Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Lista de useri | Cauta | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
pissy_kitty Profile
Femeie
25 ani
Sibiu
cauta Barbat
26 - 46 ani
Forum Romania Inedit / Carti in limba romana / [B] Cresterea si educatia copilului Moderat de Stelevadris, cuculean, nch, uncris  
Autor
Mesaj Pagini:  1 2
dianusea
Membru Gold

Inregistrat: acum 12 ani
════  TOPIC ÎNREGISTRAT  ════
Mergi la Catalog ►► Biblioteca R.I.
Copilul nostru: Ghid pentru părinţiDupă nouă luni de aşteptare, urmate de miracolul naşterii, iată-vă în sfârşit, faţă în faţă cu micuţa fiinţă. Micul omuleţ, nou venit în lumea noastră, pare atât de neajutorat şi de neadaptat la cele din jur! Aceasta însă este doar e o iluzie. Natura a avut grijă să-l înzestreze pe puiul de om cu suficiente instincte şi abilităţi menite supraveţuirii. Dar ele vor da rezultatenumai dacă îl veţi îngriji corect şi cu multă dragoste. Ştim că deja îl iubiţi din tot sufletul. Rămâne doar să vă înarmaţi doar cu răbdare şi tact. Şi nu uitaţi: deja din primele ore de viaţă copilaşul Dvs. este o persoană care necesită atenţie, respect şi îngrijire.

Download:
uploadstation


Modificat de dianusea (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
dianusea
Membru Gold

Inregistrat: acum 12 ani
Ghidul Tinerelor MameÎn instituţiile de învăţământ se predau diverse lucruri interesante din
domenii ca: matematica, biologia, fizica, literatura, etc. Dar, nimeni nu
ne învaţă cum să ne comportăm atunci când devenim părinţi, cum să
primim în familia noastră un nou venit - bebeluşul - cum să facem faţă
situaţiilor noi şi cum să venim în întâmpinarea cerinţelor impuse de
apariţia unui copil în viaţa noastră. Lucrarea de faţă îşi propune să ofere
atât tinerilor părinţi, cât şi celor mai experimentaţi, câteva idei de bază
privitoare la îngrijirea şi abordarea din punct de vedere social,
psihologic şi emoţional a copilului încă din primele zile de viaţă.

Download:
Turbobit


Modificat de dianusea (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
dianusea
Membru Gold

Inregistrat: acum 12 ani
Rolul taţilor în dezvoltarea copiilorSavanţii au confirmat un lucru pe care majoritatea părinţilor şi educatorilor îl cunosc de mult – taţii au o influenţă deosebit de mare asupra copiilor. Ştiinţa a demonstrat că primele experienţe ale copilului determină modul în care se dezvoltă creierul lui, iar toţi cei care îl îngrijesc influenţează modul în care copilul învaţă, gândeşte şi se comportă pe parcursul întregii vieţi. În prezent, taţii rareori pot să petreacă mult timp cu copiii. Posibilitatea de a se implica în dezvoltarea copilului este un mare privilegiu. Taţilor le revine o responsabilitate mare şi, după cum o demonstrează studiile, prezenţa lor are un impact deosebit asupra copilului. Cercetările au constatat că atunci când taţii se implică în viaţa copiilor lor, aceştia sunt mai independenţi, mai încrezători şi au mai multe şanse de succes când încep să frecventeze şcoala.

Download:
Turbobit


pus acum 9 ani
   
dianusea
Membru Gold

Inregistrat: acum 12 ani
Copiii de Acum - Dr. Meg Blackburn LoseyCartea COPIII DE ACUM este puternică şi profundă, dar şi deosebit de practică. Ar trebui să fie citită de toţi cei care au copii sau lucrează cu copiii.
În paginile cărţii, Dr. Meg Blackburn Losey oferă sfaturi profunde, bine chibzuite şi care merg la suflet, pe teme atât de provocatoare precum şcoala, nutriţia şi mediul înconjurător, care îi vor hrăni şi susţine pe Copiii de Acum. Ele vă vor ţine captivaţi de lectură, pe măsură ce veţi învăţa cum să sprijiniţi aceste fiinţe cu suflet mare, echilibrate şi, totuşi, atât de firave. În timp ce veţi învăţa despre calea cea mai potrivită pentru a-i sprijini pe aceşti copii, veţi descoperi şi voi că vă urmaţi propria voastră călătorie.

Download:
Turbobit


Modificat de dianusea (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
dianusea
Membru Gold

Inregistrat: acum 12 ani
Adolescenti scapati de sub control - Scott SellsOrice adolescent se revolta uneori impotriva autoritatii - raspunde obraznic, nu vine acasa la ora stabilita, nu-si asculta parintii sau profesorii. Exista insa adolescenti care trec dincolo de aceste accese normale de revolta: sunt permanent lipsiti de respect fata de parinti, iar uneori se angajeaza in comportamente incontrolabile si periculoase, precum fuga de-acasa, consumul de droguri ori amenintarile cu sinuciderea. Cand adolescentul ramane insensibil la intelegerea si toleranta dumneavoastra, e cazul sa recurgeti la asa-numita "iubire dura". Autorul acestui ghid va propune o metoda in 7 pasi cu ajutorul careia sa va restabiliti autoritatea in propria casa, pentru a va reconstrui apoi relatia afectuoasa cu copilul dumneavoastra. Fiecare pas al acestei metode verificate este ilustrat cu cazuri reale din bogata experienta a doctorului Scott R Sells.

Download:
uploadstation


Modificat de dianusea (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
getafolescu
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
Multumesc mult pe aceste carti. 

pus acum 9 ani
   
dianusea
Membru Gold

Inregistrat: acum 12 ani
Cu placere!!!

pus acum 9 ani
   
dianusea
Membru Gold

Inregistrat: acum 12 ani
Inteligenţa emoţională în educaţia copiilor
Autor: Maurice J. Elias, Steven E. Tobias, Brian S. FriedlanderBazându-se pe o cercetare extinsă, pe experienţa lor şi pe studii de caz, lucrarea de faţă se deosebeşte clar de cărţile tradiţionale despre educaţie. Atenţia se îndreaptă către aspectele emoţionale ale vieţii copiilor, către dezvoltarea lor psihologică.
Scopul declarat al autorilor este acela de a-i ajuta pe cei ce se ocupă de educaţia copiilor să folosească principiile inteligenţei emoţionale cu răbdare şi perseverenţă. Astfel, copiii îşi vor putea însuşi aptitudinile fundamentale pentru o viaţă normală şi fericită, îşi vor consolida trăsăturile de caracter esenţiale.
Pentru că toţi ne naştem, creştem, ne îndrăgostim, ne căsătorim, iubim, înşelăm, divorţăm, plângem, uităm şi iertăm. Pentru că suntem singuri sau împreună, pentru că suntem părinţi sau copii, pentru că ne pasă de cine suntem, de cei din jur, şi mai ales pentru că fiecare dintre noi are o familie pe care o iubeşte şi vrea să o protejeze.
O colecţie intimă de sfaturi, probleme şi soluţii pentru fiecare membru al familiei; o familie cu adevărat fericită.

Download:
Uploadstation


Modificat de dianusea (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
dianusea
Membru Gold

Inregistrat: acum 12 ani
PSIHOLOGIA COPILULUI - MIHAELA GăIŞTEANUDin cuprins:
CAPITOLUL I Studiul dezvoltării umane
CAPITOLUL II Factori care determină dezvoltarea psihică a copilului
CAPITOLUL III Teorii privind dezvoltarea umană
CAPITOLUL IV Dezvoltarea prenatală şi naşterea
CAPITOLUL V Primul an de viaţă (0-12 luni)
CAPITOLUL VI Prima copilărie (1-3 ani)
CAPITOLUL VII A doua copilărie (3-6/7 ani)
CAPITOUL VIII A treia copilărie (6/7-10/11 ani)
CAPITOLUL IX Pubertatea
CAPITOLUL X Adolescenţa
CAPITOLUL XI Sănătatea mintală a copilului – o problemă de actualitate

Download:
uploadstation


Modificat de dianusea (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
dianusea
Membru Gold

Inregistrat: acum 12 ani
Înţelege-ţi copilul - Kay Kuzma"Înţelege-ţi copilul" nu este altceva decât psihologia copilului exprimată într-un mod simplu şi practic.
Aceasta este o carte care-i poate ajuta pe părinţi să dobândească o înţelegere mai profundă a caracterului unic şi a comportamentului copilului în diferitele stadii ale dezvoltării sale. Dar aceasta nu reprezintă totul: ea oferă, totodată, sugestii practice cu privire la modul în care părinţii pot să-şi modeleze copiii, astfel încât aceştia să crească pentru a deveni adulţi fericiţi, iubitori şi eficienţi.

Cuprins:

Prefaţă
Să înţelegem nevoile copiilor
Înţelegerea caracteristicilor individuale
Înţelegerea emoţiilor
Înţelegerea disciplinei
Înţelegerea valorii personale
Bibliografie selectată

Download:
Filesonic
Wupload


Modificat de dianusea (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
dianusea
Membru Gold

Inregistrat: acum 12 ani
Meseria de părinte,  Ioan Dolean, Dorian Dacian Dolean„Eu, când o sa fiu mare, o sa ma fac parinte.“ Cea mai frumoasa „meserie“ – aceea de parinte – este, in acelasi timp, contradictorie prin insasi esenta ei, fiind cea mai dificila, dar si cea mai usoara din lume. Amuzamentul conferit de energia debordanta a copilului tau, blocajele generate de acele intrebari „puerile“, dimensiunile ireale ale lumii vazute prin ochi de copil, toate sunt contrabalansate de micile-mari suparari – o minciuna, un geam spart, o nota slaba etc. Cu toate cele bune si rele, responsabilitatea ce cade pe umerii parintelui este una imensa. El este modelul pe care copilul il urmeaza, el ii ofera acestuia conditii de viata, securitate afectiva, educatia de baza etc. Practic, viitorul copilului depinde de modul in care parintele isi practica meseria.
Si, odata perfectionati in aceasta meserie, noi, parintii, declaram: când vom fi mari, ne vom face copii.
De ce a aparut cartea Meseria de parinte? Dintr-o necesitate de a raspunde numeroaselor intrebari pe care parintii le-au adresat educatorilor, invatatorilor, profesorilor si psihologilor scolari, in legatura cu comportamentul si performantele scolare ale copiilor lor. Raspunsul la aceste intrebari este rezultatul unei munci in echipa, de lunga durata, in care se impletesc, in mod optim, suportul teoretic cu cel practic.
Fiind constienti de varietatea publicului cititor – parinti, in special, dar si toti adultii implicati in educarea copilului –, prioritatea autorilor a fost aceea de a face lucrarea cât mai accesibila atât din punctul de vedere al limbajului si al continutului stiintific.

Download:
Uploadstation


Modificat de dianusea (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
dianusea
Membru Gold

Inregistrat: acum 12 ani
Când apare copilul. O psihanalistă dă sfaturi părinţilorCând se naste un copil suntem absorbiti de întrebari de tipul: ce greutate are, ce lungime are, ce nota a primit la maternitate, cum suge, ce scaun are etc., într-un cuvânt de fizicul bebelusului.
Foarte putini parinti sunt preocupati de sanatatea sa psihica, fiind convinsi ca astfel de probleme apar doar mai târziu. Ei bine, lucrurile nu stau deloc asa! Înca de la nastere copilul are nevoie de dragoste, siguranta, bucurie si, mai ales, de comunicare. Frustrarea acestor nevoi produce tulburari psihice care, rezolvate imediat, ramân fara urmari, în timp ce daca sunt neglijate conduc la nevrozele si chiar psihozele de mai târziu.

Download:
Turbobit


Modificat de dianusea (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
dianusea
Membru Gold

Inregistrat: acum 12 ani
Copilul maltratat, Kary Killen
Asa cum mentioneaza si autoarea, in primele pagini ale cartii, trairea unor comportamente abuzive in copilarie poate conduce la formarea unor adulti care nu vor incerca prea des sentimente precum siguranta si recunostinta. Astfel, in momentul in care acestia se vor transforma la randul lor in parinti, momentul ii va surprinde in atitudini coplesitoare fata de copii in sarcina lor de crestere si educare a acestora.
Exista mai multe forme de maltratare: emotionala, fizica, sexuala. Aceste tipuri de maltratare pot fi sau nu insotite de neglijenta totala a parintilor punand astfel in pericol sanatatea fizica si dezvoltarea psihica a copilului. Motivul pentru care se recomanda tuturor lectura acestei carti se datoreaza, in principal, materialului cuprinzator de exemplificare. Sunt prezentate cazuri reale ale unor copii maltratati, cazuri ce fac parte din experienta profesionala a autoarei.


Download:
Filesonic
Turbobit


Modificat de dianusea (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
dianusea
Membru Gold

Inregistrat: acum 12 ani
Ghid practic de LudoterapieIdeea dezvoltării conceptului de ludoterapie în acest ghid cuprinde următoarele noţiuni-cheie: joc, dificultăţi emoţionale, sociale şi de comportament, terapie/recuperare prin joc.
Structura ghidului cuprinde capitole cu noţiuni teoretice, recomandări practice, şi tehnici concrete de lucru cu copiii - jocuri şi exerciţii lucide.

Download:
Turbobit
Wupload


pus acum 9 ani
   
dianusea
Membru Gold

Inregistrat: acum 12 ani
Educăm cu încredere. Ghidul facilitorului pentru educaţia parentalăGhidul cuprinde 12 module tematice pentru şedinţe interactive cu părinţii:

I: Nou-născutul care ne uimeşte
II: Dezvoltarea socio-emoţională:primii trei ani de viaţă
III: Alimentaţia corectă de la bun început
IV: Ne jucăm şi învăţăm: primul an de viaţă
V: Jocul: Aventura învăţării
VI: Securitatea copilului
VII: Copilul şi disciplina: O şansă de a învăţa
VIII: Rolul taţilor în dezvoltarea copiilor
IX: Studiaţi temperamentul copilului dumneavoastră
X: Plăcerea cărţii: Pregătirea pentru citit
XI: Fascinaţia cuvintelor
XII: Un pas înainte – de acasă la şcoală

Modulele propuse au un caracter deschis atât sub aspect conţinutal, cât şi organizatoric.

Download:
Uploadstation
Filesonic


Modificat de dianusea (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
dianusea
Membru Gold

Inregistrat: acum 12 ani
Psihologia scolarului greu educabil, Alfred AdlerProfesorii, mai ales dirigintii, parintii, dar si educatorii din toate domeniile, vor gasi in cartile marelui emul al lui Freud o bogata sursa de informatie despre psihicul omenesc si modalitatile in care acesta poate fi armonizat pe criteriile unei existente demne si utile pentru colectivitate.
Cartea constituie o contributie esentiala la cunoasterea psihicului copilului si la practica psihopedagogica a remodelarii acestuia in cazurile in care a suferit distorsiuni si alterari daunatoare pentru individ si pentru societate.

Download:
Filesonic
Wupload


Modificat de dianusea (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
thanas
Membru Gold

Din: parti
Inregistrat: acum 13 ani
Autor: Irina Petrea
Titlu: Şi tu poţi fii Supernanny
Versiune: 1.0
Descarcă: DOC | DJVU | MOBI

Realizate dupa versiunea postata de drwatson aici

Modificat de thanas (acum 8 ani)


pus acum 9 ani
   
dianusea
Membru Gold

Inregistrat: acum 12 ani
Descoperirea Copilului - Maria Montessori"Copilul ne oferă adevărata sinteză a vieţii, care rezidă în spiritul umanităţii. Dar acel spirit care învăluie copilăria noastră este apoi întunecat de umbrele temniţei care începe deasupra copilului în creştere; iar omul îl vede murind departe şi pierind în lumina zilei obişnuite. Într-adevăr, viaţa noastră socială înseamnă destul de des întunecarea şi moartea vieţii naturale care există în noi."(Maria Montessori)

Download:
Filesonic


pus acum 9 ani
   
gram0806
Membru Puf

Inregistrat: acum 11 ani

dianusea a scris:

Rolul taţilor în dezvoltarea copiilor

http://123poze.3x.ro/files/578766820363 ... _thumb.jpg

Savanţii au confirmat un lucru pe care majoritatea părinţilor şi educatorilor îl cunosc de mult – taţii au o influenţă deosebit de mare asupra copiilor. Ştiinţa a demonstrat că primele experienţe ale copilului determină modul în care se dezvoltă creierul lui, iar toţi cei care îl îngrijesc influenţează modul în care copilul învaţă, gândeşte şi se comportă pe parcursul întregii vieţi. În prezent, taţii rareori pot să petreacă mult timp cu copiii. Posibilitatea de a se implica în dezvoltarea copilului este un mare privilegiu. Taţilor le revine o responsabilitate mare şi, după cum o demonstrează studiile, prezenţa lor are un impact deosebit asupra copilului. Cercetările au constatat că atunci când taţii se implică în viaţa copiilor lor, aceştia sunt mai independenţi, mai încrezători şi au mai multe şanse de succes când încep să frecventeze şcoala.

Download:
Turbobit

As vrea si eu cartea...Multumesc anticipat


pus acum 8 ani
   
uciN
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani


pus acum 8 ani
   
thanas
Membru Gold

Din: parti
Inregistrat: acum 13 ani
Autor: Jacques Salome
Titlu: Mami, tati, ma auziti
Descarcă: PDF | DJVU

Realizate dupa versiunea postata de godless si nch aici.

Modificat de thanas (acum 8 ani)


pus acum 8 ani
   
tiripletz
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Se pot reuploada Meseria de părinte,  Ioan Dolean, Dorian Dacian Dolean si Copilul maltratat, Kary Killen, va rog frumos?

pus acum 8 ani
   
Tintina
Membru Puf

Inregistrat: acum 10 ani
Vin si eu cu rugamintea de a reposta Meseria de parinte. Spre rusinea mea, v-am descoperit tarziu
Multumesc 


_______________________________________
"Adevaratul mister al lumii este vizibilul, nu invizibilul."

pus acum 8 ani
   
thanas
Membru Gold

Din: parti
Inregistrat: acum 13 ani
Repostate la cerere

Meseria de parinte
Copilul maltratat


pus acum 8 ani
   
thanas
Membru Gold

Din: parti
Inregistrat: acum 13 ani
Autor: Ana Culcer
Titlu: Curs de Babysitting
Versiune: 1.0
Descarcă: DOC | MOBI


pus acum 8 ani
   
Pagini:  1 2    
Mergi la