Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
anka...
Femeie
25 ani
Valcea
cauta Barbat
25 - 40 ani
Forum Romania Inedit / New Softwarez / Windows MultiPoint Server 2011 Moderat de Saw, maharet, plumber
Autor
Mesaj Pagini: 1
catalin008
Membru Junior

Inregistrat: acum 13 ani
Ce este şi ce face

Windows MultiPoint Server 2011 este un sistem de operare de la Microsoft bazat pe Windows Server 2008 R2. Diferenţa dintre cele două platforme constă în faptul că MultiPoint Server permite conexiuni independente şi simultane ale mai multor staţii de lucru. Mai precis, fiecare utilizator va avea propriul cont, cu care se poate loga oricând şi va avea propria lui sesiune (setări, fişiere etc). Spre exemplu, închipuiţi-vă mai mulţi utilizatori conectându-se prin Remote Desktop la acelaşi calculator (ceea ce nu era uşor de făcut pe un alt sistem de operare Windows).

Panoul de control permite un management facil al conturilor şi al staţiilor de lucru şi, în plus, oferă o libertate destul de mare administratorului. El poate, cu uşurinţă, să controleze sesiunile fiecarui user, să le monitorizeze activitatea, să le blocheze accesul la anumite aplicaţii sau website-uri. Într-o întreprindere, acest lucru vine cu destule beneficii legate de productivitate şi securitate.

Dacă tot am pomenit de securitate, utilizatorii pot partaja cu uşurinţă atât spaţiul de lucru, cât şi fişiere, video etc, putând, în acelaşi timp, să seteze şi permisiuni de restricţie faţă de ceilalţi utilizatori. Astfel se păstrează şi un grad de intimitate pentre fiecare.

Un alt aspect pozitiv pentru Windows MultiPoint Server este acela că, întrucât vorbim despre un singur calculator fizic, aplicaţiile dorite se instalează o singură dată şi pot fi accesate simultan de orice utilizatori, lucru permis datorită virtualizării şi a tehnologiei RemoteFX



Avantaje

Un prim avantaj este legat de costuri. Deşi calculatorul ce trebuie achiziţionat ar trebui să fie puţin mai performant decât unul normal, faptul că vorbim de unul singur mai bun şi nu de x mai puţin bune aduce de la sine o reducere a costurilor. Întrucat în spatele acestui sistem de operare stau tehnologii de virtualizare, resursele hardware (CPU, RAM, storage) vor fi folosite in mod eficient. Statistic vorbind, se poate obtine o reducere între 35-50 % faţă de un scenariu în care s-ar achiziţiona câte un calculator pentru fiecare utililzator. În secţiunea Cerinţe de sistem veţi vedea care sunt configuraţiile recomandate pentru MultiPoint Server 2011.

Tot la capitolul “costuri”, ne putem referi şi la curentul electric consumat. Evident că, alimentând o singură unitate centrală este mai puţin costisitor faţă de scenariul mai sus pomenit. Din acest punct de vedere, MultiPoint Server încurajează ideea de “Green computing”.

Un alt avantaj este cel al scalabilităţii. În momentul în care apare un utilizator nou, integrarea lui in cadrul infrastructurii este facilă. Şi dacă tot vorbim de management facil, administratorul poate să facă o serie de task-uri printr-un simplu click; task-uri precum: backup, monitorizare şi orchestrare a sesiunilor, rulat, respectiv blocat aplicaţii ori site-uri de la distanţă.

În plus, experienţa utilizatorului se face printr-o interfaţă de Windows 7.

Cum funcţionează

Hardware

Există 3 tipuri de conexiuni între staţiile de lucru şi unitatea centrală ce găzduieşte MultiPoint Server, ce pot fi combinate intre ele:

1. prin USB

Usb Hub


Si  audio

sau puteti folosi o tastatura audio

2. prin LAN


3. prin placa video



Cerinţe de sistem

Minimum base PC system (supporting up to 4 lightly loaded stations):
Dual Core Processor
2 GB Memory
20 GB disk space

-Pentru fiecare utilizator: USB HUB, aici vine conectat, mouse, tastatura, audio, etc...
-Placa Video cu mai multe iesiri: VGA, DVI, HDMI, etc... sau mai multe Plăci Video (pentru mai multi utilizatori)

*C=core


Mai multe despre Windows MultiPoint Server pe YouTube , instalare, etc...

DOWNLOAD MediaFire
en_windows_multipoint_server_2011_premium_x64_dvd_645139

Language Pack RO

Activare

Folositi Vista7 Slic Ldr pentu instalare SLIC 2.1 (pentru cei care nu au SLIC 2.1)
si OpaTool pentru certificate si key

Key OEM



Pentru activare audio, wi-fi, aero, boot win 7, etc... folositi  R2 Workstation converter detalii Home Page

Update Fix
necesar-
optional-



-TESTAT
-NESCANAT (deoarece img. este originala)

Modificat de catalin008 (acum 12 ani)


pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la