Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
deiutza20
Femeie
22 ani
Bacau
cauta Barbat
21 - 44 ani
Forum Romania Inedit / Carti in limba romana / [B] David Morrell Moderat de Seven, Stelevadris, cuculean, naid, nch, uncris
Autor
Mesaj Pagini: 1
dewlight
Membru Senior

Inregistrat: acum 12 ani
════  TOPIC ÎNREGISTRAT  ════
Mergi la Catalog ►► Biblioteca R.I.




David Morrell, născut în 1943 în Kitchener, Ontario, este faimos, în primul rând, ca fiind părintele lui Rambo, căruia acesta i-a dat viaţă în First Blood, romanul său de debut din 1976. Morrell este însă un scriitor mult mai complex, cu mult mai multe titluri la activ, foarte prezent pe scena thriller-ului din ultimii aproape treizeci şi cinci de ani. Autor a 28 de romane şi a trei cărţi de non-ficţiune (printre care şi un studiu introductiv în opera lui John Barth), Morrell şi-a lăsat puternic amprenta asupra a generaţii întregi de romancieri, cărţile lui fiind recompensate de-a lungul timpului cu numeroase premii. În anul 2009, a primit titlul de ThrillerMaster din partea International Thriller Writers.


pus acum 11 ani
   
dewlight
Membru Senior

Inregistrat: acum 12 ani


Titlu:  [Trilogia Frăţiei - 1] – Frăţia trandafirului [v.2.0]
în format DOC sau EPUB sau MOBI
Scan control:  Format djvu

Este povestea lui Saul și Chris, doi orfani care sunt adoptaţi de către un agent de spionaj de top și care sunt instruiți pentru a fi asasini de clasă. Atunci când tatăl lor adoptiv încearcă să-i ucidă, instruirea, abilităţile și loialitatea lor sunt puse la încercare. Frații află că sunt parte într-o conspirație mai mare decât se asteptau, o conspiraţie care include agențiile de securitate ale diferitelor națiuni. Fiecare membru al fraternității este al patrulea în ierarhiile organizațiilor de spionaj respective și are alături asasini fideli formați de la vârstă fragedă.
Ce urmează este un galop de acţiune nonstop.
(scanul - Cleo, v.1.0 - menadel)


pus acum 11 ani
   
dewlight
Membru Senior

Inregistrat: acum 12 ani


Titlu:  [Trilogia Frăţiei - 2] – Frăţia pietrei [v.2.0]
în format DOC sau EPUB sau MOBI
Scan control:  Format djvu

Drew MacLane este un agent vedetă în Scalpel, o organizaţie clandestină guvernamentală numită aşa pentru a-şi defini scopurile: indepartarea chirurgicală precisă a celor nedoriţi de guvern. Asasinarea.
Apoi MacLane decide să se oprească din crime. El se retrage din organizaţie și se retrage la o mănăstire cu un regim de viaţă foarte dur,  în care timp de șase ani el trăiește viața unui pustnic. Dar cineva îl urmărește pentru a-l ucide, lăsând în urmă o mulţime de cadavre. Cineva care stie totul despre el și nu se va opri de la nimic ca să-l distrugă.
(scanul - Stefi, v.1.0 - menadel)


pus acum 11 ani
   
dewlight
Membru Senior

Inregistrat: acum 12 ani


Titlu:  [Trilogia Frăţiei - 3] – Liga nopţii şi a ceţii [v.2.0]
în format DOC sau EPUB sau MOBI
Scan control:  Format djvu

Doi agenţi de spionaj strălucitori, Saul și Drew, se reunesc pentru a rezolva un mister năucitor: De ce au fost răpiţi zece oameni în vârstă din întreaga lume? Este vorba despre aceeaşi Saul şi Drew din Frăţia Trandafirului şi Frăţia Pietrei, cei doi maeştrii asasini guvernamentali, ei înşişi două arme letale, care s-au ocupat cu moartea altora, în trecut, cu o eficienţă de gheață. Acum, pentru prima dată, căile lor se încrucişează. Sătui de vărsarea de sânge, penitenţi dar încă puternici.
În timp ce Saul şi Drew investighează misterul, sunt atraşi într-o poveste care implică o răzbunare violentă şi care se întinde înapoi în timp la Cel de-al Doilea Război Mondial, o poveste în care fii trebuie să plătească pentru păcatele cele mai întunecate taţilor lor. De la Vatican la Alpii elvețieni, din Australia până la inima Americii, Liga Nopţii și a Ceții aduce împreună două generaţii legate de o moștenire periculoasă.
(scanul - Cleo, v.1.0 - menadel)


pus acum 11 ani
   
Austin
Membru Puf

Inregistrat: acum 11 ani
Multumesc pentru carti! Si multumiri tuturor celor care lucreaza cartile si le ofera aici spre bucuria noastra!

pus acum 11 ani
   
Twyty35is
Membru Puf

Inregistrat: acum 11 ani
Multumesc  mult  !

_______________________________________
"Increde-te in cei care cauta Adevarul, dar indoieste-te de cei care spun ca l-au gasit."

pus acum 11 ani
   
mastica65
Membru Senior

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 11 ani


Titlu:  Cârtițe [v.2.0]
în format DOC sau EPUB sau MOBI
Scan control:  Format djvu

Cârtiţe (Creepers, în original) a stârnit la vremea apariţiei, anul 2006, laude din partea unor nume mari precum Douglas Preston, Dean Koontz şi Stephen King, iar autorul, graţie succesului acestei cărţi, a publicat un an mai târziu o continuare, Scavenger. David Morrell, în Cârtiţe, scrie într-un fel îngrijit, dozând bine dialogul cu descrierea, momentele de acţiune cu cele contemplative. Nu ai nicio clipă sentimentul neajunsului sau, dimpotrivă, al prea-plinului. O foarte inspirată primă întâlnire a publicului român cu opera autorului. Hotelul Parangon, un hotel de lux încă de pe vremea când a fost construit, în 1901, de către un milionar excentric, e în pragul demolării. De zeci de ani circulă diverse legende şi zvonuri care mai de care mai sordide despre dispariţia proprietarului său; acesta fusese găsit mort pe plajă la un an după închiderea hotelului, în 1968. În ciuda aparentei pustietăţi, există persoane care au altă părere. Cârtiţele. Deşi ei preferă să li se spună exploratori urbani. Pasiunea şi sarcina lor e să exploreze locurile părăsite, în care nimeni nu are acces, şi să scoată la iveală secretele păstrate acolo cu atâta înverşunare. În mod evident, activitatea lor e cel puţin ilegală. Mottoul lor: Nu furaţi decât imagini; nu lăsaţi decât urme de paşi...
(scanul - deletlon, v.1.0 - menadel)


pus acum 11 ani
   
dewlight
Membru Senior

Inregistrat: acum 12 ani


Titlu:  Rambo I [v.1.0]
în format DOC sau EPUB sau MOBI
Scan control:  Format djvu

Ar fi inutil să povestesc despre carte. Filmul a fost făcut respectând destul de mult firul cărţii. Mai puţin numărul de morţi. În carte Rambo ucide mai mulţi. Până la urmă nu este o problemă atât de mare, pentru ca filmul a recuperat, cu vârf şi îndesat, în seriile care au urmat.

Modificat de dewlight (acum 10 ani)


pus acum 10 ani
   
dewlight
Membru Senior

Inregistrat: acum 12 ani


Titlu:  Rambo II [v.1.0]
în format DOC sau EPUB sau MOBI
Scan control:  Format djvu

Cartea este novelizarea filmului cu acelaşi nume, al cărui scenariu original a fost scris de Stallone şi James Cameron. Filmul în sine a reuşit să câştige o mulţime de premii importante la Gala Premiilor Zmeura de Aur: cel mai prost film, cel mai prost actor în rol principal, cel mai prost scenariu, cel mai proastă melodie originală (compusă de fratele lui Stallone), fiind, bineînţeles, nominalizat şi la alte categorii: cel mai prost actor în rol secundar, cel mai prost regizor. Altfel, publicul a savurat filmul, reuşind (în 1985!) vânzări aproximative de 400 milioane dolari. Rambo II reuşeşte şi un mic genocid, personal best record (până la apariţia lui Rambo III), de peste 55 de bad guys ucişi. (Dealtfel s-au mai făcut şi alte statistici legate de Rambo: câţi oameni a omorât la bustul gol, câti a omorât pe minut şi altele de genul acesta. La numărul de scene de sex, rezultatul este constant: zero)
Morrell mai drege busuiocul, punându-şi oarecum amprenta asupra novelizării. Trageţi şi voi propria concluzie citind cartea.


pus acum 10 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la