Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Profil angy_2
Femeie
21 ani
Constanta
cauta Barbat
21 - 63 ani
Forum Romania Inedit / Carti in limba romana / [B] Bertrand Russell Moderat de Seven, Stelevadris, cuculean, naid, nch, uncris
Autor
Mesaj Pagini: 1
utilitasetveritas
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 12 ani
════  TOPIC ÎNREGISTRAT  ════
Mergi la Catalog ►► Biblioteca R.I.





Pe acest topic se postează doar cărţi însoţite de scan-control sau confruntate cu ediția originală în limba română


Biografie
   Bertrand Arthur William Russell (n. 18 mai 1872, Trellech - d. 2 februarie 1970, Penrhyndeudraeth, Țara Galilor, Regatul Unit) a fost un filosof, matematician, istoric și critic social britanic. În timpul vieții s-a declarat ca fiind liberal, socialist și pacifist, dar în același timp a admis că nu a fost cu adevărat niciunul dintre aceste lucruri. Cu toate că a locuit preponderent în Anglia, Russell s-a născut în Țara Galilor, țară în care a și murit, la vârsta de 97 de ani.
   Russel a fost un proeminent activist anti-război; a militat pentru comerțul liber și anti-imperialism. În timpul primului război mondial a fost arestat pentru acțiunile sale pacifiste, iar apoi a făcut campanie împotriva lui Adolf Hitler, a criticat totalitarismul lui Stalin, a atacat Statele Unite ale Americii pentru implicarea în războiul din Vietnam și a fost un susținător declarat al dezarmării nucleare.
   În anul 1950, i-a fost acordat Premiul Nobel pentru Literatură, în recunoașterea lucrărilor sale semnificative, în care promovează umanitarismul și libertatea de conștiință.

Opere traduse în limba română

    Problemele filosofiei, Editura All, București, 2006, 176 p., ISBN 973-571-409-4
    Ȋn căutarea fericirii, Editura Humanitas, București, 2011, 224 p., ISBN 9789735029678
    Misticism și logică și alte eseuri, traducere: Monica Medeleanu, Editura Herald, Colecția Cogito, București, 2011, 256 p., ISBN 978-973-111-224-4
    Religie și știință, traducere: Monica Medeleanu, Editura Herald, Colecția Mathesis, București, 2012, 240 p., ISBN 978-973-111-347-0

Modificat de utilitasetveritas (acum 11 ani)


pus acum 11 ani
   
utilitasetveritas
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 12 ani


Titlu: De ce nu sunt crestin
Autor: Betrand Russel
Editura: Minerva
Traducator: Mihaela Iacob
An: 1980
Versiune: ocr, scan-control
Format: rtf, djvu





Titlu: Religie si stiinta
Autor: Bertrand Russell
Editura: Herald
Editie:
An: 2012
Nr. pagini: 237
Versiune: v.0.1
Format: djvu, docx
Parola: ebook



In aceasta carte mereu actuala, Bertrand Russell, filosof, agnostic, matematician si renumit militant pentru pace, ofera un scurt, dar profund studiu al conflictelor dintre stiinta si religia traditionala din ultimii patru sute de ani. Examinand episoadele in care descoperirile stiintei s-au ciocnit cu doctrina crestina sau interpretarile biblice ale epocii, de la Galileo si revolutia copernicana pana la descoperirile medicale ale anesteziei si vaccinarii, Russell indica rasturnarile si reevaluarile constante ale sistemelor noastre de credinta de pe parcursul istoriei. In plus, autorul identifica si acele zone in care inca mai exista controverse asemanatoare intre stiinta moderna si Biserica. Noua introducere a lui Michael Ruse aduce aceste conflicte dintre stiinta si teologie la zi, centrandu-se asupra unor probleme care au aparut dupa al Doilea Razboi Mondial.
Acest volum clasic se adreseaza tuturor celor interesati de filosofie si religie, precum si celor interesati de gandirea si scrierile lui Russell.


Modificat de utilitasetveritas (acum 11 ani)


pus acum 11 ani
   
nosugar
Membru Gold

Inregistrat: acum 8 ani


Bertrand Russell - Cunoasterea lumii exterioare(pdf-scan)
Produs publicat in 2013 de Humanitas
Data aparitiei: Martie 2013
Numar pagini: 256

„Prin exercitiul indoielii metodice, daca este autentic si indelungat, se induce o anumita smerenie in privinta cunoasterii noastre: devenim bucurosi sa cunoastem indiferent ce - si in aparenta oricat de banal - in domeniul filozofiei. Filozofia a suferit pana acum de lipsa acestui gen de modestie. Ea facea greseala de a ataca problemele interesante frontal si imediat, in loc sa procedeze incet si cu rabdare, acumuland cunostinte solide, atatea cate se puteau obtine, si lasand marile probleme in seama viitorului. Deseori este dezirabil sa investim timp si munca in chestiuni care, judecate izolat, pot sa para frivole, pentru ca de multe ori doar prin examinarea unor astfel de chestiuni pot fi abordate problemele de mai mare anvergura.“ - Bertrand Russell


pus acum 8 ani
   
nosugar
Membru Gold

Inregistrat: acum 8 ani


Bertrand Russell - Misticism si logica(pdf scan)
An aparitie: 2011,Herald
Nr. pagini: 256

Misticism şi logică porneşte de la încercarea de a oferi răspuns unor interogaţii fundamentale: 1. Care dintre cele două modalităţi de cunoaştere, raţiunea şi intuiţia, este superioară - dacă există superioritate în acest caz? 2. Pluralitatea şi diviziunea sînt integral iluzorii? 3. Se poate vorbi despre o irealitate a timpului? 4. Cărui tip de realitate aparţin binele şi răul?
Răspunzând cu rigoare filozofică şi coerență logică acestor întrebări, Bertrand Russell desfide misticismul integral, dogmatic şi pretins transcendent, dar reţine ca pozitivă particulara experienţă a iluminării mistice, care se bizuie pe o înţelepciune a simţirii demnă să devină atitudine existenţială, fără însă a fi transformată în crez de viaţă


pus acum 8 ani
   
nosugar
Membru Gold

Inregistrat: acum 8 ani
O scurta introducere - Russell - A.C. Grayling(pdf scan)
Bertrand Russell (1872-1970) este unul dintre cei mai faimosi si mai importanti filosofi ai secolului al XX-lea. In aceasta lucrare dedicata vietii si operei lui Russell, A. C. Grayling ne prezinta atat contributiile tehnice ale acestuia la logica si la filosofie, cat si opiniile autorului pe teme extrem de diverse, de la educatie si politica la razboi si moraliate sexuala.
Russell este considerat unul dintre promotorii filosofiei analitice si a avut un cuvant de spus in revolutionarea atitudinilor sociale la care a asistat pe parcursul secolului al XX-lea. Aceasta scurta introducere ne ofera o trecere in revista clara a realizarilor lui Russell in domeniile diverse pe care le-a abordat de-a lungul vietii sale indelungat.

Numar pagini: 112
Data publicatie: 02.12.2009,Editura All.


pus acum 8 ani
   
somerul
Membru Puf

Inregistrat: acum 12 ani
Salut,
Din păcate,  nici un link nu mai este valabil. Puteți reposta cărțile?
Mulțumesc


pus acum 3 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la