucide orice ființă extraterestră care pătrunde în atmosfera ei. O dată cu fiecare ciclu sezonier determinat de apropierea lui Freyr, un virus trece de la phagori la oameni, înjumătățindu-le populația. Supraviețuitorii au în sânge antidotul care le permite să trăiască alături de ancipitali și să îi domine. Billy Xiao Pin este căștigătorul desemnat să coboare pe Helliconia în timpul domniei lui JandolAnganol. Ajuns pe suprafața planetei, el transmite o serie de rapoarte pentru a conmpleta informațiile pe care colegii săi le culeg de pe orbită și, în cele din urmă, se hotărăște să moară după ce o va fi întâlni pe frumoasa Myrdelnggala și îi va fi mărturisit dragostea lui.
Fiul lui JandolAnganol, Robayday Anadol (care se alăturase populației migratoare de madiști) o ucide pe Simonda Tal. Regele se vede silit să se căsătorească cu sora mai mică a prințesei, Milua Tal, dar la palatul din Oldorando are loc un incendiu criminal.
Între timp, dinspre Sibornal coboară o flotă militară care vrea să ocupe Pannovalul și întregul Campannlat, iar anotimpul rece începe să revină lent pe planetă.

Modificat de Sauron (acum 8 ani)


pus acum 10 ani
   
jericho72
Membru Puf

Inregistrat: acum 10 ani
Colegule pe cand noua aparitie?
Cu stima


pus acum 9 ani
   
Sauron
Membru Senior

Inregistrat: acum 13 ani


Brian Aldiss - Sera - djvu, docx v2.0 si epub

Sera (1962) (titlu original Hothouse) este un roman fantasy/science fiction scris de Brian Aldiss, format din cinci nuvele care au fost serializate pentru prima dată în The Magazine of Fantasy & Science Fiction în 1961. În Statele Unite a fost publicată o versiune prescurtată sub titlul The Long Afternoon of Earth. Versiunea completă a apărut abia în 1976 (titlul ediției paperback americane a fost The Sun is Dying). Cele cinci nuvele care formează romanul au fost premiate colectiv în 1962 cu premiul Hugo pentru "Cea mai bună nuvelă".

În viitorul îndepărtat, Pământul și-a încetat mișcarea de rotație în jurul Soarelui, fiind legat de Luna care s-a îndepărtat de el printr-o rețea de plante gigantice. Soarele e mai puternic și plantele sunt angajate într-o nebunie a creșterii, comportându-se asemeni pădurilor tropicale. Ele au ocupat toate nișele ecologice de pe pământ și din aer, doar descendenții a patru specii de insecte reușind să supraviețuiască: dragonii zburători (evoluați din viespi), un soi de albine, un soi de furnici și un soi de termite. Alături de ele, urmașii omenirii au ajuns la o cincime din actuala înălțime, toate celelalte animale fiind exterminate. Chiar și oamenii se află în pragul dispariției în pădurea de baniani care acoperă partea luminată a Pământului.

Modificat de Sauron (acum 8 ani)


pus acum 9 ani
   
Sauron
Membru Senior

Inregistrat: acum 13 ani


Brian Aldiss - Graybeard - djvu, docx v1.0 si epub

Greybeard (1964) (titlu original Greybeard) este un roman science-fiction scris de Brian Aldiss. Acţiunea se petrece într-un viitor apropiat, la 40 de ani după ce explozia reactorului unei centrale nucleare a sterilizat toţi oamenii şi animalele.
Greybeard este unul dintre cei mai tineri oameni rămaşi în viaţă, având doar 50 de ani. Împreună cu soţia sa, Martha, el încearcă să plece către gura de vărsare a Tamisei în mare. Deşi ar trebui să fie un drum banal, o asemenea întreprindere este riscantă în acele vremuri, locul de destinaţie fiind considerat îndepărtat şi periculos.
Scopul acestei expediţii este de a găsi obiectul magic aflat în stăpânirea tribului semisălbatic Cobold, care ar putea ajuta oamenii să redevină fertili.
Cartea descrie întreaga expediţie, punând accentul pe locurile post-apocaliptice şi pe personajele care le populează: şarlatani, vrăjitoare, doctori care fac minuni cu medicamente scăpate ca prin minune de la distrugere, nebuni. Ceea ce încearcă Aldiss să surprindă este modul în care omenirea, îmbătrânită, înfruntă perspectiva stingerii speciei.

Aceasta carte este postata si in topicul Distopia.


pus acum 9 ani
   
jericho72
Membru Puf

Inregistrat: acum 10 ani
Multumesc, Callu, pentru Vara. Esti cel mai tare

pus acum 9 ani
   
ghzamfir54
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani

Helliconia Iarna, daca poate cineva sa-l traduca. Fisierul e in engleza in format .doc. Multumesc.


_______________________________________


pus acum 7 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la