Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Roxxy22 pe Simpatie
Femeie
25 ani
Cluj
cauta Barbat
25 - 48 ani
Forum Romania Inedit / Off Topic / Cum vorbesc popoarele la mobil Moderat de 80Inanna, Crizzu, Neo, cuculean, gabiandreicristian, maharet, maleficus
Autor
Mesaj Pagini: 1
dasgiga
MEMBRU VIP

Din: Baleares
Inregistrat: acum 18 ani
Fiecare popor vorbeşte în felul său la mobil. Cu banii pe care i-ar fi putut cheltui plătindu-i pe cei care scriu aici, Daily Cotcodac a plătit nişte cercetători americani să studieze aceste diferenţe şi iată ce a descoperit:

Italienii şi românii au doar două tipuri de conversaţii la mobil: unele în care se ceartă şi apoi se împacă cu iubitul sau iubita şi care în general sunt suficient de detaliate ca să poţi scrie un roman-fluviu pe baza lor; şi a doua categorie, şi mai frecventă, cea a conversaţiilor în care încheie afaceri de milioane.

Un român poate să vândă vreo cinci pachete de acţiuni, să schimbe consiliul de conducere al unei companii multinaţionale şi să facă şi nişte tranzacţii Forex între două staţii ale tramvaiului 34 (după care se dă jos, că au urcat controlorii şi n-are bilet). Dacă în acelaşi mijloc de trasport în comun se găsesşte şi un italian, acesta va încerca să-l acopere pe român, sunându-şi agenţii de la Bursa din New York ca să-l contracareze pe colegul de tramvai vânzând şi mai multe acţiuni, apoi îi va ordona la telefon majordomului să-i ducă Maserati-ul la spălat şi să cheme vreo trei supermodele la cină diseară (italienilor le place şi viaţa bună, nu doar afacerile profitabile, ca românilor).

Scandinavii vorbesc foarte lent şi sever la mobil, făcând în acest timp gesturi calculate. Orice conversaţie telefonică între ei pare să fi fost scrisă de Ibsen sau Strindberg, deşi e mai probabil că de fapt el a sunat-o pe ea să o întrebe dacă mai e pâine acasă şi să-i povestească ce banc bun a auzit la muncă.

Nemţii discută la mobil foarte eficient şi dau veşnic senzaţia că transmit ordine proaspăt primite de la Führer, chiar dacă de fapt tocmai îşi cer iubita în căsătorie. |n general conversaţiile lor durează între 5 şi 30 de secunde – asta dacă vorbesc cu o persoană pe care nu au mai văzut-o de vreo două decenii şi au mult de recuperat.

Francezii au telefoane mobile, dar nu vorbesc la ele, fiindcă e scump şi chiar dacă ai 50.000 de minute incluse lunar, niciodată nu ştii când se termină. Dacă vedeţi un francez cu mobilul în mână, înseamnă că tocmai apelează “Cost Control”.

Belgienii vorbesc la mobil ca să nu pară zgârciobi, ca francezii. Pe de altă parte, fiindcă nu vor ca nemţii să-i considere mână spartă, vorbesc la mobil doar de acasă.

Spaniolii urlă constant în mobil, putând acoperi fără probleme zgomotul unui pickhamer. În general, ibericii îşi aleg pentru conversaţiile lor telefonice, care durează minimum jumătate de oră, locuri precum biblioteci, mănăstiri sau spitale. Sunt foarte supăraţi când cineva îi roagă să vorbească mai încet, deoarece bolnavii din spital deja au început să-şi smulgă perfuziile şi să sară pe geam. Dacă cel care i-a deranjat e francez, de obicei se sperie şi fuge; dacă e neamţ, pleacă să sune la poliţie; dacă e român, stă să asculte conversaţia în continuare, în speranţa că poate îi află spaniolului numele, adresa şi PIN-ul de la card.

Basarabenii discută extrem de nervos la telefon, ascunşi într-un gang sau în alt loc ferit. Dacă ai curaj să te apropii de ei, vei constatata că toţi folosesc cuvinte conţinând în exces sunetele “j”, “k” şi “h” şi care pot desemna la fel de bine guma de mestecat sau un model recent de aruncător de grenade.

Americanii au mobile incredibil de vechi, la care poartă conversaţii monosilabice, limitate la “yeah”, “nope” şi “whatever”. Majoritatea acestor conversaţii de oligofreni duc în final fie la o criză economică, fie la invadarea încă unei ţări.

Japonezii nu par să vorbească niciodată la mobile, dar e mai plauzibil că de fapt le au implantate în creier şi comunică direct prin telepatie. “Alo, iubi, mai avem pâine?”. “Nu, Sanjuro, ia vreo două franzele şi nişte pufuleţi la ăla micu’”. “Bine, iubi, hai că pierd semnalul, că a început şeful să transmită telepatic nu’ş ce contracte”.

În fine, locuitorii ţărilor din Lumea a Treia vorbesc extrem de mult şi de zgomotos la telefon. Practic, un nigerian sau un filipinez are cam trei sferturi din zi un telefon la ureche. Un alt lucru pe care îl au în comun vorbitorii la mobil din Lumea a Treia este completa absenţă a cartelei SIM şi, în multe cazuri, şi a bateriei.

Modificat de dasgiga (acum 14 ani)


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la