Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Diana96
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 50 ani
Forum Romania Inedit / Love & Sex / Ultimele vesti despre marele O Moderat de DarK Shadow, maharet, roin
Autor
Mesaj Pagini: 1
caprioara1975
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 16 ani
Cea mai izbitoare veste pe acest an ar trebui sa fie urmatoarea: placerea sexuala este atat de benefica sanatatii, incat poate c-ar trebui cumva imbuteliata si servita ca medicament... pentru orice! Suna prea bine pentru a fi adevarat? Citeste mai departe si convinge-te ca nu-s vorbe-n vant.

In acest an, specialistii in sexologie decretasera: un orgasm pe zi te tine departe de doctor. Recomandarea i-a socat pe unii, care spuneau ca, de fapt, mesajul ar incuraja oamenii sa adopte un comportament prea libertin, situatie in care bolile cu transmitere sexuala ar fi complet scapate de sub control. Totusi, sa nu exageram - ideea era cu totul alta.

Descoperirile in domeniu atesta ca avantajele orgasmului zilnic sunt de necontestat. "Exista o serie de castiguri care puncteaza in favoarea mentinerii sanatatii intacte atunci cand faci sex sau chiar ai un orgasm - sau mai multe - in fiecare zi", spune prof. dr. Yvonne K. Fulbright, autor al "Pleasuring: The Secrets of Sexual Satisfaction".

E evident ca datorita orgasmelor te eliberezi de stres, dormi mai bine si ti se amelioreaza durerile premenstruale. Insa acestea sunt doar chestiile marunte…
O conditie fizica de zile mari

Expertii sunt de acord ca exista dovezi serioase cum ca orgasmele au efect pozitiv asupra unor aspecte extrem de importante, cum ar fi longevitatea. Cercetarile arata ca barbatii care au doua sau mai multe orgasme pe saptamana traiesc mai mult decat cei care au mai putine de atat.

Si, in timp ce orgasmul femeilor nu a fost inca studiat separat, un alt studiu dezvaluie ca acelea care simt placere in timpul actului sexual au o viata mai lunga decat cele care nu prea se bucura de sex.

De exemplu, prof. dr. Beverly Whipple, coautor al cartii "The Orgasm Answer Guide", marturiseste ca: "Studiile arata ca riscul de cancer mamar scade daca activitatea sexuala este mai crescuta". Acest fapt se datoreaza cel mai probabil hormonului oxitocina, eliberat in timpul excitatiei si orgasmului.

Exista dovezi si ca orgasmele frecvente protejeaza organismul contra infarctului si mentin creierul sanatos. "Investigatiile prin RMN au relevat ca, in timpul orgasmului, creierul feminin utilizeaza cantitati mai mari de oxigen decat in alte situatii. Efectul este similar momentului in care faci exercitii la sala", spune prof. dr. Barry Komisaruk, coautor al "The Science of Orgasm".

"Cu alte cuvinte, creierul este bine hranit, ceea ce ajuta sa-ti pastrezi mintea brici». In plus, si durerea este blocata.

Cercetarile arata ca orgasmul are efectul unui analgezic natural care ajuta la alinarea crampelor menstruale, a migrenelor si a altor tipuri de dureri. "In loc sa-ti refuzi partenerul cu replica: «Nu asta seara - am o migrena infioratoare», poate ar trebui sa-i dai unda verde spunandu-i: «Buna idee, ca si asa ma doare capul ingrozitor»", recomanda Whipple.

Este posibil si ca "vijelia" de hormoni care te napadeste in timpul climaxului sa aiba efectul unui sedativ natural, adauga Whipple. O statistica realizata pe mai mult de 1800 de americance care au declarat ca se masturbeaza, semnaleaza ca 32% dintre ele apelau la acest "artificiu" pentru a se ajuta sa doarma bine sau sa adoarma mai repede.

Si poate ca orgasmul iti face bine si fizic - datorita destresarii si a somnului indus. Din cei 3500 de oameni care au participat intr-un studiu, cei despre care s-a spus ca arata cu 7 pana la 12 ani mai tineri aveau o viata sexuala foarte activa (adica faceau sex cam de 3 ori pe saptamana). Te-am convins deja?

76% dintre femei spun ca ajung la orgasm singure, in timp ce mai putin de jumatate admit ca au unul si in timpul sexului cu partenerul.

Satisfactie garantata

Daca planuiesti sa ai orgasm zilnic asa cum iti propui sa mananci iaurt cu cereale in fiecare dimineata, nu cumva vei crea o rutina dezarmanta?

Au contraire, spune Fulbright. "Zilnic este ideal! N-o sa ai mereu timpul sau energia necesare, dar de ce sa nu tintesti sus?".

Scoate insa acest scop din lista mentala de obiective zilnice care trebuie bifate si gandeste-te la sex ca la o "investitie" personala.

Foloseste frecventa ca stimulator al experimentului.

"Exploreaza diferentele in reactii si diversele tipuri de orgasm pe care le poti trai", sugereaza ea.

Include-le si pe cele care provin din autosatisfacere, deoarece ofera aceleasi bonusuri ca in cazul celor "provenite" de la iubitul tau, indeamna Whipple.

Nu e musai sa fii intr-o relatie cu cineva pentru a avea orgasm regulat: "E OK sa fii singura si sa ai parte de aceleasi beneficii in fiecare zi", incurajeaza Whipple.

Nu numai ca toate aceste stimulari te vor face sa radiezi, insa, cu cat faci sex mai mult, cu atat te vei gandi mai mult la acest lucru si buna dispozitie se va vedea pe fata ta tot timpul.

Din cauza ca mintea ta va "insista" prelungit asupra acestei preocupari, nivelul hormonilor urca, pofta de sex se dezlantuie, punctul culminant vine mai des… si chiar daca poate nu vei trai mai mult, vei avea parte de senzatii nemaipomenite.

sursa GOOGLE


_______________________________________
,,Numai cei slabi sunt cruzi. Blândeţea este a celor puternici.”
  Leo Roskin

pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la