Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Diana96
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 50 ani
Forum Romania Inedit / Carti in limba romana / German I. Matveev Moderat de Seven, Stelevadris, cuculean, naid, nch, uncris
Autor
Mesaj Pagini: 1
mastica65
Membru Senior

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 12 ani

     Gherman Ivanovici Matveev s-a născut în anul 1904 în orașul Kizel (Ural). Între anii 1923-1925 a învățat la Moscova,în Institutul de stat de artă dramatică. În 1926 s-a stabilit la Leningrad.
     Din anul 1932 G. I. Matveev devine cunoscut ca dramaturg,scriind piese pentru adulți, iar apoi și pentru copii. Ani de-a rândul s-au jucat la teatrul de păpuși al lui S. V. Obrazțov piese de-ale lui: „Galoșul fermecat”, „Cei doi Potapîci”, „Burtosul”. (Culegeri de piese ale lui G. I. Matveev au apărut în Editura „Iskustvo”.)
     Ca prozator pentru copii, G. I. Matveev a început să publice în anul 1939, când a apărut povestirea „O singură noapte”, zugrăvind întâmplări din viața grănicerilor. A mai scris și nuvelele „Lanțuri verzi” (1945), care continuă cu nuvela „Încleștarea” (1948), mai scrie apoi o nuvelă din viața tinerilor grădinari-miciuriniști, „Soiuri noi”, apărută în 1948, o povestire despre tinerii naturaliști-miciuriniști colhoznici, intitulată „Cea dintâi primăvară” (1952) și, în sfârșit, povestirea pentru școlari: „Cei de șaptesprezece ani” (1954).
     Ultima povestire a lui G. I. Matveev, „Scorpionul”, este a treia carte care încheie povestirile „Lanțuri verzi” și „Încleștarea”; are ca temă peripețiile vieții unor adolescenți care participă la apărarea eroică a Leningradului, în cursul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.


pus acum 10 ani
   
mastica65
Membru Senior

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 12 ani
German I. Matveev - SCORPIONUL (v.1.0)

     SCAN + DOC + EPUB + MOBI sau arhiva completa

     Original: Tarantul
     Ediția a II-a
     Data apariției: 1962
     Editura: TINERETULUI
     Număr pagini: 560
     Scan și OCR: Garant
     
Descriere:

     Soarta îl ocrotea pe Scorpion. I se mai întâmplase să nimerească în rețeaua Serviciului sovietic de contrainformații, dar întotdeauna reușea în cele din urmă să scape, ca printr-o minune.
     Așa se întâmplase și de data aceasta: o împrejurare fericită îl adusese pe chei, unde aflase că din nou i se întinsese o cursă.
     Încă din toamna anului 1941 Scorpionul trimitea cu tot zelul la Leningrad grup după grup și se gândea că împreună cu armata germană, avea să intre și el în oraș.
     Dar în toamna anului 1942, în timp ce fasciștii pregăteau asaltul lor hotărâtor, trebuise să pătrundă numaidecât în Leningrad. Asaltul n-a mai avut loc; Scorpionul pierduse mulți oameni, dar izbutise, cu chiu cu vai, să se facă nevăzut.
     În toamna anului 1943, iată-l din nou în Leningrad: și din nou împrejurările se dezlănțuiesc în defavoarea lui.

Lectură plăcută...

Modificat de mastica65 (acum 10 ani)


pus acum 10 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la