crisstyano
VIP
 Inregistrat: acum 19 ani
|
|
Cea mai comuna dereglare a odihnei este insomnia.
Un sfert din populatia adulta, mai ales femei, sufera de aceasta tulburare a somnului.
CAUZE SI SIMPTOME
Insomnia se caracterizeaza prin dificultatea de a adormi sau printr-un somn neodihnitor. Adevarata problema apare atunci cand ea devine cronica. De regula, insomnia se prezinta sub trei forme. Prima este neputinta de a adormi, prezenta mai ales la persoanele prea active sau, dimpotriva, prea putin active. Somnul este destinat recuperarii, de aceea organismul trebuie sa-si consume energia, pentru a avea ce recupera. A doua forma a insomniei este somnul usor si neregulat, cu treziri dese. Printre cauzele cele mai frecvente se numara adenomul de prostata (urinari dese), reumatismul articular, palpitatiile sau migrenele. Cea de-a treia forma a insomniei este data de imposibilitatea de a dormi mai mult de trei-patru ore pe zi. Ea apare mai ales la persoanele varstnice.
TINCTURA DE PASSIFLORA
Prima masura sta in puterea insomniacului insusi: schimbarea modului de viata. Trebuie practicata frecvent o activitate fizica usoara (plimbari, gimnastica) sau intelectuala (citit, ascultat muzica relaxanta). Farmacista Gabriela Vlasceanu, consilier al firmei Hofigal, recomanda tinctura de passiflora. Aceasta are o actiune sedativa asupra sistemului nervos, antispastica, relaxanta, usor hipotensiva. Este recomandata si in stari emotive, iritabilitate, convulsii si migrene.
PREVENIRE
Cauzele insomniei sunt numeroase: stres, un consum exagerat de cofeina (ciocolata, cafea, cola), abuzul de tigari sau alcool. Tratati-va depresia sau alte probleme de sanatate care va impiedica sa aveti un somn odihnitor. Culcati-va si sculati-va la aceeasi ora si nu va uitati la televizor stand in pat. Mancati ceva usor inainte de culcare si evitati somnul de dupa-amiaza.
Modificat de crisstyano (acum 18 ani)
_______________________________________


|
|