Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
Forum Romania Inedit | Reguli | Inregistrare | Login
POZE FORUM ROMANIA INEDIT
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: papiota55 Profile
| Femeie 22 ani Bucuresti cauta Barbat 24 - 54 ani |
|
Ra
Pe lista neagra
Inregistrat: acum 19 ani
|
|
Fostul ministru Mona Muscă a vândut closetele ca restaurante şi bibliotecile ca spaţii comerciale
Punând în practică o hotărâre a pesediştilor din Consiliul General al Capitalei
Closetele, hangarele, bibliotecile şi terenurile de tenis din trei parcuri bucureştene monument istoric s-au vândut ca "spaţii comerciale" pe semnătura fostului ministru al Culturii şi Cultelor, Mona Muscă.
ÃŽn total, pe lista aprobată de ex-ministrul Mona Muscă figurează 33 de asemenea spaţii în parcurile Herăstrău, Cişmigiu şi Floreasca. Astfel, în Parcul Herăstrău fostul ministru al Culturii a aprobat vânzarea ca «spaţii comerciale şi prestări servicii» a cinci closete respectiv WC SC Dino Parc SRL, WC SC Total Forest SRL, WC Solo Exim SRL, WC Alvi Com SRL, WC Siretul SRL, a două biblioteci, câteva hangare pentru cluburi sportive, terase şi terenuri de tenis. ÃŽn Parcul Cişmigiu pe lângă haznalele «WC 1 SC Platanus SRL 1 şi WC 2 SC Platanus SRL» doamna Muscă a mai aprobat vânzarea bătrânei Buturugi şi a unei biblioteci de vară. ÃŽn Parcul Floreasca, tot ce s-a mai găsit de înstrăinat a fost doar un closet public, respectiv WC SC Eurosam 97 SRL . Aprobarea de vânzare a dat-o la nici trei luni de la instalarea ca ministru al Culturii şi Cultelor, ca răspuns la nu mai puţin de trei solicitări adresate de foştii primari PSD ex-ministrului Răzvan Theodorescu. ÃŽn mod cel puţin suspect, avizul semnat pe 21 martie 2005 de fostul ministru Mona Muscă a ajuns în posesia primarilor de sector chiar a doua zi, prin grija cameleonului politic Ştefan Damian. ÃŽn funcţie de partidul aflat la guvernare Ştefan Damian a fost când liberal, când PSD-ist, ca acum să fie din nou liberal. ÃŽn baza acordului de vânzare a closetelor, bibliotecilor, hangarelor şi terenurilor de tenis din parcurile declarate monumente istorice, fiecare împroprietărit a primit şi dreptul să concesioneze pentru 49 de ani, minimum 10 metri de teren aparţinând domeniului public la fiecare metru pătrat de construcţie cumpărat. Aşa s-a ajuns ca pentru un closet de 40 de metri pătraţi degradat în proporţie de 90 la sută proprietarul să primească în concesiune 500 de metri pătraţi din Parcul Herăstrău. ÃŽn total numai în Herăstrău au fost concesionaţi prin această metodă câteva zeci de mii de metri pătraţi din domeniul public al statului. Lista cu spaţiile « comerciale şi prestări servicii » a fost întocmită şi aprobată de fostul Consiliu General al Municipiului Bucureşti, unde majoritari erau consilierii PSD.
Mai mult, pentru că fostul primar general Traian Băsescu a declarat parcurile Herăstrău, Cişmigiu şi Floreasca monumente istorice, acelaşi PSD aflat la acea vreme la guvernare a modificat şi legea în baza căreia se puteau vinde spaţiile comerciale. Aşa a apărut Legea 558 / 2004 cu un singur alineat, respectiv « dispoziţiile prezentei legi sunt aplicabile şi spaţiilor comerciale sau de prestări servicii situate în imobile monumente istorice, proprietate privată, sau în imobile proprietate privată aflate în zona de protecţie a unui monument istoric. Vânzarea acestor spaţii se poate face numai cu avizul conform al Ministerului Culturii şi Cultelor ». Mona Muscă nu numai că a aprobat spolierea parcurilor monument istoric, dar a şi legiferat vânzarile ilegale făcute de foştii primari PSD. Cel mai cunoscut caz este cel a lui Dorin Cocoş căruia fostul primar Vasile Gherasim i-a vândut cârciuma Trei Cocoşi, împreună cu terenul aferent.
ÃŽntrebată cum a fost posibil să avizeze vânzarea closetelor ca spaţii comerciale şi de ce, aflată la putere, nu a modificat prevederile hotărârii şi legii PSD-iste, doamna deputat PNL Mona Muscă a răspuns : « ÃŽn principiu un spaţiu proprietate privată al statului poate fi vândut. Tot în principiu , un privat este mai bun administrator decât statul. Vânzararea spaţiilor către deţinători este în acord cu principiul liberal. Vânzarea spaţiilor comerciale din parcurile monument istoric a fost decisă prin hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi prin modificarea Legii 550 prin care acestea se puteau vinde. Am informaţia că cele mai multe astfel de spaţii s-au vândut la Bucureşti şi Cluj. ÃŽn calitate de deputat şi preşedinte al Comisiei de Cultură, voi cere Ministerului Culturii şi Cultelor să verifice dacă Direcţia pentru Cultură a municipiului Bucureşti a verificat respectarea condiţiilor prin care acestea au fost vândute şi dacă au aplicat sancţiuni în cazul în care condiţiile n-au fost respectate. Voi mai cere şi concluziile la care s-a ajuns în urma verificărilor ».
|
|
pus acum 18 ani |
|