Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
the_sexy_girl_alive pe Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Covasna
cauta Barbat
24 - 47 ani
Forum Romania Inedit / Carti in limba romana / [B] Gregory Benford Moderat de Seven, Stelevadris, cuculean, naid, nch, uncris
Autor
Mesaj Pagini: 1
mastica65
Membru Senior

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 12 ani
════  TOPIC ÎNREGISTRAT  ════
Mergi la Catalog ►► Biblioteca R.I.




      Gregory Alfred Benford s-a născut pe 30 ianuarie 1941 în orașul Mobile din statul Alabama. A absolvit Universitatea din Oklahoma în 1963 iar în 1967 a obținut doctoratul în fizică la Universitatea din San Diego în 1967. În perioada 1967-1971 a lucrat la un laborator de studiere a comportamentului radiațiilor, după care în 1971 s-a mutat la Universitatea din Irvine, ca asistent, iar în 1979 a devenit profesor de fizică. A scris câteva povestiri în colaborare cu fratele său geamăn James.
     A debutat cu dreptul, prima povestire câștigând un premiu la un concurs de SF&Fantasy. Nuveleta Dacă stelele ar fi zei scrisă în colaborare cu Gordon Eklund a câștigat premiul Nebula în anul 1975. A mai scris de asemenea sub pseudonimul de Sterling Blake. Între colaboratorii săi se pot enumera Gordon Eklund, David Brin și Arthur C. Clarke.
Primul său roman, Dincolo de întuneric a apărut în 1970 și tratează tema confruntării umanității cu o civilizație extraterestră…
     Prin al doilea roman, Oceanul nopții, se pun bazele unei serii ale căror titluri conțin metafore referitoare la apă, și care au ca temă lupta dintre formele de viață organice și cele anorganice. Această temă va fi preluată și în seria familiei Bishop (Fluviul Cerului – 1987, Null de lumină – 1989, Golful furios -1994).
     În 1980 obține premiile Nebula și John W. Campbell Memorial cu romanul Natură moartă cu timp, un foarte documentat roman despre călătoria în timp. De fapt mai mult decât partea științifică a impresionat în acest roman modul în care Benford a descris viața în interiorul comunității științifice. Cele mai reușite povestiri ale lui Gregory Benford au fost adunate în două culegeri (1986-1994). A editat câteva antologii în colaborare cu Martin Harry Greenberg care au avut ca temă lumile alternante.


pus acum 10 ani
   
mastica65
Membru Senior

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 12 ani
Gregory Benford - ARTIFACT (v.1.0)

     SCAN + DOC + EPUB + MOBI sau arhiva completa

     Original: Artifact
     An apariție: 2002
     Editura: PYGMALION
     Nr. pagini: 508
     
Descriere:

     În 1985 apare romanul Artifact, în care autorul reia tema catastrofică atât de uzitată în anii ’50. Arheologii descoperă un artifact de origine extraterestră îngropat în urmă cu 3500 de ani. Ceea ce nu știu însă arheologii este faptul că acesta fusese îngropat tocmai pentru faptul că rămas la suprafață ar fi putut avea efecte catastrofale pentru civilizație. Romanul este plasat într-un context social și politic aparte, lucru care îl face să pară și mai interesant de citit. Tot în același context socio-politic trebuie privită și alegerea locului desfășurării acțiunii. De această dată însă autorul alege un loc original în care își plasează acțiunea nu în Egipt, Nepal, India, America Centrală sau de Sud, ca în majoritatea nuvelelor sau romanelor care au ca temă descoperiri ale unor artifacte aparținând unor civilizații dispărute sau de origine extraterestră, ci undeva mult mai aproape: în Grecia. De ce în Grecia? Vă lăsăm pe dumneavoastră să aflați...
   
     „Am jucat cât de corect m-am priceput. Restul istoriei decurge din aceste condiții.
     Vedeți ce bogăție de circumstanțe poate rezulta dintr-un set de presupuneri aparent foarte abstracte? Istoria umană e bazată pe faptul de a presupune existența unei lumi mai curând banale, căreia îi cunoaștem toate legile. Dacă se schimbă însă un singur detaliu, gata! Suntem puși în fața unei imagini precare a lumii.
     Însă cu aspectul arheologic al narațiunii m-am jucat cu destulă circumspecție. Singura mea decepție majoră rezidă în faptul că am făcut sugestia că slujitorii erau îngropați alături de stăpânii lor în mormintele miceniene. Nu există nicio dovadă în favoarea sau în defavoarea acestei practici. Într-adevăr, această presupunere nu e realmente necesară în economia narațiunii, însă îi adaugă o anumită savoare.”

Lectură plăcută...


pus acum 10 ani
   
ZVONACFIRST
MEMBRU DE BAZA

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 16 ani
@mastica65, sper sa nu te superi daca am prelucrat un pic djvu-ul postat de tine facandu-l djvu searchable.

pus acum 10 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la