Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
dela_dela din Bucuresti
Femeie
24 ani
Bucuresti
cauta Barbat
24 - 48 ani
Forum Romania Inedit / Carti in limba romana / [B] George Arion Moderat de Seven, Stelevadris, cuculean, naid, nch, uncris
Autor
Mesaj Pagini: 1
dewlight
Membru Senior

Inregistrat: acum 13 ani
════  TOPIC ÎNREGISTRAT  ════
Mergi la Catalog ►► Biblioteca R.I.




George Arion (n. 5 aprilie 1946, Tecuci) este un autor de romane mystery & thriller român, poet, prozator, eseist, libretist și publicist. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România.

În prezent este directorul Publicațiilor Flacăra din România, președinte al Fundației "Premiile Flacăra", președinte al Romanian Crime Writers Club. A fost caracterizat în momentul publicării primului său roman polițist, Atac în bibliotecă, drept „un Raymond Chandler român” de către criticul literar Ovid S. Crohmălniceanu, el însuși autor de paraliteratură. Ziaristul și caricaturistul Octavian Andronic l-a numit „un San Antonio dâmbovițean”.
- „Cu George Arion începem să avem și noi un roman polițist autohton.” - Ov. S. Crohmălniceanu, România Literară, 1984
- „Supunându-se locurilor comune ale genului, George Arion iese din canoanele romanului polițist prin savoarea limbajului și continua tentație a ironiei.” - Mihai Coman, SLAST, nr. 21, 1986
- „Nu cred să existe în literatura noastră actuală vreun personaj care să-l întreacă în popularitate pe Andrei Mladin. Construit parcă în joacă, acest suav lungan a reușit...să cucerească inimile celor mai diverse categorii de cititori (și, mai ales, cititoare) ajungându-se chiar la adevărate scandaluri între copii și părinți, frate și soră, soț și soție, iubit și iubită în vederea dreptului de a lectura mai întâi decât celălalt (cealaltă, ceilalți), cartea.” - Tudorel Urian, Viața Studențească 28 ianuarie, 1987
- „Romanele polițiste ale lui Arion se remarcă prin scriitura alertă, prin umor și prin limbajul pitoresc al personajelor.” - Mircea Zaciu, Marian Papahagi, Aurel Sasu, „Dicționarul Scriitorilor Români”, 1995
- „George Arion este un virtuoz al epicului de sursă polițistă.” - Dumitru Micu, „Istoria literaturii române de la creația populară la post-modernism”, 2000

Romane
•    Atac in bibliotecă (1983 - Editura Eminescu)
•    Profesionistul. Țintă în mișcare (1985 - Editura Eminescu)
•    Trucaj (1986 - Editura „Albatros”)
•    Pe ce picior dansaṭi? (1990 - Editura Eminescu)
•    Crimele din Barintown (1995 - Editura Flacăra)
•    Nesfârṣita zi de ieri (1997 - Editura Flacăra); reeditare sub titlul „Șah la rege” în 2008 la Editura „Tritonic”
•    Cameleonul (2001 - Editura „Fundației Pro”); reeditare în 2009 la „Crime Scene Publishing”
•    Anchetele unui detectiv singur (2003 - Editura „Fundației Premiile Flacăra”)
•    Spioni în arșiță (2003 - Editura „Fundației Premiile Flacăra”)
•    Necuratul din Colga (2004 - Editura „Fundației Premiile Flacăra”)
•    Crime sofisticate (2009 – „Crime Scene Publishing”)
•    Fortăreața nebunilor (2011 - „Crime Scene Publishing” )
•    Attack in the Library (2011 – „Profusion Crime”, London)
•    Sufocare (2012 – „Crime Scene Publishing”)
•    În 1996 publică integrala Andrei Mladin intitulată Detectiv fără voie la Editura All; reeditare în 2008 la Crime Scene Publishing.

Modificat de dewlight (acum 11 ani)


pus acum 11 ani
   
dewlight
Membru Senior

Inregistrat: acum 13 ani


Titlu:  Detectiv fără voie [v.1.0]
în format DOC sau EPUB sau MOBI sau Arhivă Completă
Scan control:  Format djvu

Eroul: Andrei Mladin, ziarist la revista Flacăra, unul dintre cei mai populari eroi din literatura poliţistă română a anilor `80, prins în vârtejul unor întâmplări uimitoare, care îi pun viaţa în pericol.
Andrei Mladin este ameninţat, urmărit, bătut, gata să-şi piarda slujba şi iubita şi e chiar pe punctul de a da definitiv în primire. Fiindcă este iscoditor. Fiindcă sare în ajutorul celor năpăstuiţi. Fiindcă îi pasă de ceilalţi. Fără să ţină seama de consecinţe, anchetează filiere de droguri, demască afaceri corupte, elucidează crime, investighează răpiri de persoane. E prins în vârtejul unor întâmplări neobişnuite, dejoacă planurile de răzbunare ţesute împotriva sa de către un individ pe care l-a demascat într-una din anchetele sale, contribuie la elucidarea unor matrapazlacuri dintr-un oraş de provincie, anihilează activitatea unei reţele de traficanti de droguri, descâlceşte enigma unei morţi suspecte din familia unui profesor de muzică, află cine este ucigaşul unei femei, omor petrecut cu mulţi ani în urmă… Eroul este pasionat de muzică, baschet, are cunostinţe solide de literatură, de la antici până la cei moderni, e împătimit de romanele poliţiste. Îi plac femeile. Are toate atuurile să placă oricarui cititor. Are un companion de nădejde în motanul său Mecena, care îl ajuta în unele anchete. Locaţii ale aventurilor lui Mladin: o bibliotecă, o plajă la mare, o vilă somptuoasă, un oraş de provincie în care exista totuşi o sală de jocuri ca într-un cazino, o insulă din mijlocul Dunării, un oraşel de munte.
Mereu cu zâmbetul pe buze. Totdeauna gata să facă haz de necaz. Râsul pe care îl provoacă e mai puternic decât orice armă îndreptată spre el. Exprimă revanşa celor fără putere, în faţa celor care se cred stăpâni, pentru ca au bani, au relaţii, au funcţii. Fără a fi un Superman. Dimpotrivă, e un om obişnuit, simpatic, volubil, amator de escapade amoroase, nedorind cu tot dinadinsul să fie remarcat.
Dar când îl zgândări, sau când un semen de-al său e lovit, nu se dă în lături şi acţionează, pentru ca adevarul şi dreptatea să triumfe. Andrei Mladin este unul dintre cei mai populari eroi din literatura română contemporană, în cel mai bun roman poliţist scris în limba română.

Un volum de colecţie şi o integrală Andrei Mladin, antologia de faţă adună, sub titlul Detectiv fără voie. Laudatio pentru romanul politest, toate cărţile în care apare acest erou:
- Criminalul suprem;
- Atac în bibliotecă;
- Profesionstul;
- Ţintă în mişcare;
- Pe ce picior dansaţi?;
- Prefer capsuni;
- La o vedere;
- Misterul din fotografie;
- O răpire.

Un ultim avertisment: umorul din romanele sale este, ca să fiu sec şi lapidar, de-a dreptul colosal. Vă dau doar două exemple, alese la întâmplare, deschzând antologia romanelor cu Andrei Mladin la bunul plac.
„Dacă-aţi coborî toporul, aş intra în curte; nu de alta, da’ aerul de la înălţime rugineşte fierul.”
„Alt ţarc. Cu vietăţi mai paşnice: două capre. Fără să se sinchisească de faptul că sunt observate, pasc cu înverşunare din fânul de curând cosit. E bine ca din când în când să mănânci ceva vegetal. Ele o fac cu o asemenea poftă, încât mai că-mi vine să sar pârleazul şi să mă alătur lor. Aş fi neîndoielnic un concurent redutabil. Apoi, sătul de-atâta clorofilă, m-aş face covrig în jurul unui ţăruş şi aş uita de toate.”


pus acum 11 ani
   
ank60
Membru Junior

Inregistrat: acum 12 ani
Multumiri! Imi doream foarte mult sa citesc aceasta carte! 

pus acum 11 ani
   
div369
Membru Puf

Inregistrat: acum 16 ani
Multumesc!!!!

pus acum 11 ani
   
draghicirares
Membru Puf

Inregistrat: acum 11 ani
Multumesc si eu! O caut de mult!

pus acum 11 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la