Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
crazy_hell_angel
Femeie
25 ani
Gorj
cauta Barbat
25 - 53 ani
Forum Romania Inedit / Filme românesti - Romanian Movies / Tatal (2005) Moderat de 80Inanna, Silva, bgl23, bibescu, bronson
Autor
Mesaj Pagini: 1
betzulia
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 14 ani


An: 2005
Tara: România
Gen: Drama
Regizor: Catalina Buzoianu
Autorul scenariului: Catalina Buzoianu
Actori: Virgil Ogasanu, Valeria Ogasanu, Petre Lupu, Radu Amzulescu, Anamaria Marinca, Monica Târnacop, Doru Ana
Durata: 01:55:00
Limba: Româna
Marime 3.71 GB 

Despre film:
Tatal prezinta tragedia luptei dintre un barbat si o femeie pentru controlul educatiei copilului lor. Tatal, un capitan de cavalerie, este un intelectual, un liber cugetator si un inovator. Sotia, Laura, este îngusta la minte, egoista si lipsita de scrupule atunci când actioneaza. Ceilalti membri ai familiei sunt mama sotiei, o adepta a spiritismului si batrâna doica a capitanului, Margret, ignoranta si superstitioasa.

Tatal simte ca atmosfera creata în casa de aceste femei îi va otravi copilul si decide ca o iesire din aerul viciat de intrigi al caminului va servi cel mai bine fiicei. El vrea sa-i ofere copilului posibilitatea de a creste si a se maturiza având o perspectiva sanatoasa asupra vietii.

În timp ce tatal urmareste dezvoltarea armonioasa a fiicei, pe mama o intereseaza mai ales sa-i îngradeasca independenta. În aceasta lupta, sotia foloseste orice mijloace, oricât de josnice ar fi ele. Ea nu doreste doar sa-si împinga sotul pe panta dementei; prin intrigi elaborate reuseste sa convinga toate persoanele din jur de presupusa nebunie a acestuia. În final, chiar si batrâna doica a capitanului este determinata sa-l tradeze: ea este cea care îi pune camasa de forta.

Lipsit de credinta, cu spiritul frânt si subjugat, capitanul moare ca o victima a maternitatii care-l ucide pentru binele pe care vrea sa-l impuna copilului.






DVD:

Modificat de betzulia (acum 12 ani)


_______________________________________
Just...retired

pus acum 12 ani
   
Valy74
Membru Gold

Din: Bacau
Inregistrat: acum 14 ani
va salut.se poate reposta filmul asta in orice format este disponibil?multe multumiri!

pus acum 8 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la